Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Kipu yleisesti / Vs: Unihäiriöt
« Uusin viesti kirjoittanut on kestämistä eilen kello 12:19:55 »
Minulla on huomenna lääkäri ja kysyn häneltä tuosta lääkkeestä, mutta aika pelottavaa tuo, kun siinä maksavaurion riski aika suuri ja myös painon nousu. Yleisinä sivuoireina mainittiin myös selkäkipu, luulen ettei passaa kyllä minulle, mutta kiitos vinkistä. Kaikki unettomuuteen liittyvät vinkit ovat tervettulleita! :)
2
Kipu yleisesti / Vs: Unihäiriöt
« Uusin viesti kirjoittanut on kestämistä eilen kello 12:04:23 »
En ole kokeillut, mutta alan nyt googlaamaan, että mikä se tarkalleen on. Mirtazapiinia minulla on, mutta se auttaa tasan yhden yön, se on aika käsittämätöntä sekin.
Viime yö oli ihan kamala, vaikka yritin nukkua kauhealla coctaililla, mitä en edes kehtaa mainita tässä :doh:
3
Kipu yleisesti / Vs: Unihäiriöt
« Uusin viesti kirjoittanut satuo Heinäkuu 14, 2019, 20:38:49 »
Valdoxan on mielialalääke, ei neurolepti ja mua ainakin väsyttää todella rankasti.
Oletko "On kestämistä" kokeillut sitä?
4
Muut sairaudet / Vs: Ihosyövät
« Uusin viesti kirjoittanut Kipee Heinäkuu 13, 2019, 06:57:55 »
Hiker, kirjoituksesi olo erittäin hyvä muistutus ja varoitus meille kaikille!!!
Toivottavasti toivut pian leikkauksesta eikä uusia ihomuutoksiai ilmaannu enää jatkossa!
5
Muut sairaudet / Vs: Ihosyövät
« Uusin viesti kirjoittanut MaKo Heinäkuu 11, 2019, 21:44:39 »
Siis Hiker on jo leikattu  :o   tsemit pikaiseen ja helppoon paranemiseen  :hali:
Mä olen koko ikäni ollut auringossa ilman mitään aurinkosuojaa, ja lapsena juostiin kaikki kesät ulkona, ja sen  jälkeenkin olen nauttinut auringonotosta ja auringossa oleskelusta. Rusketun helposti oikein syvän kauniin ruskeaksi enkä pala oikeastaan ikinä. Joskus iho vähän punottaa, mutta sekin häviää yön aikana  8)  Mä nautin siitä auringosta niin paljon, että olen valmis ottamaan riskin edelleenkin  :innocent:
6
Muut sairaudet / Vs: Ihosyövät
« Uusin viesti kirjoittanut satuo Heinäkuu 11, 2019, 13:30:37 »
Mulle ihan outoja asioita. Tsemppiä kovasti!  :hoiva: :hali:
7
Muut sairaudet / Ihosyövät
« Uusin viesti kirjoittanut hiker Heinäkuu 11, 2019, 11:49:21 »
Kannattaa todellakin katsella ihoaan ja huomioida kaikki muutokset kuten ihottumaläiskät, jotka eivät parane kortisonilla! On pieni vaiva käydä näyttämässä niitä lääkärille, mutta ehkä iso ruljanssi hoitaa, jos muutokset kasvavat ja osoittautuvat lopulta ihosyöviksi!

Olen itse esimerkki siitä, kuinka rusketus ja auringossa oleminen olivat terveellisiä asioita jopa pienille lapsille ja äitini noudatti ohjeita. Talvella ei voinut saada aurinkoa, joten minua istutettiin "alppiaurinkolampun" edessä suojalasit päässä ohjeistettuja minuutteja terveyshoitona. Ihon palamisesta ei lapsuudessani ja nuoruudessani välitetty ja aurinkorasvojen tultua myyntiin suojakerroin oli 4. Kaiken lisäksi harrastukseni ovat olleet koko aikuisiän vaeltamista ja pyöräilyä etelän auringossa.

Reissukokemuksia en vaihtaisi pois mistään hinnasta, mutta nykytiedolla hoitaisin suojautumisen paremmin. Minulta on poltettu muutama aurinkokeratoosi ja jäädytetty pari epäiltyä syövän esiastetta. Muutama vuosi sitten otsastani löytyi leikattava basaliooma (tyvisolusyöpä) ja tulin juuri isommasta operaatiosta. Poskessani ollut ihottumaläiskä alkoi kasvaa ja koepala osoitti kyseessä olevan okasolusyövän pinnallinen alku. Tällä kerralla operoitava alue oli sen verran suuri, että poskessani ja osin leukaluun päällä on nyt noin 5 cm pystyviilto hymyuurteessa. Leikannut lääkäri totesi, että ihon alla saattoi sittenkin olla myös basaliooma , joten joka suuntaan oli yritettävä leikata varmasti puhdas marginaali.

Nämä syövät ovat "kesyjä" ja lähettävät aniharvoin etäpesäkkeitä, mutta  operaatioista saattaa tulla tosi suuria jopa ihonsiirtojen kanssa.
8
Yleinen keskustelualue / Vs: kirjakerho
« Uusin viesti kirjoittanut hiker Heinäkuu 06, 2019, 23:16:44 »
Kuuntelut ovat jääneet selvästi vähemmälle näin reissussa. Täällä haluan olla läsnä ja nauttia ympäristön äänienkin osalta kävelyreissuillani. Kotona varmasti tulee jälleen kuunneltua enemmän.
9
Yleinen keskustelualue / Vs: kirjakerho
« Uusin viesti kirjoittanut satuo Heinäkuu 06, 2019, 16:36:13 »
Päätinkin ottaa millenium kolmosen heti kakkosen perään, kun jäi niin pahasti kesken.  :kahvee:
Hyvin menee!  :thumbsup:

Saapa nähdä tuleeko meidän lähikirjastoonkin lukupiiri syksyllä. On menossa aiheesta kysely parhaillaan...
10
Yleinen keskustelualue / Vs: kirjakerho
« Uusin viesti kirjoittanut MaKo Kesäkuu 28, 2019, 22:51:45 »
Mä luin just Inger Frimanssonin  Rotanpyytäjän ja sen itsenäisen jatko-osan Kylmä maa. Olivat hyvin erilaiset mutta kovin mielenkiiintoiset, molemmat. Aion lukea hänen tuotoksiaan lisääkin  :thumbsup:
Aloitin Samuel Björkin Matkustan yksin, ja hän vaikuttaa lupaavalta, norjalaiskirjailija hänkin.

Sivuja: [1] 2 3 ... 10