Kirjoittaja Aihe: Hamstring kireys  (Luettu 32076 kertaa)

uralrane

 • Ex-member
Hamstring kireys
« : Elokuu 01, 2006, 14:46:28 »
Minun reidet ja eritoten pohkeet ovat usein aika tiukat. Aivan sama käveli, venytteli tai oli tekemättä mitään. Fysiatri oli ensimmäinen joka asian noteerasi. Hän puhui Hamstring kireydestä. Onko muilla asiasta tietoa.. Voitaisiin kerätä sitä tähän ketjuun.http://www.exrx.net/Muscles/Hamstrings.html
Lainaus
Hamstring inflexibility is common in modern society. This may be explained by the principles of detraining (aka "use it or lose it"). Except in some cultures, we rarely keep the hamstring limber by sitting on the ground, bending over regularly, etc. as our ancestors had. It is only relatively recently, as far as evolutionary time is concerned, we stopped performing manual labor and began regularly sitting in chairs for prolonged periods of time.

olkikukka

 • Ex-member
Re: Hamstring kireys
« Vastaus #1 : Elokuu 01, 2006, 18:00:52 »
Mulla on pohje myös kireä, jos jotain tekee niin vaan kireys lisääntyy, mulla oli sitä alkuun päivisin, niin että se lientyi levon, vapaiden ja loimien aikana. Lientyminen heikkeni ja nyt se on kiree jatkuvasti teki mitä vain. Mulla se kireys opn levinnyt koko kroppaan. Kanadassa en pystynyt kävelemään vedessä, kun järven pohja muodostui erikokoisisat pöyreistä kivistä, niin ovat kireät jalkpohjan lihakset. Nykyään kun liikun niin pahimmillaan se tuntuu pohkeissa siltä kuin saappaissa hölskyisi vettä. Liitän tuon ongelman alaselän ongelmaan kuuluvaksi jo siitäkin syystä, että reisien sivujen ja lähentäjien sekä takareiden kipu ja kankeus kuuluu samaan sarjaan. 
« Viimeksi muokattu: Elokuu 02, 2006, 15:24:35 kirjoittanut olkikukka »

diisa

 • Sr. Member
 • *****
 • Viestejä: 1052
Re: Hamstring kireys
« Vastaus #2 : Elokuu 01, 2006, 18:37:01 »
hei.
Tuo sana hamstring on tuttu siitä, kun minulle leikattiin, tai "vapautettiin" sitä hamstrin-jännettä, tai kalvoa, tai jotain . En löytänyt sitä leikkauskertomusta mistään.
Se olis selventänyt itsellekkin, mitä siellä tehtiin.
-Mutta se oli tuskallisen kipeä, varsinkin vasen puoli pakarasta, eli sieltä istuinkyhmystä. Leikkaus helpotti jonkin verran, nyt pystyn paremmin istumaan , joka hetki se vaivaa edelleen, milloin enempi ja milloin vähempi, kireytenä, kipuna, jomottavana kipuna..
Kai se oli silloin tarkoitus vapauttaaa iskias hermoa sieltä.
-Pitäis sitoa nuo lääkärit liekaan kierrolla, ja vaatia selviä vastauksia, että mitä se teki, ja miltä siellä näytti.
Taidan pyytää sen leikkauskertomuksen.
-diiisa.
Sitä ei tiedä kuinka syvällä pohja on, ennen kuin sinne putoaa.
- F.R. Laing

diisa

 • Sr. Member
 • *****
 • Viestejä: 1052
Re: Hamstring kireys
« Vastaus #3 : Elokuu 02, 2006, 15:31:40 »
-Vielä : yritin saada omaa leikkauskertomusta sairaalan arkistosta, en saanut. Mutta ehkä sen vielä saan. Kun byrokratia on tiukka.
Pitää hakee nimmarit oikeesta paikasta ja täyttää anomuspyyntö.
- Olisin halunnut kattoo tuon hamstrin-jutun. Anatomiaa lueskelin, ei selvinnyt oikeen. .

Sitä ei tiedä kuinka syvällä pohja on, ennen kuin sinne putoaa.
- F.R. Laing

olkikukka

 • Ex-member
Re: Hamstring kireys
« Vastaus #4 : Elokuu 02, 2006, 20:48:54 »
takareisi - Hamstrings

Reiden takapuolella sijaitsevista lihaksista käytetään yhteisnimitystä hamstrings. Lihasryhmän päätehtävänä on koukistaa polvea. Se osallistuu myös lonkkanivelen ojentamiseen yhteistyössä pakaralihaksen kanssa.

Hamstring -lihasryhmä muodostuu seuraavista lihaksista:
kaksipäinen reisilihas - biceps femoris kuva on sivulla: http://www.rad.washington.edu/atlas2/bicepsfemlong.html
puolikalvoinen reisilihas - semimembranosus,  http://www.rad.washington.edu/atlas2/semimembranosus.html
puolijänteinen reisilihas - semitendinosus http://www.rad.washington.edu/atlas2/semitendinosus.html

diisa

 • Sr. Member
 • *****
 • Viestejä: 1052
Re: Hamstring kireys
« Vastaus #5 : Elokuu 03, 2006, 09:50:58 »
Hei:
Noinhan se on. Olkikukka ,viisas olet. Se kai sitten kiinnittyy tuo lihasryhmä jänteellä jonnekkin istuinkyhmyyn, tai jonnekki luihin pakarassa?
-Muistan sen leikkauksen jälkeen seuraavana päivänä , kun tuli hirvee särky tonne jalkaan ja vuoti verta lihakseen, niin luulin että se koko lihasryhmä on rullalla tuolla pohkeessa, kun turpos, siitä verenvuodosta.(olin jo kotona) -On vieläki paha olo siitä ajasta. olin sairaan kipeä, sieltä takareidestä. En voinu yhtään koukistua, pissareissut lirittelen pitkin kinttuja  :-[ seisten (miehille helpompaa  ;))

Jäi siksi, kun lääkäri sanoi irrottaneensa 10 cm sitä jännettä tai jottain, ja vielä kun soitin, sano, ett voi siinä niinki käydä, että lihas irtoaa!! :'(
-Tässä istun ja sitä paikkaa polttaa ja särkee, että en oikeen tiedä, mitä sillä leikkauksella saavutettin..
Sitä ei tiedä kuinka syvällä pohja on, ennen kuin sinne putoaa.
- F.R. Laing

Tiibet

 • Sr. Member
 • *****
 • Viestejä: 1339
 • Myönteinen ajattelu, rakkaus ja nauru auttavat ♡
Re: Hamstring kireys
« Vastaus #6 : Elokuu 03, 2006, 10:03:15 »
lääkäri sanoi irrottaneensa 10 cm sitä jännettä tai jottain, ja vielä kun soitin, sano, ett voi siinä niinki käydä, että lihas irtoaa!! :'(
-Tässä istun ja sitä paikkaa polttaa ja särkee, että en oikeen tiedä, mitä sillä leikkauksella saavutettin..

Diisa, onko siitä leikkauksesta minkä verran aikaa?

Eikö tuon kanssa pitäisi mennä uudelleen lääkärin?! Ei kai lihaksen voi antaa irrota ja kurtistua ilman mitään hoitoa! Vai voiko?
En oikeasti tiedä hölkkäsen pöläystä tuollaisesta, mutta tuntuu näin maallikon mielessä ihan mahdottomalta.

Fibromyalgia ja välilevyn pullistuma 2001, vähän nivelrikkoa, TOS 2006, EDS tai HMS 2008, refluksitauti ja ruokatorvitulehdus, pallea- ja napatyräleikkaukset 2015, uniapnea 2019

olkikukka

 • Ex-member
Re: Hamstring kireys
« Vastaus #7 : Elokuu 03, 2006, 10:18:25 »
Mulla on välillä tuo takareisi niin kipeä etten välillä pysty istumaan kuin toisella kankulla. Äitilläni on vuosikymmeniä sitten revennyt jänne olkapäästä ja nyt se vaivaa, menee huomenna kirurgin luo jotta arvoidaan leikkaustarve. Pistäisköhän sinunkin pytää kirurgin katselmusta.

diisa

 • Sr. Member
 • *****
 • Viestejä: 1052
Re: Hamstring kireys
« Vastaus #8 : Elokuu 03, 2006, 10:19:16 »
Hei.
Se leikattiin-95v. Eilen yritin sitä leikkauskertomusta itelleni, en vielä saanu, että ainakin sen lukisin.
Kävin leikkavalla lääkärillä kontrollissa silloin parin viikon päästä, Koko jalka oli silloin takaa ihan musta, siis mustelmaa, ja lääkäri oli sitä mieltä, että se oli vain vuotanut niin paljon verta lihakseen, ku dreeni oli yöllä irronnut. Se ois sen turvotuksesn aiheuttanut.
Mutta oli mulle kamala aika, kun en tiennyt mitä oli sattunu.
-Se paikka, siis tuo istuinkyhmyn seutu, oli jo ennen leikkusta ihan kuin tulessa pitkään, ja mulla joku käsitys, että se liittyi tuohon piriformisjuttuun. Kun ei tiedä, ja kun leikkaus dg: Hamstring-jotain. huohh revi siitä iloa, ...Jotenkin kuitenkin se leikkaus helpotti, etä pystyn paremmin istumaan, kiristää ja särkee silti kaiken aikaa.
Selvitän sen, kerron sitten.  
Komiaa päivää kaikille
t.diisa
Sitä ei tiedä kuinka syvällä pohja on, ennen kuin sinne putoaa.
- F.R. Laing

Meiju

 • Ex-member
Re: Hamstring kireys
« Vastaus #9 : Elokuu 03, 2006, 10:54:51 »
Heipsis!
Mulle toi sana Hamstring sanana on ihan uusi. Noi reisilihakset on mullakin tosi kireät ja niitä on fysioterapian toimesta välillä "venytelty ja paukuteltu." Omat jumppaohjeetkin mulla on, mutta kun olo on tosi kipee, niin jumppa tahtoo aina jäädä. Ja tuntuu silti, että toi kireyden tunne palaa takaisin, fysioterapia auttaa hetken aikaa.
Kuten Diisallakin, toi istuinkyhmyjen seutu on todella kipeä ja pahimmillaan istuminenkin tuottaa tuskaa. Ja kun oikean puolen Bursassa oli hurjasti nestettä, niin että päällekin päin näkyi iso pallo, niin istuessa oli olo kuin ois vesipatjan päällä istunut :laugh:

olkikukka

 • Ex-member
Re: Hamstring kireys
« Vastaus #10 : Elokuu 03, 2006, 11:43:59 »
diisa, pirif... on pakasrassa, noilta samoilta sivuilta voit katsoa sen paikan

Aleksandra

 • Ex-member
Re: Hamstring kireys
« Vastaus #11 : Elokuu 03, 2006, 21:51:15 »
Moi,

mulla ei ole muuta tietoa kuin se että silloin kun tämänkertainen pahenemisvaihe selän osalta alkoi viisi vuotta sitten huomasin ensimmäisenä tuon jalkojen tai siis lähinnä reisien kammottavan lihaskireyden. Jouduin 3-4 kertaa päivässä venyttelemään jalat perusteellisesti että pystyin olemaan töissä ( samainen seisomatyö missä vieläkin pitäisi olla  ;) ). Minä hölmö luulin että kaikkien pitää tehdä jatkuvasti venytyksiä ennenkuin työkaverit ihmetteli ääneen että mitä minä aina touhuan kesken töiden kun nostelin jalkoja pöydälle paremman venytystunteen toivossa :rohonauru:

Vasta viimeisimmän isohkon selkäleikkauksen jälkeen olen päässyt lähes kokonaan reisien lihaskireyksistä... syytä siihen en tiedä, ne vaan katosivat  :thumbsup:

olkikukka

 • Ex-member
Re: Hamstring kireys
« Vastaus #12 : Elokuu 04, 2006, 19:45:41 »
Se taitaa olla niinkuin jokuu meistä on joskus sanonut tai saanut vastauksen, että  "miksi minulla aina jalat ovat näin tiukilla. Kävelin tai en, venyttelin tai en. Hän sanoi silmää räpäyttämättä; jos selkäsi olisi virheetön -jalatkin löysäisivät. Ensimmäinen muuten joka on edes kommentoinut asiaa." Minulla kun menee jalat oikein pahaksi niin sen tunnen samalla alaselässä

olkikukka

 • Ex-member
Re: Hamstring kireys
« Vastaus #13 : Elokuu 07, 2006, 14:57:51 »
Törmäsin tähän sivuun vahingossa:
http://www.nismat.org/ptcor/ham/

olkikukka

 • Ex-member
Re: Hamstring kireys
« Vastaus #14 : Elokuu 10, 2006, 21:35:33 »
Kun tuossa mainitsin äitini, niin hänelle tehdään sen vanhan repeämän vuoksi tähystys.

Kyllä sinunkin kannattaa ottaa asiasta selvää diisa, vai joko olet ottanut