Kirjoittaja Aihe: Noukintapihtejä selkävaivaiselle  (Luettu 1615 kertaa)

YIT

 • Jr. Member
 • **
 • Viestejä: 75
Noukintapihtejä selkävaivaiselle
« : Lokakuu 19, 2019, 14:56:33 »
Onko kellään kokemuksia siitä, mitä kaikkea imukuppi- tai kumipihtimallisella roskanpoimijalla pystyy noukkimaan maasta?

Huomasin, että markkinoilla on nykyisin tällaisia suht. edullisia apuvälineitä. Esim. sekä Fiskarsin että kalliimmasta Moermanin roskanpoimijasta väitetään, että jopa oksien poimiminen maasta sujuisi selkää rasittamatta!  :jeee:

Jos tämä on totta, miksi ihmeessä yksikään terveydenhuollon edustaja ei ole kertonut minulle  asiasta eikä siitä ole mainittu edes Selkäliiton sivuostolla??? No eipä siellä kerrottu myöskään hollantilaismallisista kevyistä seisomakuokista, vaan puutarhanhoito käsittelevän artikkelin  kuvituskuvana oli selkää rasittavassa asennossa kyyristelevä selkäsairas.   :-\  (Minun olisi pitänyt lopettaa puutarhanhoito jo vuosi sitten, ellen olisi sattunut löytämään näitä uudentyyppisiä kuokkia, jotka soveltuvat myös rikkaruohojen poistoon. Suomalaiset eivät näköjään seuraa teknologian kehitystä missään muussa asiassa kuin tietotekniikassa...)

Tässä vielä kuvat kolmesta tyyppivaihtoehdosta:

https://www.apilatuonti.fi/product/792?gclid=EAIaIQobChMIuLvMyJ-o5QIVD08YCh3PVAnHEAMYAiAAEgKqHfD_BwE

https://www.tokmanni.fi/roskanpoimija-solid-6411501485229?gclid=EAIaIQobChMItPTAzpuo5QIVB-aaCh2g3wT5EAYYAiABEgIuZ_D_BwE

https://surmet.fi/moerman-roskanpoimija.html

(Kevyt seisontakuokka)
https://www.fiskars.com/fi-fi/puutarhanhoito/tuotteet/kasvatustyokalut/kuokka-valkoinen-1019609

*muoks* muokkasin otsikkoa vähän enemmän kuvaavaksi, satuo
« Viimeksi muokattu: Lokakuu 20, 2019, 12:07:58 kirjoittanut satuo »

satuo

 • Global Moderator
 • ******
 • Viestejä: 2591
 • Aina jossain paistaa aurinko.
Vs: Kokemuksia roskanpoimijasta?
« Vastaus #1 : Lokakuu 19, 2019, 15:19:23 »
Meillä on ja on ollut käytössä monenlaisia noukkijoita, noukintapihtejä.
Niillä voi nostaa tosiaan oksia maasta ja mitä vaan mieleen juolahtaa. Kohtuullisen raskaitakin esineitä.
Kiinasta noitakin saa edullisemmin sekä suomalaisista halpaliikkeistä.

Se, että miksi noita ei tarjota selkäsairaille, en osaa sanoa. Ehkä kun "liike on lääke", niin kumartelu on hyväksi....  ::) :-\ ::)

YIT

 • Jr. Member
 • **
 • Viestejä: 75
Vs: Kokemuksia roskanpoimijasta?
« Vastaus #2 : Lokakuu 19, 2019, 15:56:19 »
Ehkä kun "liike on lääke", niin kumartelu on hyväksi....  ::) :-\ ::)

Mutta kun sen tutkimuksen mukaan liikuntaa harrastavilla ei ollut yhtään vähempää kipuja kuin muillakaan... Ja  myös oman yli 10 vuotta kestäneen kokemuksen perusteella voin sanoa, että liikunnalla ei ollut lajiin katsomatta minkäänlaista kipuja lievittävää tehoa. Päin vastoin selkäni kudokset uusiutuivat pari vuotta kestäneen pakkolevon aikana niin hyvin, että selkäsairauteni parani kokonaan.  :)

Selkäni ei ole myöskään oireillut levossa, eikä se ollut kipeä kertaakaan tuon parin vuoden aikana, jolloin ainoa liikuntaharrastukseni oli vessassa käyminen. Ja se vessakin sijaitsi ihan parin metrin päässä.  :)

Selkäni vaurioitui uudelleen vasta keskiraskaassa puutarhatyössä, jota tein selkä vaakatasossa. (Selän tukirakenteet venyvät hyvin nopeasti ko. asennossa varsinkin, jos kyse on naisesta, jolla on jonkinasteinen kollegeenipoikkeama.)

Jos kitken rikkaruohoja normaalissa asennossa, fasettinivel  juuttuu sellaiseen asentoon, että joko olen täysin toimintakyvytön tai hakeudun jäsenkorjaajan pakeille. Vaikuttaa siltä, että vaurioituneen sidekudosfaskian jatkuva uudelleenvenyminen on aiheuttanut arpea arven päälle, jonka vuoksi kyseinen kohta on menettänyt  joustavuutensa. Kyseessä on ikäänkuin vahva kuminauha, jonka pitäisi palauttaa nikamat suoraan linjaan kun kuormitus loppuu. Mulla se palautusmekanismi ei enää toimi minulla, mikä lukittaa, tulehduttaa ja kipeyttää ko. nivelen.

Nyt pitäisi siis välttää kyseisen nivelsiteen lisävenytystä ja antaa ajan hoitaa tehtävänsä, koska solut kyllä uusiutuvat pitkän ajan kuluessa ja sidekudoksella on myös taipumus kiinteytyä ja lyhentyä ajan mittaan, jos siihen siis ei kohdistu liikaa venytystä.

Luontainen liikehtiminen tekee toki hyvää mm. verenkierrolle viimeistään siinä vaiheessa kun särky on loppunut. Mutta siihen ei tarvitse liittyä selän kuormittamista. Ainakin minun kohdallani on juuri niin, että normaalit ahkeran ja aktiivisen ihmisen kotiaskareet riittävät pitämään selän kunnossa vaikka nukkuisi 10 tuntia yössä. 

Olen myös huomannut, että paikoillaanolo nukkuessa ei ole samalla lailla nestekiertoa kuormittavaa eli lihaksistoa jumiuttavaa kuin jos esim. se, että istuu pitkään samassa asennossa tai seisoo pitkään. Kai se  johtuu siitä, että silloin koko ruumis on nukkuessa rentona, jolloin veri- ja imunestekierto toimivat hyvin.  Myös vaaka-asento on omiaan tasapainottamaan nestekiertoa. Ja sitä paitsi ihminen ei kai edes pysy yleensä paikoillaan nukkuessaan.

P.S. Anteeksi, että sorruin taas luennointiin!  :) :)  (Minusta olisi varmaan pitänyt tulla opettaja.  :) :)

P.S. II

Tai kyllähän liikunnalla voi olla tilapäistä särkyjä lievittävää vaikutusta, mutta se johtuu endorfiinien humalluttavasta vaikutuksesta, joka peittää kivun alleen. samalla  lailla kuin alkoholi. Se ei ole kuitenkaan pysyvää, vaan kipu palaa heti kun endorfiinitasot laskevat normaaleiksi. Eli kyseessä on eräänlainen puudutusaine, joka ei korjaa syntymään päässeitä kudosvaurioita.

YIT

 • Jr. Member
 • **
 • Viestejä: 75
Vs: Kokemuksia roskanpoimijasta?
« Vastaus #3 : Lokakuu 19, 2019, 16:02:32 »
Sori kirjoitusvirheet. Ne  johtuvat selkäsärystä. Piti mennä nostamaan hyvin painavaa konetta viikko sitten. Tein sen kyllä ergonomisesti oikein, mutta selkäni ei kestä näköjään myöskään raskaiden esineiden nostelua.  >:(  Nyt särky on saanut tapansa mukaan sellaiset mittasuhteet, että tilaan seuraavaksi ajan jäsenkorjaajalle.

Tyhmyydestä sakotetaan... Mutta täällä maalla on vähän vaikea elää selkää rasittamatta. Mun pitäisi saada tänne joku vammaisavustaja, joka auttaa nostoissa ym.

YIT

 • Jr. Member
 • **
 • Viestejä: 75
Vs: Kokemuksia roskanpoimijasta?
« Vastaus #4 : Lokakuu 19, 2019, 16:06:09 »
Vai olisiko raskaiden laitteiden nostamiseenkin olemassa jokin apuväline?? Jos ei ole,  niin miksi ihmeessä sellaista ei ole kehitetty, vaikka kuussakin on jo käyty???

P.S.
Eikö omia postauksia pysty todellakaan editoimaan jälkikäteen?

P.S. II
Anteeksi of topic -hölötys. Musta tulee ihan ADHD, kun kivut on päällä.

YIT

 • Jr. Member
 • **
 • Viestejä: 75
Vs: Kokemuksia roskanpoimijasta?
« Vastaus #5 : Lokakuu 19, 2019, 16:10:35 »
Auttaako  liikunta sua satuo?

(Off topic sen kun jatkuu... Mut ku mun selkä on nyt niiiin paska. En vaan millään viitsis mennä  ihan vielä taas päivälevolle, mut kai se on pakko tehdä, kun ei tähän oikeen lääkkeetkään auta paitsi tramal. Mut sitä en uskalla käyttää just sen takia, koska se peittää kivun allensa niin totaalisesti, että sit saatan tehdä  jotain tyhmää, josta selkä tulee lopulta vaan entistä kipeämmäksi.)   :doh:

YIT

 • Jr. Member
 • **
 • Viestejä: 75
Vs: Kokemuksia roskanpoimijasta?
« Vastaus #6 : Lokakuu 19, 2019, 16:15:19 »
Kertoisitko satuo, mitä kaikkea olet onnistunut poimimaan lattialta/maasta poimureillasi?

YIT

 • Jr. Member
 • **
 • Viestejä: 75
Vs: Kokemuksia roskanpoimijasta?
« Vastaus #7 : Lokakuu 19, 2019, 17:06:24 »
Niitä näyttäää olevan ainakin pinsetti- ja pihtimallisia. Pinsettimallisilla tartutaan kärjistä ja pihtimallisilla saa vähän laajemman puristusotteen. Ja joissain malleissa terää voi kääntää.

Tosi vaikea arvioida noiden toimintaa käytännössä kun ei ole  kokemusta eikä you tubesta löydy videoita. Mitähän roskanpoimija on englanniksi?

P.S.
Nyt se särky laantui, kun söin vähän aikaa sitten hiilihydraattipitoista ruokaa.  :)  (Olen laihiksella.)

Huomasin jo nuorena, että hiilihydraattien nauttimien saattaa lopettaa kipukohtauksen  kuin seinään. Joku lääkäri väitti kerran, että diabeetikoilla on  harvoin selkäsärkyä, koska heillä on niin paljon glukoosia veressä.

Jos mikään muu ei auta, niin juon joskus mukillisen lämmintä sokeroitua kaakaota.

YIT

 • Jr. Member
 • **
 • Viestejä: 75
Vs: Kokemuksia roskanpoimijasta?
« Vastaus #8 : Lokakuu 19, 2019, 17:36:16 »
Kivun laantuminen kesti kokonaiset puoli tuntia ja nyt särky jatkuu entisellään.  >:(

satuo

 • Global Moderator
 • ******
 • Viestejä: 2591
 • Aina jossain paistaa aurinko.
Vs: Kokemuksia roskanpoimijasta?
« Vastaus #9 : Lokakuu 19, 2019, 18:02:46 »
Omia viestejä voi muokata vasta kun on enemmän kirjoitellut.

Meillä on monenlaisia, mm: https://kuvasto.respecta.fi/p/5395-tarttumapihdit-aktiivinen-40-100-cm/

https://www.ebay.com/itm/NEW-FOLDING-PICKUP-TOOL-WITH-LOCKING-GRABBER-REACHER/162898833879?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&_trksid=p2057872.m2749.l2649

tässä lisää: https://www.tuontitukku.fi/kauppa/tarkennettu-haku/11/?keywords=noukkija&nhbutton3=&categories_id=

Ne on englanniksi: pickup tool

olemme nostaneet: omenoita, polttopuita, risuja, pusseja, kenkiä astioita, pesurättejä, ymymym...

Ja ei. Liikunta ei auta minua. Se pahentaa!


YIT

 • Jr. Member
 • **
 • Viestejä: 75
Vs: Kokemuksia roskanpoimijasta?
« Vastaus #10 : Lokakuu 19, 2019, 23:44:41 »
Niinpä...   :(

Taitaakin olla niin, että ainoa asia, jota liikunta oikeasti parantaa, on mielenterveys. PAITSI jos kyseessä on kipupotilas...

Näin ainakin oman kokemukseni mukaan. Siis niin, että liikunta on kaikin puolin nautinnollista ja minulle tulee siitä loistavan  miellyttävä olo sekä fyysisesti että psyykkisesti - paitsi jos selkäni on niin huonossa kunnossa, että liikunta aiheuttaa kipua tai voimistaa sitä esim. päiväkausiksi pienellä viipeellä johtuen mainitsemastani endorfiinien kipuja akuutisti lievittävästä vaikutuksesta. Kipu kun heikentää ihan oikeasti myös mielenterveyttä.  :(

P.S. Missä kaikki muut selkävaivaiset on?

YIT

 • Jr. Member
 • **
 • Viestejä: 75
Vs: Kokemuksia roskanpoimijasta?
« Vastaus #11 : Lokakuu 19, 2019, 23:56:34 »
Suurkiitokset linkeistä!!  :) :)

Osaatko kertoa, mitä sillä kenkälusikkanoukkijalla voisi nostaa?

satuo

 • Global Moderator
 • ******
 • Viestejä: 2591
 • Aina jossain paistaa aurinko.
Vs: Kokemuksia roskanpoimijasta?
« Vastaus #12 : Lokakuu 20, 2019, 12:07:06 »
Tuo kenkälusikka malli on uusi, en ole sellaista ennen nähnyt. Mutta ainakin sopii, esim kenkien nosteluun, kun niitä laittaa jalkaan.
Mulla on ollut käytössä superpitkä kenkälusikka jo pitkään.