Kirjoittaja Aihe: Ehlers–Danlosin oireyhtymä (EDS)  (Luettu 380492 kertaa)

Kipuava

  • Full Member
  • ***
  • Viestejä: 340
Vs: Ehlers–Danlosin oireyhtymä (EDS)
« Vastaus #705 : Toukokuu 24, 2018, 11:17:33 »
Tänään käyty lekurilla tulosten kanssa uudestaan. Hyvää oli se, että EDS:n vaskulaarinen puoli saatiin pois suljettua  :thumbsup: Ei tietty muutkaan tulokset niin huonoja ollut kun selittivät paljon miksi minua särkee, välillä enempi välillä vähempi.

Diagnosoitiin siis hEDS, josta tuli oma koodinsa kantaan. Lisäksi immuunipuutos ja HLA-B27 kudosantigeeni oli positiivinen. MRI kuvista löytyi myös tulehduspesäkkeitä kallon sisältä sekä korvan takaa kallon luusta (HLA-B27 positiivisella normijuttuja).

Lekuri sanoi vain, että tällä kominaisuudella varustetulla ihmisellä elämä ei tule olemaan helppoa. Tilannetta helpottaa kuitenkin tieto mikä on vialla, jotta akuuttiin hätään voidaan saada apua. Antibiootteja ei suosita, mutta kipulääkkeiden kanssa syötävä kortisonikuuri tuo apua pahimpaan hetkeen.

Työelämän osalta minulle sopii kevyt ja liikkuva työ. Ei ehkäpä lähihoitajan tutkinnon kanssa mene ihan yksiin, mutta jatkankin siitä opintoja. Nyt tarkentui opintokuviot siten, että ensihoito ja leikkuri jää pois. Fysioterapeutti minusta isona tulee  :thumbsup:

Lähihoitajan opintojeni osalta alkoi nyt kesäloma ja koulu alkaa uudestaan 14.8. Sinne asti aion kyllä nyt lomailla  :D Voin sanoa, että rankka oli edellinen työssäoppimisen jakso, jonka suoritin Riihimäen kotihoidossa. Arvosanaksi tuli siitäkin todistukseen KIITETTÄVÄ, niin tyytyväinen saa olla  :jeee:

Hyvää Kesää kaikille!
M50.1 Kaularangan välilevysairaus ja hermojuuren sairaus
M47.82 Lanne-ristirangan spondyloosi ilman selkäytimen tai hermojuurten sairautta
G50.0 Kolmoishermosärky
J45.0 Allerginen astma
Q79.6 Ehlers-Danlosin oireyhtymä (hEDS)