terveyskeskus.net

Terveyskeskustelu => Lääkkeet => Aiheen aloitti: rikke - Huhtikuu 23, 2007, 08:18:26

Otsikko: Arcoxia/etorikoksibi
Kirjoitti: rikke - Huhtikuu 23, 2007, 08:18:26
Hello ! Olen nyt reilut kaksi viikkoa syönyt Arcoxia-nimistä tulehduskipulääkettä, joka määrättiin 28:n kappaleen kuurina leukaleikkauksen jälkeen. Eilen huomasin outoja mustelmia, hyvin kummallisissa paikoissa, nimittäin peukaloitten sisäsyrjällä ja etusormen eka nivelessä. Samoin illalla harjatessani hampaita, syljin verta. Minulla ei ole aiemmin ilmennyt ientulehdusta.
Pakkausselosteen mukaan lääke aiheuttaa mustelmia. Otin vielä tänä aamuna yhden ja katson tuleeko lisää.
By the way, USA:ssa lääke ei ole edes saanut myyntilupaa !
Miten teillä muille lääke on sopinut ?
Otsikko: Vs: Arcoxia
Kirjoitti: Sonny - Huhtikuu 23, 2007, 11:46:58
Hei
Mulle on sopinut mutta siskoni sai kamalat vatsakivut. Oireesi ovat sellaisia että sinuna soittaisin varmuuden vuoksi lääkärille ettei tule mitään pahempaa vuotoa, me ihmiset kun ollaan niin erikoisia tapauksia, kaikki vaikuttaa kaikkeen.
Otsikko: Vs: Arcoxia
Kirjoitti: Tuuli - Huhtikuu 23, 2007, 15:45:53
Mulla lähti tuosta lääkkeestä makuaisti. :P Tuli onneksi takaisin aika pian, kun lääkkeen lopetin. Kuulemma myös aika yleinen sivuvaikutus...
Otsikko: Vs: Arcoxia
Kirjoitti: Anni - Huhtikuu 26, 2007, 19:17:45
Minä olen käyttänyt Arcoxiaa nyt muutaman viikon, ensin 120 mg 20 vuorokautta ja sen jälkeen 90 mg noin 20 vuorokautta. Sitä vahvempaa ei lääkärin mukaan saa syödä pitkään.
Tuntuu, että se olisi auttanut jonkun verran. Minulle ei ole tullut siitä mitään kummempia sivuvaikutuksia. Maha on välillä ollut vähän kipeä mutta en tiedä, onko se tullut siitä vai mistä. Mutta minä olen ollut tyytyväinen :)
Otsikko: Vs: Arcoxia
Kirjoitti: Tiibet - Kesäkuu 26, 2007, 17:09:26
Minä aloitin myös nyt tuon 90 millisen käytön, mutta lisään samalla mahansuojan (Nexiumin) käyttöä.
Saas nähdä passaako. Tosin on hiukan hankalaa, kun aloitin yhtaikaa Clotamin, niin jos jotain ilmenee, niin en taida tietää kummasta ne oireet seuraa  :-\
Otsikko: Vs: Arcoxia
Kirjoitti: mare - Kesäkuu 26, 2007, 17:29:25
Juu, myös Arcoxiaa olen syönyt sekä 90 mg ja 120 mg. En syö enää kun tulee ikävä metallin maku suuhun. Ja väsyttää aivan sairaasti. Muuten erinomainen lääke. Nyt käytössä motifene dual, ja hyvältä tuntuu, tosin sekin väsyttää... :haukoitus:
Otsikko: Vs: Arcoxia
Kirjoitti: Tuuli - Kesäkuu 26, 2007, 17:38:31
En syö enää kun tulee ikävä metallin maku suuhun.
Ai sullakin! Mullakin tuli kunnes sitten ei enää maistanutkaan oikein mitään (muuta kuin metallia). Harmillinen juttuhan tuo tietenkin on.

Oletko kokeillut Relifexiä tai Mobicia? Minulla ne eivät ainakaan väsytä, mutta se ei tietenkään takaa, etteivät sinulla voisi. Mutta hyvä että sulle löytyi kuitenkin muuten toimiva tulehduskipulääke :thumbup:

Otsikko: Vs: Arcoxia
Kirjoitti: sirpa - Kesäkuu 26, 2007, 19:17:32
mulle ei toi lääke käynyt ollenkaan, tuli heti pahat mahavaivat nexiumista huolimatta, ja huimausta, kerran pyörryin, siihen loppu se kokeilu.
Otsikko: Vs: Arcoxia
Kirjoitti: Tiibet - Elokuu 15, 2007, 16:05:04
Käytin tuota 1,5 kk ja lopetin sitten kun lääkäri kehotti pitämään taukoa.
Yllättävää etteivät kivut paljoa lisääntyneet vaikka sen heitti pois.
Eivät kyllä väsymysoireetkaan kadonneet vaikka niin toivoinkin.
Otsikko: Vs: Arcoxia
Kirjoitti: Anni - Marraskuu 15, 2007, 11:04:56
Arcoxia auttaa tosiaan minulle, etenkin yöt ovat kivuttomampia rintarangan kivun suhteen. Nyt vaan maha sai Arcoxiasta tarpeekseen. Polttavat kivut ylävatsalla ovat niin hurjat, että kerran jopa mietin, että pitääkö tästä lähteä sairaalaan. Olen kokeillut niin monta kertaa olla ilman Arcoxiaa ja ottaa että voin varmasti sanoa mahakipujen tulevan Arcoxiasta.

Kivut alkoivat jo monta viikkoa sitten lievempinä ja voimistuivat pikkuhiljaa niin koviksi, että laitan tuon lääkkeen hyllylle ja otan jatkossa vain jos rintaranka on niin kipeä, että kestän mieluummin mahakivut kuin rintarangan kivut.

Minulla ei ollut käytössä mitään mahasuojalääketä, kipupolin lääkäri sanoi, että tämä lääke on niin mahaystävällinen, etten tarvitse sellaista.
Otsikko: Vs: Arcoxia
Kirjoitti: uralrane - Marraskuu 15, 2007, 14:34:16
Ihottumaa. Ensin lääkkeen käyttö vain lopetettiin. Tänään huomasin että se on papereissani merkitty lääkeaineallergiaksi ja ehdottoman kielletty.  :o
Otsikko: Vs: Arcoxia
Kirjoitti: delanne - Heinäkuu 14, 2008, 08:57:45
Mulla on tätä lääkkeenä "omituisiin kipuihin", pienenä annoksena. Ei tosin aiheuta sivuoireita paitsi tuon metallisen maun, paitsi, jos syön samaan aikaan, kun otan lääkkeen.  :o Mutta en mä tiedä auttaako tuo lääke mitään noihin kipuihinkaan. Ehkä vie pahimman terän pois kivuilta, muttei se niitä poista.
Otsikko: Vs: Arcoxia
Kirjoitti: Lappikatti - Syyskuu 20, 2008, 21:04:29
Heippa!

Kokeilin Arcoxiaa parin viikon ajan, vatsa kesti hyvin, varmaan omeprazol vatsansuojalääkkeen ansiosta, MUTTA siitä tuli aivan hirveä masennus ja ahdistus. Olin jo ihan valmis psykiatrin pakeille. Sitten unohdin yks ilta ottaa lääkeen ja kas, nukuin hyvin, ällöttävä rautamaku hävisi melkein heti suusta ja elämänilo palasi vuorokauden jälkeen pikkuhiljaa. Sen jälkeen en ole ko. lääkkeeseen koskenut, enkä koske! Ainakin tuollain säännöllisesti käytettynä oli ihan hirveä lääke mulle, enkä voi sanoa, että olisi edes kipuihin auttanut, joten tuonne kaapin pohjalle syvälle hautasin ja sinne saa jäädä. Trexan kokeilu jäi ekaan kertaan, pahoinvointi ja ripuli ja niistä seurannut kamalista kamalin olo oli ihan liikaa. Nyt tässä mietin, että mitäköhän seuraavaksi...  ???

Mutta tosiaan, olen minä kuullut myös monen saaneen avun Arcoxiasta, jotenka yksilöitä ollaan kaikki, että kokeilemallahan tuo selviää...

Tsemppiä kaikille!

t.katti
Otsikko: Vs: Arcoxia
Kirjoitti: shetland - Lokakuu 22, 2008, 19:30:35
Moikka! Sain Arcoxia leikkauksen jälkeen kahdeksi viikoksi, kipu hävisi , mutta virtsatessa alkoi tulla runsaasti verta noin 8vrk:n käytön jälkeen. todettiin raju virtsatie tulehdus, koskaan aiemmin en ole moista sairastanut, arcoxian sivuoire , hyvin harvinainen kylläkin, on virtsatietulehdus. :
Otsikko: Vs: Arcoxia
Kirjoitti: elp - Marraskuu 23, 2008, 19:28:42
Mulla erittäin huono kokemus tuosta Arcoxiasta, selkäkipuun määrättiin, otin yhden 60 mg napin.
Seuraavana päivänä tk:n kautta keskussairaalaan, allerginen reaktio: nivelet turposivat niin paljon
ettei esim. kengät mahtuneet jalkaan ja oli tosi kosketusarka iho... ei ollut kivaa ei  :-\
Otsikko: Vs: Arcoxia
Kirjoitti: arelia - Marraskuu 24, 2008, 14:50:50
Mulla oli kuurina tuo Arcoxia ja ihme kyllä sivuvaikutuksia ei tullut ja  pahin kipu hävisi. Samoin tyttärellä oli leikkauksen jälkeen sama lääke kuurina eikä hänelläkään ollut sivuvaikutuksia. Eli kyllä se joillekin sopii. Pelkäsin kyllä kovin ottaa koko lääkettä noiden sivuvaikutusten takia ja mietin pitkään uskallanko riskeerata. Mutta kovat kivut voitti pelon, onnekseni.
Otsikko: Vs: Arcoxia
Kirjoitti: olkikukka - Marraskuu 25, 2008, 10:25:53
Hei!

Käyttääkö teistä kukaan nykyään arcoxia
Otsikko: Vs: Arcoxia
Kirjoitti: OP - Marraskuu 25, 2008, 10:53:27
En käytä, kokeiluna kuukauden, ei mtn hyötyä.
Otsikko: Vs: Arcoxia
Kirjoitti: arelia - Marraskuu 25, 2008, 12:56:18
En käytänyt. Lääkärin mielestä se ei kuin kuurina mulle muiden lääkkeiden ja sairauksien vuoksi.
Otsikko: Vs: Arcoxia
Kirjoitti: Kista - Marraskuu 27, 2008, 21:31:15
Joo, käytän aina sen hillittömän kipujakson aikana arcoxia 120mg -kuurin, 1-3 viikkoa, muiden lääkkeiden (triptyl ja pancod) ohella. Mulla auttaa hiukan, ei isosti, mutta markkinoilta poisvedetyn Bextran (joka tepsi mulla hyvin) jälkeen on kuulemma tulehduskipulääkkeistä ainoa vastaava.

Mahavaivoja se mulle tekee ja vie tehoja verenpainelääkitykseltä, mutta ei mitään sen kummempia sivuvaikutuksia.
Otsikko: Vs: Arcoxia
Kirjoitti: Riituli - Marraskuu 27, 2008, 22:11:51
Minä käytän Arcoxia 90 mg jatkuvasti nivelkipuihin ja kyllä se auttaa niihin aika hyvin. Selkäkipuun siitä ei minulle oo apua, vaan syön siihen vaivaan sitten muita lääkkeitä (Tradolan, Neurontin, Anafranil). Sivuvaikutuksia Arcoxia ei oo mulle onneks aiheuttanu, mutta kaiken varalta syön Pantoprazolia mahansuojalääkkeenä. Sehän on ihan paikallaankin kun noita lääkkeitä menee aika paljon.
Otsikko: Vs: Arcoxia
Kirjoitti: olkikukka - Marraskuu 29, 2008, 22:22:37
Hei! söin sitä vähän aikaa ja sitten se lopetettiin, koska sillä on antikolinergista (parasympaattista/autonomista hermostoa hillitsevä) vaikusta eli virtsaamisongelmat voivat pahentua. Halusin vain tietää, että onko tämä lääke kuinka yleisessä käytössä.
Otsikko: Vs: Arcoxia
Kirjoitti: Posnu - Syyskuu 10, 2009, 13:41:38
Mä oon saanut 120mg ja syönyt yhen  30 tabletin purkin. Ja uusin reseptin juuri.
Mulla ei oo tullut oikeestaan mitään sivuvaikutuksia. Vähän vie kipuja pois.
Mä oon syönyt, vaik mitä tähän selkääni, mut ei mikään vie kipuja pois..Sen verran, et pääsen sentään jotenkin likkumaan ;D
Otsikko: Vs: Arcoxia
Kirjoitti: arelia - Syyskuu 11, 2009, 11:45:39
Mä söin kuitenkin viikon ajan ja lopetin kun tuli virtsaumpi. Turposin vähän kaikkialt ja en enää koskaan käytä sitä :thumbdown:
Otsikko: Vs: Arcoxia
Kirjoitti: Piipsu - Syyskuu 11, 2009, 18:25:12
Minäkin kokeilin aikanaan, mutta aiheutti todella pahaa huimausta. Bextraa söin jokusen kuurin, mutta siitä alkoi pumppu hakata ja lopetin kun alkoi pelottaa. Onneksi poistivat markkinoilta. No onneksi joillekin sopii. Minä saan herkästi sivuoireet olen jotenkin sellaista "muinaisrotua". ::)
Otsikko: Vs: Arcoxia
Kirjoitti: mimmeli - Syyskuu 12, 2009, 14:40:55
Olen käyttänyt muutaman viikon kuurin, auttaa kyllä kipuihin, metallinmaku tulee suuhun ja turvottaa ikävästi, muuta ikävää en huomannut. Nyt jatkuvassa käytössä Mobic 15 mg, toimii selkäkipuun tosi hyvin, mutta turvottaa myös vähän ja ilmeisesti aiheuttaa välillä ja varsinkin alussa rytmihäiriöitä. Mutta jatkan, koska en kestä öistä selkäkipua.
Otsikko: Vs: Arcoxia
Kirjoitti: unikeko - Lokakuu 31, 2009, 22:04:29
Mulle ei tullut mitään sivuvaikutuksia, mutta lopetin käytön, koska ei siitä ollu apua kipujen kanssa.
Otsikko: Vs: Arcoxia
Kirjoitti: katsuja - Joulukuu 03, 2009, 10:34:15
Itse otan Arcoxia polven niveltulehduksen hoitoon 2-3 päivää aina kymmenen päivän välen. Rasittavaa vaan, kun makuaisti muuttuu metalliseksi. :(
Otsikko: Vs: Arcoxia
Kirjoitti: juki 02 - Joulukuu 08, 2009, 15:10:39
Hei, minä olen käyttänyt  Arcoxiaa jonkun aikaa ja ilokseni se tuntuu antavan muutaman tunnin hieman :thumbup: :thumbup:helpompaa aikaa. Mielestäni suurin vika sen käytössä on , että sitä ei saa käyttää yhtäjaksoisesti 8vuorokautta pitempään. Sitten pitää olla tauko. Minä olen käyttänyt viikko ja viikko jaksoituksella. Se on ainakin helpompi muistaa :puke:.Toivotaan kaikille hyvää joulun odottelua t:juki 02
Otsikko: Vs: Arcoxia
Kirjoitti: salosa - Joulukuu 08, 2009, 18:19:57
Hei!

Mä olen syönyt pariinkin otteeseen jalkaleikkauksen jälkeen arcoxia 120 mg + muita kipulääkkeitä. Lääkäri kirjoitti 100 kpl:n reseptin, eikä puhunut tauoista mitään. Nyt pienemmän operaation jälkeen on 50 kpl:n resepti 90 mg. Ei myöskään puhuttu mitään tauotuksesta.

Miksi tauotus?

t. salosa
Otsikko: Vs: Arcoxia
Kirjoitti: mare - Tammikuu 02, 2010, 11:31:31
Mulla laitettiin viikko sitten kortisoni-puudutepistos vasempaan lonkkaan, bursiitti.
Lisäksi sain Arcoxia 120 mg 7 pv kuuri (lääkäri sanoi ettei niin vahvaa saa syödä kauempaa kerrallaan) ja jatkossa jos tarvii 90 mg.
Otan yötä vasten lääkkeen vatsasuojalääkkeen kera niin ei häiritse se metallinmaku.
Otsikko: Vs: Arcoxia
Kirjoitti: juki 02 - Tammikuu 05, 2010, 09:49:10
Hyvä nimim.  Rikke, minä olen käyttänyt Arcoxiaa ja en ole huomannut sivuvaikutuksia. Olisinkohan käyttänyt sitä noin puoli vuotta siten ,että viikko Arcoxiaa ja viikko ilman. Tätä suositteli kipupolin lääkäri, koska sitä ei suositella käytettäväksi yhtäjaksoisesti 8 vrk pitempää aikaa kerralla, Miinuksena olen huomannut , että sen voima kipuakin  vastaan alkaa hiipua (annos 120mg vrk). Toivon sinulle parempaa hoitovastetta tällä lääkkeellä t:juki 02
Otsikko: Vs: Arcoxia
Kirjoitti: tiltu - Maaliskuu 14, 2010, 15:43:20
Hei!

Minulle määrättiin tulehduskipulääkkeistä saadun reaktion vuoksi arcoxiaa ja nyt en tiedä uskallanko kuitenkaan sitä ottaa, tuokinhan tuntuu jonkin sortin sellainen olevan. Mikähän olisi hyvä kun migreenistä ja jännitysniskasta on kysymys?
Otsikko: Vs: Arcoxia
Kirjoitti: lissu61 - Maaliskuu 19, 2010, 21:54:05
Mulle määräsi kipulääkäri Arcoxia 60mg vuorokausi mutta kun mulla on tuo maha leikattu niin en tiedä onkos se turvallista syödä kun esm Burana on kielletty ja panadolilla ei pärjää, toivottavasti auttaa edes vähän ettei turhaan hanki vatsahaavaa olisi antanut lisää Oxyä tai siis vahvempana mutta en halunnut koska 60mg/vrk on jo minusta ihan liikaa enkä halua tulla enempi riippuvaiseksi sillä sekin on joskus purettava ja miotä suurempi annos on ollut niin varmaan sitä hankalampi on se sitten purkaa vaikka ei se vielä ole lähimpään pariin vuoteen ajankohtainen.
Otsikko: Vs: Arcoxia
Kirjoitti: elektra - Heinäkuu 10, 2012, 05:01:42
Miulle nyt sitte vaihettiin tuo Motifene Dual tähän Arcoxiaan. Samalla tietenkii syön 30mg Zolttia, jottei ala massu kettuilemmaan. Muutaman päivän tässä napsina sen 60mg päivään, ja tuntuuhan tuo iha jees olevan näiden muiden kans yhessä. (Siis 2xNorflex, 2x Tradolan 100mg.) Ja tietennii se grammanen Panadol max 3 krt/vrk.

Kiva kyl tuo uus lekuri täällä uuvella paikkakunnalla, oikeen mukava semmone. Oli paperit käyny läpi ja muutenki asiallinen. Paitti tästä Arcoxiasta laittana resettii jotta 1/2-1 päivään. 60mg. Mut mie en kyl oo huomanna tuossa tabussa mittää jakouurretta..  ~:/
Otsikko: Vs: Arcoxia
Kirjoitti: satuo - Heinäkuu 10, 2012, 10:51:32
Musta tuntui, ettei arcoxia auttanut kipuun, edes 180 mg annoksella. Makuaistin muutti aivan kummalliseksi vaan... Joillekin tuo lääke myös sekottaa mahan.
Motifene dualistakaan ei ollut apua. Tuntuu vähän niikuin buranan korvikkeelta.

Tulehduskipulääkkeitä molemmat. Ja tuo arcoxia ei ole kovin halpaakaan.
Otsikko: Vs: Arcoxia
Kirjoitti: ereritu - Heinäkuu 10, 2012, 10:56:40
Arcoxia pelitti mulla kipuun vaan jatkuvaan käyttöön ei sovi. Lisää astmaoireita. Eritavalla elimistön vaikuttava kuin Mobic tai Motifene dual.Eli ihan läääkäri myönsi sen eikä väittäny mun luulotaudiksi. Sitäkin joutuu itekii epäilee näiden monensairauden kummallisien oireiden kaa.
Otsikko: Vs: Arcoxia
Kirjoitti: satuo - Heinäkuu 10, 2012, 11:12:01
Ainiin ja arcoxia pahensi rytmihäiriöitä ja lisäsi sykettä... ei hyvä  ~:/
Ja muka uusi ja hyvä lääke joidenkin mielestä...
Otsikko: Vs: Arcoxia
Kirjoitti: elektra - Heinäkuu 10, 2012, 11:34:18
On tuo Arcoxia ollu markkinoilla jonnii aikaa jo, mut ilmeisesti tuo hinta tekkee sen ettei sitä määrätä iha herkästi. Aika suolaisen hintainen kieltämättä, mut jos se auttaa ni en valita hinnasta en..
Otsikko: Vs: Arcoxia
Kirjoitti: Mintsi - Heinäkuu 10, 2012, 21:22:04
Viikon kuuri riitti rikkomaan vatsan niin, ettei mitään tulehduskipulääkettä pystynyt käyttämään kahteen kuukauteen edes vahvan vatsasuoja kanssa. Sinällään epätasapainossa olevan reuman kanssa elämistä moinen ei edes helpottanut. Eli ei minulle enää.

Hyvin se vei kivun - ensimmäisen napin jälkeen nukahdin kovalle lattialle ja nukuin yhteensä 12 tuntia (jossain 8 tunnin kohdalla siirryin sänkyyn). Sitä ennen olin nukkunut todella huonosti ainakin kuukauden päivät. En ainakaan päivällä huomannut väsyttävää vaikutusta, joten oletan, että hyvät yöunet johtuivat lähinnä kivuttomuudesta. Eli voisin kuvitella joskus käyttäväni lyhyen kuurin, jos taustalla ei ole pitkää tulehduskipulääkekuureja. Tällä hetkellä sellaista ei vaan ole näköpiirissä  :(
Otsikko: Arcoxia
Kirjoitti: Iines - Marraskuu 26, 2012, 11:14:40
Onko kellään kokemusta Arcoxiasta? Itse sain jokunen vuosi sitten kuurina, auttoi jonkin verran. Tänä aamuna heräsin sormet ja ranteet erityisen kipeinä ja jäykkinä. Turvoksissa eivät (tietenkään) olleet. Löysin kaapista Arcoxia-liuskan, jossa seitsemän jäljellä ja ajattelin kokeilla nyt viikon kuuria, josko oireet helpottaisivat. Harmi, että olen jemmannut rec:n jonnekin, joten en saa sitä uusittua, jos lääke auttaa.
Otsikko: Vs: Arcoxia
Kirjoitti: Mintsi - Marraskuu 26, 2012, 11:51:29
Jos se oikeasti auttaa, niin etköhän saa uuden reseptin lääkäriltä. Ainakin minä olen aina saanut.

Itse lääkkeestä, minusta se on ollut todella tehokas kivunlievittäjä. Viimeksi, kun sitä sain, nukuin sujuvasti 13 tunnin yöunet ja enemmänkin olisi mennyt, jos kello ei olisi herättänyt. Silti siitä ei jäänyt yhtään pöhnäinen olo, joten veikkaan ettei syy ollut väsyttävyydessä vaan kivuttomuudessa. Muutenkaan en huomannut, että se olisi illalla otettuna erityisesti väsyttänyt. Pitkävaikutteiset tulehduskipulääkkeet otan lääkärin ohjeen mukaan illalla, jotta vaikuttavat parhaiten aamujäykkyyteen.

Hinnan lisäksi sen käytön estää vatsa. Jostain syystä se ärsyttää vatsaani todella pahasti. Viimeksi sitä määrättiin viikon kuuri Mobicin tilalle ja kolmantena tai neljäntenä päivänä jouduin ottamaan vatsasuojaa, mitä en normaalisti tarvinnut. Vatsasuojasta huolimatta tulehduskipulääkeärsytys oli sen verran voimakasta, että vajaa kuukausi tuosta kuurista, lääkäri totesi gastriitin ja laittoi KAIKKI tulehduskipulääkkeet tauolle reiluksi kuukaudeksi. Eikä sen jälkeen oikein onnistunut Mobicin uudelleen aloittaminenkaan, vaikka oli ennen tuota valitettavaa Arcoxia kuuria ollut lähes päivittäisessä käytössä puolitoista vuotta ilman suurempia ongelmia (satunnaisesti jouduin pari päivää vatsasuojaa syömään).
Otsikko: Vs: Arcoxia
Kirjoitti: satuo - Marraskuu 26, 2012, 12:21:22
Mulla ei ole auttanut kipuihin.
Haittavaikutuksena oli makuaistin muutos. Eli vesi, maito yms. maistui metallille.
Ei kovin kivaa se.

Hyvin on yksilöllinen lääke. Ja annostusta on monenlaista
Kysy tk:sta jos saisit uuden reseptin, omilla annosohjeillasi.  :thumbup:
Otsikko: Vs: Arcoxia
Kirjoitti: juki 02 - Marraskuu 26, 2012, 15:28:50
Minulla on kokemusta Arcoxian käytöstä. Käytän sitä kovien selkäkipujen hoitoon. Minulla ei opiaattipohjaiset lääkkeet auta ja Arcoxia on ainoa lääke Lyrican lisäksi joka on helpottanut oloani .Käytän Arcoziaa siten että joka toinen viikko sitä käytetään reilusti 120mg/vrk ja joka toinen viikko kärvistellään ilman Arcoxiaa. Kyllä sitä kokeilla kannattaa. Kipuillaan t:juki 02
Otsikko: Vs: Arcoxia
Kirjoitti: rane - Marraskuu 26, 2012, 16:53:24
Yhdistin tämän aikaisempaan keskusteluun joka sijaitsi kakkossivulla. Hakukin löytää jos vain yrittää..  :vihellys:
Otsikko: Vs: Arcoxia
Kirjoitti: Hema - Marraskuu 26, 2012, 17:39:41
Mun täytyis varmaan pyytää lääkäriltä tota kokeiltavaksi näihin selkäkipuihin. MUistan kokeilleeni sitä joskus, mutta en yhtään muista, millainen se oli.
Otsikko: Vs: Arcoxia
Kirjoitti: Keltalumme - Marraskuu 26, 2012, 23:32:32
HUUUI mitä sivuvaikutuksia teillä on ollut. Tuo metallinmaku ei kuullosta kovin kivalta. Ja minä muuten luulin, että Arcoxia ei aiheuttaisi närästystä, mutta tämän palstan perusteella onkin toisin.

Minulle on soitettu Arcoxia-resepti apteekkiin, koska valitin Ketorinin aiheuttavan närästystä. Mun Ketorin on paremmin siedetyssä kapselin muodossa ja pärjäsin kyllä, kun lisäsin vatsansuojalääkettä. En oo vielä hakenut Arcoxiaani.

Näiden perusteella en tiedä, kannattaako hakea koko lääkettä. On kallis ja ilmeisesti ei pärjää senkään kanssa ilman vatsansuojalääkettä. Vai miten on? Onko Arcoxia paremmin siedetty kuin muut tulehduskipulääkkeet? Ja miksi se ei ole saanut myyntilupaa USA:ssa?
Otsikko: Vs: Arcoxia
Kirjoitti: satuo - Marraskuu 27, 2012, 09:34:12
Arcoxian pitäisi olla paremmin siedetty. Monesti jopa sanotaan, että paljon paremmin.
Mulle ei aiheuttanut maha-ongelmia.

Ehkä kannattaa kokeilla. Kovin yksilöllisiä nuo vaikutukset.
Otsikko: Vs: Arcoxia
Kirjoitti: Nelli - Marraskuu 27, 2012, 09:36:22
Minä söin joskus yhden viikon kuurin, ei auttanut miulla kipuihin, tuli jotenkin etova olo.. Riitti miulle se viikon testi.

Nelli
Otsikko: Vs: Arcoxia
Kirjoitti: Peikko - Marraskuu 27, 2012, 10:55:12
minulla se on ollut muiden lääkkeiden lisänä, estämään tulehdusvaikutusta,
käytössä oli ensin  Arcoxia 120mg pari viikkoa,
sitten 90 mg nyt jo reilun puolitoista vuotta.
Sivuoireita on se että metalli maistuu suussa, jos sen ottaa juuri ennen syöntiä,
mutta kun kokeilee eri vaihtoehtoja, niin kyllä sen oppii ottaman siten että ei tule tätä vaikutusta.
Muutoin ei ole kummempia sivuoireita tullut, kaikki on niin yksilöllistä.
Käytetäänhän tätä reuman hoidossakin pitkiä aikoja kerrallaan.
Otsikko: Vs: Arcoxia
Kirjoitti: Iines - Marraskuu 27, 2012, 22:27:34
Mulla ei aiemmin ainakaan tullut mitään sivuvaikutuksia. Syön nyt ton seitsemän jäljellä olevaa ysikymppistä ja pyydän uuden rec:n, jos auttavat edes vähän. Mahtaakohan viikossa huomata, auttaako troppi vai ei?
Otsikko: Vs: Arcoxia
Kirjoitti: Peikko - Marraskuu 27, 2012, 23:25:30
voihan se toisilla auttaa nopeaankin,
itse en kyllä noin nopeaan ole huomannut eroa, mutta pikkuhiljaa..
Otsikko: Vs: Arcoxia
Kirjoitti: Ruotsk2 - Lokakuu 09, 2014, 11:12:24
Oon syöny nyt kolme päivää (tänää neljäs) Arcoxiaa (120mg) näihin nivelkipuihin. Ihmeemmin ei mun mielestä oo auttanu. Tosin yöllä en nyt enää heräile, mutta uneen pääseminen on vaikeeta, vaikka panadoliakin otan gramman ennen unia. Kivut lisääntyy eniten sitten kun lääkkeen ottamisesta on pitempi aika, niitä yritän paikkailla Panadolilla. Mutta ehkä tässä menee aikansa, ennen kuin tehoaa.

Se mitä tässä mietin, on tää painon nouseminen - eli onko ihan normaalia, että paino nousee kolmessa päivässä kaksi kiloa? Mulla on kahden viikon kuuri, niin jos tää näin jatkuu, niin aikamoinen tonnikeiju musta vielä ehtii tulla... tiedän kyllä, että painonnousu on yksi sivuoireista, mutta aika hurja vauhti... :o
Otsikko: Vs: Arcoxia
Kirjoitti: erin56 - Lokakuu 09, 2014, 12:27:42
Arcoxian kohdalta ei tuoretta kokemusta, mutta tulehduskipulääkkeistä ainakin ibuprofeeni (Burana etc) kerää nestettä elimistöön eli nostaa painoa, varsinaista "läskiintymistähän" se ei ole mutta puntarilla näkyy ja olossa tuntuu...
Otsikko: Vs: Arcoxia
Kirjoitti: Jussi - Lokakuu 09, 2014, 13:48:10
Itse käytän säännöllisesti Arcoxi 120mg:sta ja eihän se heti kipuihin vaikuta vaan se vaatii säännöllistä käyttöä.Ei se mullakaan täysin kipuja poista mutta hillitsee niitä Burana ei tehonnut minulle, myöskään painoa ei ole nostanut.
Otsikko: Vs: Arcoxia
Kirjoitti: hiker - Lokakuu 09, 2014, 16:22:52
Painon noususta ei kokemuksia, mutta jo 90mg:n käytössä kipupolin fysiatrin ehdoton käsky, että viikko käyttöä ja viikko taukoa vuorottelevat.
Otsikko: Vs: Arcoxia
Kirjoitti: Sarumi - Lokakuu 09, 2014, 17:12:45
Minä söin kanssa viikon 120 mg arcoxia kuurin tuossa keväällä. Oli aika vahvaa minun vatsalleni. Minulla muutenkin herkkä vatsa. Söin somacia koko sen ajan. Vatsa oli pari ekaa päivää sekaisin hoidon alusta ja esim vesi maistui suussa todella pahalta... Kipulääkkeenä muuten ihan ok, kyllä se selkäkipuun taisi vähän auttaa.
Otsikko: Vs: Arcoxia
Kirjoitti: Siru - Lokakuu 09, 2014, 17:30:09
Painon noususta ei kokemuksia, mutta jo 90mg:n käytössä kipupolin fysiatrin ehdoton käsky, että viikko käyttöä ja viikko taukoa vuorottelevat.

Mihin tuo tauotus perustuu? Vatsan säästämiseen vai mihin?

Itse olen syönyt nyt vuoden Arcoxia 90 mg. Se palautti kävelykykyni. Nykyään en huomaa, jos jää jonain päivänä ottamatta. Välitöntä vaikutusta kipuun ei siis ole. Mutta kolmen taukopäivän jälkeen huomaan eron. Eli ainakin itselläni toimii ensisijaisesti tulehdusta hillitsevänä lääkkeenä, kuin varsinaisena kipulääkkeenä.
Otsikko: Vs: Arcoxia
Kirjoitti: sannikas - Lokakuu 09, 2014, 17:57:30
Mulle myös juuri pari päivää sitten lääkäri sanoi, että 120mg:sta vain 5 pvää maks. putkeen....muuten rasittaa liiaksi munuaisia. 90mg:sta voi kuulemma syödä pidempään...
Otsikko: Vs: Arcoxia
Kirjoitti: Jussi - Lokakuu 09, 2014, 17:57:53
Aamulla joudun ottamaan säännöllisesti Zolt lääkkeen reflusitaudin vuoksi ja mulla ei tuo Arcoxcia ole tuntunut vatsassa ollenkaan,eikä kukaan ole sanonut tauotuksista.Kysyin Työterveyslääkäriltä tuon käytöstä (jatkuvasta) ja sanoi että jotkut ovat käytttäneet vuosiakin tiedä sitten mutta näillä mennään.
Otsikko: Vs: Arcoxia
Kirjoitti: Ruotsk2 - Lokakuu 09, 2014, 19:07:16
No justiinsa. Mitähän se lääkäri oikein ajatteli, kun määräsi mulle tuota kaksi viikkoa putkeen.. mulla kun diagnosoitiin alkava vatsakatarri viime syksynä ja siitä tämä lääkäri oli kyllä tietoinen. Aiemmin söin Miranaxia, mutta se ei oikein tehonnut enää ja lääkäri sanoi tämän Arcoxian olevan vatsaystävällisempi.. Mulla on Somacit kyllä ihan jatkuvassa käytössä ollu noin vuoden. Vatsa on kyllä ihan pallo, ollu tämän syksyn taas, kun oon joutunu mättämään noita lääkkeitä.

Tänään en oo tarvinnu ottaa tuon Arcoxian lisäksi kuin yhden Panadolin (1g), joten ehkä tuo lääke alkaa pikkuhiljaa purra. Kivuton en ole, mutta kun oon saikulla, niin pärjään vähemmilläkin tabuilla. Ärsyttäväähän tuossa Arcoxiassa on se, että se tehoaa niin hitaasti. Mulla menee varmaan 3-4 tuntia, että tointaa yhtään mitään. Ja sitten tehot lakkaa taas monta tuntia ennen kuin uuden lääkkeen saa ottaa. Mut ihan jees, kun pystyn sentään nukkumaan ja vähän kävelee ja kyykistelee - tavarat kun joskus tippuu ja kengätkin yleensä sijaitsee lattialla  :)
Otsikko: Vs: Arcoxia
Kirjoitti: hiker - Lokakuu 10, 2014, 08:17:10
Ennen söin minäkin surutta Arcoxiaa jatkuvasti, mutta sitten tuli uusia tutkimustuloksia kuten muidenkin vastaavien uusien tulehduskipulääkkeiden kohdalla. Osa on jo vedetty pois markkinoilta kokonaan ja jos oikein muistan Arcoxia ei saanut koskaan edes myyntilupaa esim. USA:saa. Hyvä lääke, mutta mahdolliset haitat myös ikävät jos kohdalle sattuvat. Ei sellaista tulehduskipulääkettä olekaan, jota voisi syödä surutta jatkuvasti!
Otsikko: Vs: Arcoxia
Kirjoitti: Mintsi - Lokakuu 10, 2014, 11:43:04
Oma kokemus Arcoxiasta on niin huono, että tuskin koskaan enää tarvitsee kokeilla. Kivun se vei pois, mutta aiheutti sellaisen gastriitin, että tulehduskipulääkkeet olivat pannassa viikon kuurin jälkeen puolitoista kuukautta. Oli melkoisen kamala tilanne, kun reumalääkitys ei ollut riittävä ja ne tehokkaimmat oireita helpottavat lääkkeet olivat kiellettyjä. Ei kiitos enää ikinä. Nyt on sitten käytössä yksi vanhimmista tulehduskipulääkkeistä ja vatsa sietää sen hyvin vatsasuojan kanssa.

Kai tuo tauottamisen tarve on taas asioita, joissa potilaan kokonaistilanne ratkaisee. Mitään tulehduskipulääkettä ei ole hyvä syödä jatkuvasti ja noista uusista COX-selektiivisistä ei tiedetä niiden kaikkia pitkäaikaishaittoja. Toisaalta se potilaan toimintakykykin on aika tärkeä asia. Taitaa käypä hoito suosituskin sanoa, että mahdollisimman vähän ja harvoin. Minun mahdollisimman vähän ja harvoin on noin 20-25 päivää kuukaudessa...

Osa on jo vedetty pois markkinoilta kokonaan ja jos oikein muistan Arcoxia ei saanut koskaan edes myyntilupaa esim. USA:saa.

(OT)Tässä kohtaa täytyy todeta, että ihmettelen usein perusteita, jolla jokin lääke saa tai ei saa lupaa USA:ssa. Tiedän muutamankin esimerkin mielialalääkkeiden puolelta, jossa heillä on käytössä jo kauan sitten EU:ssa kiellettyjä tai markkinoilta vedettyjä lääkkeitä ja nykyisen Euroopassa käytössä olevat eivät ole päässeet sinne. Nämä lääkkeet ovat lääkkeitä, jotka ovat poistuneet täällä myynnistä haittavaikutusten tai uusien lääkkeiden parempien ominaisuuksien vuoksi (esim. hyöty/haitta-suhde, eliminaationopeus, yhteisvaikutukset...).

Toisaalta sillä suunnalla on vallalla käsitys, että reuman hoito pitäisi aloittaa heti biologisella lääkityksellä ja Pohjois-Eurooppalainen lääkkeiden kombinaatio käytäntö on vähintäänkin vaarallista. Paitsi että ne biologiset lääkkeet maksavat reilusti enemmän kuin perinteiset, eurooppalaisten tutkimusten mukaan sen aloitus ensisijaisena lääkkeenä ei lisää remissioon pääsyprosenttia. Eli taloudellisesti on järkevämpää kokeilla ensin halvat perinteiset lääkkeet ja jos ne ovat tehottomia siirtyä pian biologisiin. Tässä kohti voipi myös huomioida haittavaikutukset. Ei ole biologiset syyttä suotta erikoislääkärin valvonnassa.

Pääsinpä vaihteeksi paasaamaan (/OT)
Otsikko: Vs: Arcoxia
Kirjoitti: hiker - Lokakuu 11, 2014, 01:00:09
Tarkistin Arcoxian tauotuskehoituksen syyn. Tutkimuksissa on tullut ilmi myös Arcoxian  kohdalla lisääntynyt riski sydäntapahtumille. Samasta syystä markkinoilta vedettiin myös aikoinaan Vioxx. Mielestäni lääkärin velvollisuus on kertoa potilaalle, kuinka tauottamalla voidaan paremmin välttää tällaiset erittäin ikävät sivuvaikutukset. Ainakin itse haluan olla tietoinen riskeistä, joita lääkkeisiini liittyy. Kuinka muuten kykenisin tekemään päätöksen niiden käytöstä. Aivan toinen asia sitten on tutkimusten luotettavuus, jota minun on vaikea arvioida. Siksi myös lääkärin ja potilaan vuorovaikutus lääkeasioissa on erittäin tärkeää. Valitettavan usein lääkärit määräävät lääkkeitä hyvin heppoisin perustein ja monia päällekkäin ilman kunnollista seurantaa.

Eri mailla on eri hoitokäytännöt ja niiden vertailu on vaikeaa. Omat Käypä hoito -suosituksemme eivät aina vakuuta eivätkä hyvätkään läheskään aina toteudu.
Otsikko: Vs: Arcoxia
Kirjoitti: Vajo - Tammikuu 04, 2015, 20:28:45
Kun taas kerran tuli uusi lääkäri kohdalle joulukuussa, määräsi hän Arcoxiaa kokeiltavaksi panacodin kaverina selkäkipuihin. Noin kaksi viikkoa tuota kuurina söin. Loppujen lopuksi mitään muuta vaikutusta ei ollut kuin jatkuva metallin maku suussa. Heivattiin pois ja jatkettiin nyt pelkällä panacodilla taas.

Minulle ei kyllä selvinnyt, miksi tuota hermosärkyyn kokeiltiin. Ei se ainakaan minulla siihen mitään auttanut.
Otsikko: Vs: Arcoxia
Kirjoitti: hiker - Tammikuu 04, 2015, 20:34:42
Arcoxia kuuluu näihin uuden polven tulehduskipulääkkeisiin eikä se todellakaan ole tarkoitettu hermokipuun. Itse koin mainiona lääkkeenä nivelkipuihin niin kauan kun vatsa kesti. Lopulta oli pakko lopettaa. Hyvä, että sinäkin lopetit lääkkeen, josta ei ollut apua!
Otsikko: Vs: Arcoxia
Kirjoitti: Jussi - Tammikuu 05, 2015, 09:08:26
Mulla on Arcoxia ja ei tuo oikein toimi lauantaina otin Panacodin niin auttoi pitää nyt kun menen lääkärille kysyä tuota asiaa onko järkeä syödä Arcoxia kun loppu tulos on plus-nolla likipitäin.
Otsikko: Vs: Arcoxia
Kirjoitti: goblin - Tammikuu 05, 2015, 19:45:56
Painon noususta ei kokemuksia, mutta jo 90mg:n käytössä kipupolin fysiatrin ehdoton käsky, että viikko käyttöä ja viikko taukoa vuorottelevat.

Mihin tuo tauotus perustuu? Vatsan säästämiseen vai mihin?

Itse olen syönyt nyt vuoden Arcoxia 90 mg. Se palautti kävelykykyni. Nykyään en huomaa, jos jää jonain päivänä ottamatta. Välitöntä vaikutusta kipuun ei siis ole. Mutta kolmen taukopäivän jälkeen huomaan eron. Eli ainakin itselläni toimii ensisijaisesti tulehdusta hillitsevänä lääkkeenä, kuin varsinaisena kipulääkkeenä.

Pitääkö oikesti syödä tulehduskipulääkkeitä noin pitkään? Minusta kuulostaa aika ihmeelliseltä. Onko välillä kääkärikäyntejä?
Otsikko: Vs: Arcoxia
Kirjoitti: hiker - Tammikuu 05, 2015, 22:42:40
Valitettavasti pitää! Monelle tules-ongelmaiselle tulehduskipulääke kuuluu peruslääkitykseen. Osa pärjää sillä, mutta usealle se on vain yksi osa lääkitystä. Minunkin arsenaaliini kuuluvat epilepsialääke, tramadoli ja tulehduskipulääke. Jokaisella oma tehtävänsä kivunhoidossa. Tulehduskipulääkkeitä vain vatsani ei enää siedä kuin kuureina, vaikka lupa olisi syödä jatkuvasti. Ainakin minun lääkitykseni on tarkassa lääkärin valvonnassa.
Otsikko: Vs: Arcoxia
Kirjoitti: Mintsi - Tammikuu 05, 2015, 23:56:25
Väitän, että aika monikin käyttää tulehduskipulääkkeitä pitkään. Osalla varmasti on sitä, että tulehduskipulääke menee turhaan, koska ei ole etsitty muita tehokkaita lääkityksiä. Osalla ihan aiheesta.

Minulta kiellettiin puolitoista vuotta sitten tulehduskipulääkkeet murtuman takia murtuman toipumisajaksi. Kun samaisen ajan tehokkain reumalääkekin oli tauolla, niin reuma aktivoitu. Silloin söin sitten Lyricaa kipulääkkeeksi ja kivun se veikin hyvin pois. Muut reuman oireet kuitekin kiusasivat ihan yhtä paljon. Etenkin selän jäykkyys oli välillä todella hankalaa. Naureskelinkin, että tämä se on jännää sairastamista, kun kipu ei yhtään varota, mihin kohtaan kroppa jää jumiin. Ja ah sitä autuutta, kun sai ottaa sen ensimmäisen tulehduskipulääkkeen ja jäykkyys helpotti.
Otsikko: Vs: Arcoxia
Kirjoitti: Peikko - Tammikuu 06, 2015, 01:41:08
valitettavan totta, pitää syödä..
neljäs vuosi menossa välissä pari kokeilua ilman,
ei tarvi olla monta päivää Arcoxiaa käyttämättä kun tilanne on taas paljon huonompi.
Mobicia käytin toistakymmentä vuotta lähes yhteen pötköön
ja tämän selän ongelmien myötä se sitten vaihdettiin Arcoxiaan.
Lääkäreissäkin on kahta sorttia,
toisten mielestä tätä pitäis käyttää kuurina
ja sitten sain satikutia kun uskoin,
toinen oli sitä mieltä että jos ei ole itsellä esim. sydän ongelmia,
niin mikään ei estä vuosien käyttöä..
kunpi sitten on oikeammassa  ~:/
Apua siitä ainakin on ...
Otsikko: Vs: Arcoxia
Kirjoitti: goblin - Tammikuu 06, 2015, 18:05:06
Anteeksi tietämättömyyteni. Olen vaan ollut siinä luulossa, että tulehduskipulääkkeet syödään vain kuurina. Toivottavasti niistä ei ole kauheasti sivuvaikutuksia.

Minulle lääkäri määräsi Motifene Dual 75 mg lääkettä rannekipuihin ja sain niitä vain 28 kpl. Ei siitä kyllä hyötyä ollut. Päänsärky ja tinnutus paheni sekä maha meni kovaksi. Tämän lääkkeen lääkäri määri puhelimitse. Tarjosi enisin Arcoxiaa, mutta en huolinut sitä, koska olen joskus sitä ottanut myös huonolla menestyksellä.

Minullakin on niitä kipuja vähän joka puolella, mutta en ole kauheasti lääkäreiltä lääkkeitä pyydellyt, koska minulla on niistä huonoja kokemuksia. Jos lääke ei auta tai auttaa huonosti kipuun jätän sen mieluummin syömättä. Ei ne kumminkaan varmaan ole elimistölle hyväksi. Olisi tietysti kiva jos pystyisi yöt nukkumaan kunnolla. No katellaan mitä tohtori sanoo seuraavalla kerralla kun hänet näkee naamasta naamaan.
Otsikko: Vs: Arcoxia
Kirjoitti: Peikko - Tammikuu 08, 2015, 18:24:32
tuo Motifene dual on minulle ollut sellainen jota vatsa ei siedä,
vaan onneksi on vaihtoehtoja.
Otsikko: Vs: Arcoxia
Kirjoitti: Ruusu - Maaliskuu 24, 2015, 09:21:43
Hei  :) Minullekin lääkäri määräsi kipuihin nyt Arcoxiaa 90mg kerran vrk:ssa. Olen huomannut pientä huimausta ja jonkinlaista ahdistusta lääkkeen aloittamisen jälkeen. Joissain lääkkeissä itselläni on kokemusta siitä, että jonkin ajan kuluttua käytön jatkuessa sivuoireet saattavat loppua. Olen syönyt Arcoxiaa nyt n. 5 päivää. Onko teillä kokemusta, häipyvätkö sivuoireet jonkin ajan kuluttua vai oletteko aina lopettaneet lääkkeen jos kurjia sivuoireita tulee?
Otsikko: Vs: Arcoxia
Kirjoitti: Peikko - Maaliskuu 24, 2015, 14:28:59
minulle onneksi tämä on sopinut
ja en muista ainakaan että olisi mitään sivuvaikutuksia tullut,
hyvä lääke  :thumbup:
Otsikko: Vs: Arcoxia
Kirjoitti: satuo - Maaliskuu 24, 2015, 17:45:49
Minulla olivat sivuvaikutuksen voimakkaat sydämmen tykytykset sekä metallinen maku suussa.
Koska en saanut mitään hyötyä lääkkeestä, lopetin sen alkuunsa.

Toivottavasti sinä saisit avun!!  :thumbsup:
Otsikko: Vs: Arcoxia
Kirjoitti: Mika_Vm68 - Maaliskuu 26, 2015, 11:21:25
Minä sain leikkauksen jälkeisiin (lonkan proteesileikkaus) kipuihin  Arcoxia 90mg 1kpl/vrk ja tarvittaessa Panacod 2kpl 3x/vrk. Enkä ole mitään muuta sivuvaikutuksia huomannu kun älyttömän ummetuksen joka johtuu tosta Pancodista  :hoitoon: .
Otsikko: Vs: Arcoxia
Kirjoitti: MaKo - Maaliskuu 26, 2015, 11:31:46
Hoidathan ihan jo heti alkuun sitä ummetustasi Mika  :hali:
Mä jouduin vaihtamaan Panacodin just ton takia. Ei kiva vaiva  :sadattelu:
Otsikko: Vs: Arcoxia
Kirjoitti: Jussi - Maaliskuu 26, 2015, 13:55:37
Eipä ole minullekkaan tuo aiheuttanut mitään sivuluisuja ja annos on 120mg:nen päivässä,jospa se sitten loopuis kun on leikattu tuo vasen käsi.Mutta mehän olemme erilaisia jotta varmaan näillä lääkkeillä on erilaiset kommervenkit jokkaisen kohalla.
Otsikko: Vs: Arcoxia
Kirjoitti: juki 02 - Maaliskuu 26, 2015, 14:54:37
Minulla oli ensin annostus 120mg ja sitten pudotettiin 90mg:aan. Mitään ongelmia ei ole ollut. ainoa mitä lääkärit pelkää, että maha ei kestä, mutta ei minulla ole ollut mitään ongelmia,vaikka olen käyttänyt Arcoxiaa jo vuosia. Koittakaahan pärjäillä sen kanssa t:juki 02
Otsikko: Vs: Arcoxia
Kirjoitti: Mika_Vm68 - Maaliskuu 26, 2015, 20:39:37
Hoidathan ihan jo heti alkuun sitä ummetustasi Mika  :hali:
Mä jouduin vaihtamaan Panacodin just ton takia. Ei kiva vaiva  :sadattelu:

Juu ihan kotikonstein, viinirypäleet rusinat jne.  8) . Juu ei oo kiva vaiva. Se WC käynti leikkauksesta 5 vuorokautena oli kyllä ikimuistettava  :kipee: .
Otsikko: Vs: Arcoxia
Kirjoitti: Peikko - Maaliskuu 27, 2015, 01:13:45
hyviä apuja on myös kuivatut pehmeät taatelit ja aprikoosit  :yummy:
toivottavasti vaiva helpottaa  :thumbup:
Otsikko: Vs: Arcoxia
Kirjoitti: Mika_Vm68 - Maaliskuu 27, 2015, 10:58:26
Niin toi oli n. 4 kk sitten  :thumbsup: .
Otsikko: Vs: Arcoxia
Kirjoitti: Peikko - Maaliskuu 28, 2015, 01:45:03
 :doh:
mut parempi ohjeita myöhässä kuin ei ollenkaan..
Otsikko: Vs: Arcoxia
Kirjoitti: KalleK - Heinäkuu 08, 2015, 00:08:02
Kuureina on tullut syötyä Arcoxia 90mg tulehdusta helpottavan vaikutuksen takia (modic). Ihan ok yhdistelmä Norspanin kanssa mutta tuo metallin maku tuli. Sen vältti kun otti Arcoxian just ennen nukkumaanmenoa.

Mutta nyt viime kuurin aikaan tuli taas helvetillisiä päänsärkyjä aamuisin, kävin sen takia pääkuvissakin ja neurologian polilla koputeltavana. Lopputulema oli todennäköinen migreeni / niskapäänsärky / särkylääkepäänsärky tai nämä yhdessä.

Olen tämän vuoden pitänyt lääke ja oirepäiväkirjaa josta merkkailin kerran sitten erikseen migreenipäivät ja lääkkeet niin epäilyttävän hyvin täsmää Arcoxian lopetus noihin oksennuspäiviin. Eli vaikuttaisi siltä että mulla Arcoxia aiheuttaa 1-3 päivän sisällä migreenin. Lääkäri ei löytänyt mistään moista haittaviakutusta mutta aika varma alan olla asiasta kun pahimmillaan yksi Arcoxia aiheutti yhden migreenipäivän. Löin sitten Arcoxiat roskiin ja päänsärky loppui. :)

Tässä ketjussa oli mainittu masennuskin, jälkikäteen ajateltuna pahimmat päivät olivat Arcoxia kuurien aikana, mutta sitä on vaikea sanoa näin jälkikäteen että johtuiko se selästä vai lääkkeestä.
Otsikko: Vs: Arcoxia
Kirjoitti: Lottery - Heinäkuu 08, 2015, 10:41:59
Mulla kokeiltiin Arcoxia 120 mg, mutta mä en saanut siitä mitään apua särkyihini vaan helpotuksen toi sitten Lodine johon tuo vaihettiin. Tai no Triptyl alotettiin samaan aikaan Lodinen kanssa about joten ehkä osan helpotusta tuli tuosta Triptylistä.
Otsikko: Vs: Arcoxia
Kirjoitti: Jussi - Heinäkuu 08, 2015, 13:11:15
En muista miten kauan itse jouduin käyttämään Arcoxia mutta nyt en enää ole tarvinnut varmaan kuukauteen mitään särkylääkettä. :jeee:
Otsikko: Vs: Arcoxia
Kirjoitti: Lottery - Heinäkuu 08, 2015, 13:16:26
Oi kun hienoo Jussi  :jeee: 
Otsikko: Vs: Arcoxia
Kirjoitti: hiker - Heinäkuu 08, 2015, 14:40:57
Luulenpa Lottery, että arvailusi Triptylin suhteen osuvat oikeaan.
Otsikko: Vs: Arcoxia
Kirjoitti: pepe - Elokuu 11, 2015, 07:42:05
Olen syönyt Arxoc 90 aamuisin tyhjään vatsaan  juurikanavan L5 ahtaumasta johtuviin kipuihin noin viikon ajan. Vaikutus tuntuu kestävän  6-8 tuntia, jonka jälkeen otan Panadolia tai Burana 800 tuntuman mukaan. Voiko Arxocin päivittäistä määrää lisätä.  Olisiko syytä ottaa jotain vatsansuojalääkettä.  Mitään erityisongelmia ei ole ollut.
Peruslääkityksenä on Lyrica, jonka päivittäinen annos on 600 mg
Otsikko: Vs: Arcoxia
Kirjoitti: Jussi - Elokuu 11, 2015, 08:12:47
Muistaakseni Buranaa ei voisi ottaa Arcoxin kanssa mutta Panadolia kyllä.Itselläni on Zolt käytössä ja lääkkeet otan ruuan kanssa eli aamulla puuron.Nykyään käytän Panadolia ja sitäkin harvemmin ja mulla oli Arcox 120mg:ena silloin kun sitä käytin.
Otsikko: Vs: Arcoxia
Kirjoitti: hiker - Elokuu 11, 2015, 08:41:12
Jussi on täysin oikeassa. Ei koskaan kahta tulehduskipulääkettä (Arcoxia, Burana, Celebra jne.) samanaikaisesti käytössä! Arcoxian kanssa lääkärit ovat muutenkin varovaisempia nykyään ja suosittelevat käyttämään kuureina mahdollisten sydäntapahtumien takia. Vatsansuojasta ollaan montaa mieltä. Osa lääkäreistä määrää jo ennen oireita otettavaksi ja osa, jos tulee oireita. Jussin tapa nauttia lääkkeet aamiaisen yhteydessä on ehdottomasti parempi kuin tyhjään vatsaan.
Otsikko: Vs: Arcoxia
Kirjoitti: satuo - Elokuu 11, 2015, 09:58:55
Joo. Ei tulehduskipulääkettä tyhjään vatsaan!
Mikä on Arcoxiasi voimakkuus?
Otsikko: Vs: Arcoxia
Kirjoitti: Mintsi - Elokuu 11, 2015, 17:15:16
Arcoxian pitäisi olla vatsalle ystävällisiä tulehduskipulääkkeitä. Ei sekään täysin turvallinen vatsan suhteen ole, mutta jos ei vatsassa ole mitään oireita, niin tuskin vatsasuojaa erikseen tarvitsee. Vatsasuojakin on kuitenkin lääke ja sillä on myös haittavaikutksia.

Maksimiannoshan Arcoxiassa on 120 mg/vrk, mutta minulle on useampi lääkärin sanonut, että jatkuvassa käytössä ei annosta pitäisi nostaa yli 90 mg/vrk. Molempia on tullut kokeiltua ja molempia on seurannut todella ikävä tulehduskipulääkegastriitti, joten en moiseen lääkkeeseen enää koske. Vatsa kestää paremmin ketoprofeenia (jonka pitäisi olla vatsalle todella paha), joten käytän sitä.
Otsikko: Vs: Arcoxia
Kirjoitti: pepe - Elokuu 11, 2015, 22:24:29
Arcoxian voimakkuus on 90 mg.  Mikähän olisi lisänä Panadolin max annos/vrk ?

Varmaankin näin on, että tulehduskipulääkkeen turvallisin nauttimistapa on ruoan yhteydessä, kuitenkin maan johtava apteekki suosittaa Arcoxia otettavaksi m. tyhjään vatsaan vesilasillisen kera??
Otsikko: Vs: Arcoxia
Kirjoitti: Mintsi - Elokuu 11, 2015, 22:29:26
Panadolin maksimiannos on vähän lähteestä riippuen 2-4 g/vrk. 4 g on ehdoton maksimi, mutta sitäkään ei pitäisi käyttää säännöllisesti ja pitkään. Pitkäaikaiskäytössä 2 g/vrk pidetään turvalllisena ja jos annos nousee siitä yli, pitäisi harkita maksan toiminnan seurantaa. Käytännössä Panadolia määrätään annoksella 3 g/vrk myös jatkuvaksi lääkkeeksi, eikä maksa-arvoseuratoja juuri mietitä.
Otsikko: Vs: Arcoxia
Kirjoitti: Kipuava - Elokuu 17, 2015, 07:48:35
Tietääkö kukaan voiko Arcoxia (90mg) ja Prednisolon (20mg) ottaa yhtaikaa? On taas joku flunssan poikanen ja astma hiukan pahentunut ja sitä varten ajattelin aloittaa, kuuriluonteisesti Prednisolonin. Nyt kun on Arcoxia lääkitys, niin arveluttaa tuo Prednisolonin syönti.
Otsikko: Vs: Arcoxia
Kirjoitti: Mintsi - Elokuu 17, 2015, 15:42:02
Paljonhan noita käytetään yhdessä esim. reuman hoidossa. Kortisoni yhdessä tulehduskipulääkkeen kanssa lisää vatsahaavan riskiä. Löytyy mm. profylaksiohjeistuksesta erillisenä kohtanaan kortisonin syönti.

Varmuuden saat hoitavalta lääkäriltä. Nämä nettiohjeet ovat kuitenkin aina maallikon antamia ja on jokaisen oma päätös luottaako niihin vai ei.
Otsikko: Vs: Arcoxia
Kirjoitti: MaKo - Syyskuu 27, 2015, 12:14:52
Mä sain polvikipuun Arcoxia, 90mg iltaisin, 2 viikon kuurina.
Nopeasti vei kivun pois, mutta eilen illalla huomasin että hengitys vinkui aika pahasti. Nenä ei ole tukossa, eikä poskionteloissa ole mitään(nehän kuvattiin alkuviikolla).
Hengitys on jotenkin "raskasta".
Mulla on vähän jonkinlaisia flunssan oireita, ja nyt mietinkin, että onko toi hengityksen vinkuminen sivuoire lääkkeestä, pakkausselosteen mukaan se kuuluu harvinaisiin oireisiin, vai mahdollisesti tulevan flunssan aiheuttamaa.
Lääkettä olen ottanut vasta 4 iltana, ja mitään muita sivareita en ole huomannut.
Luin koko ketjun läpi, ja kenelläkään ei ollut kokemusta tosta vinkumisesta, metallinmausta kylläkin  ~:/
Otsikko: Vs: Arcoxia
Kirjoitti: Peikko - Syyskuu 27, 2015, 23:09:52
tuon metallinmaun muistan minäkin,
se loppui kun aloin ottaa lääkkeen ennen aamupala,
en jälkeen, kuten tein aiemmin,
mutta en kyllä muista tuollaista vinkumisoiretta.
Ihan hyvä lääke, kenelle sopii.
Otsikko: Vs: Arcoxia
Kirjoitti: Jussi - Maaliskuu 23, 2016, 09:30:44
Nyt söin viikon kuurin Arcox 120 mg:ta ja tuntui auttavan mielellään noita ei syö ja yksi mikä sapettaa ja kummastuttaa on että mikä ihme tuota minun kalium ja natrium arvoja heittää kun taas on pielessä   ~:/.Vasta viime  vuonna keväällä rustattiin kohilleen,johtuneeko sitten tuosta syöpä rumbasta   ~:/.
Otsikko: Vs: Arcoxia
Kirjoitti: unicorn - Maaliskuu 23, 2016, 16:57:42
Hei
Minä sain verenohennuslääkettä kun kerran murtui jalkaterä. Hiukset alko lähtee päästä ja aamula on ihan järkyttävä pääkipu enkä voinut nukkua pääkivun takia.. Ilmoitin lääkefirmalle oireet ja olivat kiitolliset tiedoista. Soitin myös hoitavaan paikkaan jossa vaihtoivat lääkkeen. Jo soireiden vuoksi ei pysty olemaan niin pakkohan lääke on vaihtaa. Luulisi, että tulehduskipulääkkeitä on useita,miettivät toki että mikää vastaa parhaiten sitä mikä sulle määrätty.
Otsikko: Vs: Arcoxia
Kirjoitti: pimu - Lokakuu 26, 2016, 10:11:37
Moikka!
Sain arcoxia 120mg tramal retardin, lyrican ja baklofenin lisäksi ja nokkosrokkoa tuli kaulalle!
Hitto kun muuten auttoi niin hyvin! >:(
Onko teille muille tullut tuosta nokkosrokkoa? Olen syönyt arcoxiaa ennenkin, mutta nyt on tuo lyrica lisänä mitä ei siis ennen ollut. Syytän siis Lyricaa. Olisiko noin?
Kokemuksia? ~:/
Otsikko: Vs: Arcoxia
Kirjoitti: MaKo - Lokakuu 26, 2016, 12:22:40
Miten Jussi noi sun kalium ja natriumarvojen heittely vaikuttaa  ~:/
Otsikko: Vs: Arcoxia
Kirjoitti: Jussi - Lokakuu 26, 2016, 14:05:44
Kalium arvo voi vaikuttaa niin jos ei ole kohdillaan että tulee rytmihäiriöitä ja varmaan tuon natrium alhaisten arvojen kanssa myös väsymystä.Nyt oli kalium 4.5 ja natrium 130 joten kun kalium korjaantuu huononee natrium sitten.Noihin arvoihin on ymmärrykseni ja muistini mukaan joittenkin lääkkeitten vaikutus mahdollinen.Lääkäri oli laittanut lausunnon että seurataan ja jos tulee jotain ongelmia otetaan labrakokeet,mulla on tuo verenpaine ja rytmihäiriölääkitys jotta välttämättä ei noita rytmihäiriöitä tule.
Otsikko: Vs: Arcoxia
Kirjoitti: hiker - Lokakuu 27, 2016, 00:17:26
Äitini sai nokkorokon ja hänelle sanottiin, ettei voisi olla mahdollista. Kyllä oli ja ilman mitään muiden lääkkeiden yhteisvaikutusta.
Otsikko: Vs: Arcoxia
Kirjoitti: Peikko - Lokakuu 28, 2016, 02:35:40
Nokkosrokon voi saada ihan mistä vaan jos on ko aineelle allerginen.
Otsikko: Vs: Arcoxia
Kirjoitti: pimu - Lokakuu 29, 2016, 22:18:43
Joo olen kerran vuosia sitten joutunut olemaan päivystyksessä tunteja nokkosrokon takia. Ei löytynyt silloin mitään selitystä sille mistä olisi tullut. ~:/
Sitten pääsin kotiin kun ei enää levinnyt. Ei auttanut atarax, vasta kortisoni. Sain kotiin myös pari kortisonitablettia.

Olen aiemminkin syönyt arcoxiaa eikä ole tullut nokkosrokkoa, mutta nyt tuli. 
Olen nyt syönyt silloin tällöin (en joka päivä), eikä ole tullut rokkoa.
Otsikko: Vs: Arcoxia
Kirjoitti: Peikko - Lokakuu 31, 2016, 01:10:33
Muistele otitko jotain muuta lääkettä myös samalla aikaa tai lähellä sitä,
sehän voi olla myös joidenkin lääkkeiden yhteisvaikutus,
eikä pelkkä Arcoxia.
Otsikko: Vs: Arcoxia
Kirjoitti: pimu - Lokakuu 31, 2016, 10:22:31
Mä kyselin apteekki-ihmiseltä näitä yhteisvaikutuksia, ei kone antanut kuin tuon nokkosrokon.  ;)
Eli voi tulla muiden lääkkeiden yhteisvaikutuksesta tai sitten ihan yksinään. Ja sitähän ei nyt voi kokeilla.
Muut lääkkeet ei ole muuttunut mihinkään.
Mutta se Arcoxia just näin vahvana 120mg on tosi väsyttävä. Ei vaan pysy silmät auki :haukoitus:. Aina sen kanssa parin tunnin päiväunet :nukkuu:.
Ja vaikuttaa makuaistiin, nyt ei ole tullut aiemmin tullutta metallin makua mutta tuntuu kieli jotenkin turralta, ihan kuin olisi puutunut?! :P
Otsikko: Vs: Arcoxia
Kirjoitti: Peikko - Marraskuu 01, 2016, 01:05:14
Huomasin myös tuon metallinmaun silloin alussa,
liekö maku turtunut tuohon kun en enää huomaa.

Väsyttävä se on, itsekin huomaan sen vaikka nyt käytössä 90mg.
Otsikko: Vs: Arcoxia
Kirjoitti: hiker - Marraskuu 01, 2016, 02:22:05
Tarkistin oikein pakkausselosteesta, että muistin oikein ja sen jälkeen luin Mintsinkin maininnan asiasta. Arcoxia 120mg on tarkoitettu vain lyhytaikaisen kovan kivun hoitoon kuten leikkauksen jälkeen tai kihtikohtauksessa eikä sitä tule käyttää kuin viikon kuurina.
Otsikko: Vs: Arcoxia/etorikoksibi
Kirjoitti: satuo - Kesäkuu 06, 2018, 22:42:49
Nyt on tullut Arcoxiasta halpa rinnakkaislääke markkinoille.
60mg paketin hinta oli jotain 7 euron hujakoilla ja samaa hintaa lienee myös 90mg
Eli todella edullista!
Otsikko: Vs: Arcoxia/etorikoksibi
Kirjoitti: Kipee - Syyskuu 19, 2018, 12:45:33
Minä sain Arcoxia-reseptin kesällä. Luin silloin lääkkeen haittavaikutuksista netistä, mm tästä ketjusta. Tulin siihen tulokseen etten hae lääkettä vaan yritän sinnitellä polvikipuni kanssa Buranan ja voiteiden avulla. Viime viikkoina kivut kävivät kuitenkin niin pahoiksi, että hain lääkkeen. Onneksi hain sillä neljän käyttöpäivän jälkeen turvotus on vähentynyt huomattavasti ja kipukin on lähes poissa!  :jeee:

Haittavaikutuksena on makuaistin häiriintyminen. Sen huomaan vain muutaman tunnin lääkkeen ottamisen jälkeen. Silloin en voi juoda vettä, sillä se on aivan karmean makuista!
Mystinen kylkikipukin on todennäköisesti lääkkeen aiheuttamaa. Käsitykseni mukaan paksusuoli mutkittelee tuolla jossakin kyljen suunnalla..

Jos kipu pysyy poissa vielä huomennakin niin jätän seuraavana päivänä pillerin ottamatta.
Otsikko: Vs: Arcoxia/etorikoksibi
Kirjoitti: satuo - Syyskuu 19, 2018, 16:18:29
Mukava kuulla, että sain avun!  :thumbsup:

Tuo makuaistin muutos on kyllä minustakin tosi ikävä...  :-X
Otsikko: Vs: Arcoxia/etorikoksibi
Kirjoitti: Kipee - Syyskuu 25, 2018, 10:09:41
Niinhän tässä sitten kävi että.... Kipu otti ja häipyi!  :jeee: Ihan uskomatonta, että vajaan viikon Arcoxian käyttäminen vei kivun kokonaan pois. Ennen lääkkeen aloittamista heräsin öisin rajuun kipuun yrittäessäni kääntää kylkeä. Istuminen oli myös kivun vuoksi lähes mahdotonta iltaisin. Nyt olen kävellyt lyhyitä matkoja korkokengillä ja kaivoinpa eilen kukkapenkinkin lapiolla. Mitään kipua ei ilmennyt. Mikäli kipu antaa pieniäkin merkkejä niin otan taas lääkkeen.

Tämän kerron siksi, että muutkin rohkenevat kokeilemaan lääkettä.  :)
Otsikko: Vs: Arcoxia/etorikoksibi
Kirjoitti: MaKo - Syyskuu 25, 2018, 11:24:53
Kipee, onpa hienoa että sait noin hyvän avun lääkkeestä  :hali:
Sä kai osaat kuitenkin vähän himmailla......meinaan vaan, ettei lähtis ihan lapasesta ja kostautuisi sitten myöhemmin  :innocent:


Otsikko: Vs: Arcoxia/etorikoksibi
Kirjoitti: Kipee - Syyskuu 25, 2018, 12:37:13
Mako, ehdottomasti osaan olla himmailla. :) Nyt on tämän syksyn lapioimiset lapioitu. Vältän myös tarpeetonta portaiden kävelyä etenkin jos on kantamuksia. Paino ja portaat ovat häijy yhdistelmä. Sen olen huomannut.
Otsikko: Vs: Arcoxia/etorikoksibi
Kirjoitti: hiker - Syyskuu 26, 2018, 03:17:53
Hienoa Kipee, että Arcoxia auttoi!  :thumbsup: Minulla toimi myös polviongelmiin hyvin kunnes alkoi polttamaan ylävatsaa. Piti lopettaa käyttö. 🙄 Muistathan huomioida, että sitä tulee käyttää viikon kuurina ja pitää sen jälkeen tauko. Aluksi käyttö oli paljon vapaampaa, mutta sitten huomasivat tämänkin lääkkeen riskit. Taisivat olla jotain sydänhommia.
Otsikko: Vs: Arcoxia/etorikoksibi
Kirjoitti: Kipee - Syyskuu 26, 2018, 07:09:37
Hiker, olen tietoinen lääkkeen aiheuttamista sivuvaikutuksista, jopa vakavista. Sen vuoksi en meinannut ottaa lääkettä edes kokeiluun. Oli kuitenkin pakko nöyrtyä, kun kivut kävivät niin rajuiksi. Reseptissäni lukee"..tarvittaessa tai kuurina..". En tiennyt arkoittaako kuuri-sana viikkoa, 10 päivää tai jotakin muuta. ~:/ Päätin ottaa tabletin vain tarvittaessa eli lopetan heti, kun oireet ovat poissa.
Otsikko: Vs: Arcoxia/etorikoksibi
Kirjoitti: Minnuska - Tammikuu 29, 2019, 00:56:17
Mulle määrättiin Arcoxia 120mg olkapääkipuun 7 pvän kuuri ja auttoi todella hyvin, vaikkei oiretta kokonaan poistanutkaan.
2-3 vkon tauon jälkeen, kivut palas ja nyt sain tuota rinnakkaislääkettä, 120mg Etoricoxib ratiopharmia.
Työterveyslääkäri määräsi 28 tbl:n paketin, mut fysiatri sanoi vkon käytön jälkeen, et pitää pitää viikon tauko ennen seuraavaa kuuria.
Vielä 2 päivää ja voin alottaa uuden 7pvän kuurin. Mulla toimii, enkä ole huomannut mitään sivareita.
Nii ja hinta tolle paketille oli 15,08€ mutta en kyllä oo varma lähteekö tuosta vielä kelat pois  ~:/.
Otsikko: Vs: Arcoxia/etorikoksibi
Kirjoitti: hiker - Tammikuu 29, 2019, 13:29:48
Hyvä lääke oli aikoinaan minullekin, mutta ainoa lääke, jota vatsani ei kauaa kestänyt. Vatsansuojalääke kannattaa ottaa samalla. Etenkin tuolla vahvalla annoksella tauotus on tärkeää! Hyvä, että auttaa!  :hali:
Otsikko: Vs: Arcoxia/etorikoksibi
Kirjoitti: Minnuska - Tammikuu 29, 2019, 14:33:26
Somac on ollu käytössä jo pitkään, vaikka omaankiin 'rautavatsan'.
Närästykseen aikoinaan määrättiin.
Otsikko: Vs: Arcoxia/etorikoksibi
Kirjoitti: satuo - Tammikuu 29, 2019, 16:10:51
Mullakin rautavatsa, mutta nimenomaan Arcoxia tuotti ongelmia. Somac ei auttanut.

Hyvä jos auttaa!  :thumbsup:
Otsikko: Vs: Arcoxia/etorikoksibi
Kirjoitti: Minnuska - Huhtikuu 08, 2019, 23:11:12
Ei tullu vatsaoireita, mut hengitysvaikeuksia tuli. Kolmannen kuurin lopulla tuli hengenahdistusta ja jätin vikan pillerin 7 vpän kuurista ottamatta. Noin kolmen vkon päästä olkapää kipeytyi jälleen enkä muistanu ollenkaan hengenahdistusta, vaan alotin etoricoxib kuurin. Toisena päivänä hengenahdistus palasi ja meni lopulta niin pahaksi, et piti lähteä yöllä Acutaan. Ei tarvi syödä sitä lääkettä enää.
Otsikko: Vs: Arcoxia/etorikoksibi
Kirjoitti: satuo - Huhtikuu 09, 2019, 07:02:22
No huh!  :hoiva:
Kyllä noita reaktioita tosiaan voi tulla!  ::)
Onneksi ei käynyt pahemmin !  :thumbup:
Otsikko: Vs: Arcoxia/etorikoksibi
Kirjoitti: Kipee - Tammikuu 25, 2020, 07:42:20
Osaisikohan joku täällä kertoa, että voiko Arcoxia ja hormonilaastari yhdistelmänä aiheuttaa jonkin yhteisvaikutuksen? Eli voisivatko ne olla epäsopiva pari josta aiheutuisi jokin allerginen ihoreaktio ympäri kroppaa?  ~:/ Tuntuu jotenkin mahdottomalta, mutta tässä on taas sattunut ja tapahtunut kaikenlaista kummallista..  :doh: Alkaa kyllä välillä jo naurattamaankin tämä omituisten vaivojen peräkkäin ilmaantuminen. :D
Otsikko: Vs: Arcoxia/etorikoksibi
Kirjoitti: hiker - Tammikuu 26, 2020, 19:48:21
Arcoxia voi tehdä voimakkaan ihoreaktion pelkästään sekin! Äidilläni teki ja aluksi lääkärin mielipide oli, ettei tee moista, mutta myönsi lopulta, että Arcoxia on ollut aiheuttajana. Oletko siis aloittanut hormonilaastarin käytön Arcoxian jälkeen vai missä järjestyksessä? Minä olen nykyään sitä mieltä, että mikä tahansa lääke yksin tai yhdessä voi aiheuttaa allergisen reaktion. Monesti takana saattaa olla jokin ihan tavallinen virusinfektio, joka saa lääkereaktion aikaiseksi.
Otsikko: Vs: Arcoxia/etorikoksibi
Kirjoitti: Kipee - Tammikuu 27, 2020, 06:47:29
Kiitos hiker vastauksesta. :) Arcoxia (tai oikeastaan sen halvempi rinnakkaismerkki) minulla on ollut satunnaisessa kuuriluontoisessa käytössä jo vuosia. Minulle määrättiin sitä aikoinaan nivelrikon aiheuttamaan polvikipuun. Olen käyttänyt sitä vain muutaman kerran vuodessa ja silloinkin vain korkeintaan 4 päivänä. Huomattavan avun olen siitä aina saanut eikä sivuvaikutuksena ole ollut mitään muuta kuin makuaistin häiriintyminen.

Puolisen vuotta sitten aloitin hormonilaastareiden käytön. Viime viikolla
otin Arcoxian ensimmäistä kertaa viime kesän jälkeen. Seuraavana yönä kroppaani oli ilmestynyt punaisia patteja. Niitä oli vatsassa, selässä, jaloissa ja käsissä. Kaikkiaan niitä oli parisenkymmentä. Ne olivat suurempia kuin itikanpistot ja aivan punaisia. Mieheni kanssa niitä tutkittiin ja mietittiin onko joku ötökkä purrut minua. ~:/ Minä jo epäilin, että olemme saaneet kotiimme jotakin syöpäläisiä. :o Lisää patteja ei kuitenkaan enää tullut ja ilmestyneetkin hävisivät vuorokauden kuluttua.

Mitään muuta selitystä en ole pateille keksinyt. Vain yhteisvaikutus tuli mieleeni enkä sitten ottanutkaan kuin sen yhden pillerin....
Otsikko: Vs: Arcoxia/etorikoksibi
Kirjoitti: hiker - Tammikuu 27, 2020, 21:09:19
Arcoxiahan se siis selvästi oli yhdessä tai erikseen, jos kerran patit hävisivät, kun et enää ottanut lisää pillereitä. Oletko syönyt aikaisemmin juuri tuota rinnakkaisvalmistetta? Vaikka vaikuttava aine ja vahvuus ovat samat, niin apuaineissa voi olla eroavuuksia.
Otsikko: Vs: Arcoxia/etorikoksibi
Kirjoitti: Kipee - Tammikuu 27, 2020, 21:41:01
Samaa rinnakkaisvalmistetta olen käyttänyt ennenkin ja kaikki on ollut ok. Tähän loppui sen käyttö.
Otsikko: Vs: Arcoxia/etorikoksibi
Kirjoitti: Kipee - Kesäkuu 14, 2020, 07:10:46
No niin, kuukausien tauon jälkeen otin yhden Arcoxian rinnakkaislääkkeen. Kipu ei ollut aivan sietämätön, mutta ajattelin testata samalla aiheuttaako lääke iho-reaktioita niin kuin arvelin tammikuussa. Kyllähän siinä niin kävi. Jo parin tunnin kuluttua tuli valtava kutina kasvoihin ja myöhemmin tuli keskivartaloon itikanpiston tapaisia patteja. Nytpä tiedän etten enää sitä lääkettä käytä.
Otsikko: Vs: Arcoxia/etorikoksibi
Kirjoitti: satuo - Kesäkuu 14, 2020, 10:43:32
No nyt tiedät tuonkin...
Mullekaan ei tämä sopinut. Mun maha ei kestänyt,vaikka yleensä sen kanssa ei ole ongelmia.