Kirjoittaja Aihe: OHJEITA käyttäjille ja rekisteröityjille  (Luettu 78844 kertaa)

uralrane

 • Ex-member
OHJEITA käyttäjille ja rekisteröityjille
« : Kesäkuu 17, 2006, 09:18:49 »
Tervetuloa uuteen vertaistuen keskustelufoorumiin.

Tämä uusi sovellus antaa enemmän mahdollisuuksia ja vakaamman alustan toiminnalle.

Lisää tietoa yhteisöstämme löydät täältä: http://terveyskeskus.net/

Rekisteröityminen:
Rekisteröidy ohjeen mukaisesti ja lue säännöt sekä ohjeet. Toimiva sähköpostiosoite vaaditaan, koska tunnuksesi aktivoidaan sen kautta. Mikäli aktivointiviesti on rikkoontunut, johtuu se ohjelman vaatimasta UTF-8 merkistötuesta. Mikäli sähköpostiohjelmasi ei tue tuota, viesti ei toimi. Voit myös tarvittaessa pyytää manuaalista aktivointia tuesta sähköpostilla palaute@terveyskeskus.net.

Sähköpostiosoitteen muuttaminen:
Jos muutat sähköpostiosoitteesi rekisteröitymisen jälkeen, tarkista että kirjoitat osoitteen oikein. Tämä siksi että joudut aktivoimaan tilisi saatuasi vahvistusviestin uuteen osoitteeseesi. Mikäli osoite on kirjoitettu väärin (tai on ns. feikkiosoite) et saa enää tiliäsi avattua uudelleen -ja se siis jää lukituksi.

Ohjeita kirjoittamiseen:
Ennen kuin avaat uuden aiheen, tutki jo valmiita aiheita ja käytä tarvittaessa hakutoimintoa joka löytyy etusivun yläreunasta. Mikäli vastaat viestiin johon ei ole kirjoitettu vähiin aikoihin, saatat saada seuraavan varoituksen:
Lainaus
Varoitus: tähän aiheeseen ei ole kirjoitettu ainakaan 120 päivään.
Jos et välttämättä halua vastata juuri tähän, harkitse uuden aiheen aloittamista
Voit jättää tuon varoituksen huomiotta. Vanha viestiketju pysyy matkassa aina kun siihen joku vastaa. Vastataan aina mieluummin vanhoihin ketjuihin, näin koko pitkän ketjun tietämys on käytettävissä. Uusi ketju pitää kuitenkin aina aloittaa alusta ja jo kerran vastanneet asiasta tietävät eivät välttämättä halua kirjoittaa toiste samasta asiasta.

Pyrimme välttämään yleisketjuja, jotka rönsyävät maan ja taivaan väliltä - ihan haettavuuden ja ylläpidon selkeyden kannalta. Siis tallennamme pysyvämmin omiin lokeroihinsa terveysaiheiset ketjut, jotka palvelevat monia lukijoita. Ihan kuulumisia tai maailman menoa käsittelevät aiheet eivät kuulu terveyskeskusteluihin, joten tuollaiset asiat joko päivittäisen keskustelun osioon (viestit poistuvat noin kahdessa viikossa) tai yleiseen keskusteluun (viestit poistuvat ajallaan, riippuen aiheen ajankohtaisuudesta). Mikäli lainaat tekstiä foorumin ulkopuolelta, olisi kohteliasta mainita lähde ja/tai laittaa linkki kyseiseen tekstiin. Moderoinnin takia foorumilla tulee käyttää suomen kieltä.

Älä huuda! Suuret kirjaimet koetaan huutamiseksi. Käytä suuria kirjaimia ja tehokeinoja - kuten lihavointi ja värillinen teksti - säästeliäästi.

Keskustelufoorumimme on täysin epäkaupallinen!

Emme halua tänne minkään hoitolaitoksen, tuotteiden tai yksittäisen hoitajan mainontaa. Ei missään muodossa. Emme liioin minkäänlaista "mustaa listaa". Esimerkiksi lääkäriä ei tule mainita nimeltä, ei hyvässä eikä pahassa, sillä hänen on mahdotonta kommentoida täällä esitettyjä väittämiä jo yksin vaitiolovelvollisuuden takia. Myöskin laitosten nimiä tulee välttää. Vertaistuki ei tarvitse nimiä. Emme suosi mitään yksittäistä hoitomenetelmää, joten erilaiset näkökannat ovat sallittuja. Tuotteista kauppanimi riittää (eli vältä linkittämistä kauppojen sivuille), ja Google on ystävä. Yksipuolinen paasaaminen ja tuputtaminen ei kuulu tähän foorumiin. Laittomien huumeiden käyttökokemuksista (tai sellaiseen yllyttämisestä) kertovat ketjut poistetaan.

Muista myös että ihmisillä on oikeus yksityisyyteen. Älä siis tungettele täälläkään. Älä suotta viittaa toisen sairauteen, vaan anna hänen itse tarvittaessa kommentoida. Viittauksena voit käyttää toisen tekstiä ainoastaan lainaamalla sitä jostain esillä olevasta julkisesta tekstistä.

Yksityisviestit:
Yksityisviestit ovat oiva keino vaihtaa ajatuksia vähemmän julkisesti. Muista että kaikki eivät ole yhtä innokkaita keskustelemaan sairauksistaan. Älä siis utele liikaa tai tungettele. Yksityisviestien säilytystila on rajoitettu. Uusilla jäsenillä on pienempi tila, joka kasvaa lähetettyjen (julkisten) viestien myötä.

Suljetumpi päivittäisen vertaistuen "klubi":
Tuonne "klubiin" otetaan uusia aktiivisia jäseniä. Edellytyksenä jäsenyydelle on aktiivinen kirjoitettelu avoimilla osastoilla ja/tai klubiin kuuluvan jäsenen suositus. Uusia jäseniä otetaan mukaan ylläpidon kautta. Eli jos haluat päivittäisen vertaistuen keskusteluun, laita yksityisviesti adminille tai moderatorille. Muistutuksena vielä että mikäli kuulut tuohon klubiin, velvoittaa se myös osallistumaan säännöllisesti keskusteluun. Passiiviset tunnukset muutetaan takaisin "rivijäseneksi". Klubilla on oma ilmoitustaulunsa ja sääntönsä; jokainen klubilainen sitoutuu ohjeita noudattamaan.
 
Suljettu osiohan on olemassa, jotta olisi yksi paikka mihin voi kirjoittaa syvimpiä tuntojaan - ilman että se olisi koko maailman luettavissa. Koska osiossa käsitellään vaikeitakin asioita, henkilökemialla ja keskinäisellä luottamuksella on suuri merkitys. Siksi uudet jäsenet otetaan mukaan jäsenten keskinäisellä päätöksellä.

Näyttönimen muuttaminen:
Foorumi ei salli näyttönimen vaihtamista.

Tämä siksi, että näyttönimesi vaihtuisi myös aiemmin kirjoittamiisi viesteihin. Joten jos jossain kirjoituksessa viitataan entiseen nimeesi, nuo toisten kirjoittajien viittaukset eivät luonnollisestikaan muutu. Tämä saattaisi aiheuttaa sekaannusta.

Yksityisyys: Muista että netti on avoin paikka ja tietojasi voidaan käyttää väärin. Suosittelemme piiloittamaan sähköpostiosoitteen muilta jo ihan roskapostin välttämiseksi. Lisäksi sähköpostiasi voidaan käyttää väärin monella eri tapaa. Profiilitiedot eivät näy vierastunnuksille. Kirjautuneille jäsenille näkyvät muut normaalit jäsentiedot, poislukien sähköpostisi -mikäli olet rastittanut että sähköpostisi piiloitetaan. Huomaa että vaikka sähköpostisi on muilta piiloitettu, näet sen silti itse. Valitse nimimerkkisi ajatuksen kanssa. Jäsenten profiilit eivät näy vieraille turvallisuussyistä.

Vastuu ja toimintatapa:
Ammattilaisten tarjoaman hoitojen, tiedon ja tuen lisäksi erityisesti muiden samassa elämäntilanteessa olevien perheiden tarjoama vertaistuki auttaa arjessa selviytymisessä.

Vertaistoiminta on vapaaehtoistoimintaa, joka perustuu omaan elämänkokemukseen, elämäntaitoihin ja persoonallisuuteen. Vertaistukea annetaan tavallisen ihmisen tiedoin ja taidoin, eikä se korvaa ammattityötä vaan toimii sen tukena.

Täältä lukemasi ohjeet ja neuvot ovat siis annettuja keskimäärin tavallisen ihmisen tietomäärällä, joten emme voi ottaa vastuuta niistä millään muotoa. Mukana on myös terveydenhoidon entisiä ammattilaisia. Muista että kaikessa hoitotyössä ammattilainen on aina ammattilainen. Myös ammattilaisina esiintyvissä "hoitajissa" on itseoppineita. Suhtaudu netissä jaettuun tietoon kriittisesti. Me täällä koetamme pitää keskustelun tasoa yllä -ja mahdollisuuksien mukaan yhdessä valvoa sen oikeellisuutta kommentoimalla.

Kalenteri:
Foorumin yhteydessä on tapahtumakalenteri joka näkyy vain kirjautuneille jäsenille. Tuohon kalenteriin voi merkitä tapahtumia jotka liittyvät terveyteen ja hyvinvointiin liittyviä tapahtumia ym.

Kalenteri näyttää myös niiden jäsenten syntymäpäivät ketkä ovat kyseisen tiedon lisänneet profiiliinsa. Syntymäpäiviä ei siis tarvitse (eikä saa) lisätä kalenteriin käsin, riittää kun syntymäaika on paikallaan profiilissa.

Kalenteri näyttää oletusarvolla sunnuntain viikon ensimmäiseksi päiväksi. Tämän voit muuttaa tutummaksi profiilisi "keskustelualueen asetukset" -osiosta vaihtamalla viikon alkupäiväksi maanantain.

Mobiiliversiot
Foorumista on keveämmät kännykkäversiot: (toimii ilman kuvia; nopeampi)

http://terveyskeskus.net/forum/index.php?wap2

ja iPhonelle

http://terveyskeskus.net/forum/index.php?imode
« Viimeksi muokattu: Lokakuu 25, 2013, 10:02:53 kirjoittanut rane »

uralrane

 • Ex-member
Re: Ohjeita käyttäjille
« Vastaus #1 : Kesäkuu 21, 2006, 23:40:50 »
OT: miks joillakin on noita tähtiä ihan superisti alussa? Siis tuossa avattaren alla? (ei mitään merkitystä, mutta kiinnitti huomion!  ;D)

Tähtösiä tulee:
1 tähti 0-49 viestiä = Newbie (yksityisviestitila 5 viestiä)
2 tähteä 50-249 = Jr. Member (yksityisviestitila 10 viestiä)
3 tähteä 250-499 = Full Member (yksityisviestitila 15 viestiä)
4 tähteä 500-999 = Hero Member (yksityisviestitila 20 viestiä)
5 tähteä 1000 -> = Sr. Member (yksityisviestitila 20 viestiä)
6 tähteä Klubijäsen joka osallistuu päivittäiseen vertaistuen keskusteluihin ks. (tämä sama ketju yllä) (yksityisviestitila 20 viestiä)

Vihreät tai siniset tähdet = töitä ilman palkkaa
Punaiset tähdet = töitä ilman palkkaa -ja joudut siitä vielä maksamaankin  :D

Huom. laskurissa oleva viestimäärä tarkoittaa "elossa olevia" viestejä. Poistetut viestit vähentävät kokonaismäärää. Viestejähän poistetaan säännöllisesti mm. suljetumman vertaistuen osiosta.

Edit: "tähtöset" ovat tässä uudessa ulkoasussa pillereitä, ylläpidolla kapseleita.
« Viimeksi muokattu: Marraskuu 28, 2011, 10:47:48 kirjoittanut rane »

arjaleea

 • Jr. Member
 • **
 • Viestejä: 52
 • ota mitä haluat ja maksa
Vs: OHJEITA käyttäjille ja rekisteröityjille
« Vastaus #2 : Marraskuu 10, 2010, 22:07:04 »
Hei
En muista olenko kysynyt tätä aikaisemminkin, mutta kuinka saan sairaustietoni sinne "alle", olen koettanut mutta ei tuu?

rane

 • Ex-member
Vs: OHJEITA käyttäjille ja rekisteröityjille
« Vastaus #3 : Marraskuu 11, 2010, 07:01:20 »
Yläpalkista "Profiili" > "Profiilin ulkoasu" > "Allekirjoitus"

Kirjoita teksti allekirjoitus -ruutuun (tilaa enintään 300 merkkiä) ja klikkaa alhaalta "Muuta profiilia". That's it!  ;)

Tapsa

 • Newbie
 • *
 • Viestejä: 46
Vs: OHJEITA käyttäjille ja rekisteröityjille
« Vastaus #4 : Marraskuu 26, 2010, 20:25:16 »
Pikkujuttu mutta näyttäis tuo "Kalenteri" loppuvan tähän vuoteen 2010.
Sitähän vois vähä jatkaa.
Vaikka eipä tuota kalenteria vissiin niin kovasti tarvitakaan?

rane

 • Ex-member
Vs: OHJEITA käyttäjille ja rekisteröityjille
« Vastaus #5 : Marraskuu 27, 2010, 09:57:59 »
Näyttipä tosiaan olevan.. Harvoin tuota tulee katseltua, näemmä foorumiin vuosipäiväkin meni huomaamatta. Kiitti vinkistä!  ;)

elektra

 • Ex-member
Vs: OHJEITA käyttäjille ja rekisteröityjille
« Vastaus #6 : Maaliskuu 27, 2012, 08:51:26 »
Piti muute manuaalisesti muuttoo tämä kellonaika...

rane

 • Ex-member
Vs: OHJEITA käyttäjille ja rekisteröityjille
« Vastaus #7 : Maaliskuu 27, 2012, 09:51:04 »
Vaehappa takasi.  ;D Palvelimen kello käy aina talviaikaa, joten se on muutettava aina käsin ylläpidon toimesta koko foorumille.

elektra

 • Ex-member
Vs: OHJEITA käyttäjille ja rekisteröityjille
« Vastaus #8 : Maaliskuu 27, 2012, 10:12:41 »
ookkei. vaihetaampa sitte. mie olin vissii liian hätäne tuas  :vihellys:

elektra

 • Ex-member
Vs: OHJEITA käyttäjille ja rekisteröityjille
« Vastaus #9 : Marraskuu 05, 2012, 00:40:19 »
Yhyy. Miks meni jo tuo sunnuntai-juttu lukituks? Oisin kommentoinu tuossa 00.25 mut enpä ennee suanu...

Kaustinen

 • Administrator
 • ******
 • Viestejä: 1145
 • Elä elämäsi hymyillen, hymyillen läpi kyynelten!
Vs: OHJEITA käyttäjille ja rekisteröityjille
« Vastaus #10 : Marraskuu 05, 2012, 00:50:20 »

elektra, voit aloittaa uuden päivän ja jatkaa siellä sitten samasta aiheesta  :)
"Älä sinä tyttö koskaan katkeroidu, sillä sitten ei enää mikään auta!"
- mummu -

Psoriasiartropatia/moninkertainen sekundäärinen nivelrikko
HMS/EDS
Määrittämätön nikamasairaus
Kiertäjäkalvosinoireyhtymä
Kilpirauhasen vajaatoiminta
Uniapnea
Metabolinen oireyhtymä
Essentiaalinen verenpainetauti

elektra

 • Ex-member
Vs: OHJEITA käyttäjille ja rekisteröityjille
« Vastaus #11 : Marraskuu 05, 2012, 00:55:37 »
Ookkei..laiskana vaan arvelin et ois ollu helepompi jatkaa tuohon vanhaan!  ;D

rane

 • Ex-member
Vs: OHJEITA käyttäjille ja rekisteröityjille
« Vastaus #12 : Huhtikuu 04, 2013, 22:43:58 »
Ohjeita lainauksen tekemiseen

Voit lainata painamalla kirjoittajan tekstilaatikossa olevaa "lainaa" nappia silloin kun vastaat lainaten. Siitä tulee tämän näköinen kirjoitusikkuna sulle.
Koodia: [Valitse]
[quote=]"Jokukirjoittaja"]Tässä on sitä lainattua tekstiä.[/quote]
Lainaus käyttäjältä: Jokukirjoittaja
Tässä on sitä lainattua tekstiä.


Voit myös lyhentää lainausta ja kannattaakin poistaa siitä ylimääräinen osa. Sen voit tehdä poistamalla tekstiä, varo vain kajoamasta noihin hakasulkeissa oleviin bbc-koodeihin.

Voit tuoda lainauksen myös leikepöydältä, leikkaa liimaa -menetelmällä.

Hae ja kopioi ensin lainateksti leikepöydälle. Paina tuossa ylempänä olevaa puhekuplaa ().
Koodia: [Valitse]
[quote][/quote]
Saat tuollaiset merkit (voit toki kirjoittaa ne tuohon ruutuun manuaalisestikin).
Sijoita tekstisi tarkalleen hakasulkeiden väliin
Koodia: [Valitse]
[quote]Tähän se lainaamasi teksti[/quote]
Lainaus
Tähän se lainaamasi teksti

Jos haluat lisätä ketä lainasit, tee näin
Koodia: [Valitse]
[quote="Tähän keneltä lainasit"]Tähän se lainaamasi teksti[/quote]
Lainaus käyttäjältä: Tähän keneltä lainasit
Tähän se lainaamasi teksti
« Viimeksi muokattu: Lokakuu 25, 2013, 09:58:16 kirjoittanut rane »

Japeteus

 • Newbie
 • *
 • Viestejä: 8
Vs: OHJEITA käyttäjille ja rekisteröityjille
« Vastaus #13 : Marraskuu 25, 2015, 17:52:44 »
Missä on se osio missä voi kertoa itsestään ja sairauksistaan ~:/ jota taidettiin mainita pakollisesksi ennenkuin pääsee sisään ?

MaKo

 • Global Moderator
 • ******
 • Viestejä: 1285
Vs: OHJEITA käyttäjille ja rekisteröityjille
« Vastaus #14 : Marraskuu 25, 2015, 18:11:53 »
Japeteus, eihän se tietenkään pakollista ole, mutta sillai suositeltavaa. Me vanhat saadaan jonkinnäköinen kuva uudesta jäsenestä.
http://terveyskeskus.net/forum/index.php?topic=529.0
Suolistosyöpä 2011-2013
Hermovaurio jalkaan 2012
Työkyvyttömyyseläkkeelle 2014