Terveyskeskustelu > Kuntoutus, tuet ja vakuutusasiat

Työkokeilu

<< < (3/30) > >>

Keltalumme:
... oon siis ollut kuukausia saikulla. Työhön palaamiseen, siis työpaikkaan liittyy muitakin juttuja, joita en voi tässä kertoa, mutta kuormittavia ne on, henkisellä tasolla. Ja se, että oon ollu pitkään poissa työelämästä ja mulle on tapahtunut muita juttuja myös yksityiselämän puolella... Mä oon oikeasti kauhuissani, miten mä tulen pärjäämään. Lääkäri ei kuuntele, vaikka on työterveyslääkäri. Kysymys ei ole siitä, että en haluaisi töihin, vaan siitä MITEN palaan töihin. Nyt tuntuu, että lekuri vaan heittää duuniin ja siellä on pärjättävä. Seuraava aika hänellä vasta kesäkuussa. Esimies yrittää tukea, mutta ei tue ihan tarpeeksi; olisin toivonut järjestelyjä häneltä sekä lääkäriltä henkisesti kuormittavien tekijöiden vähentämiseksi, mutta ei onnistu. Tässä nyt ollaan, vaikka olen selvästi ilmaissut osan toiveistani, ilmaissut, mitkä asiat mua kuormittaa ja soittanut itkuisia puheluita.

Pitää kai ottaa johonkin yhteyttä... Oon ollut tosi ahdistunut viime päivinä, välillä itseskellytkin, ja pelkään, että mun kivut palaa; ne on vähentyneet tosi hyvin ja oon kroppani suhteen toiveikas. Mutta mitä henkisesti liian kuormittava tilanne voi tehdä mulle?

Keltalumme:

Tein tuosta ihan oman palstan. En tiedä oliko järkevää. Sori, ylläpitäjät, jos sotken...--- Lainaus käyttäjältä: Keltalumme - Toukokuu 01, 2011, 14:46:03 ---... oon siis ollut kuukausia saikulla. Työhön palaamiseen, siis työpaikkaan liittyy muitakin juttuja, joita en voi tässä kertoa, mutta kuormittavia ne on, henkisellä tasolla. Ja se, että oon ollu pitkään poissa työelämästä ja mulle on tapahtunut muita juttuja myös yksityiselämän puolella... Mä oon oikeasti kauhuissani, miten mä tulen pärjäämään. Lääkäri ei kuuntele, vaikka on työterveyslääkäri. Kysymys ei ole siitä, että en haluaisi töihin, vaan siitä MITEN palaan töihin. Nyt tuntuu, että lekuri vaan heittää duuniin ja siellä on pärjättävä. Seuraava aika hänellä vasta kesäkuussa. Esimies yrittää tukea, mutta ei tue ihan tarpeeksi; olisin toivonut järjestelyjä häneltä sekä lääkäriltä henkisesti kuormittavien tekijöiden vähentämiseksi, mutta ei onnistu. Tässä nyt ollaan, vaikka olen selvästi ilmaissut osan toiveistani, ilmaissut, mitkä asiat mua kuormittaa ja soittanut itkuisia puheluita.

Pitää kai ottaa johonkin yhteyttä... Oon ollut tosi ahdistunut viime päivinä, välillä itseskellytkin, ja pelkään, että mun kivut palaa; ne on vähentyneet tosi hyvin ja oon kroppani suhteen toiveikas. Mutta mitä henkisesti liian kuormittava tilanne voi tehdä mulle?

--- Lainaus päättyy ---

pimu:
Minulle tuli Kelalta kirje jossa suositeltiin työkokeilua laitosolosuhteissa.. Mitenköhän tää homma toimii... ei viittis mennä taas käymään Kelassa, ne jättää aina soittopyynnön että joku joka tietää soitaa. Itse vastaanottava virkailija ei tiedä yhtään mitään.
Olen kyllä lukenut te:n ja Kelan sivuston,mutta eipä tuota tullu hulluu hurskaammax.
Jos joku tietää jotain tällaisesta jutskasta olis kiva jos viitsisi kertoa jotain. Yksityisesti tai tähän ketjuun.
Kiva kiva, kiitos! :D

rane:
Lieköhän kysymys työkokeilusta vaiko työkykykokeilusta? Niilläkin kun on eroa.

Työkokeilu voi olla jopa 3 kk pitkä työjakso. Mulla ekana kuukautena työaika oli 4 tuntia, tokana 6 ja viimeisenä kuukautena 8 tuntia. Työkokeilun yleensä kustantaa vakuutusyhtiö, jolloin saat toimeentuen vakuutusyhtiöltä -monesti (hivenen korotettuna) kuntoutustukena. Työnantajalle työkokeilu ei maksa juuri mitään; käytännössä pelkkä tapaturmavakuutus.

Työkykykokeilu saattaa liittyä osana kuntoutustutkimukseen. Tämä suoritetaan yleensä laitoksessa ja testataan työkykyä erilaisin liikunnallisin testein. Mulla tää kesti muutaman tunnin.

Enemmän noista löydät itsekin käyttämällä HAKUA.

Sasu:
Hei kaikki, jotka ootte läpikäyneet 3 kk:n mittaisen KEVAn rahoittaman työkokeilun  :)
Saitteko helposti kokeilupaikan ja miten koitte työkokeilun? Onnistuiko työkokeilu vai jouduttiinko se keskeyttämään? Mitä sitten tapahtui, jos työkokeilu jouduttiin keskeyttämään?  Miten tarkan selonteon KEVA vaati työn jatkuvuudesta  työkokeilun jälkeen? Mulla on sellanen tilanne et, sairauksien takia on päädytty työterv.huollon ja työantajan kanssa siihen, et haetaan KEVAlta rahotusta työkokeiluun. Omassa työssä työtä ei voi keventää, joten paikka pitäis löytyä muualta. Vaihtoehtoja tällä hetkellä 2 eikä kumpikaan oo omasta mielestä ihan parhaita mahdollisia vaihtoehtoja ellei niitä sitten pysty vielä muokkaamaan vielä sopivammaksi mulle. Palaveria palaverin perään on jo pidetty ja lisää on tulossa. Ihmeen paljon oon itse joutunu asian eteen tekemään, ajattelin et työterv.huolto ja työnantaja enemmän hoitas tätä asiaa.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta