Kirjoittaja Aihe: Työttömänä ja sairaana työnhaku  (Luettu 26685 kertaa)

Pilvi

 • Ex-member
Työttömänä ja sairaana työnhaku
« : Lokakuu 06, 2014, 08:40:46 »
Enpä löytänyt täältä mitään tähän viittaavaa ketjua. Olenko täällä siis ainut työtön työnhakija, jonka ongelmana töihin pääsyyn on etupäässä sairaudet? No, totta puhuen nythän tuo työllisyystilanne on niin huonontunut minunkin alalla, että oikeastaan ei ole enää näin vanhana ja sairaana varmaan mitään mahdollisuuksia, kun on nuoria ja terveitäkin hakijoita. Olisi kiva saada tietää muiden mietteitä. Sillä itsetunto on romahtanut. Työnhaku on lähinnä vitsi. Pitkiä työttömyysaikoja ja väkisin kun on joskus päässyt haastatteluun, niin ne pätkät pois työelämästä on jotenkin selitettävä. Valehtele siinä sitten päin naamaa että joo, olen nyt ihan työkykyinen (no hah, mullahan on siitä oikein paperitkin!). Tiedän omat rajoitteet ja niinkin on käynyt, että haastattelussa on luvattu että kyllä, kyllä, noihin tilanteisiin et tässä työpaikassa ja työssä joudu ja sitten jo eka työpäivänä ollutkin ihan muuta. Alapa heti olemaan sairaslomilla, kun työsuhde on vasta alkanut! Tai sitten yrität roikkua pätkätöissä omien voimavarojen ylittyessä tavoitteena, että työsuhde uusittaisiin. Mutta eipä niin ole käynyt. Ja nyt vielä puhutaan työurien pidentämisestä! Minkä ihmeen uran? Mutta enpä tästä tämän enemäpää avaudu, jos vaikka olen ainut tämmöinenkin omituinen?

Kaustinen

 • Administrator
 • ******
 • Viestejä: 1145
 • Elä elämäsi hymyillen, hymyillen läpi kyynelten!
Vs: Työttömänä ja sairaana työnhaku
« Vastaus #1 : Lokakuu 06, 2014, 12:16:20 »
Et ole ainut.. Muuten kertomuksesi täsmää kanssani, mutta en ole päässyt edes haastatteluihin. Kerran pääsin työllistettynä töihin ja silloin luvattiin myöskin asioita, jotka eivät sitten pitäneetkään paikkaansa. Melko pian jouduin sairauslomalle ja pettymys oli suuri. Kuvittelin jopa opiskelevani alaa lisää. Työkokeilut menneet myös pipariksi.. Väkisin yritin roikkua, jos vaikka saisi jatkaa tai poikia muuta työtä, niin ei. Ilmainen työ olisi käynyt jatkossakin, mutta työsuhteeseen eivät suostuneet. Eipä minusta olisi siihen ollutkaan, sillä tein töitä koko ajan jaksamisen äärirajoilla huolimatta siitä, että työaika oli minimi 18 tuntia viikossa. Viikko meni palautumiseen. Ottivat uuden ilmaisen työkokeilijan. Työhönohjaaja oli tukemassa työn etsinnässä, mutta hänkin oli sitä mieltä, että olen eläkekunnossa, kuten kaikki lääkärini. Aikanaan, kun päädyin osatyökyvyttömyyseläkkeelle, aloitettiin yt:t. Pois pistettiin monien muiden mukana. Työkokemuksella ei ole mitään merkitystä. Eläkeyhtiö ei halua ymmärtää, ettenkö pystyisi vielä "johonkin kevyeen työhön". Ja mikähän sellainen olisi? Kokeiltu on. Suurin osa kodin töistä jää tekemättä tai joku muu tekee. Jos yritän sinnillä ja vaikkapa tauottamalla, niin jälkeenpäin saa kärsiä. Olen kyllä nyt todella kurjassa tilanteessa. 500 päivää työttömänä on täynnä. Ainoat tulot on puolikas eläke. Ei tule sairaus yksin. Iskee masennus ja itseinho, itsetunnosta on rippeet jäljellä. Tähän nyt pitäisi sopeutua, vaikka haluaisi olla edes sen verran terve, että pystyisi töihin ja saisi palkkaa. Olla normaali. Kuuluisi johonkin porukkaan ja olisit hyväksytty ihminen. Katkeria sanoja, mutta minulle niin totta.   
"Älä sinä tyttö koskaan katkeroidu, sillä sitten ei enää mikään auta!"
- mummu -

Psoriasiartropatia/moninkertainen sekundäärinen nivelrikko
HMS/EDS
Määrittämätön nikamasairaus
Kiertäjäkalvosinoireyhtymä
Kilpirauhasen vajaatoiminta
Uniapnea
Metabolinen oireyhtymä
Essentiaalinen verenpainetauti

Pilvi

 • Ex-member
Vs: Työttömänä ja sairaana työnhaku
« Vastaus #2 : Lokakuu 06, 2014, 13:13:35 »
En viitsi tässä historiaani kirjoittaa kokonaan, mutta ajauduin tähän sairauden ja työttömyyden kuiluun siinä vaiheessa, kun luulin, että käännän elämässäni uuden sivun opiskeltuani lisää näin aikuisena. Kymmenisen vuotta tässä olen kärvistellyt. Alussa toki jaksoin uskoa, että väliaikaista kaikki on vain. Jossain vaiheessa alkoi epäilyttää. Näiden vuosien aikana olen ollut neljässä määräaikaisessa ja osa-aikaisessa työssä. Vain yhdessä niistä olen selvinnyt määräaikaisuuden loppuun (muut ovat loppuneet sairaslomaan). Työhaastattelussa olen ollut viimeksi reilu vuosi sitten. Se oli hyvin masentava kokemus, jälkeenpäin ihmettelin, miksi edes pyysivät haastatteluun, kun asenne tuntui olevan niin negatiivinen. Työkokeilut päälle (niin, sitä ilmaista työtä), niistä työkunnon suhteen negatiiviset palautteet. Työelämä voi olla nykyään hyvinkin raadollista, ei sieltä kaikilta ns. terveiltä myötätuntoa ja ymmärrystä heru, jos ei kykene töitään ns. täysillä tekemään.  Voihan sitä olla työttömänä, kuten joku on minulle sanonut. Mutta se syyllistäminen. Koen hyvin ahdistavana tämän nykyisen syyllistyksen ilmapiirin, että "jotkut ne nostaa tukia tekemättä mitään". Eikä minukaan tuki iso ole (nyt enää pelkkä työmarkkinatuki).

Mitä tosiaan on se kevyt työ? Olen sitä suoraan kysellyt työkkäristä ja lääkäreiltä, eivät ole osanneet vastata. Aikaisemmin olen kertonutkin, että vaikka työkykykartoituksessa todettiin, että en ole työkykyinen, niin sitten ne kelan ja vak.yhtiön päätökset on, että olen työkykyinen, vielä kokoaika työhön. Näin menee minullakin, että suurimman osan kotitöistä tekee joku muu, minulla muut perheenjäsenet. Siitäkin tulee semmoinen hyödyttömyyden olo ja syyllisyys. Että kotona päivät pitkät eikä mitään isompaa saa aikaiseksi.

Kyllä tässä tosiaan masennus iskee, paitsi että minähän olen se tapaus, joka ei voi olla edes masentunut  ???. Paitsi lääkärien lausunnoissa potilaspapereissani, niissä kyllä näkyy sekin diagnoosi. Mutta käytännön tasolla vastaanotoilla ei. Siinäkin tulee semmoinen olo, että tuntemuksenikin mitätöidään.

Kaustinen

 • Administrator
 • ******
 • Viestejä: 1145
 • Elä elämäsi hymyillen, hymyillen läpi kyynelten!
Vs: Työttömänä ja sairaana työnhaku
« Vastaus #3 : Lokakuu 06, 2014, 17:19:18 »
Tosiaankin tuttuja tunteita Pilvi kerrot. Hyvän aiheen aloitit.. Juurikin tuo hyödyttömyys ja itsensä syyllistäminen saavat aikaan sen, ettei oikein aiheesta tule edes kerrottua kenellekään.. niin paljon harmittaa. Ja on yleinen mielipide on todella loukkaavaa.. Itse ei ole tähän tilanteeseen pystynyt mitenkään vaikuttamaan ja on sellainen olo, että sen jälkeen kun sairastui, yhtäkkiä ei kelpaa enää minnekään. Kaikilla tahoilla on syynsä tuuppia pois. Ja miten paljon sitä onkaan aikanaan ahkeroinut oman terveytensä kustannuksella  :doh:
"Älä sinä tyttö koskaan katkeroidu, sillä sitten ei enää mikään auta!"
- mummu -

Psoriasiartropatia/moninkertainen sekundäärinen nivelrikko
HMS/EDS
Määrittämätön nikamasairaus
Kiertäjäkalvosinoireyhtymä
Kilpirauhasen vajaatoiminta
Uniapnea
Metabolinen oireyhtymä
Essentiaalinen verenpainetauti

Peikko

 • Sr. Member
 • *****
 • Viestejä: 2516
 • :)
Vs: Työttömänä ja sairaana työnhaku
« Vastaus #4 : Lokakuu 06, 2014, 23:09:01 »
ehdin yhden kerran jo ilmoittautua työnhakijaksi,
mutta sain sitten kuitenkin jatkoa kuntoutustukeen,
toivottavasti oli viimeinen kerta,
tuntuu etten jaksaisi tuota säätöä nyt kipujen keskellä.
Voin kyllä kuvitella nuo tilanteet  :doh:
kun itsekin huomaan kuinka moni katsoo perään,
että joutaa täällä päivät pitkät koirien kans olemaan tekemättä mitään,
onneksi ei kotona ole tuo kanssa ongelmaa.
Kipu ja liikuntavaikeudet kuitenkin näkyy hyvin.
rikki niskasta varpaisiin

Kaustinen

 • Administrator
 • ******
 • Viestejä: 1145
 • Elä elämäsi hymyillen, hymyillen läpi kyynelten!
Vs: Työttömänä ja sairaana työnhaku
« Vastaus #5 : Lokakuu 07, 2014, 00:14:02 »
Kyllä minullakin sairaus näkyy ja oma perhe varsinkin tietää, missä mennään. Kaikki jotka minut tuntee, eivät voi käsittää ollenkaan tilannettani. Enpä olisi itsekään uskonut aikanaan, millaisen leiman sitä otsaansa saa. Kielteinen asenne putkahtelee milloin missäkin tilanteessa tai mediassa erilaisissa keskusteluissa yms. yms. Kai sitä on itse vielä herkemmin tuntosarvet pystyssä ja kuulee kaiken negatiivisen. Sairaudet on pakko jaksaa, mutta onko pakko jaksaa vielä tämä kaikki muu  :-[

Voi olla, että en kirjoita tähän aiheeseen enää itsestäni, sillä huomaan selvästi katkeroituvani ja sitä en todellakaan halua  :( Pakko yrittää jaksaa jotenkin eteenpäin ja hakea niitä hyviä asioita nykyisestä elämästä..

Onhan niitä hyviäkin esimerkkejä töiden löytymisestä ja se on varmasti kannustavampaa  ::)
"Älä sinä tyttö koskaan katkeroidu, sillä sitten ei enää mikään auta!"
- mummu -

Psoriasiartropatia/moninkertainen sekundäärinen nivelrikko
HMS/EDS
Määrittämätön nikamasairaus
Kiertäjäkalvosinoireyhtymä
Kilpirauhasen vajaatoiminta
Uniapnea
Metabolinen oireyhtymä
Essentiaalinen verenpainetauti

Pilvi

 • Ex-member
Vs: Työttömänä ja sairaana työnhaku
« Vastaus #6 : Lokakuu 07, 2014, 09:35:03 »
Kyllä sitä tosiaan katkeroituu. Mulla nämä asiat olleet taas enemmän esillä, kun ollut työkkärin kanssa asiointia. Olin sellaisella kurssilla, jonka jälkeen olisi pitänyt jotain konkreettista saada aikaan. Jo työllistymissuunnitelman teko sai minut repimään hiuksia  :sadattelu: . Olen tehnyt koulutuksellani niitä fyysisesti kaikkein kevyempiä töitä, mutta työ kuin työ, ei sitä hyvällä katsota, että on paljon poissaoloja.  Eräs hyvä ystävä on minua lohdutellut, että (silloin kun harvoin on töitä), niin teet vain jaksamisesi mukaan. Sitten hän kerran useamman kerran harmitteli, että kun hänen töissä on sellainen kipuihminen, joka on tämän tästä poissa ja joutuu tekemään sen työt ja miksi se ei tajua jäädä kokonaan pois töistä. Silloin piti hänelle huomauttaa, että hei - tuo kipuihminen saatan olla minä jossain työpaikalla. Ei sitä niin vain voi lähteä pois, jos kuitenkin katsotaan työkykyiseksi. Ollaan vaan pätkiä pois kun kipu on pahimmillaan.

Juu. Pahalle päälle tästä aiheesta tulee. Minua ihmetyttää suuresti, ettei tästä aiheesta juurikaan puhuta. Enemmän lehdissä on juttuja sairaista, jotka ovat sairaseläkkeellä ja kertovat hyväksyneensä tilanteen ja elävät nyt hyvää elämää kuten parhaaksi voivat. En ole yhden yhtä juttua nähnyt sairaasta, jonka vielä pitäisi etsiä töitä. Toki tiedän, että on paljon ihmisiä, joilla on huono terveys ja silti pitää olla töisssä (siis he, joilla vielä on vakituinen työ). Jotkut eivät uskalla olla paljoa sairaslomillakaan, jos on irtisanomisuhka niskassa.

Mutta sitten myös tämä, että tästä onnettomasta työmarkkinatuestakin pitää maksaa se 20% vero! Muka kannustaa töihin. Mihin ihmeen töihin? Saman muistaakseni joutuu maksamaan myös sairaspäivärahoista. Mihin ihmeen kannustukseen silläkin pyritään? Vielä huoli taloudesta kaiken päälle. Ei tosiaan ole rahaa käydä yksityisellä puolella lääkäreillä, tutkimuksissa ja hoidoissa. Kuten eräs tuttu ihmnen laittoi minulle meiliä, mitä kaikia eri "hoitoja" voisi kipuihini kokeilla. Kaikki yksityisiä! Joo. Olisihan se kiva kokeilla vaikka mitä ihme hierontoja ja energiahoitoja, jos olisi rahaa. Tajusin, että kaikilla töissäkäyvillä ei ole hajuakaan, mistä on kyse. No, ei kyllä ollut itsellänikään silloin muinoin - täytyy myöntää.

No, tässäpä tätä. Jos joku haluaa aiheesta vielä avautua, niin kiva. Vertaistuki tässäkin olisi suotavaa. Joo. Yritetään niitä hyviä asioita kaivaa elämästä. Niin sitä selviää. Siihen oljenkorteen olen minäkin turvautunut.  Ei ainkaan ole kiirettä, jota jokainen tuttu töissäkäyvä valittaa näinä päivinä.  :thumbsup:

Kaustinen

 • Administrator
 • ******
 • Viestejä: 1145
 • Elä elämäsi hymyillen, hymyillen läpi kyynelten!
Vs: Työttömänä ja sairaana työnhaku
« Vastaus #7 : Lokakuu 07, 2014, 12:50:38 »
Olen miettinyt, että mahtaako mistään löytyä sellaista infoa, paljonko meidän kaltaisia on suomessa. Tulee mieleen, että yritetäänkö asia painaa villaisella vai onko joukko ollut aikaisemmin niin pieni, ettei ole ylittänyt uutiskynnystä. Uskon kuitenkin, että tiukentuneiden eläkeratkaisujen ja jatkuvien irtisanomisten myötä tämä on yhä kasvava ns. väliinputoajien joukko. Tekisi mieli vinkata medialle, sillä kun tuntuu olevan valtava voima muutoksiin, jos jotain epäkohtaa löytyy..  :kahvee:
"Älä sinä tyttö koskaan katkeroidu, sillä sitten ei enää mikään auta!"
- mummu -

Psoriasiartropatia/moninkertainen sekundäärinen nivelrikko
HMS/EDS
Määrittämätön nikamasairaus
Kiertäjäkalvosinoireyhtymä
Kilpirauhasen vajaatoiminta
Uniapnea
Metabolinen oireyhtymä
Essentiaalinen verenpainetauti

satuo

 • Global Moderator
 • ******
 • Viestejä: 2595
 • Aina jossain paistaa aurinko.
Vs: Työttömänä ja sairaana työnhaku
« Vastaus #8 : Lokakuu 07, 2014, 12:57:01 »
Turhaa vääristävät työttömyystilastojakin!
Pitäisi olla joku sairasraha, jos kerran lääkäri on todennut työkyvyttömäksi!!  :sadattelu:

Pilvi

 • Ex-member
Vs: Työttömänä ja sairaana työnhaku
« Vastaus #9 : Lokakuu 07, 2014, 14:41:36 »
Meidät luetaan varmaan niihin "piilotyöttömiin ", jotka eivät enää viitsi hakea töitä.  ~:/ 

Kaustinen

 • Administrator
 • ******
 • Viestejä: 1145
 • Elä elämäsi hymyillen, hymyillen läpi kyynelten!
Vs: Työttömänä ja sairaana työnhaku
« Vastaus #10 : Lokakuu 07, 2014, 19:00:51 »
Näin minäkin arvelen ja siitä se leimaantuminen tulee, halusimmepa tai emme. Ehkä parikymmentä vuotta sitten on saattanut ollakin tilanne sellainen, että pitkäaikaistyöttömät ovat olleet niitä, jotka lähinnä töitä ovat vieroksuneet. Pääsihän sitä silloin eläkkeellekin erittäin paljon helpommin, joten ei sairaat jääneet roikkumaan samaan joukkoon. Tänä päivänä tuo ei enää pidä paikkaansa, mutta asenne on jäänyt hyvin vahvasti. Joku vuosi sitten uudessa hallituksessa alettiin etsimään keinoja työllistyä, niille henkilöille, jotka kokivat olevansa vielä jossain määrin työkykyisiä esim. invalidit tai osatyökykyiset. Muistan jopa luvun, että heitä olisi ainakin 10000. Selväähän se on, että mukaan tuollaiseen projektiin tarvitaan myös työnantajia. Kun työnantajat eivät tarjonneetkaan töitä, on tästä tullut ihan sekamelskaa, kun vakuutusyhtiötkin näköjään käsittävät tilanteen omalla tavallaan.. ei olekaan niin yksinkertaista erotella, kenellä on enää 1/3 työkykyä jäljellä...  ei mennyt niin kuin Strömsössä.. Eläkeuudistuksessa on näköjään sentään pykälä, jonka mukaan työnantaja on velvoitettu antamaan iäkkäälle kevyempää työtä, jos on tarve.

No, nämä on vain minun ajatuksiani, mutta tuskin kovin kaukana totuudesta.
"Älä sinä tyttö koskaan katkeroidu, sillä sitten ei enää mikään auta!"
- mummu -

Psoriasiartropatia/moninkertainen sekundäärinen nivelrikko
HMS/EDS
Määrittämätön nikamasairaus
Kiertäjäkalvosinoireyhtymä
Kilpirauhasen vajaatoiminta
Uniapnea
Metabolinen oireyhtymä
Essentiaalinen verenpainetauti

erin56

 • Jr. Member
 • **
 • Viestejä: 82
Vs: Työttömänä ja sairaana työnhaku
« Vastaus #11 : Lokakuu 07, 2014, 19:23:47 »
Vajaakuntoiset työnhakijat näyttävät olevan ongelmallisia myös TE-keskusten virkailijoille...mitä nyt pikaisesti vilkaisin läpi erästäkin tutkimusta ;)

 http://www.tem.fi/files/30808/TEM_31_2011_netti.pdf

Tuolta löytyi joitakin taulukkoja mm vajaakuntoisten työnhakijoiden määristä eri keskuksien alueella, sairausryhmistä, ammattiryhmistä, ikäryhmistä jne...


Peikko

 • Sr. Member
 • *****
 • Viestejä: 2516
 • :)
Vs: Työttömänä ja sairaana työnhaku
« Vastaus #12 : Lokakuu 07, 2014, 20:28:52 »
Voi meitä  :hoiva:
kaikilla sama paskaongelma  :puke:

tämä juuri on se pointti miksi haluaisin sen pysyvän eläkkeen nyt,
enkä mitää 3 kk pätkiä kuntoutustukea.
Vaikka ihmiset vähän katsookin kieroon tämänikäistä sairasta,
kun pitäis olla työkykyinen vielä,
toisaalta hyvä kun se näkyy liikkumisessa, eipähän jää kenellekään epäselväksi..
rikki niskasta varpaisiin

Kaustinen

 • Administrator
 • ******
 • Viestejä: 1145
 • Elä elämäsi hymyillen, hymyillen läpi kyynelten!
Vs: Työttömänä ja sairaana työnhaku
« Vastaus #13 : Lokakuu 07, 2014, 21:48:00 »
Kiitos Erin56 linkistä  :thumbsup: Hyvin mielenkiintoinen.. Uskomatonta, että jo 6 vuotta sitten on TE-keskuksessa merkitty vajaakuntoisiksi työnhakijoiksi 93,7 tuhatta henkilöä, joista pitkäaikaistyöttömiä lähes 20 tuhatta  :o Suurin ikäryhmä 41-55 -vuotiaat. Tästä voisi taas päätellä monenlaista  :vihellys:
"Älä sinä tyttö koskaan katkeroidu, sillä sitten ei enää mikään auta!"
- mummu -

Psoriasiartropatia/moninkertainen sekundäärinen nivelrikko
HMS/EDS
Määrittämätön nikamasairaus
Kiertäjäkalvosinoireyhtymä
Kilpirauhasen vajaatoiminta
Uniapnea
Metabolinen oireyhtymä
Essentiaalinen verenpainetauti

Nelli

 • Hero Member
 • ****
 • Viestejä: 760
Vs: Työttömänä ja sairaana työnhaku
« Vastaus #14 : Lokakuu 07, 2014, 23:15:45 »
Mie oon ollut vajaakuntoinen työnhakija siintä asti kun ensi kertaa joskus 90-luvulla työkkärissä
oon käyny..
Oiskos jo kolmas vuosi putkeen työkkärin kirjoilla merkinnällä: työnhaku voimassa toistaiseksi
eli ei tarvia käyvä sielä kun sillon tällön viemässä lääkärintodistuksia, ei ole mitään
pakollisia päivämääriä millon pitäisi ilmottautua.

Nelli
M51.1 Prolapsus disci i.v.L4/5 centralis L23.0 Eczema allergicum L40.0 Psorasis S82.6 Status post frctura malleolis lateralis l.dx M23.3 Ruptura menisc. M54.Sacra lumbalgia   Oikoniska M54.1 Radiculopathia extremites indefieror l.dx F.45.4 Pitkäaik. kipuoire M51.3 L4-S1 MODIC 2 R29.8 Hermojärjestelm

Peikko

 • Sr. Member
 • *****
 • Viestejä: 2516
 • :)
Vs: Työttömänä ja sairaana työnhaku
« Vastaus #15 : Lokakuu 08, 2014, 00:55:47 »
isoja on luvut työttömistä sairaista  ~:/
onneksi nämä asiat ei vaivaa päätä usein,
ainoastaan silloin kun uusia lausuntoja joutuu hommaamaan,
ja hyvä näin.
rikki niskasta varpaisiin

Pilvi

 • Ex-member
Vs: Työttömänä ja sairaana työnhaku
« Vastaus #16 : Lokakuu 13, 2014, 20:44:27 »
Nelli, siis noin kauan olet siellä työkkärissä roikkunut? Mitä lääkärintodistuksia sinne sitten viet? Koskapa voisi luulla, että jos on lääkärintodistuksia, niin sitten on työkyvytön eikä pitäisi siellä työkkärin listoilla olla. Niin. Niin siitä luulisi. On tämä touhua. Eipä siellä työkkärissä enää usein tarvitse käydä, kun on toimistoja suljettu.  Sieltähän soitetaan, sitäkin harvoin. Kun olen niissä työkokeiluissa käynyt ja negatiiviset kommentit saanut työkunnostani, niin nythän sekin asia viime kerralla asioidessani työkkärin "tädin" kanssa selvisi: ei siellä ole missään ylhäällä niitä työantajien lausuntoja! Hieman ihmettelin asiaa, johon virkailija totesi, että taisihan se työnantaja tosiaan silloin soittaa sen palautteen. Mutta muistiko hän sitä? Eipä selvinnyt. Luulisi, että ne palautteet on tärkeää tietoa minusta.

Kiitos, Erin, linkistä. Tuota olen uumoillut, että paljon on vajaakuntoisia työnhakijoina.


Nelli

 • Hero Member
 • ****
 • Viestejä: 760
Vs: Työttömänä ja sairaana työnhaku
« Vastaus #17 : Lokakuu 13, 2014, 22:52:28 »
Pilvi, mie olin työttömänä työnhakija muutaman kuukauden ennen kuin miun selkä leikattiin. Leikkauksen
jälkeen olin vuoden s.päivärahalla, sitten yritin hakea kuntoutustukea jota en saanut, joten olin
vuoden liiton päivärahoilla ja nyt olen taas vuoden s.päivärahalla.

Olen ollut koko ajan työkkärin kirjoilla työttömänä työnhakijana, kun koskaan ei voi tietää saako kelasta
sairaspäivärahaa vai ei, niin saan ainakin liiton päivärahat.
Työkkäriin kun vien nuo lääkärintodistukset, että olen työkyvytön, niin eivät yritä laittaa mihinkään kurssille
yms. kun olen päivärahoilla.

Nelli
M51.1 Prolapsus disci i.v.L4/5 centralis L23.0 Eczema allergicum L40.0 Psorasis S82.6 Status post frctura malleolis lateralis l.dx M23.3 Ruptura menisc. M54.Sacra lumbalgia   Oikoniska M54.1 Radiculopathia extremites indefieror l.dx F.45.4 Pitkäaik. kipuoire M51.3 L4-S1 MODIC 2 R29.8 Hermojärjestelm

Pilvi

 • Ex-member
Vs: Työttömänä ja sairaana työnhaku
« Vastaus #18 : Lokakuu 14, 2014, 09:59:34 »
Niin. Juuri noin, kun on sairaslomalla. Mutta jos ei kela hyväksy sairaslomaa, niin sitten on vaan työtön ja sitten onkin jo eri jutut esim. työkkärin kanssa. Olen vain tosi turhautunut työnhakuun ja niihin pätkiin, kun olen ollut töissä enkä kuitenkaan ole oikein pärjännyt siellä näiden särkyjen kanssa. Saan sitten huonon työntekijän leiman ja alallani on kuitenkin aika pienet piirit. Alanvaihto? Siihenhän kukaan ei ole osannut vastata, mitä pystyisin tekemään. Enkä itse ymmärrä, miten jaksaisin/pystyisin opiskella.  Alkaa toi ikäkin tulemaan jo vastaan ilman sairauksiakin, siis työnhaussa.

MaKo

 • Global Moderator
 • ******
 • Viestejä: 1259
Vs: Työttömänä ja sairaana työnhaku
« Vastaus #19 : Lokakuu 14, 2014, 16:44:28 »
Pilvi, mä mietin että miten niin Kela ei hyväksy sairauslomaa  ~:/
Pakkohan sen on jos on lääkärin kirjoittama, kai ??????
Kun mun sairauspäivät Kelassa oli käytetty loppuun, eikä päätöstä kuntoutustuesta ollut vielä tullut, olin minäkin työkkärin kirjoissa jotta sain liiton päivärahat. Mulla oli kuitenkin työsuhde voimassa ja olin työkyvytön...
Kovin ihmettelin tuota, mutta kyllä noi kuviot sitten mulle selvis kun kyselin riittävästi  :thumbsup:
Suolistosyöpä 2011-2013
Hermovaurio jalkaan 2012
Työkyvyttömyyseläkkeelle 2014

Pilvi

 • Ex-member
Vs: Työttömänä ja sairaana työnhaku
« Vastaus #20 : Lokakuu 14, 2014, 17:16:24 »
No kelasta tulee päätös, ettei sairaslomaa ole hyväksytty. Niitä päätöksiä minulla ei enää ole tallessa, mutta ne meni jotenkin tyyliin, että lääkitystä voi lisätä  ja toisessa että en voi enää olla niin sairas, että se työkykyyn vaikuttaa. Olen kerran saanut hylyn 2 viikon sairaslomasta ja kerran sitten pidemmästä, jossa oli jo b-lausunto mukana. Ja diagnoosit oli kuitenkin sellaisia, että periaatteessa niistä voi saada sairaslomaa. Ilmeisesti nämä menee siihen piikkiin, että olen työtön. Ja voihan sitä sairaana olla työtönkin, eihän se sitä haittaa yhtään  :-[ .

hiker

 • Global Moderator
 • ******
 • Viestejä: 1712
 • I'm Okay. My biggest lie.
Vs: Työttömänä ja sairaana työnhaku
« Vastaus #21 : Lokakuu 14, 2014, 21:14:47 »
Minä olen myös saanut kerran hylyn, kun en ollut paikalla lähettämässä pyydettyjä tutkimustuloksia. Muuttivat päätöksen pikaisesti saatuaan paperit. Toisen kerran ilmoittivat, mitkä asiat lääkärin tulee selvittää ennen kuin voivat tehdä myönteisen päätöksen. Molemmat olivat useiden kuukausien s-lomia.
Lanne- ja kaularangan ongelmat hermojuurivaurioiden kera
Polven artrofibroosi
Kolmoishermosärky ja -vaurio
Mieliala- ja syömishäiriö

Kaustinen

 • Administrator
 • ******
 • Viestejä: 1145
 • Elä elämäsi hymyillen, hymyillen läpi kyynelten!
Vs: Työttömänä ja sairaana työnhaku
« Vastaus #22 : Lokakuu 14, 2014, 22:00:17 »
Ikävä kyllä, ihan oman kokemuksen perusteella on aivan eri asia Kelan näkökulmasta, oletko sairaana töistä vai työttömänä  :-X
"Älä sinä tyttö koskaan katkeroidu, sillä sitten ei enää mikään auta!"
- mummu -

Psoriasiartropatia/moninkertainen sekundäärinen nivelrikko
HMS/EDS
Määrittämätön nikamasairaus
Kiertäjäkalvosinoireyhtymä
Kilpirauhasen vajaatoiminta
Uniapnea
Metabolinen oireyhtymä
Essentiaalinen verenpainetauti

goblin

 • Jr. Member
 • **
 • Viestejä: 111
Vs: Työttömänä ja sairaana työnhaku
« Vastaus #23 : Marraskuu 18, 2014, 20:29:46 »
Järjestelmä on tosiaan ihmeellinen jos ja kun sitä ei ymmärrä. Minä jouduin muutama vuosi sitten sairaslomalle ja tuntui siltä etten niitä töitä pysty ikinä enää tekemäänkään. Menin sitten te-toimistoon ja sain siellä erittäin hyvää palvelua ja päädyin sitten työeläkevakuutusyhtiön kuntoutukseen. Tämä on suomennettuna että opiskelin uuden ammatin. Se kyllä ihmettytti, ettei vakuutusyhtiöltä tullut minkäänlaista kyselyä miten on mennyt tai mitä tapahtuu kuntoutuksen aikana.
Olin sitten kesätöissä uudessa ammatissani joka loppui nyt syksyllä. Sekin työ piti tehdä hammasta purren ja lääkkeitä syöden. En enää keksi itselleni helpompaa työtä.

Otin yhteyttä hyvissä ajoin te-toimistoon ennen töiden loppumista ja sieltä luvattiin, että kysellään vakuutusyhtiöltä näitä työkokeiluja. En niistä tiedä yhtään mitään. Mutta nyt ymmärsin edellisistä kirjoituksista, että ne ovat ilmeisesti työtä palkatta. Eipä ole mitään kuulunut, nyt se palvelu sitten ei ollutkaan niin hyvää. Ehkä sitten nämä asiat kestävät pitkään.

Ihmettelen vaan sitä miten nyt voin edes hakea töitä, kun olen edelleen sairaslomalla. Jos joku vaikka vahingossa haluaisikin palkata minut joutuisin sanomaan, tulen mielelläni teille töihin, mutta aloitan sen kuitenkin noin puolen vuoden sairaslomalla ja sen jälkeen vielä tarkennetaan tilannetta.

Olen jo kerran käynyt kelassa kysymässä mitä pitäisi tehdä. Eivät osanneet vastata. Ihmettelen miksi niillä on yleensä niitä toimistoja kun eivät tiedä siellä mitään. Nyt olen varannut ajan kelaan ja kirjoitin viestin tilaanteestani ja sanoin haluavani sellaisen virkailijan joka osaa vastata. Saa nähdä.

Peikko

 • Sr. Member
 • *****
 • Viestejä: 2516
 • :)
Vs: Työttömänä ja sairaana työnhaku
« Vastaus #24 : Marraskuu 18, 2014, 23:40:40 »
goblin, onnea uudesta ammatista  :thumbup:
jospa joskus vielä voit sitä tehdä työksesi, se olisi hyvä.
Toivotaan että saat Kelalta hyviä käytännön neuvoja asian etenemiseen,
saako kysyä? Kelan vai vakuutusyhtiön kautta saat toimeentulosi tällä hetkellä?
ovat kuitenkin hyväksyneet pitkän sairauslomasi?
Paranemista  :hoiva: ja jaksamista neuvojen viidakkoon  :thumbsup:
rikki niskasta varpaisiin

Pilvi

 • Ex-member
Vs: Työttömänä ja sairaana työnhaku
« Vastaus #25 : Marraskuu 19, 2014, 10:29:01 »
Työkokeilu on kohdallani ollut sitä (kun ei ole ollut mitään vakuutusyhtiötä kuviossa mukana, niillä ehkä eri käytäntö), että olen saanut työttömyyspäivärahan ja siihen päälle 9 euron kulukorvauksen, joka kai tarkoitettu esim. matkakuluihin, mutta esim minulla eivät ole aina siihen edes riittäneet. Muistaakseni yksi työkokeilu oli sairasloman aikana. Työkokeilun työpäivän pituuden ja sen monena päivänä käy, voi sopia tilanteelleen sopivaksi. Työnantajalle tuosta ei koidu mitään kustannuksia. Itse olen pettynyt siihen, että työkkäristä ei löydykään niitä työnantajien palautteita. Olen kolme kertaa ollut ja joka kerta  palautteena, että työkykyni ei ole hyvä, eivät palkkaisi. Mutta sitä tietoa ei ole missään ylhäällä???? Eikö se olisi tosi tärkeää tietoa. Sitten aina vain todetaan, että voin tehdä sitä samaa työtä (jota en ole oikein edes työkokeilussa pystynyt kunnolla). Nyt minulla on menossa jonkinmoinen työkyvyn selvitys, saas nähdä tapahtuuko mitään eli saanko mitään avokuntotusta.

Hankalia nämä jutut ovat ja tosiaan, kun törmää eri paikoissa eri ohjeisiin ja neuvoihin ja aikaa kuluu... Mutta jos kesätyökin tuotti sinulle, Goblin, kipua ja tuskaa, niin onko työelämä vielä ajankohtaista? Olethan saanut sairaslomaakin. Itseni historia viimeisen noin 10 vuoden ajalta se, että ne vähätkin työsuhteet epäonnistuneet terveyden takia (työkokeilut mukaan lukien) ja silti vain olen virallisesti täysin työkykyinen. Kerran olen ollut vähän pitemmällä (melkein vuosi) sairaslomalla, sitten jokunen pätkä. Töitä pitäisi hakea, vaikka ei ole juuri terveyden puolesta kykyä. Vaikea niitä on nyt saadakaan, kun on täysin terveitäkin työttömiä. Nyt tosin terveyteni on pitkästä aikaa selvityksen alla. Siihen on jopa jo tehty suunnitelmaa, miten voisin kuntoutua, kunhan löytyisi maksaja.

Jaksamista Goblin, näiden  asioiden viidakossa.  :hoiva:

Peikko

 • Sr. Member
 • *****
 • Viestejä: 2516
 • :)
Vs: Työttömänä ja sairaana työnhaku
« Vastaus #26 : Marraskuu 19, 2014, 11:00:04 »
Ihmeelliselle tuntuu jos niistä ei jää mitään tietoa minnekään,
kuinka työkokeilu on mennyt?
Pilvi, jäin miettimään tuota
Olen kolme kertaa ollut ja joka kerta  palautteena, että työkykyni ei ole hyvä, eivät palkkaisi. Mutta sitä tietoa ei ole missään ylhäällä???? Eikö se olisi tosi tärkeää tietoa. Sitten aina vain todetaan, että voin tehdä sitä samaa työtä (jota en ole oikein edes työkokeilussa pystynyt kunnolla).
olisiko tuollaisista työkokeiluista mahdollisuus
pyytää itselleen työnanjan palautetta työkyvystä ihan paperilla?
olisi silloin näyttää lääkärille joku dokumentti, kun tekee lausuntoa työkyvystä.
rikki niskasta varpaisiin

Pilvi

 • Ex-member
Vs: Työttömänä ja sairaana työnhaku
« Vastaus #27 : Marraskuu 19, 2014, 12:37:26 »
Ekasta työkokeilusta sain pyytämättä työnantajalta myös itselleni sen palautelapun. Sitten olen luullut, että totta kai se palaute menee työkkäriin niin, että se on siellä jossain ylhäällä. Vasta tänä syksynä uuden virkailijan kanssa jutellessani selvisi, ettei niitten tiedostoissa olekaan mitään ylhäällä (kun viittasin juuri näihin kokemuksiini). Joten en ole tajunnut niitä pyytää itselleni, kun näin tietokoneaikana pitää itsestään selvänä, että työkokeilutiedot on siellä minun tiedoissani myös ylhäällä! Eikös se ole kokeilun tarkoitus, että saavat tietoa? Nämäkin on sarjassa asioita, joita oppii vain kantapään kautta.  >:(

goblin

 • Jr. Member
 • **
 • Viestejä: 111
Vs: Työttömänä ja sairaana työnhaku
« Vastaus #28 : Marraskuu 19, 2014, 17:58:21 »
Kiitos, kiitos. Saan tällä hetkellä peruspäivärahaa eli se kai on suomennettuna työttömyyskorvausta. Siihen tulee jopa "huima" korotusosa, johtuen pitkästä työhistoriasta. Vakuutusyhtiö maksoi sen ajan kun oli koulutusta, kesäloman ajalta eivät maksaneet. Olin siihen korvaukseen aika tyytyväinen. Olin katsovinani Te-toimiston sivuilta, että sinne voi ilmottautua sairaaksi, mutta siitä sitten seuraa korvauksen uudelleenlaskenta joka omasta mielesteni on pienempi kuin se normaali työttömyyskorvaus. En nyt löytänyt sitä uudestaan vaikka yritin etsiä. Sairaalaan ei kuitenkaan kannata joutua jos saa työttömyyskorvausta. Tämä lainaus on suoraan te-toimiston sivuilta: "Sairaalassa tapahtuvasta hoidosta on aina ilmoitettava työ- ja elinkeinotoimistoon. Sairaala- tai laitoshoito on työmarkkinoilla olon este eikä työnhakijalla ole oikeutta työttömyysetuuteen sairaala- tai laitoshoidon ajalta."

Olihan se hienoa saada uusi ammatti, mutta kun en sitäkään pysty tekemään. En ole koskaan ollut työtä vieroksuva ja nytkin tekisin jos vain olisi jotain mitä pystyy tekemään. Näyttää kuitenkin huonolta. Sekään ei yhtään helpota, että on tuota ikääkin kertynyt jo reilusti yli 50. Se vaan on niin, että tämän ikäisellä ei ole enää mitään arvoa työntajan mielestä. Nuorempiakin jo potkitaan pihalle. Näin tuossa kesällä työministeri Ihalaisen kirjoituksen, jossa kehotettiin työnantajia palkkamaan myös ikääntyneitä ihmisiä. Taisi mennä kirjoitus harakoille. Jos paikat olisivat kunnossa niin kyllä sitten jonkun työn varmasti löytäisin. Ei välttämättä olisi mieluisin mutta kyllä ne paskaduunitkin joku tekee.

Minä olen sen huomannut, että kaikista suorituksista pitää ottaa itselle dokumentit talteen ja pitää niistä kiinni kynsin hampain kunnes ne on saatu johonkin järjestelmään. Sittenkin pitää vielä säilyttää itsellä jos vaikka joku te-toimiston kovalevy poksahtaa ja tiedot lentää jonnekin bittiavaruuteen.

Sekin on minusta jotenkin ihmeellistä kun ilmoitin te-toimistoon elokuussa, että työt loppuvat syyskuussa. Soittivat minulle aika nopeasti ilmoituksen jälkeen ja kuittasivat sen vastaanotetuksi. Sitten kehottivat odottaa kutsua käymään te-toimistossa. Kysyin vielä voinko mennä sinne ilman kutsua käymään ja virkailija vastasi "et voi." Kun kutsua ei ole kuulunut ja muutenkin kävin siellä te-toimiston nettisivuilla katselemassa tietojani, niin minulla on siellä tapaaminen ensi huhtikuussa. En sitten ilmeisti kuulu enää A1-luokkaan ainakaan kiirrellisyysmielessä.

Odottelen nyt kuitenkin sitä työeläkelaitoksen työkokeilua, jos siitä tulis jotain. Käynyt sellainen asia mielessä, kun aikaisemmin asioin siellä te-toimistossa ja kaikki toimi hyvin, niin virkailija sanoi minulle silloin, että usein loppuvuodesta kaikki varat mitä on ollut käytössä mitä on myönnetty mitä mihinkin tarkoitukseen, ovat yleensä jo käytetyt. Jos sitten ensi vuonna tärppäisi.

Peikko

 • Sr. Member
 • *****
 • Viestejä: 2516
 • :)
Vs: Työttömänä ja sairaana työnhaku
« Vastaus #29 : Marraskuu 19, 2014, 18:59:30 »
näin se menee,
meistä yli 50 yritetään väkisin tehdä työkykyisiä paperilla,
vaikka muut asiat kertoo toista,
tai yritetään kouluttaa/ koulutetaan uuteen ammattiin jota ei välttämättä pysty tekemään,
kunhan saadaan tilastoja kauniimmaksi.
Olen usein miettinyt,
jos tuo koulutus raha saataisin nopeisiin toimenpiteisiin sairauden alussa
ja aktiiviseen kuntoutukseen sen jälkeen,
olisiko mahdollisuus useamman toipua työkykyiseksi?
rikki niskasta varpaisiin

Pilvi

 • Ex-member
Vs: Työttömänä ja sairaana työnhaku
« Vastaus #30 : Marraskuu 19, 2014, 19:56:48 »
Mitenhän se meni. Ei se sairauspäiväraha loppujen lopuksi aikoinaan ollut huonompi kuin työttömyyskorvaus koko kuun ajalta. Sitä kun ainakin silloin sai 6 päivältä viikossa, vaikka oli euroissa vähemmän per päivä. Voi olla, että tänä päivänä käytäntö on toinen. Eiköhän sitten saa sairaslomaa ja sairauspäivärahaa, jos sairaalaan joutuisi. Silloinkin kannattaa kyllä työnhaku pitää voimassa, vaikka ei työttömyyskorvausta saisi.

Vanha kaverini (myös reilu 50) ei pystynyt jatkamaan entisessä ammatissaan pahentuneen pitkäaikaissairauden vuoksi, käsittääkseni vielä ammatista johtuva. Häntä hoitaneet erikoislääkärit olivat sitä mieltä, että enää ei kannata kouluttaa, tuskin pystyy mitään työtä käytännössä tekemään. Vak.yhtiön lääkäri kuitenkin päätti, että koulutukseen vaan. Aika näyttää, onnistuuko opiskelemaan tutkintoon asti ja saako töitä ja pystyykö sitä työtä tekemään kauaa.

Toisaalta sen ymmärrän, että koulutetaan ja periaatteena hyvä, että kaikki olisivat hyväksyttyjä työmarkkinoilla, mutta kun ei se vaan oikeassa elämässä mene niin. Paperilla ja juhlapuheissa ehkä näyttää hyvältä. Omalla kohdallani varmaan olisi moni asia toisin, jos sen pahan sairauden jälkeen olisin saanut suunniteltua, pidempiaikaista avokuntoutusta. Mutta ei. Katellaan monta vuotta ja ihmetellään, kun ei ihan ittekseen toivu.   :doh:

Kyllä sitä tosiaan jotain tekisi, kun joku keksisi mitä ihan realistisesti voisi tehdä. Niin ja onnistuisi vielä saamaankin sellaista työtä näin yli viisikymppisenä.

Peikko

 • Sr. Member
 • *****
 • Viestejä: 2516
 • :)
Vs: Työttömänä ja sairaana työnhaku
« Vastaus #31 : Marraskuu 20, 2014, 01:41:05 »
tuskin monikaan vaihtaisi kunnon työntekoa sairastamiseen tai työttömyyteen,
jos olisi itse mahdollisuus vaikuttaa oikeasti asiaan  :(
rikki niskasta varpaisiin

Mintsi

 • Administrator
 • ******
 • Viestejä: 985
 • "When nothing goes right, go left!"
Vs: Työttömänä ja sairaana työnhaku
« Vastaus #32 : Marraskuu 20, 2014, 12:07:43 »
Siis kyllähän työtön voi olla sairauslomalla ja saada sairauspäivärahaa. Jos ei ole kykeneväinen työhön, niin se ensisijainen tulonlähde on se sairauspäiväraha. Sairauspäivärahassa toki on alussa se karenssi, joten ihan pienellä flunssalla ei kannata sinne lähteä. Mutta toisaalta sairauspäivärahapäivät säästävät sitten ansiosidonnaisen päiviä, sairastamisen jälkeiseen aikaan (tai sinne eläkkeen/kuntoutustuen hakuun). we

Rahasummana minun kohdallani sairauspäiväraha kuukaudelta oli reilun 20 euroa pienempi kuin ansiosidonnainen työttömyyskorvaus. En tiedä, miten tilanne menee, jos sairauspäiväraha määritellään työtulojen perusteella. Minulla sairauspäivärahan suuruus määriteltiin työttömyyskorvauksen perusteella (x % siitä, olikohan 81 tjsp).

Sitten toiseen asiaan. minä olen ollut kahteen otteeseen tilanteessa, jossa minut on todettu sopivaksi työtehtävään ja minut siihen haluttaisiin palkata. Molemmat ovat olleet minua kiinnostavia oman alan työtehtäviä. Väliin on tullut vain työterveyslääkäri, joka on joko tyystin evännyt työhön pääsyn tai kirjoittanut ehdollisen lausunnon. Ja näillä molemmilla kerroilla olen ollut työkykyinen, mutta perussairauden hoito ja muut kesken eräiset hoitodot ovat olleet syynä. Hae siinä sitten töitä.
M35.7 Hypermobiliteettisyndrooma
M79.7 Sekundaarinen fibromyalgia
F45.4 Pitkäaikainen kipuoireyhtymä
F33.20 Vaikea masennus
ja liuta muita vähemmän tärkeitä diagnooseja.

Pilvi

 • Ex-member
Vs: Työttömänä ja sairaana työnhaku
« Vastaus #33 : Marraskuu 20, 2014, 13:51:51 »
Löysin kelan sivuilta maininnan:

Jos olet työtön, saat työttömyyspäivärahaa sairauspäivärahan omavastuuajalta joko työttömyyskassasta tai Kelasta.

Mietin vain kun joskus olen ollut työttömänä ollessani sairaslomalla, että eihän minulla mitään karenssipäiviä ole siinä mielessä ollut etten olisi mistään mitään päivärahaa saanut.

Mintsi, en tiedä oletko lukenut aikaisempia kirjoituksiani. Ongelmana on työttömänä edes ns. päästä sairaslomalle. Aina se ei onnistu. Riippuu sairaudesta ja varmaan paljon lääkärin lausunnostakin. Vaikka lääkäri kirjoittaisikin sairaslomaa, niin se ei välttämättä mene kelassa läpi. Kun on työtön, niin sitä katsotaan vähän eri tavalla. Sillä ikinä työssä olessani mitään lyhyempää tai pidempää sairaslomaa ei ole evätty. Sehän se onkin se kurjin juttu, että jos käytännössä on työkyvytön ja pitäisi olla sairaslomalla ja ei saakaan sitten sairauspäivärahaa, niin tosiasialliset sairaspäivät kuluttavat niitä ansiosidonnaisia päiviä.

Mintsi, kirjoitit "Väliin on tullut vain työterveyslääkäri, joka on joko tyystin evännyt työhön pääsyn tai kirjoittanut ehdollisen lausunnon."  Siis onko tämä tullut eteen uuden työpaikan terveystarkastuksessa? Mitä ehdollinen lausunto tarkoittaa?

Mintsi

 • Administrator
 • ******
 • Viestejä: 985
 • "When nothing goes right, go left!"
Vs: Työttömänä ja sairaana työnhaku
« Vastaus #34 : Marraskuu 20, 2014, 14:32:14 »
Pilvi, en ole valitettavasti kovin tarkasti lukenut kaikkia kommenttejasi. Minulla on kokemus puolentoista vuoden takaa. Ainakin nilkkansa murtamalla pääsee työtönkin sairauspäivärahoille ja sen jälkeen syitä sairausloman jatkumiseen on ollut aika kasa. Jalasta olin sairauslomalla noin 3 kuukautta. Sen jälkeen syynä on ollut perussairaus ja masennus.

Noista omavastuupäivistä en tarkkaan tiedä, koska jäin sairauslomalle työtapaturman perusteella ja sain siitä ansionmenetyskorvausta vakuutusyhtiöltä ja vasta sairausloman syyn muuttessa perussairaudeksi siirryin sairauspäivärahoille. (Sinällään vakuutusyhtiökuvio on tarina sinäänsä ja olin välissä sairauspäivärahallakin, koska vakuutusyhtiöllä vähän kesti)

Työterveyslääkärihän voi kirjoittaa työhön tulotarkastuksesta kolmenlaisen lausunnon. A) Soveltuu työhön. B) Soveltuu työhön seuraavin varauksin tai tarvitsee jatkotutkimuksia ja C) ei sovellu työhön. Minä olen saanut tuon kohdan B siten, että työterveyslääkäri totesi, että haluaa uusintatarkastuksen puolen vuoden kuluttua. Tämä sen takia, että halusi varmistaa, että perussairauteni hoito on edennyt ja että polvi on kunnossa tapaturman jäljiltä. Tämän jälkeen ei sitten työnantaja enää palkannut, koska pitivät riskiä liian suurena. Toiseen työpaikkaan tuli sitten lausunto C (koska olin telonut itseni sielä jo kahdesti  ;D )
M35.7 Hypermobiliteettisyndrooma
M79.7 Sekundaarinen fibromyalgia
F45.4 Pitkäaikainen kipuoireyhtymä
F33.20 Vaikea masennus
ja liuta muita vähemmän tärkeitä diagnooseja.

Nelli

 • Hero Member
 • ****
 • Viestejä: 760
Vs: Työttömänä ja sairaana työnhaku
« Vastaus #35 : Marraskuu 20, 2014, 18:15:16 »
Löysin kelan sivuilta maininnan:
Jos olet työtön, saat työttömyyspäivärahaa sairauspäivärahan omavastuuajalta joko työttömyyskassasta tai Kelasta.[
Tässä kohdassa pitää olla tarkkana, että on ollut työttömänä työnhakijana ennen sairaslomalle jääntiä. Mie onnistuin
saamaan keväällä tuon 10 päivän karenssin, mitä yksikään taho ei voinut korvata, kun jäin suoraan
työkokeilusta sairaslomalle.
Jos olisin ollut edes yhden päivän työttömänä siinä välissä, niin olisin
ollut oikeutettu saamaan karenssiajan korvauksen omalta liitoltani, jolta sain työttömyyskorvauksia
ennen kahden kuukauden työkokeilua (olin myös s.lomalla koko ajan)
M51.1 Prolapsus disci i.v.L4/5 centralis L23.0 Eczema allergicum L40.0 Psorasis S82.6 Status post frctura malleolis lateralis l.dx M23.3 Ruptura menisc. M54.Sacra lumbalgia   Oikoniska M54.1 Radiculopathia extremites indefieror l.dx F.45.4 Pitkäaik. kipuoire M51.3 L4-S1 MODIC 2 R29.8 Hermojärjestelm

mösjöö

 • Ex-member
Vs: Työttömänä ja sairaana työnhaku
« Vastaus #36 : Heinäkuu 15, 2018, 11:05:31 »
Itse sairastelin noin kolme vuotta työkyvyttömänä työnhakijana kun eivät menneet B-todistukset läpi Kelassa , mutta onneksi ne kelpasivat työkkärissä.

Nelli

 • Hero Member
 • ****
 • Viestejä: 760
Vs: Työttömänä ja sairaana työnhaku
« Vastaus #37 : Heinäkuu 15, 2018, 20:40:39 »
Juu, työkkäristä saa kyllä s.lomalapulla vielä toistaiseksi rahaa, kolmen kuukauden jälkeen tosin iskee leikkuri,
jos et ole täyttänyt aktiivisuusehtoja.
Lueskelin jossain välissä tuota aktiivimalli 2, jonka pitäisi tulla ehkä käyttöön ensi vuonna.  Sieltä löytyy karenssi,
jolle ei ole määritelty päättymistä, jos et täytä 3kk työssäoloehtoa karenssin määräytymisen jälkeen.

Aikamoinen kauhuskenaario kaikille niille, jotka roikkuvat sairaana työkkärin listoilla vuosikausia, loppuu rahan
saanti kokonaan jos sattuu asumaan työssäkäyvän puolison kanssa. Yksinasuva voi vielä turvautua sos.toimistoon.
Tosin eihän tästä nyt niin kauaa ole, kun puolison tulot vaikuttivat työmarkkinatukeenkin, paluu menneisiin aikoihin
siis tiedossa
M51.1 Prolapsus disci i.v.L4/5 centralis L23.0 Eczema allergicum L40.0 Psorasis S82.6 Status post frctura malleolis lateralis l.dx M23.3 Ruptura menisc. M54.Sacra lumbalgia   Oikoniska M54.1 Radiculopathia extremites indefieror l.dx F.45.4 Pitkäaik. kipuoire M51.3 L4-S1 MODIC 2 R29.8 Hermojärjestelm