Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Kipu yleisesti / Vs: Hammaslääkäripelko
« Uusin viesti kirjoittanut Kipee tänään kello 08:52:35 »
Julkisella puolella ei taideta käyttää rauhoittavia. Yksityiselle menisin mikäli rahatilanne sallisi. En tarkoita sitä etteikö julkisellakin saisi hyvää hoitoa, mutta kokemukseni mukaan se on hyvin vaihtelevaa. Siksi jännittää, kun ei voi tietää millainen lääkäri/hoitaja on vastassa...
2
Kipu yleisesti / Vs: Hammaslääkäripelko
« Uusin viesti kirjoittanut Kipee tänään kello 08:47:28 »
Alkukeskustelujen aikana sanoin lääkärille että jännittää niin paljon että sydän jyskyttää hirveästi. Lääkäri sanoi: "Se johtuu adrenaliinista. Se on ihan normaalia ja vaaratonta." Otin lasit päästäni sillä ei oltu päästy vielä asiaan ja lääkäri oli pöytänsä ääressä. Hoitaja huomasi hikoilun ja kuivasi lasit. Sitten käytiin hommiin.....
3
Kipu yleisesti / Vs: Hammaslääkäripelko
« Uusin viesti kirjoittanut MaKo tänään kello 07:43:30 »
Ens kerralla kerrot eulkäteen pelostasi/kammostasi, niin saat rauhoittavan lääkityksen  :hoiva: Turha kärsiä moisesta kun siihen löytyy apu. :thumbsup:
4
Kipu yleisesti / Vs: Hammaslääkäripelko
« Uusin viesti kirjoittanut Kipee tänään kello 07:15:05 »
Hammaslääkäriä olen jännittänyt ja pelännytkin aina. Minulla on kokemusta siellä käymisestä enemmän kuin varmasti suurimmalla osalla suomalaisista. Hampaita on vedetty kaikkiaan 7. Kaikkien poskihampaiden purupinnat on täysin paikattu ja hampaiden välissäkin on lukemattomia paikkoja. Pelosta kammoon siirryin erään karmean juurihoidon jälkeen. Silloin päätin etten suostu enää koskaan juurihoitoon!

Eilen kävin päivystyksessä. Heti tuoliin istuessani sydän alkoi jyskyttämään vimmatusti ja päähäni laitetut suojalasit olivat hetkessä aivan huurussa. Hikoilin pelosta. Puolen tunnin käynnin jälkeen olin niin väsynyt, että jouduin istumaan jonkin aikaa aulassa ennen kuin lähdin kävelemään pidemmälle.
5
Juoduin valitettavasti lopettamaan ne kirvesmieshommat hetikohta sen jälkeen, kun välilevyni repesi työmaalla. (Kannettiin jääkaappipakastimia viidenteen kerrokseen, eikä hissiä saanut käyttää, koska se olisi voinut naarmuuntua.   >:( )

Vakuutusyhtiö pesi kätensä väittämällä, että minulla oli "synnynnäinen selkävika", vaikka olin ehtinyt elää kokonaiset 30 vuotta täysin tervettä elämää ennen selän vammautumista. (Eikä tutkimuksissakaan löydetty  muuta vikaa kuin se välilevyhommeli.)
6
No joo, totta puhut. Ehkä selkäsi ei vain kertakaikkiaan (enää?) kestä raskaita hommia.
Kyllähän esim. lapiointi on todella myrkkyä selälle, joka ei ole täysin kunnossa. Nimim. kokemusta on!
Olisihan se hyvä, jos pystyisi töissä jatkamaan, mutta ehkäpä olisi tarve vähän keventää!  :thumbsup:
7
Kiitos vastauksesta. Jos puhutaan ihan totta, kipu pysyi kauimmin kokonaan poissa minullakin juuri sen ensimmäisen hoitokerran jälkeen. Myös aiempi selkäsärkyhistoriani viittaa siihen suuntan, että aikempi paha krooninen selkälkipuongelmani oli seurausta yhä uudelleen tapahtuvista relapseista aivan kuin selkään tulisi olisi tullut joka retkahduksesta ikäänkuin arpea arven päälle, joka sitten ehkä heikensi koko ajan enemmän vamma-alueen verenkiertoa tms.

Jäsenkorjaajani on kyllä yrittänyt koko ajan takoa kaaliini, että minun pitäisi kerta kaikkiaan luopua lapionneista, niittämisestä ynnä muista kaikkein epäergonomisimmista töistä. (Tai vähintäänkin rajoittaa huomattavasti niiden kestoa, mikä sekin olisi käytännössä todella vaikea toteuttaa.)

Samaa sanoi eräs erikoislääkäri, jonka luona kävin nuorena sen jälkeen kun välilevyni oli madaltunut. Hän sanoi, ettei minulla olisi tullut mitään ongelmia madaltumani kanssa, ellen olisi kirvesmies. Sanoi siis suoraan, ettei minun selälläni voi enää jatkaa siinä ammatissa.  :-[ :-[

Myös selkäni paraneminen liittyi täydelliseen lepoon... Plus että vanhuksilla esiintyy vähemmän selkäkipuja kuin työikäisillä, vaikka heidän nivelensä ovat paljon kuluneemmat...

Radiossa haastateltiin lisäksi hiljan erästä lääkäriä, joka oli huomannut väitöstutkimuksessaan, ettei liikuntaa harrastavilla ihmisillä ollutkaan yhtään vähemmän kipuja kuin niillä, jotka eivät harrasta liikuntaa.

Ehkä minun pitäisi ihan oikeasti yrittää ottaa iisimmin tän selän kanssa ainakin muutama vuosi.

8
Kipu yleisesti / Vs: Hermokipu - Kuinka kuvailla?
« Uusin viesti kirjoittanut hiker Lokakuu 16, 2019, 23:17:04 »
Sinun pitäisi päästä joko erik.hammaslääkärille tai neurologille sekä saada sellaiset lääkkeet, joilla ainakin kohtausten kärki saataisiin katki! Minulle neurologi totesi muutama vuosi sitten, että kipu on hoidettava,  sillä muuten alkavat muutkin hieman rauhoittuneet hermosärkyni innostua jälleen uudestaan.
9
Tules -sairaudet / Vs: Leukaluun kipu
« Uusin viesti kirjoittanut hiker Lokakuu 16, 2019, 22:48:27 »
Oma kokemukseni on, että hammaslääkärit suosittelevat patenttiratkaisuna purentakiskoa ymmärtämättä välttämättä lainkaan, mikä kivun syy on. Siinä sitten kuluu viikkoja ellei kuukausia odotellessa, josko kisko auttaa. Minullekin valmistettiin suu- ja leukapolilla kisko, jolla olen heittänyt vesilintuja. Se pahensi vain tilannetta. Onneksi erik.sairaanhoidossa sen sai ilmaiseksi.

Toivon, että joku todella paneutuisi selvittämään, mistä Kipee kipusi johtuu!  :hoiva:
10
Tules -sairaudet / Vs: Yksipuolinen selvästi paikallistuva alaselkäkipu – parhaat harjoitteet?
« Uusin viesti kirjoittanut satuo Lokakuu 16, 2019, 18:23:51 »
Todella kiva kuulla, että olet saanut avun lääkkeetömästä hoitomuodosta!  :thumbup:
Itsekin olen tuota useampaan otteeseen kokeillut, muiden muassa, ja aluksi tuntui jotain hyötyä olevankin. Mutta pidemmän päälle en valitettavasti saanut apua ja mitään varsinaista muutosta kunnolle ei sitten ollut...
Ehkä se parhaiten toimii silloin, kun oireet ei ole päässet vielä kovin pahoiksi.
Hyviä vointeja sinulle!  :thumbsup:
Sivuja: [1] 2 3 ... 10