Kirjoittaja Aihe: Vaihdevuodet  (Luettu 25792 kertaa)

Marle

 • Ex-member
Vaihdevuodet
« : Marraskuu 12, 2006, 21:12:50 »
Niin, sairaudestahan ei ole kyse mutta kysyn että..onko mitään syytä syödä hormoneja jos vaihdevuodet eivät vaivaa? Olen nyt 53 ja kuukautiset ovat olleet poissa noin 3 v. Ainoastaan pikkuista hikoilua on ollut jolloinkin mutta sekään ei haitannut. Nyt sitten on tullut näitä selkävaivoja yms. pikku vaivaa. Joku vain sanoi mulle että 50 alkaa alamäki kun hormonitoiminta hiipuu.

olkikukka

 • Ex-member
Re: Vaihdevuodet
« Vastaus #1 : Marraskuu 13, 2006, 00:15:32 »
Ei ole mitään syytä, hormooneja pitäis käyttää vain oireilun lievittämiseen. Hormooneista tulee omat riskit, kuten olet varmaan kuullut, lihottavat, verisuonitukoksia, syöpariski jne...

Liana

 • Jr. Member
 • **
 • Viestejä: 149
Re: Vaihdevuodet
« Vastaus #2 : Marraskuu 13, 2006, 20:41:20 »
 :vrolijk_26: Olkikukka on aivan oikeassa, ei tarvitse hormonia syödä, jos ei ole sellaisia oireita, mihin niitä tarvitsee. Itselläni oli kovat oireet ja lukemat siinä tasossa, että todettiin olevan tarpeen saada lääkitys. Tämä lääkitys on vuoden ja sitten lopetetaan, jos arvot ja oireet jäävät siedettäväksi. Hormonitoiminta voi hiipua alle viisikymppisellä, kuten minulla. Oli jo kuukautisetkin jääneet pois 47v.
Nyt juuri olen sen 50 täyttänyt.  :-[ :P
Ystävät kuulevat mitä sanot, parhaat ystävät kuulevat mitä et sano.

Mona

 • Jr. Member
 • **
 • Viestejä: 74
Re: Vaihdevuodet
« Vastaus #3 : Marraskuu 14, 2006, 11:52:10 »
Minä kyselin reumalääkäriltäni hänen mielipidettään vaihdevuosilääkityksestä. Olen 50 v. ja oireet alkamassa, hikoilua, masennusta, kuukautiset harvakseltaan monen kuukauden välein. Reumalekuri kyllä suositteli estrogeenihoitoa nimenomaan selkäsairaille ja reumaatikoille, jos oireita vaan jonkin verran on. Estrogeenihan ehkäisee myös luukatoa sekä murtumia.
Toinen asia myös mistä hän mainitsi oli mieliala, masennushan voi johtua myös vaihdevuosista. On vaikea tietää mikä masentaa, kivut vai vaihdevuodet.  Samoin unihäiriöt voi johtua kummasta vaan.

Minulla on nyt mieto lääkitys ja ainakin yöt on helpompia, vähemmän hikoilua ja yöunikin parempi.
Masis on päällä, mutta se on aina näin syksyllä, siitä en pääse mihinkään.

Tärkeetä on myös muistaa kalkki ja D-vitamiini.
Mona
M05.8 Arthritis rheumatoides seropositiva
M07.2 L40,5 Arthropathai psoriatica
M35.7 Hypermobilitas.
M51 Rhizopathia cervicalis gravis.

diisa

 • Sr. Member
 • *****
 • Viestejä: 1052
Re: Vaihdevuodet
« Vastaus #4 : Marraskuu 14, 2006, 12:08:40 »
hei.
-Olin gynekologin luennolla aiheesta-Hormonikorvaushoito-

-Eka mulle uus juttu oli, että kun oma estrogeenin (naishormooni) tuotto loppuu, niin rasvakudos muodostaa sitä. eli naisilla tuo vihattu selluliitti onkin hyvää asiaa, ajatellen vaihdevuosia.ja muukin rasva, mitä alkaa kertyyn.

-eli, mitä laihempi, sen pahemmat v-vuosioireet. :vihellys:

-toisaalta taas lihavuus ja liiallinen rasvakertymä altistaa gynekologisilli syöville.
-että suo siellä vetelä täällä.
-hän oli sitä mieltä(tietysti)- että hormonohoito on hyvä juttu, parantaa elämälaatua, oloa, limakalvojen kuntoa, estää virstatietulehduksia ym.(kaikkee en muista)

-sitten sellainen asia, että myös naisilla on ripaus testosteronia (mieshormonia), ja nyt harmittaa kun olen unohtanut mitä hän siitä sanoi, mutt jäi sellainen tunne, että sitä asiaa ei ole tutkittu tai siitä ei kerrota, josko me tarvittais tujaus sitäki :vihellys:
-alkaisko elämä säihkymään??

-Nyt suhtautukaa suurelle varauksella, muisti on rajallinen...

t,diisa
Sitä ei tiedä kuinka syvällä pohja on, ennen kuin sinne putoaa.
- F.R. Laing

sirpa

 • Ex-member
Re: Vaihdevuodet
« Vastaus #5 : Marraskuu 15, 2006, 19:40:37 »
ja mähän en usko pätkääkään tohon pelotteluun että hormonikorv.hoito aiheuttaa syöpää,. se lisä on niin pieni että käytännössä mitätön, no meitähän on moneen junaan, mä ainakin alotan kohta käyttämään. en viitti enää enempää masentua enkä hikoilla. on jo tarpeeks kipuja ja vaivoja muutenkin.

Mona

 • Jr. Member
 • **
 • Viestejä: 74
Re: Vaihdevuodet
« Vastaus #6 : Marraskuu 15, 2006, 22:55:34 »
Samaa mieltä, että kyllä me kipuilijat saadaan kärsiä muutenkin ihan tarpeeksi, ei tarvita enää ylimääräisiä murheita vaihdevuosista.
Ei ne hormonikorvauslääkkeet sen vaarallisempia ole kuin muutkaan lääkkeet. En usko että gynet niitä turhaan suosittelee.
Mona
M05.8 Arthritis rheumatoides seropositiva
M07.2 L40,5 Arthropathai psoriatica
M35.7 Hypermobilitas.
M51 Rhizopathia cervicalis gravis.

olkikukka

 • Ex-member
Re: Vaihdevuodet
« Vastaus #7 : Marraskuu 16, 2006, 08:06:38 »
Tässä oli äsken keskusteluohjelma hormoonikorvaushoidosta. Siinä oli selkeä kanta, että vain oireiden hoitoon tai lääketietteelisin perustein, ei noin vaan...

Muumi

 • Jr. Member
 • **
 • Viestejä: 61
Re: Vaihdevuodet
« Vastaus #8 : Marraskuu 24, 2006, 22:12:34 »
Rintasyövän sairastaneena en saa syödä viihdevuosien oireisiin, hikoilupuuskiin hormoneita. Syöpäklinikalla
lääkärit ensin antavat reseptin sellaiseen lääkkeeseen, mitä saa vain yliopistoapteekista, jos opikein muistan nimen, bellegral tai jotain sinne päin, se sisältää belladonnauutetta, ergotamiini...jotain ja meprobamaattia ( kaikki nuo voivat ollä vähä väärin kirjoitettuja)....jotkut siitäavun saavat, mutta aika moneen se ei tehoa ollenkaan. Seroxat ja efexor ovat seuraavana listassa, jota annetaan. Minulle aikanaan ei tehonnut muut kuin efexor, ja se olikin tosi tehokasta. Siinä sivussa se tasoitti tietty mielialaakin, mikä oli ihan hyvästä - ei astiat lennelleet sen syömisen aloituksen jälkeen.

Minulla oli 90%:sti estrogeeniperäinen rintasyöpä, ja nyt jälkeenpäin kun mietin entisaikojen e-pillereiden estrogeenimääriä, niin ihan puistattaa.

Mutta apua kyllä löytyy, voihan se olla että joku peräkylän terv.keskuslääkäri ei ylläolevaa asiaa tiedä, vaikka heidän kyllä se pitäisi tietää.

Rijoka

 • Full Member
 • ***
 • Viestejä: 414
Re: Vaihdevuodet
« Vastaus #9 : Marraskuu 26, 2006, 11:59:49 »
Onneksi minulla meni vaihdevuodetkipujen ohessa.  Mutta en koskaan suostu syömään hormooni korvaus lääkkeitä, sillä yksi siskoni kuoli rintasyöpään 61 vuotiaana. Hän ei sietänyt hikoilua yhtään joten hänelle määrättiin hormooneja jotka poistivat nuo oireet. Rintasyöpä oli niin ärhäkkä, että hän menehtyi kahdessa vuodessa siihen.  Suvussa ei ole rintasyöpää.

Jatkan vielä vähän
Kyllä minllakin on vähän tuota korvaavaa hormoonia, mutta se on emättimeen laitettava pieni pilleri joka estää llimakalvojen kuivumisen ja samalla estää virtsatietulehduksia. Se on Vagifem. Laitan sen kaksi kertaa viikossa, enkä ole huomannut minkäänlaisia sivuoireita. Minua hoitava gynekologi ei edes ehdottanut minulle muuta hormoonikorvaushoitoa.
« Viimeksi muokattu: Marraskuu 30, 2006, 12:09:19 kirjoittanut Rijoka »
Niin pitkiä ovat päivät, kun odotan luokseni ystävää jonka nimi on :Kivuttomuus
Sairaus: Selkäydinkanavan ahtautuma, synnynnäinen ja periytyvä, 3 selkä- ja 1-niskaleikkaus. Krooninen neuropatia, TOS-oireyhtymä. Kilpirauhasen vajaa toiminta. 2:s tyypin diabetes.

olkikukka

 • Ex-member
Re: Vaihdevuodet
« Vastaus #10 : Marraskuu 27, 2006, 09:55:59 »
Diisa, me tarvitaan ripaus testosteronia sitä varten että sexi huvittaa  :laugh:

diisa

 • Sr. Member
 • *****
 • Viestejä: 1052
Re: Vaihdevuodet
« Vastaus #11 : Marraskuu 28, 2006, 13:18:05 »
heippa!  :)

-Ohoh  8), no hyvinhän kaikki sitte on.
-mutt jos ne syöttää pelkästään sitä estrogeenia meille, niin niin ....

-se oli muuten tuosta juttua josai lehdykässä, mutta kun ei niitä laita talteen eikä muista, tai muistaa väärin=)

tsemppiä
-diisa

Sitä ei tiedä kuinka syvällä pohja on, ennen kuin sinne putoaa.
- F.R. Laing

sirpa

 • Ex-member
Re: Vaihdevuodet
« Vastaus #12 : Marraskuu 28, 2006, 19:16:23 »
naiskeho tuottaa itse testosteronia, ja sen määrä tuppaa nousemaan itsestäänkin vaihdevuosi-iässä, siitä todistuksena on mm. leukakarvojen lisääntyminen ja paksuuntuminen, kropan muodon muuttuminen miesmäisemmäksi, eli vatsan seutu isonee ja takapuoli ja reidet pienenee, sekä hiusten harventuminen.

olkikukka

 • Ex-member
Re: Vaihdevuodet
« Vastaus #13 : Marraskuu 29, 2006, 09:22:27 »
Ja miehillä alkaa nousta esiin feminiinit ominaisuudet 40-ikävuoden jälkeen, heidän hormoonitoiminnan muuttuessa. Siksi keski-ikäiset miehet ovat tunteellisempiä kuin kollit!

sirpa

 • Ex-member
Vs: Vaihdevuodet
« Vastaus #14 : Tammikuu 08, 2007, 20:06:01 »
nyt tuli labratulokset joiden mukaan mulla ei ole vielä vaihtareita. vaikka kuumia aaltoja ja yöhikoilua on. höh? lekuri käski kuitenkin käyttää est.geeliä vähän.onko kellään käytössä estrena-geeliä ja millä tuloksilla?

on kestämistä

 • Klubilainen
 • ******
 • Viestejä: 123
Vs: Vaihdevuodet
« Vastaus #15 : Toukokuu 03, 2019, 15:21:53 »
Minulla ollut hormoonikorvaushoito 2vuotta ja nyt pelottaa, kun ystäväni sairastui rintasyöpään. Otin korvaushoidon kun kuumat aallot herättei tunnin välein ja olen muutenkin huono nukkumaan. Ajattelin juuri noin kuin joku tuolla sanoi, että en kyllä kestä enää kuumia alltoja kaikkien muiden vaivojen lisäksi :doh:
Lanneranganpullistumasta koko kroppa sököksi.

Kipee

 • Jr. Member
 • **
 • Viestejä: 208
 • "Ei oo pakko jos ei taho!"
Vs: Vaihdevuodet
« Vastaus #16 : Syyskuu 27, 2019, 07:02:30 »
Minulla vaihdevuosioireet iskivät päälle aivan yks kaks niin voimalla ettei pää kestänyt. Otin tällä viikolla käyttöön hormonikorvaushoidon laastareiden muodossa. Tiedostan riskit, mutta en pelkää. Nyt vain odottelen saanko avun...

on kestämistä

 • Klubilainen
 • ******
 • Viestejä: 123
Vs: Vaihdevuodet
« Vastaus #17 : Syyskuu 27, 2019, 09:35:15 »
Minulla kesti viikon ennenkuin laastari alkoi toimia, mutta edelleen minulle tulee kuumia aaltoja, muttei alkuunkaan niin pahoja kuin ennen.
Sen verran juuri että herään ja se minua raivostuttaa, kun muutekin unet on aivan peestä.
Nytkin olen herännyt kello 4.00 kun ihana kuumotus taas tuli, en siis enää hikoile vaan tulee kuumotus ja sitten herään ja heitän peiton pois. Mutta siis kun herään niin se on minulle katastrofi. :doh:
Lanneranganpullistumasta koko kroppa sököksi.

hiker

 • Global Moderator
 • ******
 • Viestejä: 1712
 • I'm Okay. My biggest lie.
Vs: Vaihdevuodet
« Vastaus #18 : Syyskuu 29, 2019, 05:50:29 »
Et ole Kipee ainokaisia, jolle tämä vaihe naisen elämää ei tosiaankaan istu kaiken muun sairastelun kanssa!  :hoiva: Eipä se paljon sinua lohduta omassa olossasi, mutta minä ainakin kärvistelen samaisen kiusan kanssa. Omani tosin alkoi vasta vajaa vuosi sitten ollessani jo 59v., mutta kertarysäyksellä myös. Olen ollut aina se, jolla on kylmä ja kädet esim. rankan jumpankin jälkeen jääkylmät, joten jo pelkät kuumat aallot ovat täysin ihmeellinen ja inhottava asia. Aamuyöt ovat pelkkää peitto päälle, peitto pois.  >:(

Mielialaoireista en osaa sanoa mitään, muuta kuin että kaksisuuntaiseni on seikkaillut sekamuotoisena ilman taukoa jo pitkään. Mielialani ei siis pysy tasaisena hetkeä pidempään. Lääkäreiden on mahdotonta erotella, onko mukana vaihdevuosioireita. Hormonikorvaushoito voi kuitenkin sotkea muun lääkitykseni vaikutukset, joten toivon, että pärjäisin ilman sitä. Aika näyttää. Toivottavasti sinä saat siitä pikaisen avun!  :hoiva:
Lanne- ja kaularangan ongelmat hermojuurivaurioiden kera
Polven artrofibroosi
Kolmoishermosärky ja -vaurio
Mieliala- ja syömishäiriö

Kipee

 • Jr. Member
 • **
 • Viestejä: 208
 • "Ei oo pakko jos ei taho!"
Vs: Vaihdevuodet
« Vastaus #19 : Lokakuu 02, 2019, 06:29:45 »
Minulla on ollut aina hyvin vilkas aineenvaihdunta ja hyvä ääreisverenkierto. Kroppani on sopeutunut hyvin talveen ja kesähelteet ovat olleet minulle aina erittäin vaikeita. Tänä kesänä yöni olivat poikkeuksellisen vaikeita kuumuuden takia. Oli mahdotonta tietää johtuiko normaaliakin rajumpi hikoilu helteestä vai mahdollisesti alkaneista vaihdevuosista. Elokuussa kuitenkin tajusin, että mielialani oli heitellyt normaalia enemmän koko kesän ja tilanne paheni viikko viikolta. Itku ja raivo vuorottelivat polkien jalkoihinsa ilon...

Yöllliset hikoilut ovat vähentyneet, mutta kuumuuskin on poissa. Siitäkään huolimatta en nuku aamuöitäni rauhallisesti vaan sinnittelen usein päivät muutaman tunnin yöunilla. Pirteämpänä olisi helpompaa ajatella positiivisesti. Ellen saa apua laastareista niin sitten on alettava miettimään muita konsteja mielialan nostamiseksi..

on kestämistä

 • Klubilainen
 • ******
 • Viestejä: 123
Vs: Vaihdevuodet
« Vastaus #20 : Lokakuu 02, 2019, 10:00:47 »
Kipee jos sinulla on 50mg laastari niin se ei välttämättä auta muuhun kuin hikoiluun. Seuraappa tilannetta ja jos se ei parane niin ota uudelleen yhteys lääkäriin, niin he voivat kokeilla sinulle 75mg laastaria ja ehkä se tuo avun mielialaasi.
Minulla on nyt 75mg laastari, mutta öisin tulee kuumotuksia ja siihen aina herään ja sitten onkin kaikki jo pielessä, kun olen tällainen univammainen.
Kokeilivat minulle myös 100mg laastaria, mutta ihan sama kuumotukset tuli. Minä epäilen, että laastarit ei imeydy minulle kunnolla, kun aineenvaihdunta on mennyt niin sekaiseksi unilääkkeiden takia joita joudun syömään jatkuvalla soitolla. Ja minun unilääkekierre-unettomuusputki alkoi noin 4 vuotta sitten hirveiden vaihdevuosioireiden takia ja tässä sitä siis edelleen ollaan.
Olisimpa tajunnut 4 vuotta sitten hakea heti laastarit. Sitä kun en tajunnut niin siitä tullut kammo koko nukkumista ja pelkkä makuuhuonekkin jo ahdistaa. Että ei ole todellakaan helppoa vanheta. :doh:Vaihdevuodet on kirous.
Lanneranganpullistumasta koko kroppa sököksi.

Kipee

 • Jr. Member
 • **
 • Viestejä: 208
 • "Ei oo pakko jos ei taho!"
Vs: Vaihdevuodet
« Vastaus #21 : Lokakuu 02, 2019, 17:44:39 »
Kiitos neuvoista.  :) Gyneni sanoi, että kahdessa viikossa pitäisi tulla helpotusta, mutta ellei niin tapahdu niin minun pitää soittaa ja nostetaan tehoa. Gyne on erikoistunut vaihdevuosien hoitoon ja kirjoittanut aiheesta kirjankin. Olen siis hyvissä käsissä, mutta on kyllä syytäkin sillä halpaa lystiä vastaanotolla käynti ei ole!

Pakostikin käy kateeksi ikäiseni miehet joilla ikä ei tee tällaisia temppuja kuin meillä naisilla. No, onhan heilläkin omat ongelmansa....

MaKo

 • Global Moderator
 • ******
 • Viestejä: 1261
Vs: Vaihdevuodet
« Vastaus #22 : Lokakuu 02, 2019, 19:13:24 »
Mä olen ollut onnekas viihdevuosien (  :rohonauru: ) suhteen  :innocent:  Yöhikoilu oli ainoa oire, ja sekin pysyi kurissa kasviestrogeenilla   :thumbsup:  En koskaan kokenut niistä mitään haittaa tai vaivaa  :vihellys:
Suolistosyöpä 2011-2013
Hermovaurio jalkaan 2012
Työkyvyttömyyseläkkeelle 2014

Kipee

 • Jr. Member
 • **
 • Viestejä: 208
 • "Ei oo pakko jos ei taho!"
Vs: Vaihdevuodet
« Vastaus #23 : Lokakuu 04, 2019, 17:52:19 »
MaKo, hienoa ettet ole kärsinyt pahoista ongelmista. Ja että ihan viihdevuosiksi voit nimittää.  :rohonauru:

Minä olen nukkunut nyt peräti kolme yötä peräkkäin ilman heräilyä tai hikoilua.  :jeee: Ihan eri olo on nyt.  :)

hiker

 • Global Moderator
 • ******
 • Viestejä: 1712
 • I'm Okay. My biggest lie.
Vs: Vaihdevuodet
« Vastaus #24 : Lokakuu 04, 2019, 21:20:03 »
Hienoa Kipee!  :jeee: Kirjoittelepa jatkoakin tuntemuksistasi tässä viikkojen varrella, niin saan minäkin jotain pohdintojeni tueksi. Aloittaako vai ei?  ~:/
Lanne- ja kaularangan ongelmat hermojuurivaurioiden kera
Polven artrofibroosi
Kolmoishermosärky ja -vaurio
Mieliala- ja syömishäiriö

Kipee

 • Jr. Member
 • **
 • Viestejä: 208
 • "Ei oo pakko jos ei taho!"
Vs: Vaihdevuodet
« Vastaus #25 : Lokakuu 05, 2019, 06:20:44 »
Varmasti tulen kertomaan kokemuksiani. Tämä hyvä olo juuri hoidon aloitettuanihan voi hyvinkin olla vain sattumaa, mutta toiveikas olen.  :)

Olen lukenut hyvinkin paljon hormonikorvaushoidon haitoista ja hyödyistä. Tutkimustulokset ovat ristiriitaisia, mutta uusimmat tutkimukset osoittavat ettei hormonikorvaushoidon aloittaminen lisää rintasyöpään sairastumisen riskiä. Toisaalta estrogeenin pitkäaikainen käyttö useilla naisilla vähentää sydänsairauksia, valtimonkovettumistautia ja luunmurtumia. Noita asioita kannattaa itse kunkin miettiä itsekseen ja hoitavan gynen kanssa.

on kestämistä

 • Klubilainen
 • ******
 • Viestejä: 123
Vs: Vaihdevuodet
« Vastaus #26 : Lokakuu 05, 2019, 09:38:40 »
Kipee minulla alkoi vaikuttamaan ne laastarit jo eka viikolla, uskon kyllä että juuri estrogeeni on auttanut oloosi.
Minulla ei olisi tullut ilman laastareita yhtään mitään. Suoraan sanottuna se ei olisi ollut enää elämisen arvoista elämää. Muutenkin minulla unettomuus painaa ja jos tässä olisin vielä kamppaillut vaihdevuosien kanssa niin metsään olisi mennyt.
Tarkkaile painoasi, minulla se estrogeni nosti painoa, mutta se on pieni lieveilmiö, kun vertaa niihin kamaliin oireisiin joita ennen laastareita oli.
Lanneranganpullistumasta koko kroppa sököksi.

Kipee

 • Jr. Member
 • **
 • Viestejä: 208
 • "Ei oo pakko jos ei taho!"
Vs: Vaihdevuodet
« Vastaus #27 : Lokakuu 22, 2019, 07:25:19 »
Nyt on kuukausi takana laastareiden käyttöä. Lupasin kertoa täällä kokemuksiani niistä. Kyllä kannatti aloittaa! :) Kuumista aalloista ei ole enää tietoakaan. Yöni nukun hyvin. Noiden lisäksi mielialani on tasoittunut. Ennen aloittamista olin todella ahdistunut ja itkuinen monta kuukautta. Kaikki elämässäni tuntui olevan pielessä. Täytyy sanoa, että olen todella yllättynyt positiivisista vaikutuksista. :)

MaKo

 • Global Moderator
 • ******
 • Viestejä: 1261
Vs: Vaihdevuodet
« Vastaus #28 : Lokakuu 22, 2019, 09:02:25 »
Hienoa Kipee  :jeee: 
Noi viihdevuodet on vaan ikävä kyllä semmosia, että yks juttu auttaa yhdelle, ja toinen toiselle. Onneksi sulle löytyi helposti sopiva hoito, nyt sitten vaan nauttimaan elämästä :hali:
Suolistosyöpä 2011-2013
Hermovaurio jalkaan 2012
Työkyvyttömyyseläkkeelle 2014

hiker

 • Global Moderator
 • ******
 • Viestejä: 1712
 • I'm Okay. My biggest lie.
Vs: Vaihdevuodet
« Vastaus #29 : Lokakuu 22, 2019, 23:31:10 »
Minulla alkaa pähkäily varmaan jo ensi viikolla palattuani kotiin. Ongelmia saattaa syntyä lääkkeiden yhteisvaikutuksesta. Lisäksi olen superherkkä lääkkeiden vaikutuksille eli tarvitsen noin 1/4 määrän normiannoksista. Täytynee siis ottaa selvää, voiko niin miniannosta saada mitään korvaushoitoa.

Hienoa, että sinä olet saanut avun!  :jeee:
Lanne- ja kaularangan ongelmat hermojuurivaurioiden kera
Polven artrofibroosi
Kolmoishermosärky ja -vaurio
Mieliala- ja syömishäiriö

on kestämistä

 • Klubilainen
 • ******
 • Viestejä: 123
Vs: Vaihdevuodet
« Vastaus #30 : Lokakuu 23, 2019, 08:15:03 »
Hiker kyllä sä saat 50mg laastareita ja voit vaikka sen leikata vielä puoliksi! Mulla nuo bentsot jotenkin häiritsee laastareiden toimintaa. Eivät imeydy kunnolla ja siksi tulee edelleen kuumia aaltoja yöllä. Ei päivällä, kun en tietenkään bentsoja päivällä syö. Bentsot selvästi pilaa aineenvaihduntaa ja siksi laastareista ei tule täysi teho ja siksi edelleen kärsin kuumista aalloista, mutta ei ne enää olee ihan kauheita, mutta tarpeeksi, että aina niihin heräilen. :doh: Lämpö vaikuttaa myös laastareihin, sanunan jälkeen seuraava yö menee hyvin kun laastari on imeytynyt enemmän sanunan takia. Myös ulkomailla kun olin kovassa tropiikissa, niin ei tullut yhtään kuumia aaltoja koko reissun aikana.
Pitäisikö tässä alkaa ottamaan joka ehtoo sauna, että saisi nukkua rauhassa ilman kuumia aaltoja ~:/
Lanneranganpullistumasta koko kroppa sököksi.

MaKo

 • Global Moderator
 • ******
 • Viestejä: 1261
Vs: Vaihdevuodet
« Vastaus #31 : Lokakuu 23, 2019, 09:05:54 »
Voisko sitä laastaria vaan lämmittää vaikka föönillä aina iltaisin  ~:/
Suolistosyöpä 2011-2013
Hermovaurio jalkaan 2012
Työkyvyttömyyseläkkeelle 2014

on kestämistä

 • Klubilainen
 • ******
 • Viestejä: 123
Vs: Vaihdevuodet
« Vastaus #32 : Lokakuu 23, 2019, 10:17:45 »
Hyvä idea Mako. Lämmitän sitä illalla! :)
Lanneranganpullistumasta koko kroppa sököksi.

hiker

 • Global Moderator
 • ******
 • Viestejä: 1712
 • I'm Okay. My biggest lie.
Vs: Vaihdevuodet
« Vastaus #33 : Lokakuu 23, 2019, 22:02:30 »
En tiedä, onko mahdollista, mutta kun olen jälleen alkanut käyttää (muistanut  :thumbsup:) Vagifem -emätintabletteja, niin kuumia aaltoja on ollut selvästi vähemmän. Estrogeenin määrä tabletissa on minimaallinen verrattuna normaaliin korvaushoitoon. Täytyy kysyä gyneltä.  ~:/
Lanne- ja kaularangan ongelmat hermojuurivaurioiden kera
Polven artrofibroosi
Kolmoishermosärky ja -vaurio
Mieliala- ja syömishäiriö

Kipee

 • Jr. Member
 • **
 • Viestejä: 208
 • "Ei oo pakko jos ei taho!"
Vs: Vaihdevuodet
« Vastaus #34 : Helmikuu 20, 2020, 22:14:23 »
Ken käyttää laastareita niin kannattaa kipaista hakemaan lisää nyt! Ainakin Estradot 25 ja ä 50 mikrog on tukusta ja siten myös useista apteekeista loppu! Uuden erän saapumisesta ei ole mitään tietoa. Minä tilasin verkkokaupasta.

hiker

 • Global Moderator
 • ******
 • Viestejä: 1712
 • I'm Okay. My biggest lie.
Vs: Vaihdevuodet
« Vastaus #35 : Helmikuu 21, 2020, 00:52:26 »
Evoreleja ei myöskään enää missään ja tukku ilmoittaa vain, ettei tiedä, koska taas saa.  ~:/
Lanne- ja kaularangan ongelmat hermojuurivaurioiden kera
Polven artrofibroosi
Kolmoishermosärky ja -vaurio
Mieliala- ja syömishäiriö

Kipee

 • Jr. Member
 • **
 • Viestejä: 208
 • "Ei oo pakko jos ei taho!"
Vs: Vaihdevuodet
« Vastaus #36 : Helmikuu 21, 2020, 07:32:00 »
Yksi farmaseutti sanoi, että estrogeeni on loppu maailmasta. ??? Ei kai nyt sentään. Ensin ajattelin, että olen ilman laastareita kunnes niitä taas saadaan, mutta sitten päähäni pälkähti verkkoapteekki. Saanen ne alkuviikosta.

Hyvin olen pärjännyt pienellä annoksella. Kyllä on muuten loistava liima laastareissa. Ennen käyttöä epäilin niiden pysyvyyttä. Ainoa ikävä puoli on se miten laastarin reunoihin tulee musta raita käytössä. Hassun näköinen ruutu aina vatsassa. ;D Jäljen poistan öljyllä vaihdon yhteydessä. Saippualla tai rapsuttelemalla ei puhdistu.

on kestämistä

 • Klubilainen
 • ******
 • Viestejä: 123
Vs: Vaihdevuodet
« Vastaus #37 : Helmikuu 21, 2020, 09:43:34 »
Hei saunassa saa rapsuteltua hyvin ne jäljet pois :)
Lanneranganpullistumasta koko kroppa sököksi.

Kipee

 • Jr. Member
 • **
 • Viestejä: 208
 • "Ei oo pakko jos ei taho!"
Vs: Vaihdevuodet
« Vastaus #38 : Huhtikuu 27, 2020, 08:44:01 »
No niin, nyt ei sitten saa laastareita mistään. Mitäs nyt?!? :-\ Mieli meinaa juuri nyt mennä maihin koronan minulle aiheuttamien ongelmien vuoksi ja mikäli en saa laastareita niin tilanne tulee pahenemaan tästäkin... :'(

satuo

 • Global Moderator
 • ******
 • Viestejä: 2595
 • Aina jossain paistaa aurinko.
Vs: Vaihdevuodet
« Vastaus #39 : Huhtikuu 27, 2020, 11:13:35 »
No onpa hankalaa!  :hoiva:
Toivottavasti pian hellittäisi!  :thumbup:

Kipee

 • Jr. Member
 • **
 • Viestejä: 208
 • "Ei oo pakko jos ei taho!"
Vs: Vaihdevuodet
« Vastaus #40 : Huhtikuu 27, 2020, 15:14:40 »
Sain hankittua lääkäriltä reseptin geeliin. Ei sitten ole sitäkään apteekeissa. :doh:

hiker

 • Global Moderator
 • ******
 • Viestejä: 1712
 • I'm Okay. My biggest lie.
Vs: Vaihdevuodet
« Vastaus #41 : Huhtikuu 27, 2020, 20:21:16 »
Minäkin olisin kokeillut, mutta tarvitsin juuri tiettyä laastaria. Ei ollut eikä tiedetty, koska saadaan. Onneksi näytän sittenkin pärjäävän ilman koko korvaushoitoa.

Toivottavasti saat edes jotain vastaavaa! :hoiva:
Lanne- ja kaularangan ongelmat hermojuurivaurioiden kera
Polven artrofibroosi
Kolmoishermosärky ja -vaurio
Mieliala- ja syömishäiriö

Kipee

 • Jr. Member
 • **
 • Viestejä: 208
 • "Ei oo pakko jos ei taho!"
Vs: Vaihdevuodet
« Vastaus #42 : eilen kello 15:51:36 »
Olen käyttänyt toukokuusta asti geeliä laastareiden sijasta. Olo on ollut ihan yhtä hyvä kuin laastareiden aikaankin. :) Viime viikolla löysin pakkausselosteesta vahingossa sellaisen tiedon, että geelin käyttämisessä pitäisi pitää 2-7 vuorokauden tauko n.kuukauden välein. Miksiköhän? ~:/ Laastareissa ei neuvota pitämään.