terveyskeskus.net

Terveyskeskustelu => Kipu yleisesti => Aiheen aloitti: hiker - Lokakuu 04, 2013, 21:18:49

Otsikko: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: hiker - Lokakuu 04, 2013, 21:18:49
Kerrankin ei masenna, mutta olen lopen uupunut juoksemaan lääkäriltä toiselle ja tutkimuksesta toiseen.  >:( Vihainenkin huomaan olevani koko systeemille. Jokainen tutkii vain omaa pientä erikoisalaansa ja lähettää jonottamaan seuraavaan tutkimukseen.

Tänään sain vihdoin kuulla neurologiksi erikoistuvalta sairaalalääkäriltä, kuinka pään MRI oli puhdas ja siihen sen käynnin anti jäikin. Tuntui, ettei hänellä ollut yhtään sen enempää tietoa mahdollisista oireideni syistä kuin minulla itsellänikään. Katseli tietokoneelta oirekuvauksia, jotka olin itse tutkinut jo aikoja sitten. Olisi kysellyt kollegoilta, mutta eivät olleet vapaina. Lääkkeitäkin olisi määrännyt, mutta ymmärsi onneksi, etten ryhdy kokeilemaan mitään ennen kuin jokainen kivi on käännetty syiden selvittämiseksi. Laittoi lähetteen kiireellisenä leukakirurgian poliklinikalle. Jälleen odottelen kutsua!

Onneksi jaksoin olla asiallinen koko vastaanoton, vaikka mietinkin, että miksi minun piti tulla tänne. MRI ok olisi voitu lähettää postissakin tai soittaa puhelimella. Eihän se nuoren lääkärin vika ollut, ettei minun pitkästä sairaushistoriastani ollut tiedon tietoa hänellä etukäteen. Kaikki tieto olisi pitänyt olla, jotta hän olisi voinut oikeasti pohtia mahdollisia syitä eikä ainoastaan lukea MRI-lausuntoa. Lyhyt vastaanottoaika vain ei riitä tiedonsiirtoon. Jälleen kerran voidaan merkitä potilaan käyneen tutkimuksissa ja lääkärin vastaanotolla, mutta kukaan ei ole kiinnostunut, saiko potilas avun! Siirto seuraavaan jonoon sujui kyllä sutjakkaasti.

Kevan takia ensi viikkoni on täynnä muita erikoislääkäreiden tapaamisia, joten alan olla kurkkuani myöten väsynyt kelaamaan päivästä toiseen sairauksiani ja selittämään niihin liittyviä asioita lääkäreille!  :sadattelu: Jos sairaus ei vie työkykyä, niin sitten tämä jatkuva ravaaminen paikasta toiseen ja hirveä tsemppaus, että saat asiasi hoidettua asiallisesti ja sinua hyödyttävällä tavalla.
Kävin päästelemässä viikon höyryt oman lääkärini luona ja hän ymmärsi täysin väsymykseni ja turhautumiseni. Pakoonkaan ei tätä omaa soppaansa pääse, mutta välillä ei vain enää jaksaisi.  :(

Olen tietysti onnellinen, ettei MRI tuonut esille mitään ikäviä yllätyksiä!  :) 
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: Peikko - Lokakuu 04, 2013, 23:29:40
jaksamista hiker,
tie on pitkä ja kivinen olen sen huomannut itsekin ja samoja tuntoja läpi käyn,
toivotaan että kohdalle osuu se henkilö joka perehtyy asioihisi tarkemmin   :hoiva:
nyt on sellainen tunne että minun asioita hoidetaan,
sain j ajan parin viikon päähän neurologillekin selvittelyyn,
toivottavasti tämä juokseminen loppuu tähän  :thumbup:
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: Iines - Lokakuu 05, 2013, 08:54:29
Voimia täälätkin Hiker  :thumbsup: . Itse pidän nyt taukoa lääkärillä ravaamisesta, koska mikään ei johtanut mihinkään, ei edes lähetteeseen jonnekin eteenpäin. Kroppa on tätä nykyä kuin jyrän alle jäänyt ja uutena ongelmana on huonosti nukkuminen särkyjen takia. Olen siis menettänyt ainoan asian, jonka kanssa minulla ei ole koskaan ollut ongelmia eli riittävä lepo  :haukoitus: .

Jos yhtään lohduttaa (ja tuskin ei), sinua kuitenkin tutkitaan (ja hutkitaan  ;) ). Toivon sydämestäni, että saat pian selvyyden oireisiisi  :) .
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: Hortensia - Lokakuu 05, 2013, 09:02:00
Hieno homma hiker, ettei mitään hälyttävää löytynyt! En uskalla edes kuvitella rumbaasi  :hoiva: ! Mulla kun ollut ihan tarpeeksi rumbaa yhden ainoan sairauden vuoksikin. Mulle on sairauteni hoidosta jäänyt sellainen kuva, että käyn lääkärillä vain tarkistuttamassa lääkkeet. Useita tutkimuksia ja lähetteitä olen joutunut itse pyytämään kuin myös kuntoutusta, joka olisi ajoissa toteutettuna saattanut säästää monelta murheelta. Turhauttavaa ja surullista! Toivonpa vaan, että kuntoutuksessa lääkäri ymmärtää realiteetit, että jos nyt ei panosteta sairauden selvittelyyn ja tehokkaaseen hoitoon, saattaa työkyvyn takaisin saaminen lipua ulottumattomiin.

Voimia Iines sinullekin taistelussa tuulimyllyjä vastaan!
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: ereritu - Lokakuu 05, 2013, 09:34:58
Ymmärrän hiker tuon turhautumisen. Onni sinulla omalääkäri jolle voit purppasta oikeesti. Niitä aarteita ei ole suurimmalla osalla sairastavia.
Leukapuolentutkimuksia itse kokeneena alan uskoa sen puolen vaivojen vaikuttavan moneen. Eli hyvä että olet päässyt jonoon.

Itse en saa tällä haavaa naama-leukalihaksiani rennoksi oikein mitenkään. Tullu mieleen jo että Diapamiako rukoiltava avuksi. Sitä en ole tarvinnut mieleeni enkä nyt ainakaan. Sirdalud yöksi hiukan auttaa. Täytynee jossain välin kuurina vetää vuorokauden ympäri. Kylmän syytä artroosin kautta kovennut kipuilu ohimo,poski ja pää aluiella on. Siihen kiristyvät lihakset ja hermoparat jää jumiin. Eikä se tilanne satu kyllä MRI kuviin päälle välttämättä. Kaupoilla peilin vastaan sattuessa itse kauhistun kireen oloista naamaani. Moni tulkitsee varmasti kopan sisäiseksi paineeksi tylyn naamani. No sinne tää myös vaikuttaa :sadattelu:  ja ponnistelut, nostot on tuskaa ohimossa. Eikä reippaammat venyttelujumpatkaan aamusta onnista. saunalämmön jälkeen hirveet kipugeelit kirvelemässä leukaniveln päällä voi yrittää rintarankaansa väännellä.

Jaksuja rumbaan
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: hiker - Lokakuu 05, 2013, 11:47:48
Kiitokset kaikille tsempeistä!  :hali:

Olen sen verran monessa liemessä keitetty sairaushistoriani kanssa, etten ihan turhista hötkyile. Tällä kerrralla vain tiedän, että jokin asia kehossani ei ole kohdallaan ja vaatii hoitoa. Leukani alla ei kuulu asustaa kipua säteilevä, luussa kiinni oleva, peukalon pään kokoinen pahkura. Maallikkokin ymmärtää, että kysymyksessä on jokin kasvannainen, tulehdustila tai sairaus imusolmukkeiden tai sylkirauhasten alueella. Neurologi katselee omasta vinkkelistään ja vain ihmettelee, kuinka on mahdollista, ettei moinen pahkura näkynyt uä:ssä. Jos lääkärit olisivat kuunnelleet potilasta ja uskoneet, että potilas tuntee oman kehonsa parhaiten, viikkojen turha kärsimys odotteluineen olisi jäänyt väliin. Tutkimusrumba lähti käyntiin väärästä suunnasta, koska potilaan ääntä ei kuunneltu. Tämän takia olen lopen väsynyt ongelmani kanssa painimiseen. Ainoa toiveeni tällä hetkellä on, ettei viivyttely ole aiheuttanut mitään peruuttamatonta hallaa lopullista hoitoa ajatellen.

Varasin jo ensi viikolle ajan poskionteloni leikanneelle nenä-kurkku-korvalääkärille, jolle kasvojen tomografiakuvat ja niiden tulkitseminen on arkipäivää. En jaksa enää odottaa kierroksen alkavan alusta viikkojen kuluttua leukakir.polilla. Sairaalalääkärinä korvalääkärini lähettää minut sitten tarvittassa suoraan oikeaan osoitteeseen saamaan hoitoa.
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: Sasu - Lokakuu 05, 2013, 12:00:32
Hienoa Hiker, että jaksat olla sitkeä  :jeee:  Juuri noin, periksi ei kannata antaa  :hali:
On todella turhauttavaa ja raivostuttavaa tuo lääkäriltä toiseen ravaaminen ja odottelu. Mutta onneksi sulla on keino edetä asiassa.
Loistavaa kuitenkin, että mitään hälyyttävää ei löytynyt  :)
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: Mintsi - Lokakuu 05, 2013, 12:55:05
Jatkuva tutkiminen ja tutkimustulosten kuuleminen on todella raskasta  :hali: jaksamista hikerille siihen suohon, etenkin kun taustalla on pelko jostain vakavammasta.

Minulla on vähän vastaava kokemus erikoistuvasta lääkäristä. Jo alkuun hän oli puolituntia myöhässä ja minä olin päivän ensimmäinen potilas  ::) Hän teki nilkkamurtuman jälkitarkastuksen ja täysin saman informaation kuvista olisin saanut itsekin. Kysymyksistäni huolimatta yksi murtuma jäi tarkastamatta, mutta onneksi sen huomasi muutaman viikon päästä polveni operoinut ortopedi. Samoin jalkaani olisi jäänyt se ainoa nilkan alueen operaatioissa käytettävä poistettava ruuvi. Ainakin nettilähteiden mukaan se laitetaan noin puolissa vammoista, joten mikään harvinainen asia ei ole kyseessä. Myös kaikkiin pyyntöihini (fysioterapialähete, maininta tukipohjallisten tarkastuksesta, e-lusunto vakuutusyhtiölle...) hän vastasi "ei ole meillä tapana". No onneksi siinä talossa on tapana kuntouttaa leikatut polvet, joten nilkkaakin on pohdittu fyssarin kanssa.

Minun "onneni" on tämä reuma ja sitä hoitava lääkäri, joka edes hieman kykenee katsomaan asioita laajemmin. Hän joutuu pakostakin ottamaan kantaa näihin kuvioihin reumalääkityksen takia. Vaikka asiat ovat hänelle arkipäivää eikä hän kovin vahvasti ota kantaa muiden erikoisalojen tekemisiin, hänestä välittyy tietty välittäminen ja ainakin yritys hallita kokonaisuutta. Toisaalta hän ei ole ikinä vähätellyt oireitani tai kyseenalaistanut tuntemustani. Kertaakaan en ole joutunut pyytämään lähetettä mihinkään vaan on tutkittu paljon enemmän kuin olen uskaltanut edes toivoa.
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: Hortensia - Lokakuu 05, 2013, 13:05:56
 :thumbup: hiker täältäkin, että oireillesi löydetään pian syy. Aivan liian kauan on kohdallasi lääkäreiden ihmettely kestänyt !
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: hiker - Lokakuu 09, 2013, 14:29:02
Viiden lääkäritapaamisen viikko yli puolessa välissä ja samalla kolme onnettomasti nukuttua yötä. Onneksi tällä viikolla on miellyttäviäkin tapaamisia kevan B-lausuntoihin liittyen, mutta rankkoja ne ovat. Puolen vuoden tapahtumat ja tunnot pitäisi jaksaa käydä läpi usean eri lääkärin kanssa.

Työterveydessä käynti oli ihan yhtä tyhjän kanssa. Meillä oli työpaikkakokous, jossa kävimme läpi osa-aikaisuuden hyvät ja toimivat asiat sekä haasteet. Minulla on hyvät ja toimivat välit esimieheni kanssa eikä työtäni voida enää tämän enempää helpottaa tai sen kuormittavuutta vähentää. Olimme kaikki yhtä mieltä määräaikaisen osakuntoutustuen jatkohausta. Lääkäriä kiinnosti vain, koska minulla on erikoislääkäreiden vastaanotot ja koska kykenen toimittamaan hänelle heidän lausuntonsa. Hän siis kirjoittaa taas kaiken suoraan toisten lausunnoista tiivistäen, joten mielestäni aivan turha lausunto siitä tulee. Kokeili sentää leuanaluspattiani ja totesi, ettei moinen saa asustaa siellä.

Fysiatrin luona oli jälleen suorastaan mukavaa, tehokasta ja joka suhteessa asiallista. Hän kirjoittaa onneksi B2-lausunnon ja totesi, että tänä vuonna vielä määräaikainen ja sen jälkeen voimme hakea pysyvää päätöstä. Mikään ei kuulemma tule muuttumaan paremmaksi vaan ennemminkin pikku hiljaa vuosien varsilla tulee vain lisää liitännäisongelmia. Sinänsä kurjaa kuultavaa, mutta pidän hänen tavastaan kertoa selkeitä totuuksia. Helpottaa tässä vaiheessa sopeutumista, kun asiat sanotaan niin kuin ne ovat eikä elätellä epärealistisia kuvitelmia. Totesi kasvokivusta ja leukapatista, että tuleepa leukapolilla lääkäreille päänvaivaa!

Aamupäivän päätteeksi oli todella mielenkiintoinen tapaaminen korvalääkärin kanssa. Hän on varsinainen tiedemiestyyppi ja hoitaa ihmistä kokonaisuutena. Ensimmäinen henkilö, joka tämän kipusopan selvittelyn aikana on pannut itsensä ja aivonsa täysillä peliin. Tutki kaksin käsin kaivellen ja painellen pahkuraa. Hänen mielestään on aivan selvä, että meneillään on jokin tulehduksellinen reaktio, joka on selvitettävä. Onko päällekkäin kaksi kivun aiheuttajaa, on vaikea sanoa. Hän keksi monta oivallista ja järkeenkäypää vaihtoehtoa. Minulle tuli jotenkin House mieleen hänen pähkäilyistää. Hänellä on ollut kerran eräs hyvin samanlaisin oirein tullut potilas, jonka kivun syyksi paljastui kaiken tutkimisen jälkeen herpes! Hoitokokeilu on helppo, joten syön seuraavat viisi päivää viruslääkettä ja kipu joko loppuu tai ei. Mielelläni kokeilen ja varsinkin hänen selkeiden ja minuun sopivien perustelujensa jälkeen. Juuri tällaista otetta lääkäriltä olen odottanut. Yritetään edes pohtia vaihtoehtoja ja hoitomahdollisuuksia, kun on ensin tehty kunnon kliininen tutkimus omin sormin! Muutenkin helpotti, kun hän totesi jonkin tulehdusprosessin jylläävän ja pahkura on imusolmuke. Ellei herpes, niin suuntana on suu-, hammas-, ja leukapoli.

Huomenna vielä kaksi tiukkaa käyntiä vääntöineen ja sitten otan lomaa lääkäreistä ainakin muutamaksi päiväksi!  :thumbsup:
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: Sasu - Lokakuu 09, 2013, 20:56:27
Hienoa Hiker, että korvalääkärikäynti meni hyvin ja asia alkaa pikkuhiljaa selvitä  :hali:
Voimia ja onnea huomisiin "vääntöihin"   :thumbsup:
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: hiker - Lokakuu 10, 2013, 22:51:35
Koko lääkärirumba tämän viikon osalta ohi ja ihmeen hyvillä mielin olen!  :) Kaksi ja puoli tuntia tilanteeni setvimistä, mutta rakentavassa mielessä. Sain jopa kehuja ja kiitosta kaikesta, mitä olen tilanteeni eteen tehnyt ja siitä kuinka olen kuin eri ihminen vuoden takaiseen verrattuna. Mukavalta tuntui sellainen palaute!  :thumbup: Nyt jään vain odottelemaan B-lausuntoja sekä kutsua seuraavaan tutkimukseen. Ainoa "takapakki" tuli omalta läkäriltäni, joka laittoi minut huilille töistä ensi viikoksi. Kerrankin en vastustellut, sillä ennakoin näin käyvän.
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: Sasu - Lokakuu 11, 2013, 11:21:55
Hieno Hiker :jeee: , että asiat sujuivat hyvin. Hyvä kun et vastustellut slomalle jääntiä. Taito taipua slomalle on hyvä taito, vaikkakin vaikea oppia  :hali:
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: olkikukka - Lokakuu 11, 2013, 15:51:29
Hei Hiker,

Minä olen kokenut jotain samanlaista. Mietin koko ajan, että mitä vaivaa ja ongelmia sulla on. Ei ainakaan mitään selkeitä ja saat B-lausunnot erikoissaisaanhoidosta, kuten minäkin aina saan. Olen melkein 10 vuotta ollut ammattipotilas, joka vuosi löytyy uusia sairauksia ja liitännäis- tai seuraussairauksia. Lääkkeet eivät koskaan vähene, vaan lista pitenee koko ajan. Tutkimuksissa ja hoidoissa ravaamista on todellas paljon ja keinot autta ovat todella rajalliset. Välillä uuno-lääkrit lyövät kapuloita rattaisiin, että saa mennä hakemaan vauhtia yksityislkr vo.lta.

Minulta juuri kysyttiin että hyväksynkö lantion TNS-hoidon. Sanoin että olen antautunut, yritän tehdä osuuteni parhaani mukaan ja se ei ole paljon. En tiedä milloin loppuu tutkimukset, yhestä kun pääsee niin tulossa on toinen; taudeista 4 on todettu vuonna ja 1 nostettu esiin unholasta, koska sen hoito on jäänyt tekemättä. Ainoa vain on, että tutkimuskipu on kohta fobia-asteella. 

Kilpirauhasongelma yrittää ilmoittaa että täältä minä olen tulossa. Diagnoosini eivät edes mahdu alaosaan. Seuraakin ongelma elämöi.

Punajäkälä tekee sen, että minulla on käytännössä leikkauskielto, haavat ei meinaa parantua.

Olen väsynyt sairauksieni vuoksi, toivon että saisin olla sairas ja omassa rauhassa. Se on liikaa toivottu. Pienikin ongelma kasvaa aina suureksi ja vaatii paljon. Tavallisimmin syyt jäävät auki.

Yritän olla aktiivinen ja toimia. Olen nähnyt yhden miehen kurjan tilanteen, kuinka paljon merkitsee se että kuntouttaa itseään ja on aktiivinen. Hän ei halunnut käydä enää kuntoutuksessa, väsyi ainaaseen ravaamiseen aina on jossain aika eikä enää tapahdu muutosta parempaan. Hän saattasi nyt kävellä lyhyitä matkoja, mutta nyt on jalat paksut kuin pölkyt ja on säärihaavat.llut kuntoutuksessa Lisäksi hänen hoitonsa viivästyi monella vuodella, kun hän vähätteli tules-ongelmiaan.

Väsyä saa, mutta huonoista päätöksistä voi olla ikävät seuraukset.

Toivon iaksamista ja luottamusta omiin siipiin, kenenkään ei pitäisi jäädä yksin taistelemaan.
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: VilleJuhani - Lokakuu 13, 2013, 00:56:43
Kyllä tuo hikerin eka teksti kuulostaa valitettavan tutulta. Hyvä kuitenkin, että asiat sentään myös hoituvat. Kävin eilen sairaalassa selkäspecialistin luona, reumalääkärin lähettämänä. Odotin aikaa kovasti. No siellähän tuli heti ilmi, ettei lääkäri ollut perehtynyt tilanteeseeni yhtään mitenkään. Kyseli, miksen ole reumapkl:lla käynyt. Sanoin käyneeni kyllä. Paperille olin laittanut muutamia tärkeitä asioita. Tuotakaan lapppua ei vilkaissut, ennen kuin mainitsin asiasta. Niin, ja esitietolomake mun piti täyttää kanssa. Sitä hän ei katsonut lainkaan, vaikka oli monisivuinen, ja piti muka huolella täyttää. Olipa aikataulustakin yli tunnin myöhässä heti aamusta. Meinas, että on mulla tukevat lääkkeet, kun olin ne paperiin laittanut. Laastarit luki viimeisenä. Hän rullasi taaksepäin, ja meinas, että "todella tukevat". Hoki omalla tyylillään koko ajan sitä asiaa, että ei leikata. Tuumasi, ettei täällä oikein mitenkään pystytä auttamaan. Kysyi lopulta, haluanko fysiatrian pkl:lle vai yksityiselle. En halunnut yksityiselle raha-asioiden vuoksi. Fys.pkl:n seikkailin läpi viimeksi kolme vuotta sitten. Kyllä otti lujaa pattiin. Nuo asiat olis voinut hoitaa puhelimessakin. Sormellaan ei koskenut minuun. Ei olisi tarvinnut huonon yön jälkeen lähteä sairaalaa kohti hortoilemaan. Että oli niin turha käynti. Taas meni kaikkien aikaa hukkaan. En tykkää. Niih  ;)    :kahvee:
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: Peikko - Lokakuu 13, 2013, 01:04:25
valitettavaa tuollainen lääkärikäynti,
turhaa potilaalle   :hoiva: ja kallista yhteiskunnalle  :thumbdown:.
Tällainen lisää myös jonoja varmasti,
jos joku lääkäri taas lähettää uudelleen erikoisläkärille  kun ei ole tutkittu aiemmin.
Harmittaa kyllä että tuollaisia lääkäreitä onkaan  >:(
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: VilleJuhani - Lokakuu 13, 2013, 11:18:52
Sanos muuta... Ne nähtävästi saavat hetkellisesti jonoja purettua nopsaan. Noin tilastollisesti. Mutta ei tuo lääkäri kyllä ihan kutsumusammatissaan tuntunut olevan. Enkä minä tässä kikseja saa lääkärin haukkumisesta, harmittaa vaan niin vietävästi. Tunteja valmistauduin "tapaamiseen". Kaikki jutut paperilla ja papereita mukana, jos olis sanonut, ettei hän tässä näe sitä ja sitä... Jospa häntä kiitellään tehokkuudesta : vain 10 min / potilas, eikä tarvinnut edes uutta aikaa antaa ...  :sadattelu:
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: Sasu - Lokakuu 13, 2013, 13:37:49
No, onpa sulla VilleJuhani ollu turhauttava käynti tosiaan  :hoiva:
Aika monesti käynnit lääkärillä on turhauttavia kun eivät ole paneutuneet asioihin ja varsinkin sillon kun näkee lääkärin asenteesta ettei aio mitään tehdäkään ja suhteutuu kaiken kaikkiaan välinpitämättömästi. Sillon toivois et voi kun vois koko tään oman sairauspaketin antaa tuolle tyypille kestettäväksi muutamaksi vuodeksi niin, josko joskus ois sitten lääkärilläkin toinen ääni kellossa.
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: hiker - Lokakuu 13, 2013, 18:50:28
Samat ajatukset VilleJuhanin kanssa. Odotat ja panostat käyntiin ja heti ensi metreillä tajuat, ettei lääkäri ole edes esitietoihisi tutustunut. Aikoja erikoissairaanhoitoon jaetaan kuin armopaloina ja sitten tulos on tällainen. Seuraavaan jonoon odottelemaan ja oman puljun listaan rasti, että asia on hoidettu hoitotakuuajan puitteissa. Kalliita tutkimuksia tehdään, mutta harva on kiinnostunut oikeasti auttamaan potilasta. Pitäisi panna niitä hymynaama-arviointiautomaatteja sinne kunnallisellekin puolelle niin näkisivät, missä asiat toimivat potilaankin kannalta hyvin ja missä tökkii pahiten.

Olen saanut tällä viikolla uskomattoman paneutuvaa ja kiireetöntä välittämistä lääkärien taholta, joten olen tosi onnellinen!  :thumbsup: Fysiatrin B2-lausuntokin Kevaa varten oli valmis faksattavaksi seuraavalle taholle avuksi jo käyntipäivänäni. Toisaalla lääkäri kertoi ensimmäiseksi pohtineensa paljon tapaustani ja lopuksi, kuinka hänen on jatkettava pohtimista ennen kuin voi lausuntonsa kirjoittaa. Olemme sopineet neljän lääkärin kanssa etukäteen marssijärjestyksen siitä, kuka kirjoittaa päälausunnon ja ketkä täydentävät sitä omien erikoisalojensa mukaan. He haluavat nähtäväksi päälausunnon ennen kuin kirjoittavat omansa, jotta lausuntoihin ei tule turhaa päällekkäisyyttä tai ristiriitaisuuksia. Minun tehtäväkseni jää vain kiikutella lausuntoja paikasta toiseen.

En edes tiedä, tuleeko neurologian polin lausunto minulle ja koska vai pitääkö sitä itse pyytää. Jos kutsu leukapolille ei ilmesty pian, on kai soitettava perään. Omat lääkärini toimivat neljällä eri taholla (työterveys ja 3 x eri yksityinen), silti he kykenevät ja haluavat toimia yhteen minun asioideni tiimoilta. Voiko se olla pelkkää hyvää tuuriani?
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: MaKo - Lokakuu 13, 2013, 20:05:13
Hiker, uskon että on olemassa välittäviä ja empaattisia lääkäreitä, joita oikeasti kiinnostaa potilaan asiat ja jotka pyrkivät toimimaan niin että potilaan kokonaisuus tulee huomioonotetuksi. Onnittelut sulle että sun lääkärit on sellaisia  :hali:
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: VilleJuhani - Lokakuu 15, 2013, 01:24:59
Joo, hieno juttu, että on Hikerille osunut "kunnollinen" lääkäri. Kyllä minunkin reumalääkäri taasen on sellainen, joka asioihin paneutuu. Tuntuu mukavalta, että kuulee juttuja / saa lukea myös onnistuneista reissuista lääkäriin.  :thumbsup: :thumbsup:
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: Peikko - Lokakuu 15, 2013, 09:55:50
voin myös yhtyä asiaan,
vaikka ihan pelkäsin mennä tuonne kuntoutustutkimukseen,
niin lääkärit ja koko muu henkilökunta oli todella ihania käytökseltään
ja paneutuivat kaikki minun asiaani täysin, vaikka meitä oli aika paljon,
jäi todella miellyttävä kokemus tästä kaikesta, kiitos heille   :)

Hyvä että näitä lääkäreitä ja henkilökuntia on enemmänkin  :thumbsup:
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: trochanter - Lokakuu 15, 2013, 22:18:36
Iso ja onnellinen peukku Hikerin lekurille! :) Toivottavasti meikäläisen käynti reumatologilla on kans hyvä 23.pvä tätä kuuta - ettei tartte selittää omaa sairaushistoriaa alusta alkaen (eihän sitä ees muista enää)!
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: Marjutis - Lokakuu 16, 2013, 16:40:19
Laitanpa tämän otsikon alle ,vaikka menee vähän ohi.
Nyt rupesi jurppimaantämä tk:n ns.reumahoitaja tosissaan. Ihmistä en kyllä tunne, kerran tämän 5 vuoden aikana ollut puhelimitse juttusissa. Hän vain merkkaa reumavihkoon labravastaukset ja laittaa seuraavan labra-ajan siihen. Eikä muuta.
Elokuun alussa oli laittanut seuraavaksi labra-ajaksi maaliskuun. Reumapolilla käydessäni kyselin näin pitkästä välistä ja sanoivat et maksimi 3 kuukautta. Nyt vihdoin 1 1/2 kuukauden jälkeen sain hänelle viime viikolla soittoajan kun ihan tk:n luukulla kävin (puhelimitse sinne on mahdoton päästä) Vastaaottoihminen kävi 5 metrin päässä reumahoitajan huoneessa aikaa tiedustelemassa. Huoneessa ei asiakkaita näkynyt (ovi oli auki). Soittoajan sain viikon päähän. Siis asian olisi voinut hoitaa sillä sekunnilla!
Tänään sitten odottelin soittoa tiettyyn aikaan. Anteeksi pyytelin töissä kun oma puhelin oli oltava käsillä.
Ja ei se edes soittanut! Voi h....tti.
No huomen aamuna fyskaan samaan taloon, ehkä käyn varaamassa uuden soittiksen.
Mitäköhän sekin ihminen töikseen tekee.
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: Hermanni - Lokakuu 17, 2013, 00:03:26
 :(        :'(       :-[       :(

----------------------ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ----------------------------


Minä olen saanut juosta lääkärissä melkein joka kuukausi ja marraskuussa on 5.11 ja 06.11. käynnit keskussairaalassa; eivät saaneet samalle päivälle niitä aikoja, kun on niin huutava pula ajoista, sain kuitenkin kipupolille ajan ja sisätautien pkl:lle mulla on ollut se aika jo tiedossa kauan kun tuli kirje jossa luki että pitää käydä labrakokeissa 2 vkoa ennen vastaanottoa. XX:aan on kanssa vetämässä aika - keskussairaala teki lähetteen sinne kun oma taito ei riitä erääseen kivuliaaseen tutkimukseen.

Tulee paljon taksimatkoja ja katto on jo täynnä joten on tavallaan ilmainen kyyditys.  KELA kustantaa matkat.

Nyt on tänä vuonna ollut ikävää että se omavastuu on 14,25 egee per suunta eli 28,50 egee mutkamatka. Kallista lystiä.   ???

Meillä oli hoitokokous tässä viime viikolla ja sinnekin piti ottaa taksi ja mukaan sairaanhoitaja ja psyk.puolen aikuispsykiatrian hoitaja. Kokous oli  kaupungissa
ja sain käydä 20 min. kokouksen jälkeen katsomassa ystävääni joka edelleen makaa  sairaalassa.  :engel017:

Oikein rattoisaaa yötä kaikille Teille tässä yleispalstalla, tänne en olekaan kirjoitellut. Jo oli aikakin kun jonnekin pitää purkaa "päätään".  

Talvikin on tulollaan ja saadaan etsiä toppatakit ym. vermeet esille että eiähän se ole kuin vaatetuskysymys miten pärjää pakkasilla.

Terveisin

 - Hermanni -  :vihellys:     :thumbsup:   ???      :engel017:     :nukkuu:   
muoks. Katsoin aiheelliseksi poistaa sairaalan tunnuksen.
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: hiker - Lokakuu 19, 2013, 12:29:34
Rassaa tämä odottelu jatkuvasti, vaikka toisina päivinä kyllä enemmän kuin toisina!  :( Soitin leukapolille ja lähete on tullut sinne jo 9.10. Olen saanut kaikenlaisia arvailuja leukapahkurastani lääkärien taholta, mutta kaikki ovat olleet yksimielisiä, että asia on saatava pikaisesti selville ja hoitoon. Erilaiset arvailut eivät ole mitenkään helpottaneet odotteluani ja oma pääni on tietysti jumittunut pohtimaan niitä kurjimpia vaihtoehtoja. Ei kiva! Ainoa positiivisuus asiassa on, ettei kukaan väitä kipuani kuvitelluksi!  :thumbup:
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: trochanter - Lokakuu 20, 2013, 07:06:42
"Odottavan aika".. etc! Mutta hieno homma että tutkivat hiker asian!  :thumbsup: 

Keskiviikkona itellä röntgen ja reumatologi. Vihdoin viimein.
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: MaKo - Lokakuu 20, 2013, 11:58:27
Eikö olekin vekkuli asia, että vaikka itse tuntee kaikki kivut, silti niitä vielä itse kyseenalaistaa....olenkohan nyt niin kipeä.... kyllä mä pärjään..... no eihän tämä nyt vielä......valitanko turhaan....
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: hiker - Lokakuu 20, 2013, 13:06:41
Juuri näin, MaKo! Vähättely on taitolajeista jaloin. Niin kauan, kun et ole tuonut asiaa esille lääkäreillesi, sitä ei muka ole. Toisaalta, kuinka monta kerta olen lukenut lausuntoja ajatellen, että lääkärini ovat vain keksineet asioita minusta joko taitamattomuuttaan tai saadakseen painavamman lausunnon. Tavattuani papereita tarpeeksi monta kertaa olen sitten aina tajunnut, että juuri näinhän asiani ovat. Minä vain olen se, joka ei halua mitään myöntää! Siksi minulle on kehittynytkin aivan erityinen suhde erään erikoislääkärini kanssa, koska en kykene pimittämään häneltä mitään
itseeni liittyvää. En tietoisesti enkä tiedostamattani. Hänen silmiensä alla varsinkin huomaan toistavani vähätteleviä lausahduksia. Jotain itsesuojelun yrittämistä varmaan. 

Mitä enemmän terveysongelmia tarttuu matkaan sitä helpommin selvästi niistä tekee jonkinlaisen ranking-listan. Pohjalla on vaikka kuinka paljon tavaraa, joita ei viitsi edes mainita omasta mielestään vähäpätöisinä. Ne ovat kaikki kuitenkin sellaisia asioita, joista yksittäisinäkin ihmiset yleensä menevät lääkäriin. Ei vain jaksa! Pyyhkeitä on tullut lääkäreiltä erinäisen kerran, kun asiat ovat jotenkin pullahdelleet tietoisuuteen. Aika tiukkaan sävyyn on komennettu kertomaan omasta mielestä vähäiseltäkin tuntuvat oireet tai epäilyt!

Ehkä juuri kaiken tämän takia kasvo/leukakipuni selvittelyn hitaus sapettaa! Jos olen itse tuonut ongelman näinkin ponnekkaasti esille, niin se on listani huipulla ja kaikki muu Kevallekin riittänyt jää tällä hetkellä taka-alalle. Ne ovat jo tuttuja ja turvallisia ongelmia, kun tämä uusin kietoo jatkuvasti lisää lonkeroita ympärilleni.  :(
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: Iines - Lokakuu 20, 2013, 13:33:57
Voi hitto ja harmi Hiker noita sinun leukakipuja ja niiden selvittämisen takkuamista. Itse olen lykännyt lääkärille menoa jo pari viikkoa tuon leukakivun tiimoilta, sillä olen lopen kyllästynyt lääkäreihin. Nyt ei kuit. enää suu oikein aukeakaan ja leukaa särkee jatkuvasti. Joku ikään kuin kinnaa tuolla leukaluussa ja liike tekee kipeää. Eihän tuonne suuhun edes näe kukaan, kun en saa sitä auki  :( . Jos on aamulla vielä pahempi, kai sitten soitan hml-päivystykseen. En olekaan kunnallisella puolella käynyt vuosiin, mutten kyllä juuri nyt viitsi maksaa yksityistä omaa hammaslääkäriäkään.

Tsemppiä Hiker, toivon että asiat selviävät pian  :thumbsup: .
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: ereritu - Lokakuu 20, 2013, 13:46:30
Kyl aukeemattomuus jo kuuluu kuvata mikä vikana. Itellä artroosi ja ellen söisi särkylääkettä ja aukoisi-purisi sisulla eväitä niin tilanne ois umpijumissa. Tarpeeksi jumissa nytkin. Itsellä kulumat ja niihin voi kuulua juuri leukanivelten liikkeen loppuminen.

Kyllä just tänään viimeksi ihmettelin puupenkillä istuessa omaa vaivojen vähättelyy elämäni aikana. Tulkoon mistä kautta vaan, mut liikaa kipeetä kokenu elämäni varrella. Yksi työn kovuus kehooni nähden vaan ei selitä kaikkee. Ellei tulehdustilaa näy kuvissa syy on kokijassa.  >:( Nyt sitkeesti oon mieltä, että kipu vie ilon eikä alkanu toisinpäin. Tottakai sit alakulo-kipu kierre ruokkii toinen toistaan. Vaan ei se korviinväli aiheuta kaikkee kipuu kuten jotkut haluu asian ilmaista.  :doh:
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: hiker - Lokakuu 22, 2013, 20:27:52
Tänään kuohahti kaikki yli soitettuani suu- ja leukapolille. Siellä se lähete makoilee yhä koskemattomana! Ei tunneta tässä maassa sanaa kiireellinen, kun on kunnallisesta hoidosta kyse. Annoin tulla muutaman totuuden kolmen kuukauden 'kiireellisesti' hoidettavan vaivan tutkimusten odottelusta ja johan ryhtyi puhelimeen vastannut hoitaja etsimään papereitani ja siirtelemään niitä eteenpäin. Eihän se näin saa mennä, että vaatimalla ja soittelemalla asiasi etenee, muttei muuten!  ~:/ Edelleen siis vain odottelen ja olen loputtoman kyllästynyt ja turhautunut. Kaksi päivää olen ehtinyt olla tällä viikolla töissä ja huomiseksi meinasi jo tulla stoppi. Sain puhuttua lääkärini yli huomisen suhteen, mutta loppuviikosta on kuulemma turha tulla kinuamaan työlupaa ensi viikolle. Hyvä, jos antaa seuraavanakaan mennä töihin. Hän on yhtä mieltä kanssani, että tämä viimeisin selvittämätön ja hoitamaton vaivani on kuin kirsikka kakun päällä. Viimeinen pisara, joka syö mahdollisuuteni selvitä edes kolmipäiväisestä työviikosta. Tällä hetkellä tuntuu, että on niin väärin, että systeemin hitaus saa viedä ihmiseltä viimeisenkin työkyvyn! >:(

Helppo ulkopuolisen sanoa, että ole sairauslomalla kunnes asiat selviävät. Minun pääkoppani ei vain sulata ajatusta, että odottelen viikkotolkulla sairauslomalla vain päästäkseni tutkimuksiin.  :sadattelu: Työ kuormittaa liikaa, koska tällä hetkellä ei voida hoitaa kuin kipua ja sitäkin huonosti lääkkeillä, jotka sotkevat pääni ja selviämisen työssäni. Tähän hätään ei ole mitään muita poppakonsteja tarjolla!  >:(

Onneksi on lääkäri, joka huolehtii jaksamisestani ja hyvinvoinnistani, vaikka taistelisin kuinka hänen päätöksiään vastaan!  :thumbsup:
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: Hortensia - Lokakuu 22, 2013, 21:10:33
Ei ole hääviä hiker  :(. Ite nyt odotellu saikulla asioiden etenemistä keväästä lukien  :thumbdown:. Todella halpaa hupia yhteiskunnalle !!
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: Sasu - Lokakuu 23, 2013, 18:05:02
No, onpa syvältä Hiker tuo sinun asian hoito  :sadattelu:  Hyvä, että soitit ja sanoit sanottavasi. Joskus on hyvä antaa kipakkaa palautetta.

Aattelin et saisin tänään luvan infektiolääkäriltä biologisen pistämiseen. No, eihän se varsinaisesti kieltänyt asiaa, mutta infektiotutkimukset jatkuu ja vasta tammikuussa saan lopulliset vastaukset asiasta. Sitten tiedetään joudutaanko aloittamaan gammaglobuliini korvaushoito. Jotenkin epäilen ettei reumalääkäri ota riskiä asian suhteen ennenkuin seuraavan tutkimuksen tulokset on valmiina. Enkä taida itsekään haluta riskiä ottaa. Infektiolääkäri oli sitä mieltä, että ellei oma vasta-ainetuotanto toimi niin varsinkin biologista käytettäessä pitäis korvaushoito aloittaa.
Asiallinen ja ymmärtäväinen oli nuori lääkäri, vaan ihan kuin ois nyrkillä taas palleaan posautettu kun kuulin, että tutkimukset jatkuu. Ihan kuin ois taas kerran maratoonin juossu  niin vetäs voimat tää onneton käynti ja nämä tiedot.   :sadattelu:   :o   :(
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: Hortensia - Lokakuu 23, 2013, 18:42:03
Vakavaksi Sasu vetää sinunkin tapauksesi  :hali: ! Onko sulla biologinen lääke sekoittanut gg-tason? Onneksi tuollainen korvaushoito on kuitenkin olemassa. Jaksamisia taas uusien haasteiden edessä  :hali: !
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: hiker - Lokakuu 24, 2013, 00:18:51
Ymmärrän täysin Sasu! Jos ei itse tauti kuluta loppuun, niin kaikki muu siihen liittyvä. Välillä tuntuu, että voisi heittää hanskat tiskiin, mutta jostain saa aina onneksi kiinni ja jaksaa taas jatkaa eteenpäin yrittämistä. Huomenna joudun tiukkaan paikkaan lääkärini kanssa, koska aion ilmoittaa hänelle meneväni ensi viikolla töihin hänen kiellostaan huolimatta. On kertynyt vain liian paljon asioita, jonka takia en kykene jatkamaan joka toinen viikko töissä ja joka toinen poissa tahtia. Ymmärrän, että huonossa jamassahan olen, kun viimeinen kuukausi on menty näin. Systeemi alkaa vain olla rankempi jatkuvilla sijaisen ohjeiden suunnitteluilla, opetuksen paikkaamisilla sekä poissaolojeni aikaisten asioiden hoitamisella jälkikäteen kuin työssä oleminen joka viikko. Minun ja luokkanikin takia meidän on sovittava jotain pysyvämpää. Joko töitä tehdään pidempi pätkä tai ollaan reilusti kokonaan poissa!  ~:/

Kasvojen hermokipuun pohdimme jo kunnon lääkitystäkin, vaikka tutkimukset ovat kesken. Valitettavasti lääkitys pitää sisällään tuhdin annoksen jotain epilepsialääkettä sekä kortisonikuurin yhdistettynä nykyiseen tramadoliini. Tekee mieli pitkittää aloitusta siihen asti kunnes saadaan jotain uutta selville. Minusta kun ei ole suunitellulla tehoannoksella sitten enää ainakaan työntekijäksi. Vaikeita ovat asiat, kun olet luonteeltasi tunnollinen ja tottunut tekemään työsi hyvin!  :(
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: Hortensia - Lokakuu 24, 2013, 11:14:16
Totta puhut hiker. On-off-työskentely rasittaa pidemmän päälle enemmän kuin, että on vaan suosiolla töissä. Oma työni on myös sellainen, että ei voi vaan jäädä pois töistä vaan tehtävät on jaettava eteenpäin. Eteenpäin jakaminen sitten taas välillä vie aikaa enemmän kuin, että hoitaisi saman homman itse. Alkuun hoidin hommia kotoakin käsin, missä ei ollut mitään järkeä. Onneksi tämä poukkoilu on nyt ohi. Juuri tämän takia en ole kovinkaan innokas kokeilemaan epäonnistumaan tuomittuja töihinpaluuyrityksia. Niistä ei hyödy edes työnantaja. Voimia hiker tehdä viisaita päätöksiä  :hali: !
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: trochanter - Lokakuu 24, 2013, 12:08:34
No HUH HUH taas (hiker) noita "kiireellisiä" lähetteitä, voi jestas sentään..!! Olet tosiaan ihan oikeutetusti antanu palautetta. Toivottavasti ne nyt pisti sielä hommiin säpinää ja säihkettä eikä tartte uuelleen seuraavan kolmen kk:n päästä kysellä..! Pistelee vihaksi!!  :sadattelu:

Tsempitykset Hortensialle duuniin!  :thumbsup:
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: Sasu - Lokakuu 24, 2013, 20:10:00
Hortensia, häikkää oli verikokeissa, jotka viimeksi otettiin. Nyt uudet verikokeet ja pistivät pneumokokki rokotteen. Kuukauden kuluttua taas verikokeet, joista näkyy onko elimistö kehittäny vasta-aineita. Ellei oo niin sitten ymmärtääkseni alkaa gg-hoito.  Hyvä toki, että tääkin hoito on olemassa, mutta en enää tätä kyllä halua enkä jaksais  :doh:
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: Hortensia - Lokakuu 24, 2013, 20:34:36
Ymmärrän Sasu oikein hyvin  :hoiva: ! On sullakin murheita ollut monen moista, eikä mikään pikkujuttu ole tämäkään. Ei auta muu kuin jälleen nostaa  :thumbup: pystyyn ja toivoa, että elimistö korjaa itse gg-vajeen!
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: Mintsi - Lokakuu 24, 2013, 21:27:33
OT:ksi menee, mutta Sasu, etkö sinä ole saanut pneumokokkirokotusta aiemmin. Minulla se oli biologisen lääkityksen aloitusehto.

Ja otsikkoon. Voin vaan kuvitella, miten haastavaa on pyörittää montaa tutkimusrumbaa yhtäaikaa. Minulla on onneksi taas päällä vain yksi kuvio ja sekin menee ihan jaksamisen äärirajoilla. Todellakin toivon, että kun tuo poskiontelokuvio on paketissa, minua ei seuraavaan vuoteen (tai viiteen) tutkita ollenkaan. En vaan jaksaisi sitä stressiä. Ensin saa pelätä, mitä lääkäri sanoo, sitten saa pelätä, miten tutkimukset tapahtuvat, sitten saa pelätä tutkimustuloksia ja sitten hoitoa ja sama sykli alusta.

Tänä tämän hetkiseen kuviooni liittyy täysin irrationaalinen pelko TT-kuvauksesta. Juhannuksena nilkkaa kuvattin TT:llä ja se oli kokemuksena todella epämiellyttävä. Sattui ihan liikaa jalkaan ja selkään. Siihen tilanteeseen, kun vielä lietetään epätietoisuus jalan hoidosta, sopiva lääketokkura ja tunne siitä, miten on täysin yksin kaukana kotoa. Ei todellakaan kiva fiilis. Nyt sitten poskionteloiden kuvaus ahdistaa, vaikka järki sanoo, että siinä kuvauksessa ei ole mukana mitään juhannuksen elementeistä.
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: hiker - Lokakuu 24, 2013, 23:34:43
Tänään en tiennyt itkeäkö vaiko nauraa!  >:( Posti toi kirjeen sairaalalta, jossa kerrottiin, että ovat vastaanottaneet lähetteen ja erikoislääkäri on päättänyt tutkimusten ja hoidon tapahtuvan leukasairauksien poliklinikalla. Aika ilmoitetaan myöhemmin. Huomenna voin siis soittaa uudelleen ja kysyä, kun kerran lähete on löytynyt, että millähän aikavälillä ovat ajatelleet kutsua. Pelkän kipuoireen takia ymmärtäisin, ettei mikään etene vauhdilla. Neljän erikoislääkärin näpräämä leukaluussa oleva pahkura, joka voidaan hoitaa ja tutkia vain leukapolilla, luulisi riittävän pikaisiin tutkimuksiin. En minä ole enää mikään ensikertalainen lääkärillä, joten ymmärrän, milloin lääkärini ovat huolissaan, vaikka eivät suoraan sitä minulle sanoisikaan. Ilmaisevat huolensa pyytämällä minua pommittamaan puhelimella polia ja kyselevät, eikö vieläkään kuulu mitään.  ~:/ Jatka siinä sitten elämääsi ajatuksella, että kaikki on ihan hyvin!  :(

Muuten tänään kuitenkin helpotti!  :) Olin päättänyt ilmoittaa lääkärille puhelimitse, että menen töihin ensi viikolla vastoin hänen tahtoaa. En kuitenkaan voinut lopulta hoitaa asiaa niin halpamaisesti lääkärin kanssa, joka tekee kaikkensa minun hyvinvointini hyväksi, vaan marssin vastaanotolle. Lopputuloksena on kompromissi, jonka voimme molemmat hyväksyä hyvillä mielin. Jos aivan varmasti jaksan, saan mennä ensi viikolla töihin ja järjestellä asiat kaikessa rauhassa kuntoon pidempää poissaoloa varten. Ma 4.11. alkaa sitten saikku, jonka pituus on alustavasti ainakin kolme viikkoa (Fiksu veto tuo 'ainakin', koska hän tietää, etten olisi hyväksynyt pidempää suoralta kädeltä!). Ääretön helpotus!  :jeee: Ensimmäistä kertaa tänä syksynä minulla on edes suunnitelma seuraavalle kuukaudelle eikä vain muutamalle seuraavalle päivälle. Lopuksi sain suorastaan komennon lähteä jonnekin valoon ja lämpöön ja ilmoittaa leukapolille, milloin minulle ei kannata tarjota aikoja. Tämä lääkäri on pelastukseni!  :thumbsup:

Ensi viikolla pitäisi vähitellen olla pino B-lausuntoja valmiina eläkevakuutusyhtiötä varten ja oma sepustus lisänä. Sitten vain jatkohakemus perille ja sairausloma voi alkaa.

Jaksamista kaikille omiin tutkimusrumbiinne odotteluineen ja turhautumisineen sekä taisteluihinne kasvottomien byrokraattien kanssa!  :thumbsup:
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: Hortensia - Lokakuu 25, 2013, 08:33:25
Hienoa hiker  :hali: ! Kunnon huili- ja tuumaustauko tässä kohtaa lienee viisain mahdollinen päätös  :thumbup: !
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: trochanter - Lokakuu 25, 2013, 09:40:25
Loistavaa, hiker!  :jeee: Nyt tuli hyvä mieli sun puolestas.
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: Sasu - Lokakuu 26, 2013, 18:41:13
Mintsi, en saanut pneumokokkirokotetta ennen biologisen alotusta. Tutkittiinko sulta vasta-ainetuotantokin ennen biol. aloitusta? Mulle laitettiin pneumokokkirokote et nähtäis sit verikokeista miten elimistön immuunijärjestelmä toimii. Vajaallahan se toimii, mut tuottaako ollenkaan vasta-aineita,se onkin taas toinen juttu. Vastauksia ootellessa kerkee mennä hermo   :sadattelu: Voimia kohtalotoveri sulle  :hali:
Mahtavaa kun sulla Hiker on tollanen lääkäri  :jeee: Ja onnea hyvien suunnitelmien johdosta  :hali:
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: hiker - Lokakuu 26, 2013, 18:53:23
Kiitosta vaan, mutta eilinen toi lunta tupaan oikein todella ja minulle riitti. Soitin leukapolille kysyäkseni aikataulusta ja jälleen kerran papereitani etsittiin pitkä tovi. Löydettyään paperit sairaanhoitaja luki toimintasuunnitelmasta: 'kiireellisyysluokka II, kutsu kipulääkärille'.  :sadattelu: Ilmeisesti erikoistuva neurologi on selittänyt kipuoireeni, muttei ole maininnut, että leuan pahkura on intiimissä kanssakäymisessä hermosärkyni kanssa, kuten fysiatrini asian ilmaisi. Sain vääntää rautalangasta hoitajalle, että yksityisen kipupolin asiakkaana en todellakaan kaipaa heidän kipulääkäriään vaan hoitavat erikoislääkärini ovat ohjanneet minut leukapolille, koska pahkuran tutkiminen ja hoitaminen kuuluu sinne. He eivät ole kirjoittaneet uusia lähetteitä, koska ovat kuvitelleet neurologian polin lähetteen riittävän. Hoitaja lupasi jälleen kerran kysyä asiaa lääkäriltä ja soittaa takaisin vielä samana päivänä. Kehtasi vieläpä ihmetellä, että eikö sitä pahkuraa ole kuvannettu. Missä ihmeessä, kun neuroa ei kiinnostanut kuin ne verisuonet ja aivojen mahdolliset kasvaimet?  Eipä soittanut kukaan minulle!  :(

Jotain tällaista osasin epäillä ja pelätä, kun asioita hoitamassa oli erikoistuva lääkäri, joka näki minut ensimmäistä kertaa ja kokonaista 45min, josta ajasta suuri osa kului neurologisten temppujen tekoon ja koneelta mahdollisten diagnoosien arvuutteluun. Meni kyllä kyselemään kokeneemmilta, mutta palasi tyhjin toimin takaisin, koska kaikilla muillakin oli potilas.  >:(

Ei tämä voi olla näin vaikeaa, joten otin ja soitin yksityiseen syöpäsairaalaan. Siellä sairaanhoitaja kuunteli tarinani kaikkine kommelluksineen ja oli enemmän kuin kauhuissaan. Ryhtyi saman tien tiedustelemaan, kuinka olisi parasta edetä ja lupasi soittaa hetken päästä takaisin. Soittikin, vaikka oli perjantai ja kello jo yli neljä. Nyt minulla on aika maanantaille syöpäsairauksien erikoislääkärille ja lupaus loppukaneettina, että eiköhän täällä asia saada tutkittua ja selvitettyä!  :jeee: Rahaahan tällä kierroksella palaa, mutta palakoon. Minulla ei ole mikään ongelma odotella hoitoa tai lisätutkimuksia, kunhan joku vain selvittää hoidon kiireellisyyden! Kaikki hoitavat lääkärini tietävät, että kivut sinällään eivät minua säikäytä ja että meillä on vielä arsenaali lääkkeitä kokeilematta, jos nykyinen lääkitykseni käy riittämättömäksi. Heilläkään ei ole ollut intressiä tumpata minua täyteen rohtoja, kun emme tiedä, mikä minun leukaperissäni jyllää. Vaihtoehtoja on tasan kaksi. Joku kasvain tai outo tulehdustila. Maanantaista tulee mielenkiintoinen, mutta uskon, että lopultakin alkaa tapahtua!  :)
 
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: Mintsi - Lokakuu 26, 2013, 19:33:25
Hiker, ottivat kuitenkin asian käsittelyyn, kun soitit. Minun kokemukseni on, että tuossa kohti kommentoivat vain "lääkäri on tehnyt tälläisen arvion. Jos tilanne on muuttunut, pyydä kiirehtimislähete". Niin ärsyttävää, mutta kuitenkin tätä todellisuutta. Vaikka minullakin lääkitykset ovat usein sen toisen lääkärin sanoista kiinni, sillä ei ole mitään vaikutusta asioiden kiireellisyyden suhteen.

Hurjasti peukkuja, että maanantaina saat kuulla helpottavia uutisia  :thumbup: ja patti osoittautuu vaarattomaksi ja helposti hoidettavaksi. Turhan paljon olet saanut kokea.

Sasu, ei tutkittu. Tubi tutkittiin verikokeista ja tarkastettiin, että rokotussuoja ja hampaat ovat kunnossa. Siihen rokotussuojan tarkastamiseen liittyi myös tuo pneumokokkirokotteen pistäminen. Olen tähän saakka luullut, että se on normaali toimenpide biologisen aloituksen yhteydessä. Nimenomaan reumapolin ohjeella tuo rokote annettiin jo ennen kuin menin ensimmäistä kertaa (tällä erää) reumalääkärin vastaanotolle.

Nyt kun muistelen, melkoinen satsi verikokeita sillon otettiin - muistaakseni parikymmentä putkea, mutta yhdistin ne diagnoosin yrittämiseen enemmän kuin suoranaisesti biologisen aloitukseen. Noita reaktiivisen artriitin aiheuttajia ainakin etsittiin. Pitäisikin joskus kaivaa ne verikokeet esille ja katsoa, mitä silloin tutkittiin. Joku reilumpi satsi on aina otettu, kun olen reumapolia vaihtanut. Tuo oli kyllä ennätyssetti.

Poskionteloahdistus vaan jatkuu. Jotenkin sitä arpoo, että mitä ihmettä sitä pitäisi lääkärille sanoa, kun hän soittaa TT:n tuloksia. Luultavasti oma kantani vaikuttaa todella paljon siihen, että lähdetäänkö operoimaan vai ei. Toisaalta en kaipaisi yhtään operaatiota lisää enkä yhtään pidempää lääketaukoa. Toisaalta jos nyt kieltäydyn, saanko toisen yrityksen, jos tarvetta ilmenee. Korvalääkäri sanoi, että flunssia se operaatio ei estä, mutta voi nopeuttaa niiden paranemista. Paljonko annan periksi tuolle biologiselle lääkitykselle? Miksi ei voi vaan mennä katsomaan tulevaisuuteen, että tietäisi, mitä nyt kannattaa tehdä?
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: MaKo - Lokakuu 26, 2013, 22:32:53
Voi Hiker, voimia sulle asian selvittelyyn, sydämestäni toivon ettei olisi ainakaan syöpää  :hoiva:
Mintsi, kristallipalloa olen itsekin aika ajoin toivonut, joulupukiltakin pyysin viime vuonna :rohonauru:
En saanut, jotein arvailuilla mennään kunnes on varmaa tietoa, monessa asiassa.
Ehkä silläkin on tarkoituksensa ettei tulevaa tiedä  ~:/
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: Sasu - Lokakuu 27, 2013, 10:22:27
Hyvä  :jeee: ,  että olit taas sitkeä Hiker ja onneksi sattui hyvä hoitaja puhelimen toiseen päähän. Joskin siellä syöpiksellä varmaan kaikki ymmärtävät, että pahkurat pitää huolella tutkia eikä vaan hutkia. Nyt toivotaan sitten kaikki, että pahkura olisi joku hyvänlaatuinen juttu  :thumbup:

Mintsi, multa ottivat kyllä tubikokeen reumalla + peruslabrat, mutta ei näitä vasta-ainejuttuja ole tutkittu ennenkuin nyt kun ongelmia alko tulemaan. Infektiolääkärin toimesta 14 putkea ja nyt sit lisää verikokeita rokotetta ennen ja kuukausi rokotuksen jälkeen taas kokeet. Niistä vastaukset vasta tammikuussa.
En muista saaneeni pneumokokki rokotettakaan ennen lääkityksen aloitusta. En tiedä, näinköhän minun hoidossa on tapahtunu hoitovirhe ~:/
Vaikeassa tilanteessa sinäkin Mintsi oot  :hoiva: Joskus sitä toivoo, että joku muu tekis päätöksen ja sen päätöksen tietysti toivois olevan oikean  :)
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: hiker - Lokakuu 27, 2013, 13:07:16
Kiitos kaikille toivotuksista!  :hali:

Hyvällä syyllä voisimme liittää ammattitittelimme kaveriksi jotain sellaista kuin terveydenhoidon sokkeloissa selviytymisen mestari! Kuinkahan paljon meitä ammattilaisia tässä maassa jo onkaan?

Olisi ääretön helpotus, jos lääkärit voisivat keskustella keskenään asioistamme. Nyt olemme hirveässä välikädessä. Meidän terveydestämme on kyse, mutta joudumme vain viestinviejän rooliin. Mitä pidempi viestiketju sitä enemmän viesti pääsee matkan varrella muuttumaan!  :( Monesti vielä huomaa, että lääkäreiden kesken on kyse myös arvovallasta ja näkemyseroista. Siinä sitten pieni ihminen odottaa. Tuo Mintsin kertoma lause tuli minunkin korviini: 'Lääkäri on tehnyt tällaisen arvion.' Onko se jokin absoluuttinen totuus, kun lääkäri tekee arvionsa vain toisen lääkärin paperiin perustuen? Olemme siis tässä systeemissä täysin sen varassa, kuinka hyvin toisen erikoisalan lääkäri kykenee tuomaan esille toisen erikoisalaan liittyvät seikat. Tänään oli Hesarissa hyvä artikkeli vastaavasta. Siinä lääkintöneuvos myönsi, kuinka esim. ensihoidon väärä tulkinta voi johtaa hyvin pitkäänkin väärään hoitoketjuun eikä matkan varrella huomata, että oikea syy olisikin aivan muualla. Ellei siis ole osoitettavissa kuvantaen tai labroilla, mikä sinussa on vikana, olet aika heikoilla hoidon tarpeen arvioinnissa varsinkin, jos se tehdään papereiden perusteella. Silloin ei auta kuin uskoa omiin tuntemuksiinsa ja oman kehosi ammattilaisuuteen!  :thumbsup: Missään nimessä ei pidä nolostella vaatimuksiaan, jos kehosi kertoo, ettei kaikki ole lainkaan hyvin! Onnellinen saa kyllä olla, jos lopputulos ei ole vakavaa laatua.  :) Liian usein lääkäri joutuu sanomaan, että miksi tulit vasta nyt.

Väkisinkin huominen jännittää, mutta on myös samalla äärettömän helpottunut olo! Olen ollut tässä tilanteessa ennenkin rintasyöpäepäilyn kanssa. Silloin lopputulos (20v. sitten) oli, kuten lääkärini asian ilmaisi kuultuaan puhelimessa patologin tulokset kasvaimeni jääleikkeistä: 'Olipa meillä hyvä tuuri!'. Oli siis pikku juttu, että hän oli vienyt sen ajan tutkimusmahdollisuuksiin nojaten kolmanneksen rinnastani.  :)
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: rane - Lokakuu 27, 2013, 15:59:39
Mahtoi olla ortopedi kyseessä, tai ainakin kuullosti hyvin tutulta?
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: Peikko - Lokakuu 27, 2013, 17:50:56
hikerille  :thumbsup: että ei mitään vakavaa löytyisi,
tarpeeksi on entisissäkin vaivoissa  :hoiva:
ja Mintsille  onnea matkaan että löytyisi pian oikea syy jatkuville tulehduksille,
pääsisit kunnolla hoitoja jatkamaan  :thumbup:
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: Kaustinen - Lokakuu 28, 2013, 00:38:05
Peukut myös minulta hikerille, toivottavasti pahkuran tilanne selviää ja varsinkin parhain päin  :thumbsup:

Mintsi, jos aikovat sinulle nenäonteloiden tähystysleikkausta, niin minulle se ainakin tehtiin ihan paikallispuudutuksessa. Epämiellyttävää, mutta kyllä sen kesti ja nyt ilma kulkee paremmin eikä ole jatkuvasti tukossa/karstainen. On ainakin yksi tulehdustila vähemmän.. Minullahan oli krooninen poskiontelotulehdus, vaikken ikinä ollut tietääkseni poskiontelotulehdusta sairastanut  :o Sarvikuonolla huuhtelen enkä kyllä ole juurikaan ollut flunssissa (koputtaa puuta). Influenssarokotteen kyllä otan joka syksy tuon reumalääkityksen vuoksi.

En muista, että minullekaan mitään sen kummempia rokotteita olisi annettu biologisen aloittamisen yhteydessä.. tubi testattiin ja keuhkot kuvattiin.
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: trochanter - Lokakuu 28, 2013, 09:07:54
Peukkuja hikerille, hyvä että sait ajan (tälle pvälle), pidän peukkua myös sille, että kyseessä ei ole syöpä!

Mintsi  :hali: pois pois poskionteloahdistus!
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: Mintsi - Lokakuu 28, 2013, 09:24:23
Ehkä minä olen sitten poikkeustapaus, kun minulle moinen pistettiin.  Vai ovatkohan suositukset muuttuneet? Tai sitten on näitä shp eroja. No minulle se kuitenkin pistettiin ja hyvä niin.

Kaustinen, sinällään operaatio ei pelota. Tehtiin se sitten puudutuksessa tai nukutuksessa. Minua on kuitenkin tänävuonna leikelty sitä tahtia, ettei oikein huvittaisi taas joutua pöydälle. Jos minulla ei olisi tuota biologista lääkettä, en edes miettisi, vaan kieltäytyisin suoraan, koska sietäisin helposti neljä viisi pitkittyvää flunssaa vuodessa. Kun se kuitenkin tarkoittaa lääketaukoa ja taudin aktivoitumista, ei päätös ole yhtä helppo.
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: MaKo - Lokakuu 28, 2013, 14:01:00
Utelias (= tiedonhaluinen!!) täällä ihmettelee että miksi niitä biologisia lääkkeitä ei voi/saa käyttää jos on joku tulehdustila elimistössä ???
Vai antibiootitko ei sovi yhteen sen biologisen kanssa????
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: Mintsi - Lokakuu 28, 2013, 18:39:01
Mako, Tiedonjanoiselle tässä (http://www.medicina.fi/fato/49.pdf) melko hyvä paketti reumalääkityksistä. Uusia lääkkeitä on tullut, mutta entanersepti (Enbrel) on tuolla ainakin mainittuna esimerkkinä.

Sitten niin selkosanaisesti, kuin minä osaa asian maallikkona esittää. Reumassahan immuunijärjestelmähyökkää lähinnä rustosoluja vastaan ja tuohoaa niitä. Reumalääkitykisellä pyritään häiritsemään tätä tulehdusketjua siten, ettei se pääse tekemään tuhojaan ja aiheuttamaan oireita. Perinteiset reumalääkkeet vaikuttavat pääasiassa selittämättömistä syistä, mutta ne vähentävät esimerkiksi tietyn tyyppisiä valkosoluja.

Biologiset lääkkeet pureutuvat tarkemmin siihen tulehdusreaktioon ja katkaisevat/heikentävät sitä reaktiota sen takia, että ketju ei pääse loppuun saakka. Esimerkiksi nämä minun käyttämät TNF-alfa-estäjät estävät tietyn välittäjäproteiinin toimimisen sitoutumalla joko siihen proteiiniin tai sen reseptoriin solussa. Tästä seuraa (toivottavasti) haitallisen tulehdusreaktion hiipuminen ja reuman "sammuminen". Toisaalta myös elimistön kyky puolustautua infektioilta alentuu.

Ihannetilanteessa lääkkeet vaikuttavat juuri sopivasti, joilloin reuma sammuu, mutta esimerkiksi infektiot eivät lisäännyt ja niistä vähistä toipuu normaalisti. Kuitenkin noiden biologisten lääkkeiden tärkeimpiä sivuvaikutuksia on vastustuskyvyn lasku ja paranemisen hidastuminen. Biologinen lääkitys myös heikentää oireita, joten vakavakin infektio voi olla hyvin vähäoireinen.  Lääkitys tauotetaan osin siksi, että elimistöllä on mahdollisimman hyvät eväät parantua ja toisaalta, että estetään tulehduksen salakavala eteneminen.

Biologinen lääkitys on siis tauolla tulehduksen ei tulehduksen hoidon takia. Tulehdusten estämiseksi se myös tauotetaan esimerkiksi suunniteltujen leikkausten edellä. Biologisen lääkityksen aikana ei myöskään voida antaa kaikkia rokotteita (elävät rokotteet), eikä sallituilla rokotteilla rokotusvaste ole yhtä hyvä kuin terveellä ihmisellä. Iso osa hengitysteiden bakteeri-infektioista on pneumokokkien aiheuttamia, joten rokottamalla niitä vastaan, voidaan vähentää bakteeri-infektioita.
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: hiker - Lokakuu 28, 2013, 18:48:44
Näinkin voidaan terveydenhoidossa palvella! Erikoislääkäri otti minut vastaan kaikessa rauhassa ja kyseli sekä tutki. Kävi välillä konsultoimassa röntgenlääkäriä tutkimuksista ja lopulta päätti leukakirurgin saavan itse päättää jatkosta. Menimme yhdessä koordinoivan hoitajan puheille, joka otti lääkärin ohjeistettua asiani hoitaakseen. Kun leukakirurgille ei löytynyt aikaa normaaliteitse tälle viikolle, hoitaja soitti suoraan kirurgin kännykkään. Lopulta minä itse keskustelin kirurgin kanssa puhelimessa ja hän sopi kanssani, että hän tulee minua varten kyseiseen yksityiseen sairaalaan torstaina ja tutkimisen jälkeen päättää, otetaanko magneettikuva välittömästi (varattu valmiiksi minua varten) ja kuinka muutenkin etenemme.  :jeee:

Hullunkurisinta on, että väärin tulkittu lähetteeni makaa kyseisen leukakirurgin omalla päätyöpaikalla!  :thumbsup: Vai pitäisikö itkeä, kun systeemi toimii näin uskomattoman kummallisesti?  ~:/ Pääasia kuitenkin, että minut vihdoinkin tutkitaan kunnolla ja ymmärtääkseni saan hoidon kunnallisen poliklinikalla, jos toimenpiteitä tarvitaan leukakirurgin toimesta!  :thumbsup: Syöpälääkäri sanoi omana mielipiteenään sen verran, ettei mitään selkeää syöpään viittaavaa ole, mutta että kasvannainen on tutkittava ja hoidettava pois, ettei se pääse muuttumaankaan pahanlaatuiseksi.

Voitte vain arvata, kuinka helpottava kokemus tämänpäiväinen lääkärillä käynti oli!  :)
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: Hortensia - Lokakuu 28, 2013, 18:56:53
Terveydenhuollon järjestelmälle  :thumbdown: :thumbdown:, mutta hurraahuudot hiker sinulle, että sait vihdoin asiaasi vauhdille eteenpäin  :jeee: !
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: Peikko - Lokakuu 28, 2013, 19:55:42
yksityisellä saa kyllä hyvää palvelua,
ja jatkoon voivat laittaa yleiselle puolelle  :thumbsup:
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: Sasu - Lokakuu 28, 2013, 20:06:37
Loistavaa  :jeee: et sulla Hiker oli onnistunut käynti ja asia etenee  :)
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: Nelli - Lokakuu 28, 2013, 20:55:19
Hienoa Hiker  :thumbsup: Toivotaan parasta, onneksi nyt vihdoin saat hoitoa.

Miulla ei oma lääkärireissu taaskaan ollut kovin mieltä ylentävä  :(
Miejän pienenpuoleinen terveyskeskus alkaa olla totaalisesti tukossa, aikoja ei saa ja sitten kun jossain välissä sattuu sisälle asti pääsemään, huomaatkin jo olevasi menossa ulos ovesta... :sadattelu:

Lääkärireppana oli taas myöhässä aikataulusta, nopsaan vaan eteentaivutus ja jalan nostotestit, loppuvuosi saikkua..
Pyysin paria lääkettä uusittavaksi, kerroin että lopetin gabapentiinin käytön, ei mitään reaktiota asiata ja näkemiin...

Totesi vaan että olen jäykistynyt entisestään.. Olisin kaivannut edes viiden minuutin keskustelua tilanteestani, mutta tuolla on vaan niin järjetön kiire koko ajan, ettei lääkäri kerkeä muuta tekemään kuin uusia sairaslomani ja lääkkeeni.

Ärsyttää jo mennä koko paikkaan, kun tunnen vaan olevani vaivaksi kaikille muille

Nelli
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: satuo - Lokakuu 28, 2013, 22:20:19
Todella asiatonta!
Vaan varmaan arkea monessa tk:ssa...  :sadattelu:

Lääkärivajetta, kiirettä ymym...  :-[
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: MaKo - Lokakuu 28, 2013, 22:31:30
Kiitos Mintsi, luulen(!!!) nyt ymmärtäväni paremmin tuota lääkitysjuttua. Vaikkei asia mua suoranaisesti koskekaan, olen kuitenkin tiedonhaluinen ja mua kiinnostaa niin monenlaiset jutut  :vihellys:
Nellillä ei mennyt ihan puikkareihin lääkärissä käynti, voi kunpa lääkäreillä olisi erilaisia aikoja, toiset on tyytyväisiä kun saavat saikkulapun, mutta oikeasti sairaat kaipaavat muutakin, empatiaa myös.
Hiker,onnea ei-syövän takia  :thumbsup:
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: Kaustinen - Lokakuu 28, 2013, 23:07:57
Hikerille tuuletukset, että asia lähti etenemään ja ettei ole syöpää  :jeee:

Nellille lohdutukset tylsästä tk-reissusta, joka on ikävä kyllä sitä "normaalimpaa" tätä päivää  :hoiva:

Ymmärrän, Mintsi, että päätös ei ole helppo.. Nenäontelot itselläni operoitiin onneksi sattumoisin jo ennen biologista lääkitystä, mutta nielurisaleikkauksen kohdalla hetken asian kanssa painiskeltuani kieltäydyin kauniisti. Flunssat on pysyneet kurissa, mutta hengitykseen/apneaan nuo isot risat lienee vaikuttamassa. Samoin uvula.. En vain jaksanut lähteä siihen rumbaan, koska olen täysin kyllästynyt lääkäreihin ja tutkimuksiin ihan otsikon mukaisesti.. Ajattelin, että edetään nyt välillä jo sentään yksi asia kerrallaan..
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: Hortensia - Lokakuu 29, 2013, 10:07:19
Nellille  :hoiva: ! Tollaiset lääkärireissut ovat tosiaan yhtä tyhjän kanssa eikä niistä jää kuin pottuuntunut mieli  :(. Valitettavasti ne ovat varmasti sitä arkipäivää. Kunpa jostain löytyisi joku huippuhyvä lääkäri niin harkitsisin kyllä vakavasti siirtymistä yksityiselle puolelle. Mutta summanmutikassa jos valitset yksityisen lääkärin, ei ole mitään takeita paraaneko palvelu.
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: trochanter - Lokakuu 29, 2013, 10:16:40
Hiker!  :thumbsup:  :hali:
Nellillä taasen kurja kokemus  :( Ittelle iskee välhin paska fiilis, jos tulee olo ettei lekuri jaksa tai viitti kuunnella mitä mulla ois sanottavana. Onneks oma viimekertanen reumatologikäynti oli taasen yks parhaimmista käynneistä ikinä.
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: Nelli - Lokakuu 29, 2013, 16:43:44
Kiitokset  :hali: ja  :hoiva:

Ei tuo varmaan muuten niin korpeaisikaan, mutta tuo tk on ainoa paikka, jossa olen "hoidossa".
Ja siellä hoito koostuu lääkkeiden ja s.loman uusinnasta.

Käyn n. neljän viikon välein yksityisellä fysioterapiassa, tk:n fyssaritkin poistivat miut listoilta kun eivät pystyneet auttamaan. Ja parin viikon päästä olisi viimoinen jakso tuolla kuntoutuspuolella, mutta sieltä en mitään tietoa jatkohoidoista saa, kun hyö ei ota kantaa työkykyyn yms.

Joten olen yksin kaikkien ongelmieni kanssa, vähän semmonen lepranen olo, kun kaikki hoitotahot tuntuu vaan haluavan eroon miusta, kun eivät vissiin keksi missä vika...  ~:/
Kukaan ei ole vielä onneksi väittänyt, ettei vikaa olisi (paitsi kela).

Mutta nyt riittää voivotus, piti vaan vähän avautua  :innocent:

Nelli
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: trochanter - Lokakuu 29, 2013, 17:55:39
Höh.. :( mullahan oli nivelreuman kans pitkään hoito tk:n varassa, no ymmärrettävästikin kun tauti oli rauhallinen etc. Suhteellisen helposti sain kuitenki lähetteen kinuttua reumatologille ja ajanki sitte kohtuuen rajoissa, vaikka eka meno peruuntuki r.tologin sairastuttua - siirty kuukauella. Eikö kukkaan voi laittaa sinua jollein spesialistille lähetteellä? Ei kovin järkevää tommonen "jatkamme sairaslomaa ja tässä sulle jatkoa reseptille"- toimintakaan..
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: Hortensia - Lokakuu 29, 2013, 18:33:42
Tuo on kyllä niin lohdutonta ja synkkää, kun joka paikassa vaan levitellään käsiä ja korkeintaan hyvällä tuurilla saa vain siirron seuraavalle "luukulle". Oma kokemukseni on, ettei erikoissairaanhoito tee tästä välttämättä poikkeusta. Yhtä hyvin sielläkin osataan niitä käsiä levitellä  :(. Tilanne on aika toivoton, jos ei lääkäreiltä saa apua, koska itse emme osaa itseämme diagnosoida emmekä hoitaa.
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: trochanter - Lokakuu 29, 2013, 19:21:22
Hortensia, totta :(
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: Nelli - Lokakuu 29, 2013, 19:24:29
Yritinhän mie tuossa viime keväänä päästä neurolle tutkimuksiin, ne siirti miun paperit kuntoutusfysiatrille joka kirjoitti paperit kuntoutustukea varten ja magneettiin.
Magneetin tulos oli sama kuin edellisellä kerralla, eli ei näy selvää vikaa minkä voisi korjata...

Ja sitten poistettiin asiakkuus fysiatrian polilta, eli  taas pitäisi saada uusi lähete johonkin, en vaan keksi minne..
Eikä nyt jaksa edes yrittää kinuta tuolta tk:sta mitään lähetettä, edellisessäkin meni n.4 kk linjalla että katsotaan vähän myöhemmin..

Se on vaan ikävä tosiasia, että kun ne ei keksi miten miuta voisi auttaa, niin tuhlaan vaan verovaroja ja muiden aikaa tuolla erikoissairaanhoidossa...

Nelli

Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: Peikko - Lokakuu 29, 2013, 19:28:34
Nelli, on varmasti toivoton olo kun edestakaisin pompotetaan  :hoiva:,
on sen verra kokemusta siitäkin puolesta  >:(.
Olisiko sinun  mahdollista johonkin yksityiselle mennä,
jos sitä kautta pääsisit julkisen puolen jatkotutkimuksiin vaikka neurologian puolelle,
vai onko sinulle jo siellä tutkimukset tehty?
jospa se onkin jokin sen puolen vika josta oireet tulee?
Pitäisihän sitä jotain muutakin olla kuin lääkkeiden ja sloman uusinta,
se ei paljon eteenpäin vie kenenkään asiaa  :(
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: Sasu - Lokakuu 29, 2013, 20:20:24
Nellille  :hoiva: ja  :hali: Kurjia tollaset lääkäri reissut  >:(
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: satuo - Lokakuu 29, 2013, 20:23:13
 :sadattelu:
Meillä pitkäaikassairailla ei välttämättä ole varsinaista hoitopaikkaa.
Koetapa siinä sitten saada asioita hoidettua...
 :hali:
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: Nelli - Lokakuu 29, 2013, 21:36:02
Oonhan mie käyny n.1,5 vuotta sitten hermoratatutkimuksessa ja muutamalla neurokirurgilla, nuo oli pari viikkoa leikkauksen jälkeen.

Silloin ei löytynyt jalan hermotuksesta vikaa, ja kirugit ei löytäneet leikattavaa selästä..

Ajattelin ootella ensvuoden puolelle ja mennä sitten tuonne tk:hon kyselemään jatkoja, nyt ei jaksa lähteä ruinaamaan...
Jospa sieltä vakuutusyhtiöstä tulisi päätös uudelleenkoulutuksesta ja pääsisin sitä kautta johonkin tutkimuksiin.

Nelli
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: Peikko - Lokakuu 29, 2013, 22:14:25
toivotaan parasta, että jotain kautta löytyisi tutkimuspaikka
ja koulutustakin jos olet valmis kunnoltasi opiskelemaan  :thumbsup:
(vähän kummasti ilmaisin tuon lopun, vaan paremmin en osannut sanoja muotoilla)
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: hiker - Lokakuu 29, 2013, 23:58:56
Nellille asioiden selvittelyyn  :hali:!

Jos eiliset ajatukseni olivat ristiriitaiset psykiatrin lausunnon takia niin tämän päiväinen käynti omalla seurantalääkärilläni muutti kaiken. Olin toivonut häneltä vain lyhyttä yhteenvetoa kuluvan vuoden tapaamisistamme, koska hänhän on ollut minut lähes hengissä pitänyt taho. Sain eteeni tänään kolmen sivun täydellisen lausunnon lähes viikoittain hänen luonaan käynneistäni. Hän oli kirjannut toimintamme tavoitteet, vuoden tapahtumaketjut, elämäni erilaiset kuormittavuustekijät syy- ja seuraussuhteineen, edistymiseni ja lopuksi katsoi ettei tämän hetken kuormitustasolla työkykyni riitä selviämiseen edes osa-aikaisesta työstä. Jos kaikki syksyn aikana tulleet ylimääräiset kuormitustekijät saadaan poistettua on mahdollista, että työkykyni kohenee osa-aikaiseen työhön riittäväksi. Täydellinen lausunto Kevalle!  :thumbsup:

Olihan se karua luettavaa, kun vuoden vuoristorata oli kirjattu yhteen lausuntoon ja loppupäätelmänä vielä toteamus, ettei tämän hetken tai tulevankan tilanne ole hurrattava, kun ajatellaan työkykyäni!  :'( Toisaalta totta jokainen sana ja juuri sellainen lausunto, jonka olin ajatellut kirjoittaa itse hakemuksekseni Kevalle. Säästyn paljolta pohtimiselta, kun hän teki hienon työn  puolestani. Kultaakin kalliimpi hoitotaho!  :jeee:
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: trochanter - Lokakuu 30, 2013, 09:21:12
hiker  :hali: homma kuulostaa edistyvän (vaikka tekstin lukeminen ei varmaan maailman mukavinta olekaan..)

Nelli  :hali:
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: ereritu - Lokakuu 30, 2013, 10:07:40
Ollapa kaikilla tuollanen hoitotaho kuin hikerillä. Vaikka tekstillä asiat miltä näyttää, ja tuntuu, sen kestää jotenskin. Oma kokema et hyvä ,kun pysyyvät paperilla luettavaksi myös eläkefirmalle. Eivätkä hypi tapahtumina silmille yllätyksinä,kun puolikuntoinen töitä yrittää tehdä. Mie oon niin kummien kautta  "kuntoutuksia "kokenu et itku ja nauru vaihtelee noita ihmetellessä mielialassa.  :vihellys: aattelen  miten tuohon päätynyt ei oo muuten minun aikaansaannosta. Eli mitäpä tuota itteesä kiusaamaan asenteella yritän jatkaa.

Nelille halia :hali:. On kokemusta olla ihmetys jäykkis ropalla. Kun ei auta omat liikuntiyritykset eikä hermotutkimuksissa ja muussa mitään löydy. Sittenpä ne ajatukset eli päänsisältö jo luetaan viaksi joka rangankin jäykistää.  :vihellys: No kaikki vaikuttaa kaikkeen tiedossa. Mutta ei taida lääkärikunnallakaan olla tiedossa mitkä kaikki voi jäykkyyttä aiheuttaa ellei oo joku selvä sairaus.Alan tosiaan jo uskoo ettei eväissä kaikki imeydy ynm. hormonisotkut.

Meidän pitäisi jotenkin saada ittemme arvokas aatteelle vastineeksi  :vrolijk_26: tuolle yhteisön verovarain vientipuolelle. Eettiset jutut hukassa muutenkin yhteiskunnassa. Lääkärit rahanperässä yksityisinä ja sairaat ilman hoitoo köyhinä. Olisi aika päätöstahojen tehdä jotain asialle. Turha meidän aatella olevamme rahanviejiä.  :thumbup: Meillä on arvo joka jää hölmöillen huomaamatta.Tää himputin järjestelmien tyhmyys tässä on kallista ja me siinä kärsivinä.
no tulpahan purppastuu :doh:  ;D  hyvää päivänjatkoa porukat. ;)
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: Hortensia - Lokakuu 30, 2013, 10:38:39
Hieno juttu hiker, että sait Kevalle perusteellisen lausunnon  :thumbup: ! Toivottavasti Kevassa menee homma putkeen, ettei tule sieltä ylimääräisiä murheita.

Ereritulta hyvä kirjoitus  :thumbsup: ! Tosiaan pitäisi tässä kaaoksessa muistaa oma arvonsa ja pitäisi osata vaatia. Meistä ei ole kukaan osaansa valinnut, joten huonoa kohtelua ei tarvitsisi sietää. Taitaa vaan olla se energia vähissä pitää huonosta kohtelusta meteliä.

Vielä tutkimuksista ja kuntoutuksesta.. Osalla meistä tilanne on varmasti sellainen, ettei nykylääketiede löydä kipuihin syytä. Lääketiede kehittyy kuitenkin koko ajan ja uusia sairauksia löydetään. Ei vissiin fibromyalgiaakaan ole kovin kauaa tunnettu. Tälle tilanteelle ei yksittäinen lääkäri mahda mitään. Oma kokemukseni kuitenkin on, että asioita ei ole edes tahdottu selvittää. Kipuja ei ole lääkärin aloitteesta edes yritetty perusteellisesti selvittää. Kaikki tutkimukset ja lähetteet on saanut itse rukoilla, mikä tuntuu käsittämättömältä, koska enhän minä ole lääketieteen asiantuntija.  Sen täällä on todennut, että lääkäreissä on eroja ja mulle ei tässä jaossa osunut paras arpa :( !
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: Nelli - Lokakuu 30, 2013, 15:05:32
Sie oot kyllä Ereritu niin oikeassa, välillä vaan energiat loppuu eikä jaksa pinnistää..

Kohta tuonne taas säilölumesta tekevät ladunpätkän, jospa hiihtämäänpääsy piristäisi roppaa ja sielua  ~:/

Sain muuten tänään postissa ennakkopäätöksen uudelleenkoulutuksesta, nyt pitäs vaan repästä jonkiinsortin suunnitelma heille. Huomenna soitan ja pyydän apuja suunnitelman laatimiseen, kiva ois jos saisin ihan oikean ihmisen eikä tarviaisi tyytyä puhelinpalveluun...

Kiitokset kaikille  :hali:

Nelli
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: trochanter - Lokakuu 30, 2013, 18:00:42
Ereritu kirjoitti asiaa :) tosiaan sitä joskus ittekki aattellee, että no kaippa ne lääkärit tietää paremmin, jos vaikka yrität vaivoistas kertoa eivätkä noteeraa niitä juurikaan.. Niinkuin se ykskin lääkäri, joka käski mun syömään SUKLAATA, kun valitin väsymystä/uupumusta..  ~:/ Joo. Ja suklaasta en juurikaan perusta..

Nellille  :hali: ja peukalo pystyyn suunnitelmanteolle! Hiihtämään ei päästä meän lakeuksilla ihan vielä, mutta ei niin väliksikään.. olenhan juoksija, juoksen ympäri vuoden keleistä riippumatta! Mutta ohan se makeaa keväthangilla nauttia retkimeiningillä hiihtäenki. (meni ot:ksi, mutta kuitenki..)
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: Peikko - Lokakuu 30, 2013, 19:47:50
tänään tas sellainen päivä että ketuttaa..
juuri kun luulin että kaikki on selvää ja sovittua jatkoa varten, ja että saan pitkän ajan b-lausunnon,
jolla hakea työkyvyttömyyseläkettä
niin eikö nuo uudet neurologin tutkimukset sotkenut sen,
nyt tuo lääkäri kirjoittaakin sen vain alkukevääseen asti,
koska ei tiedä jatkosta, jos vaikka löytyy joku uusi sairaus neuron puolelta
ja sitten saavatkin sieltä tehdä uuden lausunnon..
nyt on taas tunne että kaikki menee uusiksi  :doh:,
ei taas kohta ole ketään joka ottaa vastuuta uudesta lausunnosta.
Kyllä tämä on vaikeeta, äkkiä se taas heittää ajatus häränpyllyä  ~:/
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: Hortensia - Lokakuu 30, 2013, 20:13:52
Voi Peikko  :hoiva: ! Kipeenä ja väsyneenä ei just tarvis sitä, että byrokratia mutkistuu  :( !  :thumbup:, että asiat kuitenkin järjestyvät ja että mutkasta tulee vain pienen pieni mutka.
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: Peikko - Lokakuu 30, 2013, 23:03:14
toivon sitä todella että tämä olisi vain pieni mutka  :thumbsup:,
tällaista ei vain aina jaksa  :doh:
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: Kaustinen - Lokakuu 30, 2013, 23:57:41
Voihan harmitus.. Peikko  :hoiva:  Voimia kiemuran läpikäyntiin  :hali:

Täällä odotan jännityksestä jäykkänä, mitä itsellä tuleman pitää.. pitääkö lähteä valitussouviin vai joko vihdoin helpottaisi.. Olen niin kertakaikkiaan väsynyt joka suhteessa tuohon sairauden ympärillä pyörimiseen  :doh:
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: Nelli - Lokakuu 31, 2013, 09:33:40
 :hoiva: Peikolle

Nelli
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: hiker - Lokakuu 31, 2013, 10:47:17
Kyllä olen tämän syksyn aikana saanut karvaasti kokea, kuinka terveydenhoitomme on jakaantunut kahtia. Rahalla tai vakuutuksilla ja joillain työterveyshuolloilla sinut tutkitaan vauhdilla ja pääset saamaan oikeita hoitoja. Sitä kautta myös tehdään paljon vähemmän turhia tutkimuksia ja potilaat pääsevät kuukausiakin nopeammin takaisin työelämään. Kunnallinen hoitoketju ei ole siis ainoastaan potilaan kohdalla hidas, kankea ja vaillinainen vaan myös yhteiskunnan kannalta äärettömän kallis! Kuten täällä niin monesti olemme saaneet lukea, ihmiset menettävät usein sen rattaissa sekä toivonsa että jaksamisensa. Sairas ihminen kokee aina tarvetta tulla aidosti kuulluksi ja tarvitsee tunteen, että hänestä välitetään!  :hoiva:  Tervehtymisessä vain pieni osa on tutkimuksia, diagnooseja ja hoitoja. Valitettavsti moni ei saa edes näitä hoidon peruspilareita saati sitten ymmärrystä ja aikaa lääkäriltä.

Ääretön epäkohta on myös hoidon tai tutkimusten tarpeen arviointi pelkän paperin perusteella! Toimii, jos epäillään esim. jalkasi murtuneen, mutta vähänkään monimutkaisemmissa, ei henkeä uhkaavissa tapauksissa olemme täysin lääkärin kirjoitustaidon ja lukevan lääkärin tulkintataidon varassa. Tällä viikolla sain juuri kuulla syöpätautien erik.lääkäriltä, kuinka väärälle polulle papereiden perusteella joutunut potilaan asia on vaikea palauttaa oikeaan uomaansa byrokraattisessa kunnallisessa hoitoketjussa.  :(

Kuunteleeko kukaan potilaiden ääntä, kun on kyse erilaisten hoitoketjujen suunnittelusta kunnallisille laitoksille? Kannattaisi kuunnella! Mitähän lie tämä SOTE-uudistuskin aikanaan saa aikaan?

Naurettavaa vaatia pitkäaikaissairailta, ettei saa jumittua omien sairauksiensa vangiksi. Kuten tämäkin ketju on osoittanut, ainainen taisteleminen, epätietoisuus, turhautuminen ja odottelu vangitsevat kenet tahansa omaan pieneen ympyräänsä!

Sitkeitä sissejä olemme ja toivon, että jokainen jaksaa kaikesta huolimatta ajaa oman tervehtymisensä ja hyvinvointinsa asiaa!  :hali:
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: Hortensia - Lokakuu 31, 2013, 11:36:33
Todella painavaa ja totista asiaa hiker  :thumbup: !

Minäkin pidän todella surullisena sitä tosiasiaa, että tämä kankea terveydenhuoltojärjestelmä vie koko ajan valtiolta veroeuroja. Ei ainoastaan niin, että työhönpaluu viivästyy vaan osalla hoitoa odottellessa saattaa työkyky mennä lopullisesti. Ja mitä se maksaakaan?
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: Peikko - Lokakuu 31, 2013, 11:38:34
puhut kyllä painavaa asiaa hiker  ~:/
ei ole ollenkaan ihme jos niin moni pitkäaikaissairas masentuu,
lähes jokainen tuntuu käyvän saman kierteen läpi,
jossa aina vaan odotellaan oman asian etenemistä
ja omaan asiaan paneutumista,
kenellekään ei perus vastuu kuulu potilaasta,
on helppo siirtää se aina seuraavalle lääkärikierrokselle
ja tuhlataan tähän valtavasti ylimääräistä rahaa.
Muutamien kuukausien välein täytellään samat paperinivaskat uudelleen ja uudelleen,
ja odotellaan niille vielä vastetta,
pahimmassa tapauksessa nekin vielä moneen kertaan kun tulevat hylkynä takaisin.
Onko tämä väsysytstaistelua sairaita ihmisiä kohtaan? ,
että heikoimmat luovuttaa ja menevät taas sairaana töihin,
alkaakseen saman ruljanssin uudelleen vähän ajan päästä.
Voimia tarvitaan meille jokaiselle tähän taisteluun omista oikeuksista  :hali:
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: trochanter - Lokakuu 31, 2013, 12:47:34
Peikko  :hoiva:
Hikerilta taas hyvä kommentti! Täyttä asiaa! Joskus sitä lisäks saa vastaanotollaki negatiivisentuntusta kommenttia, jos on ite tietämätön jostain asiasta mikä omaan sairauteen liittyy.. Siis koitan sanoa tällä sitä, että asenne hoitajalla tai jollakulla lääkärillä voi olla semmonen "etkö sinä tätä ole hoitanut, etkö oo tienny?" Niinkuin yks kerta kävi, kun ei ollu syystä tai toisesta kestolähetettä tk:n koneella. Ihan kuin se ois ollu sillon mun vikani - eikä ees ollu! :(
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: Peikko - Lokakuu 31, 2013, 13:31:57
kiitos trochanter  :hali:
valitettavasti tosiaan joskus olettavat,
että meidän pitäisi tietää miten heidän työnsä hoidetaan,
kun emme itse voi kuitenkaan lähetteitä tehdä,
jos voisimme, ehkä se sitten sujuisi paremmin  ~:/
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: trochanter - Lokakuu 31, 2013, 18:14:34
Todellakin :D pitääki kysyä, jos tullee tuommonen tilanne vielä vastaan, että ihanko itte saan tulla nakuttelemaan tämän tällä kertaa koneelle..
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: hiker - Lokakuu 31, 2013, 21:44:15
Kiitos kommenteista! :)

Oma käyntini leukakirurgilla tänään oli aivan loistava. Jostain kummasta onnistun näin mutkankin kautta kohtaamaan uskomattomia lääkäreitä. Tiesin heti ensiminuutilla, että olen tämän lääkärin kanssa samalla aaltopituudella. Miehestä huokui ääretön empatia ja kyky ymmärtää kipukroonikon koko kokonaisuus. Kirurgiksi varsin outo lintu. Lääkäri antoi minun kertoa kaikessa rauhassa kysellen vain lisäkysymyksiä, tutki ja kertoi omista kokemuksistaan omien kipupotilaidensa kanssa. Osasi kertoa välittömästi, ettei ole huolta pahanlaatuisuudesta, mutta että emme voi hoitaa oikeaa asiaa ellei ole tutkittu. Teki lähetteen huomista TT-kuvausta varten jne. Siinä vaiheessa minulle oli jo ihan sama selviävätkö asiat tällä viikolla vai kuukauden kuluttua. Pääasia oli, että luotin tähän lääkäriin täysin. Hän sekä välitti että ymmärsi!  :jeee: Hän olisi varannut ajan seuraavaan tapaamiseemme jo ensi viikoksi. Kysyin kuitenkin, että voisinko lähteä pariksi viikoksi reissuun tässä välissä ja jatkaa vasta sitten. Lääkäri totesi, että hieno homma, kylmyys kun ei ole hermokipuilijoille herkkua ja aivan varmasti tarvitset huilin tästä kaikesta! Tapaamme siis tutkimustulosten ja hoitosuunnitelman merkeissä palattuani reissusta.  :thumbsup:

Elämä hymyilee, vaikka mikään ei ole sairauden tai kipujen kanssa muuttunut! Pelkkä luottamus lääkäriin ja kokemus välittämisestä saa ihmeitä aikaan!  :)
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: MaKo - Lokakuu 31, 2013, 22:29:02
Hieno homma Hiker, sekä lääkärikokemus että lomasi  :D
Siinä taas nähtiin ettei kipupotilas (aina) tarvitse kuin ymmärtävän ja empaattisen lääkärin, joka kuuntelee, osoittaa myötätuntoa, ja ymmärtää inhimillisen kärsimyksen. Niitä soisi sattuvan jokaisen kohdalle  :hoiva:
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: Peikko - Lokakuu 31, 2013, 22:59:45
loistava homma hiker,
tuollaisia jos olisi kaikki lääkärit  :thumbup:
luulen että turhat mutkat jäisi vähemmälle
ja sairaat ihmiset olisi paremmilla mielin  :)
mukavaa lomaa, nauti siitä  :hali:
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: Hortensia - Marraskuu 01, 2013, 09:07:23
On niin mahtavaa lukea tuollaisista lääkäreistä  :jeee: !! Todiste siitä, että sellaisia on olemassa, vaikkei heihin itse ole vuosikausiin törmännyt  ;D.

Oikein rentouttavaa ja nautinnollista lomaa hiker  :thumbsup: !
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: ereritu - Marraskuu 01, 2013, 09:55:51
Niin sattui miullekin symppis lääkäri leukoini osalta. Toivottavasti vaan jatkuisikin asiallisena.
Menee kirurgian puolelle mietintään.
Noi miun leukani juuri asiattomuusarjesta aikanaan suuttui pahaksi. Kun menee yli hilseen   :'( tuo ammattiini liittyvä psykologinen leikkiminen.  :sadattelu:
Hermoärtsiä jotain siellä ollu jo vaikka kuin kauan. Tiedän siitä tuskasta jota aikanaan poskiontelon syyksi pistin. Alamäkilöissä hiihtäessä kipu nousi taivaisiin. Kolmoishermo osastosta se johtunut jo silloinkin.Nyt vasta ymmärrän. Itsee kiinnostas kanssa ymmärtää asiaa paremmin ja joku TT kuva voisi asiaa valaista. Odotellaan, jos risukasalle vielä selitystä tulisi.
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: trochanter - Marraskuu 01, 2013, 10:35:37
Hikerille ja hikerin lekurikäynnille iiiiso peukku ylöspäin!  :thumbsup:
Ereritulle samoten samaa -lekurien suhteen- asiapitoista linjaa toivoen!
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: VilleJuhani - Marraskuu 05, 2013, 21:10:35
Oikeesti hienoa, että välillä asiat menee niin kuin niiden kuuluukin mennä !
Sain itsekin postia tältä selkäspesialistilta. Siis printti siitä minun käynnistä hänen luonaan. Nimi ja sos.turvatunnus olivat oikein. Mikään muu ei sitten ollut : lääkkeet ja vaivat ja koko muu teksti oli ilmeisesti jonkun muun potilaan. Aivan käsittämätöntä ... Olen muutamaan paikkaan joutunut soittelemaan, ja selittämään asiaa. Siis kaikille, joille tuo paperi oli jakelussa. Toivoa sopii, että menee "oikaisut" perille. Muuten tuosta voisi saada senkin käsityksen, että olisin eri paikoissa valitellut asioita eri tavalla. Ja pyytänyt (ja saanut) eri lääkkeet ??  En voi käsittää että noin huolimaton ihminen on lääkärin virassa. Enkä sitäkään, jos esim. sihteeri on sotkenut sanelut. Yleensä vaan minun kohdalleni on sattunut niin, että sihteerit ja hoitajat hoitavat hommansa just jämptisti. Minnekähän tästä pitäis soitella? Pelkään vaan, että jos valitan asiasta, niin jatkossa jos joutuu tuolla polilla käymään, niin mahtais olla aika alhaalla pinkassa minun paperit ... Puuh.  :doh:
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: akilleija - Marraskuu 05, 2013, 23:18:47
Suosittelisin tekemään kirjallisen oikaisupyynnön kyseiselle lääkärille ja jos oikaisua ei kuulu, niin sitten ottamaan yhteyttä hoitavan tahon hallintoylilääkäriin oikaisun saamiseksi.
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: Peikko - Marraskuu 06, 2013, 00:34:35
oikaisupyyntö on ainut oikea tie että papereissasi ovat asiat oikein.
Minulle sattui tuossa viime vuonna erään epikriisin kohdalla että siinä oli asioita väärin,
selitin asian hoitajalle, joka yhdisti lääkärille,
sovittiin että hän oikaisee asiat ja tekee siitä uuden epikriisin.
Näin myös tapahtui, uudessa epikriisissä oli maininta,
että potilas soitti koska edellisessä epikriisissä oli asioita väärin
ja ja kyseiset asiat korjataan tässä uudessa epikriisissä.
Tämä minusta tärkeä lisä siinä,
että jos paperi ehti mennä jo eteenpäin, saavat myös uuden epikriisin jossa korjaus näkyy,
näin ei jää epäselväksi asioita joita kukaan ei muista myöhemin.
Pidä pintasi että asiat oikaistaan  :thumbsup:
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: Marjutis - Marraskuu 06, 2013, 17:44:29
Minäkin pyysin elokuussa oikaisua epikriisiin, kun yhden lääkkeen annostus oli pientynyt olemmassa olevasta reseptistä ja lisäksi siitä oli vastaanotolla puhe ettei muuteta. Päivässä tuli oikaisti versio.
Olisi jo aiemmin pitänyt oikoa epikriisejä, kun nyt väärä tieto kulkee mukana loppuelämän.
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: Iines - Marraskuu 06, 2013, 18:58:54
Minulla lukee varmaan yhtä sun toista outoa työterveyden epikriiseissä. Viime kerrallahan lääkäri katsoi minua nenänvarttaan pitkin ja edes koskematta minuun ilmoitti minulla olevan nivelrikon sormissa.

Otsikko sopii omalle kohdalleni vain alkuosan osalta, sillä olen kertakaikkisen väsynyt käymään enää yhdelläkään lääkärillä, vaikka nivelet menevät koko ajan huonompaan suuntaan. En jaksa enää tuosta leuastakaan mennä valittelemaan. Välillä olen leikitellyt ajatuksella, että menen työterveyshuoltoon ja pyydän suoraan jotain "mielipidelääkettä", jonka avulla vihdoinkin sopeudun kipuihini, kuten siellä minulle eräskin lääkäri vihjaili.
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: trochanter - Marraskuu 07, 2013, 09:02:38
Iines  :hali: onpa inhottava tilanne - ja varsin tympeä kommentti "sopeutua kipuihin" - lääkäriltä!
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: Marjutis - Marraskuu 08, 2013, 16:45:37
Hohhoijaa,, Eka käynti reumahoitajalla tk:ssa tämä viiden vuoden aikana. Ihan ok käynti, kirjasi lääkityksen ja elintavat yms. Turvakokeet ja vuosilabrat sekä sydänfilmi katsottiin. Oli jotenkin päässyt joltain unohtumaan noi vuosikokeet ja sydänfilmi. Sotkee tietysti hiukan kun labrat tk:ssa ja oma lääkäri työterveydessä, ja nämä ei kommunikoi keskenään.
 Kaikki kolesterolit, sokerit yms todella hyviä. Mutta jälleen hemoglobiini ja kaikki punasoluarvot sekaisin. Myös sydänfilmissä häikkää.
Nyt saa taas jännityksellä odotella tk-lääkärin (mulle tuntematon ) lausuntoa. On kuulemma reumalääkäri lahden takaa.
Olin taas varautunut läpihuutöjuttuun, mikä todennäköisesti onkin, joutuu funtsaamaan hullun lailla ties kuinka kauan.
Kieltämättä rasituksen jälkeen, kuten eilisen ratsastuksen, sydän muljahteli koko kotimatkan.
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: trochanter - Marraskuu 09, 2013, 10:33:16
Marjutis  :hoiva: toivottavasti ei tartte funtsailla turhan kauaa.
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: hiker - Marraskuu 09, 2013, 20:34:11
Voi Marjutis, ettá támákin lisátekijá!  :hoiva: Sama rumba odottaa minuakin lomalta palattuani. Oma sydánhistoriani on perua jo 1980-luvun sydánlihastulehduksesta. Siitá láhtien olen vain joutunut sopeutumaan sydámeni omintakeiseen rytmitykseen. Sydámeni ei siedá ilmanpaineen vaihteluja, ákkináistá kylmyyttá eiká ylákropan treenejá ilman pulssin kohotusta etukáteen. Pyóráilyt ja vaeltamiset vuorilla ovat olleet yhtá temppuilua ja esim. lastenvaunut ylámákeen pakkasella varsin mahdoton tehtává. Vuosia sain kársiá rytmiháirióepisodin jálkeen viikon heikotuksesta ja etovasta olosta, mutta ilmeisesti váhitellen elimistóni on tottunut kummallisiin rytmeihin. Edelleenkáán en voi jatkaa tekemisiáni rytmiháirión ilmetessá, koska se ei lopu kerran alettuaan ellen teen jotain erilaista. Nykysopassani on ollut sen verran hyváá, ettá tramadolin ansiosta rytmit ovat pysyneet paremmin kurissa aina táhán saakka.

Hullunkurinen rytmitys on jo niin osa minua, etten ole edes ymmártányt mainita siitá vuosikymmeneen kenellekáán. Viime keváástá láhtien minulla on ollut kuitenkin muutama táysin uusi tiheályóntisyysepisodi ja táná syksyná kylmállá ilmalla sydámeni totuttelee viitisen minuuttia uuteen olotilaan noin 30 lyónnin sykkeellá per minuutti ottaakseen sen jálkeen kiinni normaalirytmistá. Pakkohan minun oli kertoa moisista asioista láákárilleni ja olin aivan ylláttynyt, kuinka vakavasti hán asiaan suhtautui. Kyseli vain, ettá onko minulla vielá jotain muutakin, jota en vain ole ´viitsinyt´ hánelle mainita! Kuka sitá nyt kaikkia asioita jaksaa láákárilleen kertoa!  :thumbsup:

Nyt sitten alkavat uudet tutkimukset sydámenkin osalta! Jee, ettá huvittaa.  :thumbdown: Huvittavinta on ollut, ettá vuosien varrella láákárien kommentit ovat olleet sydámestáni. ´Koska olet vielá hengissá kaikkien reissujenne jáljiltá, sydámessá ei voi olla mitáán vakavaa vikaa.¨ Toisaalta kysyessáni tramadolin kanssa vuorilla koluamisesta tállá taustalla, tuli vastaukseksi. ¨Olet hengissá, joten nákójáán ei ole ainakaan kuolemaksi.¨ Nyt láákári ei ottanut kuuleviin korviinsakaan, etteikó tutkittaisi ja kunnolla. Viime viikot ovat olleet rytmienkin kanssa yhtá hullutusta, kun paineet muiden asioiden takia ovat olleet taivaissa! Ensimmáinen lomaviikko ja pahimmat rytmiháiriót ovat ohi.
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: Marjutis - Marraskuu 09, 2013, 21:38:27
Minä kävin joskus kuusi vuotta sitten valittamassa kun sydän muljahteli kaiken aikaa. Silloin filmissä ei mitään. Hyvin elo sujunut sen jälkeen. Viime keväänä oli kyllä taas jatkuvaa muljahtelua, ajatelin anemian pahentaneen. Enpä ole asiaa ajatellut näinä vuosina kun ei haittaa ja ei kiinnitä asiaan huomiota. No, ratsastus ja kova rasitus tietty lisää. Verenpaineet on aina ollut matalat ja nykyään olleet 98/64 luokkaa, sekin työpäivän aikana mitattuna. Levossa en viitsi edes mitata. Minulla on sellainen livedo reticularis raajoissa ,jotain hämärää verenkierrossa on. Nykyään sentäs kortisoni vie sen pois puoleksi päiväksi. Ei ole meinaa mitenkään kivannäköistä.
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: Nelli - Marraskuu 13, 2013, 12:40:13
Vähäsen alko ärsyttää, kävin äsken fysioterapeutin pakeilla (olen kuntoutusjaksolla), joka pyysi näyttämään tämänhetkiset harjoitteet, joita kotona teen..
Hänen mielestään liikkeeni olivat ihan hyödyllisiä, mutta vähän vääriä vaivoihini... Väkisin pitäisi liikkuvuutta vääntää selkään ja rintarankaan, tein sitten muutamia avaavia liikkeitä ohjauksen mukaan ja meinasi taju lähteä, kun paukkasi rintakehä kramppiin...

Miuta on jurppinut jo aiemmin, kun kaikki antaa eri jumppaohjeet ja sitten tulee syyllinen olotila, kun olet tehnyt "vääriä" liikkeitä... Näen tätä ko. fyssaria 3 kertaa vuoden aikana, nyt oli viimoinen kerta kun kuntoutus loppuu.
Mistä vatusta mie voin tietää, miten pitäisi jumpata, kun yksi sanoo yhtä ja toinen toista  :sadattelu:

Tapasin eilen Fysiatrin, joka on erikoistunut kivunhoitoon, hän ei osannut muuta apua neuvoa kuin akupunktion.
Vähän tulee onneton olo  :-\

Nelli
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: satuo - Marraskuu 13, 2013, 12:57:44
Voihan viude, Nelli!!  :hoiva:
Tuttuja tuntemuksia...  :hali:
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: Peikko - Marraskuu 13, 2013, 13:21:48
Nelli, älä masennu  :hali:
monta on opastajaa ja niin monta mallia tehdä,
pääasia että tekee jotain eikä lahoa sängyn pohjalla :thumbsup:
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: Kaustinen - Marraskuu 13, 2013, 17:35:33
Sehän se on, kun nuo ohjeet menee ristiinrastiin.. Kait se itsensä kuunteleminen on vaan lopulta se paras keino selvittää, mikä sopii ja mikä ei.. Voimia, Nelli  :hali:
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: Nelli - Marraskuu 13, 2013, 17:53:45
kiitti kamut  :hali:
Mielenkiinnolla jään odottamaan yhteenvetoa, joka kotiin tulee viikon parin päästä, ja meneehän se sinne kelaankin..
Kurja olo, kun keuhkot ei taho liikkua kunnolla.. Toivottavasti ei jää jumi päälle loppuviikoksi.

Nelli
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: trochanter - Marraskuu 13, 2013, 18:22:31
Nelli  :hoiva: tuopa kuulostaa taas tyypilliseltä suhtautumiselta - ja joskus tuntuu, kun kerrot, mitä ohjeita joltakulta toiselta olet saanu, niin tää uus tuntuu ikäänku kyseenalaistamaan meikäläisen ymmärryksen tason - että olenkohan minä nyt vaan niin typerä, että olen tajunnut asiat päin prinkkalaa. Tsemppiä!
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: hiker - Marraskuu 14, 2013, 20:09:16
Nellille  :hoiva:! Kyllá se vain taitaa olla niin, ettá itse olemme oman vointimme ja kroppamme parhaat asiantuntijat. Riippuu aina fysioterapeutin viimeisimmistá opeista tai káydyistá kursseista, millá silmállá asioita katselevat. Kunnon oikea paneutuminen vaatii lukuisat kerrat saman henkilón luona káyntejá ja monesti yrityksen ja erehdyksen kautta oikeiden liikkeiden ja hoitojen lóytámistá. Siihen tarvitaan terapeutilta pitkáá pinnaa, avarakatseisuutta ja ennen kaikkea nóyryyttá. Ihmiskroppa on niin monimutkainen kokonaisuus, ettá kannattaa kiertáá kaukaa fysioterapeutit, jotka mainostavat saavansa tuloksia aikaan pelkállá tietyllá menetelmállá.

Hyvá esimerkki on mielestáni jalkojen eripituisuuteen vetoaminen. Kuinka moni meistákin on saanut kuulla toisen jalan olevan lyhyempi tai pidempi kuin toinen ja sitten siihen on puututtu korotuksilla. Seuraavalla kerralla joku toinen on ehká todennut asian olevan juuri toisin kuin edellisellá kerralla. Hyvin usein jalkojen eripituisuus ei aiheuta mitáán ongelmia ja suurimmalla osalla meistákin mitáán eripituisuutta ei ole olemassa. Vika on yleensá aivan muualla eli selássá ja lantion asennossa. Ne ongelmat eivát pohjalliskorotuksilla parane!
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: Nelli - Marraskuu 14, 2013, 21:34:24
Tän laitoksen terapiat pohjautuu kaikki mackenzie-terapiaan, kaikki liikkeet ei vaan miun ropalle sovi.
Oon tän syksyä käynyt OMT-fyssalla, jolla on tapana aina lohduttaa miuta, että mie oon kuin pallo jota yritetään väkisin survoa neliskanttisesta reijästä  :rohonauru:
Oireet ja roppa käyttäytyy niin erilailla kun oppikirjoissa, hoitokin pitänee siis olla erilaista. Tasapaino on jo huomattavasti parempi kuin aloittaessa, kärsivällisesti jatketaan jospa tuo selkäkii alkas jossain vaiheessa toimia edes vähän paremmin.

Nelli
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: Sasu - Marraskuu 16, 2013, 20:50:21
Tsemppiä multakin Nelli  :hali:
Joo-o täällä , jolla nuoruudessa selän kipuilua selitettiin sillä et jalat on eripituset. Harvemmalla ne taitaa kuitenkin olla just yhtä pitkät  :) Tää fys.ter. oli sitä mieltä et ois hyvä hommat ohut koroke toiseen kenkään. No, onneksi sitä ei vanhemmat ottanu ihan tosissaan kun sit seuraava fyssati oli sitä mieltä ettei sitä koroketta kannata missään tapauksessa hommata kun on niin pieni ero pituudessa ja sitten kohta loppu koko höpinä pituuseroista ja koko fysioterapiassa ravaaminen kun oire helpottui ns. itsestään. Ite oon jälkeenpäin miettiny et liekö ollu reumaoireilua jo sillon.
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: trochanter - Marraskuu 17, 2013, 18:20:29
Mie muistelen että jotku olis saanu avun jostain kalevalaisesta jalkahoidosta (?) (mikä ihme sen virallinen nimi oli?) selkävaivoihin, jotka johtu eripitusista jaloista. Mm. serkun vaimokkeen tyttö :)
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: salosa - Marraskuu 17, 2013, 21:22:45
Mä käyn perinnehierojalla,joka osaa myös Kalevalaisen jäsenkorjauksen. Hän mittaa aina jalat. Jos ne on eripituiset, niin hän korjaa Si-nivelen virheasentoa, jotta saa jalat samanpituisiksi. Näin ainakin olen ymmärtänyt.
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: trochanter - Marraskuu 18, 2013, 07:18:56
Hienoo, hyvä, tuli sitä dataa täällä! :) Kiitos täsmennyksestä, salosa! :) Juurikin tuosta oli kyse ja puhe.
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: satuo - Marraskuu 18, 2013, 21:15:07
Kalevalainen jäsenkorjaus hoitaa koko kehon.
Kannattaa kokeilla.  :thumbsup:
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: hiker - Marraskuu 21, 2013, 23:51:10
Nyt on sitten kasvokipujen tutkimusrumba saanut pisteen. Lopputuloksena valitettavasti täydellinen mysteeri jopa alansa huippuosaajalle. Poissuljetuksi tuli kaikki mahdollinen kasvaimista verisuoniepämuodostumiin jne. Ongelma jää osin ainakin hermostoperäiseksi, mutta kipeälle pehmytkudoskasvustolle leukaluuni sisäsyrjällä ei löydy selitystä eikä selvitystä, mikä se on. TT-kuva onneksi selvitti, ettei se ole kasvain eikä tulehtunut imusolmuke. Erilaisia arvailuja lääkärillä kyllä oli esittää, muttei mitään varmaa. Joka tapauksessa mitään muuta ei voida tehdä kuin yrittää rauhoittaa kasvojen tilanne ja toivoa, että ajan kanssa oireet helpottaisivat ja massa leuan alta katoaisi, koska se on selvästi eläväistä sorttia (välillä pienempi ja kivuttomampi ja välillä taas suurempi ja ärhäkkäämpi).

Vaikka olin asennoitunut kuulemaan lopulta tämänkin vaihtoehdon, en osannut kuvitella, kuinka voimakkaasti reagoin tietoon, että tämän kanssa on vain sopeuduttava elämään. Vastaanoton jälkeen teki mieli huutaa suoraa huutoa pois kaikki se paha olo, jonka tieto aiheutti. Olin selvästi loppuun asti toivonut, että löytyisi jotain selkeästi hoidettavaa. Neljä kuukautta olen jo kulkenut yhdessä tämän yllättäen kuin taivaalta tipahtaneen moni-ilmeisen kipusotkun kanssa, joten en jaksa uskoa, että ihan hevillä pääsen tästä eroon. Lääkäri kertoi, että on mahdollista jopa yhdellä todella tiukalla ja intensiivisellä leukojen yhteen puremisella saada aikaan tällainen soppa, jos huonosti käy! Hetki menee ennen kuin kykenen hyväksymään, ettei minun auta muu kuin sopeutua tilanteeseen ja lähteä kokeilemaan parasta mahdollista lääkitystä, jolla kipu saadaan hoidettua ja toivoa, että samalla säilyisi myös jäljellä oleva työkykyni. Tällä hetkellä en vain vielä jaksa! Tunnelma on :sadattelu:.
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: Hortensia - Marraskuu 22, 2013, 09:18:52
Kurja juttu hiker, että lopputulos muodostui tällaiseksi  :hali: ! Se on hyvä juttu, ettei mitään vakavaa löytynyt. Mutta kyllä tämä mysteeriksi jääminen olikin sitten varmasti toiseksi huonoin vaihtoehto.  Kovasti voimia tilanteen sulattelemiseen ! Päivä kerrallaan on mentävä eteenpäin ja katsottava, mihin rahkeet riittävät.
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: salosa - Marraskuu 22, 2013, 09:36:56
Tsemppi Hikert!! Tuttu tunne, kun ei tiedetä kivun syytä, eikä tiedetä mitään hoitokeinoja. Toivotaan, että parantuu itsestään tai apu löytyy jotain kautta.
Aikaisemmin oli puhetta Kalevalaisesta jäsenkorjauksesta. Suosittelisin sinulle vielä sitä. Osaajat tietävät yllättävän paljon ihmisen kropasta ja sieltä moni on saanut apua yllättäviinkin kipuihin ja ongelmiin.

Jaksamisia!!

t. salosa

Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: MaKo - Marraskuu 22, 2013, 10:36:30
Voi Hiker  :hoiva:
Olen kuitenkin iloinen puolestasi ettei ole syöpää  :thumbsup:
Voimia hyväksyntään, uskoisin että saat asian sisäistettyä ja sitä kautta helpotusta oloosi, helppoa ei ole mutta onnistuu kyllä kovilta mimmeiltä  :hali:
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: trochanter - Marraskuu 22, 2013, 15:14:14
Hurjasti halauksia Hikerille! Kurjaa kun varmuutta ei löytynyt.. Mutta MaKoa kompaten, onneks ei ole syöpää! Koitahan jaksaa.. tympeitä ja turhia sanoja, mutta huuda vaikka suoraa huutoa (mie menen mettään ja karjun sydämeni kyllyydestä, kun joku ahistaa).
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: hiker - Marraskuu 22, 2013, 18:33:26
Kiitoksia kanssakulkijat!  :hali: Huonon yön jälkeen jo parempi päivä. Minulta puuttuu tuo ihailtava trochanterin taito. Kovan harjoittelun ja luottamuksellisen suhteen rakentamisen jälkeen kykenen onneksi nykyään edes sanoittamaan lääkärilleni pahan oloni ja tänään kuulemma ensimmäistä kertaa itkinkin aivan oikeasti hänen edessään. Komensi panemaan mielikuvissani kaikki konitohtorit riviin ja tinttaamaan heidät yksi kerrallaan kanveesiin, jos se vain yhtään oloa helpottaa.  :thumbsup:

Hän käänsi myös asian ajatuksissani uusille urille. Koska tiedämme, mikä leukani alla ei kasva, meillä on mahdollista lähteä kokeilemaan erilaisia hoitokeinoja sen perusteella. Kysymyksessä ei ole bakteeritulehdus, imusolmuke, syöpä eikä muukaan kasvain, jossa on reilusti verisuonia (varjoaine olisi näyttänyt ne). Jäljelle jäävät erilaiset pehmytkudoksen tulehdustilat sekä niistä aiheutuvat turvotukset ja kudoskasvannaiset esim. artrofibroosi, joka polvenikin on täyttänyt. Näihin kaikkiin voi hoidoksi tai rauhoittajaksi ainakin kokeilla kortisonikuuria. Näillä tiedoilla myös OMT-fyssarini voi vihdoin panna osaamisensa likoon, sillä tähän asti hänen on ollut pakko pitää näppinsä erossa leukani alta. Lisäksi vielä kunnon kipulääkitys ja kunhan jaksan hankkia, purentakiskokokeilu. Fysiatrillani on myös varmasti sanansa sanottavana saadessaan tietää, mitkä asiat minua eivät ainakaan vaivaa.
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: Marjutis - Marraskuu 24, 2013, 13:07:53
Nyt on kiitos yöunetkin mennyt. Mietin vaan noita minun labrajuttuja ja mitä teen vai en mitään? Minullahan on ollut jo useamman vuoden makrosytoosia Trexaniin liittyen (reumapolin kanta ). Nyt turvakokeita katsonut joku tk:n lääkäri ja määrännyt otettavaksi helmikuussa foolihapon ja gamma gt:n. Ja tämä gamma gt on alkoholin suurkuluttajien labra. Minä en voi käsittää miten tämä näin voi mennä. Olen koko reumalääkityksen ajan ollut absolutisti ja lopputulos on tämä?  En kyllä kestä odottaa 3 kuukautta!
Voisikohan reumapoliin ottaa yhteyttä suoraan tälläisessä asiassa?
Silloin kun Trexan oli vajaan vuoden katkolla oli punasoluarvot normaalit. Pitäisikö Trexan lopettaa ettei leimaannu alkoholistiksi ?
Aihe on erittäin arka kun olen alkoholisti perheen kasvatti, olen melkeinpä hysteerinen.
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: Iines - Marraskuu 24, 2013, 13:15:58
Marjutis: Tuo GT nousee myös esim. sappikivien tai muun sapen häiriön seurauksena. Toki se on myös alkoholin kulutuksen mittari, mutta alkaa nousta vasta, kun henkilö on juonut kauan ja säännöllisesti. Älä siis hätäile. Kuten sanoit, et ole juonut, niin tuon  GT:n nousu johtuu nyt selkeästi jostain muusta  :thumbsup: .
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: Marjutis - Marraskuu 24, 2013, 13:26:41
Siis tot GT:tä ei siis ole vielä edes mitattu. Kun en sitäkään voi käsittää, että tämä labra on vasta helmikuussa. Luulisi että otettaisiin heti jos aihetta.
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: Mintsi - Marraskuu 24, 2013, 15:30:13
Minulta on otettu GT ihan työterveystarkastuksen yhteydessä enkä silloin osannut asiaa edes ajatella. Myöhemmin se otettiin juuri Trexan lääkityksen aiheuttamien maksa-arvojen nousun takia. Lääkäri totesi, että otetaan sen vuoksi, että saadaan selvyys, minkä tyyppistä oiretta maksassa on, kun ALAT nousee turhan herkästi. Ainakin silloin minulla GT oli normaali (ja ALAT:kin laski viitearvoihin Salazopyrinin aloittamisen yhteydessä).

Marjutis, minä sanoisin, että soita ihmeessä reumapolille. Jos ei ole heidän murheensa, kertovat sen kyllä selväsanaisesti. Ainakin minulle on kerrottu. Sieltä reumahoitaja on ainakin selvitellyt vastaukset minun kysymyksiini sangen nopeasti, jos (kun) ei ole tiennyt vastausta suoraan.
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: Marjutis - Marraskuu 24, 2013, 15:47:13
Minulla on noi muut maksa-arvot olleet aina todella hyvät. Ainoa ongelma anemia, MCV koholla ja MCHC alhaalla. Eli toi MCV ollut koholla aina Trexanin kanssa.
Päätä koskee tää pähkiminen. Just tungin uuden kännykän pesukoneeseen, kuivailun jälkeen vielä pelaa. Ajattelin jo et siinä se, etten mihinkään pääse edes soittamaan.
Huomenna soitan joko reumapolille tai käyn työterveydessä, hoitavalla lääkärillä, joka minut sentäs tuntee ja on anemiaa aiemminkin hoitanut minulta.
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: hiker - Marraskuu 29, 2013, 18:14:40
Toivottavasti nyt on kaikki tutkittu vähäksi aikaa! Sanoin jo valmiiksi, ettei polkupyöräergometri tuo esille rytmihäiriöitäni ja olin oikeassa. Rankinta testissä oli polkeminen loppupeleissä vain toisella jalalla, kun toinen irtisanoi itsensä moisesta hullutuksesta. Sinänsä tutkittavan asian suhteen täysin turha tutkimus, mutta sain muuta tärkeää tietoa itselleni. Sydämeni on loistavassa kestävyyskunnossa ja verenpaineeni ihanteellinen!  :jeee: On kuulemma äärettömän pieni riski, että minulle kehittyisi sepelvaltimo- tai verenpainetauti. Hyvä näin, vaikka tiedän, että kestävyyskunto on hankittu jotenkin kummasti tramadolin vaikutuksella. En ole enää muutamaan vuoteen harrastanut mitään kestävyysliikuntaan viittaavaakaan kesäreissujen ylilyöntejä lukuun ottamatta. Miten siis on mahdollista saada huipputulos makaamalla Fatboyssa, istumalla kuppiloissa, viettäen sängyssä 10-12h/vrk ja syömällä jotain silloin kun muistan ja pääkoppa antaa luvan?  ~:/

Pääasia, että voin sanoa seuraavalle lääkärille, joka ehdottaa verenpaineseurantaa, että en tarvitse. Voin myös täysin rauhassa jatkaa tätä harjoittelmalla opeteltua löysäilyä, sillä kestävyyskuntoni näyttää sydämen osalta vain parantuvan, mitä enemmän kykenen rentoon tekemättömyyteen.  :)

Sorry vaan kaikille, joita lääkärit kiusaavat liikkumis- ja ruokailusaarnoillaan!  :hali: Minulle komennetaan liikuntaa tosi ministi eikä edes kunto laske ja syödä saan ihan mitä ja kuinka paljon vain kykenen. Tasan eivät käy onnen lahjat! 

 
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: Peikko - Marraskuu 29, 2013, 19:23:32
hikerin kunnolle  :thumbsup:
parempihan se on että kunto nousee kohiste, kun ei mitään tee  ;D
kuin että olisit rapakuntoinen joka ei kykene lliikkumaan..
nautiskele vaan hyvästä olosta, ruuasta ja elämästä  ;)
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: trochanter - Marraskuu 30, 2013, 11:01:54
Hiker  :thumbsup: sulla on niin kova kuntopohja, ettei se ole vieläkään romahtanu tai huonontunu, ei ihme että olet vieläki iskussa, aivan huippujuttu! :)
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: MaKo - Marraskuu 30, 2013, 11:12:22
Just joo Hiker, juuri tuotahan kaikki huonokuntoiset ja ylipainoiset toivoisi  :rohonauru:
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: Iines - Marraskuu 30, 2013, 11:25:25
Haa, mainiota Hiker  :thumbsup: . Minulla oli viime vuonna määräaikaistarkastus työterveydessä, jossa otettiin mm. kolesteroliarvot ensimmäistä kertaa elämässäni. Kauhistuin ollessani kuulemassa tuloksia terveydenhoitajalla hänen kysyessään, mitä ihmettä oikein syön. Sopertelin jotain, että en mitään erikoista, kun en makenkaan perään ole, mutta kovasti pidän mm. turkkilaisesta jogurtista ja pähkinöitä syön kauhakuormallisia. Ilmenikin sitten, että rasva-arvoni ovat erinomaiset, mitä th kovin ihmetteli. Eli saan siis jatkaa jogurtti-pähkinälinjalla  :D .

Kuntotestissä varmasti sen sijaan reputtaisin heti. Vaikka olen ollut liikunnallinen, nykyään taidan olla vähintäänkin puolirapakunnossa, liikunta kun rajoittuu noihin koiralenkkeihin ja ratsastamiseen.
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: Mintsi - Marraskuu 30, 2013, 11:31:15
Kuntoutuksessa lääkäri heitti ilmoille, että keliakia kannattaisi selvittää, koska se on joskus löytynyt tälläisten murtumien takaa. Pyysin keskiviikkona sitten lääkäriltä lähetteen tutkimuksiin ja eilen kävin sitten verikokeissa asian tiimoilta.

En olisi lähtenyt tähän tutkimuskuvioon, jos olisin tiennyt, miten vaikeaa tulosten odottaminen on. Olen nyt ollut kaksi päivää kuin tulisilla hiilillä ja odotus jatkunee vielä viikon tai pari. Tässä on tullut googleteltua (virhe) tautia aika huolella ja se selittäisi monta epämääräistä oiretta.

Olen tästä ahdistuksesta puhunut muutamalle tuttavalle ja kaikilta tulee viestiä "eikö se ole hyvä, että tutkitaan" tai "olisit iloinen kun selvitetään, tässä maassa on tutkimuksiin niin vaikea päästä". Mutta kun en vaan jaksaisi tätä epävarmuutta ja odottamista. Tuntuu, että olen tänävuonna kokoajan odottanut jotain tutkimustulosta tai tutkimusta  :-[
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: Hortensia - Marraskuu 30, 2013, 12:22:30
Hienoa hiker  :thumbsup: ! Mä saan omasta kunnostani arvion kahden viikon sisällä. Kovin ihmeellistä tulosta tuskin tarvii odottaa, kun on liikunta ollut niin vähäistä viimeiset puolitoista vuotta.

Voimia Mintsille odottamiseen  :hali:. Me täällä tiedämme jokainen, miten odottaminen syö naista.
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: MaKo - Marraskuu 30, 2013, 19:49:49
Odottaminen on niin syvältä......ja mitä kaikkea mielessä risteileekään, toivoa ettei ole mitään, ainakaan vakavampaa, murhetta jos onkin jotain, ja kaikkea muuta. Mä olen jo hautajaisiakin järjestänyt, ja miettinyt muistolausetta.......
Löysin muuten yhden jonka leikkasin talteen, oli vanha intiaanirukous, joka oli just sellainen minkä haluan.
Toisaalta, kun kuolemaa ajattelee oikeana vaihtoehtona tulevaisuuteen, ja sitten selviääkin vielä tällä kertaa, oppii miettimään elämäänsä eri lailla, ja mua ei ainakaan enää niin pelota kuoleminen, olen aika sujut itseni ja läheisteni kanssa. Sain jonkinlaisen sisäisen rauhan, enkä enää mieti niinkään koko asiaa, sain sen mielessäni kuntoon.
Menipä vakavaksi....
Toivottavasti Hortensia ja Mintsi saavat hyviä tuloksia  :thumbsup:
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: trochanter - Marraskuu 30, 2013, 20:08:57
Mintsille  :thumbsup: voimia odotteluun.

Niinpä, kuolema tullee jokhaisen kohalle ainaki sen kerran (sitte päästään kohtaamaan jo aiemmin lähteneet rakkaimpamme  :engel017: ) Itte olen työssä nähny niin paljon vainajia, että aiemmin pelonsekainen kunnioitus kuolemaa kohtaan on muuttunut pelkäksi kunnioitukseksi. (En osaa sanoa mitä tällä nyt periaatteessa tarkoitan, mutta enää en pelkää kuolemaa, kuten MaKokin tuolla omista tunnoistaan kirjoitti, joskus pelkäsinkin).
Elää ja kuolla, elämän aikajana alusta loppuun.. :)
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: satuo - Marraskuu 30, 2013, 20:21:25
Tutkimus-rumba edessä. Väsyttää kyllä jo alkuunsa. On siinä oma hyppääminen paikassa jos toisessa.
No toki toivon, että tutkimuksissa jotain löytyisi, joka selittäisi vaivojani.
Tänään taasen todella kipeä päivä...
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: hiker - Marraskuu 30, 2013, 20:24:44
Samoja ajatuksia olen miettinyt minäkin ja olen myös sinut tulevan kanssa. Mielialavuoristoradasssani olen kohdannut molempien ääripäiden tuoman mahdollisuuden elämän loppumiselle. Selittämättä jääneet sydämen rytmihäiriöt (nykyään jo kolmea eri tyyppiä) ovat myös tuoneet ajateltavaksi sen mahdollisuuden, että joku kerta saatan kupsahtaa esim. vuoria kolutessani tämän rytmihäiriöherkkyyden ja tramadolin kanssa. En kuitenkaan jaksa lähteä tarkempiin tutkimuksiin, sillä mitäpä minulle olisi tarjota. Beetasalpaajia, jotka sotkivat rytmit entisestään ja estivät edes tällä tasolla liikkumisen. Jos on tarkoitus, että loppuni tulee elämäni rakkauden eli liikunnan parissa, niin näin olkoon! Johan tätä on tullut nähtyä. Pumppunihan on periaatteessa loistokunnossa, mutta jokin sähköisessä säätelyjärjestelmässä vain tökkii.

Kuolemaan ei valitettavasti osata enää suhtauta länsimaisessa kulttuurissa luonnollisena osana elämää, sillä täällähän on melkein kiellettyä kuolla. Sairaat ja vanhatkin pannaan piiloon lapsilta, ettei heidän tarvitsisi kohdata ikäviä asioita.

Jokaiselle tutkimuksia tai niiden tuloksia odottavalle voimia jaksamiseen sekä myös niille voimia, jotka yrittävät sopeutua tutkimustuloksiin, jotka ovat saaneet!  :hali:
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: hiker - Joulukuu 11, 2013, 15:20:21
Lopullinen piste kasvokipujen tutkimiselle!  :jeee: Pääsen vihdoinkin jatkamaan elämää ilman epätietoisuutta tulevasta. Käynti fysiatrilla oli tänään helpottava. Katsoimme hänen kanssaan yhdessä tt-kuvat ja amalgaamipaikat ovat selvästi sotkeneet pehmytkudosnäkyvyyden juuri kasvannaisen kohdalta. Syöpä on voitu kyllä poissulkea, muttei mitään muuta. Ainoa keino saada selvitys asiaan olisi poistaa leikkaamalla ylimääräinen kudos. Kasvun villiintymisen tai arpikudoksen riski on kuitenkin niin suuri, ettei moista kannata edes ajatella. Syy sekä kasvannaisen todellinen luonne jää siis ikuisesti selvittämättä, mutta niiden tietojen valossa, mitä tutkimuksissa on selvinnyt, pitää aloittaa kunnon hoito eikä vain lisätä lääkitystä. Aloitan kasvojen lymfa- ja akupunktiohoidot, joiden avulla pyritään rauhoittamaan tilanne turvotusta ja tulehdusta vähentäen. Apua tulee minkä tulee, mutta mitä todennäköisimmin vaivaa ei saada kokonaan poistettua. Tarvitsin juuri tällaisia suoria sanoja, jotta voin lähteä rakentamaan elämääni eteenpäin.  :) Kuulostaa ehkä kummalta, mutta olen helpottunut. Sain vastaukset kaikille minua askarruttaneille asioille, jotain pientä helpotuksen toivetta, roppakaupalla aitoa välittämistä ja tuiki tärkeitä suoria totuuksia.  :thumbsup: Voin lopettaa haikailun jostain epätodellisesta ja rakentaa jaksamiseni tosiasioihin pohjautuen! Varmaan itken vielä muutamat itkut ja saatan sulkea loman ajaksi koko asian mielestäni, mutta viimeistään ensi vuoden puolella alkaa tietoinen sopeutumisprosessi.
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: MaKo - Joulukuu 11, 2013, 19:54:34
Toi on kyllä totta, että kun saa vastauksen ja selityksen vaivoilleen, se on aina helpottavaa, vaikka uutiset ei aina hyviä olekaan. Mutta juuri se epävarmuuden kanssa eläminen on rankkaa ja raastavaa kun kaikenmaailman eri vaihtoehdot pyörii mielessä. Joten  :thumbsup: Hiker
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: Peikko - Joulukuu 11, 2013, 22:57:30
Hikerille  :hali:
jaksamista tietojen käsittelyyn,
parempihan se on tietää mikä vaivan aiheuttaa,
toivottavasti saat apua noista käsittelyistä ja kipukin helpottaa :thumbsup:
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: akilleija - Joulukuu 12, 2013, 08:59:57
Hei Hiker,

Jos kerta amalgaamipaikat on sotkeneet tilannetta, niin voisi ehkä olla mahdollista, että vaihtamalla amalgaamipaikat toisenlaiseen paikka-aineeseen, tllanteeseen voisi saada lievitystä ja selvennystä.
Siihen aiheuttaako amalgaami sinänsä ongelmia en ota kantaa, jotkut uskovat niin. Itselläni kyllä olin huomaavinani, että eräät oireet lievittyivät, kun amalgaamipaikat väheni.
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: hiker - Joulukuu 12, 2013, 10:24:54
Kiitos kaverit  :hali:!

Akilleija: Amalgaamipaikat sotkivat vain TT-kuvat. Niistä aiheutuu röntgenkuviin heijasteita, jotka peittävät alleen kaiken muun. Ilmeisesti kuitenkin huippuammattilaiset näkivät tärkeimmän eli ei ole syöpäkasvainta. Amalgaamilla ei ole mitään tekemistä vaivani kanssa.
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: MaKo - Joulukuu 12, 2013, 10:42:12
Hiker, hyvä jos amalgaamit ei vaivaa  :thumbsup: Ainakin yksi asia jota ei tarvitse miettiä ja ruveta johonkin toimenpiteisiin sen suhteen.
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: akilleija - Joulukuu 12, 2013, 11:26:42
Hyvä! En toki halunnut niin väittääkään, se vain tuli mieleeni kun mainitsit tuosta "sotkemisesta".
Hyvää joulunodotusta ja kaikkea hyvää.  :thumbsup:
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: trochanter - Joulukuu 18, 2013, 15:47:29
Hiker!  :hali: Ihanaa joulun odotusta sinulle sinne ja olipa mukava lukea päivityksesi! :)
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: hiker - Helmikuu 21, 2014, 19:30:27
Eilen sain aivan loistavaa palvelua yksityisessä syöpäsairaalassa, johon minut jälleen passitettiin leukakirurgia tapaamaa. Onneksi näin, koska tapaamisemme jälkeen tuntuu, että tulevaisuudeltani nypättiin vaihteeksi kaikki positiivinen odotus pois. Vuoden vaihteen masennuksen jäljiltä oli suunta jo ylös, mutta nyt tuntuu kuin matto olisi viety jalkojeni alta enkä tiedä, mistä ponnistaa. Pahuksen viikonloppukin vielä välissä ja pääsen huutamaan pahan oloni vasta maanantaina omalääkärilleni.  :sadattelu:

Leukakirurgi kopeloi leuanaluspahkurani ensin suun sisältä ja ulkoa ja totesi sitten, että kyllä tästä on nyt yritettävä saada jokin selvyys. Soitti sairaalan radiologian ylilääkärille tulevansa heti yhdessä potilaan kanssa kaulan UÄ-tutkimukseen ja mahdolliseen ohutneulanäytteeseen. Olin varmasti Suomen parhaissa käsissä tietotaidon suhteen, mutta jouduin yllättymään tutkimuksen edetessä. Tiimityön ansiosta lääkärit saivat kuvannettua kasvannaiseni, mutta yllättäen radiologi sanoi suoraan, ettei hänellä ole mitään tietoa, mitä hän silmiensä edessä katselee! Samaan päätelmään päätyi leukakirurgikin. Kasvannaisen sijainti on lisäksi niin vaikea, ettei siitä saa otettua ohutneulanäytettä. Mikä ulkoavaruuden olio leukani alle on asettunut, jos kaksi kasvainspesialistia ei kykene edes arvailemaan, mikä se on? Tietämättömyys tarkoittaa sitä, ettei voida ennustaa, kuinka kasvannainen käyttäytyy tai mitä se aiheuttaa ympäristölleen. Kaikki oireet ja tuntemukset, joista leukakirurgille kerroin, ovat hänen mielestään olemassa olevia asioita. Mitään ei voida kuitenkaan tehdä kivunhoidon lisäksi, koska leikkausriskit ovat niin suuret. Hän oli aidosti pahoillaan, koska minähän joudun asian kanssa elämään eikä hän. Syöpä se ei kuitenkaan ole totesi lääkäri pariinkin otteeseen!

Paha maku, joka suuhuni purskahtelee on kuulemma sylkeä tulehduksen tai ahtautumisen seurauksena. Minulla on siis leukani alla samalla puolella kaksi erillistä sairautta aiheuttamassa painetta, kipua ja turvotusta. Sylkirauhasongelma on mitä todennäköisimmin myös jo kroonistunut, joten parannusta siihenkin on vaikea löytää. Jotain positiivista jos tästä kaikesta jaksan kaivaa, niin kolmoishermosärkykohtaukset ovat pysyneet tämän vuoden puolella poissa!

Kunhan jälleen tästä alkuhämmennyksestä selviän ja saan purettua pahan oloni pois, täytyy tilanne nollata ja yrittää keksiä uusia keinoja nähdäkseni valoa tulevassa!
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: MaKo - Helmikuu 21, 2014, 20:26:04
Ohhoh, Hiker, nyt veti sanattomaksi. Voin vain kuvitella tuntemuksiasi ja tunnen turhautumista kun en voi mitenkään auttaa  :'(
Voimia sulle ja toivon että voit edes hetkiksi kerrallaan unohtaa nyt akuuttina olevan asian. :hali: :hoiva: :hali: :hoiva:
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: Peikko - Helmikuu 21, 2014, 23:19:33
Hiker  :hoiva:
uskon kyllä että järkytys on iso, jos parhaat lääkärit ei ole perillä asiasta  :doh:
toivon kyllä että heillä ammattiylpeyttä ja uteliaisuutta on sen verran,
että tutkivat asiaa ja tarvittaessa ovat yhteydessä eri sairaaloiden lääkäreihin,
jos heillä olisi kokemusta vastaavasta.
Toivottavasti jotain pian selviää, sillonhan sitä voisi hoitaa,   :thumbup:
jaksamista sinulle :hali:
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: trochanter - Helmikuu 22, 2014, 12:47:42
Halaus Hikerille  :hali: koita jaksaa! Toivottavasti asioihin kuitenkin saadaan selvyys, ennemmin tai myöhemmin!
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: Sasu - Helmikuu 22, 2014, 13:09:19
Hiker  :hoiva:  :hali:  No, kaikkea sitä pitääkin olla. Jos nyt jotain positiivista tuossa asiassa niin onneksi ei ole syöpää. Voimia asian sulatteluun  :hoiva:
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: VilleJuhani - Helmikuu 22, 2014, 13:13:59
Hiker, tuo on positiivista, että lääkärit "pani heti töpinäksi". Mutta ei kyllä tarttis potilaan kuullen tuollain puhua... Mutta, niinkuin joku jo mainitsi, lääkärisi ottavat selvää mikä on homman nimi. Näinhän se pitää mennä...
Mullekin eräs lääkäri teki väärän diagnoosin selkään vuosia sitten. Silloin olisin toivonut jotain : "en tiedä, mutta otan selvää".
Se on hieno juttu, että kolmoishermosärkykohtauksesi on pysynyt loitolla.  :thumbup:
(jotenkin tuntuu, että onneksi mennään kevättä kohti tohinalla. Kylmä ja pimeä aika ei ainakaan auta oikein missään ongelmassa, minusta...)
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: hiker - Helmikuu 22, 2014, 14:52:24
Kiitos kamut!  :hali: On kyllä ensiarvoisen tärkeää, että on tällainen paikka , jonne voi purkaa matkan varren kompastelut ja tietää, että täällä ymmärretään ja jaksetaan tsempata kestämään ja löytämään taas uusi reitti eteenpäin!  :)

Lääkäreiden taholta koin olevani kuin yksi tiimistä ja sen keskiössä. Arvostan todella paljon, että molemmilla oli nöyryyttä sanoa ääneen, etteivät he ole moista ennen uä:llä nähneet. Molemmat ovat omien alojensa ehdottomia huippuosaajia Suomessa ja siksi kai se kolahtikin niin kovaa. Jos he eivät tiedä, mikä minussa kasvaa, niin ei kukaan. Jostain kumman syystä kehoni kasvattaa tietyissä olosuhteissa ylimääräistä kudosta jää parhaimmaksi arvailuksi. Polveni on jo täynnä aluksi fibroottista kudosta ja nykyään kuin sementtiä. Ortopedit kutsuvat tilaa artrofibroosiksi ja se on heidän kirosanansa, koska sen alkuperää ja elinkaarta ei edelleenkään ymmärretä, mutta se pilaa muuten täysin onnistuneet leikkaustoimenpiteet. Tiedetään, että poistoyritykset villiinnyttävät yleensä kasvun entisestään. Mitä ilmeisemmin tämä sama mekanismi on alkanut kasvattaa vastaavaa kudosta nyt leukani alla, vaikka tällaisesta ei ole aikaisempaa tietoa tai näyttöä. Toisaalta artrofibroosistakin on vain harvoilla lääkäreillä tietoa. Polven kokemusten jälkeen ymmärrän täysin, ettei leukaani kosketa ennen kuin se on aivan välttämätöntä. Nyt vain toivotaan, ettei kasvannainen kiedo lonkeroitaan hermojen ympärille tai tunkeudu painamaan niitä. Ei siis ole hoitoa, vain oireita voidaan yrittää helpottaa.

Näitä tässä pohdiskelen ennen kuin kykenen katselemaan eteenpäin!
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: Peikko - Helmikuu 22, 2014, 21:28:07
hiker  :hoiva:  :hali:
kyllä se aurinko joskus paistaa risukasaankin  :thumbsup:
toivoa on vielä oltava  ~:/
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: trochanter - Helmikuu 22, 2014, 21:43:16
Hiker  :hali: :hali: en voi kuvitellakaan, miten ite ajattelet nyt ja miten ankealta voi tuntua, mutta yritän! Ja toivon että kaikkea toivoa ei ole menetetty, enkä usko että on!!
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: Kaustinen - Helmikuu 22, 2014, 22:12:06
Se nyt ainakin on varmaan helpottavaa, että kaikki huipputieto on käytössä.. ja jopa oletus, mistä on kysymys.. ja ettei se ole syöpää..

Tosi rankkaa on sinulla nyt, Hiker! Voimia koko sydämestä  :hali:
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: Hortensia - Helmikuu 23, 2014, 13:10:12
Voimia hiker myös minulta  :hali: !
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: Marjutis - Maaliskuu 02, 2014, 16:54:53
Kauhukseni sain vihiä että reumapolilleni on palannut naislääkäri ,jonka kanssa meillä ei synkkaa alkuunkaan.
Seuraavaan polikäyntiin on vielä aikaa, mutta jo alkoivat painajaiset. Voikohan polin lääkäriä vaihtaa? Meinaan soittaa ennen seuraavaa käyntiä ja varmistaa kenelle aika on. On aivan turha mennä vastaanotolle jos aika tälle naislääkärille. Menen ennemmin yksityisesti nykyiselle reumalääkärille. Kerran ollut tämän naislääkärin vastaanotolla ja lopputulos oli reumalääkkeiden lopetus ja masennusdiagnoosi, kun intin edelleen olevan kipuja. Sanoi vaan ettei voi koskea jne. Siis ,en halua edes nähdä koko ihmistä, koska en takaa mitä silloin tapahtuu.
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: Peikko - Maaliskuu 02, 2014, 20:31:19
Marjutis,
kannattaa ainakin kysyä jos saisit olla nykyisellä lääkärilläsi  :thumbup:
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: rane - Maaliskuu 02, 2014, 21:48:21
Potilaana sinulla on oikeus kieltäytyä hoidosta. Sitä vastoin ei ole olemassa suoraa määräystä mitä sinulle pitää järjestää tilalle. Toisaalta laki sanoo että hoito on järjestettävä yhteisymmärryksessä.

Lainaus
Itsemääräämisoikeus
Hoito tapahtuu yhteisymmärryksessä potilaan kanssa. Hoidon aloittamiseksi hankitaan aina kun mahdollista potilaan tai hänen laillisen edustajansa, lähiomaisensa tai muun läheisensä suostumus.

http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1992/19920785 (http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1992/19920785)
http://www.stm.fi/sosiaali_ja_terveyspalvelut/asiakkaanoikeudet/terveydenhuolto (http://www.stm.fi/sosiaali_ja_terveyspalvelut/asiakkaanoikeudet/terveydenhuolto)

Vastakupissa on että saatat saada "hankalan potilaan" leiman. On kuitenkin selvää että mikäli potilas/lääkärisuhteessa ei ole molemminpuolista kunnioitusta, ei se liene myöskään mitenkään hedelmällinen parantumista ajatellen. Uskon että asiasi järjestyy kun otat yhteyttä hyvässä hengessä ja tarpeeksi ajoissa.  :thumbsup:
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: hiker - Maaliskuu 09, 2014, 13:14:15
Ihmismieli on sitten kummallinen. Lopultakin alkoi tapahtua ja olen äärettömän onnellinen, vaikka tilanne jonkun toisen mielestä on vähemmän riemuittava.

Viikko sitten kasvain pullahti leuan alta kaulalle ja perjantaina tapasin jälleen leukakirurgin. Tuomio tuli oitis minut nähtyään: operoitava. Seuraavaksi suuntasimme jälleen uä-tutkimukseen. Leukakirurgi oli jo tietävinään, mikä minua vaivaa, mutta uä muutti käsityksen. Jälleen kerran kasvaimen tyyppi jäi täysin epäselväksi, mutta onneksi radiologin onnistui lopulta ronkkimaan siitä viisi ohutneulanäytettä. Oli mikä oli niin leukaperäni on operoitava ja vaivojen aiheuttajat poistettava. Edelleen onneksi mennään ajatuksella, että hyvänlaatuinen. Neulanäytetulosten tultua leukakirurgi soittaa minulle viikon päästä ja sovimme jatkon. Hän selitti kuitenkin jo, mitä tuleman pitää noin pääpiirteittäin. Hän tulee leikkaamaan yksityisesti päiväkirurgisen toimenpiteen muutaman viikon sisällä. Hinta tietysti hirvittää, mutta muuten olen huojentunut! Ei ajatustakaan, että lähtisin uudestaan jonottamaan kunnalliselle puolelle pääsemistä leikkaukseen. Näin varmistan myös, että kummajaiseni operoinnin hoitaa yksi maan parhaista leukakirurgeista. Ainoastaan syöpätapauksessa hoito siirtyköön kunnalliselle, sillä silloin sielläkin toimitaan ripeästi ja kysymykseen tulisi muitakin hoitoja.

Leukakirurgi kertoi olevansa matkoilla ensi viikon, johon spontaanisti tokaisin, että josko minäkin. Hän vastasi, että anna mennä vaan!  :) Kotona katsastin sitten äkkilähdöt ja suuntaan huomenna viikoksi Madeiralle ihastelemaan, kuvaamaan ja piirtämään kukkaloistoa!  :) Loppukevään ohjelma on sen verran ikävä, että yritän saada itseni mahdollisimman hyvään kuntoon joka suhteessa ennen operaatiota. Kumma kyllä jo nyt on hartioilta pudonnut valtava taakka, kun jotain edes lähdetään hoitamaan!  :jeee:
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: Mintsi - Maaliskuu 09, 2014, 13:20:17
Onpa hieno kuulla Hiker  :hali: Isosti tsemppiä tulevaan  :thumbsup:
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: trochanter - Maaliskuu 09, 2014, 16:41:28
Voi itku hiker, olipa mukavia uutisia sulta kerta kaikkiaan!!  :jeee: Ihanaa reissua ja koitahan ottaa ilo irti nyt lomasta!
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: Hortensia - Maaliskuu 09, 2014, 19:35:05
Upeeta hiker  :jeee: ! Madeira on varmaan kertakaikkisen lumoava tähän aikaan vuodesta.
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: Iines - Maaliskuu 09, 2014, 20:53:04
Ihanaa Hiker, pääset lomalle "hyvin" mielin. Hyvää matkaa ja nauti  :vrolijk_26: .

Juu, ei sellainen potilas-lääkärisuhde toimi, jossa kommunikaatio ja kemiat eivät kohtaa. Pyydä vaan Marjutis toista lääkätiä. Kyse on kuitenkin sinun elämästäsi ja sairaudestasi!

Tuo on käsittämättömän törkeää, että lääkärinaika perutaan. Eihän tuo tohtori voi meditoida potilaan sen hetkistä tilaa ja vain dumpata jumppiin ja ties minne...
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: Nelli - Maaliskuu 09, 2014, 21:14:06
Hikerille hyvää lomaa  :vrolijk_26: , hyvä että pääset eroon leuan alla asuvasta möykystä  :thumbsup:

Nelli
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: Peikko - Maaliskuu 09, 2014, 23:51:57
Hiker, nautinnollista matkaa  :hali:
älä huoli "huomisesta"
huominen pitää sitten huolen itsestään  :thumbsup:
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: Kaustinen - Maaliskuu 10, 2014, 16:18:44
Hiker, taidat olla jo reissussa, mutta siitä huolimatta toivon oikein onnistunutta matkaa.. kuulosti aivan ihanalta suunnitelmalta  :thumbsup:

Usko tai älä, mutta olen monasti miettinyt tuota sinun pattiasi.. ja harmissani lukenut kuulumisiasi, miten tuota ei ole voitu hoitaa. Siksipä on upeaa kuulla, että asia nytkähti eteenpäin ja sitä lähdetään poistamaan. Hyvä, että saat nyt kerättyä voimia koitokselle  :hali:
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: hiker - Maaliskuu 11, 2014, 21:17:14
Kiitos kaikille toivotuksista!  :) Oikea valinta oli matkan suunta, sillä täällä on kaikkea, mitä kaipasin saadakseni jotain muuta ajateltavaa ja mielekästä tekemistä piristämään tunnelmaa. Leikkaus tulee olemaan kinkkinen,koska ilmeisesti operoidaan pois kummallinen kasvain sekä sylkirauhanen. Monta hermoa kulkee niiden lomassa. Hyvänlaatuiseksi edelleen arvellaan, mutta sekin selviää vasta ensi viikolla. Tajusin tänään, että parempi keskittyä syömään viikko hyvin, sillä pian ei ehkä maistu tai onnistu vähään aikaan. Minä kun keikun tuolla painon alarajoilla.
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: Peikko - Maaliskuu 11, 2014, 22:34:23
hiker, syö sitten reilusti varastoon :thumbsup:
niin et menetä ainakaan paljjon painostasi  ;).
yritä rentoutua ja unohtaa edes hetkeksi tuleva  :hali:
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: trochanter - Maaliskuu 12, 2014, 07:12:42
Hiker, tankkaukselle  :thumbsup: nautihan olostasi nyt!
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: VilleJuhani - Maaliskuu 18, 2014, 20:41:41
Hiker, olet varmaan vielä reissussa, nauti täysillä !  :thumbsup:
Mulla tuli tänään aamupäivällä varmaan elämäni kovin kipukohtaus. Soitettiin lanssi, koska viimeksi ko. tilanteessa joku hoitohenkilöstöstä käski tehdä niin. Ambulanssimies kysyi : "onko niskat jumissa? ja että milloin on alkanut?" Sanoin, että ei oo ja v.-11.
Tutkimustenjälkeen tk:seen. Ikään kuin unohduin sinne. 4,5 h makasin siellä, 5 tai 6 krt vedin hoitajanarusta. pyysin jääpussia ja kipulääkettä. sain tuona aikana kaks kylmäpussia. sitten Vaimoni ilmestyi sinne. Kohta tuli myös lääkäri, joka oli ihmeissään tilanteesta. Selitin ja selitin ja annoin papereita. se käski hoitajan mennä hakemaan norflex- ja voltaren-ampullit. sitten lääkäri soitti minut tuntevalle lääkärille, kun kysyin mitä olis asiasta mieltä. Sitten alettiin odottaa hoitavan lääkärin tuloa paikalle. Hoitaja tuli ampullien kans. Sanottiin sille, että noista on niin lyhyt apu, että takas kaappiin. Hoitava lääkäri tuli ja puudutti hartiat ja niskan. Tuossa vaiheessa oli jo kipeä niska, takaraivo pää ja molemmat ohimot. oikea kipeytyi ensin. Kello oli jo paljon yli virka-ajan. Kotiin lähtiessäni olin vähintään yhtä kipeä kuin tk:seen mennessäni. Aiemmin minusta viisaasti puhunut lääkäri meinas nyt, että ei oikein ole olemassa tehokkaampia kipulääkkeitä,  mitkä minulla on käytössä. Pitäisi rentoutumiseen kuulemma potilaiden panostaa. Tä ??
Tuossa välissä hommasin kyydin kotiin, vaimo oli mennyt jo omia aikojaan kun oli pakko. Otin kotona ison buranan, 4 mg Sirdaludia ja jäät niskaan. ajattelin, että jos en tähän nukahda, menen illalla sairaalaan päivystykseen. No, nukahdinpa. juuri heräsin ja olo on kipeä ja aivan täysin epätodellien.... Suomessa tänä vuonna ?? Puuh ... :doh: :doh: :doh:
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: VilleJuhani - Maaliskuu 18, 2014, 20:55:24
Siis tottakai rentoutumiseen pitää panostaa. Se ei vaan silloin onnistu, kun on nin kipeä, ettei pysty ajattelemaan mitään ja ajantaju menee....
Kotona kaikki jo kypsänä mun vaahtoomiseeni, hyvä että saan tänne purkaa pahaa oloani...   :sadattelu:
en muista mitä mun nyt piti kirjoittaa...
kuiteskin paperitkin meni hukkaan tuossa hommassa. ihan tärkeitä printtejä ja nyt kukaan ei tiedä missä ne on...
Niin, siitä mun piti vielä laittaa, että jos olis tarpeeksi rahaa, hommaisin lääkäriajan, joka olis pitkä.
pitäis saada sellainen kipulääkitys, että kivun kans joka päivä pärjää. (ei se aina voi juhlaa olla)
Mutta silleesti, että ei pääsis liikaa kivut läpi. ja lääkitys sellainen, että auttais tarpeeksi, mutta ei olis ihan päkkyrässä ja väsynyt.
Liekö mahdoton yhtälö...
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: Peikko - Maaliskuu 18, 2014, 21:15:00
VilleJuhani  :hoiva:
kunpa tosiaan olis rahaa että vois mennä parhaille spesialisteille,
luulen että rahalla ja todella hyvällä lääkärillä saisi jo pienen ihmeen aikaiseksi.
Miten ihmeessä ne unohti sinut sinne noin pitkäksi aikaa tutkimatta??
pitäis kyllä jostain löytyä sinulle kunnon lääkäri  :thumbsup:
Jaksamista  :hali:
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: VilleJuhani - Maaliskuu 18, 2014, 22:28:48
Kiitos, Peikko !
Ei ne oikeesti unohtaneet, kun vedin sen 5 tai 6 kertaa hoitajanarusta, niin kyllä siinä joku aina pyörähti, muttei ehtinyt tuoda kylmää jäätä. Kai siellä oli esim. rintakipuisia sydänpotilaita koko päivän.
On vaan semmonen tuska päällä, että miten esim. jos jatkossa neuvotellaan vaikka jonkun lääkkeen loiventamisesta / annoksen pienentämisestä.... kyllä tämän päivän kokemukset tuollaisiinkin asioihin väkisin vaikuttaa. Kun sitä apua ei saa.
ja kyseessä oli lääkäri, jota olen täälläkin kehunut. mutta hän siis ehti paikalle vasta virka-ajan jälkeen...  >:(
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: trochanter - Maaliskuu 19, 2014, 00:42:58
VilleJuhanille  :hoiva: toivottavasti tuo kokemus jäi ainooksi laatuaan ja jatkossa hommat sujuvat sukkelammin ilman turhaa hösötystä ja sekoilua eestaas (kun joskus tulee tunne, ettei kukaan oikein tiedä missä mennään ja miksi ja mitä pitäs tehä..) Ja nimenomaan sairaalassa...  ~:/
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: hiker - Maaliskuu 19, 2014, 01:16:45
Aivan järkyttävältä kuulostaa kokemuksesi eikä tuollaista saisi tapahtua kenellekään!  :hali: sitä niin haluaisi uskoa, että hädän tullessa saisi avun. Kuulin hyvän neuvon vastaaville käynneille eräältä kolmoishermopotilaalta. Hänellä on aina mukanaan lyhyt selostus sairauksistaan ja lääkityksistään sekä hätätapauksissa auttavista päivystyslääkkeistä. Lääkärit ovat kehuneet, kuinka helpottaa :thumbsup: ja nopeuttaa heidän työtään. Ensiksi tietysti pitäisi olla esim. kipulääkäri, jonka kanssa erilaiset tarpeet puidaan valmiiksi.

Ei voi kuin toivoa, että karmiva kokemuksesi jää yksittäiseksi tapahtumaksi!
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: Hortensia - Maaliskuu 19, 2014, 07:39:16
Todella kurja kuulla VilleJuhani, että kipusi ovat äityneet näin sietämättömiksi  :hoiva: ! En voi kuin toivoa parempia päiviä, ettei tarvi päivystykseen turvautua  :hali: !
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: VilleJuhani - Maaliskuu 19, 2014, 08:29:12
Aivan totta! Kiitos kannustuksista! Nämä on tärkeitä. Minullakin oli tuollainen lista mukana,lääkäri vielä kysyi,että onhan ajantasainen. Mutta kun se meni hukkaan.  :doh:
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: VilleJuhani - Maaliskuu 19, 2014, 13:56:42
Pakko purkaa vielä itseäni... tässä kun taas pahin on helpottanut. Soitin meidän TK:seen ja kyselin kadonneita papereita. Hoitajat olivat aivan ihmeissään. Ei tuollainen kuulemma ole mahdollista. Kyselivät, että jos paperit on mun taskussa..... 14 min oli linja turhaan varattu. Piti sitten soittaa akuuttihoitajalle, joka on kovasti kouluttautunut ja kokenut ihminen. Hän katseli, etsi ja löysi mun paperit. Aikoi laittaa talteen. Tuli vaan mieleen, että EHKÄ akuuttihoitajalla voisi olla jotain muutakin tekemistä.... Puuh,....
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: trochanter - Maaliskuu 19, 2014, 16:20:11
VilleJuhani  :hoiva: justiinsa noin, "katoppa onko ne sulla itelläs taskussa?" Ja yritetään samalla sysätä syytä puolivaivihkaa potilaan suuntaan! Onneks oli pätevä akuuttihoitaja, vaikka toden totta, vois varmasti olla parempaakin tekemistä...
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: Peikko - Maaliskuu 19, 2014, 20:19:12
 :thumbsup: hyvälle hoitajalle
että löysi tärkeät paperisi.
vaikka ei niiden pitäisi edes päästä hukkumaan  >:(
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: VilleJuhani - Maaliskuu 19, 2014, 21:42:56
Aivan !  :thumbsup: jos sieltä löytyy palautelaatikko, niin laittaisin kovat kehut tälle akuuttihoitajalle. oikeesti saisivat muut ottaa siitä esimerkkiä. Sitten vielä tämä samainen hoitaja pyysi lupaa viedä eteenpäin sellaista asiaa, että mulla/mulle olisi sellainen pitempi lupa lääkäriltä, että vaikeana päivänä joku hoitajista voisi pistää minua. Suostuin ehdottomasti. Käytännössä joku lääkäri kävisi antamassa luvan , ja hoitaja pistää. ilmeisesti mietoja lihakseen. jos oikein käsitin. mutta olis kyllä loistohomma !  :kahvee:
(siis lääkärien pitää ensin käsitellä ja hyväksyä asia)
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: trochanter - Maaliskuu 20, 2014, 01:48:10
 :thumbsup: tuommonen ois loistohomma!
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: Iines - Maaliskuu 20, 2014, 09:04:10
Harmillinen tuo kokemuksesi VilleJuhani. Toivottavasti voit paremmin. Erihienoa, että löytyi fiksu hoitaja, kyllä niitäkin löytyy  :vihellys:

Itse en ole saanut mitään palautetta oikaisupyynnöstä, jonka laitoin lääkärille jokunen viikko sitten. Eilen kävin työterveyslääkärillä työpaikkamme homeongelman tiimoilta. Ei minulla erikoisempia oireita ole, mutta jokaista ohjeistettiin käymään. Hyvä niin. Kysyin samalla käynnillä tuosta päästäni, jota särkee lähes viikottain. Joko saan kauhean silmän takana ja leukaluussa olevan säryn tai sitten jomottaa muuten vaan. Lääkäri paineli hartiani ja vain totesi, että eivät ole kireät. No, eivät ole, tiedän juu. Kysyinkin, että mitä teen, kun särky on lähes jatkuvaa, että voisoko johtua kaularangasta tai leuoista. Siihen lääkäri ei edes vastannut.

No joo, parempaa päivää itse kullekin  :)
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: VilleJuhani - Maaliskuu 20, 2014, 23:37:29
Kiitos, Iines, sympatiasta !!!
Mikähän se taas tuommoinen lääkäri on olevinaan, joka ei edes kysymykseen vastaa... En tiedä. Kyllä nyt käytöstavat pitäisi olla edes jotensakin hallussa.
Mitenkähän kauan yleensä menee noissa oikaisupyynnöissä? Keneltä voisi kysyä, ainakin noin yleisesti, että kauanko kestää?
Olen kyllä huomannut, että vastaavissa asioissa viikko on lyhyt aika, ja viikonloput (tietenkin) katkaisee kaikenlaiset käsittelyt...  :hoiva:
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: Iines - Maaliskuu 21, 2014, 09:39:23
Toivottavasti voit jo paremmin VilleJuhani  :) Jostain ihan virallisesta lähteestä luin, ettei lääkärin ole edes pakko oikaista kirjoittamiaan tekstejä, ainoastaan silloiin, kun potilas vaatii oikaisua johonkin päätökseen (esim. B-lausunto).

"Potilasasiakirjojen virheelliset ja tarpeettomat tiedot on oikaistava, poistettava tai täydennettävä ilman aiheetonta viivytystä oma-aloitteisesti tai potilaan perustellusta vaatimuksesta.
Virheelliseksi ei katsota merkintää, joka vastaa merkinnän tekohetkellä vallinnutta käsitystä, vaikka myöhemmin osoittautuisi, että esimerkiksi aiemmin kirjattu diagnoosi on virheellinen." (STM) eli tuon mukaan en saa oikaisua epikriisiini. Tekstiin saa siis jäädä vääriä ajankohtia esim. aiemmista lääkärinkäynneistä ja jopa virheellinen diagnoosi  :o .
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: Peikko - Maaliskuu 21, 2014, 11:27:56
niin, jos potilas ei vaadi oikaisua!
esim jos on joku tieto väärin,
voi mahdollisen tapaturman kohdatessa tämä kyseinen tieto olla se,
jonka perusteella ei korvausta saakaan.
eli kyllä pyytäisin tietojen korjauksen
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: nappis - Maaliskuu 21, 2014, 17:58:34
Juu,minä huomasin epikriisissäni palturia ortopedilta.
Tämä palturi olisi vaikuttanut ratkaisevasti loppuelämääni,kuntotustukeen jne.
Soitin keskussairaalaan,jätin soittopyynnön ja pian ortopedi soittikin.
Parissä päivässä sain häneltä epikriisin joka oli lisäystä edelliseen.Uutta tietoa,ja ensimmäisen epikriisin korjausta.
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: Peikko - Maaliskuu 22, 2014, 02:27:31
kyllä minäkin uskon että kun asiallisesti pyytää tietojen oikaisun,
se kyllä onnistuu  :thumbup:

Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: Iines - Maaliskuu 22, 2014, 09:27:44
Juu, minä pyysin kyllä ihan kirjallisesti tuota oikaisua. Ei ole kuulunut mitään...
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: trochanter - Maaliskuu 23, 2014, 07:48:15
Iines, sielä on tietenki taas tulipalokiirettä eikä aikaa hoitaa "ei-kiireellisiä" asioita. Pitäs itenki tehä pariin kohtaan oikaisuja (mulle on esim. kirjattu epikriisiin jonnekin reuman alkudiagnoosiajoille, että lääkityksenä mm. on Salazopyrin, no ikinä en ole sitä kotiini kantanut saati apteekista hakenut..) Ja oli jotain muutakin, muttei onneksi mitään "suurempaa" tai vakavampaa.
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: VilleJuhani - Syyskuu 03, 2014, 15:29:03
Nyt ei ihan lääkäris-ihmisestä ole kyse. Mutta mutta... Sairaalasta laittoivat lähetteen mulle mielenterveyshoitajalle, tukemaan jaksamistani jne... Noh, tässä menneellä viikolla kävin sellaisen luona. Ei olis kyllä jaksanut lähteä, kun tiesin, että TAAS joutuu kaikki selittämään alusta asti.  Tällä Ammatti-ihmisellä oli hirveä yskä, ja se nauratti häntä kovasti. Selitin jotain asiaa tyyliin "viime vuonna", niin se kysymään: "Ai oliko tämä -99?"  No ei ollut. Sitten hän mietti pitkään ja kysyi: "Oletko kokeillut hengitysharjoituksia?" Puuh... olen olen....  :doh:

(selvennyksenä: paljon , paljon jälkeenpäin selvisi, että tämä ko. ihminen oli pitkäaikainen tuuraaja...)
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: MaKo - Syyskuu 03, 2014, 18:15:57
 :rohonauru: Ei mennyt ihan puikkareihin  :rohonauru:
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: Peikko - Syyskuu 03, 2014, 23:59:23
niiin että kumpaakos teitä piti kuunneella??
taisi olla hoitajalla keskittymiskyky 0,
eli eipä tainnut sulle kovin hyvä maku jäädä ensikäynnistä  ~:/
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: VilleJuhani - Syyskuu 04, 2014, 20:23:51
No, ei mennyt ihan..  ;)  Kysyi, että tulisinko ens kuussa uudelleen. Aioin soitella, jos siltä tuntuu.. Paremman tuen saan täältä teiltä "samassa veneessä olevilta".   :thumbsup:
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: elektra - Lokakuu 29, 2014, 19:16:41
Menneeköhä oikeeseen ketjuun edes tämä..mutta:

Onkoha ikinä semmoista mahdollisuutta että sais lääkärille ajan jolloin vois sanoa kaikki vaivansa kerralla? Kun on muutakin kuin tämä selekävaiva. Onhan se miusta ihan ajanhukkaa puolin ja toisin jos pittää jokaisen asian takia erikseen varata aika. Kun ei ole kuitenkaan tarvis erikoislääkärille mennä, vaan uskoisin että ihan yleislääkärin pakeilla asiat hoituisi.


Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: Kaustinen - Lokakuu 29, 2014, 23:04:15
En tiedä, miten onnistuu tuolla yleisellä puolella, mutta joillekin yksityisille saa ainakin tupla-ajan, jos on paljon asiaa.. En tiedä, onko yleinen käytäntö, vai onko lääkäristä kiinni  ~:/ Miksei sitä vois kysyä yleiselläkin puolella..
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: Peikko - Lokakuu 29, 2014, 23:12:38
samaa mietin jo monia vuosia sitten
ja yritinkin aikoinaan hoitaa tk lääkärin tupla ajalla monta asiaa kerralla
kun on noita vaivoja aina ollut päästä-varpaisiin välillä,
mutta lääkäri sanoi ettei mitenkään voi noin moneen asiaan perehtyä yhdellä käyntikerralla,
sanoi että saa siellä käydä useamminkin,
no nyt olen sitten käynyt  :laugh:
ja edelleen tuntuu että aina on liikaa..
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: hiker - Lokakuu 29, 2014, 23:50:45
On järkyttävää lukea noita teidän kohtaloitanne kunnallisella puolella ihan perusasioiden hoidossa!  :hoiva: Itselläni on vielä käyttää tätä osa-aikaisuuden palkkaa, joten käyn yleislääkärilläkin yksityisellä. Sama lääkäri hoitaa niin fyysiset kuin psyykkisetkin asiat viikoittaisilla 1-1,5h käynneillä. Varaan aina yhden ajan (20min) ja hän huolehtii, että aikaa on riittävästi. En tiedä, miten käytännössä toimii, mutta on itse sanonut, ettei minun tarvitse ajatella toisten joutuvan odottelemaan takiani. Hän sitten passittaa tarvittaessa erikoislääkärille tai lähettää lähetteen sairaalan polille. Jumalainen järjestely, joskin julmetun kallista minulle! En kuitenkaan vaihda ennen kuin kaikki rahani ovat loppu, sillä pariin kertaan hän on kirjaimellisesti pelastanut henkeni ja pitää jatkuvasti huolen, ettei liian suuria kompastuksia pääse tapahtumaan.
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: elektra - Lokakuu 30, 2014, 06:27:36
hiker: On siulla kyllä mahti lääkäri! Niin se on tämä nykyinen teekoo-lääkäri miullakin, ottaa asioista selevää jos tarvihtoo. Voisikin kysyä ko hää seuraavan kerran soittaa että saisiko joskus semmoisen ajan missä käytäis edes pari muuta vaivaa läpi. Ovat nimittäin ilkeitä vaivoja ja mieluusti sitä vähentäis noita ärsytyksen aiheita... :)
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: Pilvi - Lokakuu 30, 2014, 10:59:15
Minulle neuvottiin sen työkkärin kurssin kautta, että varaa tk:sta pidempi aika, jotta lääkäri voisi minun kokonaisterveyttäni kartoittaa. Mutta kun ajanvarauksesta ei antanut kuin sen lyhyen ajan, vaikka kuinka selitin. Menin sitten lääkärille ja hän miltei suuttui kun kuuli asiani, että mitä varten en ole varannut tunnin aikaa? Yritä siinä sitten selittää, että ajanvarauksesta ei suostuttu antamaan ja lääkäri pyöritteli päätänsä. Onneksi tämä lääkäri sitten antoi minulle tunnin ajan ja kävin sitten jonkusen kerran muutenkin hänen vastaanotollaan. Valitettavasti hän ei halunnut ottaa kantaa työkykyyni eikä muutella lääkityksiä. Hyvä oli kuitenkin kuuntelemaan  :).
Mutta että kyllä noita pitempiä aikoja saa julkiseltakin puolelta.
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: Mintsi - Toukokuu 01, 2015, 12:38:04
Olen väsynyt tutkimuksiin, niiden odottamiseen ja sen jälkeen tulosten odottamiseen. Olen purkanut asiaa muutamallekin irl ystävälle ja he ovat ihmetelleet, miksi en osaa olla iloinen, että tutkitaan ja vielä julkisella puolella. Siellä tutkimuksiin ei ole liian helppo päästä.

Mutta kun on tutkittu ja hutkittu vuosia. Mukaan mahtuu muutama lyhyt hetki, jolloin on ollut työn alla esimerkiksi vain reumalääkekokeilu. Sellaista hetkeä ei ole ollut, ettei olisi kesken mitään. On ollut tilanteita, että varsinaisesti aktiivisia tutkimuksia ei ole ollut kesken, mutta on odotettu esimerkiksi ranteen paranemista, että sitä päästään tutkimaan.

Alkaa oikeasti tulla taas olo, että pyydän aikalisää tutkimiseni suhteen. Olisi ihanaa tietää, että edessä on puoli vuotta ilman mitään tutkimuksia. Ihan vain rauhallista ja ennen kaikkea ennustettavaa menoa!
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: trochanter - Toukokuu 01, 2015, 13:51:30
Mintsille  :hoiva:
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: MaKo - Toukokuu 01, 2015, 20:11:52
Semmostahan se on Mintsi, valitettavasti.
Ja taaskaan ne, jotka ei sitä ole kokenut tai joudu elämään sen kanssa, eivät voi ymmärtää  :sadattelu:
Tottakai sitä on iloinen, että tutkitaan kunnallisella puolella, halvemmalla, mutta jos olis rahaa, sais kaikki niin paljon nopeammalla aikataululla ilman jatkuvia odotteluja.....
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: poppop - Elokuu 08, 2015, 22:59:29
Mulla on tutkittu työterveydessä ja kyllästyin, kun aina vaan laitettiin uusiin tutkimuksiin, kuitenkaan mitään ei selvinnyt. Tuli tunne, että mut haluttiin vain työterveyden lypsylehmäksi eli teetätettiin kalliita tutkimuksia, mut kukaan ei halunnut ottaa kantaa mihinkään. Sit kävelin viime tammikuussa terveysasemalle omalääkärille ja vaikka saakin odotella, on jo yksi diagnoosi selvä ja ymmärrän paremmin kehon toimintaa. Onnekseni olin edelleen myös neurologian polin asiakas, luulin niiden potkineen mut jo pois. Nyt siellä on perusteellinen neurologi ja yhteensattumien summana ollaan nyt perinnöllisen sairauden jäljillä. Koska työterveydessä ei ole perinnöllisten sairauksien tuntijaa ja työterveyslääkärikin oli lähinnä vitsi, niin todellakaan mun sairautta ei olis selvitetty mitenkään työterveydessä. Nyt odotan DNA-testeihin (joka on ainoa tapa selvittää ko. sairauden kohdalla olenko sairas), valitettavasti jos tulos on positiivinen, tilani ei tule kohentumaan, vaan vaatii hoitoa loppuelämän. Parantavaa lääkettä ei ole.
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: trochanter - Elokuu 09, 2015, 17:38:25
Voimia sulle poppop! Ei kuulosta hävin miellyttävältä tilanne / toiminta sun kohdallas! :(
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: MaKo - Elokuu 09, 2015, 20:17:44
Poppop, vaikka parannusta sairauteesi ei ole, ehkäpä diagnoosin myötä löytyy sopiva lääkitys, jotta pystyisit elämään edes siedettävää elämää.
Parantumattomat sairaudet on rankkoja, ja asian hyväksyminen vaatii oman, pitkällisen työstämisen, mutta sen jälkeen helpottaa, toivottavasti.
Voimia kovasti sulle  :hoiva:
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: Peikko - Elokuu 10, 2015, 00:47:59
poppop  :hoiva:,
eihän se ole mukavaa että joutuu siellätäällä tutkimuksiin,
mutta todella hyvä kun olet nyt päässyt tarkkoihin tutkimuksiin,
parempi hoidonkin kannalta tietää mitä hoidetaan,
jos jotain löytyy, niin toivottavasti siihen on hyvää hoitoa saatavilla  :thumbsup:
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: VilleJuhani - Elokuu 29, 2015, 19:58:03
Liekö poppopilla vielä löytynyt mitään tarkempaa...?
Mulla tilanne on se, että kipupolilla sanottiin, että sieltä saatava hoito on nyt annettu. Tilanne on taas mennyt selvästi huonompaan suuntaan. Olen joutunut käymään yksityisellä fysiatrilla kipu/puudutuspiikeillä. Täytynee vielä varata aikaa reumalääkärille, kunhan rahatilanne sen sallii... On välillä, kieltämättä, raskaanpuoleista. Mutta hyvä tosiaan tuo, että alkaa poppopilla tilanne selvitä(kö)... sitten saat hoitoa, oikeanlaista ja ns. täsmähoitoakin jos mahd.    :thumbup:
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: Inkeri - Marraskuu 09, 2015, 21:22:10
Minulla työterveys laittaa aina lähetteen sairaalan eri erikoislääkäreille. Käyn jatkuvasti keuhkokuvissa, sydänfilmeissä, samoissa verikokeissa jne. Tänään kävin sydänlääkärille ja yritin hänelle selittää jalkakipuja jotka ovat tulleet sydämen ohitusleikkauksen jälkeen, kun jalasta otettiin suoni sydämeen. Hän sanoi ettei asia hänelle kuulu. Yritin selittää, että sydäntä puristaa, kun joudun syömään särkylääkettä jalkaan mutta käski puhua työterveyteen. Ja varmaan taas työterveys laittaa lähetteen verisuonikirurgiaan.

Minulla on kai onnellinen tilanne, kun saan laukkoa koko ajan sairaalan lääkäreillä tutkimuksissa. Mutta tarvisin yhden lääkärin joka hoitaisi kokonaistilannettani eikä ainakaan työterveys ole sellainen paikka.
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: Peikko - Marraskuu 09, 2015, 23:35:17
taitaa olla joka puolella se sama ongelma,
aina hoidetaan vain yhtä vaivaa eikä kokonaista ihmistä  ~:/,
mistä löytyisikin sellainen lääkäri joka uskaltaa vastuun ottaa joka asiasta,
luulen ettei sellaisia oikein olekaan kun aina tarvitsee erikois osaamista meille moniongelmaisille  :(
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: hiker - Marraskuu 10, 2015, 01:25:39
Minulla on, mutta yksityisellä puolella! Hoitaa minut kirjaimellisesti päästä varpaisiin. On itsestään selvää, että ihmiskehossa ja mielessä kaikki vaikuttaa kaikkeen eikä tässä nykymenossa ole tuon taivaallista järkeä. Kenellekään ei kuulu enää kysyä potilaalta, kuinka hän voi yleisesti!  >:(
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: trochanter - Marraskuu 10, 2015, 09:07:12
No ei voi tosiaan enää tylympää vastaanottoa taas saada kuin minkä Inkeri on saanut  >:( on kovin KOVIN ärsyttävää ja harvinaisen yleistä tänä päivänä tosiaan että todetaan "ei kuulu mulle", kun yrität kertoa mikä vaivaa. Tuleepa todella fiksu olo kun tuntuu ettei lekuria kiinnosta kuunnellakaan..
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: Kipuava - Marraskuu 10, 2015, 09:14:52
Kyllä lääkäreiden pitäisi ymmärtää, että kaikki vaikuttaa kaikkeen. Yhtä vaivaa kerrallaan hoitamalla ei todennäköisesti saada lääkkeitä alas ja sitten ihmetellään kun mikään ei auta  :sadattelu: Inkerille paljon voimia taistelussasi  :hali:
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: Inkeri - Marraskuu 10, 2015, 11:40:55
Kiitos teille. Ja kuten nyt arvasin, kävin siis vasta keskussairaalan sydänlääkärillä ja tänään työterveydessä valittamassa jalkaani ja kertomassa, että haluan luopua Lyricasta. Hän kirjoitti lähetteen nyt sinne verisuonikirurgille  :). Onneksi vuoden alussa sain jo maksukattoni täyteen ja aikaakin on, joten voinhan minä nyt joka vaivaani käydä näyttämässä eri lääkäreille. Vaikka ei tästä oloni kyllä mitenkään parane.

Lääkkeeksi sain Triptyliä ja Panacodia.
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: Hortensia - Marraskuu 11, 2015, 12:34:59
Itsellä on myös tänään ajatukset ajautuneet tähän aiheeseen, miten vähän lääkäreistä on lopun viimeksi ollut apua. Reuma diagnosoitiin mulla todella nopeasti, mutta oireetkin olivat selvät. Sen jälkeen onkin saanut taistella kaikesta.. ja vain yhden diagnoosin kanssa. Itse sain rukoilla itseni kuntoutukseen ja itse täytyy nyt koko ajan pähkäillä, millä lääkkeillä mennään eteenpäin. Reumalääkäri on lyönyt hanskat tiskiin jo kaksi kertaa :(.

Työterveydestä ei ole ollut mitään iloa, vaikka tässä on monta vuotta ollut ilmiselvää, että työskentelen jatkuvasti burn-outin partaalla. Itse sain viime metreillä järjestettyä työpaikan vaihdon. Tekisi mieli antaa työterveyteen palautetta, että "Thanks for nothing!". Onkohan työuupumus jo niin yleistä, että ei haluta avata "Pandoran lipasta"  ~:/. On helpompi vaan sulkea silmät, vaikkakin potilas ja yhteiskunta kärsivät  :doh:.

Näillä mietteillä totisesti osanottoni niille, jotka joutuvat taistelemaan useamman vaivan kanssa  :hoiva: !
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: trochanter - Marraskuu 11, 2015, 13:57:33
Hortensialle  :hali: :hali:
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: Inkeri - Marraskuu 13, 2015, 18:22:55
Minä en kyllä nyt ymmärrä. Kun kävin sydänpolilla, minulle tehtiin ultraäänikoe ja verikokeita ja sanottiin kaiken olevan kunnossa.
Nyt sitten tuli kuitenkin aika rasitus-eeg ja Holteriin laittoon eli sydäntäni seurataan vuorokauden ajan.
Minulla taisi taas olla joku erikoistuva lääkäri ja hän näytti tulokset oikealle sydänlääkärille ja hän löysi jotain vikaa jonka haluaa tarkistaa.

Tämmöinen saa aikaan stressiä eikä sydän tästä pidä. Kiroilisin katkerasti, jos en olisi sivistynyt ihminen  ;D.
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: MaKo - Marraskuu 13, 2015, 18:50:38
Anna palaa Inkeri  :sadattelu:
Kaikenlainen ylimääräinen stressi on ihan prc:stä...
Mä olen onneksi tässä vuosien varrella oppinut, etten stressaa, ainakaan niin kamalasti, sellaisia asioita, joille en voi mitään. Kaikki aikanaan  :vihellys:
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: hiker - Marraskuu 13, 2015, 21:59:10
Kiroile vaan Inkeri, jos siltä tuntuu ja osaat!  ;D On hyvä päästää negatiiviset tunteet pihalle. Sydänkin tykkää!  :thumbsup: Itse en osaa, mutta harjoittelen.
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: Peikko - Marraskuu 15, 2015, 01:14:27
Inkeri :hoiva:
toivottavasti tuo on vain pelkkä varmistustoimenpide
eikä aiheuta enenpää harmia  :thumbup:
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: Inkeri - Marraskuu 17, 2015, 16:11:14
Kyllähän ne minua nyt ihan varmuuden vuoksi tarkkaan tutkivat, kun ennen infarktia sydäntäni ei vaivannut keskussairaalan mukaan mikään. Olen tehnyt valituksen mutta asia on vielä kesken mutta otettiin sentäs tutkittavaksi.

Kuitenkin menin taas henkisesti muutamaksi päiväksi  aika kehnoon kuntoon mutta ylös kai tästä  on noustava.
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: Mintsi - Marraskuu 17, 2015, 21:24:38
Elättelin toivoa, että reumalääkärin viimeiseksi tutkimukseksi jää tietokonetomografia ja sen jälkeen yritän vain sinnitellä ja pärjäillä tk-lääkäreiden turvin. Hieman pelottava tulevaisuuden kuva, mutta ehdottomasti mukava tilanne siinä mielessä, että kukaan ei tutki. Ei siis odotusaikoja tutkimukseen, sen jälkeen odotusaikaa tuloksiin ja vielä sen jälkeen odotusaika hoitoon. Rauhallista eloa siis vaivojen kanssa.

Totuus on taas vain tarua ihmeellisempää. Tietokonetomografia avasikin täyden uuden tutkimusputken. Pääsen vaihtamaan toiselle sisätautien erikoisalalle. Edessä on taas lukemattomia uusia tutkimuksia ja selvittelyitä. Lisäksi edessä on hoitosuhteen luominen uuteen lääkäriin ja mahdollisesti uuteen hoitajaan. Tutkimusten jälkeen joko päädyn leikkauspöydälle tai jatketaan seurantalinjalla.

Minä en vaan jaksaisi. En jaksaisi tätä epävarmuutta. En millään.
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: MaKo - Marraskuu 17, 2015, 22:25:17
 :hoiva: Mintsi
Eipä ole sulle helppoja aikoja tulossa, taaskaan  :doh:
Voisikohan olla niin, että tuo kasvannainen on sellainen, joka saa vaan olla..... ~:/
On niitä sellaisiakin olemassa  :thumbsup:
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: Peikko - Marraskuu 18, 2015, 00:22:40
voi Mintsi sinua  :hoiva:
Jaksamista odotteluun ja kaikkeen uuteen sopeutumiseen :hali:

kuten myös Inkerille ja muillekin  :hali:
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: trochanter - Marraskuu 18, 2015, 23:38:16
Mä olen onneksi tässä vuosien varrella oppinut, etten stressaa, ainakaan niin kamalasti, sellaisia asioita, joille en voi mitään. Kaikki aikanaan  :vihellys:
Tässäpä erinomaisen hieno ohje! :) pitäs aina muistaa kun alkaa stressata!
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: Neuropaatti - Toukokuu 29, 2016, 12:52:14
Hei Poppop!

Mitä sinulle kuuluu? Oletko vielä maisemissa? Olen itse samassa pisteessä kui sinä viime vuoden puolella. Saitk odiagnoosin ja miten menee?

Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: pem65 - Kesäkuu 12, 2016, 19:34:42
Tulipa oltua erään ison kaupungin yliopistollisessa sairaalassa hoidossa 20.1- 6.6.2016 välisen ajan eli melkein 5 kuukautta, en tiedä onko tämä ihan normaalia hoitoa? Ensimmäisellä käynnillä lääkäri tutki ja muutti lääkitykseni, noin 5 viikko pystyin käyttämään uutta lääkitystä sitten olin niin kipeä että oli palattava vanhaan lääkitykseen, jätin viestiä hoitajille ja yhteydenotto pyyntöä lääkärille kertoakseni ettei uusi lääkätys poista alkunkaan kipujani, mitä vielä lääkäri soitti minulle 3,5 kuukauden kohdalla kovasti viisastellen ettei tieteellisesti todistettu että lääkkeet voivat vaikuttaa näin, joskin lupasi ottaa minut uudelleen vastaan, tämä tapahtui juuri 6.6 mitä vielä olin aika hyvin latautunut tähän käyntiin ja tyytyväinen että saan puhua hänen kanssaan naamatusten, mitä vielä tämä lääkäri oli ottanut yllättäen päivystysvapaan, minut otti vastaan nuori naislääkäri tämä olikin kontrollikäynti ja hoito loppuisi tähän käyntiin. Oli ihan mukava ja asiallinen tämä naislääkäri mutta jotenkin tuntui hänen ammattitaitonsa vähän heikolta, hän kysyi minulta mitä lääkettä minä olen ajatellut ja mikä voisi auttaa minua, tähän lääkkeen kirjoitukseen hänellä ei ollut valtuuksia mutta hän voi keskustella asiasta minua hoitavan lääkärin kanssa. Oli minulla jossain välissä kipupsykologi ja toimintaterapeutin vastaanotto. Sitten vielä paras juttu eivät voi ottaa kantaa terveydentilaani millään tavalla, siihen on mahdollisuus että konsultoivat oman terveyskeskukseni lääkäriä. Tämän jälkeen saavat aluehallintovirasto ja oikeusasiamies selvittää että menikö ihan putkeen toi mun hoito. Tuli vielä yksi asia mieleen olin Joulukuussa kolarissa minulle tuli tuollainen niskan retkahdusvamma ja löin pääni, tähän tämä lääkäri ei ottanut mitään kantaa koska tätä vammaa ei ollut lähetteessä. Tuli tämän reissun jälkeen minulle selväksi ettei kannata yrittää vaan antaa olla, se oli mulle tän keissin opetus. Sori että juttu on aika sekavasti kirjoitettu kun pää ei toimi niin ei toimi.
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: hiker - Kesäkuu 12, 2016, 21:17:43
Valitan pem65!  :hoiva: Näitä samanlaisia vähemmän putkeen menneitä hoitoja alkaa olla enemmän kuin niitä onnistuneita. Kertomuksestasi käy hyvin ilmi, ettet saanut puolen vuoden jaksoosi kuin yhden pieleen menneen lääkekokeilun ja pari terapiakäyntiä. Lopulta tuli passautus takaisin tk:n hoiviin. Tässäkö kaikki, mitä erik.sairaanhoidolla on nykyään tarjota?  ~:/ Koeta kestää ja jaksaa!  :hali:
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: pem65 - Kesäkuu 12, 2016, 22:44:06
Tässä jutussa oli vissiin aika ratkasevaa mahdollisuus valita hoitava sairaala lue mitä sää tänne tulit olisit pysynyt siellä kotiseudullasi, toiseksi oli varmaan lähetteen tehneen lääkärin nimi, eivät muut lääkärit tykkää hänestä kun hän ajattelee ja auttaa potilasta liikaa. kyseisessä sairaalassa pitäisi olla ihan Suomen huippua noi kivunhoito ja lääkitysasiat. Siitä nousi iso haloo kun jouduin peruuttamaan hyvissä ajoin ton kipupsykologin ja toiminta terapeutin ajan syystä että olin niin pirun kipee enkä pystynyt matkustamaan tonne sairaalaan. Tarttee sanoa et tästä jutusta tuli minulle sellainen extra super buusti et oksat pois, mussa pitäisi olla varmaan nykyään varoitusmerkit herkästi räjähtävää. Rupeen huomenna asiaani hoitamaan ja koitan päästä siellä sairaalassa mahdollisimman ison pampun juttusille, mulla on muutenkin huomenna
 oikeusaputoimistoon aika niin eiköhän siellä vielä pari valitusta rustata hyvästä hoidosta. On muuten aika viisas lääkäri kun ymmärsi ettei kannata mua kohdata, olis vaan ollu niin mielenkiintoista keskustella toteutuneesta hoidosta. Mikä parasta olin ton koko hoidon ajan aika huonossa kunnossa enkä oikein osannut puolustautua tai pitää oikeuksistani kiinni, eli siitähän sitä mielihyvää tää eliitti saa kun potkii surkeaa päähän, ei mulla ittellä tulisi ikinä mieleen ruveta surkeata sairasta päähänpotkimaan, päinvastoin auttaahan yrittäisin. Nääs nääs.
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: trochanter - Kesäkuu 13, 2016, 06:46:20
Pem65  :hoiva: :hoiva: !!
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: Nelli - Kesäkuu 13, 2016, 09:41:57
Samoin kävi pem65 myös minulle, lääkitystä tosin sain kokeilla useampaa versiota, mutta mihinkään muuhun ei keskussairaalan
moniammatillinen työryhmä halunnut puuttua, eli mene takaisin terveyskeskukseen  :doh:

olen edelleen kipupolin kirjoilla, en kyllä tiedä miksi kun lääkäriä ei kiinnosta pätkän vertaa miun kuulumiset.. Kaikki ongelmat ja vaivat
kuuluvat pelkästään tk.n hoidettavaksi.
Jaksamisia sinulle  :hoiva:
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: pem65 - Kesäkuu 13, 2016, 12:40:38
Kiitos kyllä minä jaksan.
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: Kipuava - Kesäkuu 13, 2016, 14:17:02
Tuo on pem65 niin kurjaa kun lääkärit eivät ota tosissaan. Itselläni aivan vastaava kokemus. Monta soitooa leikkauksen jälkeen kipujen takia ja ainut ohje, että syö lisää lääkkeitä/soita uudestaan. Jälkitarkastuksessa leikannut kirurgi ei ollut paikalla vaan tilalla nuori nainen, joka oli ihan hukassa. Yritti kyllä varmasti parhaansa, mutta...

Kovasti tsemppiä pem65  :hoiva:
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: trochanter - Kesäkuu 13, 2016, 17:05:40
Joo muuten! Pientä teidän kokemustenne rinnalla mutta muistan, miten ennen ku mulla todettiin kilpirauhasen vajaatoiminta niin eräskin lääkäri (ehdottamatta edes verikokeita) käski minun syödä suklaata, kun valitin armotonta väsymystä..  :kipee: :thumbdown:
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: Mintsi - Elokuu 31, 2016, 09:13:16
Ja taas mennään  :thumbdown: Nyt on kesken kolme "projektia" ja huomenna aloitan neljännen. Kesken on käden hermo-oireiden selvittely neurokirurgin kanssa, vatsakipujen selvittely tk/gastro-akselilla ja pidempänä projektina mielenterveyspuoli. Uutena otetaan kuvioon sitten lonkka ja alaselkä. Mä en vaan jaksa! En jaksa tutkimusten odottamista, en jaksa tulosten odottamista, en jaksa johtopäätösten odottamista ja ennen kaikkea en jaksa, kun mitään ei selviä  :sadattelu:
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: trochanter - Elokuu 31, 2016, 12:29:10
Mintsi  :hoiva: :hali: :hoiva: :hali: toivottavasti kumminkin jaksat..!
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: Kipuava - Elokuu 31, 2016, 17:26:47
Kyllä tuo varmasti pännii Mintsi  :sadattelu: Odottelu ja epätietoisuus syö hiiren lailla  >:(   :doh:

Koitahan jaksaa Mintsi  :hali:
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: hiker - Elokuu 31, 2016, 22:41:06
En minäkään jaksaisi kaiken lisäksi vielä odotteluakin, joten iso  :hoiva:!

Minullakin on 1-2 kertaa viikossa omani tapaaminen ihan vain arjen pitämiseksi kasassa. Lonkan kuvaukseen on lähete, kunhan jaksaisin mennä. Ensin on hoidettava ihomuutosten poisto, sillä yleensä tosi rento ihotautilääkärini totesi, että selässä olevan hän haluaisi poistaa mahdollisimman pian. Hinta hirvittää, mutta en vain jaksa yhtään ylimääräistä odottelua ja asian pyörimistä päässäni. Patologin vastauksen odottelu on aina yhtä v-mäistä,  joten haluan sen pian alta pois.

Näiden päälle alkaa syksyn inhotus eli B-lausuntojen metsästys ja lääkärikierros eläkehakemusta varten. Ei kiva!  :(
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: Peikko - Syyskuu 01, 2016, 01:05:50
Jaksamista kuitenkin kaikille odottelijoille  :hoiva:  :hali:
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: Mintsi - Syyskuu 01, 2016, 09:15:06
Ei ole helppo sinunkaan tilanteesi Hiker  :hali:
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: Raihnaanen - Syyskuu 06, 2016, 09:23:59
Jaksamisia ja tsemppiä!!  :hoiva:
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: hiker - Syyskuu 06, 2016, 23:17:31
Sainpahan käytyä lonkan röntgenissä, joten nyt vain odottelen vastauksia niin siitä kuin patologiltakin. Tähän väliin olen käynyt päästämässä höyryjä ulos oman lääkärini luona. Luulin kertovani kaiken olevan tällä hetkellä paremmin kuin pitkään aikaan, mutta jostain sisältäni alkoikin tulla vyöryten ulos tunneryöppy pelkoa, ahdistusta, väsymystä, vihaisuutta, itsesyytöksiö jne. kaikkea meneillään olevaa kohtaan. Siinä saivat lääkäritkin osansa, kun jatkuvasti keksivät kaikkea inhottavaa!  :) Minulla ei ollut mitään hajua, mitä kaikkea olin jälleen sullonut sieluni syvyyksiin!  ~:/ Nyt odottelukin tuntuu paljon helpommalta!
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: Iines - Syyskuu 07, 2016, 11:03:16
Hiker, vieläkö lonkan rtg otetaan niin, että lonkkia väännellä kivuliaasti sivuille? Olen itse menossa vuosien jälkeen ensi kuussa. Polvien rtg otetaan nykyisin seisaallaan.
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: MaKo - Syyskuu 07, 2016, 14:01:27
 :o  Niin se ihmisen mieli on kummallinen, että ei oikeasti itsekään aina tiedä, onko mitään jäänyt mielen päälle....ennenkuin alkaa puhumaan.
Mulla käynyt joskus kanssa tollain, tosin ihan kaveripiirissä. Yhtäkkiä vaan huomaa päästelevänsä sellaista suustaan, mitä ei tiennyt mielessäkään olevan. Hyvä niin, olo keventyy kummasti paasauksen jälkeen  :vihellys:
Joudutko kauan odottelemaan tuloksia  ~:/
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: hiker - Syyskuu 07, 2016, 15:09:37
Tänäänhän se soitto ihotautilääkäriltä tuli ja minun tuurillani jälleen ikävin uutisin. Selässä oli melanooman esiaste, joten marginaalia on suurennettava uudella leikkauksella! Alan olla totaalisen kyllästynyt kaikkiin tutkimuksiin! Tuntuu, etten saa koskaan mistään puhtaita papereita.  :( Pieni juttuhan tämä on, mutta sitoo pääkopan energiaa valtavasti. Onneksi oma lääkäri hoitaa sittenkin asian loppuun ja heti huomenna, jotta kahden viikon tikit ehditään poistaa juuri ennen reissuani.
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: trochanter - Syyskuu 07, 2016, 18:53:00
Ei ollu kivoja uutisia Hikerille :( mutta halaus ja kovasti voimia!!  :hali: Ja nuo vuodatukset todellakin potkivat ihmistä etteenpäin!
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: MaKo - Syyskuu 07, 2016, 20:17:27
Voi huoh.....Hiker  :doh:
Olishan sulla jo riittämiin ollut ilman tota melanoomajuttuakin  :hoiva:
Onko kuitenkin niin, että tuo marginaalin suurentaminen riittää hoidoksi  ~:/
Jos, niin hienoa  :thumbsup:
Ja kyllä sun pääsi vielä tämänkin kestää, etkö just postannut että maailmasi näyttää valoisammalta, pidä se tunne ja ohita koko melanooma  :hali:
Pieniä onnen pipanoita......niistähän elämä koostuu  :hali:
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: hiker - Syyskuu 07, 2016, 22:56:29
Siksi kai tämä ottaakin päähän! Elämä näyttää muuten valoisammalta ja alulla on positiivista yritystä saada pakettia paremmin kasaan, niin sitten tuli tämä ajatusten sotkija. On niin paljon helpompi tsempata toisia kuin itseä jaksamaan! Tänään tuli vaihteeksi tunne, että kiitti mulle riitti, mittani on täynnä!

Huomenna on uusi päivä ja mieliala toivottavasti jo parempi!  :thumbsup:

MaKo: Ei tarvita kuin marginaalin suurennus, joten sinänsä helppo juttu hoitaa. Päässä vain pyörii kaikenlaista. Minullahan on ollut jo tyvisolusyöpä ja nyt sekä okasolusyövän että melanooman esiasteet. Väkisin tulee ajateltua, että tuskin jää tähän.
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: Peikko - Syyskuu 07, 2016, 23:21:22
Hiker  :hoiva:  :hali:,
pahoilla mielin puolestasi,
yhdelle ihmiselle liikaa kasaantunut sairauksia  :(.
Hyvä että pääset pikaisesti leikkaukseen
ja sitten parantumaan  :thumbsup:.
Ymmärrettävää tunteesi mitan täyttymisestä,
yritä kuitenkin jaksaa ja pitää lippua korkealla :hali:,
eteenpäin on onneksi elävän mieli  :thumbup:.
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: Mintsi - Syyskuu 08, 2016, 01:31:43
Voi hiker. Jaksamista  :hali:

Minä kävin tänään laittamassa niitin yhdelle tutkimusprojektille. Ei vikaa suolistossa. Tähystäneen lääkärin mielestä tähystettiin turhaan. Olin samaa mieltä jo lähetteen saadessani.

Iines, ainakin minulta otettiin toissa päivänä lonkkakuva juuri tuossa inhottavassa ulkokierrossa. Yhdistettiin minulla vielä inhaan lantikokuvaan, jossa lonkat puolestaan piti vääntää sisäkiertoon. Polvikuvia on otettu sekä seisten että maaten. Pyrkivät kaiketi ottamaan seisten aina, kun mahdollista. Esimerkiksi kipsatulla jalalla ei ollut, joten otettiin sitten maaten.
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: Iines - Syyskuu 08, 2016, 10:43:31
Kiitti tiedosta Mintsi  :)  Täytyy sitten lääkitä itsensä hyvin ennen tuota kuvausta.

Hikerille oikein paljon voimia :hali:
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: hiker - Syyskuu 08, 2016, 17:46:48
Nyt on jälleen yksi episodi lääkäreitä ja toimenpiteitä hoidettu!  :thumbsup: Patologin vastaus tosin vielä odotettava, mutta yllätys kuulemma olisi, jos näytteen reunoista löytyisi vielä jotain. Sen verran ison marginaalin lääkäri kuulemma leikkasi. Pystyviilto kuulemma ja tukku ompeleita. On varmaan aino paikka selässä, johon en näe edes peilillä tai yllä kädellä.

Sama kokemus minullakin Iines. Sisäkierto ja toisena vääntö ulospäin. Onneksi oli sellainen parempi päivä niin sujui ihan ok.
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: Raihnaanen - Syyskuu 09, 2016, 08:53:15
Voimia ja roppakaupalla tsemppiä hiker!!  :hali: Tuo on totta että muita on välillä niin paljon helpompi tsempata kuin itseään... Mutta tuo ajattelu että huomenna on uusi päivä ja toivottavasti parempi - se on minulle ainakin se paras itsen tsemppaaminen. Niin hyvä, että joskus sitä kiirehtii nukkumaan, että tulisi se huominen pian... :)
Otsikko: Vs: Väsymys lääkäreihin ja tutkimuksiin
Kirjoitti: trochanter - Syyskuu 18, 2016, 06:56:31
Hikerille ja Mintsille voimia ja jaksamisia täältä..!  :hoiva: :thumbup: