terveyskeskus.net

Terveyskeskustelu => Kipu yleisesti => Aiheen aloitti: Toppiska - Tammikuu 17, 2011, 16:31:57

Otsikko: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: Toppiska - Tammikuu 17, 2011, 16:31:57
ELi kävin taas kerran kipupolilla, tulos seuraava: kipulääkkeet aiheuttavat kipuni, jotka oli jo silloin kun en syönyt kipulääkkeitä. Lääkitys pois eikä mitään tilalle. Jumppaa ja koulutusta suositteli...tosin olen eläkkeellä. jumpaksi venyttävää jumpaa jota en saa tehdä eds:n takia.
Motivaatiossani on vikaa kun en yksinkertaisesti kärsi liikkua, niin se johtuu siitä ettei minulla ole motivaatiota. Pääkipuni joka lähtee vain ja ainoastaan oxanestilla, joutuu tulemaan toimeen ilman oxanestia. Säälin jo valmiiksi päivystystä..ehkä he sitten nukuttaavat minut kun se kipu ei muulla lähde.
Tupakointi on pahin kivun lisääjä. Selkärangan osteopenia johtuu liikkumattomuudesta eikä siitä että d-vitamiinissa on ongelmia pahasti.
Olen niin kiukkunen ettei mitään rajaa...
Sanoin lääkärille moneen kertaan että hän loukkaa minua ja että meillä on kommunikaatio ongelmia. hän totesi että"sähän loukkaannut joka asiasta"
Olen liikunta vastainen, vaikka koko lapsuuteni ja nuoruuteni olen kovasti harrastanut liikuntaa ja vielä tykännyt siitä. Nyt vain en pysty.
Voiko oikeesti olla niin että kipupolilla voi olla tuollaisia lääkäreitä?

Hän myös sanoi että opiaatti lääkkeet ovat vanhojen syöpäsairaiden lääkkeitä. Kroonikkojen tulee oppia elämään ilman kipulääkitystä koska ne eivät paranna, aiheuttavat vaan kipuja. Jumppaa tilalle.
Huom. tämä oli vielä ylilääkäri ko.polilla...

Kyllä on taas olo kuin voittajalla.. :'(
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: Raato - Tammikuu 17, 2011, 22:17:52
No jo on toimintaa lääkäriltä :o
Mitä tuohon voi sanoa?... Koita kestää
Onnekseni oma kipupolin lääkäri ei tuollaista varmasti tekisi, on todella symppis ja "myötäelävä" naislääkäri joka koittaa kaikin tavoin saada kipuihini helpotusta :hoiva:
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: juki 02 - Tammikuu 18, 2011, 18:02:10
Toppiska, et vaarmaan ole ainoa joka on saanut yhtätylyt terveiset lääkäriltään. En tiedä, ovatko he  siis lääkärit niin juonia, että he kokeilevat miten se uppoaa potilaaseen. toivotaan kuitenkin, että se oli yksittäistapaus, mikäli se nyt mikään juoni onkaan. Itse on vaan tullut aika epäileväksi, kun on joutunut paljon lääkäreissä asioimaan. Kuitenkin kaikkea hyvää t:juki 02
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: Ruodoton - Tammikuu 18, 2011, 18:55:03
Olen niin järkyttynyt ja sanattoman vihainenToppiska puolestasi, että en tahdo pysyä nahoissani >:( >:( >:(
Missähän kipupolilla mahdat käydä, kun kohtelu on noin armotonta ja epäasiallista??
Suosittelen, että teet heti valituksen potilasasiamiehelle!
Eihän se tietenkään tapahtunutta miksikään muuta, mutta jos asiasta ei tee ilmoitusta, tuo toiminta vain jatkuu ja jatkuu!! Kyllä lääkärien täytyy kuunnella potilasta ja hoidon pitää edistyä yhteisymmärryksessä ja suunnitelmallisesti, eikä syyllistämällä ja viemällä sitä ainoaa apua, eli lääkkeitä pois!!!
Tupakasta saarnataan, onhan se myrkkyä... pääsin siitä eroon ja sain vähän "jatkoaikaa", mutta kivut pahenivat kaikesta huolimatta!!! Nyt kun lääkäreillä ei ole tupakasta hösöttämistä, eikä ylipainosta marmattamista, niin jumppaamisesta valistusta jatketaan vielä suuremmalla innolla! On se nyt kumma! >:( Ihan kuin ei ymmärrettäisi liikkumisen merkitystä ja oltaisiin jotenkin niiiiin tyhmiä, että asiaa pitää hokea joka käänteessä! Jokainen varmasti tekee kaikkensa terveytensä eteen ja liikkuu omien rajojensa sallimissa puitteissa! JA mitä enemmän painostetaan, sitä enemmän aiheesta tulee pakkopullaa!

Onko sinulla nyt lääkkeitä, että pärjäät?

Näinhän ei saisi koskaan toivoa, mutta nyt toivon, että lääkärisi voisi kerrankin kokea ne kivut, mitä kannat mukanasi päivittäin!
Raivoa vaan, niin minäkin teen täällä puolestasi! :hoiva:
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: Toppiska - Tammikuu 18, 2011, 21:14:39
Helpottavaa kuulla etten ole ainoa joka raivostuu, mutta turhauttavaa että lääkärit voi kohdella ihmistä näin!
Juki, hoitoni päättyi kipupolilla. Hän ilmoitti etten ole motivoitunut joten kipupoli ei voi minua auttaa, samalla hän sanoi ettei erikoissairaanhoito ole minua varten vaan tk.
Eli ei tarvitse enään yrittää saada aikaa erikoislääkäreille, vain omalle tk:lääkärille.
Kyllä olo on tyhjä.
On mulla vielä noita varastossa olevia pillereitä, joita kyllä aion syödä. Mene yksityiselle, vaikka ei näillä eläkkeillä siihen olisikaan varaa. En vain voi ajatella että lopetan lääkkeet tyyliin "ota mattosi ja kävele, olet parantunut"
En oikeasti tiedä pitäiskö ottaa lehteen yhteys ja antaa haastattelu, vai potilas-asiamieheen.
Tää on tätä kunnallista "terveydenhuoltoa"

Mietin vain että miksi maailmassa on kipulääkkeitä jos niitä ei kroonikot saa syödä? Mikä eri oikeus esim. onnettomuuden uhreilla on saada kipulääkitystä?
Onneksi on tää palsta, ja täällä olevat ihmiset! Teistä on oikeasti niin iso apu mun arkeen :hali:
Pitää vaan taas nuolla haavat ja alkaa taistelemaan, kunhan saan itseni kasaan.
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: juki 02 - Tammikuu 19, 2011, 13:50:27
Hyvä toppiska, voisi olla  järkevää ottaa yhteyttä potilas asiamieheen, mutta ei sieltäkään  kannata liikoja odottaa, ettei tule isoja pettymyksiä.  MInä olen saanut vielä roikuttua kipupolin kirjoissa ja pelkään aikaa kun joutuu asioimaan vain terveyskeskuksessa. Lääkkeeton otettava ja reseptit uusittava, muuten käy köpelösti. Tehtiinkö sinulle lääkeainetestejä siellä kipupolilla. Oma kokemukseni on, ettäkipupolienkin mahdollisuudet ovat melko rajalliset kivun hoidon suhteen. Hyvää jatkoa t:juki 02
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: Toppiska - Tammikuu 19, 2011, 14:17:24
Juki, kokeiltiin jo ennen siirtymistä tälle toiselle kipupolille, mm. lyrica, symbaltta, ixeli,efexori,triptyl yms tällä uudell apolilla kokeiltiin 2 lääkettä ja kumpikaan ei sopinut, kuten ei aikaisemmatkaan tuon tyyppiset lääkkeet.
Jotenkin vaan hassua että ensin  yritetään lääkitä kipua ja sitten kun tuon tyyppiset lääkkeet ei sovi niin pitäisi luopua niistäkin mitkä sopii.
Mulle lupailtiin lymfaa, akupunktiota, yms kun menin tuolle kipupolille. puhuttiin että keinoja on monia helpottaa oloa. Sitten tuli tämä uusi lääkäri joka vaihtoi suunnan. Tuntuu että hän oli päättänyt kaiken jo ennen kuin näki minut.
Tiedän sen että voin soittaa potilas as.miehellemutta mitä siitä hyötyy... kun ei varsinaista hoitovirhettä ole tapahtunut. hoito vaan lopetettiin ja samalla tehtiin selväksi ettei minulla ole sijaa erikois sairaanhoidossa. Tk-hoitaa kuulemma jatkossa.
Luulen että odotan paperit jotka tulee tuolta kipupolilta ja sitten mietin otanko yhteyttä johonkin lehteen yms.
Tuntuisi jotenkin oikeutetulle tuoda näitä epäkohtia julkisuuteen.
Mulla on kuitenkin 32 vuotta takana joista 28 vuotta on mennyt asenteella "valittaa vaan kun on herkkä"  ja nytten sitten taas alkoi tämä vähättely ja syyllistäminen.
Oon niin kyllästynyt. Kiukkunen yms.
Sitten tulee raivo kun alan miettiä kuinka monta ihmistä on samassa tilanteessa kanssani. Ja osalla heistä ei varmasti ole yhtään ketään joka auttaisi yms. :'(
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: rane - Tammikuu 19, 2011, 16:05:51
Eipä ne lehdet taida valitettavasti kiinnostua tämän tyyppisestä asiasta. Muutoin niitä uutisia saisi lukea joka päivä. Toimittajat innostuvat sellaisesta, mistä saa näyttäviä otsikoita ja minkä voi kuvata. Kivusta on hankala ottaa valokuvaa.  :-\

Tsemppiä sinulle.. Asioilla on taipumus järjestyä. Toivon mukaan törmäät lekuriin joka on ihminen. Sanan varsinaisessa merkityksessä. Sellaisiakin vielä on.
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: Overdose - Tammikuu 19, 2011, 22:17:30
Toppiska, jälleen kerran  :hoiva:

Kipupolien EDS-tietämys taitaa olla aika hataralla pohjalla. Olen kuullut ikävä kyllä pelkkää huonoa kipupolien toiminnasta "meikäläisten" tapauksissa. Jumpan kuvitellaan kai olevan lääke kaikkeen.  :thumbdown: Kipulääkkeitä pitäisi käyttää sen mukaan, mitä tarvitaan eikä lääkärin omien mieltymysten mukaan.
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: Ruodoton - Tammikuu 19, 2011, 22:56:26
Äläs nyt rane, aivan vasta ystävästäni tehtiin juttu Turun Sanomiin, kun taxikortti evättiin!
Eli kyllä lehdetkin kiinnostuvat kipuihmisten asioista ja kivun aiheuttamista ongelmista!
Kannattaa vain miettiä, mihin lehteen ottaa yhteyttä, ettei jutusta tule yliampuva eikä sisällöstä skandaalin hakuinen.
Eds sinällään on jo aihe, josta saisi lehtijutun ja vielä kun aiheeseen liittyy potilaiden huono kohtelu, voisi olla hyväkin ottaa yhteyttä lehdistöön!
Mutta itse lähtisin ajamaan asiaa ensin potilasasiamiehen kautta. Vaikka kyseessä onkin raskas ja hidas prosessi, niin "ääntään ei saa kuuluville, jos sitä ei koskaan korota..."
Samaa kipupolia käyttävien kannattaisi nousta yhdessä barrikaadeille ja yrittää saada asioihin muutosta!

Kyllä vieläkin sappi kiehuu Toppiskan puolesta - ja ihan oikeasti!  Piti ottaa jo Litalginia :P
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: rane - Tammikuu 19, 2011, 23:01:07
Sehän on vain hyvä jos asenteet ovat sielläkin paranemaan päin! Ainahan sitä voi yrittää.  :thumbsup:
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: diisa - Helmikuu 01, 2011, 10:41:25
Kylläpä oli ikävää kohtelua Toppiska, ei tiedä mitä tuohon sanoa  :hali: :hoiva: :hali:
Olen itse odottamassa aikaa kipupoliille, kohta tulee kuluneeksi 8 kk lähetteestä. eli pitkä on aika odottaa. Mietin että mitenkähän jos tuontyyppistä palautetta saa, ei kiva!

Ymmärrän jos kipupoli lähettää jossain vaiheessa tk:n, mutta silloin sieltä pitää turvata hoidon jatkuvuus, ei noin kuin sinulle kävi!
Kyse on jonkinlaisesta heitteellejätöstä.
Ei se voi noin mennä.
Lääkärin on peruttava puheensa ja jos tk:n laittaa jatkoasiat niin sinne kunnon ohjeet ja kipulääkkeen jatkuvuus pitää taata.
En ihmettele jos olet vihainen/kiukkuinen ja mitä kaikkea tunteita tuossa tulekaan.

Minulle kävi niin, että kiupolilla lopetettiin hoidot ja tk: oli jatkopaikka, mutta sinne meni selvät ohjeet lääkärilta, mitä lääkkeitä ja kuinka paljon, ja että tk on velvollinen toimimaan ohjeen mukaan.
Hain itse sen epikriisin, ja selvästi siellä ohjeistettiin tk:n jatkoasiat.
Mutta kävi niin että joku innokas lääkäri takertui kipulääkkeisiini ja laittoi apteekkiin viestilappusen, että lääkkeet tullaan ajamaan alas!!!

Minulle ei tietenkään mitään ilmoitusta asiasta. GRRRRR  >:( >:( >:(
Mikä merkillinen vaiva lääkärin on soittaa potilaalle??

Tietenkin menin tk:n luukulle peräämään asioita ja kyseleen, jossa ilmeni että ei heillä kipupolin ohjetta ole :o .
No minulla oli, sanoin et se löytyy myös naapuritalosta keskussairaalsta, jospa pyytäisitte.
Sekin tuntui olevan vaikeaa, niin menin itse sinne, pyysin ja sain lappusen.
Vein sen luukkuihmiselle, ja aikaa meni noi 10 minuuttia.

Luukkunainen ei "p..aan" nostanut tuolista, olis voinut vaikka soittaen pyytää sen lappusen, mutta kun tuntui niin vaikeelle.
Silti nurisi siitä vieläkin, ja minun ääensävy muuttui kireämmäksi, et mikä nyt vielä?

Joku oli, mutta ei saanut sitä sanottua.
Tästä sodasta joka käytiin kesällä, niin oli seuraus et lähete menni kipupolille lääkkeen tarkistusta varten.
Vaikka siellä on tehty kpulääkityksen testaukset ja kaikki kokeilut vuosien ajan ja nyt olis sopiva lääkitys, niin en jaksa ymmärtää miksi samaa taas käydään????
Mitä ihmettä se kannattaa, siel on tarinaa, olin jopa testauksessa jossa suonensisäiseti lääkkeet testattiin ja löydettiin sopiva.
Miksi se lääke ei voi toimia  :-\


Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: Toppiska - Helmikuu 02, 2011, 10:27:35
Täällä edelleen odotellaan kipupolin papereita.... Ei näy ei kuulu. soitin sinne aamulla ja ilman että kysyi tietojani ilmoitti sairaanhoitaja että laitan postiin tänään, kiitos hei.. ~:/
Saas nähä tuleeko ne sitten perjantaiksi... tosin luulen ettei tule, ainakaan kaikki koska ei tuntunut kuuntelevan mitä papereita halusin. Toivotaan kuitenkin että tulee.
Sitten otan yhteyden potilasasiamieheen.
Kärvistelen täällä "mukavien" hermokipujen kanssa, kun ei tuo panacodi enää tunnu auttavan. Mielessä käynyt useempaankin otteeseen että kuinkapajon vaikuttaa tuo aivojen asento tähän kaikkeen. Siihen kun ei tunnu vastausta löytyvän. Ulkomaisilta sivuilta luin että eds ja acm kuitenkin linkittyy merkittävästi yhteen ja siihen kolmanneksi kaupataan sitten synrix onteloa. Toivon hartaasti ettei tuo ontelo ole kehittymässä.
Kipupolin toiminnasta olen nytten lukenut paljon netistä ja vaikuttaa siltä että on pikemminkin sääntö kuin poikkeus että meitä kroonikkoja potkitaan päähän. Oli sitten kysymys syöpä tai muusta kivusta. Tai sitten vaan me päähän potkitut pidetään möykkää täällä verkossa... :rohonauru:
Miehellä rupee kanssa hermot menemään kun apua ei saada. Todettiin juuri ettei täällä suomessa paljoa auteta ihmisiä joilla on jatkuvia kipuja. Puheita ja hoitosuosituksia kyllä on mutta todellisuus tuntuu olevan ihan jotain muuta.
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: rane - Helmikuu 02, 2011, 15:34:59
Totta on että se potkittu osa on eniten äänessäkin. Kiitokset kaikuvat harvemmin nettiin.

Mut sattui silmään tuo lauseesi että kuinka paljon riippuu "aivojen asennosta" kivut. No sepä se onkin; vakava kipu on kokonaisvaltainen asia. Ei se lähde silittelemällä yhtä kohtaa.

Ja sitäpaitsi se kipupoli olisi voinut konsultoida tai kirjoittaa lähetteen psykiatrille, joka on erikoistunut pitkäaikaiskivun tukihoitoon. Aika moni näistä anestesiologeista panostaa pitkälti lääkehoitoon. Unohtaen mm. mobilisoivat ja mieleen vaikuttavat hoidot.

Mut tsemppiä!  :thumbsup: Paistaa se joskus risukasaankin. Joskus se odotusaika vain tuntuu kohtuuttomalta.
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: Toppiska - Helmikuu 02, 2011, 19:50:57
Eli siis tuosta "aivojen asennosta"... mulla on osa pikkuaivoista kallon ulkopuolella eli selkäytimessä, lisäksi vielä ylin kaulanikama "dens" kääntyy kärjestään kohti selkäydintä. Se saattaa aiheuttaa ainakin osan näistä hermokivuista joita mulla on ympäri kehoa, pahin tällähetkellä on selkä niiden osalta. leikattiin tilaa aivoille muutoma vuosi sitten mutta se ei auttanut mitään.  Lisäksi aivorunkoni on liian suora ja käpytumakkeessa on kysta.
Mä kävin psygologilla ja fysioterapeutilla ja molemmat oli samaa mieltä että kipulääkitys pitäisi saada kuntoon. Kipulääkäri oli anestesia lääkäri ja paikan ylilääkäri, ja hän heitti kirjaimellisiesti minut ulos erikoissairaanhoidosta, koska en ole motivoitunut kuulemma. Yritin selittää moneen kertaan että liikkuisin jos voisin mutta kun en voi näiden kipujen ja pahenevan ponnistuspäänsäryn kanssa. Lääkityksestä sanoi vain että:"luulisi sinun jo tottuneen noihin kipuihin kun niitä kuitenkin on ollut koko elämän vaihtelevasti". Itse tulkitsen sen niin että koska minuun sattuu koko ajan en ole oikeutettu kipulääkitykseen vaan minun pitää TOTTUA KIPUUN.
Kun vaan tulis ne paperit sieltä... Kerron kyllä heti miten asia etenee.
Tiistaina aika yksityiselle puolelle. En jaksa näitä kipuja kun en pysty edes istumaan tai makamaan kuin hetken. :'(
Onneksi on taistelutahtoa taas tullut.
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: Sonny - Helmikuu 03, 2011, 12:21:49
Johan on Toppiskalla uskomaton kokemus kipupolilta  :o Minusta tuntuu että pitäis tehdä samoin kuin vankeinhoidossa tai alkoholistien hoidossa että auttaa saa vain henkilö jolla on oma kokemus asiasta, eli tässä tapauksessa kipua saisi hoitaa vain sellainen joka on sitä itse kokenut  :thumbup:
Tuollainen höpinä että kipuun pitäisi olla tottunut on aivan älytöntä, sehän vaihtelee ja usein paheneekin ja vaikeahan sitä on liikkua jos kipu ei ole hallinnassa, ainkin minulle juuri siksi määrätään kovia lääkkeitä että voisin liikkua  ~:/
Tsemppiä vaan taisteluun, ei saa antaa periksi jos yksi lääkäri on huono, noita on joka lähtöön ja juuri eilen näin entisen ortopedini joka myös mieheni mielestä käveli siihen malliin että ei ollut aivan tällä planeetalla, tuijottava katse ja aivan ihmeellinen kävelytyyli entiseen verrattuna, aivan kuin humalassa tai sitten oli syönyt kuormasta lääkkeitä  :o
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: Toppiska - Helmikuu 03, 2011, 17:24:43
Tänään sitten tuli paperit.. :rohonauru:
Olihan niin ympäripyöreetä tekstiä että alta pois. Asiavirheitä muutoma, muutoma tulkin yms.
Se kävi selkiäksi etteivät todellakaan oleett tutustunut tietoihini tai sairauksiini. Mikä tosin ei yllättänyt. parasta kuitenkin oli loppulause: pitää löytää potilaalle lääkitys jonka avulla voi liikkua enemmän, mutta kipupoli ei stiä pysty tekemään.  :vihellys: ~:/ :rohonauru: :rohonauru: :thumbsup:
Eihän siinä sitten mitään...
Sitten sielä myönnettiin että opiaatit sopivat hyvin ja että niistä selkeä apu, toimintakyky parantunut yms, ja seuraavassa lauseessa kielletään käyttämästä opiaatteja sekä tulehduskipulääkkeitä.. Valikoima jää aika pieneksi kun nouo poistetaan
Eniten huvittaa se että teksi oli kuin jonkun toisen käynnistä. Ei ollut kirjoittanut niitä asioita joita mulle lateli sielä, tosin varmaan arvasi että olisi joutunut vastuuseen sanoistaan. Nythän tilanne on mun sana vastaan hänen sana..
Toivon niin että tiistaina saisin apua yksityiseltä.. Hän on kyllä ollut erittäin hyvä lääkäri ja saa mut aina uskomaan siihen että on vielä keinoja saada apua. Mutta saa nähä nyt. niin monta lääkettä on sellaista jotka ei vaan mulle sovi. Oisin jo aivan valmis vetämään fentanylin takaisin iholle vaikka sen uhalla että iho taas hajoaa
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: Toppiska - Helmikuu 12, 2011, 10:07:45
Tilanteessa näyttäisi olevan parannusta...
Ei kävin yksityisellä, joka heti miten iski kaksi puudutetta selkään, se oli taivaallista!! tosin vaikutusaika oli lyhyt mutta nautintoa koko se aika!
Kirjotti uuden lääkkeen ja lohdutteli että on vielä keinoja paljonkin joita voidaan yrittää, vaikka tietyn tyyppiset lääkkeet ei mulle sovikkaan. Opiaattia ei täysin tyrmännyt eli lyhyitä jaksoja voin käyttää esim. ens talvena kun tiedetään että talvet on mulle kaikki vaikeimpia.
Nyt odottelen puhelua josko pääsen ketamiini tiputukseen. Sillä pitäisi olla hyvä teho tuohon kipuun, ja ei niin haitallinen kuin opiaatit.
Tuntui hyvälle kuulla että vielä on keinoja, lääkkeellisiä ja muita.
Kertoi myös että on vaikea löytää suoraa lääkettä kipuihini kun ei kivun mekanismia tunneta tilanteessani. 2 sairautta, molemmat aiheuttavat kipua mutta syytä ei tiedetä...
Mutta nyt kuitenkin parempi mieli.
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: diisa - Helmikuu 12, 2011, 11:30:42
Hienoa Toppiska, olen iloinen kun sait apua.  :hoiva:
Elämä voittaa.

Minäkin sain ajan kipupolille, mutta se vaati käynnin paikan päällä. Selityksiä oli, et lomia jne muuta et on mennyt yli hoitotakuuajan.
Loppukuusta sitten oikein lääkäriin, saa nähdä. :thumbsup:
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: Toppiska - Toukokuu 01, 2011, 13:35:14
Päivitystä tähän asiaan..
Kirjoitin sitten potilasvahinko ylilääkrille, tai mikä se nyt ikinä olikaan.. 4sivuisen kirjeen. kerroin tilanteestani ja kyselin neuvoa. Kirjeestä tuli yllättävän asiallin, kun olin kuukauden valvonut ja miettinyt joutessani että mitä ja miten kirjoitan. Saa nähä tuleeko mitään vastausta..
Marssin myös tk-päivystykseen koska sain omalle lääkärille tk:hon ajan vasta 20.5. Oli mukava tuttu lääkäri vastassa ja kirjoitti heti durogesic laastarit. Olin varautunut hirmuiseen vääntöön kipulääkityksestä, mutta ei mitään. Oli kauhuissaan määristä joita käytän ja oli saa mieltä että laastari on parempi kuin koura tolkulla muita pillereitä. Tarjosi vielä kipupiikkiä jotta saisin heti helpotusta :o
Olin kyllä ihmeissäni! inhimillistä kohtelua tk:n päivystyksessä!! :o :o
Laastarit on nyt viikon verran ollut, mutta tarve nostaa annostusta on. Ei se toleranssi mikä viimeks näihin tuli olekkaan poistunut. Nyt vaan odotan että pääsen omalle lekurille ja hänen kanssaan keskustelen tuon annostuksen kohillen.
Pitää vaan toivoa ettei iho heittäydy hankalaksi, kun kutisee jo nyt näitten laastareiden kanssa.
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: SAGA - Syyskuu 25, 2011, 23:20:13
Toppiska, onneksi jotain hyvääkin :)
Jos mun kohalleni tulee lääkäri, joka jopa kuuntelee ja sanoo ymmärtävänsä, murrun siihen paikkaan, eikä sitä itkua kovin äkkiä saada loppumaankaan, senverran harvassa niitä edes mukavia on ollut. Laittaa varmaan suljetulle sen jälkeen :thumbsup:
Katoitteko tänään Inhimmillinen tekijä-ohjelman?
Siinä käsiteltiin enempi kyllä kuolevia saattohoitopotilaita ja heidän kivutonta lähtöään, mutta kommentteja tuli yleisestikin suomalaisesta kivunhoidosta kun se on huonoa.
Areenasta voi katsoa sen, ja tulee varmaan uusintanakin ens viikolla.
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: ukkorähjä - Helmikuu 22, 2012, 12:47:07
Taidanpa kirjoittaa tähän vanhaan topiciin  :happy: Hurjalta kuulostaa nuo aiemmat kirjoitukset kipupolien toiminnasta. Sain itse lähetteen kipupolille jossa ylilääkäri haastatteli ja tuntui oikeasti olevan kiinnostunut asiastani. Lopputuloksena mm. Baklofen-kokeilu spastisuuden hoitoon, lausunto inva-pysäköintiluvan saamiseksi ja lähete psykiatrian polille tuon henkisen jaksamisen vahvistamiseksi. Hoitajan pitäisi soittaa kuun lopulla ja tiedustella tilannetta ja antaa samalla uusi aika. Ensi kuussa pitäisi selvitä myös tulevan, toivottavasti  :thumbsup: viimeisimmäksi jäävän kaularankaoperaation luonne. Kahteen kertaanhan tuota on jo operoitu.

Psykiatrian polilla minua jututti ensin psykiatri joka hetken päästä totesi etten näemmä olekaan tullut mömmöjä kinutakseni vaan ihan oikeasti jaksamisen takia  :P Hyviä jatkoja toivotettuaan jätti minut psykologi/psykoterapeutin hoteisiin ja poistui takavasemmalle. Tämä psykologi tuntuu olevan pätevä. Yllättävän paljon sitä sisäänsä pystyy lastaamaan pahaa oloa ja muuta kuonaa. Nyt sitä pikkuhiljaa saa oikein luvan kanssa purkaa ulos. Vuosia jatkunut kipu ja toimintakyvyn heikkeneminen vaikuttaa rajusti psyykeen.
Ärtyneisyys ja kireys tuntuvat lisääntyvän vuosi vuodelta. Asioilla on kuitenkin tapana lutviutua. Kenties nytkin...

-Ukkorähjä-
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: satuo - Syyskuu 01, 2012, 12:08:47
No niin, hyvä että on hyviäkin kokemuksia...
Minun tapaustani konsultoidaan kipupolilla. Luulen vain, että tässä vaiheessa vielä keskitytään kivun syyhyn ja "selkäleikkauksen jälkitilasta toipumiseen".
Näyttä että kipupolille olisi vaikea saada lähetettä ja sinne pitkät jonot.
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: ereritu - Syyskuu 01, 2012, 12:55:21
Ihana lukea onnistuneesta hoitokontaktista.
 Jonnekin tuollaseen pätevään psykologiseen tarviisin päästä itsekin. Tuossa liika tutussa ympäristössä kaikki sulkimeni toimii niin menee vähän tyhjään käynnit. Ei vaan mahda mitään kun niin kauan monenlaista omaa ja omaisten kertynyt. Taitaa painuu pahanlaatuisen puolelle kun ei osaa itkeä pois.   
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: Stiina - Syyskuu 01, 2012, 17:15:52
Minäkin olen käynyt harvakseltaan terveyskeskuksen psykiatrisen sairaanhoitajan luona, joka on myös psykoterapeutti. Harmi vaan kun käynnit ovat niin harvassa, että koko käynti menee tilanteeni päivitykseen. Kerron siis millä lääkärillä olen käynyt ja mitä on sanottu. Kerron myös miten olen pärjännyt ja mitä tiedän tilanteestani. Menen ikäänkuin valistamaan psyKoterapeuttia sairauksistani. Lähes koko ajan hän on puhunut masennuslääkkeen aloittamisesta ja käskenyt mennä käymään psykiatrilla. Sitten kun kävin ja lääke viimein aloitettiin, se purettiin heti alkuunsa toisen lääkärin toimesta, koska aloitettiin uusi kilpirauhaslääkitys. Siihen tämä terapeutti totesi, että ehkä sitten kun tuo toinen lääkekuuri on syöty loppuun. Viime käynnillä totesi että nyt hän ei enää patista psykiatrille kun olin selvästi pirteämpi. Mulla meni tietty määrä sitä uutta lääkettä silloin ja annos oli silloin sopiva. Kuitenkin sitä ajetaan nyt alas ja sitä menee ihan minimaalisen vähän. Menen kilpparilabroihin maanantaina, jonka jälkeen taas mietitään mitä alan syömään. Olo on nyt voimaton, mutta yritän sinnitellä maanantai-aamuun.

Ihmettelen ettei psykiatrinen sairaanhoitaja ymmärrä lääkityksen vaikutusta kilpirauhasen vajaatoiminnassa. Lääkityksen pitää olla kohdillaan, jotta voi hyvin. Minulla se ei ole ollut kertaakaan tämän 9kk aikana kun olen sitä sairastanut. Aluksi määrättiin perinteinen thyroksiini liian isolla aloitusannoksella. Aloin mennä huonompaan kuntoon ja en itse ymmätänyt. Ei ymmärtänyt lääkärikään, koska lisäsi vain annosta. lopulta se purettiin kokonaan ja siirryin toisen lääkärin hoitoon. Tämä toinen lääke sitten on ollut vain kuuriluonteinen ja aluksi aloitettiin pienellä annoksella, joka nostettiin sitten korkealle. tuli siis koko ajan muutosta annokseen, mikä vaikuttaa mielialaan. Sitten alkoi lääkityksen purku ja taas annos muuttuu koko ajan. Tällä hommalla olisi multa pitänyt hoitua ns. rT3 ongelma ja tämän jälkeen mietitään taas lääkitys uudelleen.

Koko aikan kun olen käynyt psykoterapeutilla, ei olla päästy puusta pitkään. Hän tosin tietää nyt sairauteni, lääkitykseni ja kotiolot. Hän yrittää olla kannustava, mutta ei tunne realiteetteja. Olen soittanut hänelle 2 krt itkuisena, kun hänellä on puhelinaika. Se apu siitä on ollut. Vastaanotolla en juurikaan itke. Yritän ajatella ja keskustella mahdollisemman järkevästi. Mun elämässä on niin paljon asioita mihin en voi itse vaikuttaa. Kaikki tuntuu kaaokselta ja olen niin väsynyt. Nyt kun en pysty edes ajamaan autoa, joudun käymään siellä taksilla ja se tulee kalliiksikin. Minulla ei ole sieltä mitään odotuksia.
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: ukkorähjä - Syyskuu 02, 2012, 22:35:32
Toivoisi Stiinallekin jo hieman helpotusta asioihin  :hoiva:  Melkein hävettää kertoa omista onnistuneista hoitotapahtumista kun lukee esim. Stiinan kertomuksia. Itselläni on taas parin viikon päästä seuraava kipupoli käynti. Edellisestä onkin aikaa. Lähinnä odotan seuraavalta käynniltä reseptien uusimista. Ajattelin yrittää hakea vammaispalvelulain perusteella myönnettävää taksikorttia ja sitä varten pyydän lääkäriä täyttämään selvityksen perusteista. Täytyy puhua myös siitä selän tukiliivistä  ;)  jos vaikka saisi sellaisen ns. kokeiltavaksi.
-Ukkorähjä-
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: ereritu - Syyskuu 03, 2012, 09:47:14
Sttiina
Tuo kilpparivaivojen ymmärtämättömyys on liian totta Suomessa. Lisää sekin kipua kun roppa ihan sekasi. Niin on itelläin. Ihan sairas väsy, ei oo ikuna ollunna tällasta ja monenmoista sairastellunna aiemminkin. Kilpparin vajaatoimintasivuilla seikkaillu ja lukenu ihan hurjia juttuja.Voihan t4:n suhde t-kolmoseen. Kun suostuttaisiin edes niitä mittaamaan!!!!
 Ollaan jotain väliinputoajia kunnes ajankanssa lääkärit taas viisastuu tutkimuksissaan.
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: juki 02 - Syyskuu 04, 2012, 21:16:42
Toppiska, otan osaa t:juki 02
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: VilleJuhani - Syyskuu 24, 2012, 00:47:31
Meikäläinen saa ihottumaa jo tuosta kipupoli -sanasta. Oman kaupunkini kipupkl:lla otettiin mut ensin hyvin vastaan. Tehtiin lääkeainetestit ja kaikki. Jälkeenpäin sanottiin, että eka satsi oli muistaakseni suolaliuosta. Ilmeisesti testasivat, etten huijaa. Tästä on jo vuosia aikaa. Sain lähetteen fysioterapeutille, jonka hoito SILLOIN auttoi. Pöljyyksissäni menin mainitsemaan asiasta kipupolin "johtavalle" lääkärille. No sehän muutti heti asenteensa : jos hieronta auttaa, niin et kuulu tänne -tyyliseksi. Vielä yksi aika oli polille varattuna, jossa oli muistaakseni myös psykiatri paikalla palaverissa. Siellä käytävällä oli joku rauhattomampi mieshenkilö. Mua sisään kutsuessa lääkäri tokaisi : "siinä näet taas yhden diapamin vinkujan !"  Eli minusta tehtiin silloin vinkuja, mielestäni sen vuoksi, että fysioterapeutti oli ammattitaitoinen. Olispa ollut silloin voimia valittaa ko. lääkäristä jonnekin...  :thumbdown:
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: satuo - Syyskuu 24, 2012, 08:48:21
Voi herranjestas!
Kun ihminen tulee kipupolille, hän on joku lääkkeiden vinkuja!!  :o  >:(
Eiköhän ihminen olii KIPEÄ ja tarvitse siihen APUA!  :-[
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: VilleJuhani - Lokakuu 01, 2012, 23:23:39
Niinpä ... Tarkennanpa vielä, että ko. lääkäri siis mulle sanoi, siis viitaten siihen rauhattomaan mieheen. Mutta juuri tuolta minusta tuntui.
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: satuo - Lokakuu 01, 2012, 23:29:38
Niinpä niin. Sanoi kuitenkin. Ja ehkä kipeä sekin mies...
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: Iines - Lokakuu 02, 2012, 09:12:53
Tuohon Stiinan tarinaan haluan vaan kommentoida, että psyk. sairaanhoitaja ei taida ymmärtää kilpirauhaslääkityksestä juuri mitään. He kun ovat keskittyneet psykiatrisiin asioihin, somaattinen lääkitys on heillä melkein aina todella hakusessa:)
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: VilleJuhani - Lokakuu 19, 2012, 00:22:15
Niinpä, oli varmasti kipeä myös tuo "leimattu" mies.
Kävin myös itsekin psyk. sairaanhoitajan vastaanotolla. Tällä miehellä oli sellainen asenne, että "tuskin sun kroppa on rakennettu niin, että se lääkkeitä tarvitsee..." Veti kyllä hiljaiseksi, ja alaleuan auki. Se ei selvästi ollut kuunnellut, mitä sille selitin! Haukotteli koko ajan, ja selitti, kuinka lapsi oli valvottanut, ja paljonko hän kahvia aamupäivisin tarvitsee. Ihme suhtautumista ammatti-ihmiseltä. Jospa tuo olis jo vaihtanut alaa. Tai sitten se on mulla se asennevamma ... että on kirjavia käytäntöjä . .
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: tyttönen - Lokakuu 19, 2012, 15:10:14
Voi vitja kuinka kettumaista palvelua ihmiset saa... Ihan oikeesti, ne lääkärit ja hoitajat jotka on töissä kipupolilla vois miettiä mitä siellä tekevät jos ovat tuollaisia.

Ittellä on käynyt ihan jumalaton tuuri, sanoo ateisti. Omalääkäri kipupolilla on oikein ihana, tosi symppis herra. Samoin hoitaajt on mukavia. Ittellä piti olla tänään viimeinen käynti tuolla, olen koko viikon itkeskellyt ja kiukutellut, että perskele mitä mä nyt sitten teen. Kuinka pärjään ja jaksan.

No joo menin sitten lääkäriin, ensin hän kysyi mitä tahdot rec tahdotu uusittavan ja onko katto jo täynnä, sanoin, että tramalia kiitti ja on täynnä. Viimeks oli tosta katosta just juttua. Sitten vähän juteltiin niitä näitä, jaksamisesta, opinnoista ja töistä. Sitten lääkäri vaan totes, että varataan sulle aika nyt tonne alkuvuoteen ja katotaan sitten uudestaan niitä jatkoja. Lisäksi sain muutaman lähetteen jatkotutkimuksiin.

Olin ihan hämmästänyt tuosta. Ei tarvi "napanuoraa" katkaista, ainakaan vielä. Ei tarvinnut pitää sitä pitkää kiitospuhe litaniaa mitä olen miettinyt.Jotenkin tosi helpottavaa. Hassua oikeastaan, itsellä on pitkään ollut olo, että ei ne mua sinne enää huoli kun mikään ei auta jne. Aina meneminen ahdistaa vaikka hymyssä suin olen sieltä lähtenyt. Aina.

Hei voimia kaikille! Uskokaa mua, että niitä hyviäkin lääkäreitä on paljon. Ne pitää vaan löytää!

JA muuten sairaanhoitajien lääketieto on ihan hanurista. Itse olen valmistunut lääketeknikoksi ennen kuin pääsin lääkikseen. Isosysteri on sairaanhoitaja ja hän soittaa mulle ja kysyy paljon, koska ei itse tiedä.   Soitti jo amisaikana. Lääkealan pt. ei kuulu farmakologiaa kuin hiukan ja silti se on triplasti enemmän mitä sairaanhoitajilla, ammattikoulu vs. AMK...

Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: satuo - Lokakuu 19, 2012, 16:09:28
Ensi viikolla olis sitten meno kipupolille.
Saas nähdä millaisten kokemusten kanssa tulen takaisin...
Odotuksia kyllä vähän olisi, nimittäin jotain ammattitaitoa luulisi kivunhoidosta heillä olevan...
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: VilleJuhani - Lokakuu 19, 2012, 22:56:38
Joo, siis ilman muuta avoimin mielin sinne kipupolille !!! Mullahan on tuon ynseän kipulääkärin ja samantyyppisen psyk.sairaanhoitajan vastapainona aivan mahdottoman taitava reumalääkäri !!!  :thumbsup:
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: Sonny - Lokakuu 23, 2012, 01:35:58
VilleJuhani, onkohan meillä sama lekuri? Minun lääkäri on kiva mutta meinaa nukahtaa istualleen ja puhuu muista potilaista, ei nyt sentään nimellä mutta käsittelee siis minun ajallani muiden asioita, en tajua. Hän haluaa kovasti kertoa kaikesta ja menee aivan asian ohi, arvelen että väsymys on osasyy tuohon ettei enää tajua mitä puhuu.
Usein lausunnoissa on kamalia virheitä ja tuntuu ettei ne kerro minusta lainkaan ja erää kerran väitti kiven kovaan että on laittanut minulle lähetteen psykiartille eikä uskonut kun sanoin että emme ole edes puhuneet siitä koskaan, intti vain ja sanoin että menen minne vaan jos laitetaan mutta ei ole laitettu ja sillä hyvä.
Nyt sain pahoittelujen kera aivan älyttömän lausunnon jossa sanottiin ettei selässä ole leikattavaa, siksi älytön että sanoi puhelimessa aiemmin että on niin paljon leikattavaa ettei voida enää leikata, pieni ero asiassa siis minusta etenkin jos sen lukee joku vieras lääkäri  ~:/ Pahoittelu taas johtui siitä että kaikki hänen paperinsa oli kuulemma kadonneet jonnekkin ja siksi osa potilaista oli jäänyt ilman lausuntoa, epäilen suuresti että ovat kadonneet uneen  :haukoitus:
Monenlaista hiihtelijää sitä on, mutta pääasia ettei ole mikää kamala tapaus, on vaan väsynyt ja sitähän on kai suurin osa henkilökunnasta, jollei työn vuoksi niin homeen vuoksi jota on talot täynnä.
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: satuo - Lokakuu 23, 2012, 17:39:57
Sain uudet reseptit sekä puhelinajan.
Näillä nyt pääsen alkuun, kunhan jaksan kokeilla uusia lääkkeitä. Eipä lääkäri oikeastaan tässä vaiheessa muuta tehdäkään, kun leikkausta odotellaan...
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: Keltalumme - Lokakuu 23, 2012, 20:28:00
JA muuten sairaanhoitajien lääketieto on ihan hanurista. Itse olen valmistunut lääketeknikoksi ennen kuin pääsin lääkikseen. Isosysteri on sairaanhoitaja ja hän soittaa mulle ja kysyy paljon, koska ei itse tiedä.   Soitti jo amisaikana. Lääkealan pt. ei kuulu farmakologiaa kuin hiukan ja silti se on triplasti enemmän mitä sairaanhoitajilla, ammattikoulu vs. AMK...

Pieni kevennys: Vanhemman polven hoitajat ilmeisesti ovat keksineet, mitä AMK tarkoittaa...
AMK=Auta Minua Käytännössä     ;D :rohonauru: ;D

Osa vanhemmista hoitajista eivät siis oikein lämpene AMK-tutkinnolle... Hmm...
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: OP - Lokakuu 24, 2012, 14:00:39
Kipupoli auttoi kerrankin, kun TK-lekuri oli mennyt puolittamaan särkylääke annokseni itsekseen, minulle puhumatta. :thumbdown: Selvisi vasta apoteekissa. Soitin kipupolille, josta annos määrätty, asia oikeni. Konsultoivat lekuria, joka sitten soitti minulle, että "epähuomiossa". Niinpä, taitaa alkaa oleen yleinen linja Suomessa voimakkaille kipulääkkeille. Onneksi asia hoitui kuntoon. :thumbup:
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: satuo - Marraskuu 29, 2012, 21:52:48
Nyt siis kipupoli on minun osaltani reseptiautomaatti josta saan kokeiltavaksi kaikenlaista...

No. Kyllähän ne tietysti kipua yrittävät hoitaa ja tässä vaiheessa lääkkeet ovat ainut vaihtoehto, kun leikkausta odotellaan. Vähän jäi ilmaan jatkot. Mitäs jos menee vielä useampi kuukausi odottaessa. Sitten vielä useampi kuukausi leikkauksesta toipumiseen...

Päivä kerrallaan. Niin se on pakko mennä! Muuten ei kestä! Tunti kerrallaan ja minuutti kerrallaan...
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: VilleJuhani - Marraskuu 30, 2012, 00:05:25
Sonny, kyllä vähän liian tutulta kuulostaa. Jos lie vaikka sama lääkäri olisi. Käy väkisin mielessä, että onkohan lekuri ite käynyt kaapilla... No tuskinpa sentään...
Oletko, Satuo, pyytänyt päästä lääkeainetesteihin ? En tiedä, onko niistä kaikille hyötyä, mutta itse yllätyin positiivisesti kun minulle kipupolilla ne tehtiin. Siitä on muistaakseni 13 vuotta. Rivatril on mennyt tauotta siitä asti minulla. Ei se tietenkään mikään ihmelääke ole, mutta hyvä muiden ohella minulle.
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: satuo - Marraskuu 30, 2012, 00:09:56
Ilmeisesti nyt odotetaan vain leikkauksen parantavaa voimaa.
Eli vielä ei paneuduta tarpeeksi lääkkeisiin.
Kokeillaan vain.
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: VilleJuhani - Marraskuu 30, 2012, 15:31:42
No mutta pitäishän ennen leikkaustakin olla kivunhoito kunnolla suunniteltu. Hankalahan se on toisen puolesta puhua, mutta näin maalaisjärjellä ajateltuna. Sekin on tietenkin hankalaa, kun näitä lääkkeiden vaikutuksia joutuu odottelemaan. Mutta eikö se ole juuri kipupolin pointti, että ne aina tilanteeseen jotain nopeastikin vaikuttavaa löytäisi. Hankalaa...  ~:/
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: satuo - Marraskuu 30, 2012, 16:11:15
Niinhän sitä luulis....
No toivottavasti saan ens viikolla sen uuden lääkkeen reseptin...
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: tyttönen - Joulukuu 01, 2012, 05:54:41
Ei se kipupolinkaan lääkäri voi kaikkia auttaa, hän ei voi ennakolta tietää mikä puree ja mikä ei. Oikeasti se kipupolin toiminta perustuu pitkälti siihen, että joskos kokeiltais tätä auttaako. Toki siellä on se taitotietotaso toista mitä tk:ssa. Siellä ostaan ennakoida että auttaako vai ei. Lähdetään siitä mikä suurimmalla todennäköisyydellä toimii. Ja viimeiseen asti vältetään niitä kovia opioideja. Ainakin jos on oletettavaa, että kipu jatkuu vuos kaudet. Toki syöpäkipuun ne määrätään heti jos siltä näyttää, että niitä tarvitaan ja se on hyvä. Jotkut sairaanhoitopiirit ja toiset lääkärit ei suostu edes määräämään oikeasti vahvoja opioideja ilman kipupolin konsultaatioo. Loisto juttu mielestäni, vielä kun saatais psyykelääkkeet samoin, vain psykiatri voi niitä määrätä jatkuvaan käyttöön. yleislääkäri tmv. voi määrätä niitä aloituspakkauksen puhelin konsultaation perusteella ja jos niitä tarvitaan jatkossa niin psykiatri sitten tutkii ja määrää. Tk hoitaa jatkot.
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: diisa - Joulukuu 01, 2012, 09:42:38
Totta se on että kipupolin hoito on tuo, hoidon etsiminen, olkoon se siten ne lääkkeet ja muu hoito.
Silti moni kipupoli on tekele. Siell pitää olla lääkärin lisäksi se hoitaja, sosiaalipuolen ihminen joka tuntee muut asiat ja myös psykiatri/-logi.
Silloin se toimii.
Kun asiat saadaan toimimaan niin silti ovi raolleen sinne sen takia kun tk;ssa aletaan keksimäään omia ehdotelmia vaikka on ohjeistettu kipupolilta.
Aina löytyy joku innokas lääkäri joka alkaa vaihtamaan esim. lääkitystä.

Itse olen joutunut kaksi kertaa palaamaan takaisin kipupolille kun tk;n kanssa asiat ei luistaneet. Nyt menee paremmin.
Jaksamista taisteluihin ja kipujen kanssa elämään  :hali:
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: satuo - Joulukuu 07, 2012, 19:27:07
Mahdollisesti kiirehtimispyyntö auttoi. Peruutusaikaa tarjottiin.
Lääkeresepti tuli postissa.
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: satuo - Elokuu 12, 2013, 19:40:44
Viimeisin käynti oli kyllä karmea! Nyt siis omassa sairaalassa, jonka pitäisi olla minun ensisijainen hoitotaho.

Tulee vain mieleen, kun luin tuon Toppiskan ensimmäisen viestin, että olisko sama lääkäri??!!  :sadattelu:   :o  :sadattelu:
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: diisa - Huhtikuu 04, 2014, 12:44:15
Kaivoin tämän aiheen täältä. Olen huolissani oikeasti kun paikkakunnan keskussairaalan kipupoli lopetetaan  :o
Minulle se aiheuttaa oikeaa pelkoa, miten käy kivunhoidon?

Niin monta pettymystä ja yritystä on takana että en jaksa uskoa hoitoon terveyskeskuksessa. Se vaan ei ole toiminut. Hankaloittanut omaa kivunhoitoani siksi kun tk on heti alkanut säätämään lääkitystäni vaikka ohjeistus on ollut täysin selkeä. Asiassa mentiin niin pitkälle että en voi enään luottaa lainkaan.
Sain vastauksena sen että kun nuoret inokkaat lääkärit pelkää kipulääkkeen määräämistä niinköhän  :o

Outo pelko, ohje kipupolilta  on turvana, ohje joka toimii ja siihen voi turvata jos niin pelokas on. Miten se hoitopaikan muutto toimii, pitää se asia tutkia ja käytää sitä mahdollisuuta jos siihen voi luottaa.

Mukavaa viikonloppua  :hali:
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: rikke - Huhtikuu 04, 2014, 14:01:30
hello. tuohon kipulääkejuttuun kommentoin, että minulle yksityinen ortopedi sanoi, että jo lääkärikoulussa kehotetaan varomaan voimakkaita kipulääkkeitä. hän kyllä ihmetteli myös tk:n lekurin hommaa, kun ei antanu mulle kipulääkettä. hän taas kerran lausui sen tutun, että kipu kroonistuu, jos sitä ei hoideta ajoissa ja kunnolla ! mulla ei ole kuin 14 päiväksi oxyja ja en tiedä mistä sitten saan lisää, kun tk ei anna. ens viikolla ortopedi soittaa ja häätyy pyytää lähettään epikriisi mulle tai suoraan tk:een.
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: VilleJuhani - Toukokuu 13, 2014, 18:34:11
Minulla luki jo tuossa ajananto-kirjeessä, että käyntejä on 1-4. Osa voi olla myös soittoaikoja. Vähän pelottavalta kuulostaa...
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: Nelli - Toukokuu 13, 2014, 18:45:52
Mie oon käynyt yhden kerran tuolla lääkärin juttusilla, sen jälkeen olen yhden kerran puhunut lääkärin
kanssa puhelimessa ja hoitajien kanssa varmaan jo kymmenen.
Ainakin miulla tuntuu olevan semmonen puhelimen välityksellä toimiva hoitosuhde.

Lääkärin kyllä tavottaa suht nopeaan, kerron hoitsulle probleeman, hää juttelee lääkärin kanssa
ja sitten hoitsu soittelee miulle.
Välistä vaan tuntuu, ettei myö puhuta samasta asiasta  ~:/  jotenkin etäistä touhua lääkärin suunnalta,
hoitajat on tehtäviensä tasalla

Nelli
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: rane - Toukokuu 13, 2014, 22:33:27
Minulla luki jo tuossa ajananto-kirjeessä, että käyntejä on 1-4. Osa voi olla myös soittoaikoja. Vähän pelottavalta kuulostaa...
Paikan tuntien saat pari käyntiä, pari soittoaikaa (soitto hoitajalle) ja nipun reseptejä. Kovin lyhyitä on jaksot, muutaman lääkkeen ehtii kokeilla. Sellainen pitkäjänteisyys puuttuu, mitä nimenomaan näissä tilanteissa tarvittaisiin. Säästetään, mutta ihminen unohtuu.  :doh:
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: diisa - Toukokuu 16, 2014, 11:26:38
Selvisi oman kipupolin kohtalo. Ei suinkaan lopeteta vaan aloitetaan uudelleen  ???
Eli "vanhat" asiakkaat passitetaan tk:n ja jos on tarvetta päästä takaisin niin lähete tk:sta ja puolen vuoden jonossa marssitaan takas. Toki jos lääkäri niin päättää.

Saamalla kun heitettiin pois kipupolilta niin lopetettiin yksi vuosia käytössä ollut toimiva kipulääke . Huono yhtälö. Puheissa lääkäri sanoi että mietitään jos en pärjää niin aloitetaan sama lääke uudelleen.  :o Sitä tekstiä ei ole epikriisissä. Ajattelen että jos olisin tk;n lääkäri minulle se olis sama kuin lopetettu lääke.
En jaksa uskoa siihen että tk;n tohtorit palaa siihen enään. Minulle se tietää sitä että odottelen sen puoli vuotta päästäkseni takaisin.
 :-X
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: Nelli - Toukokuu 16, 2014, 14:27:04
Voi Kerpele sentään Diisa  :hali:

Jopas ovat taas hyviä päätöksia tehneet, sairaita taas kyykytetään  :sadattelu:
Ja toimivat kipulääkkeet tietenkin viedään, joka toisen lääkärin tavoite vissiin...

Toivottavasti pääset uudelleen polin kirjoille  :hoiva:

Nelli
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: diisa - Toukokuu 20, 2014, 23:04:22
Juu ne toimivat , tai yksi toimivista kipulääkkeistä meni jo!!! Oikiassa Nelli olet, nuoret lääkärit varoitetaan antamasta kipuun lääkkeitä.
Viinasta ei niinkäään varoitella, sitä saa usseimman putelin aina tarvittaessa. :kipee:
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: VilleJuhani - Toukokuu 21, 2014, 00:34:59
Joo, kyllä palaa mieleen muistot 90-luvun ihan lopusta. Loppui silloin kipupolilla käynnit kuin seinään. Lopputekstikin on vain muutaman rivin. Toivoa sopii, että vast.ottavalla lääkärillä ei olis ihan sairaskiire, eikä olis ihan hommiinsa kypsynyt. Varmasti olen haastava tapaus (enkä tarkoita ettettekö te muut olisi), kun on kovat lääkkeet käytössä, ja kivut päällänsä. Lähetekin oli aika karua luettavaa.
Toisaalta jää se mahd. miedoilla kokeilu nyt väkisellä pois. Siis jos vähänkään paneutuvat asiaan. Minnehän meidän pitäis olla yhteydessä, että näin tärkeän pkl:n toiminta olis vähintäänkin asiallista? ja vieläpä joka paikassa. Kirjoittelen ehdottomasti kunhan olen tuolla päässyt käymään...
Mutta ei tuo diisankaan kohtelu ole mistään kotoisin! Mitähän osais neuvoa... Kovan kipukohtauksen tullessa itse menen päivystykseen. (ja nämä paperit aion ottaa kipupkl-käynnille mukaan.) Sanoisit siellä päivystyksessä, miten on käynyt... Ei ole helppoa sekään kyllä... Mutta olisko ideaa?
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: rane - Toukokuu 21, 2014, 08:02:01
Tää ajautuu nyt pois topikista, mutta saahan tämän rönsyn erilleen jos tästä on omaksi aiheekseen saakka.

Joskus aikanaan tehtiin adressi kipupotilaiden tilanteen parantamiseksi. Adressejakin on vaan niin turkasen paljon. Mediassa näkyminen olisi hyvä mutta vaatisi että joku antaa asialle "kasvot". Eikä meidän asiat ole kovin mediaseksikkäitä. "Toi on kipee" -Ai jaa, mistä sen näkee. Poliitikkojen kautta saattaisi saada kysymyksen kyselytunnilla, mutta auttaako se? Vaikka asiaan jostain käsittämättömästä syystä puututtaisiin (meillähän on kaikki kunnossa jos sairaalasta kysytään) muuttuisiko silti toiminta kun se on juurtunutta. Joku THL voisi olla keino oikeasti vaikuttaa, mutta nokkiiko lääkäri toisen silmää? Epäilen. Samasta syystä kenenkään tunnetun kivunhoidon lääkärin avautumista on turha odottaa. Kyllä me ollaan aika heikoilla?
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: Peikko - Toukokuu 21, 2014, 11:30:32
kävin nyt toisen kerran kipupolilla,
ensimmäisellä lähetteellä kävin siellä kerran
ja totesivat että on niin moneen paikkaan aikoja, ettei sinne enää lisää.
Uudella lähetteellä, tämän ainoan kerran,
totesivat että tk pystyy hoitamaan lääkityksen
ja että lääkkeitä on liikaa, ilmeisesti toimimattomia, vaikutus ei enää ole sellainen kuin pitäisi.

Aluksi otetaan laastarit alas ajettavaksi aikaa siihen ainakin kolme kk,
Tradolan jää Lyrican ja Arxocian kans käyttöön.
Perus tutkimuksen teki,
mutta mielestäni jäi paljon asioita käsittelemättä,
mutta aika on kuulemma niin rajallinen.
Sama lääkäri eka kerralla ja silloin ei tuntunut olevan mitään kiirettä,
nyt tuli vähän toisenlainen tunne.
vai oleko ollut liian kauan sairas?

Katsotaan nyt miten käy,
kun iltaisin ja öisin on niin vaikeaa välillä.
Viimeksi käydessäni lisättiin lääkkeitä
ja vaikka tässä itse välillä ehdottelin, 
että onko mahdollisesti mennyt teho laastareista, niin silloin vaan lisättiin.
Ei ole kuulemma sitten paljon muita vaihtoehtoja,
kuin lisätä lepoa että kivut rauhoittuu,
ja oppia elämään kipujen kanssa.
Tulee tunne että menäänkö tässä taas sen mukaan onko lääkärillä hyvä vai huono päivä.

Onko kukaan ollut kipupolin suljetussa vertairyhmässä?
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: Nelli - Toukokuu 21, 2014, 14:35:41
Aika mielenkiintoista toimintaa, Peikko  ~:/

Miula on vähän samanmoiset fiilikset, jotenkin semmonen tunne tulee kun oon muutaman kerran
tuon tohtorin kanssa jutellu puhelimessa, että syö buranaa ja meditoi...

Paperilla tuo kipupoli näyttää hyvältä, käytännössä näissä tuntuu olevan hurjia vaihteluita riippuen
missä asuu..

Miulla vielä tuo hoitojakso kesken, yritän nyt kuitenkin olla positiivinen  :innocent:

Aika hanurista tuo siun tilanne, Peikko. Mitenhän tuolta tk:sta saapi enää kipupolin reissun
jälkeen kipulääkkeitä? Kun tuo nukkuminen on kuitenkin tärkeä asia henkisen
ja fyysisen jaksamisen kannalta.

Nelli
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: Sasu - Toukokuu 21, 2014, 15:27:10
Peikko  :hoiva: Eipä ollut järin hyvä tuo käyntisi kipupkl:lla. Aika lohdutonta kuultavaa tuokin ettei pois jätettyjen tilalle oo vaihtoehtoja. Itellä alkaa olla samanlainen tilanne reumalääkkeitten kanssa. Pitäis vaan jotenkin selvitä  :o Siinäpä sitä haastetta sitten onkin. Tk:sta,jos ois mahdollista saada napakka lääkäri, joka hoitais asiasi joka kerta niin vois onnistuakin,  vaan harva kivunhoitoa hallitsee. Ja jos hoito on sama kuin reseptin uusinta niin turhauttavaa sekin. Nytkö sit otat yhteyksiä terv.keskukseen, jos ongelmia lääkkeitten vähennyksen kanssa tulee ?
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: satuo - Toukokuu 21, 2014, 19:13:42
Kyllä tuo peikon kokemus vastaa yleistä mielipidettä. Mulla nyt ei alasajettu lääkkeitä, mutta ei todellakaan kokeiltu MITÄÄN uutta lääkettä.
Vaikea päästä kipupolille ja sitten hoito jää torsoksi...
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: Peikko - Toukokuu 22, 2014, 00:40:15
eipä ollut apua ei,
ja jos sieltä ei tunnu kukaan (?) apua saavan,
niin onko paikalla mitään merkitystä vaikka loppuisikin?
vaikka onhan niitä varmaan parempiakin käyntejä ihmisillä?
taitaa olla vaan liikaa kaikkea, niin eivät osaa hekään selvitää niitä.
Päivä kerrallaan   :(
tk:n otettava sitten yhteys kun tulee epikriisi,
kun pitäis olla kuulemma säännöllisempää seurantaa  ~:/
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: Nelli - Toukokuu 22, 2014, 14:49:50
Jaa, tänään hoitsu soitteli kipupolilta, lääkäri oli viimein laittanut lähetteitä eteenpäin.
Nyt voisin varailla aikoja akupunktioon ja fyssalle keskussairaalaan. Kyselin aiemmin tuosta
fysioterapiasta psykologilla käydessäni, sanoin etten viitsi ajella lähemmäs sataa kilsaa
katseluterapiaan, mutta psyko oli sitä mieltä että kyllä nuo osaisivat tuolla k.sairaalassa
auttaa ihan oikeastikkin.
Oli kirjottanut miule reseptin Ataraxiin, jos tuo melatoniini ei auta unensaannissa.
Ilmoitin samalla, varmaan neljännen kerran että kipulääkkeet loppuu parina kolmena päivänä
viikossa kesken, saas nähdä mitä tuo taas kerran vastaa  ~:/

Mielenkiintoinen asia tuli keskustellessa esille, kun mainitsin tk:sta haetusta B-lausunnosta.
Olisin kuulemma saanut sen tuoltakin, kun olen kuntoutuspolin asiakas   :o
En kylläkään itse tiennyt olevani.

Kyllähän tää kipupoli tuntus miun kohdalla jotenkin toimivan, toivottavasti jatkossakin

Nelli
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: VilleJuhani - Toukokuu 22, 2014, 20:03:42
Aivan uskomatonta. Jotenkin alkaa lähenevä aika kohdallani ko. polille pelottaakin. Siitä on niin kauan kun olen itse viimeksi käynyt. Mutta ei voi kyllä olla odotukset kovin korkealla. Toisaalta optimismiäkin tarvittaisiin. Mutta pitäishän niiden tajuta siellä, ettei sinne kukaan ihan kahvittelemaan ole tullut...
 :sadattelu:
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: Peikko - Toukokuu 22, 2014, 21:27:57
hyvä että parempiakin kokemuksia on.

edellinen käynti oli minullakin lähes pari vuotta sitten
ja sen perusteella en olisi uskonut,
että tulisin ajatukseni kääntämään näin radikaalisti siitä toiminnasta,
sillähän ajattelinkin,
että ollaanko sen varassa millainen päivä sattuu lääkärillä olemaan?

VilleJuhani, älä vielä luovuta,
jospa se lääkärin parempi päivä sattuu sinun kohdallesi  ~:/
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: Nelli - Toukokuu 27, 2014, 18:18:35
Miulta meni ainakin luottamus kertarysäyksellä koko putiikkiin ton diagnoosin pohjalta.
Siis luin tk:n antamista papereista että kipupolin setä on laittanut miulle diagnoosiksi F45.4
krooninen kipuoireyhtymä.
Nyt kun miut on luokiteltu ryhmään henkisesti kipeä, näiden kuvitteellisten kipujen hoito
on luokkaa mielialalääkkeet tai muumilaastari  :doh:

Voi että korpeaa  :sadattelu:

Nelli
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: Hortensia - Toukokuu 27, 2014, 20:43:56
Voi Nelli  :hoiva:  :hali: ! Miten tollanen diagnoosi voi tulla ihan puskista ilman mitään varoituksia? Ei taas pieni ihminen ymmärrä, miksei noista diagnooseista voida potilaan kanssa ihan avoimesti keskustella ennen papereihin lyömistä. Ei sen vuoksi, että potilas saisi omasta diagnoosistaan päättää vaan siksi, että potilas saisi tietää, miksi ko. diagnoosiin on päädytty ! Voimia Nelli !
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: hiker - Toukokuu 27, 2014, 21:03:32
Kyllä minuakin korpeaisi, jos saisin moisen kuin puskista. Koeta Nelli jaksaa ja pyydä selitystä dg:lle.  :hoiva: Tiedän tunteen saatuani ensimmäisenä F-alkuisenani hypomania dg:n fysiatrilta muutama vuosi sitten. Erona kuitenkin se tärkein. Hän keskusteli kanssani perusteellisesti, mistä on kyse ja sanoi lähettävänsä kotiin lausunnosta kaksi kappaletta. Hän toivoi, että toimitan toisen työterveyteen, mutta halusi minun olevan sinut hänen tekstinsä kanssa ennen kuin teen päätöksen. F-alkuisia ei pitäisi koskaan heitellä tuosta vain potilaan tietämättä! Ne herättävät aina paljon tunteita ja lukemattoman määrän kysymyksiä!
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: Peikko - Toukokuu 28, 2014, 00:19:46
Nelli  :hoiva:, pystyisitkö olemaan yhteydessä tuonne kipuplk
ja kysyä tarkemmin tuosta diagnoosin syystä,
ehkä pääsisitte asiasta yhteisymmärrykseen.
Olisi varmaan hyvä saada jutella asiasta, ettei jäisi kaivelemaan pidemmäksi aikaa.
Minun piti ihan katsoa netistä mikä tuo F koodi on, kun ei ole aiemmin tullut vastaan,
siihen näköjään voidaan kirjata paljonkin eri asioita kun katsoin tuolta.

posti toi tänään epikriisin kipu plk käynniltä,
arvailuni osui oikeaan, lääkärillä ilmeisesti oli huono päivä käydessäni  ~:/,
epikriisi ei ollutkaan niin negatiivinen,
kuin olisin käynnin perusteella olettanut  :thumbup:.
Se on hyvä asia että se oli tuollainen, tk lääkärille menee tuo epikriisi
ja sen pohjalta aloitetaan sitten yhteistyö jatkossa,
eipähän ole ristiriidassa omien ajatusteni kanssa.
Pääsen kipuryhmään, aloitusajankohtaa en tiedä vielä.
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: Kaustinen - Toukokuu 28, 2014, 13:34:04
... ei ollutkaan niin negatiivinen,
kuin olisin käynnin perusteella olettanut  :thumbup:.
Se on hyvä asia että se oli tuollainen, tk lääkärille menee tuo epikriisi
ja sen pohjalta aloitetaan sitten yhteistyö jatkossa,
eipähän ole ristiriidassa omien ajatusteni kanssa.
Pääsen kipuryhmään, aloitusajankohtaa en tiedä vielä.

Hienoa, Peikko  :vrolijk_26: .. Ja kuulostaa hyvältä tuollainen ryhmä  :hali: Toivottavasti saat tarvitsemasi avun  :thumbsup:
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: satuo - Toukokuu 28, 2014, 14:52:05
Niin on!  :thumbsup:
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: VilleJuhani - Toukokuu 29, 2014, 01:32:03
En luovuta, en. Itselleni ei dg:lla ole (luultavasti) niin väliä. Sais vaan apuja näihin koviin kipuihin. Siis kipupkl:n puolelta. Toki ymmärrän, että korpeaa tuollainen diagnoosin saaminen vasta paperilla. Nyt itsellä on vasta verikokeissakin ruvennut näkymään "vääriä" arvoja. Ja aion ko. polilla sanoakin, jos lääkäri kyselee haluani vahvojen kipulääkkeiden perään, että mieluummin lopettaisin kaikki lääkkeet. Totta se onkin, jos kivut saisi muulla konstin poies. Ja onhan mulla jo nyt kovat lääkkeet.
Peikon paperille  :thumbup: tosiaan, ja Nelli, jos saisit yhteyden polille.... itselläni kävi selkäklinikan kanssa silleen, että minun tietojen alla oli ihan jonkun toisen potilaan tekstiä. Sai soitella monta puhelua, ja vieläkin se väärä teksti on joissain päätteissä näkyvillä. Aivan uskomatonta hommaa, mutta mahdollista näköjään kyllä.
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: trochanter - Toukokuu 29, 2014, 05:38:06
Peikko, hyvä paperi, toivottavasti pääset kipuryhmään mahdollisimman nopeeta! :)

VilleJuhani, sama homma, lopettas sitä mielellään kaiken lääkkeen syönnin jos se apu jostain muualta löytys.. Toivon helpotusta kipuihisi!   :hoiva:

Tuo kyllä kuulostaa ihan käsittämättömän järkyttävältä, että toisten potilaitten epikriisin pätkiä näemmä jaellaan ympäriinsä huolimattomasti! Eli siis yhistettynä jonkun toisen teksteihin..!!   :sadattelu:
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: Mintsi - Toukokuu 29, 2014, 09:26:51
Minä kävin juuri viime viikolla kuntoutuksessa kipuhoitajan luennolla ja hän manitsi tuon F-diagnoosin yhtenä kipudiagnoosina. Hän painotti, että vaikka diagnoosi onkin mielenterveyspuolen diagnoosi, sitä käytetään aika paljon idiopaattisesta kroonisesta kivusta. Eli kivusta, jonka syytä ei tiedetä, mutta joka on silti täysin olemassa oleva kipu. Totesi, että muualta ICD-koodistosta ei oikein löydy sopivaa koodia idiopaattiselle kivulle, joten on vähän pakko käyttää mielenterveyskoodia. Tämä ei kuitenkaan saa tarkoittaa missään tilanteessa, että kipu jätettäisiin hoitamatta tai että diagnoosin perusteella kipua vähäteltäisiin. Kipu on todellinen ja se pitää hoitaa.

En tiedä, onko oma tilanteeni hieman erilainen, mutta saatuani mielenterveysdiagnoosin (keskivaikea masennus) on ainakin tk:ssa kiinnitetty myös kivun hoitoon huomattavasti enemmän huomiota. Enää kivun hoidon ei oleteta olevan riittävää, vaan siitä kysytään jokaisella käynnillä. Muutenkin reumaani seuraava kipu otetaan nyt vakavammin kuin ennen.
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: Nelli - Toukokuu 29, 2014, 15:24:09
Kiitos Mintsi selvityksestä, ja muillekkin kommenteista
Oishan tuo hoitava lääkäri voinut selittää tilanteen paikanpäällä, aika ikävä ja ristiriitaisia tunteita herättävä
juttu huomata asia papereista ohimennen.

Mie olen pyytänyt nimenomaan noita lääkkeettömiä vaihtoehtoja, tai mahdollisimman hellävaraisia
lääkkeitä, esim. melatoniini tuntuu toimivan oiken hyvin unensaantiin. Pari kolme kertaa viikossa
tarviaisin tällä hetkellä enemmän lääkettä..
Lähinnä tuommonen yllätysdiagnoosi herättää pelkoa luulosairaaksi leimaamisesta, ei oikein
tee mieli avautua lääkärille kun miettii itsekseen mitähän se mahtaa miusta oikein ajatella?

Seuraava soittoaika on kesäkuun puolessavälissä, yritän selvittää tilannetta päässäni ennen
tuota, jospa se siintä

Nelli
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: Peikko - Toukokuu 29, 2014, 16:43:53
jospa sieltä jotain apua löytyisi kipuryhmästä,
sittenhän sen näkee,
ei ole oikein käsitystä millainen se on  ~:/

harmillisia tuollaiset virheet että muiden tietoja tulee omiin papereihin  :sadattelu:
mutta täytyy vain vaatia että sellaiset poistetaan tiedoista
sotkevat vain asioita jos on outo lääkäri seuraavan kerran.
Ainahan virheitä sattuu kun ihmiset tekee,
mutta korjattava on.
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: Nelli - Kesäkuu 04, 2014, 22:16:47
Kerrothan Peikko kokemuksia tuosta kipuryhmästä, jos käyt siellä. Tuolla meijän keskussairaalassakin
olisi semmonen ryhmä, en vaan tiijä vielä menekö sinne vai en kun matka eestaas  on
aika pitkä..
Hoitaja soitteli tänään, lääkäri oli kuitenkin nostanut Temgesicin päivittäistä annosta
4*1 + 2*1 tarvittaessa. Hyvä juttu, ei tarvia iltasin kärvistellä.

Nelli
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: Peikko - Kesäkuu 04, 2014, 23:54:15
toki kerron kuulumisia, kunhan tuo alkaa,
on minulle jo soittoaika varattu
ja  sen jälkeen varmaan tiedän koska se alkaa, ilmeisesti vasta syksyllä.
Matkaa on minullakin,
vaan ajattelin että jos nyt tuon eläkkeen saisin,
niin onhan sitten aikaa siellä käydä - onpahan vaihtelua,
jos en saa sitä, niin sit pitää miettiä uudelleen miten se onnistuu  ~:/.

Nelli, hyvä jos kipulääkeasiat alkaa olla hyvin  :thumbsup:
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: satuo - Kesäkuu 05, 2014, 19:10:51
Onhan se niinkin, että kaikkien tapaukset ovat erilaisia. Minulle ei ole sitä apua löytynyt niin kipupolilta, kuin kuntoutuspoliltakaan. Kaikki eri tahojen lääkärit ovat nostaneet kädet pystyyn. Ei siihen sitten kipupolikaan mitään voi tehdä. Kun on jo "kaikki" lääkkeetkin kokeiltu, niin ei sitten siinäkään ole mitään tehtävää...
Toivottavasti muut saatte avun!  :thumbsup:
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: rane - Kesäkuu 06, 2014, 10:41:50
Itse olen ihmetellyt että kuinka lääkekeskeistä kipupolin toiminta on. Tietty kokemukseni johtaa yhteen poliin ja lähinnä yhteen lääkäriinkin. Mutta olisihan olemassa esimerkiksi kipupsykologia, kuntoutukset, akupunktio, OMT -ja muut fysioterapiat, hieronnat, manipulaatioihin perustuvat hoitomenetelmät.. noin muutamia vain mainitakseni.
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: hiker - Kesäkuu 06, 2014, 16:49:40
Samaa olen monesti miettinyt enkä muuta ole keksinyt kuin kustannukset. Lääkekokeiluja halvempaa hoitoa saa hakea. Lisäksi vallalla on edelleen käsitys, että kivun voi hoitaa pois lääkkeillä ja elämä jatkuu kuin terveenä konsanaan. Harvoissa tapauksissa tarjotaan stimulaattoria, mutta muuten kunnalliset kipupolit pitäytyvät lääkehoidoissa. Yksityisellä on toisin, mutta hoitojen kustannukset lankeavatkin potilaalle. Kivunhoidossa on selvästi kaksi koulukuntaa, joista mielelläni olen hoidossa lääkärillä, joka suhtautuu kipuun nöyrästi ja on avoin muillekin hoitovaihtoehdoille kuin lääkkeille. Pelkästään lääkkeisiin vannovat lääkärit unohtavat mielestäni, että keskiössä on potilas, jonka elämästä olisi tarkoitus tehdä mahdollisimman hyvä ja toimiva hänen lähtökohdistaan. En käsittämätöntä, että esim. Kela mittaa ihmisen kipuja apteekista ostettujen lääkemäärien mukaan!
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: rane - Kesäkuu 07, 2014, 09:38:14
Se kipupoli missä aikanaan kävin oli sairaalaympäristössä ja lääkärit anestesialääkäreitä. Taitavat harvemmin edes jutella tajuissaan olevan potilaan kanssa.  :innocent:
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: Nelli - Kesäkuu 07, 2014, 11:11:28
Täällämeillä sama homma kuin Ranen tapauksessa, osastokin on päiväkirran yhteydessä.
Mie pääsin kyllä heti kipupsykologille, mutta tuo akupunktiolähete oli tosi hankala saada,
vaikka olin pyytänyt sitä jo esitietolomakkeessa.
Samoin lähete lisäfysioterapiaan tuli kipupsykon kautta, lääkäri ei paljon ehdotellut muuta
kun TENSiä ja lääkkeitä.

Hoitoyhteys jatkuu soittoaikojen myötä, muu toiminta on tosi hidasta ja yhtä hoitoa joutuu oottamaan
kuukauden päivät.

Nelli
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: VilleJuhani - Kesäkuu 26, 2014, 15:50:01
Nyt oli minulla se kipupkl:n aika. Viistoista vuotta sitten olen käynyt viimeksi. Sinä aikana on muuttunut mun kivut, henkilökunta ja taisipa paikkakin olla vaihtunut.
Efexor aloitettiin. Sillä on käsittääkseni muutakin vaikutusta kipuihin, kuin yleensä mielialalääkkeillä kipukynnyksen nostoon. Tuossa kuulemma on lisäksi jotain, että "vääristynyt" kivuntuntemisyksikköni alkais antamaan vastaimpulsseja kipua vastaan. Jotenkin näin...
Itse kipulääkettä ei vaihdettu, laastarilinjalla jatketaan... Kyselin suun kautta otettavia, että vois huonompana päivänä ottaa... Lääkäri meinas, että niissä käy poikkeuksetta niin, että kohta tarvii ottaa jatkuvasti. Tottahan se varmasti tuo on.
Fiksu nuorehko lääkäri oli. Jäi itselleni vähän kaksijakoinen olo käynnistä: Yli kaksi tuntia tutki, perusteellisesti. Sain Efexorin, katsotaan mitä elimistö siitä tuumaa. Pari soittoaikaa tulee. Itse tähän nyt olevaan tarpeeksi kovaan kipuun en saanut apua tässä ja nyt.
Noh, piikit auttaa vain vähän aikaa, eikä just ollut kipukohtaus päällä.. ja onhan siellä tietenkin sellaisen tropit, että kipu lähtee. Sitten tosin ei ehkä osais pihalle koko talosta..  :)
Mutta, kuitenkin, mulla ei ollut nyt sellaisia (ylisuuria) odotuksiakaan, koska on monesti joutunut pettymään. Sen varjolla ihan ok-käynti..  Sehän selvis jo muutama päivä sitten, että niskaa ei leikata, eikä voida laittaa sitä "hermostimulaattoria".
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: Nelli - Kesäkuu 26, 2014, 19:48:32
Aika kurjaa VilleJuhani, ettet saanut mitään apuja noihin kaikkein huonompiin päiviin  :(
Jotenkin alavireistä tuntuu siun oleminen olevan muutenkin, kun pettymyksiä tulee  :hoiva:

Jospa jossain vaiheessa vähän helpottaisi, tai edes joku lääke toisi edes hivenen helpotusta  :hali:

Nelli
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: VilleJuhani - Kesäkuu 26, 2014, 22:35:42
Kiitos tsempistä, Nelli ! No joo, olisi mukava olla jokin pilleri reservissä, jonka voisi ottaa kipukohtauksen iskiessä. Alavireisyyttä on kyllä, mutta kyllä tässä porskutellaan.. ja kuitenkin oon taas kipupolin "kirjoilla". Hoitajalle voi soitella, jos ihan mahdottomaksi menisi. Ja pitää kokeilla nyt tuo Efexor, jospa siitä ei tulisi yhtä huono olo kuin Cymbaltasta tuli. Eri aineita kuulemma ovat. Jos kipukynnys (oikeasti) nousisi, niin maalaismatematiikalla kivut vähän vähenisivät. Kai se on positiivinen juttu, että kipupolilla muutakin tarjoavat kuin perinteisiä kipulääkkeitä, toivotaan näin. Tosin, ei tuo kipukynnyksen nostosuunnitelma taida enää mikään ihan uusi juttu olla...  :thumbsup:
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: hiker - Kesäkuu 27, 2014, 16:30:22
Tuota kipukynnyksen nostoa olen monesti pohtinut. Sotkevat vain ainakin minun pääni ja enemmän lääkärit ovat ihmetelleet, että kuinka en ole huomannut sitä tai tätä uutta ongelmaa kipuna. Ihan liiankin korkealla tuntuu kipukynnykseni olevan! Toivottavasti saisit varalle sen kipukohtauslääkkeen. Pakko sellaisia on olla olemassa. Itsekin olisin tarvinnut viime syksynä kolmoishermosärkyyni. Hoidin tramadolin nostolla ja siitähän ei tullut kuin kykenemättömyys toimia ja pää sekaisin. Fentanyl leikkauksen jälkeen oli kuin unelmalääke siihen verrattuna!  :hoiva:
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: VilleJuhani - Kesäkuu 27, 2014, 22:21:15
No sepä se on. Ilmaisin kyllä tosi selvästi lääkärille, että jotakin tarttisin justiinsa kipukohtauksiin. Ja Lyrica on kokeiltu kahteen otteeseen, samoin Cymbaltasta tuli ihan kamala olo. Nämäkin asiat kerroin. Se puhui myös, että voitaisiin kokeilla jotain epilepsialääkettä. Käsitin sen vaikuttavan jotenkin niin, että kun epileptikoilla lääke himmailee "toimintaa" ettei tulis kohtauksia. Joillakin käsittääkseni se voi toimia kivun kanssa samoin, että häivyttelee jotenkin niitä pahimpia kipuhuippuja.. Kyllä oon periaatteessa valmis kokeilemaan näitä tämän tyyppisiä, eivät olis kuitenkaan kait kolmiolääkkeitä. Ja jos sattus onnenkantamoinen, että vaikuttaisi kipuja lieventävästi. Olishan se mahtava homma. Mutta yritän olla olematta liian optimistinen, ettei taas tunnu niin kovalta pettymykseltä, jos ei toimikaan. Mutta, niin... olis ollut kyllä tärkeä saada joku "kipukohtauslääke" ihan lisäksi. Kun senhän tietää ihan maalaismatematiikalla, ettei sellaista sovi alkaa jatkuvasti käyttämään. Ainakin tehot menisi aika nopeastikin varmaan...
Lääkäri kuitenkin paneutui asiaani perinpohjin, että isot plussat siitä. Jospa tuo ajatteli, että pitää "reservissä" jotain vahvaa, jos tilanne vaikka pahenisi kipujen osalta.. Sitä lääkettä se pyöritteli, joka on opiaatti, eikä aiheuta ummetusta, otetaan suun kautta. (nimeä en muista) Mutta kun se ei ole ollenkaan kela-korvattava, ja hemmetin kallis, niin aihe ohitettiin sillä.
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: OP - Kesäkuu 28, 2014, 05:51:19
Mulla on Rivatril, tai oli, vaihdettiin välillä Sirdaludiin. Vaikuttaa lihasjäykkyyteen ja -kramppeihin. Mulle iso apu yöksi otettuna. Rentouttaa lihakset kipulääkkeen kanssa otettuna. :nukkuu:
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: lumimyllari - Kesäkuu 28, 2014, 12:35:38
ohjah :doh: olen nyt lukenut ja lukenut sitä kipupolin juttua, itsellani en tiedä kävikö tuuri vai ei-(koska on leikattu 2,5v sitten  mahalaukkua-olin ns.liikalihava 140kg-nyt hetkellä 70kg) -oli ortopedi todella varovainen-hän nosti kädet pystyyn ja piti kouraani lähetteen sit suoraan kipupolille.
 no ajan-yllätyksekseni tuolloin sain het seuraavalle päivälle. np vietettyäni puolisen tuntia kipupolilla vastaanotolla sitten vaan keskustelimme-ei edes minkäälaista tutkimista jne... no se siitä. tietty tuli silloin käyty kaikki juttuni läpi vuosieni varrelta (sanotaan n 7 viimeistä vuotta mennyt sitten erilaisten juttujen/sairauksien kanssa-siitä onnekseni 6v jo työkyvyttömyyseläkkeellä-kiitos halvaukseni) .
niin eka kokemus oli aika positiivinen-ehkä saankin apua, puhelinnumero kouraani-että voin soitella polille 24/7 vaikka vastaakin tarpeen vaatiessa seuraavan arkipäivän aikana :P no joo. niin soitellaan joka kuukausi uusintareseptia ja no välillä kun valittaa vaihdetaan lääkkeitä-kutsutaan jopa takas. mut kun rupes tuntumaan täs vaikka söis 200mg tai 400mg tramadolia ei minkäänlaista vaikutusta. No sit pistikin pahaksi tuon mun kohdallani asian... pisi päälle puhelimessa juuri ennen jussia arcoxian onneksi en heti juossut apteekkiin sitä
hakemaan... luin vaan ekaksi tuon ns. selostelapun netistä...
olen jo tottunut siihen,että täytyy kohdallani tehdä se. Kerran on pistetty neurologin toimeesta yksi lääke päälle-jonka seurauksena olin ambulanssimatkalla sairaalaan-sain kunnon allergiakohtauksen. (en lukenut ennen listaa) Kun olen jo ennestään monelle lääkkeelle allerginen- (jopa perus aspirini/ibuprofeni/diclofenaci jne)
ja kun sit ennen jussia heti soitin takas polille-samana päivänä-tietty ei het soitettu takas vaan täytyi jatkuvasti kärsii koko jussi... niin viikon alussa soitti jopa lääkäri itse-ei enää hoitsu!!! et sorry-en tiennyt että olet allerginen :kipee:. no ollaan sun mahaongelman takia käyttetty niitä "ystävällisiä" lääkkeitä... :P nojuu. ja vaikka olin sanonnu etten haluais kokeilla vielä "kovempia" lääkkeitä niin pisti sit päälleni pikkunappeja... Oxycontinin... 10mg x2 mut ainakin hetkellä tuntuu että tehoavat kohdallani... vaikka ns. kosketuskipu-mulla on päällä taas kamala tennis/golffarin jakso- on kamalaa..mut muuten on elämä ihan siedettävä hetkellä... onneksi on kesä.. maanantaina pitäis alkaa kesälomaa 5viikkoa-hetkellä kyllä saikulla (kuun alussa oli leikkaus) ja niin se lomaa siirtyy eteenpäin-että koko kesä kotona. jh kun nyt vaan ne lääkkeet puris heten pitempään, ettei loppuis taas toime... keskiviikkona fysioterapeutille-taas kuntoutusta tulossa ja hierontaa myös.... :thumbsup:
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: VilleJuhani - Kesäkuu 28, 2014, 12:45:17
Hieno juttu, lumimyllari! Nyt kuulostaa, että on mennyt asia ns. juuri niin kuin sen pitääkin mennä.
OP, minulla on Rivatril mennyt jo koko 2000-luvun, Sirdalud on tarvittavana. Alkuun Rivatril auttoi tosi hienosti lihaskramppeihin. Nyt oon syönyt vaan putkeen sitä niin kauan, ettei vaikutusta huomaa. Ei kukaan, varsinkaan alussa, tullut sanoneeksi, että sitä pitäisi tauottaa välillä. Sen on mulla suunnitelmissa. Loiventaisin välillä pois, tai ainakin annoksen paljon pienemmäksi, niin sitten olisi taas tehoa lääkkeellä. Täytyy ottaa puheeksi, kun mulla on 2 kk päästä soittoaika kipupkl:lle. Saan soittaa ennenkin jos tarvitsee. Nyt vaan olo on sellainen, ettei varmaan voi tuota loivennusta just nyt tehdä, kun aloitetaan vielä uusi lääkekin, tuo Efexor. Ettei tulis monia muutoksia yhtäaikaa..  :kahvee:
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: VilleJuhani - Heinäkuu 10, 2014, 20:24:45
Nyt oli tullut teksti kipupkl:lta. Hirmu asiallisesti oli lääkäri siihen minusta laittanut, että lääkekokeiluja tehdään. Nyt aloitettiin Efexor. Tavoitteena toivottavasti saada pienennettyä kipulaastariannostusta. Ei tullut itselle sellainen olo, että joka tapauksessa otetaan kipulääkkeitä vähemmäksi. Toki toivon itsekin, että sais laastareita vähemmäksi. Lottovoitto olis, että laastarit kokonaan pois. Mutta nyt ei parane mennä asioiden edelle...
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: trochanter - Heinäkuu 12, 2014, 00:13:39
Toivomme parasta VJ  :thumbsup:
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: VilleJuhani - Heinäkuu 15, 2014, 21:55:09
Kyllä! ja ei minun kannata odottaa, että laastarit saatais välttämättä ajettua alas. Se olis vain mieluinen yllätys, jos näin kävis. Mutta kun kipuilut jatkuvat edelleen... Mutta otsikkoon viitaten, kipupkl on ollut minun tapauksessani vähintäänkin asiallinen. Tai siis se lääkäri toimiessaan...  :kahvee:
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: VilleJuhani - Elokuu 27, 2014, 23:53:03
Kipupolin lääkäri soitti sovitusti. Tuplataan Efexorin annos. Reilu kuukausi kokeillaan. Jos ei tänäkään aikana apuja tule, sitten joku epilepsialääke kokeiluun. Kipukohtauslääkettä en saanut. Perusteluna, että kokeillaan hoitaa pidemmällä tähtäimellä kipuhuippuja poies. Sanoin kyllä, että kipukohtauksen aikana antais mitä vaan että helpottais. Ymmärsi lääkäri asian. Tämä on kuitenkin nykykäytäntö. Silti vähän harmittaa. No, mullahan on aika massiivinen lääkitys. Tähän soppaan ei varmaan ole yhtä pilleriä heittää tarvittaessa otettavaksi. Joka vielä toimisi. Täytynee katsella..  ~:/
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: OP - Elokuu 28, 2014, 12:10:43
Juu, nyt hokas kirurgi mun huonon olon. Sirdalud ei näytä sopivan D2 lääkkeiden kanssa eikä sopinutkaan. Olo taas normaali, siirryttiin takas Rivatriliin. :thumbsup:

e. piikit röngtenin avulla aikoi pistää kohteeseen, kortisoni+puudutus. Siis kuvat nähtyään.
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: VilleJuhani - Elokuu 28, 2014, 13:38:00
OP, hieno juttu! Mitä muuten on nuo D2- lääkkeet?
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: OP - Elokuu 29, 2014, 06:05:57
Diabetes2: Metformin 2x500mg, 500mg aamulla ja 500mg illalla. Aamulla viel 100mg Januvia. Tämä laski sokerit lähes normiarvoihin, eli enimmät mittaukset 7 ja alle normisyönnillä. Kirurgi sanoi, että kun sokerit olen saanut kohdilleen, niitä lääkkeitä ei muutella. Kipulääkkeitä kyllä. Kuvia odotellessa. :vihellys:
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: lumimyllari - Syyskuu 05, 2014, 22:26:21
polilla sit tiistaina käyty. pistin lääkärini päätää raapimaan... No ja oxycontini vähennettiin-eli vaan yöksi ja sitten joku uusi juttu tilalle... no nyt sinnittelen lisää-apuannoksilla paracetamolilla, kun ei hetkellä mikään tepsi aamupäivisin kun pitää jaksaa töissäkin käydä. monia lääkkeitä ei saa ottaa taas allergiani takia... koskaan ei tiedä mistä ja milloin voi tulla joku reaktio. ja nyt sitten ens kuussa jo takas...että hän ajattelee niin kauan.. mun asioita ja sain jopa haukut,etten ole riittävän usein!!!! ~:/ soittanu ja valittanu-omasta mielestä olen usein valittamassa,eli joka kertaa ainakin kun pitää uusia resepti... :sadattelu:
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: VilleJuhani - Syyskuu 07, 2014, 00:11:37
No onpa hommaa! Kun ite just koittaa aina pärjätä siihen seuraavaan puhelinaikaan asti. Vaikka hammasta purren. Sitten saa haukut siitä, että liian harvoin soittelet. Kyllä sais lääkäri katsoa peiliin, pitkään. Nykysuuntaus on kuulemma, että lyhytvaikutteisia kipulääkkeitä ei oikein haluta kipupoliltakaan määrätä. Enemmän koittavat niitä kipuhuippuja tasoittaa. Se ei olekaan mikään helppo homma, jos meinaa vielä tolkuissaankin olla.. Eikä se läheskään aina riitä. Kyllä pitäis tarvittavana olla riittävän tehokas kipulääke joka kipuilijalla, mun mielestä...
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: Nelli - Syyskuu 08, 2014, 21:10:14
Huomasin taas tänään, kuinka paljon asioita mutkistaa informaation puute tai katkos tuossa
tiedon kulussa. Soitin kipupolille hoitsulle ja pyysin päästä lääkärin pakeille tai saada soittoaikaa,
kun tuo parempikin eli oikea jalka alkaa kiukutella enemmin.
Yritin jo noin kuukausi sitten saada tuolta tk:sta apua, vastaus oli hyvinkin tuttu,
ota lääkettä ja tule uudestaan jos vaiva ei parane  :doh:

Olin jo henkisesti valmistautunut puolustautumaan miksi en voi hoitaa asiaani tk:ssa, niin
hoitsu sanoikin suoraan että ei tarvia mennä tk;hon kun olen polin kirjoilla asiakkaana ja
hänellä ois jo keskiviikoksi tarjota aikaa  ~:/

Hyvä juttu että aika on noin nopsaan, oisivat voineet tietysti aiemminkin mainita, että hyö voi autttaa muussakin
kun noissa lääkeasioissa.

Nelli
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: Peikko - Syyskuu 08, 2014, 23:14:47
 :thumbsup: tuuria kerrankin,
toivotaan että myös apu löytyy.
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: VilleJuhani - Syyskuu 09, 2014, 00:46:58
 :thumbsup: Nelli ! Hyvältä kuulostaa. Pitänee itsekin kipupolille soitella hoitajalle, alkaa tämä lääkekokeilu (efexor) syömään miestä. Apuja kipuihin ei ala tulla. Sivuoireet pukkaa läpi entistä vahvemmin. Hikoilen valtavasti, nyt hiki on alkanut haista todella pahalle. Tyynykin haisee niin pistävälle, että roskiin pitää laittaa. Ei auta vaikka päivän tuuletin ulkona.
Saas nähdä mitä meinaavat, kun "kesken kaiken" kokeilun soittelen, ja aion kysyä, mitä nyt tehdään...
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: Pilvi - Syyskuu 09, 2014, 11:11:35
Peikko, joko olet päässyt kipuryhmään? Minullekin siitä kipupolilla vuosi sitten mainittiin, mutta todettiin, että tällä hetkellä ryhmää ei ole eikä jostain syystä mua voitu edes laittaa jonoon.

Aikoinaan mulle oli yllätys toi, että Kela katsoo niitä ostettujen lääkkeiden määriä. Jossain kelan lausunnossa lukikin, että lääkkeellisen hoidon määrää voidaan tehostaa. Kuitenkin mulla on käytössä aika monta lääkettä ja onhan niitä kokeiltukin. Olen myös kokenut, että lääkehoito on usein se ainut, mitä tarjotaan. Varmaan niin se halvin vaihtoehto yhteiskunnan kannalta, kuten täällä on joku kommentoinut. Ja ainahan niitä haittoja voi korjata uudella lääkkeellä. 

Taitaa nuo eri paikkakuntien palvelut vaihdella. Voi,  olisipa lääkäri, jolle voisi soittaa! Wau. Kuten olen maininnut muissa marinoissani, niin kipupolilla tutkittiin vaan ja ainoastaan hammaskipujani. Ei otettu kantaa muuhun. Diagnoosin sain ja se oli sitten siinä. No, on sekin jotain että on se diagnoosi, niin ei enää turhaa aloiteta juurihoitoja. Enkä itsekään hötkyile, että on joku paha tulehdus hampaassa.

Ja mitä noihin henkisen puolen diagnooseihin tulee, niin kyllähän sitä pakosti tuli minunkin mieleen, kun kipulääkäri oli niin perin pohjin lainannut mun psyk.polin  tietoja omaan yhteenvetoonsa, että yritetäänkös tässä viestittää että minä kuvittelen nämä kivut.
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: hiker - Syyskuu 09, 2014, 12:02:36
Kroonisella kipupotilaalla on yleensä aina myös psyykkisiä ongelmia jo pelkästään kivun aiheuttaman koko elämää kattavan kuormituksen takia. Älä siis turhaan takerru lausunnossa olleisiin kommentteihin psyykkisistä ongelmistasi. Otin itsekin ensimmäisellä kerralla pultit, kun fysiatrini oli kirjannut lausuntoonsa mielialan aaltoilun ja hypomaanisen jakson. Ero sinuun on se, että sain keskustella asian halki hänen kanssaan saatuani lausunnon. Nykyään kykenen myöntämään myös psyykkiset sairauteni ja elämään niiden kanssa. Minua ei ole syötetty täyteen lääkkeitä ja lause Kelalta on tuttu. Lääkärini eivät vain usko, että ongelmani poistuvat lääkkein vaan terapialla. Jaksamista taistoon parempien päivien toivossa!  :thumbsup:
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: Pilvi - Syyskuu 09, 2014, 15:28:36
Uskon tosiaan ja ymmärrän, että kipujen myötä tulee psyykkisiä ongelmia. Olen ollut välillä tosi masentunut ja ahdistunut (tiedän mitä se on). Mutta eniten tuossa kipulääkärin lausunnossa hämmensi se, että sitä ennen itse psykiatri (joka on vaihtunut, ei ole se sama, joka aikoinaan totesi masennukseni) oli todennut minulle, että en voi olla masentunut, kun mulla on "vaan" kipuja.  Ja sitten kipupolin lääkäri piti niitä psyykkisiä diagnooseja tärkeimpinä  ja vetosi psyk.polin tietoihin. Emme tosiaan jutelleet niistä mitään. Tuli aika epäuskonen olo. Ei saa apua psyk. puolelta eikä kipupuolelta. Jossain siinä välissä vaan olen. Ja kyllä jollain tavalla loukkasi se, että se kipulääkäri oli lainannut pitkät litaniat sieltä psyk.polin tiedoista niin yks.kohtasta tietoa. Minusta niillä ei ollut mitään osaa noihin kipujuttuihin. Ja kaiken tämän jälkeen tk-lääkäri (joka on nähnyt nämä kipupolin paperit) kehoittaa unohtamaan koko masennuksen ja ahdistuksen.  Siinä muuten oiva resepti kaikille masentuneille, unohtakaa vain masennus!  ;)  Ihan samahan se on, mikä on diagnoosi, jos vain saisi apua.


Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: satuo - Syyskuu 09, 2014, 15:48:25
Kuulostaa kyllä käsittämättömältä!  :o
Meillä kipupoliin kuuluu automaattisesti psykologin istunnot. Ja useat!
Todella hankala on tilanteesi! :hoiva:
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: VilleJuhani - Syyskuu 10, 2014, 00:03:24
Kyllä hankalalta kuulostaa. Epäilemättä onkin. Minullakin oli se 15 vuotta väliä, kun oon viimeksi ollut kipupkl:lla hoidettavana. Liekö joku (sanaton) sopimus, että sinne ei kovin äkkiä lähetteitä laiteta. Ainakin mulle on tarjottu tk:sta päin kaikkia mahdollisia lääkkeitä kokeiltavaksi, vuosien mittaan. Itse oon oppinut mielestäni olemaan välittämättä diagnooseista. Se häiritsee kovasti, että eri alojen lääkäreiltä tulee ristiriitaista tietoa esim. lääkityksestäni. Edelleen puhun sen puolesta, Pilvi, että mistä vain "osuisi" kohdallesi se lääkäri, joka ns. ymmärtää yskän. Yhdelle kaverille se oli fysiatri. Itselläni on hoitosuhde kokeneeseen tk-lääkäriin. Vaikka olenkin joskus eri mieltä hänen kanssaan milloin mistäkin. Puudutuspiikkejä ei minulle kipupolilla laiteta, ne pitää käydä laitattamassa yksityisellä. TK:sta ja päivystyksestä oon joutunut myös piikkejä hakemaan. Jännä juttu, ettei ne kuulu kipupolin repertuaariin..
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: Peikko - Syyskuu 10, 2014, 01:08:51
Kipuryhmässä olen, ollaan kokoonnuttu pari kertaa,
vielä en oikein ole sitä mieltä että tästä onni aukenisi,
mutta mukana olen loppuun saakka, katsotaan sitten mikä on tulos.

Näitä järjestetään kuulemma silloin tällöin jos on sopiva ryhmä koottavaksi,
aina kannattaa yrittää kaikki konstit,
ei tämä jatkuva kipu niin mukavaa ole.

Kipuplk olen ollut kaksi kertaa,
vuoden välein, jatkoaikoja ei kummallakaan kertaa minulle annettu,
ensin katsottiin että homma on hoidossa muualla
ja nyt toisella kerralla sysättiin tk n kirjoille  ~:/.
Ei heillä kuulemma ole mitään minulle tarjota,
kun ei ole minkäänlaista masennusta saatu todettua
ja lääkkeitä ei voida paljon vaihdella tai lisätä kun on noita allergiareaktioita niin paljon
eli näillä lääkkeillä mennään ja niitä sitten lisätään ja vähennetään vuoroin.
Tällä hetkellä pärjään ihan kohtalaisesti näillä.
Toivotaan että teille toisillekin sopiva apu löytyy  :thumbsup:
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: Nelli - Syyskuu 10, 2014, 16:52:24
Tänään polilla käyty, uusi lääke Topimax kokeiluun. Viimosia vaihtoehtoja alkaa olemaan, vähän
kaikkea kipukynnystä nostavaa tai suoranisesti hermokipuun vaikuttavaa on kokeiltu.

Oli sen verran puhetta stimulaattorista, että luultavasti ei edes lähdetä kokeilemaan kun tuo
tens vaan pahenti kipuja..

No, lähete lähti menemään fysiatrille, toivotaan ettei tule bumerangina takaisin.
Siellä oli erikoistuva opiskelijakin mukana, lääkäri välillä hältä kysyi mielipidettä, aika hiljasti piteli  ;)

Nelli
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: Peikko - Syyskuu 10, 2014, 21:13:08
liekö tuo syy ollut minunkin kohdallani?
kun en älynnyt kysyä miksi se vaihtoehto suljettiin ulos.
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: VilleJuhani - Syyskuu 12, 2014, 17:12:26
Mullehan ne sanoi tuosta stimulaattorista, ettei kokeilla, koska tuskin tulisin hyötymään siitä mitään.
Nyt loppuvuodesta on joku informatiivinen kipuryhmä, kaks kertaa kokoontuu. Puolisot saa tulla mukaan kans, mikä on minusta todella postitiivista.
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: VilleJuhani - Lokakuu 06, 2014, 16:07:30
No nyt sain kipukohtauslääkkeeksi Norgesicin. Toimii ihan kohtalaisen ok, ainakin Buranan kanssa. Ei toki mikään taikapilleri ole tuokaan, mutta mukavaa, että tuli kohdalle sellainen lääkäri, joka oli sitä mieltä, että jotakin tarvitsen. Luki ajatuksia, ettei ole mitään järkeä lähteä aina/usein päivystyspolille kipukohtauksen tullessa päälle...  :kahvee:
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: Hortensia - Lokakuu 06, 2014, 20:57:39
Hieno juttu VilleJuhani, jos toimii sulla  :thumbsup: ! Mulla nousi maksa-arvot tosta lääkkeestä, vissiin parasetamolin takia. Mutta yksilöitä ollaan kaikki lääkkeidemme kanssa.

Mulle osui lähestulkoon jättipotti kohdalle, kun kuntoutuslääkäri älysi ehdottaa Ardinexia aamuyön selkäsärkyyn. Lääke nukuttaa ja turruttaa kivut yön ajaksi, mutta aamulla pää on vesiselvä. Johan taas elämänlaatu parani, kun öisin saa nukuttua, mutta päivisin ei tarvi kävellä päin seiniä  :thumbsup:. Kannatti avata suunsa. Olin meinaan melkein jo luovuttanut, että mitään hyvää lääkevaihtoehtoa enää löytyisi.
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: VilleJuhani - Lokakuu 07, 2014, 23:41:56
Hortensia, tuohan on jättipotti. Kohdalleen osunut lääkitys. Mullakin on Adrinex ollut joskus käytössä, mutta en siitä apuja saanut. Nyt kipupkl:lta aloitettiin Tegretol. Jospa se toimisi kipusignaaleja "himmaavasti". Odotukset on kovat...
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: Peikko - Lokakuu 08, 2014, 00:14:39
Ardinex (Ibuprofeeni+kodeiinifosfaattihemihydraatti)
ja
Panacod (Parasetamoli+kodeiinifosfaattihemihydraatti)
on samantapaisia lääkkeitä,
molemmissa tuo kodeiini mukana.

Hyvä jos on löytynyt joku lääke joka tuo helpotuksen,
toivottavasti pidempiaikaisen  :thumbup:
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: satuo - Marraskuu 25, 2014, 12:59:15
Meillä oli kipupolin tominta nyt muuttunut:
Lääkäriä ei ole enää sielä käytettävissä, vain kipuhoitaja. Lääkäripalvelut hoituvat sitten oman tk:n kautta!  ::)
Mitä virkaa koko kipupolilla sitten onkaan?  ~:/
No minut oli kuitenkin dumpattu sieltä pois, kun ei ole vähään aikaan ollut yhteydenottoja. Siis itse asiassa vuosi sitten viimeksi...
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: Madouc - Kesäkuu 07, 2015, 20:28:36
Hei, ikävän huonoja kokemuksia monella kipupolista. Onneksi myös muutamia hyviä… En ole ihan varma kuuluuko tämä thmä kysymys tähän ketjuun, ehkä admin. korjaa. Eli minulla on lähete fysiatrian plk. ja sieltä sain kirjeen että olen jonossa. Aikaa ei kuitenkaan tullut eikä jonon pituutta. Jos joskus sitten pääsen fysiatrille, odottaako sieltä sitten uusi jonotus kipupolille, vai ovatko sama asia? (edellyttäen että ylipäänsä minut ohjataan kipu plk.)
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: hiker - Kesäkuu 07, 2015, 21:40:27
Valitettavasti noin se juuri toimii!  :( Ensin jonotat epämääräisen ajan fysiatria, joka sitten päättää, laittaako lähetteen kipupolille. Se ei kuitenkaan tarkoita vielä, että pääsisit edes jonoon vaan kipupoli voi päättää antaa vain konsultaatiovastauksen fysiatrille. Jos pääset jonoon, odottelet jälleen. Arvioisin, että parhaimmillaankin voisit saada ajan kipupolille joskus loppusyksystä.

Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: Madouc - Kesäkuu 07, 2015, 21:56:59
Kiitos Hiker vastauksesta. No siihen olin henkisesti jo varautunut että pitkään tässä joutuu odottamaan. Taidanpa soittaa ensi viikolla ja kysellä jonon pituutta fysiatriaan.
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: Mintsi - Kesäkuu 07, 2015, 23:44:22
Kipupolille pääsy riippuu tosi paljon myös paikkakunnasta. Esimerkiksi täällä ei ole saatu kipupolille vakituista lääkäriä, joten sinne pääsy on todella vaikeaa. Tuo paperikonsultaatio on myös ihan hyvä vaihtoehto, jos on hoitosuhde toisaalle. Esimerkiksi minulla on sisällä paperikonsultaatiopyyntö reumapolilta. En varsinaisesti koe kaipaavani erityisesti käyntiä taas uudella lääkärillä vaan minulle riittää hyvin reumalääkärin saama apu sieltä.

Minun kohdallani kyse on siitä, että kipulääkitystä pitäisi tehostaa. Lääkäri halusi kuitenkin asiantuntijan näkemyksen, mistä kokeilua kannattaa jatkaa. Hänellä oli kyllä puolenkymmentä lääkettä, joista kyseli, olenko kokeillut, mutta niistä vaihtoehdoista seuraavan kokeiltavan lääkkeen valinta olisi reumalääkäriltä arvausta. Lisäksi valintaan vaikuttaa mm. maksani, joka on jo kertonut, että rasitus on riittävää, joten sekin vaikuttaa valintaan.

Tilanne kuitnekin on se, että paperikonsultaatio on laitettu eteenpäin 3 kuukautta sitten, eikä vastausta ole vielä kuulunut. Onneksi akuutein vaihe on taas takana päin ja pärjäilen näillä lääkkeillä ilman kohtuutonta kärsimystä.
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: MaKo - Kesäkuu 08, 2015, 08:44:25
Mun kokemukset muutaman vuoden takaa kipupolilta oli ihan hyvät.
Pääsin nopeasti vastaanotolle, ja sitten kun myöhemmin piti tavata kipupolin lääkäriä, hän sopi asian kanssani niin, että kun mulla oli käynti syöpiksellä, hän itse tuli sinne syöpäklinikan aulaan hakemaan mua, ja mentiin johonkin tyhjään huoneeseen juttelemaan.
 Lisäksi sain soittaa/jättää soittopyynnön tarvittaessa, ja hän soitti mulle nopeasti takaisin, jos ei juuri silloin voinut puhua.
Tämä toistui muutaman kerran, kunnes mun asiat oli loppuunkäsitelty, eikä ollut enää tarvista tapaamisiin.
Ja kysymyksessä oli pääkaupunkiseutu.......
Niin  se vaan on erilaista joka paikkakunnalla  :(
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: hiker - Kesäkuu 08, 2015, 19:18:50
Sorry MaKo sanoa, mutta noin hienosti toimii, kun kyseessä on syöpä ja siihen liitännäiset ongelmat. "Tavallinen" esim. hermokipuilija saa aivan toisenlaisen kohtelun eikä yleensä muuta kuin konsultaatiovastauksen. Suu- ja leukakirurgini sanoi suoraan (saman puljun osastoylilääkäri), että turha laittaa edes lähetettä sen jonon jatkoksi. Sama pääkaupunkiseutu, mutta täysi eriarvoisuus. Täytyisi olla mittari, millä mitata objektiivisesti kunkin kipu ja antaa sen mukaan paikka jonossa. Kun    ei ole, niin näillä mennään. Sääliksi käyvät ne, jotka joutuvat kuukausitolkulla kärvistelemään kivuissaan ilman kunnon lääkitystä, kun apu on vain euroista kiinni. Ei tuo Mintsinkään 3kk kovin hyvää kuvaa anna.  ~:/ Sääliksi käyvät myös ne, jotka tiputetaan kipupolilta takaisin tk:n huomaan kuullakseen vain, että ovat lääkeriippuvaisia ja lääkitys pitää purkaa (kipupolin määräämä). Valitettavasti tämäkin on totisinta totta! Oma äitini 79v. jäi syöpäoperaation jälkeen pelkälle parasetamolille. Olin itse syöpiksellä hänen mukanaan ja siellä lääkäri ihmetteli, kuinka vähällä lääkityksellä äitini tuli toimeen, kun pyysi vain Celebraa. Hän olisi kirjoittanut vaikka mitä muutakin. No sitäpä reseptiä ei tk-lääkäri suostunut uusimaan! Äitini ei syö mitään muita lääkkeitä ja on muuten perusterve. Tk-lääkäri vetosi siihen, että voi tulla sydäntapahtumia! Niitä meinasi kyllä tulla minulle, kun kuulin asiasta!  :sadattelu: Hoidin sitten lääkkeet äidille ihan muuta kautta.
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: Mintsi - Kesäkuu 08, 2015, 20:58:11
Siis täällä on kipupoliklinikan toiminta todella surkeaa. Vaikeammat kipupotilaat lähetetään pääkaupunkiin, koska täältä ei löydy resursseja heidän hoitoonsa. Jokunen on lähetetty myös tuonne Karjalan suuntaan, kun ei ole kipulääkäriä niin ei ole. Ja ymmärrän täysin, ettei ole, jos tilanne on se, että siellä seisoo puolen vuoden paperikonsultaatiot pöydällä odottamassa ja polikliinisestikin pitäis potilaita tavata. Kuka lääkäri haluaa sellaiseen tilanteeseen tulla työskentelemään, kun vaihtoehtoja on.

Minusta tehtiin lähete maaliskuussa, kun oli purettu melkein kaikki lääkitykset ja kivut ryöstäytyivät lähes täysin hallinnasta, kun reuman lääkitykseen oli käytössä kolmesta lääkkeestä yksi ja sekin puolella annoksella ja samalla kiellettiin useampikin kipulääke. Nyt tilanne on onneksi parempi. Varmasti tässä kolmessa kuukaudessa olisi saanut kivunhoitoa tehostettua, jos tarve olisi ollut akuutti. Nyt kiputilanne on jotenkuten hallinnassa, joten en ole jaksanut potkia asiaa eteenpäin. On se lähete siellä odottamassa, kun seuraava huonompi kausi taas tulee.
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: MaKo - Kesäkuu 08, 2015, 22:22:07
Mä en ollut siellä kipupolilla syövän takia, siihen oli syöpikseltä ihan hyvät lääkkeet.
Syy, miksi siellä olin, oli toi hermovaurio.
Mutta ehkä se kuitenkin oli sillai eri juttu, koska alkusyy siihen oli kuitenkin se syöpä, jota poisleikatessa hermoa piti vaurioittaa.
Noitten omien kokemusten perusteella olenkin aina ihmetellyt teidän vaikeuksia päästä sinne, mutta enpä taas ole yhtään osannut vetää sitä ayöpää siihen  ~:/
Ei ole kuitenkaan reilua, ettei oikeasti kivuista kärsivät saa riittävää apua ja tukea  :sadattelu:  :sadattelu:
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: hiker - Kesäkuu 08, 2015, 23:18:10
Tuossa se kummajainen juuri on, ettemme ole samalla viivalla hermokipuinemme, kun on kysymys kipupolista. Meitä rangan ongelmien takia hermovaurioita saaneita tai ilman hermovaurioitakin kipuilevia on valtava joukko, samoin erinäisiä kasvojen hermokipuja sairastavia. Jos ei ole joutunut leikkausten takia koneiston hampaisiin, ei ole pahemmin toivoa kipupolinkaan avusta. Kolmen kuukauden odottelu konservatiivisella hoidolla esim. kaularangan hermopuristuksen kanssa voi olla pelkkää helvettiä. Jos sen jälkeen päädytään leikkaukseen, sama tuska jatkuu odotellessa operaatiota. Kipupoli tulee kuvaan kuitenkin yleensä vasta, jos leikkauksellakaan ei saada kipuja aisoihin tai leikkaus vain lisää kipuja. Siinä vaiheessa alkavat olla vitsit vähissä, jos edelleen pannaan odottelemaan apua!

Minusta on vain hienoa, että joissain tilanteissa sentään kivunhoito toimii niin kuin sen pitäisi toimia kaikille ja aina. Ole MaKo siis vain onnellinen, että asiat hoituivat kaiken kurjuutesi keskellä ainakin kivunhoidon osalta mallikkaasti!  :hali:
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: romunen - Kesäkuu 17, 2015, 23:52:29
Mun kokemus on, että sain apua kipuklinikalta. Sinne vaan oli tosi pitkä ja sattumanvarainen tie. Kävi niin, että jouduin kärvistelemään leikkausta ennen pelkillä panacodeilla ja sen jälkeen meni kaksi vuotta kärvistellen niillä ja tk:sta sain mm. kipulaastareita kokeiltavasi loppupeleissä kun tilanne vaan paheni koko ajan. nehän ei sopinut lainkaan.

Sitten oli sen verran kiva nuori neurokirurgi kerran puhelimessa, joka sääli tilannettani ja laittoi lähetteen kipupolille. Sinne sitten 7 kuukauden jonon jälkeen.
Asiantuntemusta tuntui löytyvän ja oli ihan kiva lääkäri ja aikaakin riittävästi. Eka kokeiltu lääke Efexor tasoitti ihan kivasti nuo kipuhuiput pienellä annoksella vaikka ekat 2 viikkoa olikin hurjat sivuvaikutukset.En kyllä sillä pärjää pelkästään, sillä kun rasituksen jälkeinen kipupiikki iskee päälle niin panacodia on pakko ottaa ja sirdalud menee joka päivä spastisuuteen. Mutta vatsan kannalta parempi että niitä panacodeja menee 2-3 viikossa kun ennen meni vähintään sama määrä päivässä  :). Loppupeleissä hermovaurioiden laajuus huomioon ottaen suhteellisen lyhyt lääkelista on.

Voisin tässä oman tyhmimmän kokemukseni kipuun sanoa, sillä leikannut lääkäri kysyi jälkitarkastuksessa, että miten kivut. Vastasin, ettei ne sinne leikkaukseen jääneet ja panacodeja on otettava ja kivut on kovat usein. Se suorastaan kauhistui, kun ne aiheuttavat riippuvuutta, että parasetamolia mieluummin. Totesin siihen, että kun ei se parasetamol auta yhtään mitään. Siihen loppui se keskustelu. Kyseinen herra kyllä tiesi ruotoni tilanteen, että ihmetyttää ettei tajunnut hermovauriokipujen päälle mitään. Että on lääkäreitä, jotka tajuaa noista asioista ja sitten on näitä lääkäreitä. Valitettavan harvoin ensimmäisiä lääkäreitä.
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: hiker - Kesäkuu 18, 2015, 08:41:00
Todella tuttu tarina!  :( Sain juuri kuulla eräältä, että pääkaupungin kipupolilta tuli lähetteeseen vastaus: "Emme ota uusia potilaita."  >:( Sellaista siis hieno hoito isossa kaupungissa.

Vastaava kokemus kirurgista minullakin (huippuortopedi). "Hoidathan tuon kivun." Ei itse tehnyt asialle yhtikäs mitään!  ~:/
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: Mintsi - Kesäkuu 18, 2015, 09:59:32
Romunen, mukava kuulla, että olet saanut avun samalta suunnalta kuin minäkin. SNRI-masennuslääke minullakin on toistaiseksi ollut toimivin pysyvä kipulääkitys. Tosin siis sehän on menossa vaihtoon ja mietin tässä juuri, että haluanko kokeilla tuon Efexorin vai haluanko lähteä kokeilemaan muulla tavalla vaikuttavaa lääkettä. Tosin siis minullahan se tullaan määräämään masennuksen hoiton ja sen vaikutus kipuun on mukava sivuvaikutus. Nyt tosiaan olen käyttänyt Cymbaltaa, mutta maksa ei kestä.

Minun täytyy todeta, että minun osaltani näyttää tilanne siltä, että koska kipupoli ei toimi, niin joudun hakemaan kipulääkitysavun muualta. Ensiviikolla on aika sekä psykiatrille että tk-lääkärille. Aion ottaa kipulääkityksen puheeksi molempien kanssa. Tässä on tullut viimeaikoina selviteltyä asiaa melko paljon ja tiedän ainakin oman kantani, mihin suuntaan haluan kipulääkitystä lähteä kokeilemaan. Inhottavaa sinäänsä, että joutuu itse tälläisiäkin asioita miettimään ja ehdottelemaan lääkäreille.  :sadattelu:
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: hiker - Kesäkuu 18, 2015, 11:56:27
Näinhän se on, että itse on oman kokonaisuutensa paras tuntija ja on täytynyt pohtia, mihin on lääkityksen sivuvaikutusten kanssa valmis. Jatkuvaa tasapainottelua asioiden kanssa. Lääkärit tuppaavat hyvin usein katsomaan asioita vain oman erikoisalansa kannalta. Itse ainakin toivon ja olen löytänytkin lääkkeen, joka hoitaa samalla kasvojen hermosäryn sekä estää masennuksen. Hevillä en vaihda toimivaa lääkettä! Sen verran hankalaa hyvän yhdistelmän löytyminen on.

Toivottavasti molemmat saatte lääkitysasiat lopulta kuntoon ilman kipupoliakin!  :hoiva:
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: Mintsi - Kesäkuu 18, 2015, 12:24:17
Noinhan se on ja siksi haluan pitää myös jonkun yhteyden tk-lääkäriin, koska virallisesti se on hänen tehtävänsä hallita kokonaisuutta. Ja kipulääkitys kuuluu nyt tässä kohti ainakin yhtä paljon kokonaisuuden hallintaan kuin tuonne reumapolille, vaikka reuman johdannaiset niitä kipuja pääasiassa aiheuttavatkin. Mm. Lyrican uusiminen ja annostitraus oli tk:n heiniä sen jälkeen kun reumalääkäri oli sen aikanaan aloittanut, joten eiköhän tk voisi sitten ihan oma-aloitteisesti määrätä jonkun kipu(kynnys)lääkkeen. Vahvoihin opiaatteihin heillä ei tietenkään ole sitä vähääkään osaamista kuin reumalääkärillä, mutta toisaalta en niitä haluaisi käyttöönkään.

Harmittavasti vaan minulla on nuo lääkäriajat väärinpäin. Olisi helpompi, jos psykiatri olisi ensin, jolloin rakenneltaisiin se muu kipulääkitys vaihdetun masennuslääkkeen mukaiseksi. No nyt mennään näin ja asiat järjestyvät. Saahan tk-lääkärille vaikka puhelinaikoja tarvittaessa.
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: pimu - Heinäkuu 07, 2015, 14:32:20
Olen käynyt Pääakaupungin kipupolilla v.2010-2011 vaihteessa. Nyt on ta:n omalääkäri kysynyt konsultaatioapua minun tilanteseen. Vastaus: pura kipulääkitys, tee apteekkisopimus ja mielipidelääke hilattava ylös. Siis täh...aivan järkyttävää!!! Kyllä ne kyykyttää! Onneksi omalääkärilläni on myös omat mielipiteet eikä ota kirjaimellisesti tuota ohjeistusta. Siis kihisin raivosta luettuani moisen tekstin. Helvetti!! :sadattelu:
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: Mintsi - Heinäkuu 07, 2015, 15:00:55
Kipupoli on nyt sitten vihdoin vastannut reumalääkärille ja esittänyt useita lääkevaihtoehtoja, joita pääsen ehkä kokeilemaan jossain kohti.

Kuitenkin ennen kipulääkityksen mitään tehostamista haluavat ottaa minulta alkoholin kulutusta kuvaavia labroja ja lisäksi teettävät ylävatsan ultran maksa-arvojen nousun vuoksi. Sinällään ymmärrän, että haluavat kartoittaa mm. riippuvuusriskiä ja toisaalta varmistaa maksan tilan. Kuitenkin asian hoito ärsyttää suuresti, koska labrakokeet vain ilmoitettiin minulle. Maksan ultra on tutkimus, josta minulta on useampikin lääkäri kysynyt, onko se tehty eikä minulla sitä vastaan ole mitään. Noita verikokeita vastaan on, etenkin kun ne eivät ole erityisen herkkiä yksistään käytettynä.

Päädyin muista syistä lukemaan alkoholi- ja huumeongelmaisten käypähoitosuositusta ja molemmissa todetaan, että laboratoriotutkimuksia pitäisi käyttää haastattelun lisänä ja tukena yhteisymmärryksessä potilaan kanssa. No eipä ole tehty haastattelua, jonka lisänä niitä voitaisiin käyttää eikä taatusti tehdä yhteisymmärryksessä minun kanssani, koska asia on vain ilmoitettu minulle.

Onko muilla tietoa, että ovatko nuo alkoholin kulutusta mittaavat labrakokeet yleistä rutiinia kipupolilla vai vaan minulle räätälöity erikoisuus?
 
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: MaKo - Heinäkuu 07, 2015, 18:11:39
Pimu, mikä on apteekkisopimus  ~:/
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: Mintsi - Heinäkuu 07, 2015, 20:06:54
Mako, sopimus, jossa potilas ja lääkäri sopivat kirjallisesti, että potilas saa reseptit määrättyihin lääkkeisiin vain ko lääkäriltä (tai hoitoyksiköltä) ja sitoutuu hakemaan lääkkeet vain tietystä erikseen sovitusta apteekista. Apteekki seuraa potilaan lääkkeiden hakemista tarkemmin kuin normaalisti ja myös mm. ilmoittaa lääkärille, jos potilaalla on resepti ko lääkkeeseen jostain muualta kuin sovitulta lääkäriltä.

Tarkoitus on toimia apuna esimerkiksi lääkevieroituksessa, koska lääkkeiden käytön seuranta on paljon tarkempaa kuin normaalisti. Sitä voidaan käyttää myös ennaltaehkäisevästi, jos potilaalle määrätään väärinkäyttöön sopivia lääkkeitä. Yleensä apteekkisopimusta käytetään, jos epäillään, että potilas käyttää lääkkeitä väärin, tai hakee reseptejä väärinkäyttöön sopivalle lääkkeelle monesta paikasta.

Toimiessaan oikeasti hyvä tuki etenkin avohoidon lääkevieroituksessa tai suuren riippuvuusriskin potilaalla, jonka on pakko käyttää koukuttavia lääkkeitä. Pahimmillaan voi tehdä elämästä kohtuuttoman vaikeaa ja hankalaa. Tiedän, että on paljon hoitopaikkoja, jossa apteekkisopimuksen tekeminen on ehto hoidolle. (Esimerkiksi minun parin vuoden takainen tilanteeni, jossa olin kirjoilla paikkakunnalla A, olin koulussa paikkakunnalla B ja töissä paikkakunnalla C olisi ollut mahdoton apteekkisopimuksen kanssa, koska lyhin etäisyys oli paikan A ja B välinen 140 kilometrin etäisyys. Yhteen apteekkiin sitoutuminen olisi ollut mahdotonta.)
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: hiker - Heinäkuu 07, 2015, 20:31:03
On äärettömän kurjaa, että tuollaista joutuu kokemaan!  :sadattelu: Olen kuullut samaisesta kipupolista useita vastaavia tarinoita viime aikoina. Pelkän omalääkärin konsultaatiopyyntöpaperin perusteella annetaan yksi ainoa ehdotus. En ymmärrä, miten kipupolin lääkärit voivat tehdä noin radikaaleja ehdotuksia tietämättä potilaasta yhtään enempää!  ~:/ Onneksi sinulla on pimu omalääkäri, joka osaa ajatella omilla aivoillaankin!  :hoiva: Leukakirurgini totesikin, ettei siitä putiikista ole minulla mitään apua ja oli valmis huolehtimaan itse, että kipulääkitykseni olisi varmasti riittävä. En ole kohdannut vielä koskaan ongelmia kipulääkityksen saannin suhteen ja aina lähinnä muistutetaan, että lääkkeitä pitää syödä riittävästi eikä pihdata niiden kanssa. Kyseinen kipupoli  käskisi purkaa varmasti minunkin lääkitykseni, koska mukana on opiaatti.
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: Peikko - Heinäkuu 07, 2015, 21:25:27
minut ne potki pois kipupollilta ja siirsivät tklle,
en valita, hyvin toimii näinkin tällä haavaa  :thumbup:
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: satuo - Heinäkuu 07, 2015, 22:04:47
Joo. Minutkin potkittu kipupolilta tk:hon...  :-\
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: MaKo - Heinäkuu 07, 2015, 23:03:40
Kiitos Mintsi selvennyksestä  :thumbsup:
Kannatti herätä tänäkin aamuna, koska opin taas jotain uutta  :vihellys:
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: pimu - Heinäkuu 07, 2015, 23:39:15
Minut uloskirjattiin puhelimitse. Rouva veti herneen nenään kun sanoin hoitsulle, että voi välittää terveiset etten ole tyytyväinen hoitoon...
Ei ole ikävä tuota paikkaa!
Hiker, ihan satavarmasti pistäisi sinut vierotukseen opiaatista ja määräisivät venlaa... :sadattelu:
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: Nelli - Heinäkuu 08, 2015, 10:41:00
Mie olen edelleen kipupolin kirjoilla, siis on soittolupa tarvittaessa ja lääkkeeksi on jäänyt useiden kokeiluiden
jälkeen se sama opiaatti jota söin jo ennen kipupolille menoa. Papereissa lukee, ettei muuta toimivaa
lääkitystä ole löytynyt, jatketaan siis tuolla toimivalla lääkkeellä.
Reseptit uusin ihan tuossa tk:n lääkärillä pelkällä puhelinsoitolla.
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: peqzu - Heinäkuu 08, 2015, 17:26:16
Ei oo koskaan tarjottu kipupolia, mielialalääkkeitä kyllä tyrkytetään joka vastaanotolla mutta ei oikeita kipulääkkeitä koska niihin voi jopa jäädä koukkuun. (Joten kärsikää vaan, jos syötte lääkkeitä olette nistejä). 

Hämmästyttää tuo kun jokapaikassa kiinnitetään ensimmäisenä huomio ALKOHOLIN kulutukseen ja tupakkaan.

Itse olin yhteenaikaan useita kertoja verikokeissa ja aina maksa-arvot olivat 10-20 välillä ja akat pyörittelivät päitään. Hyvä ettei ääneen huutanut ettei toi mikään juoppo olekaan. (kerroin kyllä että saatan juoda olutta kerranpari kuukaudessa). Sama asia TUPAKASTA, sitä kysytään seuraavaksi.

Mun mielestä mielialalääkkeet on pahempia "mömmöjä" kuin oikeat kipua lievittävät lääkkeet. Sama koukutus mielialalääkkeissä on sekä kovat vieroitusoireet useimmissa.
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: Mintsi - Heinäkuu 08, 2015, 21:17:23
Mitä ovat oikeat kipua lievittävät lääkkeet?

Omasta kokemuksesta voin sanoa, että minulle on ollut ehdottoman hyvä ratkaisu nuo mielialalääkkeet myös kivun hoidon kannalta. Minun mielestäni minun kohdallani olisi tehty hoitovirhe, jos niitä ei olisi kokeiltu. Ainakin minä syön paljon mieluummin peruskipulääkityksenä lääkkeitä, joiden mukana kantamiseen ei tarvitse nippua erilaisia lupia, joita hakiessa apteekista ei tarvitse pelätä leimautuvansa väärinkäyttäjäksi ja joista voi keskustella hoitohenkilökunnan kanssa ilman torjuvia reaktioita.

Ainakaan minun kohdallani opiaatit tuskin ovat oikotie onneen. Pahemmissa vaiheissa ne ovat perusteltuja, mutta säännöllisessä ja pitkäaikaisessa käytössä ne tuskin minun tilanteessani tuovat mitään sellaista lisää lääkitykseen, jota ei olisi saatavissa pienemmillä sivuvaikutuksilla. Toisaalta minun kohdallani myös kivun hodion lähtökohta on ehkä normaalista kipupolin potilaasta poikkeava - minulla on taustalla periaatteessa hoidettavissa oleva sairaus, jonka hoitotasapainoon saaminen luultavasti poistaisi koko kivunhoito-ongelman.
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: elektra - Heinäkuu 09, 2015, 13:55:21
Miun pittää oottaa että "oma" lääkäri tulloo lomilta. Oisin muute joutunu tuntemattoman lekurin vastaanotolle ja mie en ennee jaksa selittää näitä vaivojani kelleen uuvelle. Kipupoliin kun miulla ei ole suoraa yhteyttä :( Ois ollu Norspanin nosto kysseessä.

Ja mitä noihin mielialalääkkeisiin tullee, ei ne sen pahempia ole kuin kipurohdotkaan. Nimim. monta mielialalääkettä syöny eikä yksikään oo koukuttana. Nytkin mennee epilepsialääkettä masennukseen.. ;)
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: pem65 - Heinäkuu 25, 2015, 08:14:40
Onko täällä sellaisia jotka ovat käyneet Satakunnassa tietoisuus ja kivunhallintaryhmässä? Minä kävin kevään ja alkukesän aikana sellaisen. Minun mielestäni oli täysin huuhaata koko ryhmä, olen tuolla samassa paikassa käynyt noin 3 vuotta sitten kivunhallintaryhmän joka oli hyvä.


Hoitolaitoksen nimi poistettu, ks. säännöt.
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: Peikko - Heinäkuu 26, 2015, 00:46:13
samaisen tai vastaavan kurssin 10 krt kävin eri paikassa,
kävin loppuun kun siihen oli sitouduttava,
omasta puolestani voin sanoa etten saanut sieltä mitään irti
vaikka joidenkin mielestä se tosi hyvä ja antoisa.
Toki vähän samanlaisia asioita olin jo paljon aiemmin soveltaen käyttänyt rentoutumiseen,
mutta ne opit oli peruja joogaharrastuksesta,
mutta avoimin mielein ajatellen;
jos sieltä yksikin avun saa,
niin silloin se ajaa ajasiansa ihan hyvin   :thumbsup:
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: hiker - Heinäkuu 26, 2015, 10:37:51
Parasta oli omalla kurssillani ehdottomasti vertaistuen löytyminen. Vuosien jälkeenkin olen edelleen tiiviissä yhteydessä erään kurssilla tapaamani henkilön kanssa!  :) Hyötyä voi siis saada tässäkin muodossa.
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: Peikko - Heinäkuu 27, 2015, 00:14:13
meillä oli kaikki ihan eripuolilta maakuntaa
ja tahti niin tiivis ettei paremmin ehtinyt tutustua kehenkään,
puhetta kuitenkin oli sen verran että useampi olisi kaivannut enemmän juuri tuota kasvokkain saatua vertaistukea, mutta siihen ei ollut varattu aikaa ja kaikilla oli sitten kyydit tilattuna joten ei myöskään tuon jälkeen ollut mahdollisuutta tutustua.
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: pem65 - Heinäkuu 27, 2015, 07:33:29
Tossa mun kipuryhmässä oli ihan ufojuttuja, me raihnaiset olimme uhreja ja kivun kanssa piti tehdä sopimus. Kun ryhmä loppui oli enään jäljellä 30% aloittaneista, eikä tämä ylilääkäri joka veti tään ryhmän tajunnut mitään, hän varmaan luuli et ne 70% ryhmäläisistä on parantunut.
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: Nelli - Heinäkuu 27, 2015, 10:13:44
Miekin olen käynyt tuommoisen kurssin, ei ollut oikein miun juttu. Parasta antia oli muillakin
muiden ihmisten tapaaminen ja heidän erilaiset näkökulmat elämiseen kipujen kera.
Meillä on vielä tapaamisia 3kk, 6kk ja 1 vuosi kurssin jälkeen.
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: pem65 - Heinäkuu 27, 2015, 12:42:16
Tässä mun ryhmässä ei ollut potilaiden välistä keskustelua lainkaan, tää päähuuhaa eli ryhmän vetäjä höpötti noita juttujaan vain.
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: Peikko - Heinäkuu 28, 2015, 01:16:16
eipä tuolla meilläkään juuri ehditty yhteisiä asioita läpi käydä,
oli niin tarkkaan aika suunniteltu etukäteen,
enpä kokenut omakseni tuota juttua.
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: VilleJuhani - Syyskuu 13, 2015, 00:01:55
Mullapa olikin kipupolilta se lääkäri, jonka luona nyt olen harvakseltaan käynyt, lähtenyt pois. Tilalla oli tietenkin uusi ihminen. Piti kovasti esitelmää kipuun suhtautumisesta. Selitti siitä pyramidista, jossa puolet alhaalta päin ovat sosiaaliset suhteet, ylimmäisen puolikkaan 4/5 mielialalääkkeet, ja vain ihan huippuna kipulääkkeet TARVITTAESSA! Voi hyvää päivää taas... Sanoin yhden kerran suomeksi, että suhtautuminen yms. onnistuu tiettyyn rajaan asti. Kipukohtauksen tullessa päällensä ei auta kuin kipukohtauslääke. Sen minkä auttaa. No tämhän meni tohtorilta aivan ohi. Kyllä minä hyvin ymmärrän, että pitkäaikaista kipua hoidettaessa pitää ottaa huomioon ns. pitkät hoitolinjat, mutta ei kai kukaan edes pääse kipupolin asiakkaaksi kokeiltuaan ensin suunnilleen kaiken olemassa olevan kipulääkearsenaalin..? Ainakin mulla on tällainen käsitys. No en tiedä, miten tuohon pitäisi suhtautua. Vaikka niin, että onneksi suurimman osan ajasta oli paikalla lääkäri, jolla oli korvat. Veikkaan vaan, että tuosta hlöstä tulee sanomista potilailta.. Säälittää ns. "kokemattomat" kipupotilaat. Siis, jotka ekaa kertaa eläessään menevät kipupolille suurten odotusten kanssa, ja odottavat saavansa myös nopeampaa apua. Toisaalta en voi väittää uutta lääkäriä tuntevani reilun tunnin hänen kansaan juteltuani. Mutta totta on sekin, että ensivaikutelman kuulemma voi antaa vain kerran... jopa helpotti..  :happy:   :kahvee:
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: geofox - Marraskuu 17, 2017, 09:14:02
Sain itse juuri fysiatrilta loppulausunnon jonka mukaan työterveyslääkärin tulisi lähettää minut seuraavaksi kipupolille. Yhden jakson olen siellä jo käynyt, vajaan vuoden. Oli fysioterapiaa, toimintaterapiaa, psykologia, psykiatria ja hyvä lääkäri. Silti jäi mielikuva että kipupoli hoitaa mielellään ainoastaan syöpäpotilaita. Muut potilaat (erityisesti CRPS) ovat pakkopullaa ja vaikeasti autettavia. Enkä epäile hetkeäkään etteivätkö myös EDS- tai selkäpotilaat ole myös näitä väliinputoajia. Kipupoli antaa syötäväksi vakiosetin lääkkeitä jotka ovat Lyrica/Gabrion, Cymbalta ja Triptyl/Noritren. Jos et tätä yhdistelmää voi syystä tai toisesta käyttää sulle osoitetaan ovea. Kävi vielä niin että työterveyslääkäri oli puhelimitse sopinut kipupolin lääkärin kanssa mulle aloitettavasta magneettistimulaatiohoidosta viime keväänä. Syksyllä hoitojakso alkoi kipupolilla ja ensimmäisellä käynnillä oli tarkoitus puhua kuinka tämä TMS alkaisi. Tähän aikaan minulla oli vaikea masennusjakso meneillään ja olin osastohoidossa psykiatrisella. En muista kipupolin käynnistä muuta kuin että jäin odottamaan jatkoa uusien vastaanottoaikojen suhteen. Kun kotiuduin osastolta sain viikon parin päästä kirjeen kipupolilta jossa oli loppulausunto. Eli ei enää aikoja eikä myöskään TMS-hoitoa. Itsekseni mietin mitä olin tehnyt väärin. Vasta joulukuussa avopuolen psykiatri selitti että TMS oli evätty multa koska masennus oli vaikeutunut. Siitä hieman kimpaannuin koska satun tietämään että TMS:ää annetaan hoidoksi myös masennukseen. Osastolla sain masennukseen sähköhoitoa vaikeilla sivuvaikutuksilla ja siitä lopulta tulikin tuomio ettei se hoitomuoto sovi mulle. Siihen joku otti myös kantaa että mikäli ECT ei sovi niin myöskään TMS ei käy. Loppulausunnosta kävi osittain ilmi sekin että en ollut riittävän kipeä päästäkseni magneettistimulaatioon. No olen kuullut sellaisiakin tarinoita että potilaat ovat olleet liian kipeitä saadakseen/hyötyäkseen tästä hoidosta  :o

Nyt jos mulle kirjoitetaan lähete kipupolille niin tulee mieleen että täytyykö sinne mennä jonain muuna kuin omana itsenään että saa apua? Mulla on toimiva lääkitys, jonka mahdollista purkamista en tule hyväksymään mikäli se vaihtoehto on tuo kipupolin pilleripolitiikka. Sitten pitää teeskennellä voivansa tosi hyvin mielenterveydellisesti. Eli toisin sanoen mennä sinne vedättämään henkilökuntaa. Naurahdin ainakin sisäisesti jollen ääneen kun fysiatri tätä kipupolia väläytti viimeisellä käynnillä. Totta puhuen jättäisin mieluusti koko kipupolin väliin tällä erää. Pärjään todennäköisesti paremmin (ainakin ilman suuria pettymyksiä) työterveyslääkärin ja psykiatrin hoivissa. Valitettavasti. Sitä en epäile ettenkö uusien diagnoosien myötä olisi "tarpeeksi kipeä" kipupolin potilaaksi. Luottamus muuten on vaan täysi nolla.
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: hiker - Marraskuu 17, 2017, 23:25:46
Eipä ole ollut elämäsi geofox ruusuilla tanssimista!  :hoiva: Kummalta tuntuu tuo lähete kipupolille, koska olet siellä jo kierroksen käynyt. Tuskin siellä on mitään uutta tarjota. Minä en ainakaan välittäisi kokea yhtäkään uutta pettymystä. Ei kai sinne ole pakko mennä?! On minutkin lähetetty Akuuttipsykiatrian polille, mutta peruin ajan ja sanoin hoitsulle, että muita tarvitsijoita varmasti riittää, joilla asiat ovat huonommin kuin minulla.
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: geofox - Marraskuu 18, 2017, 14:18:14
Mulla on nämä neljä hoitavaa tahoa. Työterveyslääkäri on aina tavoitettavissa. Samoin mielenterveyden yksikkö. Mut sit on nämä kaksi muuta eli fysiatria sekä kipupoli, jonne tunnutaan lähetettävän siksi ettei perusterveydenhuollossa enää keksitä miten voidaan auttaa. Ja kierto jatkuu myös ulos noista erikoissairaanhoidon paikoista samoista syistä. Ehkä sillä koitetaan luoda potilaalle sellainen olo ettei ole ainakaan heitteillä, vaan matkalla jonnekin. Ei kai sinne ole pakko mennä. Toisaalta on se mahdollisuus että voisin päästä siihen magneettiin. Työterveyslääkäri sen kipupolin lähetteen tulee kirjoittamaan. Tulee varmaan tarpeeseen istua alas lääkärin kanssa ennen sen kirjoittamista. Näillä hetkillä tullaan hakemaan kelalta myös kuntouttavaa psykoterapiaa. Mahtaako olla ylipäätään järkeä keskittyä aktiivisesti moneen ongelmaan.. Monta asiaa mielessä, kuten varmaan hyvin huomaa  ::) Toivoisin että joku antaisi minulle ohjeen mihin kannattaa energiansa kanavoida, ettei vaan lillu monen asian sekamelskassa vailla mitään konkreettista päämäärää.
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: hiker - Marraskuu 18, 2017, 22:10:56
Eikö psykiatrisi ole ehdottanut Kelan kuntoutusterapiaa?  ~:/ Minä lähtisin siitä, sillä se palvelisi varmasti kokonaisvointiasikin. Kyllä siihen rinnalle Kipupolikin mahtuu ja onpahan paikka, missä purkaa, jos Kipupoli tökkii tai MRI paljastaa kurjaa katseltavaa.  :hoiva:
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: satuo - Marraskuu 18, 2017, 22:36:26
Mulla on tulossa noin viikon päästä taasen uusi käynti kipupolille.
Edellisestähän on aikaa jo vuosia. Nyt olisi uusi alku.  :hoitoon:
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: geofox - Marraskuu 19, 2017, 00:30:58
Juu tuota psykoterapiaa aletaan suunnittelemaan jo tulevana maanantaina. Ainakin kartoitetaan terapeutteja hoitajan kanssa. Sitä en tiedä kauanko kestää että päätös tulee. Olen itse kiinnostunut ja motivoitunut psykoterapiaan. Kuntoutus on tarpeen, edustaa se sitten mitä lääketieteen alaa tahansa. Jos vain yöunet on turvattu terapian alkaessa ja kuluessa vielä niin hyvät tuloksetkin on mahdollisia. Tuosta magneetista että se on ehkä suurin syy miksi siihen stimulaatioon haluaisin. Kiinnostaa kovasti mikä mun pään sisältö tätä nykyä on. Varsinkin kun jo vuosi sitten kerroskuva osoitti poikkeamia. Ja kiinnostaa mitä niille muutoksille olisi tehtävissä... Ilman lähetettä ja omakustanteisesti en aio kuviin mennä. Ei ole varaa   :'(

Satuolle oikein hyvää uutta alkua ja hoitojaksoa!  :hali:
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: satuo - Tammikuu 23, 2018, 18:05:03
Jaahas, taas heitettiin kipupolilta pihalle.  :doh:
Eikä heillä ollut mitään tarjottavaa!  :o
Ei edes yhden yhtä lääkettä kokeiltavaksi...  :-[
Joo-o, tyyliin että tee jotain kivaa,  niin kipu unohtuu...  ::)
Että tk:ssa jatketaan...
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: trochanter - Tammikuu 23, 2018, 22:22:47
 :sadattelu: satuon puolesta!! Sapettaa!!
 :hali:
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: Nelli - Tammikuu 24, 2018, 22:36:19
 :hoiva:  satuolle, tuttu fiilis..
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: elektra - Tammikuu 25, 2018, 15:06:57
Miekii sain vihdoin ajan sinne kipupolille ja sitä päivää ootin kuin kuuta nousevaa..vaan kuinkas kävikään aivan yhtä tyhjän kanssa oli koko käynti. Koska sairastan kaksisuuntaista mielialahäiriötä niin minulle ei voi edes mietoja opiaatteja kirjoittaa koska ne saattavat aiheuttaa maniaa.. (miulla on Xeplion niminen lääke tasoittamassa mielialaa ja ei ole vauhtia ollut sitte sen jälkeen kun se aloitettiin) Panadolia vain kirjoitti ja selitti että pitäsi vaikka kuunnella musiikkia tai tehdä jotain sellaista että kipu unohtuu. Masentaa koko juttu. Tsemppiä Satuo:lle tiedän kyllä miltä siusta tuntuu!
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: satuo - Tammikuu 25, 2018, 19:05:11
Just sitä samaa...  ::)

Kiitos kamut!  :hali:
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: hiker - Tammikuu 25, 2018, 23:33:37
Olisihan noita ollut epilepsialääkkeitä, joita olisi voitu kokeilla!  ~:/ Esim. Lamictal on epilepsialääke, joka toimii niin bipon tasaajana (estää masennuksia) kuin hermosärkylääkkeenäkin eikä ainakaan siis aiheuta maniaa. Muitakin varmasti on, joilla ei ole mielialavaikutuksia!

Pistää vihaksi tuollainen kipupoli!  :sadattelu: Ensin joutuu anelemaan sinne ja jos pääsee, niin odottaa kuukausia ja tuossa on anti. Ihmiset jätetään heitteille!

Suosittelen lukemaan Potilaan lääkärilehdestä Sirpa Tahkon loistavan kirjoituksen aiheesta!  :)

Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: elektra - Tammikuu 25, 2018, 23:36:48
Lamictal teki miulle virtaa...
Otsikko: Vs: Kipupolin toimintaa...
Kirjoitti: hiker - Tammikuu 25, 2018, 23:37:51
No voihan ...