terveyskeskus.net

Terveyskeskustelu => Kipu yleisesti => Aiheen aloitti: satuo - Heinäkuu 02, 2012, 21:57:32

Otsikko: Hammaskipu
Kirjoitti: satuo - Heinäkuu 02, 2012, 21:57:32
Mulla on sellainen monta kertaa juurihoidettu hammas, joka alkoi temppuilemaan selkäleikkauksen jälkeen. Jostan syystä iso leikkaukseni verotti elimistöni niin heikoille, että juurihoito meni pieleen. Nyt sitä on ronkittu monet kerrat ja antibiootteja olen syönyt, mutta kipu senkun jatkuu  :'(
Hammaslääkärini ei suostu enää kuin poistamaan sen.... Mutta kun hammas on niin rakas...  ~:/
Kipu on pirullinen, ja se kun ei ole ainut kipuni....  :-\
Otsikko: Vs: Hammaskipu
Kirjoitti: rane - Heinäkuu 02, 2012, 22:29:30
Mulla oli hiljattain hieman samanlainen episodi. Hammas johon oli aloitettu juurihoito, alkoi kipuilla. Puudutetoleranssin takia hammaslääkäri ei saanut vietyä juurihoitoa pidemmälle. Monta kertaa yritettiin ja lopulta hän luovutti. Pisti lähetteen hammaslääketieteen laitokselle ja siellä pätevälle lääkärille. Tarkoitus oli poistaa kyseinen hammas. Tämä tutki sitä ja totesi että mehän ei aleta ehjää (!!??) hammasta poistamaan. Teki juurihoidon ja pelasti hampaan. Homma oli siinä että hän teki sen puutumisongelmasta huolimatta. Teki nopeasti, niinkuin miehet. Ja sen kivun kyllä kesti. Kiitin lähtiessäni hampaani pelastamisesta ja kehuin hänen ammattitaitoaan. Teki mitä piti.
Otsikko: Vs: Hammaskipu
Kirjoitti: satuo - Heinäkuu 05, 2012, 00:33:47
Mulla ei ollut puudutuksessa mitään ongelmaa. Pikemmin olin onnellinen ollessani muutaman tunnin ilman hammaskipua puudutettuna!
Jostain syystä juurihoito ei vain ala tepsimnään ja hammas kuolemaan. Kipu jäytää, vaikka lääkettä on hampaassa ja antibioottia olen syönyt. Tulehduksen merkit olivat olemassa.
Joka päivä vaan odotan, että kipu häviäis...
Otsikko: Vs: Hammaskipu
Kirjoitti: rane - Heinäkuu 05, 2012, 10:55:55
Indalgin toimi mulla hammaskipuun paremmin kuin Panacod. Mulla oli molempia Indalgin kokeilun tiimoilta.
Otsikko: Vs: Hammaskipu
Kirjoitti: satuo - Heinäkuu 05, 2012, 11:18:33
Kyllä periaatteessa panadolikin tepsii. Sitä vaan pitää jatkuvasti ottaa, kun muuten on liian kipeä. Nyt vaan selän takia ei välttämättä tarvisi kipulääkettä muutoin...

Ja toisaalta pelottaa, jos pitää mennä hammaspäivystykseen.
Minusta tuntuu, että juurihoitoa voisi vielä jatkaa...  ~:/
Otsikko: Vs: Hammaskipu
Kirjoitti: Kenokana - Heinäkuu 08, 2012, 23:45:56
Mulla jäi kerran hammasrassin palanen juurikanavaan just ennen pääsiäistä. Että oli kiva pyhän seutu! Ei auttanu kossu,vissy ja muut puudukkeet! Lekurin kommentti: oho ! Oli kyllä halpaa arvauskeskuksen lekurissa, jälkijutusta ei edes velotettu.
Loputtomia juttuja ei kannata jatkaa jos ei homma onnistu ekalla.
Otsikko: Vs: Hammaskipu
Kirjoitti: Keltalumme - Heinäkuu 10, 2012, 01:00:46
Eikö juurihoidon ajaksi voi nukuttaa??? :nukkuu:
Otsikko: Vs: Hammaskipu
Kirjoitti: rane - Heinäkuu 10, 2012, 08:55:18
Voi. Ja yksityisellä puolella sellaista tehdään enemmänkin. On tietty myös ilokaasut sun muut.

Kohdallani astma sekä tiedossa olevat hengitysongelmat narkoosissa sulkevat pois turhat nukutukset. Enkä kyllä niitä haluaisikaan. Pahoinvointi ja narkoosin jälkeinen autoilukielto jo riittivät. Ja viimekädessä; karua olisi heittää nirrinsä hampaan takia..
Otsikko: Vs: Hammaskipu
Kirjoitti: satuo - Heinäkuu 10, 2012, 10:58:30
Mulla ei tosiaan puutuminen ole ongelma. Oikeastaan nautin hammaslääkärin jälkeen, kun kerrankin hammas ei ollut kipeä...
Jostain syystä vaan kun puudutus lakkaa, niin kivut jatkuvat ja jatkuvat...
Nyt ovat tosin vaihtelevia, saattaa menää päivä ilmankin kipua.
Mutta jotain on kyllä pahasti vialla
Otsikko: Vs: Hammaskipu
Kirjoitti: elektra - Heinäkuu 10, 2012, 11:30:40
Nukuttaahan ne hoidon ajaks, jos vaan siitä suostuu maksamaan..On nimittäin aika kallista touhua se. Kelan korvaus joku vaivaiset 100euroa...ja nukutus voi maksaa vaikka sen tuhannen euroakin!
Otsikko: Vs: Hammaskipu
Kirjoitti: rane - Heinäkuu 10, 2012, 20:18:27
Tuo juurihoidettu hammas oli mullakin vielä jonkin aikaa arka kaiken sen rassaamisen jälkeen. Mutta kyllä se parissa viikossa sitten asettui. Nyt ei enää mitään ongelmaa, just söin jäätelöäkin.  :yummy:
Otsikko: Vs: Hammaskipu
Kirjoitti: Keltalumme - Heinäkuu 10, 2012, 22:18:03
Ai niin, oon kuullut myös "humauttamisesta". Ei ole yhtä voimakasta kuin nukuttaminen, mutta yksi hammaslääkärikammoinen kehui tuota. Mikähän kaasu ym. mahtoi olla kyseessä... Siis siinä piti muistaakseni hengittää jotain, mutta en nyt oo varma.
Otsikko: Vs: Hammaskipu
Kirjoitti: Nelli - Heinäkuu 10, 2012, 22:40:17
Oiskohan ollut ihan ilokaasua? Sain sitä synnytyksen yhteydessä, eipä pahemmin naurattanu... Oli semmonen olo, kun ois juonu puoli pulloa kossua, ja happi meinasi loppua kesken. Olin niiin "iloinen" tuosta kaasusta, että potkaisin kätilöä, kun yritti melkein väkisin tunkea naamaria kasvoille... Saattaahan se toisilla toki toimiakkin, minulla ei kyllä lievittynyneet kivutkaan..

Miulla jo aikaa sitten juurihoidettu takahammas kävi aikaisemmin keväällä vähän juimimaan ja vihlomaan, sitten alkoivat muutkin hampaat vihloa ja vähän kolottaa.. Luulin että on poskiontelon tulehdus, mutta ei ollu onteloissa mitään vikaa. Sitten käynti hammaslääkärillä, ei reikää eikä muutakaan vikaa. Sain myös "TV;stä tuttua" vihloville hampaille tarkoitettua tahnaa koetuubin mukaan ja kas kummaa sehän auttoi sekä vihlontaan että pakotukseen. Tahnalla pestään hampaat ihan normaalisti, ja sitä voi myös hieroa vaikka sormella suoraan hampaisiin. Olin vähän skeptinen tuon suhteen, nyt en suostuisi luopumaan. Kannattaa kokeilla, saapi ihan perus marketistakin.

Nelli
Otsikko: Vs: Hammaskipu
Kirjoitti: rane - Heinäkuu 10, 2012, 23:28:41
On minut sairaalassa joskus humautettu, pieleen menneen selkäydinpuudutuksen takia. Eri asia kuin ilokaasu.
Otsikko: Vs: Hammaskipu
Kirjoitti: Nelli - Heinäkuu 10, 2012, 23:45:26
Niimpäs näköjään onkiin, en ole ennen moista sanaa kuullut. Selitys löytyi urbaani sanakirjasta. Virallinen termi näkyy olevan maskiasestesia. Aina oppii uutta!

Nelli
Otsikko: Vs: Hammaskipu
Kirjoitti: rane - Heinäkuu 11, 2012, 00:22:11
[offtopic]Jäi ensin selkäydinpuudutus vajaaksi ja tunsin viiltävää kipua kun leikattiin. Sitten lisäsivät puuduteainetta joka nousikin liian ylös. Josta seurasi hengityslama ja paniikki. Tyrkkäsivät pameja suoneen ja lohduttivat että "elä pelkää -ei me anneta sun siihen kuolla" -kuinka lohduttavaa! No huomasivat ettei se ilma tosiaan kulje kun alkoi saturaatiot laskea ja hälypiipitykset kuulua. Humauttivat että saivat intuboitua.. ja sen operaation tehtyä.

En ole sen koomin antanut tehdä selkäydinpuudutusta. Joillakin onnekkailla tuo toimii hienosti, mut ei oo mun juttu.[/offtopic]
Otsikko: Vs: Hammaskipu
Kirjoitti: diisa - Heinäkuu 12, 2012, 10:49:59
Humautusta käytettäessä laitetaan ihan nukutuslääke suoneen. Määrä on pieni ja siitä saatu uni on noin vartin mittainen. Samalla vain tavallista happea maskilla. Mutta tuo "humautus " tehdään sairaalaoloissa ja anestesialääkäri. En tiedä mikä on hammaslääkäreissä, tuskin tuo, ellei ole anestesialääkäri paikalla.?
Otsikko: Vs: Hammaskipu
Kirjoitti: Nelli - Heinäkuu 13, 2012, 19:38:57
Vähän lisää aiheen vierestä: Miulla on tehty 3 leikkausta selkäydinpuudutuksella, hyvin on pelittäny joka kerta. Ainut kerta jossa mentiin ihan kunnolla metsään, oli ruuvien poisto paikallispuudutuksessa.. En tiedä onko kuinkin yleinen käytäntö, mutta ei toiminu miun kohdalla. Morfiiniahan nuo taisivat sitten tökkiä suoneen, ei vieny koko kipua pois, pää meni sen verran sekasin ettei jaksanu välittää niin hirveesti. Eikä ne ruuvit ihan pikkuisia olleet, kaksi viisisenttistä ja yks seitsämänsenttinen..

Nelli
Otsikko: Vs: Hammaskipu
Kirjoitti: Keltalumme - Heinäkuu 13, 2012, 22:10:16
Humautusta käytettäessä laitetaan ihan nukutuslääke suoneen. Määrä on pieni ja siitä saatu uni on noin vartin mittainen. Samalla vain tavallista happea maskilla. Mutta tuo "humautus " tehdään sairaalaoloissa ja anestesialääkäri. En tiedä mikä on hammaslääkäreissä, tuskin tuo, ellei ole anestesialääkäri paikalla.?

Käsitykseni mukaan anestesialääkäri on tässäkin paikalla. Ja hinta onkin sen mukainen. Saako muuten tätä julkisella puolella?
Otsikko: Vs: Hammaskipu
Kirjoitti: rane - Heinäkuu 13, 2012, 22:41:10
Mun humautus tehtiin maskilla, muistaakseni jotain sevofluraania/flureenia. Sitä en tiedä onko sitten pistetty suoneen jotain sen kaasun jälkeen.. tippahan oli jo ranteessa joka tapauksessa. Mutta anestesialääkäri oli paikalla.
Otsikko: Vs: Hammaskipu
Kirjoitti: satuo - Heinäkuu 13, 2012, 22:46:16
Juu kyllä se anestesia on sen verran vaativa juttu, että ammattilaisen se vaatii.
Ja kunnon laitteet...
Ei mitään valelääkäriä mielellään...
Otsikko: Vs: Hammaskipu
Kirjoitti: Keltalumme - Heinäkuu 13, 2012, 23:16:59
Käsittääkseni anestesialääkäri on paikalla myös rankemmissa puudutuksissa, vai??? Eli joku selkäydin tai vastaava. Olenko oikeassa?
Otsikko: Vs: Hammaskipu
Kirjoitti: Nelli - Heinäkuu 13, 2012, 23:29:16
Juu, olet oikeassa. Anestesialääkäri suorittaa kaikki paikallispuudutusta vaativammat jutut.

Nelli
Otsikko: Vs: Hammaskipu
Kirjoitti: satuo - Heinäkuu 14, 2012, 09:52:17
Eli eipä se ole ihme että se maksaa!!

Ei mua kyllä haittaa puudutus ja muu. Kunhan vaan tulisi kuntoon!
Otsikko: Vs: Hammaskipu
Kirjoitti: rane - Heinäkuu 14, 2012, 11:20:21
Eiköhän sen kestä, jos sulla ei ole kerran puutumisongelmaakaan. Jos kerran mulle tehtiin juurihoito loppuun lähes puutumattomaan hampaaseen. Ja jos samoin kävisi, menisin sille hammaslääkärille joka juurihoiti sen hampaan vaikka piti poistaa.
Otsikko: Vs: Hammaskipu
Kirjoitti: elektra - Heinäkuu 14, 2012, 12:34:51
Tuosta puudutusjutusta viel..miulla ei passant se uuvempi puudutusaine ollenka. sai tyrkkiä piikkitolokulla sitä, eikä puutunu. Mut se vanhempi aine sitte passas oikeen hyvin. En ees muista niitte nimiäkää..

Yks hampilekuri sano jotta jos on oikeen tulehtuna, ni ei mikää puudutus auta...Sillo juurihoidettavan hampin takia meikä pyörty eka kertaa elämässään. Koski niin per..usteellisen paljon.
Otsikko: Vs: Hammaskipu
Kirjoitti: diisa - Heinäkuu 14, 2012, 13:33:40
Söhelsin tässä jotain  :vihellys: poistin jutun. 8)
Piti kertoa ettö julkiella puolella , ainakin minun kaupungissani keskussairaalassa on hammasklinikka. Luulen et siel saa nukutuksia ja humautuksia ym.
Otsikko: Vs: Hammaskipu
Kirjoitti: elektra - Heinäkuu 14, 2012, 13:46:16
Joensuussa oli (ja on edelleen..) myöskin moinen hammasklinikka keskussairaalalla. Sinne vain todella vaikea päästä, itekki kyselin mahollisuutta nukutushoitoon kun hampilekurikammo mahoton. Ei sitä kuulemma noin vain sinne mennä, sanoi eräs lekuri.

Kävin yksityisellä ja kalliiks tuli. Tarkastukseen eka kertaa mennessä otin 45mg oxaminia, ja siltikki tärisin ja itkin odotushuoneessa. Mut aivan ihana oli tämä hampilekurini!
Otsikko: Vs: Hammaskipu
Kirjoitti: satuo - Heinäkuu 14, 2012, 13:52:35
Hammasklinikat varmaan löytyy kaikista isoista sairaaloista. Ne on tietysti vaan erityistapauksia varten ja siten hankala päästä.
Mutt kun ja jos tilanne on erityinen, niin sinne kyllä pitäisi saada lähete.
Otsikko: Vs: Hammaskipu
Kirjoitti: rane - Heinäkuu 14, 2012, 22:57:37
Mulla oli se hankala hammas niin sitä hoidettiin aluksi tk:n lääkärin toimesta. Ja siinä vaiheessa kun oltiin varmoja ettei siitä tule enää hammasta, lähetti tämä minut juurikin hammaslääketieteen laitokselle. Jossa oli tarkoitus poistaa se hammas. TK:n lääkäri arveli ettei pysty poistamaan kun ei saa puutumaankaan. Eli varmaan ajatteli että narkoosiin mennään tai johonkin muuhun mitä ei terkkarilääkärinä saattanut antaa.

Mutta siellä tosiaan se opettajalääkäri tuumasi että mehän ei aleta ehjää (??!!) hammasta poistamaan. Juurihoiti sen ja pisti paikan. No eihän se puutunut sielläkään, mutta sepä teki sen niin nopsaan. Erikseen kiittelin hänen ammattitaitoaan.
Otsikko: Vs: Hammaskipu
Kirjoitti: satuo - Heinäkuu 17, 2012, 16:32:32
Eilen jo tuntui, että josko se hammas siitä asettuis.... Mutta tänä aamuna jouduin taasen heräämään kovaan hammas-kipuun!  :'(
Ei taida tulla mitään!
Elokuun loppupuolella on varattu hl-aika. Siihen mennessä pitää saada lopullinen päätös... poistetaanko vai jatketaanko juurihoitoa...  ~:/
Otsikko: Vs: Hammaskipu
Kirjoitti: Keltalumme - Heinäkuu 18, 2012, 01:05:07
Hammasklinikat varmaan löytyy kaikista isoista sairaaloista. Ne on tietysti vaan erityistapauksia varten ja siten hankala päästä.
Mutt kun ja jos tilanne on erityinen, niin sinne kyllä pitäisi saada lähete.

Mulla takana kaksi viisaudenhammasvetoa, joissa hammas ei ollenkaan puutunut (alahampaay). Toiset kaksi (eli ylähampaat) kyllä puutuivat. Ja sitten yksi poraaminen, jossa niinikään puutumisongelmia, tässä kyseessä ylähammas. Kyllä nuo kesti, koska oli pakko. Ei toimenpidetä oikein voinut keskeyttääkään, kun esim. ien oli jo leikattu auki hampaan poistoa varten jne.

Kuitenkin olen nyt kyllä tarkempi, mihin leikkiin suostun. Mitään rankempia juttuja ei ole tarvinnut tehdä suuhuni noiden jälkeen, onneksi.

Jos vaadin esim. juurihoitoon enemmän kuin paikallispuudutuksen vedoten näihin kokemuksiin, pitäisikö minua pitää erityistapauksena? Ihan vain kiinnostaisi tietää, tarviiko sitten polkea jalkaa vai onnistuuko jo helpommin...
Otsikko: Vs: Hammaskipu
Kirjoitti: satuo - Heinäkuu 18, 2012, 08:44:04
Jaa-a. Voisin ajatella, että riippuu kovasti omasta hammaslääkäristäsi, että haluaako laittaa lähetteen....
Voipi olla vähän sama, kuin yleensäkin lähetteen saaminen erikoislääkärille.
Ei ole mulla omakohtaista kokemusta.
Otsikko: Vs: Hammaskipu
Kirjoitti: satuo - Elokuu 19, 2012, 17:57:34
Nyt tais tulla tuomio kipeälle hampaalle!
Ensi viikolla olis aika lekurille ja hammas on vaivannut nyt sen pari kuukautta. Eipä taida enää olla korjauskelpoinen...
Ei oo kivaa kyllä tuo hampaan poistokaan  :-\
Otsikko: Vs: Hammaskipu
Kirjoitti: Keltalumme - Elokuu 19, 2012, 18:37:00
No voihan... Tsemppiä sulle.
Otsikko: Vs: Hammaskipu
Kirjoitti: satuo - Elokuu 19, 2012, 19:17:36
Kiitos!
Ei auta enää hammasta purra...
Otsikko: Vs: Hammaskipu
Kirjoitti: satuo - Elokuu 27, 2012, 17:51:40
No niin se hammaskipu vaan ratkesi, kun vallan toinen hammas poistettiin.  :vrolijk_26:
Eipä olis arvannut, että se noin pitkästi heijastuu. Satuttiin vaan ronkkimaan noita silloin samalla kertaan ja jotenkin se jäi säteilemään...
Hyvä!
Poistettu hammas ei ollut ollenkaan niin tärkeä!
Otsikko: Vs: Hammaskipu
Kirjoitti: OP - Syyskuu 27, 2012, 09:26:18
Voe mahoton, kun alkoi pelottaan, kun luin tämän ketjun. Nyt ollut pari sellaista yötä, ettei buranakaan auta kuin tunnin, pari hampikipuun. Sain onneksi ajan heti tälle päivälle särkypolilta kl. 11.00. Hammas vaan vake, saas nähdä miten äijän käy, puutuukos? Mutta pakkohan se on poistaa, kun haljennut ylähammas takaa. :puke:
Otsikko: Vs: Hammaskipu
Kirjoitti: Jussi - Syyskuu 27, 2012, 09:56:06
Jos on tulehtunut niin ensin syötävä antibiootti kuuri ja sitten poisto,voin kertoa kun itselläni -80:lla sunnuntaina töissä ollessa eväitä syödessä lähti paikka hampaasta.No särkemäänhän se alkoi yöllä ja aamulla särkypäivystykseen,sielläpä olikin sadistinen plondilääkäri joka alkoi poistamaan ja eihän se puudu eiku ainetta lisää ja pilkko poralla sitä ja yritti.Minä hihkasin joka vedolla ja ihmisiä nauratti odotushuoneessa tähtäsin jo rinnassa olevaan toiseen kumpareeseen että kohta puristan täysillä rusinasta ja sanon että eihän tämä koske.Sen jälkeen vaihdoin yksityiselle eikä ole tarvinnut näitä konitohtoreita tapailla.
Otsikko: Vs: Hammaskipu
Kirjoitti: satuo - Syyskuu 27, 2012, 10:02:43
Kyllä minä annan täyden kympin tuolle omalle hammalääkärilleni!!
Ja kunnallisella puolella vielä!
Kyllä mulla ainakin pudutus toimi hyvin ja kivut hävis, kun otettiin oikea hamman pois!
Tsemppiä!!
Otsikko: Vs: Hammaskipu
Kirjoitti: OP - Syyskuu 27, 2012, 16:03:33
Hyvin meni hammaslääkärissä. Ei käynyt juurikaan kipeetä ja hammas sekä kipu lähti. Inhimillinen oli lääkäri. :jeee:
Otsikko: Vs: Hammaskipu
Kirjoitti: satuo - Tammikuu 08, 2018, 20:10:41
Jaahas. Näköjään 2012 tuomittu jo poistettavaksi se hammas, joka tänään poistettiin. Kylläpäs siitä onkin ollut harmia.
No tietty poistettu kohta on vielä kipeä ja varmaan aristaa jonkin aikaa...
Oli jo pehmeä ja haljennut, ettei olisi enää mikään uusi paikka pysynytkään...
Otsikko: Vs: Hammaskipu
Kirjoitti: Kipee - Tammikuu 09, 2018, 07:43:24
Hei hei huono hammas!  :vrolijk_26: Ikenet paranevat yllättävän nopeasti. Mistä kohtaa se poistettiin? Aiotaanko tilalle rakentaa silta tai joku muu rakennelma..? Minulta on poistettu hampaita eri syistä jo seitsemän. Yksi juurihoidettu hammas jouduttiin poistamaan paikasta joka näkyy kun nauran tai hymyilen leveästi.  ;D Kyllähän hammaslääkäri ehdotteli siltaa, mutta aikani koloa katsellessani totesin "Ei yks kolo komiassa haittaa!",  ;)
Otsikko: Vs: Hammaskipu
Kirjoitti: satuo - Tammikuu 09, 2018, 13:41:06
Kyseessä kovasti käytössä ollut alahammas. Ei näy nauraessa. Syömiseen joutuu totuttelemaan.
Ei ole tarkoitus tehdä tilalle mitään. Uusi hammas olisi niiiin kallis...
Otsikko: Vs: Hammaskipu
Kirjoitti: hiker - Tammikuu 09, 2018, 22:47:09
Torstaina uudelle hammaslääkärille uuteen laitokseen eli aloitetaan täysin alusta! Tämä on vain tarkastus, mutta toivoin hammaslääk. jolla olisi kokemusta kolmoishermosärkyisten ja purennan ongelmista. Näytti laittaneen erik.hammaslääkärille! Tosi hyvä, sillä hän varmaan ymmärtää, ettei hammassärky johdu reiästä.

Minulla poistettiin pari vuotta sitten alatakahammas eli viimeinen. Leukakirurgi sanoi heti, ettei tilalle tarvitse laittaa mitään. Huvittavinta on, että pahiten särkee juuri tuon tyhjän kolon vastakappale ylhäällä, jolla en siis pure edes mitään.
Otsikko: Vs: Hammaskipu
Kirjoitti: satuo - Helmikuu 10, 2018, 18:13:32
Mulla on sellainen ongelmallinen hammasväli, joka on kipeä ja johon tarttuu kaikki ruoka. Ainakaan hammaslääkärin mukaan mitään reikää tai vastaavaa ole, siinä on vain ien tulehtunut. Ja sitten kaikki tarttuva ruoka ylläpitää sitä.
Ostin jotain sensitive hammastahnaa, joiden kerrotaan auttavan ienongelmiin.
Lisäksi bongastin hammasväliharjat (hammastikkuharja).
Tosi kätevä keksintö! Saa näppärästi sen välin ja muutkin puhdistettua. Todella paljon parempi, kuin normi tikut tai lanka!  :thumbsup:
Kannttaa kokeilla. Ainakin S-ryhmässä saa 30kpl paketin noin kolmella eurolla...
Otsikko: Vs: Hammaskipu
Kirjoitti: Kipee - Helmikuu 10, 2018, 18:32:15
Joo, hammasväliharjat on ihan huippu keksintö!
Minun hampaani ovat tooooosi ahtaasti ja pienimmätkin harjat meinaavat juuttua joihinkin väleihin. Se tuntuu ikävältä. Sitten kerran sain hammaslääkäriltä pari kumista harjaa ja nepäs eivät enää juutukaan. Kalliimpia ovat, mutta niin paljon miellyttävämpiä, että ostan jatkossa.
Otsikko: Vs: Hammaskipu
Kirjoitti: hiker - Helmikuu 11, 2018, 03:57:12
Minulla ei ole pienintäkään mahdollisuutta saada noita uusia hienoja hammasväliharjoja kuin kahteen väliin. Hammaslääkäri niitä suositteli ja antoi näytekappaleet mukaankin. Mieheni naureskeli vieressäni katkoessani niitä harjoja yrittäessäni tunkea ohuinta ja kalleintakin hammasväleihin. Mieheni on käyttänyt harjoja jo muutaman vuoden, joten en kokenut itseäni toivottomaksi tumpeloksi.
Otsikko: Vs: Hammaskipu
Kirjoitti: Kipee - Helmikuu 11, 2018, 07:31:39
Ei minullakaan mene alaetuhampaiden väliin. Sinne juuttuu hammaslankakin. Leukaluuni ovat liian pienet normaalille hammasmäärälle. Niin hammaslääkäri on minulle sanonut. En ymmärrä.. ~:/ minusta leukani näyttää ihan sopusuhtaisen kokoiselta muuhun päähän verrattuna.  ;D Niin on kuitenkin käynyt, että minulta jouduttiin ala-asteella vetämään "yläneloset", että saatiin kulmahampaat mahtumaan riviin. Alhaaltakin olisi pitänyt poistaa pari, mutta sitä ei tehty. Siksi etuhampaat ovat kahdessa rivissä, kuten hammaslääkäri viimeksi syksyllä sanoi. Aa että onkin nätit!  :doh:
Ahtauden takia minun pitäisi rassata joka päivä välejä langoilla ja harjoilla. Aina ei vaan jaksa...
Otsikko: Vs: Hammaskipu
Kirjoitti: hiker - Helmikuu 12, 2018, 00:53:04
Ei niin!  ~:/ Kun on niin paljon muutakin, mistä pitää terveytensä suhteen huolehtia, niin hammasvälit tulevat viimeisten joukossa hoidettua.