Kirjoittaja Aihe: Nokkosrokko, urtikaria..  (Luettu 27922 kertaa)

petomaani

 • Ex-member
Nokkosrokko, urtikaria..
« : Heinäkuu 17, 2008, 09:07:18 »
Kuinka monen krooninen vaiva?

Joudun sanomaan, että kuulun tohon "osakroonisiin" tässä suhteessa. Nimittäin joka kevät alkaa ja jatkuu, joskus helmikuussa saattaa näkyä vielä jotain pientä paukamaa, muttei enää niin vahvasti. Pitäis kai hakea joku reseptilääke, mutta toistaseksi olen selvinny Zyrtecin ja Cetirizinin voimin.

Ei mitään hajua, mistä tulis, mistä johtuis. Paukamia on käsivarsissa, ranteissa, pakaroissa, säärissä ja nilkoissa. Sitten ne siitä päivän myötä haihtuvat ja tulevat taas seuraavana aamuna muutamaksi tunniksi kiusaamaan. Nokkosrokoksi kumminkin diagnosoitu, että millään petikamppeilla tai pesuaineilla ei ole tän asian kanssa tekoa.

arelia

 • Jr. Member
 • **
 • Viestejä: 182
 • Vain särkynyt sydän voi tulla ehjäksi.
Vs: Nokkosrokko, urtikaria..
« Vastaus #1 : Heinäkuu 17, 2008, 15:32:06 »
Mulla on aivan samanlainen outo juttu. Kasvoissa ei pahemmin ole ollut, mutta muualla kyllä. Mulla kestää muutaman tunnin ja häviää sit. Kävin ihotautilääkärillä ja hän sanoi sen olevan jonkinlaista kosketusallergiaa, mutta diagnoosi oli kuitenkin urticaria. Syön siihen Ataraxia, kun kutina on myös vaivana etenkin iltaisin. Muista ei ole ollut apua. Lääkäri tuumasi vain, kyllä se lähtee ajan kanssa pois tai sit ei. Kyllä multa verikokeita otettiin ja ainakaan niissä ei ollut mitään erikoista allergiaa. Kiusallinen vaiva kuitenkin :(. Nyt en enää välitä peitellä, vaan annan näkyä ihan reilusti.
Lannerangan nikamavälilevysairaus johon liittyyhermojuurioireistoa, prolapsileikauksia 2 ja luudutusleikkaus. Hybermobiliteetti oireyhtymä. Sydäninfarktin jälkitila - sepelvaltimotauti. Diabetes 2. Kilpirauhasen vajaatoiminta. Masennus. Astma. Migreeni. Jne...

olkikukka

 • Ex-member
Vs: Nokkosrokko, urtikaria..
« Vastaus #2 : Heinäkuu 17, 2008, 15:32:28 »
Minulla on kerran ollut nokkosrokko ja sen jälkeen oli monena alkukeväänä lintukirppujen syömiä paikuloita tai niin ainakin sanottiin. Jäivät aikanaan pois. Lapsillakin oli niitä aikanaan.

Kokeile syödä soijaa, parantaa immuniteettiä, vain lusikallinen päivässä ellet halua kasvattaa lihaksia

petomaani

 • Ex-member
Vs: Nokkosrokko, urtikaria..
« Vastaus #3 : Heinäkuu 17, 2008, 19:15:32 »
Nooh, noita lihaksia kun jo on omasta takaakin suhteellisen mukavasti, ei soijan popsintakaan taitas haitata ;) Siis onko toi -olkikukka- sun mainitsemas soija jotain nestemäistä, mistä sitä saa..??

olkikukka

 • Ex-member
Vs: Nokkosrokko, urtikaria..
« Vastaus #4 : Heinäkuu 17, 2008, 22:51:25 »
Minä olen lihattomalla ruokavaliolla lääkärini pyynnöstä, niin minä nautin tuorejuustohyllystä löytyvää soijajuustoa, mutta onhan sitä jogurttinakin, jäätelönä ja minä muunakin vaan. Minä olen ollut kyllästynyt lihaan ja kanaan jonkin aikaa. Kalaa sentään syön.

Kun minä menen loppukuntoutusjaksolle, niin yritän tavata ravitsenysterapeutin, jotta kysyn päivittäisen soijan määrän. samalla kysyn että onko lihaksia kasvattava vaikutus.

arelia

 • Jr. Member
 • **
 • Viestejä: 182
 • Vain särkynyt sydän voi tulla ehjäksi.
Vs: Nokkosrokko, urtikaria..
« Vastaus #5 : Heinäkuu 18, 2008, 00:00:26 »
Mul on laktoosi-intoleranssi, mutta nyt keväällä äityi vatsa ihan hurjaksi :(. Tyttäreni suositteli täysin maidotonta ruokavaliota ja nyt oon sellaisella. Kävin ravitoterapeutilla ja hän antoi neuvoja miten syön terveellisesti ilman maitotuotteita. Vatsa voi nyt hyvin :). Valitettavasti sillä ei ollut vaikutusta iho-ongelmiin. Syön paljon kalaa ja lihaa jonkin verran. Täytyy miettiä vielä tuon lihan rajoittamista.
Lannerangan nikamavälilevysairaus johon liittyyhermojuurioireistoa, prolapsileikauksia 2 ja luudutusleikkaus. Hybermobiliteetti oireyhtymä. Sydäninfarktin jälkitila - sepelvaltimotauti. Diabetes 2. Kilpirauhasen vajaatoiminta. Masennus. Astma. Migreeni. Jne...

olkikukka

 • Ex-member
Vs: Nokkosrokko, urtikaria..
« Vastaus #6 : Heinäkuu 18, 2008, 11:29:46 »
Minulla on kevyempi olo ilman lihaa, Suolen toiminnan olen taannut vaihtamalla leivän leseiksi, syön leseitä monta kertaa päivässä.

Overdose

 • Sr. Member
 • *****
 • Viestejä: 1321
Vs: Nokkosrokko, urtikaria..
« Vastaus #7 : Heinäkuu 18, 2008, 11:57:12 »
Minullakin on keveämpi olo, kun jätin lihan pois. Lisäksi nivelkivut vähenivät. Luulin ensin, että kyse on lähinnä "omien korvien välisestä" jutusta. ;) Sitten kuitenkin kuulin myöhemmin ravitsemusterapeutilta, että etenkin sianlihassa voi olla sellaisia ainesosia, jotka saattavat altistaa lisäkivuille.
"Toivon, että toivoa ois, ei anneta ikinä toivoa pois."
- Maj Karma

G35 MS-tauti
Q79.6 Ehlers-Danlosin syndrooma
Yliliikkujan blogi

petomaani

 • Ex-member
Vs: Nokkosrokko, urtikaria..
« Vastaus #8 : Heinäkuu 19, 2008, 17:05:14 »
Mie olin viitisen vuotta syömättä punaista lihaa, kunnes palasin sen pariin nykyisen mieheni "ansiosta". En ole huomannu vaikutuksia suuntaan en toiseen, toisaalta nykyäänkään en syö punaista lihaa kovin usein, vaan mieluummin kalaa ja kanaa / kalkkunaa.

Menee OT:ksi nämä keskustelut sapuskan suhteen  :vihellys:

Toisaalta, olen kuullut, että joillekin on annettu neuvo lopettaa lihan syönti kokonaan, kun on ilmennyt iho-oireita (nokkosrokon vois luokitella yhden tyyppiseksi iho-oireiluksi..)

petomaani

 • Ex-member
Vs: Nokkosrokko, urtikaria..
« Vastaus #9 : Syyskuu 11, 2008, 09:13:15 »
Kylmä!! Se tekee mulle nokkosrokkoa!! (siis ainakin, hokasin just kans että kesähelteilläkin sitä on ollu, joten kai se on sit - kylmä + kuuma?) Pitänee hakkee Cetiriziniä apoteekista tänään, reidet ja pakarat on nyt ihan paukamilla, harjasin niitä juuriharjallaki ku pelkkä kynsin raapiminen ei auttanu .. :D Jelppas!!

Kaustinen

 • Administrator
 • ******
 • Viestejä: 1145
 • Elä elämäsi hymyillen, hymyillen läpi kyynelten!
Vs: Nokkosrokko, urtikaria..
« Vastaus #10 : Syyskuu 11, 2008, 09:49:48 »
Otin kerran läpimärän kissanpennun (olen kissa-allerginen) syliin jalkojen päälle lohduttaakseni.. sain ihan hirveän nokkosrokon elikkäs silloin tuli ainakin allerginen reaktio.

Nylonsukkahousuja en ole pystynyt pitämään vuosikausiin pakkasella.. sähköistyy?.. aiheuttaa kovan kutinan ja raapimisen jälkeen tulee myös rokkoa.

Stressaamalla olen myöskin saanut aikaiseksi kyseisen rokon muutaman kerran.

Voisko se olla sitten joku herkän ihon ominaisuus reagoida erilaisiin ärsykkeisiin? Helpotuksen on minulle tuonut pesu haalealla vedellä ja kortisonivoide.

Tällaista googletin:

http://www.terveysportti.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00458

Muoks: Tällainen osoite vielä..

http://www.terveysportti.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00252

« Viimeksi muokattu: Syyskuu 11, 2008, 12:16:18 kirjoittanut Kaustinen »
"Älä sinä tyttö koskaan katkeroidu, sillä sitten ei enää mikään auta!"
- mummu -

Psoriasiartropatia/moninkertainen sekundäärinen nivelrikko
HMS/EDS
Määrittämätön nikamasairaus
Kiertäjäkalvosinoireyhtymä
Kilpirauhasen vajaatoiminta
Uniapnea
Metabolinen oireyhtymä
Essentiaalinen verenpainetauti

petomaani

 • Ex-member
Vs: Nokkosrokko, urtikaria..
« Vastaus #11 : Syyskuu 11, 2008, 15:50:29 »
Täydellinen oirekuvaus tossa kylmänokkosihottumassa, sopii minuun. Ja nyt vasta hokasin yhdistää. Reidet heittää tosiaan paukamille heti ja oireilua on ollu jo pitkään, muutaman vuoden.

Muoks; mutta mulla tekee sit kans lämmin tän, esim. jos kesäyönä nukkuu oikeen nihkeen ilkees huonees, on satavarmasti patteja kroppa täys. Eli kylmä ja kuuma tekee tätä. Duunivaatteissa (kesällä) jos tulee liian kuuma, sama homma.
« Viimeksi muokattu: Syyskuu 26, 2008, 10:48:14 kirjoittanut petomaani »

_bluesky_

 • Jr. Member
 • **
 • Viestejä: 79
Vs: Nokkosrokko, urtikaria..
« Vastaus #12 : Syyskuu 23, 2008, 08:44:48 »
mulla alkoi viime syksynä tulla outoja kutina hetkiä usein ulkona ja jalkoihin nousi läiskiä. kutina on täysin sietämätön. asia selvisi kylmä urtikariaksi. kun kesä tuli ja lämpötilat pysyi yli 17asteen ongelmat katosi, luulin jo päässeeni eroon. mutta kun taas lämpötilat laski tuli ongelmat takas. mutta kesällä tuli sitten rektia saunasta myös eli kuuma urtikaria. urtikaria on sama asia kuin nokkos ihottuma ja itse uskon periytyvyyteen. minun isälle tulee koko kehoon jos juo kaikkia eri alkoholeja sekaisin. muisten pohdinnan jälkeen, että kun oli nuori minulla oli samaa nokkosrokkoa myös mutta katosi jokusen kk jälkeen.
itselleni on auttanut lämmin pukeutuminen. koko kehoon saman verran lämmikettä, jotta kehon lämpötila pysyy tasaisena. eli jos on muuten lämpimästi päällä, mutta ohuet sukat tulee helposti nilkkoihin reaktio. urtikarioita on myös muita, taisi olla jokin painautumis vai oliko arpi urtikasia voisin hyvin kuvitella että nukkuessa saattaa tulla. mutta googlen kautta löytyi paljon tietoa...

mutta täytyy sanoo että kyllä hävettää mennä toppahousuissa jo +5asteen lämpötilassa. mutta se kannattaa...

petomaani

 • Ex-member
Vs: Nokkosrokko, urtikaria..
« Vastaus #13 : Tammikuu 17, 2009, 08:23:43 »
Mulla on nyt jonkun aikaa pysyny nokkosrokko poissa. Eihän se kokonaan hävinnyt ole, mutta talven aikana ei ole paljoakaan vaivannut. Tiedä sitten, miten jatkossa.

_bluesky_

 • Jr. Member
 • **
 • Viestejä: 79
Vs: Nokkosrokko, urtikaria..
« Vastaus #14 : Tammikuu 17, 2009, 12:24:30 »
olen tuosta urtikariasta ja nokkos ihottumasta saanut nyt tällaista selville....

itselläni on kylmä ja kuuma urtikaria. jos ulkona on alle 17astetta, saan helposti tuskallisen kutinan ja iho oireet. yleensä puen päälle lämpötilan mukaan, eli mitä kylmempää sitä enemmän päälle. hävettää kulkea toppahousuissa plussa keleissä, mutta mielummin housut kuin kutina. nyt myös saunasta on alkanut tulemaan. oireet yleensä lähtee pikkuhiljaa pois 1-2h sisällä, kun esim. pääsee sisälle lämpöseen tai tulee pois saunasta. jos tiedän että joudun altistumaan kylmälle tai kuumalle otan etukäteen allergialääkkeen jolloin se tehoaa. jos oireet alkaa tulla jo, ei allergialääkkeistä juurikaan ole apua. myös jos esim. sukat välillä puristaa, saattaa tulla kiusallista kutinaa. kotona ilman sukkia oleminen saa nilkat reagoimaan usein.

ilmeisesti urtikariat on enemmän hetkellisiä, oireet lähtee nopeammin pois. on olemassa erin laisia mm. kylmästä tuleva(veren lämpötilojen vaihtelut), kuumasta tuleva(sauna), painautumisista tuleva(nukkuminen, sukat)... urtikariat saattaa tulla vain kerran tai sitten jää pysyvästi. apteekissa on itse hoitolääkkeenä allergialääkkeitä jotka on nokkosrokkoon, ei välttämättä auta. itse suosittelen kokeilemaan mistä tulee ja välttämään niitä. painautumisiin suositten puristavien tai painavien vaatteiden välttämistä, nukkuessa usein asennon vaihto saattaa auttaa jotta painautumia ei pääse tulemaan. tai sitten tuo allergialääkkeen käyttö...

nokkos ihottumat saattaa olla enemmän allergiareaktion kaltainen ja oireet saattaa pysyä pitkään. isälläni tulee todella paha reaktio koko kehoon viikkojen ajaksi eri alkoholien sekaisin juomisesta.

petomaani

 • Ex-member
Vs: Nokkosrokko, urtikaria..
« Vastaus #15 : Tammikuu 17, 2009, 12:35:00 »
Bluesky, mulla tekee muuten sukat ihan saman jutun eli jos jalat hikoavat kengissä pitkän työpäivän ja sukat hiostavat, kotosalla saa raapia nilkkoja pitkään (ja nautinnollisesti) :)

_bluesky_

 • Jr. Member
 • **
 • Viestejä: 79
Vs: Nokkosrokko, urtikaria..
« Vastaus #16 : Tammikuu 17, 2009, 12:42:04 »
viellä sen verran...
itse luulin pitkään että olin nailoneille allerginen. kunnes aloin ihmetellä ja seurailla, huomasin että viileellä ilmalla jos ravasin sisään ulos sain reaktion.
tuosta kissa jutusta tuli mieleen, märkä kissa voi kosteuden takia tuoda iholle kylmää. ehkä.
kannattaa seurailla kropan lämpötiloja. eli yrittää pitää yläkropassa ja ala kropassa suurinpiirteen saman lämpöisinä. esim. sukat jalkaan, mutta ei monia jotta reidet ei ole viileämmässä....

tuosta raapimisesta voi saada suuren nautinnon ;D paitsi sitten kun iho alkaa jo kirvelee ja sinertää... kannattaa rasvalla hieroo pahimman kutinan aikana. ei tuu raavittua ihoa liikaa.

niin tuli vielä mieleen. urtikarian reaktion aikan iho solukkoon pääsee helposti verta. siksi kannattaa välttää raapimista. saattaa jäädä pitkäksi aikaa ihoon pieniä punasia pisteitä. noita veri pisteitä voi tulla esim. painavan laukun olalla kantamisesta ja jos iho hankautuu painautuessa.

petomaani

 • Ex-member
Vs: Nokkosrokko, urtikaria..
« Vastaus #17 : Tammikuu 18, 2009, 18:56:35 »
Joo toi kylmä ilma saa kyllä kutinan aikaseksi ja sitä raapis koipiaan varsin onnellisena.. Olenpahan saanu taas verisen haavan aikaan vasempaan sääreenki ku innostuin liiaksi rapsuttelemaan jalkojani. Kylmä ja varsinki viima tekee mulle koipiin tota.

mare

 • Jr. Member
 • **
 • Viestejä: 86
Vs: Nokkosrokko, urtikaria..
« Vastaus #18 : Tammikuu 18, 2009, 20:59:12 »
Mulla ei ole koskaan ollut mitään iho-oireita vaikka olenkin allerginen vähän kaikelle. Syksyllä sitten alkoi kasvoista ensin kutina ja pieniä punaisia näppylöitä. No,eihän se mitään..seuraavana aamuna ukko käski kattomaan peiliin ja soittamaan lekuriin. Olin kun viikon ryypänny, naama turvoksissa ja punainen. Makasin sitten päivystyksessä tarkkailussa. Välillä aina kortisonia persuksiin. Sitten sain luvan lähteä himaan kun ei näýttäny enää leviävän. Sitä oli mahassa, selässä ja raajoissa. Oli hurja kokemus. Selvyyttä ei saatu mistä olisi voinut johtua. Toivottavasti ei tarvitse kokea toiste!

petomaani

 • Ex-member
Vs: Nokkosrokko, urtikaria..
« Vastaus #19 : Tammikuu 20, 2009, 08:08:26 »
Mare, mikä paljastu oireiden aiheuttajaksi? Nokkosrokko? Mulla ei tommosista pienistä näppylöistä ole niinkään kokemusta, enempi noi patit on semmosia vesikellon kaltasia palloja.

Letitia

 • Newbie
 • *
 • Viestejä: 16
Vs: Nokkosrokko, urtikaria..
« Vastaus #20 : Maaliskuu 02, 2009, 19:53:04 »
Saan useimmista särkylääkkeistä ja jostakin pahoinvointilääkkeestä jonka nimeä en nyt muista urtikariakohtauksen. Koska vatsani yleensä kehittää jonkinlaisen katarritilan ennemmin tai myöhemmin särkylääkkeiden oton jälkeen, käytännössä en syö lainkaan särkylääkkeitä oli vaiva mikä hyvänsä. Joten siinähän sitten kärsin päänsäryt, kuumeet sun muut ihan luomuna vaan...

Mutta tässä muutama vuosi sitten alkoi pätkiä urtikariaa harva se päivä iholle ilman mitään ilmeisempää syytä. Niihin aikoihin minulla tosin riehui koko elimistössä mahdottomat määrät hiivaa, koska olin joutunut syömään useamman antibioottikuurin tietyn periodin sisällä, ja siinä meinasi terveys sitten romahtaa lopullisesti. Sain erään kroonisen ja ilmeisesti parantumattoman sairauden siinä ohessa, mutta siitä en nyt tähän aloita ja ehkä avaudun mokomasta joskus toiste.

Jokatapauksessa minusta tuntuisi kuin sokerin ja vehnän ruokavaliosta poisjättäminen rauhoittaisi tätä urtikariataipumustakin huomattavasti! Olen nyt VHH-dieetillä ollut reilun kuukauden, enkä muista sinä aikana urtikariakohtauksia saaneeni.

petomaani

 • Ex-member
Vs: Nokkosrokko, urtikaria..
« Vastaus #21 : Huhtikuu 16, 2009, 00:22:21 »
Nyt on nokkosihottuma pysyny pitkään poissa *koputtaa puuta* , syytä moiseen en tiedä, ehkä se aktivoituu taas jossain vaiheessa (syksyllä kenties, uskoisin?) Mietin tota ruokavalion merkitystä asiaan.. Onko sillä merkitystä?  ::)

_bluesky_

 • Jr. Member
 • **
 • Viestejä: 79
Vs: Nokkosrokko, urtikaria..
« Vastaus #22 : Huhtikuu 16, 2009, 16:59:24 »
ruokavaliolla saattaa olla osuutta. mutta nokkosihottuma ja urtikariat saattaa tulla ilman varoitusta ja myös lähteä yhtä nopesti. toisilla tulee kerran toisilla jää pysyväti ja kaikki siltä väliltä. kun on kerran ollut on mahdollista että alkaa uudelleenkin vaikka vuosien päästä. jos on esim. kylmäurtikaria, niin saattaa olla koko kevät kesä syksy ajan poissa. sitten kun taas ulkolämpötila menee tarpeeksi alas alkaa uudelleen.
toivotaan että lähti pois ja myös pysyy poissa  :) :thumbup:

petomaani

 • Ex-member
Vs: Nokkosrokko, urtikaria..
« Vastaus #23 : Huhtikuu 16, 2009, 23:16:35 »
Juups, tätä toivon minäkin  :thumbsup: nyt kun tässä hehkutetaan, se tietty tulee taas.. Mites Bluesky sun oma urtikarias laita? Onko ollu ihottumaa päällä?

_bluesky_

 • Jr. Member
 • **
 • Viestejä: 79
Vs: Nokkosrokko, urtikaria..
« Vastaus #24 : Huhtikuu 17, 2009, 09:40:58 »
no mulla on tullut kuuma urtikaria lisää. saunassa voin olla vain hetken, sen jälkeen alkaa hirveä kutina ja jalat menee läikikkääksi. kylmäurtikari on edelleen myös. pääsiäisenä istuin toppahousut päällä +12asteen auringonpaisteessa ja reaktio tuli silti, eli mielenkiintoinen kesä tiedossa. tosin viime vuonna oireet katosi kun ulkona oli koko ajan yli+17astetta. ehkä tänäkin vuonna. mutta nyt kun tietää mikä on ja mistä johtuu, ei asia enää häiritse. se on vain osa elämää ja välttelen tilanteita mahdollisimman paljon. tietenkin jos tietää että on pakko altisua ärsykkeille, otan suosiolla lääkken niin saa olla rauhassa  :)

petomaani

 • Ex-member
Vs: Nokkosrokko, urtikaria..
« Vastaus #25 : Huhtikuu 19, 2009, 18:28:28 »
 :thumbsup: blueskylle, kattellaan mitä kesä tuo tullessaan. Onko sulla ihan reseptilääke käytössä vai haetko Zyrtecciä tvast?

_bluesky_

 • Jr. Member
 • **
 • Viestejä: 79
Vs: Nokkosrokko, urtikaria..
« Vastaus #26 : Huhtikuu 19, 2009, 19:55:28 »
mulla on apteekista ihan cetirizin allergia lääke. kokeilin sitä koska pakkauksessa mainittiin tuo nokkosihottuma. se on hyvin auttanut jos ottaa etukäteen, jopa vuorokauden. voin suositella muillekkin kokeiltavaksi :)

toivotaan parasta, pelätään pahinta. toivottavasti kaikilla pysyisi poissa.  :) ;) :thumbsup:

no sama se vaikka joutuisi toppatakki päällä istua, kunhan kesä tulee. jeee... :laugh:

seurailen itseasiassa nuorinta poikaani, saman asian tiimoilta. hänellä on välillä päikkäreiden jälkeen yläkroppa punasena. kutina ei oo kauhean kovaa ja ei aivan selkeitä läiskiä. mutta katsotaan mitä tulee. mutta täytyy sanoo että itsellä helpompi, kun tietää mitä seurata ja miltä tuntuu. ei kauhistuta ja ahdista.  :)

petomaani

 • Ex-member
Vs: Nokkosrokko, urtikaria..
« Vastaus #27 : Huhtikuu 20, 2009, 11:48:49 »
Mulla on kans toi Cetirizin ittellä, varmuuden vuoks kaapissa odottelee nytkin :) Tarpeeks kun hikoilee duunikamppeissa, saattaa paukamia nousta iholla pakaroihin, reisiin ja pohkeisiin, joten kylmäurtikarian lisäks hikoilu lämpimällä säällä aiheuttaa mulle samaa vaivaa. Toivotaan, että kesä ois tällä kertaa armollinen..  :thumbsup: (jännä ettei mulle sitte taas saunominen tee yhtään mitään!)

_bluesky_

 • Jr. Member
 • **
 • Viestejä: 79
Vs: Nokkosrokko, urtikaria..
« Vastaus #28 : Huhtikuu 20, 2009, 18:44:59 »
tota olen itse asiassa miettinyt, miksi urtikaria tulee yleensä jalkoihin!? vaikka muu keho olisi se mikä altistuu ärsykkeelle. voiko tosiaan verenkierto olla niin erinlainen jaloissa, kylmä ja kuuma urtikariahan tulee usein veren lämpötilan vaihdoksista.
varmaan hankalaa olla jos hikoilusta, lämpösestä tulee rektio. mulle talvi on vaikea ja sulle kesä  :) sulle kesällä uinti on hyvä asia ja mulle huono ... vastakohdat :)

petomaani

 • Ex-member
Vs: Nokkosrokko, urtikaria..
« Vastaus #29 : Huhtikuu 20, 2009, 21:14:27 »
Hih, koitetaan sinnitellä. Kirjuuttelen kyllä tänne, kun ja jos niitä pallukoita taas ilmenee. Noita allergioita tullu nyt lisää yks kaks, kun piti koirillekin altistua :( mutta se on taas ihan toinen juttu. Ja kirjoittelehan sieki, kun urtikaria iskee seuraavan kerran päälle. Lekuriltahan vois pyytää jotain reseptilääkettäki tähän vaivaan, mutten vielä toistaseksi ole siihen asti menny, riittäny hyvin noi Cetirizinit ja Zyrtecit.

Kaustinen

 • Administrator
 • ******
 • Viestejä: 1145
 • Elä elämäsi hymyillen, hymyillen läpi kyynelten!
Vs: Nokkosrokko, urtikaria..
« Vastaus #30 : Joulukuu 01, 2010, 00:32:30 »
Tämä on jo vanha ketju, mutta jos tämä muistini lokeroista kaivautunut aihe kiinnostaa mahdollisesti jotakuta foorumilaista, niin tiedoksi..

Uusimmassa juuri ilmestyneessä ihonhoidon erikoislehdessä "Ihonaika 5/2010" on artikkeli "Kun kylmä kiusaa".
Tässä otteita tekstistä: "Potilaalla, jolla on kylmänokkosihottuma, saattaa olla CAPS eli kryopyriiniin liittyvä jaksottainen oireyhtymä... (yhteisnimitys aikaisemmin erilisinä oireyhtyminä tunnetuille FCAS:lle, MWS:lle ja CINCA:lle) ...kylmänokkosihottuma on keskeinen oire... Takavuosina kylmänokkosihottumapotilaat saattoivat muodostaa masentavan haasteen ihotautilääkärille. Lievempiä tautimuotoja saattaa esiintyä arvioitua enemmän."

Jos alkoi kiinnostaa, niin lisää hyvää tietoa ja tietolähdeviitteitä löytyy siis kyseisestä lehdestä  :vrolijk_26:
"Älä sinä tyttö koskaan katkeroidu, sillä sitten ei enää mikään auta!"
- mummu -

Psoriasiartropatia/moninkertainen sekundäärinen nivelrikko
HMS/EDS
Määrittämätön nikamasairaus
Kiertäjäkalvosinoireyhtymä
Kilpirauhasen vajaatoiminta
Uniapnea
Metabolinen oireyhtymä
Essentiaalinen verenpainetauti

on kestämistä

 • Klubilainen
 • ******
 • Viestejä: 123
Vs: Nokkosrokko, urtikaria..
« Vastaus #31 : Helmikuu 03, 2020, 17:58:09 »
Kylmä!! Se tekee mulle nokkosrokkoa!! (siis ainakin, hokasin just kans että kesähelteilläkin sitä on ollu, joten kai se on sit - kylmä + kuuma?) Pitänee hakkee Cetiriziniä apoteekista tänään, reidet ja pakarat on nyt ihan paukamilla, harjasin niitä juuriharjallaki ku pelkkä kynsin raapiminen ei auttanu .. :D Jelppas!!
Kamala tauti nokkonen, mutta alkoi hymyilyttämään kun luin tuosta juuriharjasta, tuttu tunne ja käytetty on, jollei ole ollut juuriharjaa käytettävissä, niin tavallinen hiusharja käy myös mainiosti.
Itselläni on ollut krooninen nokkonen vuodesta 1989. Kylmästä ja kuumasta sitä ei tule, mutta sitä tuleekin sitten melkein kaikesta muusta. Stressi, pikku haava, hyttysen pisto, ampiaisen pisto on totaalinen katastroofi, paarman pisto, hiusväri, lääkkeet, paine ja unettomuus. Ruuasta sitä ei tule, tai en ainakaan ole itse sitä havainnut, eikä testitkään näyttänyt mitään.
Kun nokkonen iskee niin ensin epi-pen pistos ja sen jälkeen syön sitten kortisonia vielä 3-4 viikkoa. Histamiini ei auta ollenkaan. Kutinaan käytän yleensä Ataraxia ja juuriharjaa :doh: Kutina on tosiaan niin kovaa, että se lamauttaa ja siksi juuriharjasta saa suurta nautintoa ja siihen raapimiseen jää koukkuun, heti kun lopettaa niin kutina vaan yltyy ja iho turpoaa enemmän ja enemmän ja sitten juuriharjaa taas, niin kauan kun iho kestää. Näin minulla.
Tämä aihe on jo vanha, mutta mahtaakohan vielä löytyä kohtalontovereita?
Lanneranganpullistumasta koko kroppa sököksi.

hiker

 • Global Moderator
 • ******
 • Viestejä: 1712
 • I'm Okay. My biggest lie.
Vs: Nokkosrokko, urtikaria..
« Vastaus #32 : Helmikuu 03, 2020, 23:21:54 »
Olin fillarireissulla Tanskassa telttaillen joskus nuorena, kun sain nokkosrokon antibiootista. Luulin suunnilleen kuolevani, kun ameebamaiset valtavat laikut kulkivat pitkin kehoani. Tajusin lopulta, että hirvitys tuli heti tabletin ottamisen jälkeen ja oli juuri helpottanut, kun oli aika ottaa uusi tabletti. Nuorempana sain aina suihkussa pienimuotoisemman urtikarian, joka rajoittui kaulasta alas rintoihin.
Lanne- ja kaularangan ongelmat hermojuurivaurioiden kera
Polven artrofibroosi
Kolmoishermosärky ja -vaurio
Mieliala- ja syömishäiriö

on kestämistä

 • Klubilainen
 • ******
 • Viestejä: 123
Vs: Nokkosrokko, urtikaria..
« Vastaus #33 : Helmikuu 04, 2020, 10:36:33 »
Sama juttu täällä nokkonen ilmestyy tosi nopeaan ei sopivan tabletin oton jälkeen ja sitten siitä  ei meinaa päästä millään eroon, siksi minä pelkään hysteerisesti kaikkia lääkkeitä jotka ei ole minulle ennestään tuttuja :o
Lanneranganpullistumasta koko kroppa sököksi.

Kipee

 • Jr. Member
 • **
 • Viestejä: 208
 • "Ei oo pakko jos ei taho!"
Vs: Nokkosrokko, urtikaria..
« Vastaus #34 : Helmikuu 06, 2020, 08:10:35 »
On kestämistä - ihan kamalaa, että sinulla on krooninen nokkonen! :doh: :hoiva: Onneksi voit edes yrittää välttää joitakin altistavia tekijöitä.

Minulla on kokemusta kahdesta pari päivää kestävästä pahasta kohtauksesta. Ensimmäisellä kerralla säikähdin pahanpäiväisesti, kun heräsin aamulla naama turvoksissa. Toinen silmä oli vain hitusen raollaan ja kutina oli hirvittävä. Vartalolla oli siellä täällä kämmenen kokoisia tulipunaisia kuumia ja turvonneita alueita. Menin päivystykseen ja siellä peiliin katsoessani tajusin, että kasvot olivat jo lähes kunnossa, mutta polte ja kutina oli uusissa paikoissa. :o Olin aivan ihmeissäni. ~:/ Lääkäri päätteli heti, että nokkonenhan se. Tein silloin sellaista asiakaspalvelutyötä, että oli pakko ottaa päivä sairaslomaa. Silloin syynä oli antibiootti.

Toinen yhtä raju kohtaus tuli muutama vuosi sitten. Mieheni näki sellaisen ensimmäisen kerran ja ihmetteli miten punaiset läntit vaihtoivat paikkaa nopeaan tahtiin. :o Silloin aiheuttaja jäi hieman epäselväksi sillä lääkäri sanoi ettei epäilemäni lääkkeiden yhteisvaikutus voinut olla mahdollinen. Toinen oli apteekista ilman reseptiä saatava liikahikoiluun käytettävä aine. Sitä en ole käyttänyt enää koskaan!

Juuriharjaa en käyttänyt vaan sipsuttelin kotosalla lähes ilkosillani ja viilentelin länttejä kylmällä. Toivottavasti en saa enää ikinä nokkosta.....

on kestämistä

 • Klubilainen
 • ******
 • Viestejä: 123
Vs: Nokkosrokko, urtikaria..
« Vastaus #35 : Helmikuu 06, 2020, 10:17:03 »
Kipee joo ihan tyypillenen nokkonen se vaihtaa yhtäkkiä paikkaa. Mulla se ihan ekana runnoo pään, sitten kun otan ruiskeen niin se siirtyy käsiin, sormet turpoo ihan kamaliksi, käsistä se alkaa aina ranteista siitä se sitten siirtyy sormiin ja kun kädet jättää niin nitten se menee jalkateriin ja sen jälkeen ei pääse kunnolla kävelemään, kun jalkaterissä niin iso turvotus, että sattuu vietävästi käveleminen, ei saa ees kenkiä jalkaan ja tietenkin samaan aikaan sitä on koko kropassa ja kutina on tosissaan lamauttava, mutta kun raapaisee niin alue turpoo heti kaksinkertaiseksi, mutta en välitä enää siitäkään, kun se raapiminen harjalla tai juuriharjalla helpottaa suunnattomasti. Olen myös ollut lukuisia kertoja pois töistä, kun ei sitä voi mennä naama turvoksissa asiakkaan eteen....
Sellanen vielä, että kun ruiskeen jälkeen otan kortisoniannoksen ja kun sitä kuuluu joka päivä sitten asteittain vähentää niin aina kun yritän tokapäivänä vähetää, niin sitten turpoo pää taas, eli se hyökkää heti kimppuun kun kortisoni vähenee. Siinä menee aina 2-3 viikkoa joskus kuukausikin sen kanssa tapellessa. Hirveä tauti. Toivottavsti sinule ei tule sitä enää ikinä.
Lanneranganpullistumasta koko kroppa sököksi.

trochanter

 • Global Moderator
 • ******
 • Viestejä: 1805
Vs: Nokkosrokko, urtikaria..
« Vastaus #36 : Helmikuu 07, 2020, 06:59:29 »
Mulla se valtaa lähinnä koko hemmetin kropan. Nyt on pysynyt taas aisoissa syksystä eteenpäin mutta sitä ennen iho oli paukamilla PÄÄNAHASTA VARPAISIIN liki joka ikinen päivä. Siihen sitten etittiin ruoka-aineallergioistakin syitä, mutta mitään selittävää ei ole löytynyt vieläkään. Enkä siten osaa erikseen varoakaan mitään ruokaa. No, kuten todettua, nyt ollut homma jostain syystä rauhallista marraskuusta alkaen.
Nokkosihottuman lisäksi huuliin ja korvanlehtiin ja silmäluomiin puskee angioödeemaa ja se on veemäistä se - varsinkin kun eräänkin kerran tuo oire on keskellä yövuoroa paukahtanut päälle. Siihen ei antihistamiineistakaan ole sanottavaa hyötyä, ellei ehdi ottaa tupla-annostusta "aavistellen oireen puhkeamista".
Tsemppiä vaan sullekin, On kestämistä!
*seropositiivinen nivelreuma (dg 03)
*kilpirauhasen vajaatoiminta (dg 07)
*kiertäjäkalvosinoireyhtymä (dg 19)
*psori (dg 19)

on kestämistä

 • Klubilainen
 • ******
 • Viestejä: 123
Vs: Nokkosrokko, urtikaria..
« Vastaus #37 : Helmikuu 07, 2020, 12:00:25 »
Tuo se on kumma juttu, kun minullakaan ei nokkosseulassa tullut esiin mitään ruoka-aine allergiaa, eli nokkonen vaan tulee kun sitä huvittaa. Meillä se on sukuvika.
Minulla on ihan lähiaikoina nokkonen meninannut tulla pariinkin otteeseen, mutta olen saanut sen tainnutettua kortisonilla.
Ei se antihistamiini auta, kortisonilla saa tainnutettua nokkos JOS sen kortisonin ehtii ottaa ajoissa. Minulla turpoo ekana päänahka ja siitä sitten koko naama kieli ja nielu mukaanlukien. Huulet joo turpoo ihan hirveiksi samaten korvat, yleesä kaikki mikä on paineen alla turpoaa heti, jos istuu niin kauheet klöntit takamuksessa, jos pitää vyötä vyötärö täynnä patteja ja korvat turpoo kun nukut niiden päällä.
Ei huvita nokkonen päällä näyttäytyä ihmisille...... :o :o Ei kertakaikkiaan kehtaa :doh:
Lanneranganpullistumasta koko kroppa sököksi.

trochanter

 • Global Moderator
 • ******
 • Viestejä: 1805
Vs: Nokkosrokko, urtikaria..
« Vastaus #38 : Helmikuu 17, 2020, 01:06:54 »
Joo, mulle on kirjoitettu erikseen Epi-peniinkin resepti, se sitten kun iskee liian paha reaktio päälle. En oo tosin vielä ees apteekista hakenu kun rokko ollut nyt erittäin hiljaisella tuulella.. pitäs varmaan.

Se on varmaan sukuvian piikkiin sitten mullakin, On kestämistä! :( Koitetaas kestää..
*seropositiivinen nivelreuma (dg 03)
*kilpirauhasen vajaatoiminta (dg 07)
*kiertäjäkalvosinoireyhtymä (dg 19)
*psori (dg 19)

hiker

 • Global Moderator
 • ******
 • Viestejä: 1712
 • I'm Okay. My biggest lie.
Vs: Nokkosrokko, urtikaria..
« Vastaus #39 : Helmikuu 17, 2020, 21:33:39 »
Haepa se Epipen sieltä apteekista ihan hopi hopi trochanter!  :hoiva: Ei lääkäri sitä reseptiä kirjoittanut turhaan. Tähän mennessä olet ilmeisesti kärsinyt "vain" ihottumasta. Joku päivä aivan yllättäen voi ihottuman lisäksi alkaa turvota niin nielu kuin hengitystietkin. Sitä reaktiota ei voi mitenkään ennakoida ja siksi Epipenin tulee kulkea jatkuvasti mukana. Ei tarvita kuin suun kihelmöinti ihottuman lisäksi, kun reiteen on jo pistettävä. Läheisille on myös kerrottava, kuinka pitää toimia tarpeen tullen. Itse ei saata olla enää kykenevä.

Poikani on saanut urtikariakohtauksen, jonka aiheuttajaa ei koskaan saatu selville. Sen jälkeen erik.lääkäri kertoi hänelle juuri nuo edellä mainitsemani asiat. Hän ei tule toivottavasti koskaan tarvitsemaan Epipeniään, mutta se voi joku päivä pelastaa hänen henkensä.
Lanne- ja kaularangan ongelmat hermojuurivaurioiden kera
Polven artrofibroosi
Kolmoishermosärky ja -vaurio
Mieliala- ja syömishäiriö