Kirjoittaja Aihe: Luomen poiston jälkeen kipu vuosien jälkeen  (Luettu 7661 kertaa)

samu-rv

  • Newbie
  • *
  • Viestejä: 23
Luomen poiston jälkeen kipu vuosien jälkeen
« : Tammikuu 13, 2017, 15:28:11 »
Vasemman jalkani sisätaipeeseen muutama sentti polven yläpuolelle tehtiin luomenpoistoleikkaus. Kyseessä oli sellainen 5x5x5mm kova pallura, joka ei osoittanut käsittääkseni huonolaatuisuutta. Mutta se oli melko omituinen, joten tehtiin lääkärin kanssa päätös, että lääkäri viiltää sen pois puudutuksella. Siinä viiltelyssä kesti melko kauan, kuulemma oli niin vähän rasvakerrosta, että sen takia oli vaikea leikata se pois. Eli ihan putkeen ei tainnut mennä.

Leikkauksen jälkeen alue oli muutaman päivän kipeä. Ajattelin, että normaalia. Mutta sitten vielä viikon parinkin jälkeen paikka oli vielä niin kipeä, että jouduin lonkuttamaan. Lisäksi kohtaan tuli aina välillä piston tunteita. Nyt poistosta on yli vuosi. Mutta kipeyden tunne jatkuu. Onneksi ei niin pahana kuin aluksi, mutta kuitenkin. Vaikka olisin ihan vaan paikallaan, niin on tunnetta siitä, että hermokipu on siinä ja siinä tuntuuko se. Erityisesti talvella ulkona, kun on kylmä, niin iho/kudos ehkä kiristyy tai jotakin sellaista, ja tämä aiheuttaa ekstrakipua. Melkein joudun kylmällä lonkuttamaan edelleen tai ainakin sattuu.

Kosmeettisessa mielessä paikalla on ollut suurehko (n. 1 cm x 1 cm) hyvin tumma arpialue tähän päivään asti, on se hieman pienentynyt.

Onko kenelläkään kokemusta tällaisesta, mikähän kivun aiheuttaa? Paraneeko kipu ikinä, onko jotain tehtävissä?

hiker

  • Global Moderator
  • ******
  • Viestejä: 1705
  • I'm Okay. My biggest lie.
Vs: Luomen poiston jälkeen kipu vuosien jälkeen
« Vastaus #1 : Tammikuu 13, 2017, 23:40:25 »
Taisi olla joku yleislääkäri, joka ei ollut ihan asian tasalla. Mene kertomaan tarinasi jollekin lääkärille ja kysy häneltä mielipidettä. Ei luomenpoistosta oikein tehtynä kuulu jäädä minkäänlaisia jälkiseuraamuksia. Luomia ja muita ihomuutoksia poistava ihotautilääkäri olisi paras asiantuntija kertomaan, mitä on tehty ja mitä siitä on seurannut.  :hoiva:
Lanne- ja kaularangan ongelmat hermojuurivaurioiden kera
Polven artrofibroosi
Kolmoishermosärky ja -vaurio
Mieliala- ja syömishäiriö

Jussi

  • Ex-member
Vs: Luomen poiston jälkeen kipu vuosien jälkeen
« Vastaus #2 : Tammikuu 14, 2017, 20:22:00 »
Joo kyllä samu-rv:n jutussa on ollut Turakainen asialla minulla poistettu luomia niskata, kainalosta ja korvan takaa eikä yhdestäkään ole ollut ongelmia kannattas ehkä ottaa selvää voiko tehdä potilasvahinkoilmoituksen (?).Mulla poistot tehnyt kirurgi sekä työterveyslääkäri ja jos osaa homman ei siitä saa potilaalle tulla ongelmia.