terveyskeskus.net

Terveyskeskustelu => Kipu yleisesti => Aiheen aloitti: Keltalumme - Huhtikuu 21, 2011, 22:54:35

Otsikko: Lääkärin suhtautuminen kipuun
Kirjoitti: Keltalumme - Huhtikuu 21, 2011, 22:54:35
Mulla on nyt TOS-epäily. Aikaisemmin pidettiin tenniskyynärpäänä.

Ilmeisesti mun hommat ei mene ihan normi-TOS:n kaltaisesti. Vai onko edes mitään normi-TOS:sia? Pystyn kyllä tietokonetta käyttämään, mutta ergonomiaan täytyy kiinnittää huomiota. Muuten käsiparat kärsii.

Aikaisemmin tuntui, että mua ei oikein uskottu, koska kivut oli niin epämääräisiä eikä mahtuneet tenniskyynärpään muottiin. Nyt, kun on TOS-epäily tullut käsikirurgilta ja kun kerron yleislääkärilleni fyysisen rasituksen mielestäni lisäävän kipua, mua ei uskota, kun kerron, että pystyn kyllä esim. pesemään tukan ja käyttämään tietokonetta.

Nyt innostuin vähän puurtamaan, kun on ollut niin paljon vähäoireisia päiviä. Sillä seurauksella, että parin päivän päästä alkoi särkeä. Tällaista parin päivän viivettä oli aikaisemminkin.

Mulla oli toissapäivänä ja eilen tosi kivuliasta, molemmissa käsissä. Tänään lääkäri totesi "eihän sulla paljoa kipujakaan ole". Juu, ei TÄNÄÄN. Olin kertonut jo aikaisempien päivien kivut >:(

Ajattelin, että lekurini uskoisi kipujeni laajuuteen paremmin, kun saatiin TOS-epäily. Mutta taitaa uskoa vielä vähemmän nyt. Vissiin siksi, että kuviot ei mene ihan yhden artikkelin TOS-kuvauksen mukaisesti.

 
Otsikko: Vs: Lääkärin suhtautuminen kipuun
Kirjoitti: sadsue - Toukokuu 04, 2011, 19:32:23
Heips, minut diagnosoi 2!!!!!!!!!! eri lääkäriä  toukokuussa 2009( alunperin fibromyalgiaa epäili työterveyslääkäri joka kirjoitti lähetteen yksityiselle reumasairauksien erikoislääkärille) Minulla epäiltiin sekä nivelreumaa että fibroa; josta syystä sain lähetteen yliopistollisen reumapolille, jossa sekä fibro uudemman kerran diagnosoitiin ja reuman tutkimukset siirrettiin jatkoon seuraavaksi syksyksi .. Kohtelu erittäin kunnioittavaa kaikissa ed. mainituissa , sairauteeni suhtauduttiin aidosti ja oireeni otettiin vakavasti.. Nyt olen miten kuten kituuttanut kipujeni kanssa 2 vuotta ; sairaana ryskännyt väkisin töissä. Ihan puolikuolleena koko ajan.. Tällä viikolla kivut todella räjähtivät ja menin tänään työterveyslääkärille ( huom. eri yritys kuin ekaks mainittu= olen sittemmin vaihtanut työpaikkaa) Ylimielinen , suorastaan vihamielinen kohtelu = hoksasin heti mistä "tuulee" sain 2pv sairauslomaa ja lopuksi KOMMENTTI NIIN SAIRASTAT TAUTIA JOTA EI OLE OLEMASSA...
Itku tuli vasta kotona; nivelet ovat niin kipeät että hädin tuskin pääsin bussiin ja sieltä ulos ja kotiin...
Umpihulluksi saa sanoa kuka vaan mutta ei luulotautiseksi  :puke:
Otsikko: Vs: Lääkärin suhtautuminen kipuun
Kirjoitti: Keltalumme - Toukokuu 04, 2011, 21:45:42
Sasdue. Tosi ikävää tuo kohtelu! Pitäisikö valittaa? Eihän tuollaista voi hyväksyä! tuo herättää niin paljon syyllistä oloakin jne. Mulla olis syyllinen olo jo niistä sairaslomapäivistä, vaikka ne on kuinka tarpeellisia. Mutta älä sä syyllisty!
Otsikko: Vs: Lääkärin suhtautuminen kipuun
Kirjoitti: sadsue - Toukokuu 05, 2011, 08:50:16
Heissan,
juu ihan sama mullakin ei millään ois nytkään kehdannut ottaa saikkua. Mulla kaikinpuolin tosi mukava työyhteisö sekä esimiehet että työkaverit ja se eilinen lääkärihän antoi ymmärtää että haen sairaslomaa koska työnteko ei kiinnosta :'( mikä ei ollenkaan pidä paikkansa ... Varasin huomiseksi uuden ajan eri tt-lekurille ja aion nyt kysyä suoraan että mikä on yrityksen virallinen kanta Fibromyalgiaan; tarvittaessa vaadin esimiehen selvittämään asian... Ei sillä että kivut poistuis mutta haluan inhimillistä kohtelua, siihen olen oikeutettu ja hyvään  :hoitoon:
Otsikko: Vs: Lääkärin suhtautuminen kipuun
Kirjoitti: Keltalumme - Toukokuu 05, 2011, 22:57:32
Joku tutkimus just on tullut, jonka mukaan kipua hoidetaan hyvin puutteellisesti. Yllätys?
Vantaan yhden terveyskeskuksessa työskentelevältä, kipuun perehtyneeltä lääkäriltä kysyttiin TV-uutisissa: ovatko kipupotilaat luulotautisia? Vastaus oli: hyvin harvoin, tuskin koskaan. Tämän päivän Ilta-Sanomissakin oli kivun huonosta hoitamisesta artikkeli, mutta netistä sitä ei saa ilmaiseksi. Enkä löydä kyseistä tutkimusta.

Ehkä ihminen on luulotautinen silloin, kun lääkäri ei tiedä mitään. Tietämättömyyden voi hyvin peittää luulotauti-teorialla. Ja potilas ulos, seuraava sisään. Tehokasta.
Otsikko: Vs: Lääkärin suhtautuminen kipuun
Kirjoitti: ereritu - Toukokuu 06, 2011, 09:10:54
Itse oon eniten ihmeissäin kuinka vähän tuntuu lääkkeitä olevan joista lääkärit valitsee. Kuuluu vain :Hyvä lääke sen pitäis olla!
Mutta ei sama tehoo kaikkiin. Onko tuo jotain lääketehdas juttua että nousee provikat. Mut ei luulis senkään nykysi hirveesti olevan takana ,kun voi vaihhtaa apteekissa halvempaa,
Minä ainakin kuulun niihin joiden kipu ei ole hallinnassa ja haluisin kaappiini enemmän valinnan mahdollisuuksia. Maksa kärsii panadolin paljoudesta ja mitäpä sillä on merkitystäkään, kun osa on hermoperäistä kipua. Kun ne pitäisi koe ajaa saikulla nuo lääkevaihtoehdot ,että olisi pohjaa kyhätä töihin.Osalla menee ainakin auton peruutus refleksit ihan haasteellisiksi, samoin kaltevuus tuntemukset.  Jospa kuntoutustutkimuslääkäri sen ymmärtäisi kuhan sinne pääsen .  Mutta paljon olisi petrattavaa kipuhoidossa !!
Otsikko: Vs: Lääkärin suhtautuminen kipuun
Kirjoitti: Kaustinen - Toukokuu 06, 2011, 13:10:56
Täältä löytyy asiaa erään lääkeyhtiön kipukyselyn tuloksista..

 Lääkärin vähättelevä suhtautuminen kipuun
 (http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/asennevamma-vaikeuttaa-usein-kivun-hoitoa/art-1288386865501.html)
Otsikko: Vs: Lääkärin suhtautuminen kipuun
Kirjoitti: Keltalumme - Toukokuu 07, 2011, 11:04:58
KIITOS!
Otsikko: Vs: Lääkärin suhtautuminen kipuun
Kirjoitti: Kaustinen - Toukokuu 17, 2011, 13:50:56
Jälleen uusi ikävä tutkimustulos lääkärien suhtautumisesta:

Tutkimus lääkärien suhtautumisesta iho- ja nivelpsoriin (http://uutiset.msn.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Tutkimus+Jopa+l%C3%A4%C3%A4k%C3%A4rit+v%C3%A4h%C3%A4ttelev%C3%A4t+psoriasista/1135266211059)
Otsikko: Vs: Lääkärin suhtautuminen kipuun
Kirjoitti: satuo - Toukokuu 20, 2016, 17:48:54
Eräs näkemys kipulääkärin omakohtaisista kokemuksista on uudessa kirjassa: Ota kipu haltuun.
Kirjoittajana Helena Miranda.
Meillä oli tuo e-kirjana kirjastossa.


Vinkkejä kroonistuneeseen kipuun sekä mm. ohjeita lääkärikäynnille.


http://www.otava.fi/kirjat/9789511292302/#.Vz8l8PmLTIU (http://www.otava.fi/kirjat/9789511292302/#.Vz8l8PmLTIU)
Otsikko: Vs: Lääkärin suhtautuminen kipuun
Kirjoitti: hiker - Toukokuu 20, 2016, 22:51:01
Olin juuri ke kuuntelemassa Mirandan luentoa ja valitettavasti se vahvisti käsityksiäni. Sinänsä tavat ja keinot ovat hyviä, mutta samalla ikivanhoja. Hänen lähtökohtansa käyvät ilmi kaikessa. Hän on hyväosainen etelän kouluja käynyt kasvatti. Hänellä ei ole ollut koskaan huolta taloudesta, työpaikasta, hoitojen tai lääkäriajan odotteluista. Hän voi pitää eräpäiviä ja rahalla saada niin nopeat ja pätevät lääkärikontaktit kuin hoidotkin.

Luennolla kävi ilmi, että hänestä on kummaa, etteivät kipupotilaat käytä esim. akupunktiota jne. Siinä kohtaa yleisöstä älähdettiin, että millä rahalla! Itse kysyin häneltä suoraan, miten nämä keinot palvelevat pitkien matkojen takana olevien tarpeita tai ihmisten, joilla ei ole tuon taivaallista hajua pilateksista tai mindfullneksista. Hänen vastauksensa oli, että kehitellään virtuaalihoitomuotoja. Hän ei ollut uskoa, että on edelleen valtava joukko ihmisiä, joilla ei ole nettiyhteyttä tai jotka eivät osaa tai halua sitä käyttää. Tästä joukosta osa on lisäksi äärettömän yksinäisiä. Nyt näiltä ihmisiltä ollaan viemässä kipulääkkeet, viimeisetkin ihmiskontaktit eikä tilalle tarjota mitään!

Vielä yksi epäkohta hänen painotuksistaan tulee ilmi. Hän niputtaa kaikki selkäpotilaat yhteen nippuun ja puhuu koko ajan vain siitä 90% joiden ongelmat ovat vähäisiä. Pari päivää Buranaa, liikuntaa kivuista huolimatta eikä turhia sairauslomia! Hän unohtaa kertoa, kuinka tärkeää on löytää joukosta se 10% ja tarjota heille niin kunnon lääkkeet kuin hoidotkin. Tekemällä tällaisia yleistyksiä ja luennoimalla suureen ääneen niin ammattilaisille kuin normikansallekin nykyistä useampi saattaa jädä diagnosoimatta oikein. Minä olen yksi näistä, joka meinasin saada aikaan katastrofin uskottuani käypähoitoja. Liiku (silloin kivun sallimissa rajoissa) ja vältä niin sairauslomia kuin vahvoja kipulääkkeitäkin. En jäänyt myöskään kiinni normilääkärin iskiastesteissä, koska koko välilevy oli revennyt eikä painetta siis syntynyt testattaessa. Ajattelin myös, ettei voi olla vaarallista, kun kerran halvaus ei etene. Päästessäni vihdoin tosiammattilaisen pakeille ja kuvat otettiin, paljastui totuus. Pienikin selkäydinkanavassa lilluvan prolapsimassan heilahdus olisi vienyt kävelykykyni molemmista jaloista ja nytkin oli ihme, että vain toisen hermot olivat vahingoittuneet. Eteneviä halvausoireita oli turha odotella koska hermovaurio oli tullut kertaheitolla lantiosta varpaisiin ja sen pelastamiseksi olisi pitänyt tehdä päivystysleikkaus kuuden tunnin sisällä. Ei joogaa, Pilatestä, vesijuoksua, venyttelyä tms. ennen kuin tiedetään , mikä on vikana sekä kunnon kipulääkkeet, ettei kipu kroonistu!
Otsikko: Vs: Lääkärin suhtautuminen kipuun
Kirjoitti: satuo - Toukokuu 21, 2016, 10:57:13
Puhut asiaa!  :thumbsup:
Tuo 10% on kyllä mekittävä määrä ihmisiä!!
Kirjassa oli kyllä pehmeämpi suhtautuminen lääkkeisiin ja puhuttiin kivun kroonistumisen vaarasta.


Kyllä tuo raha asettaa meidät niin eriarvoiseen asemaan...  ::)
Otsikko: Vs: Lääkärin suhtautuminen kipuun
Kirjoitti: Mintsi - Toukokuu 21, 2016, 13:55:51
Ei pelkästään raha, vaan myös palveluiden saatavuus.

Minä asun mielestäni kohtuullisen kokoisessa kaupungissa, mutta ei täältä välttämättä rahallakaan saa kaikkia mahdollisia hoitokeinoja. Esimerkiksi täältä ei löydy kovin montaa akupunktiota taitavaa fysioterapeuttia. Etenkään sellaista, joka ymmärtäisi, miten yliliikkuvuudestakin pitäisi ottaa huomioon hoidossa. Sama pätee erikoislääkäreihin. Esimerkiksi kivun hoitoon perehtynyttä lääkäriä ei muutama kuukausi sitten löytynyt edes keskussairaalasta. Yksityiselle olisi pitänyt lähteä 140 kilometrin päähän.

Minä taas järkytyin kipulääkityksestä osastolla ollessani. Sen jälkeen kun parasetamolivalmisteet kiellettiin maksa-arvojen nousun takia, en saanut mitään muutakaan kipulääkettä, vaikka olisin niskaan tarvinnut. Kun pyysin, sain kylmäpakkauksen niskaan ja kommentin, ettei osastolla ole vahvoja kipulääkkeitä. Minä olisin ollut tyytyväinen Ketoriniin... Onneksi vuoron vaihdon jälkeen sain kipulääkkeen suuremmin kyselemättä.
Otsikko: Vs: Lääkärin suhtautuminen kipuun
Kirjoitti: trochanter - Toukokuu 22, 2016, 09:07:37
 :thumbsup: Hikerin kommentille!!
Otsikko: Vs: Lääkärin suhtautuminen kipuun
Kirjoitti: Hermokipupotilas - Elokuu 25, 2016, 11:58:15
Valitin vuosia lääkäreille kipua, kerroin polviin, selkään, olkapäähän, käteen, päähän ja moneen muuhun paikkaan sattuvan. Ei sua voi mikään vaivata, sä olet niin nuori. Sitten aina lannistu ja epäili et viiraako päässä. Sitten kivut jatkuu ja taas kertomaan kun sattuu. Ota Buranaa.

Yli kymmenen vuotta valitusta eri kivuista ja aina vaan lässytystä hoidoksi. Epäilin mm-tautia, reumaa, borreloosia, eksoottista tautia ja kaikkea mahdollista. Kun ei kuulemma mikään vaivaa, vaikka sattuu vitusti.

Siinä sitten masennusta ja alakuloa, kun ei ole hyvä olla ja kukaan ei kuuntele. Paskaa. Monta vuotta turhaa kärvistelyä.

Lopulta sitten nyrkkiä pöytään, että tutkikaa nyt jumalauta oikeesti. Sieltähän sitten keksittiin selän ja kaularanganrappeumasairaus, oli monta välilevyn ihan lytyssä.. Olisi tehny mieli soittaa lääkärit läpi ja kertoo mikä oli käyntien syynä lopulta.

En syytä lääkäreitä, mutta nyt kun olen lukenut kaikki paperini läpi, homma näyttää ihan selvältä. Kaikkein eniten auttoi se, kun tiesi syyn ja pystyi alkaa hoitamaan itseään.

Jos lääkäri ei ota tosissaan, etsi parempi. Tai pyydät kaiken kirjallisesti ja uhkaat nostaa metelin jos ei ala tutkimaan. Minun virhe oli olla liian asiallinen.
Otsikko: Vs: Lääkärin suhtautuminen kipuun
Kirjoitti: Lihamureke - Lokakuu 01, 2016, 13:33:11
Minustakin tuntuu että lääkäreitä ja etenkin kipupolin lääkäriä ei kiinnosta potilaan kipu yhtään. Ajoittain tulevaan pahempaan kipuun pitäisi saada tehokkaampia lääkkeitä, mutta kipupolin lääkärin neuvo oli buranaa ja paracetamolia. Epilepsialääkettä ja masennuslääkettä on jo käytössä niin iso annos kuin kestän syödä, mutta ei ne auta pahimpaan kipuun, ja näittenkin lääkkeitten vaihtaminen toiseen tuntuu olevan vaikeaa kun tärkeämpää on tasainen lääkitys kuin kivun hoito.
Panacod on vahvinta mitä päivystyksestä saa kivun yllättäessä. Lääkärin pitkän kuulustelun jälkeen sain reseptin 1 tabletti illalla tarvittaessa.
En ole kipupolilta saanut yhtään apua kipuun. Onkohan tämä vain julkisen puolen ongelma vai saisiko yksityiseltä ihmisarvoista hoitoa?
Otsikko: Vs: Lääkärin suhtautuminen kipuun
Kirjoitti: Peikko - Lokakuu 01, 2016, 19:44:19
Minulla ei onneksi ole ollut mitään ongelmaa sen suhteen,
kukaan ei ole vähätellyt kipuja.
Se vielä puuttuiskin että ei uskoittaisi että koskee  :doh:.

Se on totta että jos tuntee kipuja pitää vaihtaa lääkäriä,
jos ei tule ymmärretyksi.
Otsikko: Vs: Lääkärin suhtautuminen kipuun
Kirjoitti: hiker - Lokakuu 02, 2016, 00:39:05
Onnekseni olen löytänyt lääkärit, jotka pitävät jatkuvasti huolta, että kipuni on lääkitty kunnolla.  :)
Otsikko: Vs: Lääkärin suhtautuminen kipuun
Kirjoitti: trochanter - Lokakuu 02, 2016, 03:53:47
Lihamureke  :hoiva:
Otsikko: Vs: Lääkärin suhtautuminen kipuun
Kirjoitti: KalleK - Lokakuu 08, 2016, 23:46:50
Mä kävin kans kerran tk:ssa hakemassa saikkua kun selkä poksahti taas ja siellä oli eräs lekuri joka kertoi olevansa erikoistumassa kipupolille. Sanoin että aloitin selän poksahdettua Norspanit kun kokemuksen myötä menee muutama viikkoa kivun kanssa niin melkein suuttui että kenen luvalla, no omalla kun mullon resepti.. Kirjoitti Gabrionia ja käski lopettaa Norspanit kun kipupolilla ei käytetä opiaatteja. Ihmettelin että miksi hermokipulääkkeitä kun ei mun modicia säre nyt hermosta vaan selkää särkee ja opiaatit auttaa. Piti silti aloittaa.

Pääsin sitten omalle työterveyslääkärille myöhemmin joka ihmetteli samaa ja kirjoitti lisää Norspaneja ja lopetettiin Gabrionit.
Otsikko: Vs: Lääkärin suhtautuminen kipuun
Kirjoitti: peqzu - Maaliskuu 30, 2017, 12:53:44
Menny hermot näihin mieliala- ja epilepsialääkkeisiin jotka eivät juuri ole kovaan kipuun auttanut. Lisäksi niitä on pakko ottaa joka päivä hirvittävien vieroitusoireiden vuoksi.

Palaisin oikeisiin kipulääkkeisiin mutta ns. trendi on ettei niitä määrätä kun niihin voi jäädä "koukkuun".

Itse lopetan nämä "mielialahuumeet" ja yritän sinnitellä levon, panadol forte 1g sekä kovaan kipuun muutaman päivän Motifene dual 75 mg kuurilla joka on auttanut selkärankakipuihin pahimpina aikoina.
Otsikko: Vs: Lääkärin suhtautuminen kipuun
Kirjoitti: hiker - Maaliskuu 30, 2017, 23:23:01
Valitettavasti ollet joutunut kokemaan saman kuin niin monet muutkin!  :( On väärin joutua sanomaan, että yksityiseltä puolelta löytyy edelleen kivunhoidon lääkäreitä, joilla on ymmärrys kivun kokonaisvaltaisesta luonteesta ihmisen toimintakyvylle. Jos vain voit, niin kustanna itse lääkärikäynti!
Otsikko: Vs: Lääkärin suhtautuminen kipuun
Kirjoitti: trochanter - Maaliskuu 30, 2017, 23:35:28
Peqzu  :hali: yhdyn hikerin sanoihin..!
Otsikko: Vs: Lääkärin suhtautuminen kipuun
Kirjoitti: peqzu - Huhtikuu 05, 2017, 22:00:13
Valitettavasti ollet joutunut kokemaan saman kuin niin monet muutkin!  :( On väärin joutua sanomaan, että yksityiseltä puolelta löytyy edelleen kivunhoidon lääkäreitä, joilla on ymmärrys kivun kokonaisvaltaisesta luonteesta ihmisen toimintakyvylle. Jos vain voit, niin kustanna itse lääkärikäynti!

Näin se taitaa olla, kipupolikin vaan kikkaili erinäisillä mielialalääkkeillä.

Nyt rysähti sellaiset kivut rintarangassa jossain 6-8 nikamavälissä ettei voi maatakaan muuten kuin vatsallaan päätä sängyltä roikottamalla ja vasen käsi voimaton. Hermot riekaleina kun ei nyt ole oikeita kipulääkkeitä. Toista viikkoa kipuili ja oli sen oloinen että nikama pois paikalta kunnes varmaan tulehtu pahemmin ja kipu räjähti kestämättömäksi.

Piti hakea Motifene 75g tulehduskipulääkettä ja ottaa tupla-annoksina, nyt odottaa jos se alkaisi vaikuttaa, muutaman kerran pahimman alaselkäkivun parantanut.

Kyllähän monilla kipupotilailla käy mielessä jopa lääkekannabiksen kasvatus ja pimeiltä markkinoilta avun hakeminen, monet jopa tekevät näin kun lääkärillä leimataan heti lääkeriippuvaiseksi eivätkä anna kipulääkereseptiä.

Eikö se sitten ole lääkeriippuvuutta kun näitä hirveitä mielialalääkkeitä on pakko ottaa joka ikinen päivä kovien vieroitusoireiden pelossa.
Otsikko: Vs: Lääkärin suhtautuminen kipuun
Kirjoitti: Wilder - Huhtikuu 08, 2017, 03:46:49
Mulle on kyllä osunu suurimmaks osaks fiksuja lääkäreitä kohdalle. Tk lääkäri oli eka vähän nihkee kirjottamaan, mutta nykyään tajuaa et on tarpeen ja nytkin on reseptit uusittu puolen vuoden ajalle ja ennestään pariks kuukaudeks kotona lääkkeitä. Ja lääkkeinä lyrica & tramal. Neurokirurgin kanssa oli puhetta lääkityksen tiputtamisesta, mutta sano suoraan, että jos ei onnistu niin ei kannata turhaan kipujen kanssa kärvistellä.

On kyl tosi outoa miten kauheen monet lääkärit tuntuu suorastaan leimaavan narkiks, jos pyydät vahvempia lääkkeitä. :/
Otsikko: Vs: Lääkärin suhtautuminen kipuun
Kirjoitti: Peikko - Huhtikuu 08, 2017, 03:56:38
Se on hyvä että on onnistunut saamaan hyviä lääkäreitä itselleen,
olis ikävä sairaana vielä joutua miettimään mistä löytää kunnon lääkärin itselleen.

Huomasin että kantaan oli merkitty kaikkiin tarvitsemiini lääkkeisiin, pysyvä lääkehoito,
mikä on tulevaisuutta ajatellen  hyvä juttu,
tarkoittaa käytännössä ettei tarvi tapella lääkkeiden uusimisesta edes sijaisten kanssa.
Toisaalta harmillista tiet'ää että syönkö ehkä lopun ikää noin paljon lääkkeitä  ~:/
Otsikko: Vs: Lääkärin suhtautuminen kipuun
Kirjoitti: Wilder - Huhtikuu 08, 2017, 04:39:36
Mulla on myös molemmissa pysyvä lääkehoito... Ikävä kyllä.  :doh: Tramalia kokeilen tiputells väliin aina, jos pärjäis pienemmäl annoksella, mut jos ei niin eihän sille mitään mahda.
Otsikko: Vs: Lääkärin suhtautuminen kipuun
Kirjoitti: Mintsi - Huhtikuu 08, 2017, 13:46:35
Mä olen viimeaikoina tullut siihen tulokseen, että kipulääkityksen osalta hoitajat ovat usein pahempia kuin lääkärit. Lääkäreiden kanssa asioista voi sentään puhua asiallisesti ja yhteistyössä. Hoitajat tuntuvat menevän kipsiin heti, kun tulee puhe Buranaa tai Panadolia kummallisemmasta kipulääkityksestä. Tasaisin välein törmään tilanteeseen, jossa hoitajat ovat kauhuissaan kipulääkkeistäni. Lääkärit puolestaan kysyvät asiallisesti tarpeesta ja tekevät sitten tarvittavat päätökset (yhdessä ainakin minun kanssani).

Viime keväänä osastolla huomasi selvästi, miten vaikea hoitajien oli antaa, edes lääkelistalla olevia kipulääkkeitä. Pahin hetki oli yhtenä iltana, kun selkä kyllästyi jatkuvaan makaamiseen ja pyysin siihen kipulääkettä hoitajalta. Hoitaja totesi, että lääkäri on kieltänyt Panadolin antamisen ja pakottavassa tarpeessa saa antaa Buranaa. Totesin, että selkäkipuun Burana on minulle ihan tyhjän päiväistä, mutta Ketorinia voisin ottaa. Eivät kuulemma anna, koska lääkäri on erikseen sanonut, että Buranaa, jos kuume nousee korkealle. Kuulemma olisi pitänyt soittaa lääkärille ja pyytää lupa siihen Ketoriiniin, vaikka se löytyy lääkelistaltani. Soittaminen ei nyt kuitenkaan käynyt tälläisen pikkujutun takia. Totesin sitten, että mennään sitä lääkelistaa sitten pidemmälle ja pyysin Temgesiciä. Tähän sain vastauksen, että eivät käytä näin vahvoja lääkkeitä tällä osastolla. Lopputuloksena sain siis valita, otanko turhan päiväistä buranaa, joka vielä ärsyttää vatsaa vai selviänkö ilman. Päätin selvitä ilman, enkä juuri nukkunutkaan seuraavana yönä.

Aamupäivällä tapasin lääkärin ja kysyin häneltä mielipidettä asiaan, niin sanoi, että ehdottomasti vaihdetaan Burana Ketoriniin, jos on noin selkeä kokemus asiasta. Samalla kirjoitti hoito-ohjeisiin, että selkäkipuun voidaan antaa tarvittaessa Temgesiciä, koska miedommat lääkkeet eivät käy. Tämän jälkeen sain sitten tarvittaessa selkäkipuunkin hoitoa.

Vastaava tilanne on toivottavasti edessä pääsiäisen jälkeen, kun menen TK-lääkärille keskustelemaan kivunhoidostani. Hoitaja oli aikaa varatessa todella vastahakoinen antamaan edes aikaa, kun asiaksi sanoin kivun hoidon ja Temgesic-reseptin uusinnan. Kun sitten verikokeissa löytyi anemia, niin järjestyi pitkä lääkäriaika helposti. Uskon, että isompi osa ajasta menee nimenomaan kivunhoidon kartoittamiseen.
Otsikko: Vs: Lääkärin suhtautuminen kipuun
Kirjoitti: hiker - Huhtikuu 09, 2017, 00:17:32
Minulta kysyvät lääkärini vain vähän väliä, että ovatko minun lääkeasiani kunnossa. Pärjäänkö kipulääkkeilläni ja onko niitä riittävästi esim. reissuun otettavaksi mukaan. Muistuttavat vielä joka välissä, että kivun kanssa sinnittely on tyhmyyttä. Määräsivät vielä varaksikin hermosärkyyn lisälääkkeen, jos kaularankaepisodi uusisi täällä ollessani.
Otsikko: Vs: Lääkärin suhtautuminen kipuun
Kirjoitti: trochanter - Huhtikuu 10, 2017, 20:21:16
Mullakin on samanlaisia kokemuksia kuin hikerillä. Varmistuksen varmistus monesti, kun oon reumalääkärillä käymässä, mikä on resepteissä tilanne ja tarvinko lisää / jotain muuta kipulääkettä.

Otsikko: Vs: Lääkärin suhtautuminen kipuun
Kirjoitti: Peikko - Huhtikuu 16, 2017, 04:00:16
Toivottavasti Mintsikin saa lääkeasiat kuntoon, ettei joka kerta tarvi neuvotella lääkkeistä erikseen  :thumbup:
Otsikko: Vs: Lääkärin suhtautuminen kipuun
Kirjoitti: trochanter - Toukokuu 09, 2017, 15:07:08
Tässä oikein pisteli vihaksi, kun ystävämummoa kävin moikkaamassa.. oli käynyt lääkärin vastaanotolla jatkuvien jalkakipujen vuoksi (ei saa öisin nukuttua, kun heräilee pakottavaan kipuun).. mummo sanoi, että lääkäri oli harvinaisen ylimielinen eikä uskonut juuri mitään, oli vähentämässä nykyistä lääkitystä pelkkään iltalääkitykseen.. :( Keskustelimme pitkät pätkät tuosta kohtaamisesta ja siitä, miten monesti just nuin on tutuilleni käynyt. Kukapa sen kivun osaisi määrittää paremmin kuin se potilas/asiakas itse? En ymmärrä, miten tavan kansalaista voi arvostella tai kyseenalaistaa, jos hän sanoo, että kipuja on.. kun ei ole mitään mittaria, jolla määrittää sitä. Ja jokaisen kipukynnys on omansa..
No semmosia mietin täällä tänään. Toki on sanottava, että tänä päivänä lääkäreidenkin vastaanotoilla käy lääkeriippuvaisia, narkomaaneja.. että joitain asioita on tarkasteltava eri kantilta, mutta kun on ihan tavallinen mummo kumminkin kyseessä, joka kärsii eikä saa nukuttua.. tai ihan kuka vaan meistä, joilla nyt ei ongelmaa lääkityksestä ole kehkeytynyt (riippuvuusongelmaa!) ja lääkettä pyydetään kun siihen on puhtaasti tarve..
Otsikko: Vs: Lääkärin suhtautuminen kipuun
Kirjoitti: Raihnaanen - Toukokuu 10, 2017, 15:42:05
Trochanter, aivan totta. Itsehän joskus kilahdin täysin kun olin laittanut Dolan, Panacod ja Burana-reseptit uusittavaksi ja sitten sainkin kuulla ettei lääkäri uusinut kuin Buranan. Oli kommentoinut ettei uusi muita ilman vastaanottokäyntiä, "koska onko potilaalla edes mitään syytä käyttää näin vahvoja kipulääkkeitä?"
En periaatteen vuoksi suostunut varaamaan maksullista lääkäriaikaa, koska olen aina suostunut kaikkeen tiedonkulkuun sairaaloiden välillä ja nyt ihmetytti kun yhdellä klikkauksella lääkäri olisi nähnyt kaikki diagnoosini ja että selkeät syyt kipulääkitykselle on. Mutta ei.
Kirjoitin lääkärille kirjeen :D Listasin kaikki diagnoosini useista välilevynpullistumista reumaan ym, kerroin myös että olin muutaman kuukauden sisällä ollut sekä neurokirurgian, reumatologian, fysiatrian että kuntoutuspoliklinikan vastaanotoilla eli lääkärissä olen kyllä rampannut ihan riittämiin eikä lääkitystäni ole missään kyseenalaistettu. Kirjeen toimittamisesta meni 10 minuuttia niin sain viestin reseptien uusinnasta.
Ja ymmärränhän minäkin että tarkkana pitää lääkäreidenkin nykyään olla. Se vaan ihmetytti että kun tosiaan joka paikassa aina pyydetään suostumukset tiedonkulkuun, siitä ei sitten olekaan mitään hyötyä. Ja nuo vielä olivat suht lieviä lääkkeitä...
Vanhusten kohdalla sitten varsinkin kun monet eivät kehtaa edes apua pyytää, ja vihdoin kun lääkäriin suostuvat niin sitten jos eivät saakaan apua... :(
Otsikko: Vs: Lääkärin suhtautuminen kipuun
Kirjoitti: Mintsi - Toukokuu 10, 2017, 18:53:48
Minulla kävi tk-lääkärin vastaanotolla juuri kuten arvelinkin. Minä ehdottelin sivulauseessa Neurontinin purkua haittavaikutusten takia. Lääkäri totesi, että jos on löytynyt kipulääke, joka toimii, niin hoidetaan sitten mielummin niitä haittoja. En ihan allekirjoita tätä, mutta minusta lähestymiskulma oli ihana. Lähdettiin siitä, että jos on toimiva kipulääkitys, niin siitä pidetään kiinni. Sain jopa reseptin vuoden lääkkeisiin aiemman vajaan neljän kuukauden sijaan. Samalla uusittiin Temgesic-resepti ilman suurempia mutinoita.

Suurin ongelma oli siis taas sen lääkäriajan saaminen. Ilmeisesti kroonisen kivun hoito ei ole ykkösprioriteetin asioita. Asiaa yritettiin sälyttää milloin kipupolin, milloin kuntoutustutkimuspolin ja milloin reumapolin murheeksi ja hoitajan oli todella vaikea ymmärtää, ettei se ole enää kenenkään murhe. Se on nimenomaan terveyskeskuksen murhe. Vaikka lääkitykset on määrätty alunperin muualta, hoito on sittemmin loppunut sielä muualla.

Minulle on onneksi aina uusittu kipulääkkeet suuremmin murpattamatta. Tai siis kaikki muut Temgesiciä lukuunottamatta. Neurontinin määräkin on lähinnä ollut kiinni siitä, että lääkärit ovat aina uusineet vanhan reseptin. Temgesicistä saa ja pitääkin olla tarkka. Minusta on vain hyvä, ettei sitä uusita ilman lääkärikäyntiä. Sinne lääkärille vain pitäisi sitten päästä.
Otsikko: Vs: Lääkärin suhtautuminen kipuun
Kirjoitti: hiker - Toukokuu 10, 2017, 23:30:31
Minä olisin varmaan pulassa tk:ssa tramadolini kanssa. Katsoisivat varmasti, ettei se ole vuosien käytön jälkeen enää tarpeellinen ja käskisivät purkaa pois. Olen itsekin ajatellut, että voisin varmaan pärjätä nykyään ilmankin sitä. Ymmärrettäisiinköhän tk:ssa, ettei psykiatrini suostu missään nimessä vähäisiinkään pitoisuusmuutoksiin tramadolin suhteen ennen kuin olemme onnistuneet tasoittamaan mieleni vuoristoradan. Saattaa siis olla, että syön turhaa lääkettä tällaisenkin syyn takia.
Otsikko: Vs: Lääkärin suhtautuminen kipuun
Kirjoitti: trochanter - Toukokuu 13, 2017, 08:25:32
Viisaita on täällä keskusteltu, jälleen. :thumbup:

Joo tuli taas mieleen tuostam Raihnaasen(kin) kommentista; ystävämummo tuumasi kun soittelimme vasta, että on menossa lääkärin vastaanotolle 24. päivä (tätä kuuta), ei ole kyennyt nyt kunnolla syömäänkään muutamaan päivään, vatsa on kovalla ja valitteli kipuja. Tuumasi surullisena minulle että "jos minä olen vielä elossa niin nähdään silloin-ja-silloin". :( Yritin siinä lohdutella ja kyselin, eikö akuutimpaa aikaa voisi saada kun tiedän hänen kärsineen jo pitkään mm. noista vatsan ummetusvaivoista. "Minut on kuule rankattu siihen kategoriaan, josta ei enää tälle yhteiskunnalle ole mitään hyötyä, pelkkää haittaa! Morfiinia voisivat tunkea kehoon niin paljon että viimein kuolema tulisi." :( Tuli todella surullinen olo, mutta pakkohan se oli olla lähes täysin samaa mieltä, näinhän meillä vanhuksia kohdellaan, ei mitään väliä kivuille ja vaivoille.. :(

No, loppujen lopuksi oli kiva kun mummo tuumasi, että "kiitos, että sain jutella ja valittaa, tästäkin on pieni apu".


Otsikko: Vs: Lääkärin suhtautuminen kipuun
Kirjoitti: on kestämistä - Maaliskuu 21, 2019, 15:20:09
Täydellistä vähättelyä olen saanut julkiselta puolelta. Nyt ensimmäinen lääkäri otti tosissaan. Yksityinen. Mutta taidampa jättää hakematta ne Cymbaltat. Juuri tuota olen pelännyt, että ne ovat mieliala huumeita.
Olen jäänyt täysin yksin kipujeni kanssa. Voi sitä kauhun päivää, kun joudun 3 kuukauden välein käymään julkisella kipulääkereseptiä uusimassa.
Siinä sitten saa kuunnella vähättelyä, epäilyksiä ja merkillisiä uteluita.
Aina siinä reseptissä lukee, että yksi kertaa päivässä tarvittaessa. Niin mutta kun sattuu joka päivä, ei se lääkäreitä näytä kiinnostavan.
Ainoa hyvä ja ystävällinen lääkäri terveyskeskuksessani lähti pois ja nyt sain tilalle nuoren lääkärin, joka heti totesi, että tällaisia reseptejä ei sitten ikinä saa pitkiksi ajoiksi kirjoittaa! Mitä tuohon sitten olisi pitänyt sanoa? En tiedä? Olen aivan totaalisen puhki. Nyt meinaan pyytää kirjallisena yksityisen lääkärin kirjoittaman sairaskertomukseni kotiin, jotta voin sitten ottaa sen mukaan terveyskeskukseen ja viskata sen vähättelevän lääkärin eteen, että siinä on sinun luulosairaus....
Anteeksi mutta olen vähän kiukkuinen, mutta kun särkee ja särkee ja ottaa päähän jo kaikki lääkärit! >:(
Otsikko: Vs: Lääkärin suhtautuminen kipuun
Kirjoitti: satuo - Maaliskuu 21, 2019, 20:16:29
Tovottavasti tuo yksityisen lausunto auttaa asiaan.
Monesti erikoislääkärien sanat painaa myös tk:ssa.  :thumbsup:
Otsikko: Vs: Lääkärin suhtautuminen kipuun
Kirjoitti: hiker - Maaliskuu 21, 2019, 22:37:26
Sinuna kuuntelisin yksityistä lääkäriäsi, joka on ottanut kipusi todesta ja hoidon vakavissaan. Mieliala- tai epilepsialääkkeet, joita käytetään hermosärkyyn eivät ole mitään mielen huumeita vaan lääkkeitä, joiden on todettu varsinaisen käyttötarkoituksensa lisäksi auttavan myös kipuun. Turha sinun on kärvistellä kivuissa ja saada niistä hoitamattomina kroonisia. Lääkkeet vaikuttavat jokaiseen yksilöllisesti. Jos lääke ei auta tai siitä tulee liikaa sivuvaikutuksia, se lopetetaan. Eikä siitä jää mitään pysyviä vaikutuksia aivoihin kuten pelkäät.
Otsikko: Vs: Lääkärin suhtautuminen kipuun
Kirjoitti: on kestämistä - Maaliskuu 22, 2019, 09:29:39
Kiitos että joku kannustaa, kun olen tullut tosi epäluuloiseksi lääkkeiden ja lääkäreidenkin suhteen.
Aikoinaan minulle koitettiin niitä epilepsia lääkkeiden vaikutuksia ja niistä tuli aikamoinen kammo, kun ei enää mikään huvittanut. Istuin vain tyhmänä sohvalla, eikä mikään kiinnostanut.
Joskus sain myös mirtazapiinia unettomuutteen ja sama homma, olin aamulla kuin zombie eikä jaksanut, eikä huvittanut mikään.
Harmittaa ihan älyttömästi tuo tk-lääkäreiden suhtautuminen, mutta jos nyt tilanne muuttuisi, kun erikoislääkäri antoi lausunnon uusista mr-kuvista.
Ei ole minun luulosairautta, että koko vasen jalka kramppaa, polttaa ja puutuilee ja muutenkin koko jalka voi sekoilla, aivan kummallisia tuntemuksia ja ne vaihtelee päivittäin. :sadattelu:
Otsikko: Vs: Lääkärin suhtautuminen kipuun
Kirjoitti: trochanter - Maaliskuu 22, 2019, 12:24:20
 :hali: on kestämistä!
Otsikko: Vs: Lääkärin suhtautuminen kipuun
Kirjoitti: hiker - Maaliskuu 22, 2019, 23:30:58
Onkohan tk-lääkäri osannut määrätä aloitusannokset oikein ja sitten vasta pikku hiljaa nostot. Jos aloitetaan liian suurilla annoksilla tai nostetaan vauhdilla annosta, niin toiset saavat hirveästi sivuvaikutuksia ja toiset porskuttelevat huomaamatta mitään. Olemme näissä asioissa kaikki erilaisia. Ei mitään sellaista lääkettä kannata syödä, joka heikentää toimintakykyä ja panee pään täysin sekaisin!

Oireet jalassasi ovat niin selkeät hermojuurivaurion oireet, että kyllä tk-lääkärinkin pitäisi se ymmärtää!  ~:/

Onhan näiden lääkkeiden kanssa kestämistä ja jatkuvaa taiteilemista saadun avun ja sivuvaikutusten välillä.  :hoiva:

Otsikko: Vs: Lääkärin suhtautuminen kipuun
Kirjoitti: on kestämistä - Maaliskuu 23, 2019, 08:54:20
Hiker en muista enää millaisia annoksia alussa sain, mutta ei siinä silloin ollut mitään nostoja vaan annettiin vaan respa apteekkin ja ei kuin tablettia naamaan. Mitään ei perästäpäin kyselty, että miten menee ja sopiiko lääke ja nostetaanko ym. Aina vaan jätetään oman onnen nojaan.
Tuosta vielä, että lääkärin pitäisi tunnistaa hermovaurion oireet.....niin mutta kun niillä ei ole aikaa ja onkohan edes kiinnostusta. Siellä heidän koneellaan on diagnoosi Lumbago Iskias sen he siitä katsoo. Eihän siinä ikinä ehdi muuta sanomaan, kuin että uusi se tramadol resepti. Sitten se riippuu, että kuka lääkäri sattuu olemaan. Joku kirjoittaa heti, mutta toiset nikottelee vastaan ja alkaa puhumaan opiaattejen vaaroista. Ei täällä meilläpäin lääkärit perään kysele vointeja. Nyt ainoastaan tuo yksityinen soittaa perään ja oikeen säikähdin, kun hän kysyi, että saako hän soittaa sinulle. Oho! Mä muistutan tähän vielä, että mulla tää kirjallinen ulosanti on kaameaa. Ajatuksia olisi vaikka kuinka, mutta sitten en saa kirjoitettua, kuin jotain pientä ja typerän kuulloista ja yleensä kaikki käsittää minut pidemmän päälle väärin :doh:
Otsikko: Vs: Lääkärin suhtautuminen kipuun
Kirjoitti: MaKo - Maaliskuu 23, 2019, 10:01:16
 Nou hätä On kestämistä, ei kuulosta typerältä  :hali:
Ihan hyvä sun kirjoitustyyli ainakin mun mielestä on, ja vaikken itse vaivasta mitään tiedäkään, ymmärrän pointtisi hyvin.
Anna  tulla vaan, vaikka tajunnanvirtaa jos siltä tuntuu. Me kyllä luetaan, kommentoidaan, eikä missään nimessä arvostella, tuomita, kyseenalaisteta,  taikka naureskele. Sitä vartenhan tämä on just vertaistukiryhmä (ja parhaasta päästä, jos saan sanoa 8) )
Otsikko: Vs: Lääkärin suhtautuminen kipuun
Kirjoitti: on kestämistä - Maaliskuu 23, 2019, 10:52:32
MaKo suuri kiitos sinulle! Laitan tähän alkuun tällaisen kysymyksen ihan kaikille, että tiedättekö te sen tunteen, kun on itse niin ulkona kuvioista omasta terveydentilastaan, ettei enää osaa ees kysyä, kun kerrankin pääsee lääkäriin jota näyttää asia jopa kiinnostavan???
yli 7 vuotta olen tässä rallissa ollut. Alkoi si-L5 väissä olevasta pullistumasta tai repeämästä, siitäkään en voi olla varma kun mr-kuviin pääsin ekaa kerta kahden vuoden kuluttua ja mr-kuvien jälkeen kesti puoli vuotta päästä ortopedille kuulemaan, että mitä kuvat kertovat. Olin tämän ortopedin vastaanotolla tasan 5 minuuttia ja hän sanoi, että siellä on pullistuma s1-L5 välissä, että kyllä minä sen voin leikata jos haluat, mutta yleensä se tulee sitten heti takaisin uudestaan, mieti asiaa ja sitten se kätteli ja lähdin pois.
Vaivat jatkuivat, mutta muutuivat täysin erillaisiksi. Alussa siis oikea jalka oli kesto suonenvedossa ja sen jälkeen halvaantui, mutta selkä ei oireillut silloin kuin vain merkillinen paineen tunne oli alaselän vasemmalla puolella ja sellainen kestopisto siinä koko ajan. Ihmettelen sitä edelleen kun pullistuma oli oikealla puolella.
Nyt siis viiden vuoden kuluttua menin uusiin mr-kuviin ja siitä painelin yksityiselle ortopedille, joka näytti kuvista, että vasemmalla puolella on hermovaurio. Miten ihmeessä se voi olla mahdollista, kun pullistuma tai mikä lieneenkin on ollut, oli oikealla puolella? Nyt kumminkin tilanteeni on se, että selkä on ruvennut oireilemaan ja toimintakyky laskenut. Ja tämä kummastuttaa, että vasen jalkani kenkkuilee ja todella sekoilee se on mennyt voimattomaksi ja lihasmassa kadonnut. Vaikka pullistuman piti olla oikealla puolella. Edelleen myös tunnen oikealla puolella aika ajoin sen juurihoito poltteen mikä onneksi vaan on pelkästään kankussa ja ei se minua oikeastaan vaivaa.
Mutta minua vaivaa nyt ylettömästi, että kun vanhojen kuvien mukaan pullistuma on ollut oikealla, niin miten minulla nyt hermovaurio voi olla vasemmalla puolella? Nämä uunituoreet kuvat ei enää näyttäneet pullistumaa, vaan koko nikamaväli on kuivunut. Ainoastaan kuvat näytti sen ns kummallisen hermovaurion oikealla puolella ja modic 2 muutoksia, rappeumaa ja spondyloosia. Eli nyt tuntuu taas että olen vielä enemmän pihalla kuin aikaisemmin :doh:
Otsikko: Vs: Lääkärin suhtautuminen kipuun
Kirjoitti: hiker - Maaliskuu 24, 2019, 00:01:33
Minun ehdotukseni on, että jätät magneettikuvien ja niiden lausuntojen tulkitsemisen ja pohtimisen kokonaan. Tärkeimmät asiat ovat aivan muualla eli sinun kivuissasi ja toimintakyvyssäsi!  :hali: Sinulla on selkeät oireet hermojuurivauriosta johtuen sekä selkäkipuja, joiden syytä ei voida kuin arvailla. Asiansa osaava ja kliinisen tutkimisen hallitseva fysiatri otattaa kuvat vain, jos epäilee leikkausta tarpeelliseksi. Itse en edes halua tietää, mitä kaikkea nykykuvissa näkyisi. Kuvissa kun näkyy kaikenlaista kulumaa ja rappeumaa, joilla ei ole välttämättä mitään tekemistä oireittesi kanssa.

Valitettavalitettavasti olet joutunut todella onnettoman hoidon uhriksi!  :hoiva: Olisit tarvinnut osaavan fysioterapeutin neuvomaan sinua kuntoutuksessa heti  akuutin vaiheen ohitettuasi. Etenkin jalkojesi kohdalla intensiivinen kuntoutus olisi voinut parantaa niiden toimintakkykyä huomattavasti. Jos juuriaukot ovat yhtään kaventuneet ja samaan paikkaan tulee pienikin pullistuma, niin hermojoutuu ahtaalle ja syntyy oireita. Tällainen pullistuma on voinut sinullakin olla myös vasemmalla jossain vaiheessa ja kuivunut kokoon. Hoitosi on ollut niin levällään ja olet joutunut odottamaan käsittämättömän pitkiä aikoja, etfä väliin mahtuu ehkä useampikin tapahtuma selässäsi. Tarvitset fysioterapeutin ohjaamaan kuntoutustasi ja yhden ja saman lääkärin, joka huolehtii lääkehoidosta.   :thumbup:

Lääkitysasiasi olisi myös saatava kuntoon! Kuulostaa, että sekin asia on todella surkeasti hoidettu kohdallasi. Mene purkkeinesi ensi kerralla lääkäriin ja sano suoraan, että tähän on saatava joku järki ja selkeys! Et lähde pois ennen kuin asia on hoidettu loppuun asti!
Otsikko: Vs: Lääkärin suhtautuminen kipuun
Kirjoitti: on kestämistä - Maaliskuu 24, 2019, 09:44:42
Hiker olet oikeassa, juuri eilen aamulla ajattelin, että parempi, etten mieti koko kuvia. Ja olet varmaan siinäkin oikeassa, että siellä on ollut muitakin pullistumia olen sitä itse miettinyt, kun monsti on välillä tullut sitä juurihoitoa välillä toiseen ja sitten taas toiseen jalkaan ja yleesä ne ovat tulleet jonkun kyyristymisen jälkeen.
Et ole ainoa, ketä on minulle sanonut, että ihan ala-arvoista hoitoa täällä. Olen itsekkin järkyttynyt siitä.
Kyllä mä tossa jo miehelleni sanoin, että kun seuraavaksi on lääkäri käynti, niin sinä tulet mukaan, ei kannata mennä yksin. Parempi, että joku muu on kuulemassa myös niitä tohelointeja ja syyllistyksiä. Olen tosissaan ruvennut välttelemään lääkärikäyntejä. Vain ihan pakon edestä tilaan ajan. >:(
Otsikko: Vs: Lääkärin suhtautuminen kipuun
Kirjoitti: MaKo - Maaliskuu 24, 2019, 10:50:12
On kestämistä, hyvä suunnitelma sulla, kun pyysit miehesi mukaan  :thumbsup:  Kannattaa kirjoittaa paperille kaikki itseä mietityttävät asiat, ja käydä ne läpi miehen kanssa, niin eivät sitten lääkärissä unohdu, eikä tarvitse kotona harmitella ja miettiä.
Mulla menee ainakin pasmat sekaisin jos lääkäri sanoo esim. jotain yllättävää  :doh:  Joku on täällä kertonut laittaneensa lääkärille sähköpostia ennen käyntiä, ja näin antanut aikaa selvitellä kysymykset, tai sitten antaa lääkärille vastaanotolla sen muistilappunsa. Mä olen yleensä sanonut jo mennessä, että mulla on tässä paperilla asioita, joita haluan selvittää, enkä lähde pois ennenkuin ne on selvitetty  ::)  Ei mua ainakaan ulos ole koskaan heitetty  :innocent:
Hikeriä muuten kannattaa kuunnella, hänellä on aina hyviä neuvoja ja ohjeita, valitettavasti vaan hän on joutunut ne itse omilla kovilla kokemuksillaan keräämään  :hoiva:
Tsemiä sulle  :hali:
Otsikko: Vs: Lääkärin suhtautuminen kipuun
Kirjoitti: satuo - Maaliskuu 24, 2019, 11:44:25
Itse olen nyt uusia lääkäreitä varten tehnyt selostuksen tilanteestani.
Lyhyesti vaivat ja tehdyt toimenpiteet. Ei tarvitse sitten muistella niitä tai hänen käyttää aikaa niiden etsmiseen.
Ja tosiaan lista kysymyksistä, joihin tarvii vastauksen.
Paperi mukaan, koska valkotakkikammo unohduttaa asioita.  :hoitoon:

Fysioterapiaa kyllä kannatta kokeilla. Siellä olisi se tens-laitekin.  :thumbsup:
Otsikko: Vs: Lääkärin suhtautuminen kipuun
Kirjoitti: on kestämistä - Maaliskuu 24, 2019, 12:22:50
Olen kyllä huomannut tän lyhyen oloni aikana foorumilla, että Hikerillä on tietoa ja harmi vaan että ne on kertynyt niistä omista kärsimyksistä.
Mä pyydän erikoislääkärin (yksityisen) sairaskertomuksen ja kuvat kotiin, niin ei tarvii niille puoskareille sitten enää selitellä.
Oikeestaan tuo minun lääkärikammo ja ärsytys on muuttunut kiukuksi ja olen jo pariin kertaan jotain niille puoskareille tiuskaissut. Viimeksi uudelle nuorelle TK-lääkärille äyskäsin, että kato vaan siitä koneelta mun vanha lääke ja kirjoita sitä samaa, ei sun tarvii tehdä mulle uusia ehdotuksia. Koekaniini aika on ohi nyt. Ei hän siitä tykännyt, mutta en minäkään tykkää enää olla koekaniini.
Seuraavalla kerralla (onneksi siihen on pitkä aika) annan diagnoosi lapun kouraan ja sanon vaan että lue siitä.
Hyvin sen huomaa, ettei lääkäreillä ole kertakaikkiaan aikaa lukea koneelta sairaskertomuksia ennen kuin potilas tulee. Kai se on tätä päivää. ~:/
Otsikko: Vs: Lääkärin suhtautuminen kipuun
Kirjoitti: satuo - Maaliskuu 25, 2019, 11:34:09
Ilmeisesti koneelta tietojen löytäminenkin on salapoliisityötä.
On eri järjestelmiä ja sitten paljon erilaisia tietoja.
Jo pelkästään omassa kannassa törmään jatkuvasti "tyhjiin" kohtiin, jotka lisäävät plärättävää tietoa. Siinäkin saisi olla joku hakusysteemi.
Itse siis kirjoitan selvityksen valmiiksi, sekä otatan kopiot (ennen käyntlä) lääkärille jätettäväksi.

Kun on jatkuva lääkärivaje ja kokoajan vaihtuvuutta, niin ei ne ehdi perehtyä kunnolla.
Se on tosi harmi homma!  :-\
Otsikko: Vs: Lääkärin suhtautuminen kipuun
Kirjoitti: on kestämistä - Maaliskuu 26, 2019, 08:54:06
Kopiot minäkin otan tästedes mukaan, eihän ne yksityisen lääkärin tiedot edes näy siellä tk:ssa.
Lääkäri soittaa mnulle tällä viikolla ja minulla on jo muistilappu valmiina kysymyksistä. Paljon jäi epäselväksi ja on tullut näin myöhemmin paljon kysymyksiä.
Kysyn myös sitä, että mihin perustuu kipukynnyksen nosto? Luultavasti en saa siihen vastausta, mutta kysyn kumminkin.