terveyskeskus.net

Terveyskeskustelu => Lääkkeet => Aiheen aloitti: Eliiza - Tammikuu 28, 2007, 14:04:25

Otsikko: Metotreksaatit (Trexan, Metoject)
Kirjoitti: Eliiza - Tammikuu 28, 2007, 14:04:25
Hei.

Onko tietoa, että kuinka pian Trexan alkaa vaikuttaa eli kuinka pian näkee auttaako vaivoihin?
Esim. Salazopyriinistä taidettiin sanoa, että pari kolme kuukautta käytön aloittamisesta tietää auttaako Sala.


Eliiza

Löysinkin reuma-appisen kautta tietoa. Mutta mitkä on omat kokemukset, joilla Trexan ollut käytössä?
Lainaus
Vaikutus tulee 1 - 2 kuukauden kuluttua hoidon aloittamisesta.
Otsikko: Vs: TREXAN
Kirjoitti: karo - Tammikuu 28, 2007, 18:07:58
Moi Eliiza!

Ja "hienoa" kun diagnoosisi on saatu selville, kalvava epätietoisuus hirveää ja toivottavasti saisit nyt oikeaa hoitoa, joka helpottaisi oireita. Mulla myös tuohon selkärankareumaan lääkityksenä Trexan, alotettiin 10mg/vko reilu vuosi sitten, se pari kuukautta taisi olla se aika, kun se alkoi vaikuttaa. Selkä ei enää vaivannut niin kovasti ja tulehdusarvot laski. Mulla vaivaa myös tuo iriitti, ja  viime kesänä annosta nostettiin 15mg/vko, mutta ei ole tainnut siihen auttaa, kun iriitti on vieläkin päällänsä. Eikä se sitä iriittiä enää rauhoitakaan, mutta selkä on pysynyt suht hyvänä. Nyt otettiin tähän Trexanin rinnalle vielä Sandimmun, katsotaan josko se tehoaisi. Lääkäri mulle silloin sanoi, että voi kolmekin kuukautta mennä ennenkuin Trexan vaikuttaa kunnolla, mutta tuolla paikkeilla, pari kuukautta. Toivottavasti se helpottaisi sinun oireita. Mulla ei mitään pahaa sanottavaa ko. lääkkeestä. Trexanin ottopäivänä vatsa on löysällä, mutta ei muuta haittavaikutusta. Tsemppiä!
Otsikko: Vs: TREXAN
Kirjoitti: Eliiza - Tammikuu 28, 2007, 19:45:48
Kiitos Karo kommenteistasi.
Sinulle Trexan on auttanut osittain. Toivottavasti tuo toinen lääke hillitsee iriittejä.
Hienoa, ettei sinulla ole ollut pahoinvointia Trexanista vai ymmärsinkö oikein.
 
Lainaus
Trexanin ottopäivänä vatsa on löysällä, mutta ei muuta haittavaikutusta.
Yleisenä oireenahan mainitaan pahoinvointi. Lääkäri neuvoi ottamaan lääkkeen viikonloppuna, etten tarvitse olla poissa työkokeilusta lääkkeenoton takia. Lisäksi Trexanin avuksi määräsi foolihapon, siitäkään minulla ei ole aikaisempaa kokemusta.
Mutta ensin niihin verikokeisiin ja sitten vasta pääsen aloittamaan Trexanin. Toivottavasti ensi lauantaina.
Miehelleni sanoinkin tuosta Trexan-pahoinvoinnista. Totesin, että makoilen sitten lauantait, mutta sitähän olen tehnyt paljon muutenkin. Toivottavasti Trexanin avulla kykenen sitten ne muut päivät olemaan enemmän pystyssä. Ja eihän sitä tiedä, vaikkei sitä pahoinvointia tulisikaan.  :thumbsup:
Katsotaan ja kuulostellaan.

Eliiza


Otsikko: Vs: TREXAN
Kirjoitti: karo - Tammikuu 28, 2007, 21:39:17
Heip.

Tarkennan hiukan vielä.. Eli ei pahoinvointia ole oikeastaan tullut. Sillä päivällä on melkeen aina ripuli, siitä tietty tulee hiukan huono olo, jos vatsaa vääntää oikein kovaa. Mutta ei sellaista suoranaista kuvotusta ole tullut, tai oksentelua. Olen huomannut, että kun ottaa lääkkeet kunnollisen aterian jälkeen, niin ripuli ei olisi niin kova. No nämä on aika yksilöllisiä juttuja. Olen kuullut, että pahoinvointi on valitettavan yleinen sivuoire, kaikille siitä ei tosin tule yhtään mitään. Pidetään peukkuja sulle pystyssä, ettei tule mitään ei toivottua oiretta.  :thumbup:

Sen foolihapon pitäis hiukan myös sitä pahoinvoitia ehkä hillitä. Itse olen ottanut sen seuraavalla päivällä, tai sitten samana iltana, ei kuitenkaan alle 5h Trexanista. Tästä en ole mitään vaikutusta huomannut, että otanko lääkkeen vai en. Kuulemma se on hyvä ottaa, siitä saa jotain hyviä mineraaleja ja vitamiineja tms. jota Trexan hiukan vie mennessään, jotenkin näin olen ymmärtänyt.

Itsellä tuo Trexan päivä on tiistai, jos vaikka joskus haluaa viikonloppuna ottaa lasillisen viiniä tms. Samana päivänähän ei saisi alkoholia nauttia, jotta maksarasitus pysyisi mahdollisimman pienenä, mutta nämä on varmaan lääkärin kanssa käytykin läpi. Jos tulee vielä jotain kysyttävää, niin vastailen mielelläni. Hyviä vointeja sinulle  :)
Otsikko: Vs: TREXAN
Kirjoitti: Eliiza - Helmikuu 02, 2007, 20:42:44


Hei.

Kokemuksia Trexanin ottoajasta kyselen.

Mihin aikaan otatte ja kuinka tuon foolihapon kanssa menettelitte.

Minua ihmetyttää lääkärin ohje:
- Trexan illalla
- foolihappo 6-8 tuntia Trexanin oton jälkeen
Se vaan ihmetyttää, että kun yleisesti Trexanista tulee pahoinvointia, niin miksi lääkäri laittoi otettavaksi illalla.
Tässä tuli mieleen, että olisihan sen Trexanin voinut ottaa esim. klo 17(onhan sekin jo iltaa, kai) ja foolihapon klo 23.
Ajattelin nimittäin ottaa tänään Trexanin klo 23 ja foolihapon 8 tunnin kuluttua.
Taidankin siirtää huomiselle Trexanin oton.
Karo kirjoitti mm.
Lainaus
kun ottaa lääkkeet kunnollisen aterian jälkeen
, joten ehkä siinä klo 16-17 ruuan yhteydessä ottaisin lääkkeen ja illemmalla foolihapon.

Eliiza
Otsikko: Vs: TREXAN
Kirjoitti: karo - Helmikuu 03, 2007, 00:00:47
Hei taas

Mulle annettiin ohje alkuun, että ottais Trexanin aamuisin. Mulle on toi aamusyöminen vaikeaa, olen tottunut et syön ekan kerran vasta lounasaikaan, joten vaihdoin sen sitten päiväruuan kanssa otettavaksi. Foolihapon olen ottanut oikeestaan sillon kun olen muistanut, alkuun otin vasta seuraavana aamuna, mut sit sain uutta ohjetta lääkäriltä, et haittavaikutusten minimoimiseksi ja optimaalisen hyödyn saamiseksi molemmista lääkkeistä, kannattaisi ottaa se foolihappo noin 5h tai enemmän päästä. Kuitenki samana päivänä vielä.

Tossa välillä annosta nosteltiin enemmän, niin mulla meni vatsa sekaisin, ja sitten sain ohjeen, että otan 3tbl. aamulla ja sit loput 3tbl. illalla, ja sit foolihappo vasta seuraavana aamuna. Tätäkin jonkun aikaa noudatin, mut sit sitä taas muutettiin jonkun takia. Tais tulla toinen lääke jota ei saanut ottaa samaan aikaan.. Nyt siis otan koko satsin kerralla lounaan kanssa.

Ajattelikohan lääkäri, että jos tulee huonovointisuutta, niin nukkuessa ei niin huomaisi. Mutta jos oikein oksettaa niin eihän siltä saa sitten nukutuksikaan. Olen luullut, että aamu olisi se hyvä aika, niin pari muutakin tuntemaani Trexan potilasta tekevät.

Mutta eikai se niin vakavaa, jos sitä muuttelee, kun sitten löytyy se itselle sopivin ja vaivattomin aika. Toivottavasti tuo lääke sulle Eliiza nyt sopisi ja auttaisi sua.  :thumbsup:
Otsikko: TREXAN pitkäaikaiskäytössä
Kirjoitti: Eliiza - Heinäkuu 01, 2007, 21:21:05
Hei.

Olen käyttänyt Trexania 5 kuukauden ajan.
Lääke on vaikuttanut todella helpottavasti. Ennen joka päivä oli kipeää, mutta nyt kykenen jopa työntekoon, kevyeen toimistotyöhön.

Trexanin otan lauantaisin, apuna on foolihappo muutamien tuntien jälkeen Trexanin otosta. Yhä käy niin, että sunnuntait menee pahoinvoinnin ja väsymyksen parissa. Välillä enemmän kurjassa voinnissa kuten tänään, mutta onneksi välillä vähän helpomminkin. Usein viikollakin joudun käyttämään pahoinvointilääkettä.

Siis - onko muilla käynyt Trexanin kanssa näin, ettei elimistö totu lääkkeeseen?
Tai kauanko totuttelu on vienyt?
Onko kenelläkään täällä Trexan tabletit vaihdettu nestemäiseen piikitettävään muotoon samaa vaikuttavaa ainetta? Metoject taitaa olla tuo lääke.


Trexan on kuitenkin mitä ilmeisimmin minua auttava lääke täsmä-kortisonin sekä Oxiklorinin kanssa. Vuotta aiemmin koitettiin toistakin reumalääkettä, muttei apua tullut.
Nykyisellään reumalääkitys & muut tulehduskipu- ja kipulääkkeet auttavat minua työpäivistä. Tämä pahoinvointi vaan on tosi tympeää.
Olen ollut reumahoitajaankin yhteydessä, mutta ei toistaiseksi ole muutettu lääkettä. Mahtaisikohan nestemäinenkin(piikitettävä) aiheuttaa mulle pahoinvointia??
Syksyllä on reumalekurilla kontrollikäynti. Jos ei aiemmin, niin silloin pitää puhua tästä tympeydestä.
Toisaalta meillä kotona on alettu "viljelllä" sanontaa "parempi vain yksi vuorokausi pahaa vointia kuin joka päivä". Sellaistahan se ennen oli, että joka päivä kipuja ja usein tosi tuskallista olla. Kaipa sitä liikaa tulee toivottua, kun tautikin jo tiedetään... Mutta nyt taas illasta ainakin tuntuu helpottavan, päivä meni nukkuessa, pääkivussa sekä oksentaessa. Jospa tämä taas tästä.

Jos on omakohtaisia kokemuksia tai läheisten kokemuksia Trexanista, niin niistä mielellään kuulisin.


Eliiza  :vrolijk_26:


Otsikko: Vs: TREXAN pitkäaikaiskäytössä
Kirjoitti: sirpa - Heinäkuu 02, 2007, 16:07:53
on olemassa pahoinvoinnin estolääkkeitä, mm. metopram.vihjeeksi.
Otsikko: Vs: TREXAN pitkäaikaiskäytössä
Kirjoitti: Eliiza - Heinäkuu 02, 2007, 16:11:21

Kiitos Sirpa huomiostasi.
Jatkuvassa käytössäni on Primperan pahoinvointilääke.
Onneksi viikolla auttaa, vaikkei Trexan-päivän jalkeisiin pahoinvointeihin autakaan.

Eliiza
Otsikko: Vs: TREXAN pitkäaikaiskäytössä
Kirjoitti: salosa - Heinäkuu 02, 2007, 20:01:55
Moro Eliiza!

Olen käyttänyt Trexania n. vuoden verran. Reumalääkäri neuvoi ottamaan lääkkeen illalla ja vasta n. 10-12 tunnin jälkeen foolihapon.
Jos otat lääkkeen aamulla tai päivällä, niin kokeile tätä, jos se vähentäisi pahaa oloasi.
Minä otan nykyisin 2 tab. ja minulla ei enää ole näin otettuna mitään pahoinvointia.
Mutta me olemme erilaisia.

Jaksamisia sinulle ja kaikille muillekkin!
Otsikko: Vs: TREXAN pitkäaikaiskäytössä
Kirjoitti: Eliiza - Heinäkuu 02, 2007, 20:38:08

Kiitos Salosa sullekin kommentistasi.  :)

Jaa, että foolihappo sitten 10-12 tuntia myöhemmin.  ???
Mihin aikaan illasta otat Trexanin? Tai kuinka paljon ennemmin nukkumaan menoa?

Aluksi otin Trexanin klo 17 maissa. Foolihapon 6 tunnin kuluttua. Tällä tyylillä yleensä 3 tuntia Trexanin otosta alkoi makoilu, kun pystyssä ei kyennyt enää olemaan.
Juhannuksen aikaan otin Trexanin klo 20 maissa ja yöllä foolihapon. Silloin ei sunnuntaiksi tullut koko päivää kestävää pahoinvointia. Senpä takia nyt koitin uudelleen ottaa Trexanin illalla ja yöllä foolihappo. Vaan enpä onnistunut välttämään pahoinvointia.  :-[

Kannattaa minun varmaan kokeilla.
Noi lääkärien antamat ohjeet vaihtelee näköjään. Mulle sanottiin, että 6-8 tuntia Trexanista foolihappo.
Ilmeisesti meillä on sama annostus. Taidanpa kokeilla ensi viikonloppuna tätä uutta konstia.


Eliiza  :vrolijk_26:
Otsikko: Vs: TREXAN pitkäaikaiskäytössä
Kirjoitti: salosa - Heinäkuu 08, 2007, 10:46:48
Moikka!

Mulla oli kanssa sama ohje kuin sinulla ensin, mutta sitten myöhemmin lääkäri sanoi, että tämä uusi tapa olisi parempi.
Minulla ei ole tosiaankaan yhtään pahoinvointia.
Otsikko: Vs: TREXAN pitkäaikaiskäytössä
Kirjoitti: Eliiza - Heinäkuu 08, 2007, 11:24:27
Moi  :) .

Nyt on sitten kokeiltu uutta systeemiä... ja tässä nyt jo nakuttelen  :happy: .

Eilen otin Trexan-annokseni klo 19. Keitin kaurapuuron itselleni, ettei ainakkaan tule otettua tyhjään vatsaan eikä maitotaloustuotteita pariin tuntiin lääkkeen ottoa ennen eikä jälkeen. Iltalääkkeiden kanssa otin pahoinvointilääkkeen.
Illalla klo 21 alkoi sellainen vähäinen tiedottomuuden tunne sekä pahoinvointi. Klo 22 piti mennä makuulle, rupesin yöunille. Yöllä oli huono olla, en tiedä mitä aikaa oli, mutta onneksi ei tarvinnut nousta ylös. Päässä suhisi ja keinutti, siinä vaiheessa tuntui, että pitäisikö ottaa foolihappo. En ottanut foolihappoa ja onneksi ei tarvinnut oksentaakaan, olin siihen sitten nukahtanut. Klo 6 maissa otin foolihapon, onneksi olin varannut illalla veden ja tabletin sängyn viereen. Olo oli hutera. Onneksi ei vielä silloinkaan tarvinnut lähteä vessaan eikä muuallekaan. Jatkoin unia, vaikkei yleensä tee hyvää nukkua kovin myöhään. Klo 9 oli jo pakko nousta ylös, kroppakin alkoi olla sen verran kipeä. Varovasti nousin, pientä päänsärkyä sekä voimattomuutta oli havaittavissa, mutta hyvin tämä aamu on mennyt viime sunnuntaiseen verrattuna. Saapa nähdä josko tämä systeemi toisi helpotusta Trexanin ottoon  :thumbup: .

Illalla siinä sänkyyn mennessä oli sen verran huono olla, että taas tuli ajatus "kun saisi sairastaa rauhassa" eikä tarviisi tehdä töitä tai mitään muutakaan pakollista...  :-[  .
Nämä viikonloput on just tällaisia, kun vointi on huonohko Trexanista. Lauantai menee ihan hyvin, mutta jo päivällä ajatteluttaa tuo ilta sekä sunnuntai. Lisäksi alkuviikko menee myös pahoinvointilääkkeillä sekä maha on yleensä löysällä. Ja onhan tässä sekin huono puoli, ettei paljon viitsi suunnitella mitään reissuja tai mitään muitakaan menoja viikonlopulle, kun en kykene lääkkeenoton takia  :( .
Terveet ei tätä oikein ymmärrä, Juhannuksena viimeksi tämä tuli esille. Jopa mieheni oli nyreissään  :-\ ... Sisarenikin ihmetteli, että miksi ette voisi tulla mökille, nythän teillä on hyvää aikaa, kun lapsetkin on jo omilla menoillaan. Minun on vaan tympeä olla vieraissa ympyröissä pahoinvoivana. Ilonpilaajana, kun en juhli muiden mukana sekä makaan pitkät tovit.
Jos en olisi viikolla töissä, niin varmaan ottaisin lääkkeen keskellä viikkoa, jotta perhe-elämä helpottuisi viikonloppujen osalta. Jotenkin tämä on tällaista tympeää  :'(  . Mutta onhan se hyvä, että kivut ovat nyt paremmin hallinnassa  :) , vaikkei elämänlaatu olekaan aivan priimaa. Tasapainoilua, mutta tämä lienee meille monelle tuttua.

Huomenna taas töihin. Alkaakin viimeinen työkokeiluviikko. Oikea palkka alkaa juosta 16. päivä alkaen   :D . Pakkohan tätä vaan on jaksaa, kun eläkevakuutusyhtiö ei ainakaan toistaiseksi ole myöntänyt, että olisin sairas. Eivätkä siis maksaisi mulle mitään korvauksia. Olen ollut sairaslomalla neljä ja puoli vuotta. Lääkäreiltä monet lausunnot matkan varrella, etten kykene töihin. Nyt Trexanin ym. täsmälääkkeiden jälkeen vointini on kohentunut huomattavasti ja kykenin vaihtelevasti olemaan työkokeilussa 2 x 3 kk (näin myönsivät kokeilua). Minut palkattiin nyt reiluksi kahdeksi kuukaudeksi jatkamaan projektejani, jotka tuskin loppuvat vielä tulevana syksynä. Niin kauan, kun jaksan töissä, tiedän ainakin, että raha-asiat on hallinnassa eikä tyarvitse pankkilainalla elää kuten viimevuosina jouduttiin elämään  >:( .
Jotta sellaista ja taas "pääsin asiaan"... Sapettaa niin tämä mun kohtelu  >:( .

Mutta nyt siis parempi aamupäivä  :thumbsup: . Toivottavasti Trexanin käyttöni tästä helpottuu ja voisin elää viikonloputkin  :thumbup:  :thumbup: .

Hyvää sunnuntain jatkoa kaikille  :vrolijk_26: .


Eliiza

Otsikko: Vs: TREXAN pitkäaikaiskäytössä
Kirjoitti: Eliiza - Heinäkuu 23, 2007, 07:48:03
Lauantaina oli taas Trexan ilta.
Sunnuntain makasin ja oksensin pariin otteeseen.
Nyt "reippaana"  :-\ töissä.
En varmaan olisi lähtenyt, jos ei olisi ollut "pakko". Lomalta tuli yksi työntekijä, jolle oli minun annettava tiettyjä tietoja, että hän pääsi hommiinsa. Kun ei valitettavasti riittänyt, että olisin vain liitteitä hänelle laittanut.

Vaan eipä enää olisi kyennyt pitkällään olemaankaan, kun joka paikka on niin kipeä. Pientä liikettä jo kaipaakin kroppa, mutta pää ei meinaa pysyä mukana. On siis otettava rauhallisin liikkein, etten pyörry, sen verran tuntuu heikottavan.

Viikonlopun kokemusten aikaan päätin, että soitan reumahoitajalle, josko saisin sen piikitettävän muodon käyttööni. Sen ei kuulemma pitäisi aiheuttaa näin kovasti pahoinvointia. Toivottavasti saan kokeilla ja toivottavasti ei tule pahoinvointia  :thumbup: .

Hyvää maanantaita itsekullekin.


Eliiza
Otsikko: Vs: TREXAN pitkäaikaiskäytössä
Kirjoitti: salosa - Heinäkuu 23, 2007, 10:10:38
Moikka Eliiza ja muutkin!

Surkeeta toi sun paha olos? Ootko selvittäny, että siinä ei olis migreeniä mukana? Onko sulla migreenin oireita? Tosin jo pelkkä pelko aiheuttaa huonoa oloa. Mulla on sairauden lisäksi ollu muita hankalia asioita, niin ennen juhannusta (äidin hautajaisten jälkeen) mulla oli sellanen olotila, että sanoin olevani juovuksissa ja krapulassa samaan aikaan.
Aikataulut (eli töihin lähtö) on meikäläisille todella hankala asia. Nukkuminen on huono, joka väsymyskin aiheuttaa ihan fyysistä pahoinvointia.

Toivottavasti tilanteesi paranee ja varmasti kannattaa kokeilla ne piikitkin.

Jaksamisiin.... t. salosa
Otsikko: Vs: TREXAN pitkäaikaiskäytössä
Kirjoitti: Eliiza - Heinäkuu 23, 2007, 17:24:36

Mulla on sairauden lisäksi ollu muita hankalia asioita, niin ennen juhannusta (äidin hautajaisten jälkeen) mulla oli sellanen olotila, että sanoin olevani juovuksissa ja krapulassa samaan aikaan.
Aikataulut (eli töihin lähtö) on meikäläisille todella hankala asia. Nukkuminen on huono, joka väsymyskin aiheuttaa ihan fyysistä pahoinvointia.

Kiitos Salosa mietteistäsi sekä tilanteeni paranemisen toivotuksista  :hali: .

So on tosi, että monet asiat vaikuttaa.
Mulla pitäisi olla elämässä muuten "nousukausi" eli asiat mallillaan, kun vointi on kohentunut Trexanin ym. reumalääkityksen myötä. Vaan tämä viikonlopun "krapula"/"myrkynpoisto" tympäisee  :-[ .

Soitin reumahoitajalle ja kerroin kevään sekä kesän vointini kuulumiset. Olen aiemminkin keväällä soittanut pahoinvoinnistani. Hoitaja esitti muutamia vaihtoehtoja. Soittaa mulle huomenna, kun on jutellut lääkärin kanssa tilanteestani  :thumbup: . Katsotaan mitä seuraa.


Eliiza
Otsikko: Vs: TREXAN pitkäaikaiskäytössä
Kirjoitti: Eliiza - Heinäkuu 24, 2007, 11:53:19
Hei.

Hoitaja soitti minulle jo klo 9.30 ja sain kuulla, että pääsen jo tällä viikolla kokeilemaan piikkimuotoista Trexania.
Lääkäri oli jo miettinyt biologisten käyttöönottoa, koska kipulääke- sekä tulehduskipulääkemääräni ovat edelleen melko suuret. Tuon biologisen kerrotaan olevan todella tehokasta ja auttavaa ainetta. Kuntoutuksessa viime syksynä oli kämppäkaverina nainen, jolla mikään ennen biologisia ei ollut auttanut. Kehui nyt syksyllä vointiaan.
Kokeillaan nyt kuitenkin tämä lääke ensin.

Jospa nyt tilanteeni paranisi. Ainakin asiat otettiin todella hyvin hoitoon  :thumbsup: ja jatkohoidolle eli uudelle lääkkeelle on mahdollisuudet, jos ei vielä tämäkään auta.


Eliiza


Otsikko: Vs: TREXAN pitkäaikaiskäytössä
Kirjoitti: Tiibet - Heinäkuu 24, 2007, 12:05:04
Kiva kuulla, että kivunhoitosi on hyvin suunniteltu eli lupaavia vaihtoehtoja on tiedossa.
Kivun sietämistä helpottaa jo sekin, että tietää sen joskus voivan myös helpottua  :hali:
Otsikko: Vs: TREXAN pitkäaikaiskäytössä
Kirjoitti: petomaani - Elokuu 18, 2007, 19:05:21
Mulla Trexan ei vaikuttanut mitenkään, ei parantavasti, ei huonontavasti. Harmittaa kyllä, kun uskoin, että kaikki vaivat poistuis nipsnaps, muttei se vissiin ihan niin ole..  :-\
Otsikko: Vs: TREXAN
Kirjoitti: petomaani - Elokuu 18, 2007, 19:06:44
Miten sitten jos Trexan ei auta?? Mitä vaihtoehtoisia lääkkeitä on, jos vielä on asetyylisalisyylille allerginen?
Otsikko: Vs: TREXAN
Kirjoitti: Tuuli - Elokuu 18, 2007, 22:26:52
Yhdistin kaksi Trexan-aihetta (tuo lääkekin kun lähes aina on pitkäaikaisesssa käytössä).

Lainaus
Miten sitten jos Trexan ei auta?? Mitä vaihtoehtoisia lääkkeitä on, jos vielä on asetyylisalisyylille allerginen?

Jaa-a. Se varmaan riippuu siitä, mihin diagnoosiin lääkäri on päätymässä ja kuinka rajut oireet ovat päällä. Nivelreumassa lääkevaihtoehtoja riittänee aikalailla, spondylartropatioissa taitaa lääkitysvaihtoehdot olla aikalailla siinä Salazopyrin/Trexan/biologiset -akselilla. Oletko Petomaani kokeillut eri annoksia Trexanista? Tsemppiä!  :)

Otsikko: Vs: TREXAN
Kirjoitti: petomaani - Elokuu 22, 2007, 21:58:18
^juu kyllä oli kokeilussa, tämän koko 3 vuoden ajan, mutta ei auttanut ei (tämän totesi sitten lääkärikin). Kiitos vastauksesta :) Löytyisihän nuo varmasti nettihaullakin, mutta kun tämä palsta on experttejä täys niin vaivattomampi kysyä täältä.
Otsikko: Vs: TREXAN
Kirjoitti: siiri6 - Marraskuu 14, 2007, 13:41:19
mulle on suunniteltu aloitettavaksi myös toi trexan, mutta tuntuu aiheuttavan tosi monelle pahoinvointia. Millai siinä sitte pystyy töissä käymään ja joutuuko syömään myös pahoinvointilääkettä? En millään haluaisi jäädä pitkille sairaslomille, niinkuin ei kai kukaan. Onko siitä sitte enemmän haittaa kuin hyötyä?
Otsikko: Vs: TREXAN
Kirjoitti: Eliiza - Joulukuu 16, 2007, 09:43:47

Siiri - kuinka sinulla on alkanut sujua Trexanin kanssa? Vai aloititko?

Eihän kaikille tule kauheita pahoinvointeja ja hyötyvätkin lääkkeestä.
Toivottavasti sinä kuulut siihen ryhmään, jotka saavat avun ilman sivuvaikutuksia  :thumbsup: .

Eliiza  :vrolijk_26:
Otsikko: Vs: TREXAN
Kirjoitti: siiri6 - Joulukuu 17, 2007, 19:41:29
Trexania ei ole aloitettu vielä, vaan kokeillaan vielä oksiklorin-prednisolon linjaa. Mulla vaan oireet ei tahdo pysyä pois kun lasken kortisonin alle 10mg:n. Sitkeästi yritän vielä ja nyt pärjään melko vähäisin oirein toistaiseksi 7,5mg käytössä. Kortisonia kun ei mielellään syödä pitkiä aikoja kovin suuria annoksia. Nyt olen syönyt neljä kuukautta isompia annoksia. Uhkaakohan mua jo osteoporoosi?
Otsikko: Vs: TREXAN
Kirjoitti: siiri6 - Tammikuu 29, 2008, 12:46:23
Hei

Nyt mulla on aloitettu Trexan, Eilen illalla otin ekat napit ja aamulla foolihapon. En huomannut ainakaan vielä mitään erityisiä oireita. Väsyttää vaan hirvesti. Sitä mulla tekis ilman trexaniakin. Lääkäri olis halunnu alottaa mulle sandimmuunin, mutta en heti suostunut, koska se on hirveän kallista. Maksukatto tulee kuukaudessa täyteen. Kai ne oireet tulee heti ekan kerran jälkeen jos on tullakseen? Päätä kyllä särkee, mutta on vähän flunssaakin jos vaikka siitä johtuu..
Otsikko: Vs: TREXAN
Kirjoitti: sirpa - Tammikuu 29, 2008, 14:12:40
siirille: osteoporoosi kannattaa torjua ennakolta, osta kalkkia, joissa myös mukana D-vitamiini. miacalcic-nasal on tehokas lääke osteoporoosiin, mutta aika kallis. sitten on fosamax tai optinate, bisfosfonaatteja. sekä liikunta torjuu myös sitä.ei ole kiva tauti tuo osteoporoosikaan, itse tiedän kun on.
Otsikko: Vs: TREXAN
Kirjoitti: siiri6 - Tammikuu 29, 2008, 21:54:59
Juu syön oma-aloitteisesti calcipos-d- mite 2tbl, koska en juo maitoa ja liikun kyllä runsaasti kun taas kunto antaa myöden. Lääkäri sanoi ettei sle-taudissa uhkaa osteoporoosi siten kuin nivelreumassa. En tiedä mikä pitää paikkansa, mutta kalkkia syön koska maitoa en käytä riittävästi.
Otsikko: Vs: TREXAN
Kirjoitti: siiri6 - Helmikuu 17, 2008, 00:40:10
Olen nyt syönyt kolme viikoa trexania ja lievää pahoinvointia ja päänsärkyä parina seuraavana päivänä. Se ei ole ongelma, mutta se on että olen koko ajan kovin kipeä ja oikeastaan tulen koko ajan kipeämmäksi. Jouduin hakemaan kortison-piikit sorminiveliin, buranaa kuluu 1800mg päivässä ja suunkautta otettavaa kortisonia (15mg) en voinut suunnitelmien mukaan laskea. Yhä enemmmän niveliä tulee aroiksi. Onko kenelläkään tämäntapaisia kokemuksia trexanin aloituksen jälkeen vai onkohan se vaan niin että tauti on todella nyt vaan niin ärhäkkä ja trexan ei vielä auta. Alkaa olla aika epätoivoinen olo ja paniikki alkaa hiipiä.
Otsikko: Vs: TREXAN
Kirjoitti: Eliiza - Helmikuu 17, 2008, 09:46:23
Siiri6 - ikävää, että kivut vaan yltyvät.
Oletko ollut yhteydessä reumahoitajaan tai muuhun hoitavaan tahoosi.
Toivottavasti jatkossa lääke alkaa tehoamaan ja kivut helpottaa  :thumbup: .

Täällä yksi, joka ihmetteli kipujen lisääntymistä tabletin ottamisen jälkeen. Minulla tosin kävi niin, että pari päivää tabletin ottamisen jälkeen kivut olivat "pinnassa".
Ihmettelin asiaa yhdellä reumasivustolla ja siellä minulle vastasi yksi reumainen, että on kuullut Trexanin aiheuttavan juuri tällaista ottopäivän jälkeistä kipua.

Siiri6 - kannattaa varmaan olla yhteydessä hoitavaan tahoon, jos oireet jatkuvat.
Meidän sairaalalla reumahoitajat aina vakuuttavat, että soittaa aina, jos vointi menee hankalaksi. (vaikka puhelimitse usein onkin heitä vaikea saada kiinni  :-[  )

Parempaa vointia Sinulle Siiri6 toivotellen Eliiza.  :vrolijk_26:
Otsikko: Vs: TREXAN
Kirjoitti: siiri6 - Helmikuu 18, 2008, 22:43:00
Ei tahtonut mistään saada lääkärinaikaa. Menin sitte yksityisen päivystysjonon ja sain sormiin kortison-piikit ja ajattelin, että kyllä tämä sitte jo helpottaa. Muutama päivä meni ja nilkat, polvet ja ranteet tuli aina vaan pahemmiksi. Alko jo pelottaa kun ruuan syömisen jälkeen tuli leukaniveletkin kipeiksi. Menin tk:n valittamaan. Siellä on kyllä fiksu lääkäri, soitti reumapolille ja kysyi ohjeita. Nostettiin vieläkin kortisonia viikoksi, sanottin kyllä että trexan ei vielä auta. Sairaslomalle oli pakko jäädä pariks viikoks ja se tuntuu ihan kauhealta. Toki tajuan etten ole työkykyinen. Burana kyllä auttaa 6h kipuihin. Sen kanssa kotioloissa jotenkin pärjää. Liikkumaan kehoitettiin ja menemään edelleenkin omalle reumalääkärille. Pakko tietysti mennä, mutta on kovin kallista käydä usein yksityisellä. Tilanne on kuitenkin se, että tk-lääkäri ei tiedä riittävästi ja reumapolille olen varmaan liian helppo tapaus ja jonot ovat mahdottomat. Jäjelle jää yksityinen reumalääkäri, joka osaa asiansa, mutta on sikakallis.
Mun on kyllä tänään vaikea sopeutua tähän sairastamiseen. Varmaan valoa on tunnelin päässä. :(
Trexanin vaikutusta odotellessa...

Onko jossakin viestiketju, josta voi lukea muiden sopeutumisvaikeuksista?
Otsikko: Vs: TREXAN
Kirjoitti: Tuuli - Helmikuu 19, 2008, 06:48:51
On olemassa ainakin Jaksaminen selkäkipuisena (http://terveyskeskus.net/forum/index.php?topic=1283.0) -ketju. Mutta reuman kanssa jaksamisesta voisi tehdä omansa tuonne reumaosioon. Näissä sairauksissa kun se ei ole pelkkä selkä joka prakaa... Rohkeasti vaan aloittamaan uusi aihe reumaosioon, jos sinusta siltä tuntuu, varmasti löytyy kirjoittajia mukaan (minäkin).

Otsikko: Vs: TREXAN
Kirjoitti: siiri6 - Maaliskuu 06, 2008, 17:44:46
Nyt täytyy kirjoittaa positiivisesta kokemuksesta!

Kuusi viikkoa olen nyt  nauttinut Trexania ja viikon Sandimmuunia. Ensimmäinen päivä pitkiin aikoihin kun tunnen itseni jälleen ihmiseksi! Todellakin ihanaa. Toivon todella ettei takapakkia tule, kun näin riemuitsen. Tällä viikolla kipulääkkeiden tarve on selvästi vähentynyt. Tosin trexanin jälkeisenä päivänä oli tosi kova päänsärky ja nivelkivutkin jonkinasteiset. Selvästi kuitenkin lievemmät kuin aiemmin. Muut päivät lähes kivuttomia, jos ei kovin paljon kävele tai tee raskaampaa työtä. Tänään olin uimassa 45min ja sekään ei ollut kivuliasta. Sujui kuin itsestään.

Saa nähdä miten sujuu tulevaisudessa, mutta tänään hyvin!
Otsikko: Vs: TREXAN
Kirjoitti: Eliiza - Maaliskuu 08, 2008, 09:53:41

Voi kun oli mukava lukea noin hienosta voinnistasi Siiri!!  :D
Toivon, että hyvä vointi jatkuu  :thumbsup: .

Eliiza

Otsikko: Vs: TREXAN
Kirjoitti: petomaani - Maaliskuu 25, 2008, 07:44:26
Onneksi olkoon, Siiri! Hienoa, että jollekin on löytynyt sopiva "cocktail"  :thumbsup: Itte tässä vielä kuulostelen, tekeekö Arava sen kummempaa "hyvää" kuin Trexankaan. (Trexan ei ollut mun vaivoihin tehoova lääke, vaikka suht nopeasti sain dg:n ja lääkityksen).
Otsikko: Vs: TREXAN
Kirjoitti: Kista - Toukokuu 04, 2008, 20:47:05
Kysäisen äitini puolesta trexanista. Hänellä menee se kertaviikkoisena injektiona, pistää itse. Torstai on ollut piikkipäivä, mutta nyt vappu sotki muorin ajantajun ja havahtui vasta tänään piikin unohtamiseen, koska oli kovin kivulias.

Mamma vänkää, että ei voi ottaa unohtunutta lääkettään tänään, koska on sunnuntai ja piikkipäivä (ja labrat?) menee "sekaisin". Ajatteli odottaa seuraavaan torstaihin. Ei kai siinä ole mitään mieltä? Eikö hänen nyt olisi viisainta pistää piikki tänään ja seuraava sitten seuraavana sunnuntaina, vai?

Itsepäisen muorin puolesta  :laugh:

Kista
Otsikko: Vs: TREXAN
Kirjoitti: Sofia - Heinäkuu 22, 2008, 19:55:36
Toinen Trexan annos otettu sunnuntaina.Nyt alkaa päänärky ja mahakivut, huominen taitaa mennä vaakatasossa.Viime viikolla oli ainakin just näin.Huomenna ois verikoe ekaa kertaa.Tehosta en osaa sanoa vielä mitään...ei ainakaan yhtä huikeaa kuin kortisonin kanssa  :D
Otsikko: Vs: TREXAN
Kirjoitti: Eliiza - Heinäkuu 23, 2008, 08:51:28

Mikähän vointi sinulle Sofia tuli?
Käytätkö foolihappoa apuna?
Onko sinulla pahoinvointilääkettä?

 :thumbup: että pahoinvointisi on helpottanut.


Eliiza
Otsikko: Vs: TREXAN
Kirjoitti: Sofia - Heinäkuu 23, 2008, 15:23:18
 :) Vautsi vau  :thumbup: ei tunnu missään!!!!Siivonnut ja kävin kaupassa!Jospa tämä alkas mennä näin hyvin, pienellä huolla ololla.Mutta katellaan, alussahan tässä vielä ollaan  ::)
Otsikko: Vs: TREXAN
Kirjoitti: Tuuli - Heinäkuu 23, 2008, 20:24:28
Hieno juttu Sofia että Trexan puree!
Otsikko: Vs: TREXAN
Kirjoitti: Sofia - Elokuu 26, 2008, 20:51:48
Ei olis kannattanut ihan heti "hyppiä" ilmaan.Pahoinvointi alkanut ja kipuja Trexan ei vie.Buranaa menee ja nilkat kipeät ja turvonneet.Kädet tukilastoissa, molemmat ranteet ja sormissa lastoja myös.Lääkäriin menen/pääsen kuukauden päästä(vasta)  :-\
Otsikko: Vs: TREXAN
Kirjoitti: Lappikatti - Syyskuu 20, 2008, 20:47:20
Moi!

Olen uusi selkärankareumavaivainen foorumilla.
Halusin jakaa vähän kokemuksiani ja kokemuksianne tuosta Trexanista.

Olen tosi herkkä lääkkeille ja mulla on muutenkin vatsa kuralla heti kun joku kuiskaakin sanan ripuli  :P

No, aloitin eilen Trexanin ja ihan vain kokeillakseni kuinka käy, otin sitä vain 5 mg ja voi APUA mikä olo siitä tuli! Otin sen yöllä tuhdin iltapalan jälkeen klo 12, foolihapon klo 4 ja tuolloin jo oli vatsassa vähän outo olo ja otin pahoinvointilääke primperanin ja aamulla heräsin n. klo 6 siihen, että vatsa kiersi. Ja sitten menikin seuraavat 3-4 niiiiiiin hirveässä olotilassa, että EI KIITOS IKINÄ ENÄÄ! Mä olen tosi huono kestämään pahaa oloa, varmaan osittain siksi, että olen vatsan ongelmista kärsinyt jo pari vuotta. Painoni, joka on 56 normaalisti, putosi aamun aikana 800 grammaa, mikä on tosi paljon. Eikä se pelkkä ripuli ois mitään, mutta kun sen lisäksi oli tositosi etova olo, sormista ja varpaista meni ihan kamalat verenkiertohäiriöt, hiki ja kylmä vuorotellen ja lääkettä vedin surutta niin paljon, että ajattelin, että pakko sen jossain vaiheessa on helpottaa. Itkin ja kärvistelin kun en voinut seisoa, istua, maata, kävellä, oli niin heikko olo, että pelkäsin, että pökrään ja kun olen 10 pojan yksinhuoltaja, eikä ketään ollut muita täällä, piti poikakin valmistaa siihen, että jos äiti kuukahtaa, soittaa apua. Jopa puhuminen meinas olla liikaa. Siinä vaiheessa kun ei meinannut enää omin avuin päästä veskiin, meinas paniikki hiipiä. Ja veskissä kipeällä selällä kyyhöttäminen oli aivan järkkyä, mutta ei mitään siihen pahaan oloon verrattuna.

EN suostu enää kokeilemaan tuota ikinä suun kautta.  :puke:

Kun olin vetänyt aamupäivän aikana Trexanin, foolihapon ja primperan jälkeen Oxaminin, Libraxin ja 2 panacodia, alkoi ekan kerran puolen päivän aikaan tulla olo, että josko sais jopa nukuttua. Yöllä nukuin ehkä 3 tuntia, voitte vain kuvitella, että tää päivä on menny ihan  :nukkuu: Ekan kerran jotain laitoin suuhuni puoli kuusi illalla, oli muuten hiukan heikko olo! Ja piti vielä kuskata poitsua treeneihin, huh! Ei pysty yh käyttään tuollaista lääkettä, ei käy.

Jotenka PLEASE kertokaa joku kokemuksia pistoshoidoista, tuleeko niistä pahoinvointia ja/tai ripulia olleenkaan, vähän vai paljon`? Mä uskon/tiedän, että pystyn pistään itseäni, olen pistänyt ennenkin kun opettelimme pistämään insuliinipistoksia ystävälleni, jolla oli paha sokeritauti, joten se on helppo nakki verrattuna tuohon pahaan oloon. Kipukin on vain mielentila mulle, mutta pahoinvointi vie mut niin syvälle ahdistuksen syövereihin, että se ihan pelottaa.

Taakkamme kullakin, tuo pahoinvointi on mun kompastuskivi, koska se tekee olon niin heikoksi, että pelottaa ihan.


Kiitos vastauksistanne ja tosi mahtavaa oli löytää tällainen foorumi!

t. katti

p.s. tähän päivään verrattuna, kestän kipuja paljon paremmin kuin tuota kamalaa oloa
ja vielä onnistun viime viikolla loukkaamaan rintalihaksenikin jossain, ja kaiken lisäksi nyt meni niska niin jumiin, ettei pää käänny ja nyt piti kaivaa vanha niskatuki kaapista kun lapsikin sanoi, että äiti, tuota sun huutoa ei kestä (kun vähän väliä kuului mun huoneesta aiiiiiiiiiii!) joten ei muuta kuin tuki kehiin - huoh! Olen vasta 37, mutta tänään on kyllä tuntunut enemmänkin lähempänä 77...  ::)


Otsikko: Vs: TREXAN
Kirjoitti: Eliiza - Syyskuu 21, 2008, 08:55:15

Hei Lappikatti  :vrolijk_26: ja tervetuloa kirjoittelemaan  :thumbsup: .
Tosi kurjaa, että vointisi meni tuollaiseksi Trexanista  :thumbdown: .

Ilmeisesti Trexan kuitenkin auttaa monelle eikä tule kovia sivuvaikutuksia.
Minulle lääke auttoi, mutta sekä tabletti että pistosmuotoisesta Trexanista minulle tuli kova pääsärky sekä oksentamista.
Mutta kuten moneen kertaan täällä sivustoilla kirjoitettu - jokin lääke sopii jollekin ja toiselle ei  :thumbsup: .

Toivottavasti sinulle Lappikatti löytyy lääke, joka auttaa eikä tuo kauheita sivuvaikutuksia  :thumbup: .


Eliiza

Otsikko: Vs: TREXAN
Kirjoitti: Kissa - Marraskuu 24, 2008, 21:02:34
Hei
Täällä "uusi" Trexanin käyttäjä (käyttänyt kolmisen kuukautta). Minulla se on hoitona psoriasikseen, ei reumaan. Olen käyttänyt sitä nyt 5 tablettia kerran viikossa ja on auttanut psoriini tosi hyvin! Esim. kämmeneni olivat jatkuvasti auki ja vereslihalla - nyt on kädet kuin vauvan peppu! Tosi hyvä lääke. Ei käytännössä minkäänlaisia sivuvaikutuksia! Nyt vain sain tosi outoa postia lääkäriltä: kysyi ahdistaako minua rinnasta? Siis häh? Veriarvoni on jostain kohti koholla - en vielä edes ole jyvällä mikä arvo. Huomenna menen sitten keuhkokuviin ja perjantaina saan vastauksen. Onko kellään samanlaisia kokemuksia ja siis miksi keuhkokuviin???
t. Kissa
Otsikko: Vs: TREXAN
Kirjoitti: Donna - Tammikuu 27, 2009, 05:21:51
Itse olen käyttänyt trexania reaktiiviseen niveltulehdukseen kolme vuotta.
Nyt annostus on 25mg vko ja rinnalla kokeiltu biologisiakin.
Suunnitteilla nyt remicade.

Olen kaikki nämä vuodet miettinyt auttaako tuo trexan minulle vai syönkö sitä huvikseen.
Jätin trexanin pois Joulukuun alussa 2008 ja olen nyt todella todella todella kipeä.
Aloitin trexanin uudestaan viikko sitten ja nythän sen näkee alkaako auttamaan, kun muuta lääkettä tässä nyt ei vielä mene rinnalla.

Jotenkin voisin itse kuvitella että tämä huono kausi ja trexanin tauottaminen ovat yhteydessä toisiinsa..
Tiedä sitten ja mulla pitäs aloittaa tuo remicade 12.2. joten ei välttämättä ennen sitä ehdi trexanin mahdollinen apu näkymään, mutta olen niin kipeä että pienikin apu niin huomaan sen heti olossani.

Trexan lääkkeenä tuntuu sopivan minulle hyvin.
Kun mikään muu taas ei tunnu sopivan.
Kaikki muut reumalääkkeet lopetettu sivuoireisiin tai siihen ettei niistä mtn hyötyä (sandimmum).

Otsikko: Vs: TREXAN
Kirjoitti: Donna - Tammikuu 27, 2009, 05:34:35
Kysäisen äitini puolesta trexanista. Hänellä menee se kertaviikkoisena injektiona, pistää itse. Torstai on ollut piikkipäivä, mutta nyt vappu sotki muorin ajantajun ja havahtui vasta tänään piikin unohtamiseen, koska oli kovin kivulias.

Mamma vänkää, että ei voi ottaa unohtunutta lääkettään tänään, koska on sunnuntai ja piikkipäivä (ja labrat?) menee "sekaisin". Ajatteli odottaa seuraavaan torstaihin. Ei kai siinä ole mitään mieltä? Eikö hänen nyt olisi viisainta pistää piikki tänään ja seuraava sitten seuraavana sunnuntaina, vai?

Itsepäisen muorin puolesta  :laugh:

Kista


Moi Krista,

Minusta tuossa tilanteessa aivan sama kuinka toimii, kyse kuitenkin yhdestä unohduksesta.
Mielummin ehkä odottaisin sinne torstaille koska se on tuttu päivä ja voi mennä enemmän sekaisin kun alkaa nyt sunnuntaisin piikittelemään..

Mutta, miten teitte?
Kirjoituksestasi hiukan aikaa :)

Otsikko: Vs: TREXAN
Kirjoitti: Fab - Maaliskuu 20, 2010, 23:37:34
Itse aloitin Trexanin viime viikon lauantaina, eli tänään on toinen tabletti otettu. Ainakaan vielä ei ole tullut mitään oireita. Tosin taisi lääke aktivoida huuliherpeksen, kun heti alkoi seuraavana päivänä jomottamaan. Toivottavasti ei tule joka viikkoinen vaiva.

Onko muilla tullut pahoinvointia heti lääkkeen aloituksen jälkeen, vai joskus myöhemmin? Kehtaako tässä vielä alkaa iloita hyvästä olosta, vai kannattaako vielä pelätä pahinta.
Otsikko: Vs: TREXAN
Kirjoitti: Jay - Huhtikuu 20, 2010, 17:08:18
Ensin vastaus Fabin kysymykseen. Minulla on silloin tällöin pahoin vointia edellisenä päivänä. Tämä riippuu minulla pitkälti siitä kuinka hyvin syön lääkkeen oton aikana. Kertaakaan ei ole mieletöntä pahoinvointia tullut.

Sitten omaan kysymykseen.
Olen syönyt Trexania vajaan vuoden verran polven turpoamisen vuoksi. Nyt olisi suunnitelmissa perheen lisäys. Ja nyt lekurit ja säännöstökset ovat saaneet omat ajatukset aivan sekaisin. Suositus on ollut että Trexan hoito pitää lopettaa siksi aikaa kun yritetään perhettä perustaa, niin miehillä kuin naisilla. Kysyin lääkäriltä tätä muutama päivä sitten ja hän sanoi että suositukset ovat muuttuneet viime keväänä ja nykyään kielto ei ole kuin naisilla, miesten trexanin käytöllä ei olisi vaikutusta siittiöihin ollenkaan. Yritin löytää asiasta tietoa internetistä, mutta en löytänyt mistää. Jopa reumaliiton sivuilla lukee: "Tämä suositus koskee myös miehiä" metotreksaatin käytöstä ja perheenlisäyksestä puhuttaessa. Vaikka sieläkin luki vielä että "joskaan ei ole havaintoja mistään heille aiheutuneista ongelmista." Eli miehille.

Eli. Onko kellään tästä kokemuksia? Pelottaa lievästi alkaa pelaamaan "venäläistärulettia" mahdollisen tulevan lapseni elämällä kun lääkärin puheille ei tunnu löytyvän mistään takeita...
Otsikko: Vs: TREXAN
Kirjoitti: Marjutis - Joulukuu 19, 2012, 20:42:44
Pitäisi aloittaa jälleen Trexan 10 mg:aa annoksella 1,5 tablettia perjantaisin. On ollut aiemmin käytössä 4 vuotta ilman ongelmia. Annos silloin 12,5 mg/perj. Nyt taukoa 10 kuukautta. Epäselväksi jäi aloitanko heti täydellä annoksella vai miten? Muistelisin ett aiemmin annosta nostettiin hitaasti.
Otsikko: Vs: TREXAN
Kirjoitti: satuo - Joulukuu 19, 2012, 22:21:06
Niin voisi kuvitella.
Onko reseptissä tai pakkausselosteessa sellaisesta mainintaa?
Voiko lääkkeen jakaa sellaisiin osiin, jotta vaiheittainen nosto olisi mahdollista?
Otsikko: Vs: TREXAN
Kirjoitti: Mintsi - Joulukuu 20, 2012, 08:32:35
Noin pitkän tauon jälkeen minulla ei ole aloitettu, mutta lyhyemmiltä on aina aloitettu suoraan sillä käytössä olevalla annoksella. Lääkäri varmasti osaa vastata tuohon kysymykseen varmimmin.
Otsikko: Vs: TREXAN
Kirjoitti: Marjutis - Joulukuu 20, 2012, 19:40:03
Hyvä pointti toi jakaminen.2,5mg:n tableteilla olisiki ollut helpompi aloittaa vähitellen. Mut nyt on toi 10mg tabletti joten tarkoitus on varmaan aloittaa suoraan 1 1/2 tabletilla. Lääkärin tapaan vasta 4 kuukauden kuluttua ja soitin jo reumapolille tänään kun sairausnumerokin on menossa vanhaksi ja hoitsu ihmetteli ett mikä sairausnumero? Never heard. Eli ei taida sieltäkään mitään neuvoja  saada. Ei kun rohkeasti täys annos heti käyttöön.
Otsikko: Vs: TREXAN
Kirjoitti: Päky68 - Syyskuu 25, 2013, 20:44:55
Minulle vaihdettiin Trexan Metojectiin kesäkuussa ja ensimmäisen piikin jälkeen viihdyin pari päivää vessassa :puke: Onneksi oireet helpottivat kun vaihdoin piikitysaikaa; nyt pistän vähän ennen nukkumaan menoa ja foolihapon otan heti kun herään. Pahoinvointia ei enää ole ja piikin aiheuttamaan poltteluunkin olen jo tottunut.
Mutta mutta, epäilen että Metoject on pahentanut oireitani. Nivelet ei tosin turpoa niinkuin ennen mutta nyt on usea nivel kipeä samaan aikaan ja väsymys on aivan kauheaa, tuntuu ettei jaksa tehdä mitään paria tuntia kauempaa. Ja niin toivoin että tästä olisi ollut apua, ettei tarvisi alkaa taas kokeilemaan uutta lääkettä....
Otsikko: Vs: TREXAN
Kirjoitti: trochanter - Lokakuu 24, 2013, 10:33:50
Täällä alottelee "uusvanha" Trexanin käyttäjä. Eilisen reumalääkärikäynnin jälkeen lähdin sairaalasta mukanani mm. Trexan- resepti (ei pistettävä). Muutos siihen entiseen, mikä mulla oli, on ehottomasti siinä, että nyt yks nappi viikossa riittää (alotus siis), ei tartte joka aamu muistaa! Vai oliko sillon joka toinen aamu vai joka aamu, en muista, muttei ihan nuin luksusta kuitenkaan että kerran viikkoa! :D

Aiemmin ei tullut sivuoireita, mutta ei aiemmin tehonnut muutenkaan. Toivottavasti nyt Oxiklorinin, Prednisolonin ja Myocrisinin kans on toimiva cocktail ja saadaan nää pirun oireet kuriin.
Otsikko: Vs: TREXAN
Kirjoitti: Mintsi - Lokakuu 24, 2013, 10:44:19
trochanter: olen eri mieltä tuosta edellisestä annostuksestasi  ;D Nimittäin Trexania käytetään reuman hoidossa vain kerran viikossa annostelulla. Tiheämpään sitä annostellaan syövissä, mutta silloinkin enintään 5 päivää putkeen.  Eli muistat väärin.

Tällä lääkkeellä on sitten muuten tapettu ihmisiä suomalaisissakin sairaaloissa antamalla sitä päivittäin. Että olkaahan tarkkoja, jos sairaalahoitoon päädytte. Minä olisin kerran saanut lääkettä päivittäin, jos en olisi ollut itse hereillä. Tai en ollut hereillä, mutta lääke oli tauolla, minkä sanoin ääneen. Jälkikäteen tajusin, että tässä olisi voinut hyvin käydä lääkitysvirhe.

Marjutin aiempaan kysymykseen uudelleen aloittamisesta voin todeta, että tällä erää minulla aloitettiin Trexan normaaliannosta pienemmällä annoksella 2,5 kk:n tauolta. Normaaliannos on 15 mg/vko ja aloitettiin nyt 10 mg/vko. Tosin osana taustalla on painamassa infektioherkkyys, joten aloitellaan varovasti ja katsellaan muutaman viikon päästä uudelleen.
Otsikko: Vs: TREXAN
Kirjoitti: Hortensia - Lokakuu 24, 2013, 11:25:36
Mulla Trexanin annostus on 20 mg / vko suun kautta. Sain kovasti lisätehoja siitä aikanaan, kun vaihdettiin pistosmuotoon. Nyt pistoksen
teho on mennyt, mutta monta vuotta tauti oli remissiossa pistosmetotreksaatin ansiosta.
Otsikko: Vs: TREXAN
Kirjoitti: trochanter - Lokakuu 24, 2013, 11:59:43
Joo voi olla  ;D toki onhan siitä jo 9 vuotta kun viimeks Trexania söin  ;D
UUDEN alkaneen kuurin eka 10 mg nappi otettu tänään, seuraava ens vkolla ja sitte nostellaan. Ja pitkästä aikaa pittää muistaa ravata turvakokeissaki..
Otsikko: Vs: TREXAN
Kirjoitti: Crixus - Lokakuu 24, 2013, 15:08:26
Onko Trexan aiheuttanut kellään muulla nivelkipuja? Olen juuri aloittanut kuurin 10mg annoksella (nivelpsoriin) ja heti seuraavana päivänä lääkkeen otosta nivelet meni pahemmaksi kuin koskaan aikaisemmin. Onkohan tämä ohimenevää?
Otsikko: Vs: TREXAN
Kirjoitti: Mintsi - Lokakuu 24, 2013, 15:40:20
Trexanista ei ole havaintoja, mutta Salazopyrin on tehnyt tuota nivelten kipeytymistä aina annosnoston yhteydessä. Aloituksen yhteydessä jouduttiin jopa pistelemään kortisonia aika rankasti. Sama ilmiö on tullut, kun annosta on hilattu ylös päin. Ensimmäiset pari viikkoa nivelet ovat hankalammat kuin ennen nostoa.
Otsikko: Vs: TREXAN
Kirjoitti: salosa - Lokakuu 24, 2013, 15:55:52
Hei Crixus!

En muista lisäsikö nivelkipuja, mutta hyötyhän Trexanista tulee pitkällä viiveellä.
Otsikko: Vs: TREXAN
Kirjoitti: Crixus - Lokakuu 24, 2013, 16:13:05
Kiitoksia vastauksista!

Joo, Trexanin vaikutusta saa ilmeisesti odottaa ihan hyvän tovin. Tosin jos sinne asti mennään näillä kivuilla, niin ei vaikuta kovin hyvältä. Taidan huomenna kysäistä reumapolilta, mitä ovat asiasta mieltä. Toivottavasti ihan ohimenevää :)
Otsikko: Vs: TREXAN
Kirjoitti: trochanter - Lokakuu 25, 2013, 09:36:13
Aivan, se pitiki vissiin oottaa vähän pidempään ku ekan napin jälkeiseen olotilaan (miehän nyt tieten toivoin että Trexan toimis HETI ja kaikki vaivat ois salamana poispyyhityt..)

Miten muuten, olen varmaan tyhmä (olenkin! :D ), mutta kysymys: kun alotin Trexanin eilen, otan siis seuraavan ens viikon torstaina klo 12 taas. KOSKA se pittää sitte olla sielä tk:ssa ekoissa turvakokeissa; heti ens viikollako vai lasketaanko sitä vielä "kakkosviikoksi" vaikka kakkosnappi otetaanki? Vai sitte vasta seuraavalla viikolla ja minä päivänä se sitte on hyvä mennä turviin??
Otsikko: Vs: TREXAN
Kirjoitti: Mintsi - Lokakuu 25, 2013, 13:27:44
Minä sain aikanani ohjeeksi, että annosta ei saa nostaa ennen kuin ekoista turvakokeista on tulokset. Käytännössä se tarkoitti, että kävin joskus toisen napin jälkeen verikokeissa. En muista tarkemmin. Ei se nyt ihan päivälleen ole.
Otsikko: Vs: TREXAN
Kirjoitti: trochanter - Lokakuu 25, 2013, 13:59:57
Eli onko se ens viikon torstainappi nappi joka lasketaan toiseksi viikoksi että turvakokeisiin pitäs sitte mennä heti vaikka jo perjantaina? Vai onko "toinen" viikko vasta 7.11. torstain Trexanpäivän viikko?  ~:/ Meikä ei tajuu..
Otsikko: Vs: TREXAN
Kirjoitti: Marjutis - Lokakuu 25, 2013, 15:25:12
Eiköhän turvakokeissa käydä ennen nostoa, huomioiden et kerkeää saada vastauksen niistä. Jos tarkoitus nostaa 3:lla ottokerralla eli 7.11 . Labrat ennen sitä + muutama päivä vastauksen saamiseen eli nostolupaan. Maanantai tai tiistai veikkaisin.
Otsikko: Vs: TREXAN
Kirjoitti: Crixus - Lokakuu 26, 2013, 19:39:21
Kiitoksia vastauksista!

Joo, Trexanin vaikutusta saa ilmeisesti odottaa ihan hyvän tovin. Tosin jos sinne asti mennään näillä kivuilla, niin ei vaikuta kovin hyvältä. Taidan huomenna kysäistä reumapolilta, mitä ovat asiasta mieltä. Toivottavasti ihan ohimenevää :)

Vastaanpa tässä itselleni: Reumapolilta sanoivat, että Trexan voi aiheuttaa kipujen lisääntymistäkin alkuun, mutta tilanteen pitäisi tasoittua jatkossa. Viimeistään tietty siinä vaiheessa kun lääke alkaa vaikuttaa :) Eli särkylääkettä kitusiin vain, että pääsee sängystä ylös.

Onko kellään kokemusta Arcoxian (120mg) käyttämistä Trexan-kuurin aikana, liekkö suositeltavaa?
Otsikko: Vs: TREXAN
Kirjoitti: Mintsi - Lokakuu 26, 2013, 20:04:25
Suositeltavasta en tiedä - on yhtä suositeltavaa kuin käyttää tulehduskipulääkkeitä yleensäkään. Moni reumaatikko joutuu niitä käyttämään etenkin juuri lääkityksen alussa, kun tehoa ei ole vielä saavutettu. Varsinaisten reumalääkeiden tarkoitus on toisaalta vähentää niveltuhoa ja toisaalta vähentää tulehduskipulääkkeiden käyttötarvetta.

Minä ainakin käytän mieluummin kipulääkkeitä kuin kärsin yhtään enempää kuin on pakko. Ei se kipujen kestäminen tee ihmisestä yhtään parempaa ihmistä, mutta niiden lääkitseminen auttaa moneen asiaan. Kipu on aina stressi elimistölle, se vie hurjasti henkisiä voimavaroja ja vaikeuttaa arkiaskareitakin.
Otsikko: Vs: TREXAN
Kirjoitti: salosa - Lokakuu 26, 2013, 22:29:30
Juuri noin, kun Mintsi sanoi.
Minä olen käyttänyt  kuurin Arcoxia 120mg  Trexanin aikana. Mulla oli silloin jalkaleikkauksia. Tosin sitten laitettiin Trexan tauolle, kun nivelet eivät luutuneet.
Minä olen sitä mieltä, että kärsin kipujen kroonistumisesta. Aikanaan n. 30 vuotta takaperin ei tunnettu fibromyalgiaa eikä löytynyt syytä nivelkipuihin. Silloin ei myöskään saanut kunnollista kipulääkitystä.
Onneksi nyt on onnistunut kipulääkitys, jolla pärjään ihan mukavasti. Kyllä sen eteen on töitäkin tehty. Lääkkeiden väärinkäyttäjäksi syytetty.

Mahdollisimman kivuttomia päiviä meille kaikille!

t. salosa
Otsikko: Vs: TREXAN
Kirjoitti: trochanter - Lokakuu 28, 2013, 09:01:49
Eiköhän turvakokeissa käydä ennen nostoa, huomioiden et kerkeää saada vastauksen niistä. Jos tarkoitus nostaa 3:lla ottokerralla eli 7.11 . Labrat ennen sitä + muutama päivä vastauksen saamiseen eli nostolupaan. Maanantai tai tiistai veikkaisin.
Minä kiitän! :)
Otsikko: Vs: TREXAN
Kirjoitti: trochanter - Marraskuu 06, 2013, 17:11:25
Lupa nostolle tuli, huomenna siis Trexanpäivä taas ja nassuun 15mg. Hyvältä on vaikuttanut, eikä ole tullut sivuvaikutuksia (mistään noista nyt määrätyistä, muttei myöskään Trexanista). Tosin, onko vattan löysyys oire johonkin? Ripuli, t.i.?
Otsikko: Vs: TREXAN
Kirjoitti: Marjutis - Marraskuu 06, 2013, 17:37:12
Saattapi olla tai  sitten ei. Ajan kanssa senkin sitten huomaa. Minä olen siirtäny Trexan-päivän (illan) lauantaiksi, kun sunnuntaisin harvemmiten töitä. Minulla Trexan pissittää ja kunnolla. 3-4 kertaa eka yönä oton jälkeen. Yrittääköhän kroppa päästä siitä eroon?
Otsikko: Vs: TREXAN
Kirjoitti: trochanter - Marraskuu 06, 2013, 19:41:28
Ok, tarkkaillaan tilannetta. Tosin ittelläni on hyvin harvoin tosiaan mitään sivuvaikutuksia tullu mistään lääkkeistä. Liekö tuo vattan löysyys jostain muusta johtuvaa. :)
Otsikko: Vs: TREXAN
Kirjoitti: Kaustinen - Marraskuu 06, 2013, 22:28:39
Mulla kyllä vatsa löystyy Trexanista, mutta folaattivitamiini tasoittaa sen seuraavana päivänä..  :thumbsup:
Otsikko: Vs: TREXAN
Kirjoitti: Mintsi - Marraskuu 06, 2013, 22:38:20
Mielenkiintoista... Voisikohan minun vatsan vilkas toiminta olla Trexanin syytä  ~:/ Tähän saakka syytettynä on ollut Oxiklorin. Nyt kun Trexan oli tauolla, vatsa toimi hyvin, mutta pistin sen Lyrican suolistoa lamaavan  ominaisuuden piikkiin. No pitää seurailla.
Otsikko: Vs: TREXAN
Kirjoitti: Marjutis - Marraskuu 07, 2013, 16:35:58
No minulla nimenomaan Oxiklorin aiheutti vatsavaivoja, valtavaa piereskelyä. Siirsin lääkkeen iltaan ja voipi olla vapaasti kotosalla. Töissä kun ei voinut olla,niin tunki sit oksennuksena ulos.
Otsikko: Vs: TREXAN
Kirjoitti: trochanter - Marraskuu 07, 2013, 18:51:29
Mie piereskelen muutenki valtavasti, joten Oxiklorin ei liene sen syy.. :D
Otsikko: Vs: TREXAN
Kirjoitti: Peikko - Marraskuu 07, 2013, 19:55:24
minäkin huomasin kun aloitin Oxiklorinin
että vatsa oli kuin ilmapallo  ~:/
mut meni se sitten ohi kun tottui
Otsikko: Vs: TREXAN
Kirjoitti: Kaustinen - Marraskuu 07, 2013, 22:50:35
Ei tuo Trexan mitään ilmavaivoja ole ainakaan minulle aiheuttanut, mutta on se sellaista myrkkyä, että vatsan sekoittaa suojalääkityksestä huolimatta.. foolihappo toimii vastavaikuttajana ja näin se on minulla toiminut. Toki, jos on ongelmia pillereiden kanssa, saa Trexanin myös rokotteena..
Otsikko: Vs: TREXAN
Kirjoitti: Crixus - Marraskuu 08, 2013, 01:22:08
Tänään työterveyslääkäri kävi läpi listaa potilaiden ilmoittamista trexanin sivuvaikutuksista. Olihan siellä kaikenlaista laidasta laitaan. Joku muukin oli valitellut nivelkipujen voimistumista, en siis ole yksin :thumbsup:

Jännä homma, miten monille Trexan ei aiheuta juurikaan sivuvaikutuksia. Itse olen lääkkeenottopäivänä aivan kanveesissa, olo kuin rekan alle olisi jäänyt. Kahvin juonti aiheuttaa pahan olon vielä seuraavanakin päivänä :puke: Viikon päästä olisi vielä annoksen nosto edessä, mikäli sisuskalut sallii
Otsikko: Vs: TREXAN
Kirjoitti: Mintsi - Marraskuu 08, 2013, 08:50:02
Ainakin minulla pahoinvointi hellitti muutaman annoksen jälkeen. Ensimmäisen napin otin lauantaina ja tiistaina pysyi kiinteä ruoka sisällä. Parin kuukauden (ja annosnoston) jälkeen pahoinvointia ei ollut juuri lainkaan, kunhan muistan ottaa foolihapon 5-6 tuntia trexanin jälkeen. Jos väli venyy, niin etova olo viimeistään muistuttaa asiasta.

Minulle alkuun suositeltiin, että otan Trexanin illalla ja foolihapon aamulla.  Tämä ei kuitenkaan toiminut ja taisin saada jo ensimmäisen tabletin jälkeen ohjeeksi kokeilla tuota aamuannostelua, joka on nyt toiminut. Joskus olen unohtanut ottaa aamulla ja olen sitten ottanut yöksi ja aamulla onkin tosi etova olo.

Nyt kun aloitin pitkältä (n. 3 kk) tauolta, pelkäsin pahempaa. Laattailin vain ottamista seuraavan päivän. Tuli kyllä useampaan otteeseen mieleen, että onkohan tässä mitään järkeä. No nyt sitten odotellaan vaikutuksen alkamista.  Tuntuu ihmeelliseltä että pärjäsin vuosia oikeastaan pieniannoksisen Trexanin kanssa (lisänä Oxiklorin, jonka lopettamista en edes huomannut).
Otsikko: Vs: TREXAN
Kirjoitti: salosa - Marraskuu 08, 2013, 12:09:32
Näin me tosiaan olemme erilaisia. Minä otan Trexanin (20 mg) illalla nukkumaan mennessä ja aamulla otan foolihapon.
Usein tämä väli on 10 tuntia. En ole koskaan oksentanut. Alkuun kun otin tabletin aamulla, niin silloin oli iltapäivällä/illalla huonoa oloa.

Otsikko: Vs: TREXAN
Kirjoitti: trochanter - Marraskuu 08, 2013, 12:50:51
Mie otan kans aamusella Trexanin ja foolihapon illalla. Muistelen kyllä kans, miten reumatologi ehotti toista vaihtoehtoa, mutta mulla unohtus pian aikaa koko Trexanin ottaminen, ellen aamulla sitä ottas!
Otsikko: Vs: TREXAN
Kirjoitti: Sasu - Marraskuu 08, 2013, 18:36:41
Crisus, ei mullekaan Trexan sopinu. Olin niin huonovointinen ja ärsytti vatsaa tosi paljon, et jouduin sen muinoin lopettamaan.
Otsikko: Vs: TREXAN
Kirjoitti: trochanter - Marraskuu 09, 2013, 12:41:38
Torstaina oli tosiaan Trexanpäivä. Vatta on melekosella ruikulilla ollu sen jälkeen. Meinas töissä punkea housuihin että ihan tuli kiire juosta vessaan.  ~:/
Otsikko: Vs: TREXAN
Kirjoitti: trochanter - Joulukuu 17, 2013, 21:31:47
Kysäsen nyt, vaikka lienee melko yksilökohtasta tämä (vai onko?) ja soitan kuitenkin huomenna reumahoitajalle itte.. Miten teillä trexanin syöjillä on muuttunut tuo turvakoeväli sitten kun on 2 kk otettu sen 2 vkon välein? Mulla tullee kohtsilleen se 2 kk täyteen, ite asiassa ens vkolla.
Otsikko: Vs: TREXAN
Kirjoitti: Mintsi - Joulukuu 19, 2013, 16:23:14
On ihan paikkakuntakohtaista, miten turvakoetulokset toimitetaan. Yhdessä kunnassa niitä varten piti varata hoitajalle soittoaika, toisaalla soitettiin ajanvarausnumeroon ja kolmannessa piti muistaakseni soittaa hoitajan puhelinajalla.

Nykyisessä kotikunnassani sain valita, haluanko ottaa käytäntöön "vihkosen", joka aina laitetaan labrasta tk:n reumahoitajalle kun olen käynyt verikokeissa ja hän sitten soittelee tuloksia, vai käytänkö sähköistä salattua sähköpostijärjestelmää. Päädyin jälkimmäiseen ja se onkin ollut melko kätevä. Laitan reumahoitajalle sähköpostia ja hän sitten katsoo tulokset. Jos on ollut jotain hämminkiä, on soittanut, muuten vastaa sähköpostilla ja liittää labrat mukaan.

Minulla on otettu ensin se 2 kk 2 viikon välein ja sitten harvennettiin väliä kolmeen kuukauteen, koska ei ollut mitään syytä käydä useammin. Tässä lienee paikkakunta ja potilaskohtaisia eroja, otetaanko turvakokeet jatkossa kahden vai kolmen kuukauden välein.
Otsikko: Vs: TREXAN
Kirjoitti: trochanter - Joulukuu 19, 2013, 21:37:59
Mintsi, hmmmm, toi olikin mielenkiintoinen juttu, mie soitan tulokseni ja kirjaan ne hoitajan luettelemina vihkoon ylös. Tosin joka kerta hän / tai kuka sieltä nyt koskaan takas soittopyyntöön vastaakin - kysyy, onko mun reumavihko tk:ssa. Toiminut ihan hyvin kyllä.

Reumahoitajalta sain tiedon, että seuraavat Trexan-turvakokeet otetaan sitte kolmen kuukauden päästä ja siitä eteenpäin aina 3 kk välein. Ihan hyvä, helpottaa taas tuo labraruljanssi hetkeksi.. Eli sama systeemi siinä kuin sinulla :) Varmaankin se on ollut sillon 2004 sama mulla, en vain enää niin kauas jaksa tuommoisia muistaa.
Otsikko: Vs: TREXAN
Kirjoitti: Mintsi - Helmikuu 05, 2014, 12:22:48
Kyselempä täältä, että millaisia ohjeita olette saaneet Trexanin tauottamiseen ennen leikkausta?

Minä sain viime kesänä polvileikkauksen osalta reumalääkäriltä ohjeen, että edellisellä viikolla otettavaa annosta ei oteta. Leikkaava yksikkö vaati kahden viikon tauon, koska kyseessä on sytostaatti ja haluttiin suojella leikkaavaa kirurgia sen vaikutuksilta. Eilen soitin reumapolille kysyäkseni tauotusohjeita tulevaan poskionteloleikkaukseen. Reumahoitaja luki omista ohjeistaan (reuma-aapinen), ettei tarvitse tauottaa ennen leikkausta  :o

Sattuneesta syystä esitin kysymyksen näistä eriävistä ohjeista ääneen ja reumahoitaja oli varmistanut asian lääkäriltä. Ohjeeksi tuli jättää ottamatta operaatiota edeltävän viikon lääkeannos. Yllättävän paljon saman sairaalan sisälläkin ohjeet eroavat.
Otsikko: Vs: TREXAN
Kirjoitti: Kaustinen - Helmikuu 05, 2014, 14:11:46
En tiedä leikkaukseen vaikuttavasta ajasta, mutta pari kuukautta sitten reumalääkäri määräsi pitämään Trexanista taukoa, että ärtyisä herpes paranisi.. kun kysyin, miten pitkään, niin vastaus oli, että Trexanin (10 mg) vaikutus on hävinnyt elimistöstä noin kolmessa viikossa..
Otsikko: Vs: TREXAN
Kirjoitti: trochanter - Helmikuu 05, 2014, 20:02:19
kun kysyin, miten pitkään, niin vastaus oli, että Trexanin (10 mg) vaikutus on hävinnyt elimistöstä noin kolmessa viikossa..
Pysyykö se elimistössä tosiaankin nuin kauan?? Ohhoh, enpäs ole aatellutkaan.
Otsikko: Vs: TREXAN
Kirjoitti: Marjutis - Helmikuu 05, 2014, 20:09:27
Mut vaikutukset taitaa jollain tasolla kestää kauemmin, verenluovutukseen saapi mennä vasta 1/2 vuotta lopetuksen jälkeen.
Otsikko: Vs: TREXAN
Kirjoitti: Kaustinen - Helmikuu 05, 2014, 22:42:41
No niinpä.. itse sitten pähkäilin ja pidin taukoa viisi viikkoa. Onneksi sain herpeksen rauhoittumaan, mutta liekö liian pitkä aika muuten, sillä reumatulehdukset taas pääsivät vauhtiin  ???
Otsikko: Vs: TREXAN
Kirjoitti: trochanter - Helmikuu 06, 2014, 09:30:30
Mielenkiintosia pointteja :) kuinka moni nivelreumainen saa yleensä käydä verenluovutuksessa? Multa se on ainaki kielletty kokonaan, kun on reumalääkitys päällä.
Otsikko: Vs: TREXAN
Kirjoitti: Mintsi - Helmikuu 06, 2014, 13:57:59
Verenluovutusedellytyksethän sanoo, että jos reuma pysyy hallinnassa satunnaisella tulehduskipulääkkeellä, saa luovuttaa, mutta jos tarvitsee säännöllistä lääkitystä ei saa luovuttaa jo ihan luovuttajan turvallisuuden takia.

Tk:n reumahoitaja oli sitä mieltä, että viikon tauko on trexanin kanssa normaali käytäntö. Tiedä sitten, miksi mm. reuma-aapinen sanoo, ettei tarvitse tauottaa.

Otsikko: Vs: TREXAN
Kirjoitti: Marjutis - Helmikuu 06, 2014, 17:17:53
Minulla oli vasta herpeslääkekuuri ja Trexania ei tauotettu ollenkaan. Kysyin sitä kyllä vaan lääkkeen määränneeltä työterveyslääkäriltä. Sen jälkeen kyllä tulehtui toi vasen si-nivel. Oiskohan jotain yhteyttä?
Otsikko: Vs: TREXAN
Kirjoitti: trochanter - Helmikuu 07, 2014, 07:25:47
Ok. No, ei ole semmosta tulehduskipulääkettä jota sais pelkästään syödä :) mielellään tosiaan verta luovuttas, aiemmin luovutin hyvinki säännöllisesti.

Eilen oli Trexan-päivä mulla. Millon teillä on päädytty tauotukseen ja miksi?
Otsikko: Vs: TREXAN
Kirjoitti: Mintsi - Helmikuu 08, 2014, 12:16:12
Mistäköhän kaikista syistä minulla on tauotettu... Ainakin

- Tulehdusten takia. Aiemmin joko antibioottikuurin tai kuumeisen flunssan takia, nykyään herkemmin.
- Turvakoetulosten takia (sekä valkosolut että maksa-arvot)
- Leikkaukset
- Sivuvaikutusepäily

Onpa noita  :doh: ja minusta tämä on ollut sangen sopiva lääkitys  on ~:/
Otsikko: Vs: TREXAN
Kirjoitti: trochanter - Helmikuu 18, 2014, 21:11:28
Mintsi  :hali:

Mites tommonen tauotus, miten sen jälkeen palataan takas syömään Trexania? Jos on lyhyt paussi, alotetaanko ihan alkuannostuksella? Ja onko taas sama verikoeruljanssi kuin alussa?

Perjantaina ois pitkästä aikaa (jee, nyt on jo pitkät välit ;) ) Trexan-turvakokeet.
Otsikko: Vs: TREXAN
Kirjoitti: Mintsi - Helmikuu 18, 2014, 22:18:39
Minulla on yleensä alotettu suoraan sillä käytössä olevalla annoksella. Tosin sehän on vaihdellut 10-15 mg, että en tiedä, miten toimitaan isomman annoksen kanssa. Turvakokeita on otettu vähän fiiliksen mukaan. Yleensä kerran lyhyemmällä aikavälillä ja sitten on palattu normaaliin väliin. Nyt on otettu täysi sarja ihan muutaman viikon tauon jälkeen, koska en jaksanut kinata reumahoitajan kanssa aiheesta. Kesän 3,5 kk:n tauon jälkeen otettiin ennen aloitusta, kuukauden päästä ja sitten jatkettiin normaalilla välillä (tosin taisi olla jonkun toisen lääkkeen takia tihennetty väli  :laugh: )

Taisin käydä koko viime vuoden noin kuukauden välein turvakokeissa, kun jatkuvasti oli joku lääkemuutos menossa. Tämä vuosi on sitten aloitettu 2 viikon välein - toivottavasti ei jatketa.
Otsikko: Vs: TREXAN
Kirjoitti: trochanter - Helmikuu 18, 2014, 22:41:45
Ok, kiitokset vastauksesta! Toivottavasti alkaa pelittää sieläki eikä tartte noin taajaan jatkaa kokeissa ravaamista.. Ittelläni on nyt onnellinen tilanne että Trexan on tuonu avun, mitä se ei sillon ekalla kerralla tehnyt.
Otsikko: Vs: TREXAN
Kirjoitti: Siru - Maaliskuu 10, 2014, 12:36:13
Onko muilla Trexan aiheuttanut unettomuutta? Ensimmäiset kolme annoskertaa tuntui vievän seuraavaksi kahdeksi yöksi unet. Olo oli levoton ja rauhaton. Näillä kerroilla otin Trexanin klo 17-18 ja foolihapon klo 22-24.
Pahoinvointia ei kahdesta ensimmäisestä annoksesta tullut. Kolmannella kerralla oli annoksen nosto ja silloin oli 1,5 vrk selkeää pahoinvointia ja ruoka ei maistunut lainkaan.
Nyt viime viikolla otin Trexanin klo 24 ja foolihapon klo 7 ja nyt sain yöt nukuttua hyvin, eikä pahoinvointia tullut.

Täytyy nyt vähän arpoa, miten tällä viikolla ottaisin. Eiköhän nuo sivuvaikutukset joka tauksessa ajan myötä häviä, kun kroppa tottuu lääkitykseen.
Otsikko: Vs: TREXAN
Kirjoitti: trochanter - Maaliskuu 17, 2014, 16:29:09
Siru, se lääkkeenottoaika tosiaan kannattaa tsekata omakohtasesti, mikä on paras, jos meinaa unettomuutta puskee. :) Ittelläni ei (kuten ei muitakaan sivareita), otan Trexanin torstaiaamuisin ja illalla foolihapon.
Otsikko: Vs: TREXAN
Kirjoitti: Siru - Toukokuu 01, 2014, 20:52:53
Kertokaahan kokeneemmat Trexanin käyttäjät, kannattaako Trexania ottaa vatsataudin aikana?
Eilen iski kunnon yrjötaiti ja nosti heti kuumeen. Tänään ei ole enää kuumetta ollut, mutta ruoka yrittää jo parin suupalan jälkeen tehokkaasti nousta ylös ja olo on kurja.
Tänään olisi Trexan-päivä, mutta vähän hirvittää, millaisen olon se aiheuttaa, jos tyhjään vatsaan sen ottaa ja olo on jo lähtökohtaisesti heikko.
Voiko ottamisen siirtää hyvällä omalla tunnolla huomiselle tai jättää yhden viikon annoksen väliin? Vai otanko vain kiltisti lääkkeen ja mahdollisesti sitten vain kärsin lisäpahoinvoinnin?
Otsikko: Vs: TREXAN
Kirjoitti: Mintsi - Toukokuu 01, 2014, 20:57:34
Minulle on ohjeistettu, että vatsataudin kanssa pitää olla yksi terve päivä ennen trexanin ottamista (ja 2-3 ennen biologista reumalääkettä) ihan sen takia, että Trexan voi hidastaa paranemista. Sama pätee kuumeiseen flunssaan ja muihin vastaaviin tauteihin ja antibioottikuureihin.

Allekirjoittaneen Trexanpäivä vaeltaa sujuvasti juuri näiden tautien mukaan. En ole koskaan ottanut Trexania useammin kuin viikon välein, eli parin päivän tauosta lääkepäivä siirtyy.
Otsikko: Vs: TREXAN
Kirjoitti: Siru - Toukokuu 02, 2014, 10:42:16
Kiitos Mintsi vastauksesta! Arvasin, että täältä saa apua =)
Otsikko: Metojectin sivuvaikutukset
Kirjoitti: linnsi - Heinäkuu 29, 2016, 05:35:39
Heippa :)
Olen käyttänyt metotreksaattia v 2012 lähtien. Ekaks tabletteina, ja sitten injektiona. Mutta nyt on tullut ihan kamala sivuoire, jonka takia joudun lopettamaan pistämisen. Ensin minulle tuli parin viikon tauko, umppari puhkesi ja olin viikon sairaalassa. Eka pisto parin viikon oli ok, ei mitään sivuoiretta. Pari päivää toisesta piikistä nousi kuume 38 huudeille, ja kaikki mitä söin tuli muutaman tunnin sisällä ripulina ulos. Tätä on nyt jatkunut kohta viikon. Kuume laskee ja nousee taas uudelleen. Ja vessakäyntejä riittää.
Minulla on nivel-ja ihopsori, jonka takia em lääkettä olen käyttänyt. Tää on niin kiva tää heinäkuu, kun ihopoli ja reuma on suljettuna, ni on vähän ku tuuliajolla  :hoiva:
Otsikko: Metotreksaatit (Trexan, Metoject)
Kirjoitti: Kaustinen - Heinäkuu 29, 2016, 19:20:19
Yhdistän oheisten lääkkeiden suorat keskustelut, koska kyse samasta lääkkeestä pistos- ja rokotemuodossa. Loput löytyy haulla..
Otsikko: Vs: Metotreksaatit (Trexan, Metoject)
Kirjoitti: trochanter - Toukokuu 03, 2018, 17:04:11
Ohhoh, linnsillä ollu melkoiset sivuoireet..  :o tulin tänne varta vasten nyt lueskelemaan metojectin käytöstä kun tabletti-Trexan vaihdettiin mulla nyt siihen. Reuma on aktivoitunut taas lievästi syksystä alkaen ja yritetään saada se aisoihin tällä keinoin. :)
Otsikko: Vs: Metotreksaatit (Trexan, Metoject)
Kirjoitti: trochanter - Maaliskuu 08, 2019, 12:04:42
Nosto; onko metoject nostanut täällä kellään maksa-arvoja? Tarkoitan nyt ALAT- arvoa.