Kirjoittaja Aihe: Patjat ja tyynyt  (Luettu 15130 kertaa)

hiker

 • Global Moderator
 • ******
 • Viestejä: 1709
 • I'm Okay. My biggest lie.
Vs: Patjat ja tyynyt
« Vastaus #15 : Heinäkuu 18, 2020, 23:13:27 »
Enpä ole kuullutkaan moisesta. Meidän olisi vaihdettava kivanhat runkopatjat  uusiin ja samalla aiomme hankkia memory foam -petauspatjat. Olen rakastunut siihen materiaaliin!  :)
Lanne- ja kaularangan ongelmat hermojuurivaurioiden kera
Polven artrofibroosi
Kolmoishermosärky ja -vaurio
Mieliala- ja syömishäiriö

MaKo

 • Global Moderator
 • ******
 • Viestejä: 1257
Vs: Patjat ja tyynyt
« Vastaus #16 : Heinäkuu 18, 2020, 23:36:35 »
Viimeksi kun kuulin patjoista jotain, kehuttiin kovasti geelipatjoja. Kuulemma ihan kaikkein parhaat, päihittää jopa memory foaminkin....väittivät  ~:/  Ja hyvät ne onkin, sairaalassa olen nukkunut sellaisilla :thumbsup:
Itsellä tosin menory foamit, aika uudetkin. Geelipatjat oli meidän budjetin yläpuolella  ::)
Suolistosyöpä 2011-2013
Hermovaurio jalkaan 2012
Työkyvyttömyyseläkkeelle 2014

Kipee

 • Jr. Member
 • **
 • Viestejä: 204
 • "Ei oo pakko jos ei taho!"
Vs: Patjat ja tyynyt
« Vastaus #17 : Heinäkuu 19, 2020, 08:44:34 »
En ole minullakaan kokemusta HR42 vaahtomuovipatjasta enkä osaa siitä mitään kertoa.
Olen jokunen vuosi sitten myynyt  patjoja ja petauspatjoja. Myin niitä kaikkiaan 6 vuotta ja yritin perehtyä kaikkiin materiaaleihin ja jousituksiin aivan viimeisen päälle hyvin saadakseni ihmisille juuri oikeanlaiset nukkumisolosuhteet. Voin sanoa, että oli muuten vaikeata!!! Tekniikka ja materiaalit vaihtuivat tiiviiseen tahtiin, eri valmistajilla oli omat tuotteensa ja kaikki kehuivat omiaan kaikista parhaiksi. :-\ Ei tiennyt mitä uskoa ja lopulta, kun loi omat johtopäätöksensä saamiensa faktojen perusteella ja rakensi asiakkaalle mielestään loistavimman paketin niin useimmiten tuloksena oli tyytyväinen asiakas, mutta ei todellakaan aina. Sanotaan nyt näin, että mikä sopii yhdelle niin se ei sovi välttämättä toiselle. Jokainen ihminen on yksilö,  jokainen selkä reagoi erilailla erilaiseen nukkuma-alustaan. Oikeanlainen löytyy ikävä kyllä toisinaan vain kokeilemalla. Mikä ikävintä - joskus juuri hankittu arvokas patja/petauspatja aiheuttaa viikon tai parinkin kiputilat. Silloin tulee ymmärrettävästi luovuttua siitä. Jos käyttöä olisi kuitenkin jatkettu niin kipu olisi saattanut pikku hiljaa laantunut selän totuttua uuteen hyvään asentoon ja edessä olisi ollut autuaat yöt.. Vaan mistä tietää kannnattaako sinnitellä hankala alku.. ~:/

YIT

 • Jr. Member
 • **
 • Viestejä: 75
Vs: Patjat ja tyynyt
« Vastaus #18 : Elokuu 02, 2020, 18:21:26 »
Kiitos vastauksista.  :)
Sellaista vielä kysyisin, että kuinka paksu patjan pitäisi olla.
Entä riippuuko patjan vähimmäispaksuus ehkä ruumiinrakenteesta?
Olen tiimalasin eli x:n muotoinen eli hyvin leveät hartiat, kapea vyötärö ja naiseksi hyvin kapea lantio eli lanteilla ei ole yhtään rasvaa, mutta lantion alapuolella taas sijaitsee erittäin leveä "ulkonema" - paljon lantiota leveämpi - liittyen siihen, että reisiluideni kaulat sijaitsevat hyvin kaukana vartalon keskilinjasta. 

YIT

 • Jr. Member
 • **
 • Viestejä: 75
Vs: Patjat ja tyynyt
« Vastaus #19 : Elokuu 02, 2020, 18:28:18 »
Täsmennys: siis ei reisiluun kaula vaan ja se reisiluun uloin patti, joka nimeä ei kerrota havainnekuvissa.

YIT

 • Jr. Member
 • **
 • Viestejä: 75
Vs: Patjat ja tyynyt
« Vastaus #20 : eilen kello 15:49:40 »
Jyskin patjanvalintaoppaassa olevan testin tulokset olivat hämmentäviä. Oppaassa on mallikuva, jossa nainen lepää vasemmalla kyljellään. Kuvatekstin mukaan on niin, että patja on liian kova, jos lantio kallistuu tällaisessa asennossa (ja takaa katsottuna) vasemmalle. Tästä voisi päätellä, että patja on liian pehmeä, jos lantio kallistuu tässä asennossa oikealle.

Testasin ko. asentoa äärimmäisen kovalla 10 sentin patjalla, äärimmäisen pehmeällä 10 cm  patjalla, äärimmäisen pehmeällä 20 cm patjalla (=2 kpl 10 cm patjaa päällekkäin) sekä puualustalla ilman patjaa. Tuloksena oli, että lantioni kallistui joka alustalla oikealle riippumatta siitä, nukuinko oikealla vai vasemmalla kyljelläni. En tajua tätä varsinkaan siksi, että lantioni on kuulema suorassa silloin kun seison. Ainoa ero tuloksissa oli se, että kallistus oli jyrkempi silloin, kun lepäsin vuoteella ilman patjaa. Mutta toiseksi jyrkin silloin kun lepäsin kahden pehmeäksi lösähtäneen patjan päällä. Teimme testin moneen kertaan ja aina tuli sama tulos. Ovatko kaikki alustat minulle siis liian pehmeitä mukaan lukien kova puu?? ~:/

P.S. lantioni taisi olla joka alustalla täsmälleen tai lähes täsmälleen suorassa silloin kun pidin vartaloani täsmälleen siinä asennossa, jossa kuvan nainen lepää eli jos oikaisin hartianlinjani viivotinsuoraksi ja pidin ylempää reittäni luotisuoraan alemman reiden päällä. Mutta luulenpa, ettei kukaan pysty nukkumaan rentona tällaisessa asennossa...  ::)

Millaisia tuloksia muut ovat saaneet? Olisiko mahdollista, että ohjeissa on virhe vähän kuten Risella-riisin puuro-ohjeessa, jota noudattamalla poltin joulupuuron 3  kertaa pohjaan 10 vuoden ajan, ennen kuin ymmärsin, että vika on todellakin ohjeessa eikä keittotaidoissani.  ;D  (P.S. Kun tarkistin asian viimeksi, viallinen ohje löytyi edelleen riisipaketista eli se on saanut olla siinä jo useiden kymmenien vuosien ajan kenenkään  puuttumatta asiaan.  :(   )
https://jysk.fi/guide/sanky-ja-patjaopas