Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Yleinen keskustelualue / Vs: Luontokappaleet
« Uusin viesti kirjoittanut satuo eilen kello 14:26:13 »
Tänään kuulin kunnolla käen kukkuvan!  :thumbsup:
Kerrain aikaisemmin kuului niin kaukaa, ettei oikein voinu olla varma.
2
Muut sairaudet / Vs: Kynsimuutokset
« Uusin viesti kirjoittanut OP Kesäkuu 02, 2020, 11:35:13 »
Mie kanssa kärsin vuosia kuivista kantapäistä sekä kämmenistä. Lekurit määräili voiteita, auttoi jonkun verran mutta pihkavoide poisti "viat" viikossa parissa. Nyt helpompi olla, kun ei ole jatkuvasti rasvassa ja saa pitää avokenkiä ohuilla sukilla. :)
3
Muut sairaudet / Vs: Kynsimuutokset
« Uusin viesti kirjoittanut hiker Kesäkuu 01, 2020, 16:05:50 »
Ostin eilen kunnon jalkarasvaa superkuiville ja halkeileville kantapäille. Pitäisi todellakin alkaa huolehtimaan jaloista!  :)
4
Muut sairaudet / Vs: Kynsimuutokset
« Uusin viesti kirjoittanut Kipee Kesäkuu 01, 2020, 07:11:57 »
Terveyskeskuksissa pitäisi olla edullinen jalkahoitaja kaikkien ulottuvilla. Ainakin täällä meillä sinne pääsee vain erikoisryhmään kuuluvat lääkärin lähetteellä. Enpä yhtään ihmettele, että kaupoisssa myytävät paristokäyttöiset kynsien- ja jalkojenhoitolaitteet ovat niin suosittuja. Minun kynsi- ja varvasongelmani ovat alkaneet pahenemaan nyt nopeasti. Otan nyt itseäni niskasta kiinni ja alan kiinnittämäään huomiota jalkojen hyvinvointiin! Ihan aluksi tarkistan kaapit ja hävitän kaikki vähänkin liian pienet kengät!
5
Muut sairaudet / Vs: Kynsimuutokset
« Uusin viesti kirjoittanut MaKo Toukokuu 31, 2020, 10:13:33 »
Mun ukkovarpaan kynsi kasvaa aina paksuksi. Sytohoitojen aikana se irtosi, tai lääkäri loppujen lopuksi irroitti sen kun eopäiltiin kynsisientä. Onneksi ei ollut.
Uusi kynsi kasvoi sitten niin paksuksi etten saanut sitä enää leikattua. Jalkahoitaja ohensi ja leikkasi sen, hintaan 45€ :doh:  Sie kynsi alkoi sitten irtoamaan itsekseen ja lääkäri loppujen lopuksi poisti  sen. Puudutuksessa, leikkaamalla, eikä todellakaan repimällä. Kipeä se  oli muutaman päivän, mutta helpotti kyllä nopeasti. Uusi kynsi kasvoi taas samanlaisena, ja nykyään mä itse viilailen sitä ohuemmaksi, parhaimmillaan jalkaraspilla. En kyllä moisia summia enää maksa  ::) 
Tosin tytär valmistui juuri kosmetologiksi, joten hän jatkossa hoitaa tällaiset hommat :thumbsup: 


6
Muut sairaudet / Vs: Kynsimuutokset
« Uusin viesti kirjoittanut Kipee Toukokuu 30, 2020, 20:07:18 »
Aijaijai.. oijoijoi.. onpas sinullakin kynsiongelmia. :'( Kirjoituksesi rohkaisemana kuritin kahta kynttäni oikein kunnolla aamulla.  ;D
7
Muut sairaudet / Vs: Kynsimuutokset
« Uusin viesti kirjoittanut hiker Toukokuu 29, 2020, 23:06:34 »
Minulla on Kipee ihan samanlaiset paksut ja tummuneet. Se tumma on verta, jos leikkelet niin, että pääset tutkimaan. Minunkin kynteni ovat hankautuneet kenkien kärkiin, vaikka kaikki kenkäni ovat väljät. Käveltyä ja vaellettua on vain tullut turhan paljon. Minä leikkelen kynnet surutta suihkussa pehmenneinä sekä lyhyiksi että ohuiksi. Välillä viilaankin ohuiksi.

Pottuvarpaitteni kynnet ovat paljon pahemman näköiset paksuina ja kasvaneina reunoista syvälle ihon sisään kaventaen kynsiä. Toinen on vieläpä keskeltä halki ja tunkee kasvaessaan aina vain lisää samaa halkeamaa. Molemmat kynnet ovat vaurioituneet lukuisia kertoja pelatessani parikymmentä vuotta koripalloa. Kynnet olivat aina puoleksi irti ja veri valui niin reunoista kuin kynnen sisäänkin. Kynteen piti monesti polttaa reikä, jotta paineen aiheuttama kipu saatiin loppumaan.

Aika ronskisti hoidan noitakin kynsiä, sillä jalkahoitajan toimenpiteet eivät houkuta, jos kynnet eivät kerran ole kipeät. Rumat ne ovat kyllä kuin mitkä!
8
Yleinen keskustelualue / Vs: Kevät!
« Uusin viesti kirjoittanut trochanter Toukokuu 29, 2020, 15:00:35 »
Joo, kohinalla kohti kesää! :) Ihanaa, sunnuntaille lupaa +22 ens alkuun!  :vrolijk_26:
9
Muut sairaudet / Vs: Kynsimuutokset
« Uusin viesti kirjoittanut Kipee Toukokuu 29, 2020, 09:14:11 »
Tällaisen ikivanhan ketjun kaivoin esiin sillä kaksikin eri kynsiongelmaani taitavat sopia tähän.
Ihan aluksi kysyisin, että miten kynsi poistetaan? ~:/ Ajatuskin kauhistuttaa minua. Ei sitä varmaankaan oteta kärjestä kiinni ja riuhtaista!? Ai kamala.. :o

Sitten ongelmiini.. Ukkovarpaitteni viereisten varpaiden kynnet ovat viime vuosina paksuntuneet ja tummuneet. Nyt ne alkavat olemaan jo niin paksut ettei leikkaaminen meinaa onnistua. Ensin luulin, että kyseessä on sieni, mutta eihän se sitä ole vaan muutokset johtuvat siitä, että kyseiset varpaat ovat minulla pisimmät. Kynnet ovat osuneet monissa kengissä kenkien kärkiin ja siten vaurioituneet pikku hiljaa. Olisi varmastikin syytä näyttää niitä jalkahoitajalle. Ehkä hän voisi tehdä jotakin niille. Nyt ne ovat niin rumat etten kehtaa pitää sandaleeja ainakaan työpaikallani. :'(

Toinen ongelmani onkin mukavampi sillä se on poistunut. :jeee: Kärsin vuosia, ehkä jopa 10 vuotta erittäin heikoista ja liuskoittuvista kynsistä. Ne olivat paitsi rumat niin myös ongelmalliset. Jouduin leikkaamaan ne aina aivan juuresta, mutta ne liuskoittuivat siitäkin huolimatta tarttuen kiinni minne milloinkin. Yritin vahvistaa niitä kynnenkovettajilla, Piimaxilla, kalkkivalmisteilla ja kaikilla muilla mahdollisilla aineilla. Viimeisin kokeiluni oli viime vuodelta ja se oli pitkä kollageenikuuri yhdistettynä kynsiöljyyn. Ei auttanut mikään joten käytin aina kynsilakkaa joka sekin kului tai lohkeili parissa päivässä joten uusin sitä jatkuvasti. Helmikuussa annoin sitten periksi pitkän taistelun jälkeen tullen siihen tulokseen, että luustoni on heikko ja siitä johtuu nivelrikkoni, hampaitteni reikiintyminen, kynsien haurastuminen,.. :'( Lopetin kaikkien aineiden käytön ja puhdistin kynsilakan pois laittamatta uutta. Kynteni tai ehkä paremminkin niiden alla oleva iho oli monta päivää tuntoherkkä. Ihmettelin sitä miten kynsiin koskettaminen voi lähes tulkoon sattua. ~:/ En kuitenkaan laittanut lakkaa joka olisi vienyt oudon tunteen. Viikossa tuntu katosi. Viilasin kynnet aivan juureen saakka aina, kun ne kasvoivat vähänkin. Sitten vajaan kuukauden päästä hoksasin, että liuskoittuminen oli vähentynyt! :) Jatkoin lyhyeksi viilaamista kunnes kaikkien kärki oli ehjä. Sen jälkeen annoin kynsien kasvaa pidemmiksi.. ja pidemmiksi.. Hyvänen aika, niistähän oli tullut terveet ja todella vahvat!!! :o Kaikki hoitoyritykset lopetettuani kynnet siis paranivat. ;D Liuskoittumisen syynä oli ollut kynsilakka ja kynsilakanpoistoaine!!! Tästä lähtien ihailen vain kauniita terveitä luonnollisia kynsiäni. :thumbsup:
10
Yleinen keskustelualue / Vs: Kevät!
« Uusin viesti kirjoittanut satuo Toukokuu 28, 2020, 12:25:11 »
Täällä ei vielä itikota. Voikukkia kylläkin...
Eilen satoi ja luonto sai valutia!
Tänään taas aurinkoista!  :thumbsup:
Sivuja: [1] 2 3 ... 10