Kirjoittaja Aihe: Mikään ei helpota  (Luettu 7551 kertaa)

kinuski

 • Ex-member
Mikään ei helpota
« : Heinäkuu 19, 2006, 14:54:21 »
Heipatihei!

Nyt ei saa helpotusta mistään lääkkeestä ja alkaa hermo mennä. Tuo alaselkä ja lonkat raivoaa pahasti. Itkettää :'(, suututtaa >:(  ja tiiä enään mitä nappaisin kipuun :-\.

Kävely, istuminen tekee kipeää, mutta menepä maate niin kivulta en pääse ylös, olisiko vinkkejä???
Menisikö työterveyteen vai ettinkö reumatologia, ahdistaa niin että pyörin ja huokailen.

Ja se reissu meni siis mönkään, kun en voi istua autossa, voi jehna..

Rijoka

 • Full Member
 • ***
 • Viestejä: 414
Re: Mikään ei helpota
« Vastaus #1 : Heinäkuu 19, 2006, 15:02:54 »
Kinuski.
Milloin selkäsi on viimeksi kuvattu? Tuollaiset jatkuvat kivut kaipaavat kyllä kunnollista tutkimista. eli tk.lääkäriltä lähete eteenpäin.  Aläkä anna sen lääkärin vain vähätellä kipujasi, sillä ei hän tiedä millaiset ja kuinka voimakkaat sinun kipusi ovat.  Semminkin, kun et voi nukkua kunnolla selkäkipujen takia. Älä jää yksin kipujesi kanssa.
Niin pitkiä ovat päivät, kun odotan luokseni ystävää jonka nimi on :Kivuttomuus
Sairaus: Selkäydinkanavan ahtautuma, synnynnäinen ja periytyvä, 3 selkä- ja 1-niskaleikkaus. Krooninen neuropatia, TOS-oireyhtymä. Kilpirauhasen vajaa toiminta. 2:s tyypin diabetes.

kinuski

 • Ex-member
Re: Mikään ei helpota
« Vastaus #2 : Heinäkuu 19, 2006, 16:37:12 »
Heip Rijoka!

Sain unta ihanat puoli tuntia..  Selkää ei koskaan ole kuvattu, nyt jo ihmettelen sitä itsekin. Apua on nyt kyllä haettava, enään en jaksa.
Kiitos, en anna vähätellä, kuvauksiin saan varmasti tapella tieni. Katsotaan kuin käy.

Rijoka

 • Full Member
 • ***
 • Viestejä: 414
Re: Mikään ei helpota
« Vastaus #3 : Heinäkuu 30, 2006, 12:56:52 »
Sain taas kokea miltä tuntu, kun mikään ei euta kipuihin.  Kyllä minun teki mieleni otta lääkkeitä yliannos lääkkeissä, mutta en vielä.  Seuraukset voisivat olla kovin kohtalokkaat ja ainakin vielä toistaiseksi haluan jatkaa tätä kivuliasta elämääni.
Kun saan lopulta nukuttua tarpeeksi paljon niin kivutkin rauhoittuvat edes jonkin verran. :nukkuu:
Niin pitkiä ovat päivät, kun odotan luokseni ystävää jonka nimi on :Kivuttomuus
Sairaus: Selkäydinkanavan ahtautuma, synnynnäinen ja periytyvä, 3 selkä- ja 1-niskaleikkaus. Krooninen neuropatia, TOS-oireyhtymä. Kilpirauhasen vajaa toiminta. 2:s tyypin diabetes.

uralrane

 • Ex-member
Re: Mikään ei helpota
« Vastaus #4 : Heinäkuu 30, 2006, 17:50:35 »
Kovat kivut eivät ole miedoista lääkkeistä moksiskaan. Kovia lääkkeitä määrätään taas aika nihkeästi. Tosin kovissa lääkkeissä on kolikon kääntöpuolella usein aikamoiset sivuvaikutukset. Joten kipujen kanssa painiskeleminen on siis paljolti sitä että kärsit joko kivusta tai lääkkeiden sivuvaikutuksista. Sivuvaikutukset ovat yksilökohtaisia, mutta pahimmillaan voivat lamata melkein koko elämisen laadun.

Parasta olisi kuitenkin saada selkeä diagnoosi ja hoito päälle ajoissa. Jos kyse on hermokivusta, saattaa se kroonistua jo kolmessa kuukaudessa. Ja tuohon kroonistuneeseen kipuun ei ole oikein hoitoakaan olemassa. Siis kipu jää päälle vaikka aiheuttaja olisikin poistunut. Onneksi tutkijat ovat jo tämän asian suhteen jo jäljillä.

http://www.mediuutiset.fi/doc.te?f_id=930385&s=r

Lainaus
Kroonisen kivun lähde löydetty

[Anna Niemelä 28.7.2006, 11:47]

Yhdysvaltalaisen Columbian yliopiston tutkijat uskovat löytäneensä elimistön kipukytkimen. Proteiinikinaasi G tai PKG-niminen entsyymi kytkee kivun tunteen päälle.

Kroonisessa kivussa entsyymin kipukytkin jää päälle, vaikka kivun aiheuttanut vamma olisi jo parantunut. Se pitää elimistön kipusensoreita yliaktiivisina ja ne lähettävät kipusignaaleita, vaikka kivun aiheuttaja on jo parantunut.

PKG:n toiminnan kytkeminen pois päältä lopettaa kivun tunteen, tutkijat osoittivat rottakokeiden avulla. Tutkimustulokset julkaistaan elokuussa Neuroscience -lehdessä.

Tutkijat toivovat, että heidän löytönsä avulla voidaan kehittää tehokkaampia kipulääkkeitä, joiden sivuvaikutukset ovat vähäisempiä kuin nykyisten lääkkeiden.

Parasta siis vain lähteä liikkeelle kipujensa kanssa ja vaatia tutkimuksia ja hoitoja ennenkuin on myöhäistä. Toivottavasti pulmasi ratkeaa helposti ja sopiva hoito löytyy.  :thumbsup:

diisa

 • Sr. Member
 • *****
 • Viestejä: 1052
Re: Mikään ei helpota
« Vastaus #5 : Heinäkuu 30, 2006, 18:01:39 »
Hei.
Hyvä kun tutkijat ovat asialla.Ja toivoa luvassa.
Kunhan se apu tavoittaisi ajallaan kivun kärsijät, meidätkin.
Myöskin lääkkeen määrääjille ,lääkäreille olisi hyvä saada tietoa, miten ajoissa auttaa.
-Kovin moni kärsii. Rijoka, voimia sinulle. Joku päivä voi olla parempi.  :hoiva:
- diisa
Sitä ei tiedä kuinka syvällä pohja on, ennen kuin sinne putoaa.
- F.R. Laing

diisa

 • Sr. Member
 • *****
 • Viestejä: 1052
Re: Mikään ei helpota
« Vastaus #6 : Heinäkuu 31, 2006, 10:54:27 »
Hei. Kun meitä kivusta kärsijöitä on PALJON. Ajattelisin, että kipopoleja pitäis olla enempi, ja sellaisia, ettei niitten henkilökunta tekis sitä oman työnsä ohessa!.
Kipupoli pitäis olla sellainen, että siinä on ihan oma henkilökunta-kipulääkäri, hoitaja, psykologi sosiaalihoitaja/kuntoutusohjaaja.
_se olisi oikea kipupoli.
Meilläpäin on sellainen että on lääkäri ja hoitaja, ja  he tekevät sitä oman työnsä ohessa , ainakin lääkäri.
Eihän sellaiset resurssit riitä. Jono on tällä hetkellä n.4 kukkautta. Ylittähän tuo jo sen 3 kk rajan jonka Rane tuossa kirjoitti.
- Moikka vaan- diisa
Sitä ei tiedä kuinka syvällä pohja on, ennen kuin sinne putoaa.
- F.R. Laing

uralrane

 • Ex-member
Re: Mikään ei helpota
« Vastaus #7 : Heinäkuu 31, 2006, 15:17:23 »
Asiaa ei helpota sekään että kipupolilla aika usein työskentelevät anestesialääkärit. Leikkaussalityöskentelyssä he eivät ole kovin paljoa tekemisissä potilaiden kanssa. Tai no tavallaan ovat, mutta potilaalla on siinä vaiheessa usein ns. "taju kankaalla" -tai ainakin parempi olisi olla.  :vihellys:  Joten kovin paljon asiakaskosketusta ei synny.

Kun "tiskin" toisella puolella taas on kipujensa kanssa emotionaalisesti herkistynyt potilas, voi veikata että yhteentörmäyksiä sattuu. Ammatillisesti anestesialääkäri on varmaankin paras mahdollinen asiantuntija kipujen osalta. Ovathan he tottuneet hoitamaan pois nimenomaan pahoja kiputiloja.

Jotenkin olen vain lukenut "rivien välistä" että kipupolityöskentely on monelle anestesialääkärille vain se välttämätön paha. Mennään töihin "kuuntelemaan sitä ikiaikaista valitusta". Tuollaisesta tulee helposti mieleen vielä, että lääkäri koettaa päästä eroon potilaastaan mahdollisimman äkkiä. Kun parhaan tuloksen saisi empaattisella asenteella "kuinka voit tänään, miten voisimme auttaa parhaiten" ja käyttämällä potilaaseen aikaa. Henkilökohtaisesti minulle sattui ihan mukava lääkäri, mutta olen kuullut päinvastaisiakin kommentteja.

diisa

 • Sr. Member
 • *****
 • Viestejä: 1052
Re: Mikään ei helpota
« Vastaus #8 : Elokuu 17, 2006, 10:09:51 »
Käyntini kipupolilla oli nyt hyvä kokemus.-
- Alku oli kyllä hiukan hauska-
Kun menin aulaan odottemaan jossa lukee: Odota tässä: Tämä on kipupolin odotusaula.
-Kello meni jo yli, tuli joku kyseleen, olenko sejase. "Juu olen". No sinua odotellaan siella ja siellä.

- menin ja valittelin ;"että taisin olla väärässä paikassa"-
"No sehän on tavallista"- sanoi tuo lääkäri=)

-mutta alkuun päästiin hyvin.  Se oli tähän asiana, kun mietittiin kipulääkkeitäni, hän teki ehdotuksen että sairaalassa tehdään jatkossa  leikkaussalissa lääkeainekokeilu. Eli mikä auttais kipuihini. Kyseeseen tulis joku vahvempi opiaatti- ja Tramal jäis pois-
- onko joku ollut tällaisessa kokeilussa??
 Nyt kyllä lisättiin joku muu lääke kuukaudeksi ja  jos ei tuosta apua, niin sitten tuo kokeilu.
t. diisa
Sitä ei tiedä kuinka syvällä pohja on, ennen kuin sinne putoaa.
- F.R. Laing

olkikukka

 • Ex-member
Re: Mikään ei helpota
« Vastaus #9 : Elokuu 18, 2006, 14:25:11 »
Toinen ryhmä on fysiatrit, jotka hoitaa kipupotilaita ja tekevät lääkekokeiluita!

sirpa

 • Ex-member
Re: Mikään ei helpota
« Vastaus #10 : Syyskuu 23, 2006, 15:49:58 »
eipä helpota niin, varsinkin kun fysiatri pisti puud.piikin hermoon mistä seurauksena karmea hermosärky, säteilee jalkaan kuin tulisella raudalla vedeltäisiin sekä selässä kuin puukko. siitä sitten toiselle lekurille vaurion paikkailuun. lääkkeeksi dolmed ja neurontin, lisäksi noritren ja arcoxia. tämän cocktailin seurauksena aivotoiminta lähes nollassa. eikä nämäkään vie kipua kokonaan. istuminen ja olo muutenkin kuin helvetin esikartanossa. kestää kuulema 4 kk. opetus: kun hakee kipupiikkiä täytyy olla varovainen, eli ei kannata mennä tunarin käsiin, tosin paremmillekin lääkäreille sitä kuulema sattuu....aika epäoik.mukaista, kun hakee helpotusta kipuun, saakin entistä karmeemmat kivut. olen ollut tosi masentunut ja epätoivoinen, mutta opetus oli hyvä. sekä se, että nyt vasta sain kuulla että ei sitten venyttelyä eikä hierontaa jos on hermosärkyä, ne vain pahentaa. ja minähän harrastin molempia, ennen kuin toinen lekuri kertoi.voi pyhä sylvi!lohduksi sain kuulla että tämä ei liene ikuista, ehkä.... nyt sitten pillerikännissä seuraavat 4 kk ainakin....potilasvahingoksi olisi mahdoll. luokitella vaan todistaminen lienee mahdotonta, kun selkä on niin romu muutenkin, rtg.löydokset sitä luokkaa, että tuskin menisi valitus läpi. toteaisivat vain johtuvan vanhoista vioista. eikä se uutta selkää tekisi kuitenkaan. mg-kuvia ottanut lääkäri totesi että"enpä ole tälläista selkää vielä ikinänähnyt,,, kyllä nyt kestää lausunnon teko aika kauan...näyttää olevan monenlaista vikaa..:" :'(

Sonny

 • Sr. Member
 • *****
 • Viestejä: 1938
Re: Mikään ei helpota
« Vastaus #11 : Syyskuu 24, 2006, 08:17:55 »

Sirpa, onpa ollut huono tuuri, toivotaan että lääkkeet helpottaa  :thumbup:
Selkäleikkaus 2000 , 2006 ja 2014
G55.1*M51.9 Nikamavälilevyhäiriöön liittyvä hermojuuren puristustila
M53.3 Polymyalgia rheumatica
J45.8  Asthma bronchiale
Osittainen ylähengitysteiden ahtauma (C-Pap late)

diisa

 • Sr. Member
 • *****
 • Viestejä: 1052
Re: Mikään ei helpota
« Vastaus #12 : Syyskuu 24, 2006, 09:52:54 »
Hei. Sirpa

Voi hyvänen aika että pitää olla huono "tuuri". :thumbdown:
Miten voi olla noin, sattukohan siinä jotain muutaki? Sellanen tulee mieleen, en tiedä.

En ymmärrä tuota pistosjuttua ja miten se menee jos hermoon sattuu..
-Kamala tilanne kuitenkin sinulla.
Toivois helpottavan edes hiukan  :thumbup:

ps. laitoin sulle yv:n mutt postilaatiikos oli täys.

t.diisa
Sitä ei tiedä kuinka syvällä pohja on, ennen kuin sinne putoaa.
- F.R. Laing