Kirjoittaja Aihe: Terveysvakuutus leikkauksia varten  (Luettu 181 kertaa)

samu-rv

  • Newbie
  • *
  • Viestejä: 29
Terveysvakuutus leikkauksia varten
« : Syyskuu 26, 2021, 16:36:51 »
En ole koskaan ottanut itselleni terveysvakuutusta, mutta nyt olen miettinyt, kun on vähän polven kanssa orastavaa ongelmaa. En ole ikinä millään lääkärillä ottanut polvea puheeksi, joten vakuutuksen kannalta voinee sanoa, että ongelma on aivan uusi. En itsekään tiedä mitenkään varmuudella, että polvessa olisi jotain vikaa, se on vaan vähän herkempi kuin toinen polvi urheilua harrastaessa (sisäpelit).

Yritin googlettaa vastauksia mielessäni oleviin kysymyksiin, mutta ei kovin selkeää tietoa vielä löytynyt. Hienoa, jos joku osaisi vastata vaikka osaan näistä kysymyksistä:

- Voiko kaikki (liikuntaelimien) leikkaukset tehdä sekä yksityisellä että julkisella puolella vai tehdäänkö joitakin leikkauksia ainoastaan toisella puolella?
- Onko leikkauksien laadussa jotain eroa (yksityinen vs. julkinen)?
- Pitääkö yksityisellä puolella varautua todella pitkään leikkausjonoon?
- Hintaero, jos menee esim. polvileikkaukseen + fysioterapiaan julkisella puolella sen sijaan, että olisi terveysvakuutus, joka korvaisi nämä yksityisellä puolella? (Katsoin, että Kela saattaa korvata fysioterapiaakin, joten mietin onko julkisella puolella mitään merkittävää huonoa puolta.)
- Jos on jokin tyypillinen polven ongelma (ilmeisesti kierukan ja ruston vaurioitumiset ainakin tyypillisiä), niin onko aivan ok leikkauttaa ja hoitaa tämä julkisella puolella, vai onko järkevää ottaa terveysvakuutus ja myöhemmin sitten mennä yksityisen puolen leikkaukseen? (Ei varmaan heti vakuutuksen ottamisen jälkeen saa, mutta olisikohan esim. puolen vuoden kuluttua jo ok.)

hiker

  • Global Moderator
  • ******
  • Viestejä: 1811
  • I'm Okay. My biggest lie.
Vs: Terveysvakuutus leikkauksia varten
« Vastaus #1 : Lokakuu 10, 2021, 21:53:24 »
Ymmärtääkseni kaikkia voidaan tehdä molemmilla puolilla. Suurimmat erot hinnan lisäksi ovat mahdollisuus yksityisellä valita niin leikkaava lääkäri kuin leikkauksen ajankohtakin. Yksityisellä ei tarvitse odotella. Yksityisellä varataan aika ortopedille, kuvataan ja sovitaan leikkausaika tarvittaessa vaikka seuraavalle viikolle ja sen jälkeen kuntoutus fysioterapeutilla kuuluu hoitoon. Ensikohtaamisesta kuntoutumisen loppuun aikaa esim. kierukkaleikkauksesta kuluu noin kuukausi. Kunnallisella pitää ensin saada tk-aika, lähete ortopedille, aika hänelle ja kuvantamiseen (aikaa kulunut jo nyt noin 6kk). Leikkauspäätöksen jälkeen saattaa kulua vielä toiset 6kk leikkausodotteluun. Fysioterapeuttien taso kunnallisella ei valitettavasti ole kaksinen, jos edes sattuu sellaista saamaan. Ainoa ongelma on kustannus, joten joudut tarkkaan tutkimaan ja kyselemään terveysvakuutuksen ehdot!
Lanne- ja kaularangan ongelmat hermojuurivaurioiden kera
Polven artrofibroosi
Kolmoishermosärky ja -vaurio
Mieliala- ja syömishäiriö